Αυτά τα όνειρα χωρίζονται σε δύο είδη:

Τα εκλογικά όνειρα που αλληγορικά  αντιπροσωπεύουν τις επιλογές μας για την ζωή μας, βάσει της ελεύθερης βούλησης και των  επιλογών μας. Αυτό ισχύει όταν βλέπουμε ότι ψηφίζουμε χωρίς να προσέξουμε τι και ποιον. Μόνο την κίνηση ότι μπήκαμε στο παραβάν θυμόμαστε, άρα κάνουμε κάποιες  επιλογές. Δεν έχουμε καν στο μυαλό μας ότι θέλουμε να ψηφίσουμε κάποιον. Νιώθουμε όμως ότι κάτι ψηφίζουμε.

Όταν όμως στο μυαλό μας έχουμε τη σκέψη ότι ψηφίζουμε για μια νέα κυβέρνηση είναι το άλλο είδος αυτών των ονείρων. Εδώ είμαστε δυσαρεστημένοι από την  κυβέρνηση και ψηφίζουμε το κόμμα που πιστεύουμε ότι θα βρει τη λύση για μας και την πατρίδα μας. Αν ήμασταν ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση επ’ ουδενί λόγο δεν θα βλέπαμε εκλογές.

Άρα, μπαίνοντας στο παραβάν και ψηφίζοντας ένα αντιπολιτευτικό σήμερα κόμμα, δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης και τις κινήσεις της. Νομίζουμε,  ότι έτσι συμβάλλουμε κι εμείς στην κοινωνία, με την σκέψη ότι αυτή η αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση θα μας σώσει.  Είναι η επιθυμία μας να γίνουν εκλογές. Να φύγει αυτό το κόμμα και να μπει το άλλο. Πιστεύουμε,  ότι μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ανάσταση της πατρίδας μας, επιθυμώντας να βγει από την κρίση. Άρα, λογικά νιώθουμε ότι όσο δεν γίνονται εκλογές στην πραγματικότητα είμαστε με δεμένα τα χέρια, στριμωγμένοι που δεν μπορούμε να την σώσουμε. Αυτή την επιθυμία την υλοποιούμε στο όνειρο.  Άρα, είναι η αληθινή μας επιλογή. Επειδή δεν μπορούμε να φωνάξουμε να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές και να το απαιτήσουμε, το ονειρευόμαστε προς τέρψη μας, βοηθώντας εικονικά τουλάχιστον την χώρα μας από την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το αδιέξοδο που βρίσκεται ελπίζοντας, μια μέρα αυτό να γίνει στην πραγματικότητα.

Εκλογικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.