Είναι κάποιες κατηγορίες ονείρων που διδασκόμαστε από την ίδια μας την ψυχή κάποια πράγματα. Απ’ αυτά τα όνειρα μπορεί να κάνουμε ψυχανάλυση, να ανακαλύψουμε μέσα απ’ αυτά μια νέα ανακάλυψη ή ένα νέο φάρμακο. Π.χ. Οι αδερφοί Ράιτ, που ανακάλυψαν το αεροπλάνο, το είδαν μέσα σε όνειρο,  αυτός που ανακάλυψε την βενζίνη είδε ένα κουλουριασμένο φίδι, κάποιος άλλος έκανε τη συγγραφή ενός διηγήματος, βάσει ενός τέτοιου ονείρου  κ.λ.π. Εδώ σ’ αυτή την κατηγορία υπάγονται και τα όνειρα, που δεν είναι όνειρα. Μπορεί να ακούσουμε μια φωνή στο όνειρο και να μας πει «Σήμερα τα πήγες πολύ καλά»  και να νομίσουμε ότι πρόκειται για όνειρο, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι. Να είναι μήνυμα της ψυχής.  Εδώ μπορεί να μας αποκαλύψει κάποιος πού είναι το ρολόι που έχασα ή να μας δώσει απαντήσεις με τη συνεργασία ενός προφητικού ή προγνωστικού ονείρου, πού βρίσκεται το παιδί μου που χάθηκε. Αυτά τα όνειρα υπάγονται στα όνειρα ψυχομετρίας που ανήκουν στα ανώτερα πνευματικά όνειρα.  Επίσης, μπορεί να μας βρει τη λύση της δύσκολης μαθηματικής εξίσωσης, που ανέλαβα να λύσω. Επίσης, εδώ υπάγονται και τα όνειρα της ψυχής που ζητά να ζήσει κάποια πράγματα, που εμείς στη γη δεν της δίνουμε την δυνατότητα να ζήσει  πχ να καπνίσει, να οδηγήσει αυτοκίνητο, ομοφυλοφιλικό όνειρο, χωρίς να είσαι ομοφυλόφιλος. Στην αντίθετη περίπτωση, είναι άλλη κατηγορία που θα πω παρακάτω.

Αυτά τα όνειρα είναι φάρμακα για την ψυχή, διότι είναι ελεύθερη και θέλει να τα ζήσει όλα. Ο άνθρωπος με τις επιλογές που κάνει της περιορίζει κάποιες εμπειρίες και βιώματα. Εκείνη δοκιμάζει να δει τις αντοχές της και δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αναγνωρίσει τα θέλω και τις ανάγκες του μέσα από τα όνειρα αυτά ή να αποκλείσει αυτά που δεν τον εκφράζουν σαν προσωπικότητα.

Γενικά, τα Ειδικά όνειρα είναι τα σενάρια που πλάθει η ψυχή και γίνονται όνειρα καταστάσεων που δεν έχουμε βιώσει, όσων αποκλείσαμε, όσων θα θέλαμε να ζήσουμε κι όσα δεν ζήσαμε. Επειδή η ψυχή θέλει να τα βιώσει όλα κι εμείς με τα στερεότυπα και τη ζωή που κάνουμε της τα στερούμε, εκείνη βρίσκει τον τρόπο μέσα από τα όνειρά μας να τα υλοποιεί προς τέρψη της.  Επίσης  στα ειδικά όνειρα κρύβονται  εμπειρίες που έχουμε ζήσει και μας τυραννάνε αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ή όχι. Επίσης, όσα θα θέλαμε να ζήσουμε και δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Αν θέλουμε να το ξαναδούμε θα γελάσουμε ικανοποιημένοι και θα βγάλουμε τον ήχο της ευχαρίστησης. Θα πούμε μέσα μας την λέξη έγκυρο. Αντίθετα, αν μας αηδιάσει θα κάνουμε  μια κίνηση με το σώμα ότι μας  αηδιάζει αυτό που είδαμε. Πώς κάνουμε  όταν δούμε κατσαρίδα μπροστά μας;  Ένα τίναγμα του κεφαλιού αηδίας. Όταν κάτι δεν θέλουμε να γίνει πρέπει να το αηδιάσουμε και να το διώξουμε.  Θα πούμε  μέσα μας  άκυρο και δεν θα μας ξαναενοχλήσει πια. Αυτό πρέπει να γίνεται και σε κάθε κακή σκέψη, εμμονή και ανασφάλεια που μας επισκέπτονται ακούσια και μας χαλάνε την ηρεμία μας, όνειρα όμως τα οποία επιμένουν και μετά απ’ αυτή την κίνηση είναι υποσυνείδητα μηνύματα ψυχής και μας εγκαταλείπουν όταν λυθεί το πρόβλημα. Τότε πρέπει να διαβάσουμε τα επαναληπτικά όνειρα, διότι σ’ αυτά ανήκουν.

Στα ειδικά όνειρα  ανήκουν και τα σεξουαλικά όνειρα, αλλά αποτελούν λόγω της θεματολογίας τους ξεχωριστή κατηγορία.

Ειδικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.