Συνέχεια προηγουμένου 

Είδη ονείρων

Όνειρα οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης

Όνειρα οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης: Είναι τα όνειρα που ενώ προχωράμε κάτι μας ακινητοποιεί και πηγαίνουμε πίσω. Δειλιάζουμε και δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Οπισθοχωρούμε.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος που βαδίζουμε δεν μας οδηγεί εκεί που θέλουμε και αλλάζουμε δρόμο χωρίς να μας το υποδείξει κάποιος ή να μας ενημερώσει γι’ αυτό. Αυτό γίνεται καθαρά με δική μας πρωτοβουλία, από ένστικτο.

Όμως, η θέα που αντικρίζουμε στα όνειρα αυτά πολλές φορές μας τρομάζει, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά που φαίνονται μπροστά μας. Γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας καλά και τι μπορούμε να κάνουμε. Στις δυσκολίες δειλιάζουμε.

Ακόμα και στον έρωτα όταν παραδεχτεί ότι έχει άλλη της τον παραχωρούμε, χωρίς να έχουμε τη δύναμη να τον διεκδικήσουμε για τον εαυτό μας. Νιώθουμε ότι εμείς είμαστε το τρίτο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι να πάρουμε μαζί μας την φαγωμένη μας καρδιά και να φύγουμε. Να υποχωρήσουμε εμείς, διότι στους δύο τρίτος δεν χωρεί.

Ζήσε μαζί της, αφού αυτό έχεις επιλέξει. Εγώ θα πάρω την καρδιά μου και θα φύγω. Υποχωρώ!!!!

Κάποιες στιγμές επειδή η ψυχή μας είναι θωρακισμένη, μια τέτοια οπισθοχώρηση είναι μια παγίδα του σατανά. Η ψυχή αντιλαμβάνεται αυτή την παγίδα και αυτόματα διαλέγει να οπισθοδρομήσει, να υποχωρήσει μπροστά στον κίνδυνο. Αυτό της βγαίνει σε καλό.

Σε κακό όμως την οδηγεί ο φόβος και χάνει ευκαιρίες. Χάνει τη δυνατότητα να ρισκάρει, να μάθει όσα δεν γνωρίζει για τις πραγματικές της δυνάμεις. Τα δεδομένα είναι αυτά που γνωρίζει για τον εαυτό της και βάσει αυτών λειτουργεί.

Αυτή η οπισθοδρόμηση όμως μπορεί να μας οδηγήσει να μην τελειοποιήσουμε κάτι δημιουργικό που έχουμε αρχίσει ή να το αφήσουμε στη μέση. Να αφήσουμε π.χ. στη μέση ένα χόμπι ή μια δίαιτα που έχουμε ξεκινήσει. Άρα, μας απομακρύνει από τους στόχους μας. Νιώθουμε ότι μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μας. Είμαστε αποτυχημένοι ή ανίκανοι να πετύχουμε αυτά που έχουμε αρχίσει. Βάζουμε τέτοιες ταμπέλες στον εαυτό μας και βάσει αυτών κάθε μας προσπάθεια για πρόοδο ή αλλαγή πέφτει στο κενό. Απομακρυνόμαστε από τους στόχους μας, αφήνοντας να κοιμούνται οι εσωτερικές μας δυνάμεις χωρίς να τις ενεργοποιήσουμε. Από την άλλη, είναι και μια προειδοποίηση να φύγουμε από μια κατάσταση που είναι καρκίνωμα αλληγορικά για την ψυχή μας και να αναζητήσουμε μια υγιή κατάσταση που θα μας επουλώσει τις πληγές και θα είναι βάλσαμο για την ψυχή μας. Επίσης, η υποχώρηση σε ένα όνειρο είναι η επιθυμία να παραιτηθούμε από μια ψυχοφθόρα εργασία ή να χωρίσουμε από μια κουραστική σχέση.

Η υποχώρηση είναι και η προσπάθεια να βασιζόμαστε σε όσα μπορούμε να κάνουμε, χωρίς όμως να ρισκάρουμε.

Τέλος, δείχνει ότι με τη δική μας βούληση αρνούμαστε μια κατάσταση που γνωρίζουμε καλά ποια θα είναι τα ολέθρια της αποτελέσματα και δεν μπορούμε άλλο να την αντιμετωπίσουμε. Δεν επιθυμούμε να επενδύσουμε άλλο σ’ αυτή. Την αφήνουμε για να αναζητήσουμε κάτι άλλο. Κάτι που θα μας δώσει ψυχικό σθένος και υγεία.

Ξεχνώ στα όνειρα

Ξεχνώ στα όνειρα: Η ερμηνεία του ονείρου αυτού γίνεται με δύο τρόπους: Αν ξεχνάμε επιλεκτικά ή αν αυτό οφείλεται σε αμνησία. Επίσης, εξαρτάται από την ηλικία. Αν είμαστε νέοι κάποιες καταστάσεις δεν θέλουμε να τις θυμόμαστε. Για τους γηραιούς ανθρώπους είναι αρχή για την εκδήλωση της νόσου Azlheimer.

Η επιλεκτική λησμονιά γίνεται για να κάνουμε την προσπάθεια να αποβάλλουμε από μέσα μας άσχημες αναμνήσεις ή αρνητικές σκέψεις, βαριά ενοχικά βιώματα ή ντροπιαστικά, αποφάσεις που πήραμε και μας κατέστρεψαν κλπ. Άρα, τα ξεχνάμε ή δεν τα επαναφέρουμε σκόπιμα στη μνήμη, μήπως μόνα τους ξεχαστούν. Όμως κουράζεται και το μυαλό, με την πάροδο του χρόνου η φαιά ουσία λιγοστεύει. Καταναλώνεται!!! Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πράγματι τα έχουμε ξεχάσει, όπως και η κατάσταση της αμνησίας που δεν μας θυμίζει τίποτα ένα μέρος που είδαμε. Όμως, υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις που κάτι μας θυμίζουν και αναρωτιόμαστε που σε ξέρω; Ο άνθρωπος με αμνησία ή Azlheimer δεν θα έχει τέτοια ερωτήματα. Πράγματι, δεν τον ξέρουν κι ας είναι το ίδιο τους το παιδί. Σε στιγμή εκλάμψεων όμως θα το αναγνωρίσουν. Στο όνειρο αυτό φοβούμαστε τις αλλαγές και δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Είναι επίσης μια προειδοποίηση ότι έχουμε ξεχάσει ένα ραντεβού σαν όνειρο αφύπνισης. Π.χ. είδαμε ότι ξεχάσαμε το ραντεβού αυτό και όταν ξυπνήσουμε το πραγματοποιούμε. Επίσης, η συνήθεια να σημειώνουμε κάθε εργασία μας στις ατζέντες μας κάνει να μην θυμόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Αν χαθεί η ατζέντα χάθηκαν όλα. Όπως και η μη δυνατότητα να αποστηθίζουμε τηλέφωνα, όπως παλιά, μας κάνουν ανασφαλείς αν χαθούν οι επαφές μας; Αν ξεχάσει τα γενέθλιά μου; Αν ξεχάσει το ραντεβού μας; Μπορεί όμως κι εμείς κάτι θα ξεχάσουμε; Αυτά ισχύουν για τους νέους ανθρώπους.

Οι ηλικιωμένοι όμως βλέπουν με άλλη μορφή αυτά τα όνειρα. Η νόσος Azlheimer είναι η κύρια αιτία αυτών των ονείρων που είναι συχνά στην περίπτωση αυτή. Όταν αναφέρουμε τα συμπτώματα κάποιος μπορεί να καταλάβει εύκολα ότι το άτομο μπορεί να πάσχει απ’ αυτή τη νόσο.

Από το ίντερνετ διαβάζουμε:

Τα συμπτώματα είναι τα εξής:

– Επανάληψη ερωτήσεων

– Χάσιμο πραγμάτων

– αδυναμία απόκτησης καινούργιων γνώσεων,

– αδυναμία αποθήκευσης γεγονότων που συνέβησαν.

Αργότερα: ο ασθενής ξεχνάει ονόματα, ακόμα και συγγενών του και στο τέλος ζει στο παρελθόν.

Συχνά, ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Azlheimer είναι οι αφασικές διαταραχές. Οι ασθενείς έχουν δυσκολία στην εύρεση της κατάλληλης λέξης, περιγράφουν μια λέξη αντί να την ονοματίσουν και ο λόγος τους γίνεται λιγότερο αυθόρμητος και πιο φτωχός.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της νόσου οι ασθενείς αποπροσανατολίζονται χρονικά και αργότερα χωρικά.

Όμως, μετά από ένα κώμα ή μια διάσειση το άτομο μπορεί να δει τέτοια όνειρα κι ας ανήκει στην ηλικία αυτή. Πολλές φορές στο όνειρο όταν δεν θυμάσαι κάτι που πονά είναι καλύτερο, παρά να θυμάσαι αδιάκοπα το παρελθόν και όσα έχεις ζήσει τότε με λεπτομέρεια, ενώ το παρόν και το μέλλον δεν το αναγνωρίζεις.

Κάθε λησμονιά λένε είναι γιατρικό. Ναι, συμφωνώ, αλλά είναι κρίμα να συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να χάσουμε ολόκληρη την προσωπικότητά μας.

Όρκος

Όρκος: Είναι ένα αμφίβολο όνειρο, διότι το όνειρο δείχνει ότι το άτομο που ορκίζεται κάπου πιστεύει. Όμως, δεν είναι απαραίτητο στο όνειρο να πιάσει ο όρκος του. Ίσως, έχει την ανάγκη να το κάνει, να πείσει τον εαυτό του. Όμως άλλοι είναι οι παράγοντες που θα κρατήσουν τον όρκο. Η δύναμη που κρύβει μέσα του, η πίστη ίσως τον βοηθήσουν να το κατορθώσει. Όμως, μέσα από ένα όνειρο ο όρκος δεν επαληθεύεται. Αυτό εξαρτάται καθαρά από τη δύναμη του ατόμου. Αν γίνει αυτό είναι σύμπτωση. Μόνο αν ορκιζόμαστε στην πατρίδα, στην θρησκεία είναι αληθινός. Αυτές οι αξίες είναι χαραγμένες μέσα μας από τότε που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Μόνο αν αλλάξουμε θρησκεία ή πατρίδα μπορεί ο όρκος αυτός να καταλυθεί.

Όταν ζητούμε άλλος να ορκιστεί δείχνει καθαρά ότι δεν εμπιστευόμαστε το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Ζητάμε να μας εγγυηθεί για αυτό που δείχνει, πόσο αληθινός είναι. Όμως, στο όνειρο, όπως προείπα, ασφάλεια δεν υπάρχει. Ακόμα και η ζωή μας διαψεύδει. Τόσο μάλλον το όνειρο.

Κάθε φορά που ορκιζόμαστε είναι μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε κάτι νέο και να το τηρήσουμε. Η μάχη που γίνεται μέσα μας ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα από την προηγούμενη. Ότι θα φέρουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτή τη φορά.

Αν αρνούμαστε να ορκιστούμε ξέρουμε καλά μέσα μας ότι κι αυτή η φορά είναι μάταιη. Κάνουμε μια προσπάθεια που θα έχει 100% το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί να κάνουμε τον κόπο εφόσον το γνωρίζουμε;

Υιοθεσία και Ορφάνια

Υιοθεσία και Ορφάνια: Αν το άτομο δει ότι είναι ορφανό τότε έχει κακές σχέσεις με τους γονείς του και δεν τους αντέχει άλλο ή η σχέση του μαζί τους δεν θυμίζει φροντίδα, αγάπη, προστασία είναι όνειρο επιθυμίας λοιπόν. Το ίδιο ισχύει αν δει ότι το υιοθετεί άλλη οικογένεια.

Αν βλέπει λοιπόν ότι είναι ορφανός από πατέρα, αυτό θέλει. Ο πατέρας του είναι μόνο πατέρας στα γονίδια του. Ο ρόλος του σταμάτησε εκεί.

Οι πιο πολλοί που είχαν άσχημες βιωματικές εμπειρίες με τους γονείς τους βλέπουν τέτοια όνειρα, όπως και άτομα που έχουν βασανιστεί ή εγκαταλειφθεί απ’ αυτούς στα ορφανοτροφεία. Οι πιο πολλοί που είδαν ότι είναι ορφανοί και υιοθετήθηκαν είναι η καλή κατάληξη της μοναξιάς τους επειδή η ζωή δεν τους έδωσε ικανούς γονείς. Δυστυχώς, όλοι οι γονείς δεν είναι γεννημένοι γι’ αυτό το ρόλο. Σε μερικούς έχει τύχει. Δεν το ήθελαν κατά βάθος. Το ανέχτηκαν! Οι πιο πολλοί που είναι γεννημένοι για γονείς, που θα ήταν οι καλύτεροι γονείς, η ζωή δεν τους κάνει δυστυχώς. Μένουν άκληροι. Αυτό δεν ξέρω γιατί γίνεται, ούτε θα το μάθω ποτέ. Είναι μια φοβερή διαπίστωση που έχω κάνει δυστυχώς. Αυτή είναι η κυριολεκτική ερμηνεία.

Κάθε μέρα ένα ορφανό παιδί στέκεται στα κάγκελα του ορφανοτροφείου και λαχταρά κάποια γυναίκα πονόψυχη να το διαλέξει και να το κάνει παιδί της, να την φωνάξει μαμά. Να ζήσει σε ένα όμορφο σπίτι. Μοιάζει με ένα αδέσποτο σκυλάκι που το μόνο που ζητά είναι τροφή, αγκαλιά και αγάπη.

Από την άλλη πλευρά, ο πραγματικά ορφανός δεν βλέπει ποτέ την ορφάνια του. Βλέπει ότι τον υιοθετούν καλοί γονείς, που τον φροντίζουν ή αλληγορικά βλέπει πόσο μόνος νιώθει. Όχι όμως ότι είναι ορφανός. Αυτό αποφεύγει να το βλέπει να το φέρει στο υποσυνείδητό του. Σαν να το αρνείται. Σαν να μην θέλει να ισχύει. Ισχύει όμως δυστυχώς.

Η υιοθεσία δείχνει μια καλύτερη κατάσταση από την ήδη υπάρχουσα. Ότι προσπαθούμε να διώξουμε την μοναξιά του ατόμου με κατάλληλους ανθρώπους που θα το δουν καλύτερα από τους βιολογικούς του γονείς. Αυτό μπορεί να ισχύει και αλληγορικά με παρόμοιες καταστάσεις που προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να λυθούν τα προβλήματα με μια άλλη λύση. Η υιοθεσία είναι η λύση στην μοναξιά και την ορφάνια. Όμως, για τον ονειρευόμενο, είναι συμβολικά και η λύση σε κάθε πρόβλημα. Για να είναι η υιοθεσία κακή στο όνειρο δηλώνει ότι έχει γίνει και οι θετοί γονείς είναι χειρότεροι από τους βιολογικούς γονείς. Πρόκειται πια για εξωτερικό ερέθισμα.

Αν βλέπουμε αλληγορικά ότι είμαστε ορφανοί δείχνει πόσο μόνοι νιώθουμε. Ακόμα και οι γονείς μας δεν μπορούν να καλύψουν το κενό της μοναξιάς μας. Επίσης, είναι ο φόβος της απόρριψης σε μια σχέση ότι εκείνος θα μας κοροϊδέψει, θα μας απορρίψει, όπως κάνουν οι ασυνείδητοι γονείς που πετάνε τα παιδιά τους στα σκουπίδια, τα εγκαταλείπουν ή τα δίνουν για υιοθεσία με παράνομο ή μη τρόπο στα ορφανοτροφεία κλπ. Η υιοθεσία σ’ αυτή την περίπτωση στο όνειρο είναι συμβολικά μια άλλη σχέση με ένα άλλο άτομο.

Αν βλέπουμε ότι δεχόμαστε την ορφάνια μας, μας αρέσει, είναι αλληγορικά η επιθυμία να αποκοπούμε από τους γονείς, να μείνουμε μόνοι και να γίνουμε ανεξάρτητοι. Αυτό το όνειρο εμφανίζεται συμβολικά και με την αποκοπή του ομφάλιου λώρου. Έτσι τους δείχνουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς.

Η επιθυμία να μας υιοθετήσουν όμως, δείχνει ότι ζητάμε αγάπη, ενώ εμείς έχουμε πολλή να δώσουμε. Την έχουμε όμως στερηθεί από τους γονείς που έχουν άλλα ενδιαφέροντα ή μας χτυπάνε συνεχώς κυριολεκτικά ή μας χτυπούν αλληγορικά τι έκαναν κάποτε για μας όταν ήμασταν μικρά, ενώ τώρα δεν κάνουν πια τίποτα για μας. Τώρα τι γίνεται!!!

Παγιδευμένος στα όνειρα

Παγιδευμένος στα όνειρα: Δεν αναφέρομαι στην κατάσταση που κάποιος μας περιορίζει. Αυτό είναι άλλη κατηγορία. Εδώ αναφέρομαι στην παγίδα. Μπορεί κάποιος να μας ρίξει σ’ αυτή ή ο ίδιος ο εαυτός μας. Καταρχήν, για να μας ρίξει άλλος θα πρέπει να είναι ένα κακό υποσυνείδητο μήνυμα ή ο ίδιος ο σατανάς. Αιτία είναι τα όνειρα παραπλάνησης. Το άτομο πιστεύει όσα ακούει στο όνειρο και παγιδεύεται μέσα σ’ αυτό.

Το δόλωμα είναι ένα σημαντικό αντικείμενο στα όνειρα αυτά. Το ρίχνουν για να πέσουμε στην παγίδα, χωρίς κάποιος να μας περιορίσει, μόνο μας ωθεί σ’ αυτό. Μια κολακεία ίσως να μας ωθήσει να το χάψουμε. Αυτό θα γίνει πόνος στην πραγματική ζωή. Δείχνει, σαν όνειρο προβολής όμως, και την δική μας προσπάθεια να αποπλανήσουμε κάποιον με τα θέλγητρα και τα κόλπα μας, για να ωφεληθούμε.

Το όνειρο αυτό οδηγεί στην άβυσσο, εφόσον είναι μια ουτοπία. Παραπλανά το άτομο και το ωθεί μετά να καταλάβει το λάθος του. Η διαφορά με τα όνειρα παραπλάνησης είναι ότι εδώ πάντα το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Είναι το αποτέλεσμα αυτής της κατηγορίας. Δεν λέμε ό,τι πραγματικά πιστεύουμε, δεν είμαστε εμείς εκείνη την ώρα. Μοιάζει σαν κάποιος να μας κατευθύνει παίρνοντας λάθος δρόμο απ’ αυτόν που θέλαμε να χαράξουμε. Επόμενο είναι να παγιδευτούμε.

Με δόκανα ή με ποντικοπαγίδα μπορούμε εύκολα να πιαστούμε στο όνειρο. Ακόμα κι αν δούμε άλλους να παγιδεύονται τις περισσότερες φορές είμαστε συμβολικά εμείς. Σαν όνειρο προειδοποίησης ή προβολής βλέπουμε μέσα από τα παθήματα των άλλων τον δικό μας εαυτό. Σπάνια είναι αυτό που θα κάναμε στους άλλους και τι αντίκτυπο έχει σε μας.

Άρα, ύπουλες καταστάσεις αλληγορικά μπορεί να κρύβονται πίσω από μια ποντικοπαγίδα, διότι το τυρί που υπάρχει σαν δόλωμα θα μας δελεάσει και θα πιαστούμε. Καλό είναι να φάμε το τυρί χωρίς να πιαστούμε ή αν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να μην πλησιάσουμε καν.

Θες να φας το τυράκι που σου προσφέρεται; Σκέψου όμως, ποιος σου προσφέρει κάτι χωρίς ανταλλάγματα; Άρα, για να το φας πάρε δραστικά μέτρα για να φας χωρίς να φαγωθείς.

Άρα, ακόμα και ο ίδιος ο εαυτός μας με τις φοβίες, τις ανασφάλειες, τις μαύρες σκέψεις θα μπορούσε να μας παγιδέψει. Άρα, πρέπει να απελευθερωθούμε απ΄ όλα αυτά που μας κατατρώγουν και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε.

Σε πλεονεκτική θέση είμαστε, αν εμείς στήνουμε την παγίδα στους άλλους. Έτσι μπορούμε να νικήσουμε τους εχθρούς μας. Αν όμως εκείνοι κρατάνε το πιασμένο στην ποντικοπαγίδα ποντίκι στα χέρια τους ικανοποιημένοι, θα υπερισχύσουν αυτοί.

Αν ξεφεύγουμε από κάθε παγίδα έχουμε απελευθερωθεί ή προσπαθούμε να γίνει αυτό. Άρα, προσπαθούμε να ξεφύγουμε από μια σχέση καρκινική που μας παγίδευε ή να αλλάξουμε συνήθειες που μας απελευθερώνουν από παλιά ταμπού και δεισιδαιμονίες. Άρα, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ζωή μας και να προχωρήσουμε πιο πέρα, ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από όσα μας κρατούσαν δέσμιους, χωρίς απαραίτητα να μας περιορίζουν άλλοι. Αυτό ήταν στη δική μας βούληση.

Όμως αν είμαστε φυλακισμένοι ή παγιδευμένοι τότε είναι περιοριστικό όνειρο διότι νιώθουμε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που αναγκαζόμαστε να ζήσουμε, δεν μας είναι αρεστή.  Έχουμε παγιδευτεί στην ρουτίνα της ζωής.

Επιθανάτιες εμπειρίες

Επιθανάτιες εμπειρίες: Είναι η μόνη κατηγορία ονείρων που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι όντως πραγματικό γεγονός ή όνειρο. Κάποιοι λένε ότι η ψυχή βγαίνει από το σώμα. Στην εκπομπή Φυγόκεντρος του Μακεδονία TV χθες, είδα ότι με τη φωτογραφία Κίρλιαν φαίνεται σε έναν που έχει πεθάνει η γρήγορη κίνηση της ψυχής που αιωρείται προς τα πάνω. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με το αστρικό σώμα την ώρα της αστρικής προβολής. Αυτό με κάνει να απορώ, ο ισχυρισμός τελικά των ψυχολόγων ή ψυχιάτρων που θεωρούν ότι είναι εγκεφαλικό παιχνίδι αυτό το όνειρο έχει ισχύ; Περισσότερο θυμίζει βίωμα παρά όνειρο. Είναι διαφορετικό από τα άλλα όνειρα. Όμως, μοιάζει με όνειρο. Το ερώτημα που τίθεται είναι το σώμα τελικά αποβάλλει την ψυχή και στο αστρικό ταξίδι ή αυτό συμβαίνει μόνο την στιγμή του πραγματικού ή κλινικού θανάτου; Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι τελικά παιχνίδι του μυαλού ή συμβαίνει το ίδιο ακριβώς σκηνικό με πρωταγωνίστρια την ψυχή την ώρα του θανάτου; Ένα άρθρο μας πείθει ότι πραγματικά υπάρχουν.

https://www.madata.gr/epikairotita/social/378243.html

Όταν ήμουν 19 ετών ένα δυνατό ατύχημα με έφερε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ένα τέτοιο όνειρο. Το είχα δει όταν κοιμόμουν στο νοσοκομείο. Είχα νιώσει ότι είχα δύο διαστάσεις ότι καταλάβαινα όσα γίνονται γύρω μου και παράλληλα ήμουν σαν χαμένη. Ένιωθα ότι έτρεχα πολλά χιλιόμετρα και στο τέλος είδα το γνωστό τούνελ να έχει διάφορους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου. Στο βάθος είχε φως. Άκουγα μουσικές. Όμως δεν πρόφτασα να δω τη ζωή μου ή να συναντήσω κάποιους, διότι για μένα το όνειρο έπαψε εκεί. Ίσως να δείλιασα και να φοβήθηκα να πλησιάσω περισσότερο. Δεν είμαι τόσο τολμηρή όσο οι ήρωες μου στο διήγημα μυστικό πέρασμα. Κάποιοι αναφέρουν ότι στο τέρμα του τούνελ υπάρχει φως, κάποιοι άλλοι ότι συναντούν σκιές από άτομα που έχουν ζήσει μαζί τους στην επίγεια ζωή. Υπάρχουν κοινά και διαφορές στις διηγήσεις. Τα μικρά παιδιά έχουν ζωγραφίσει τι είδαν και πραγματικά έχουν επαληθευτεί αυτά που βλέπουν οι μεγάλοι. Κάποιοι, αυτή την εμπειρία την έγραψαν σε βιβλίο. Λίγα άτομα είδαν την κόλαση και κάποιοι άλλοι την ζωή τους σαν κινηματογραφική ταινία. Κανείς όμως δεν είδε το Θεό, αλλά όλοι λένε ότι υπάρχει. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός έγιναν καλύτεροι Χριστιανοί.

Όταν αναφέρονται στο θάνατο όλοι λένε το ρήμα φεύγω. Όμως δεν φαίνεται να μετακινούνται. Αλήθεια, που αναφέρονται με το ρήμα φεύγω; Άρα, φεύγει η ζώσα πνοή, η ψυχή. Αυτή που μας κρατάει ζωντανούς. 

Όλες οι ιστορίες έχουν κοινά και διαφορές. Αυτό είναι η ένδειξη ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, μια άλλη ζωή απ’ αυτή που ξέρουμε με άλλες μορφές και άλλες καταστάσεις άγνωστες σε μας. Κάποια στιγμή θα είμαστε σε θέση να βρεθούμε εκεί. Δεν θα επιστρέψουμε όμως πίσω να τις διηγηθούμε στους άλλους. Θυμόμαστε μόνο αυτά που βλέπουμε όσο υπάρχει συνείδηση και συνειδητή κατάσταση. Άρα, μας μένει η απορία. Τι γίνεται μετά; Όταν ξυπνήσουμε μοιάζει με ένα ωραίο όνειρο. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν αυτή η επιθανάτια εμπειρία είναι μέρος της ζωής μας ή το τέλος. Όταν το μάθουμε αυτό τότε θα είμαστε πραγματικά νεκροί.

Παραδείγματα επιθανάτιων εμπειριών θα δούμε παρακάτω: (Θα βρείτε περισσότερα στο youtube. Είναι αδύνατον να τα βάλω όλα εδώ. Επέλεξα κάποια απ’ αυτά, τα σημαντικότερα).

κλπ.

Επίσης, κάποια άτομα αναφέρουν στο ίντερνετ τις δικές τους εμπειρίες όπως τις είδαν. Το αναφέρω στα είδη ονείρων αφού μοιάζουν με όνειρα και θα μπορούσαν να είναι. Αξίζει να αναφέρουμε μερικές.

«Ξαφνικά ένιωσα ότι…. αιωρούμαι στο ταβάνι του θαλάμου, όπου νοσηλευόμουν. Όταν κοίταξα προς τα κάτω, είδα τις νοσοκόμες και τον γιατρό να βρίσκονται πανικοβλημένοι πάνω από το σώμα μου,» θυμάται η Γουέστφολ.

«Μετά, έκαναν όλοι ένα βήμα πίσω από το σώμα μου, που βρισκόταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του θαλάμου και έβγαλαν μία κραυγή ανακούφισης. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρισκόμουν και πάλι πίσω στο σώμα μου. Όταν συνήλθα μου είπαν ότι ο οργανισμός μου αντέδρασε στην κωδεΐνη και δεν έπρεπε να ξαναπάρω ποτέ στη ζωή μου αυτή την ουσία. Για την ακρίβεια, μου είπαν ότι έπαθα «αναφυλακτικό σοκ.»

«Όπως έχανα τις αισθήσεις μου άκουσα μια φωνή να λέει: «Δεν έχει πίεση την χάνουμε». Μέσα σε κλάσματα του δευτερόλεπτου βρισκόμουν έξω από το σώμα μου. Δεν ένοιωθα πια πόνους. Βρισκόμουν ψηλά σε μια γωνιά του δωματίου και παρακολουθούσα τους γιατρούς που προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή εμένα και του παιδιού μου. Μετά κάποιος από τους γιατρούς φώναξε, αναστατωμένος: «Να πάρει η ευχή». Ξαφνικά βρέθηκα σ’ ένα διαφανές τούνελ, περιτριγυρισμένο από σύννεφα. Αισθανόμουν ένα υπέροχο συναίσθημα αγάπης και ζεστασιάς που προερχόταν από ένα χρυσό φως.

Μέσα στο φως υπήρχε μια «σοφή παρουσία», η οποία έμοιαζε να γνωρίζει τα πάντα για μένα. Ο,τι είχα κάνει στη ζωή μου, καλό και κακό, κατά περίεργο τρόπο ήταν εκεί μπροστά μου. Ήθελα να προχωρήσω μέσα στο φως και να γίνω ένα με αυτό, αλλά η φωτεινή παρουσία μου έδειξε ότι πρέπει να γυρίσω πίσω στη Γη για να φροντίσω τα δύο παιδιά μου. Την ίδια στιγμή ήμουν πάλι μέσα στο σώμα μου και στους πόνους του τοκετού. Εκείνη τη στιγμή γεννιόταν ο γιος μου κι άκουσα όλους να φωνάζουν: «επανήλθε, είναι ζωντανή!».

Η περίπτωση της δικηγόρου Α. Χ.:
«Έχανα κι έβρισκα τις αισθήσεις μου, περιμένοντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όταν κάποια στιγμή ένιωσα να σβήνω και να βγαίνω από το σώμα μου. Ήθελα να δω το μωρό μου και ξαφνικά βρέθηκα πάνω από την κούνια του. Την ίδια στιγμή όμως ένιωθα να ταξιδεύω μέσα σ’ ένα τούνελ, στην άκρη του οποίου υπήρχε ένα φως. Αισθανόμουν μια απίστευτη γαλήνη και αναρωτιόμουν που βρισκόμουν, την ώρα που θα έπρεπε να είμαι με το μωρό μου. Ταυτόχρονα όμως ήθελα να πάω στο φως. Ήξερα ότι υπήρχε κάποιος εκεί. Δεν σκέφθηκα ούτε στιγμή το Θεό, αλλά ήξερα ότι «κάποιος» ή «κάτι» ήταν εκεί, κι αυτό το κάτι μ έκανε να νιώθω απερίγραπτη αγάπη, χαρά, γαλήνη και ευτυχία».

Η περίπτωση του Δ. Μ., επιχειρηματία:
«Ξαφνικά οι γιατροί και το χειρουργείο χάθηκαν από μπροστά μου και βρέθηκα να ταξιδεύω σ’ ένα σκοτεινό τούνελ, που ήταν σαν χάρτινος κύλινδρος, παρόμοιος με αυτόν που τυλίγουν τα χαρτιά τουαλέτας, μόνο που ήταν τεραστίων διαστάσεων. Στο τέλος του κυλίνδρου υπήρχε ένα υπέροχο μπλε φως, μα όσο κι αν προσπαθούσα να φθάσω εκεί δεν τα κατάφερνα. Είχα, όμως, την αίσθηση ότι εκεί υπήρχε ο Θεός, κι ήταν τόσο γαλήνια κι όμορφα, όπως οι περιγραφές του Παραδείσου που μου έκανε η μητέρα μου, όταν ήμουνα μικρός» (!).

Η περίπτωση της κας Μπράντι:
Η γυναίκα ήταν επάνω σε έναν γυμνό μεταλλικό χειρουργικό πάγκο Αμερικάνικου Νοσοκομείου. Το κορμί της είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν από τους ειδικούς σάκους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πτωμάτων στο νεκροτομείο. Ακόμη και η χάρτινη ταμπελίτσα με τα στοιχεία της είχε δεθεί στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού της. Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει το θάνατό της την προηγούμενη νύχτα και ειδοποίησαν τα δυο παιδιά της.

Αλλά μόλις αυτά πλησίασαν, συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα τους προσπαθούσε απεγνωσμένα να αναπνεύσει! Όπως δήλωσαν οι γιατροί που την παρακολουθούσαν και την… έστειλαν στο νεκροτομείο, η 75χρονη Έμα Μπράντι δεν είχε παλμό και δεν ανέπνεε μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη. Η κ. Μπράντι, μετά το ταξίδι θανάτου που έκανε, διεμήνυσε στους συγγενείς της ότι εκεί που πήγε και γύρισε, είδε τους γονείς της ήταν νεκροί 25 χρόνια και τον Ιησού, ο οποίος την έστειλε πίσω. (10-2-92)

Η Δ.Σ., όταν γεννούσε τη δεύτερη κόρη της και κινδύνεψε να πεθάνει, είδε ένα τούνελ μέσα από το οποίο πήγαινε προς ένα άσπρο φως, όπως αποκάλυψε.

-Ο καρδιοχειρουργός Σ.Π., αποκάλυψε 9-10-94, σε εκπομπή, ότι 9 ετών πνίγηκε, αλλά επανήλθε. Στο μεσοδιάστημα ένοιωθε μια ηρεμία, κι ότι περνούσε από το σκοτάδι στο φως.-Ο σκηνοθέτης Ν.Φ. που έπαθε ανακοπή και τον επανέφεραν είπε: «δεν κατάλαβα τίποτα, δε θυμάμαι τίποτα σχετικό».

-Ο ζωγράφος Σ.Π. μετά από τροχαίο ατύχημα έπεσε σε κώμα και κατόπιν υπέστη ανακοπή καρδιάς. Στην διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης από τους γιατρούς δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Όταν επανήλθε περιέγραψε ότι βρέθηκε σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Έτρεχε και έπαιζε και καθ όλη τη διάρκεια αισθανόταν απόλυτη ηρεμία και ευτυχία. Όταν επανήλθε περιέγραψε το γεγονός χαρακτηριστικά αναφέροντας: «Ήμουν τόσο ευτυχισμένος. Ξάφνου μια εκτυφλωτική λάμψη διέκοψε τη ευτυχία μου και είδα τριγύρω γιατρούς να μου χαμογελούν… Αν αυτό που βίωσα ήταν ο θάνατος, επιθυμώ να ξαναγυρίσω αυτή τη στιγμή…»

Οι ετοιμοθάνατοι ακούν την ίδια μουσική
Πολλοί άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στα θάνατο δήλωσαν ότι τις δύσκολες εκείνες ώρες άκουγαν μια μουσική. Λεπτομέρειες δημοσιεύτηκαν σε πανεπιστημιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Ήδη καθηγητές μουσικής έχουν καταφέρει να αναπαράγουν τη μουσική που ισχυρίζονται ότι ακούν οι ετοιμοθάνατοι. Πρόκειται για μια απαλή μουσική, λέει ο δρ Τζόελ Φανκ, καθηγητής ψυχολογίας στο Κολέγιο Πλαίμουθ. Ο δρ Φανκ πραγματοποίησε την έρευνα σε 60 ανθρώπους που είχαν φθάσει πολύ κοντά στο θάνατο. Ανθρώπους που ένιωσαν το θάνατο να πλησιάζει. Η καρδιά τους σταμάτησε για λίγο και μετά άρχισε πάλι να λειτουργεί. Ο γιατρός έπαιξε διάφορα είδη μουσικής. Περίπου το 50% των ανθρώπων θυμόταν ξεκάθαρα τον ήχο. Ήταν η ίδια μουσική για όλους. Όταν την άκουγαν έκλειναν τα μάτια και ξεσπούσαν σε κλάματα….

Τέλος οι επιθανάτιες εμπειρίες έχουν κάποιες φάσεις που τις βλέπουν με τη σειρά:

• Σε πρώτη φάση, οι «κλινικά νεκροί» ασθενείς αισθάνονται ότι «βγαίνουν» από το σώμα τους κι από κάποιο σημείο του χειρουργείου παρακολουθούν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να τους επαναφέρουν. Συχνά μπορούν να περιγράψουν με απόλυτη ακρίβεια τι ακριβώς τους έκαναν κατά τη διάρκεια της «απουσίας τους», αφήνοντας άναυδους τους γιατρούς που παίρνουν μέρος στη διάσωσή τους.

• Σε μια δεύτερη φάση, αισθάνονται ότι ταξιδεύουν μέσα σ’ ένα τούνελ και ότι στο τέλος του υπάρχει ένα υπέροχο τοπίο, λουσμένο στο φως. Εκεί συνήθως, συναντούν τη φωτεινή παρουσία, που όλοι οι πιστοί ταυτίζουν με το Θεό και βλέπουν ξαφνικά όλη τους τη ζωή να περνάει πανοραμικά από μπροστά τους. Αισθάνονται περήφανοι για τις «καλές» τους πράξεις κι απογοητευμένοι για τις «κακές», καθώς η φωτεινή παρουσία είναι γεμάτη από αγάπη για όλους. Κάποιοι, εκτός από τη φωτεινή παρουσία, βλέπουν κι αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν πεθάνει. Αλλά μήπως κάτι ανάλογο δε συμβαίνει και στα όνειρα; Μετά απ’ αυτήν την εμπειρία, κανείς δεν θέλει να γυρίσει πίσω, αλλά το «φως» τους εξηγεί ότι έχουν κάποιες ακόμη υποχρεώσεις να εκπληρώσουν πίσω στη Γη, πριν φύγουν οριστικά.

• Η τρίτη και τελευταία φάση της επιστροφής είναι συνήθως η πιο δυσάρεστη, καθώς ο «παράδεισος» χάνεται από μπροστά τους κι επιστρέφουν πίσω για να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους.Όπως όταν ξυπνάμε κι αφήνουμε στη μέση ένα ωραίο όνειρο.

Είναι όνειρο τελικά ή πραγματικότητα; Γνώμη μου είναι να πιστέψουμε ό,τι θέλουμε εμείς. Θα φανεί στην πορεία τι ήταν, αλλά θα έρθει μια στιγμή που δεν θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε και να το συζητήσουμε με τους ζωντανούς. Τότε θα έχουν πραγματικά λυθεί όλες οι απορίες μας, αλλά δεν θα έχουμε ζωή, ούτε θα μπορέσουμε να τις λύσουμε στους άλλους.

Παλίρροια και Άμπωτη

Παλίρροια και Άμπωτη: Η Παλίρροια είναι το φαινόμενο της περιοδικής ανάβασης και της κατάβασης της στάθμης του νερού της θάλασσας, που όταν εξαφανιστεί εντελώς γίνεται η Άμπωτη. Είναι το αντίστοιχο φαινόμενο που καταπίνει το έδαφος όλο το νερό των παλιρροϊκών κυμάτων. Μοιάζει σαν να εξαφανίζεται η θάλασσα ως δια μαγείας και βλέπουμε στη θέση της θάλασσας ένα κομμάτι στεριάς. Ενώ στην παλίρροια επανέρχεται η θάλασσα, ανάλογα με την κίνηση του φεγγαριού. Μια περιοδική αναταραχή γίνεται μέσα μας όταν συμβαίνει αυτή η κατάσταση στον ύπνο μας λοιπόν. Σαν κάτι να πηγαινοέρχεται. Μια περιοδική ψυχολογική κυκλοθυμική κατάσταση ανάλογα με τα φεγγάρια μας. Το ανέβασμα των νερών συμβολίζει στο συναισθηματικό μας κόσμο την υψηλή ενέργεια, την αυτοπεποίθηση, το πάθος, ενώ το κατέβασμα των νερών την έλλειψη πάθους, την απογοήτευση, την χαμηλή ενέργεια. Γενικά, είναι η ανάγκη για ψυχικό και πνευματικό ξεκαθάρισμα. Όμως είναι και η αβέβαιη συναισθηματική κατάσταση όταν δεν ξέρουμε τι νιώθουμε ή τι νιώθει εκείνος για μας.

Μια σχέση λοιπόν που περνάει από 40 κύματα μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Μια είναι ζεστός και μια κρύος. Μια με παίρνει και μια μ’ αφήνει. Στο τέλος με ξερνά. Όλα αυτά δείχνουν που καταλήγει αυτή η σχέση. Αν μας πνίγει η παλίρροια είναι φυσικό το πάθος να μας παρασύρει και να μας πνίξει. Αν μας ξεράσει η άμπωτη τότε είναι κάτι παροδικό που θα περάσει. Βασανίζουν το σύντροφό μας τρίτες σκέψεις και αυτό επηρεάζει τη σχέση μας.Όχι όμως για πολύ.

Αυτή η κατάσταση έχει ακόμη μια ερμηνεία. Όλοι γνωρίζετε την ιστορία της Φραγκογιαννούς, της γνωστής Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Όσοι διάβασαν το βιβλίο αυτό θα θυμούνται το τέλος της.

…Ωστόσο, η βρεφοκτόνος, δεν προφταίνει να περάσει το πέρασμα και πνίγεται απ` τα ορμητικά, πικρά και αλμυρά νερά της παλίρροιας « στο μισό του δρόμου μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης δικαιοσύνης».

Ναι, η παλίρροια την τιμώρησε. Βρέθηκε εκεί και τιμωρήθηκε, αφού πνίγηκε από το νερό την ώρα της παλίρροιας. Από τον γήινο νόμο μπόρεσε να ξεφύγει, αλλά όχι από το νόμο του Θεού. Εκεί κανείς δεν μένει ατιμώρητος. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο Θεός ξέρει ποιος είναι ένοχος και δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει σε δικαστική πλάνη. Άρα, η παλίρροια είναι αλληγορικά στο όνειρο και η τιμωρία που μπορεί να πέσει ένα άτομο που πιστεύει ότι βρίσκεται στην άμπωτη, αλλά δεν γνωρίζει ότι η ώρα της παλίρροιας έφτασε γι’ αυτόν και θα πνιγεί από την βίαιη εμφάνιση των κυμάτων πριν προλάβει να φύγει. Ακόμα κι αν το έκανε, την περίμενε η χωροφυλακή. Σίγουρα θα είχε πιαστεί από την ανθρώπινη δικαιοσύνη και θα είχε καταδικαστεί. Προτίμησε την θεϊκή δικαιοσύνη, διότι από αυτήν κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει ακόμη κι αν έχει καταδικαστεί από τον ανθρώπινο νόμο.

Ποια ερμηνεία ταιριάζει εξαρτάται από το άτομο και τι έχει κάνει.

Μιμητικά όνειρα

Μιμητικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που μιμούμαστε κάποιον ή κάνουμε παρέα μαζί του στο όνειρο, για να πάρουμε λίγη από την ευτυχία του ή το μυαλό του. Αν μας αγκαλιάσει και αποδεχτεί τη φιλία μας, θα καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας. Αν μας διώξει, θα έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα απ΄ αυτό που προσδοκούμε. Όμως η μίμηση είναι στο όνειρο ειρωνεία και κολακεία σε γενικές γραμμές.

Πολλές φορές μιμούμαστε κάποιον ή κάτι για να δώσουμε ένα μήνυμα για να μας καταλάβει, διότι δεν μας καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν μπορεί με άλλο τρόπο να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα που θέλουμε να του δώσουμε. Αλληγορικά, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα ή δεν καταλαβαινόμαστε όσο πρέπει.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό δίνουμε στο υποσυνείδητο να καταλάβει τι νιώθουμε και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις μας.

Τέλος, λόγω ομοιότητας μιμούμαστε κάποιον για να πάρουμε τη θέση του.

Όνειρα Halloween

Όνειρα Halloween: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε μεταμφιεσμένα άτομα, αλλά ο σκοπός είναι άλλος από τον χορό και την αποκριά. Υπάρχει μια μέρα του χρόνου που λένε ότι οι ψυχές απελευθερώνονται και επιστρέφουν πίσω στην ζωή. Αφήνουν τον κόσμο των νεκρών και κυκλοφορούν αόρατοι ανάμεσα στους ζωντανούς. Στο εξωτερικό είναι μια σημαντική μέρα, εμείς δεν την εορτάζουμε. Για μένα είναι η γενέθλια μέρα μου. Για μένα αυτό το όνειρο έχει πολλές φορές άλλη ερμηνεία, επειδή γεννήθηκα τη συγκεκριμένη μέρα.

Γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31 Οκτωβρίου, όλοι μεταμφιέζονται με τρομακτικές και υπερφυσικές στολές και επισκέπτονται τα σπίτια για να πάρουν γλυκά. Μοιάζει με τις αποκριές, αλλά εδώ οι στολές αποτελούν ένα μυστήριο. Αναφέρεται στο μυστικισμό και την ένωση των ζωντανών με τους νεκρούς. Είναι η μέρα που συμβαδίζουν, αλλά δεν συναντιούνται. Αναφέρεται στους θεούς του Πάνω και του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή εποχή έχει μόνο εορταστικό χαρακτήρα, αλλά οι στολές παραμένουν μεταφυσικές. Αυτή η μέρα είναι η γέφυρα ανάμεσα στον πάνω με τον κάτω κόσμο των νεκρών. Βλέπουμε πιο πολλά όνειρα με νεκρούς. Πρέπει να τα θυμόμαστε. Κάποιο μήνυμα θέλουν να μας δώσουν, ακόμα κι αν είναι όνειρα Κυριακής. Σ΄αυτή την περίπτωση το μήνυμα θα ερμηνευτεί αντίθετα.

Στα όνειρα λοιπόν είναι η γέφυρα με τους νεκρούς. Αν οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από μένα δει ότι είναι 31 Οκτωβρίου, δηλώνει μια σύνδεση με τους νεκρούς. Για μένα είναι η γενέθλια μέρα μου, όπως προείπα και δεν έχει πάντα αυτή την ερμηνεία. Αυτή τη μέρα όλα τα μαγικά και οι ευχές πιάνουν λένε, ίσως αυτοί που γεννήθηκαν αυτή την μέρα να εξαιρούνται. Όσες ευχές έκανα αυτή τη μέρα δεν έχουν επαληθευτεί σε μένα. Ίσως μια μέρα να γίνει αυτό… Συνδέεται με το μεταφυσικό, το υπερφυσικό. Εκείνη την ημέρα λένε ότι τα μέντιουμ έχουν μεγαλύτερη επαφή με τα πνεύματα. Η μαγεία είναι δυνατή εκείνη τη μέρα. Τα χαρακτηριστικά φαναράκια με τις κολοκύθες και τις φατσούλες είναι άλλοτε φοβερά και άλλοτε τόσο αστεία που δείχνει μια πολύπλευρη κατάσταση όχι απλά όπως την βλέπουμε, αλλά κι όπως πραγματικά είναι.

Μηνύματα σώματος

Μηνύματα σώματος: Είναι τα όνειρα που κατευθύνονται από το σώμα και τις ανάγκες του. Πολλές φορές στα όνειρα αυτά βλέπουμε κάποιον να φεύγει και να επιστρέφει. Είναι η περίοδος που τελειώνει και επανέρχεται, είναι όνειρα λοιπόν που μπορεί να μας δείξουν ότι πέφτει η πίεσή μας, ανεβαίνει το ζάχαρο, έχουμε κάποια πάθηση μεν, αλλά και λειτουργικές μας ανάγκες. Μας δείχνει μόνο τις σωματικές μας ανάγκες. Π.χ. ένα όνειρο που κάνουμε την ανάγκη μας δείχνει επίσης ότι η ουροδόχος κύστη είναι γεμάτη από ούρα, πρέπει να κάνουμε την ανάγκη μας στην πραγματικότητα. Επίσης ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι ένα τσεκούρι που μας χτυπάει στο κεφάλι. Είναι παράλληλα και παρόμοια με τα θεραπευτικά όνειρα. Κάτι επιπλέον τα φέρνει και σ’ αυτή την κατηγορία. Εκεί δεν υπάρχουν τα μηνύματα του σώματος, απλά δείχνει μόνο το αποτέλεσμα, ότι έχουμε μια πάθηση. Εδώ μπορεί με ένα μήνυμα σώματος να την προλάβουμε να μην εκδηλωθεί, φτάνει να το καταλάβουμε, αλλιώς το όνειρο με άλλη μορφή θα γίνει επαναλαμβανόμενο. Αυτά τα όνειρα ο ονειρομάντης τα πετυχαίνει κατά 50%.

Οιωνοί, κόκκινο φεγγάρι

Οιωνοί, κόκκινο φεγγάρι: Κατά 50% πιστεύω σ’ αυτά τα όνειρα, αλλά δεν είναι όλα οιωνοί. Όταν βλέπουμε πολλά πουλιά να πετάνε δεν είναι πάντα καλός οιωνός λένε. Όταν φωνάζει ο σκύλος σαν λύκος κάποιος θα πεθάνει ή θα γίνει μεγάλος σεισμός στην περιοχή, το κοράκι συμβολίζει θάνατο. Χιλιάδες οιωνοί γνωστοί από την αρχαιότητα και πάντα στα όνειρα ήταν ένα κακό ριζικό γι’ αυτόν που θα το δει και την οικογένειά του. Όχι, είναι κακό για εκείνη τη στιγμή που ονειρεύεται το άτομο όχι για όλη του τη ζωή. Δεν καθορίζει ένα όνειρο τη ζωή του αλλά ένα μέρος της ζωής του, μόνο αν είναι το μοιραίο που ερμηνεύεται ο θάνατός του και επαληθευτεί αναφέρεται στο κακό του ριζικό. Γι’ αυτό λένε πως όσο ζούμε δεν πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε. Μέσα σε ένα χωράφι άγονο ίσως φυτρώσει ένα μικρό χορταράκι, αυτό θα μεγαλώσει και θα αλλάξει τα πάντα όταν γεμίσει ξανά όλο το χωράφι. Αυτό θα είναι μια νέα εξέλιξη, ένα θαύμα!!!

Την ημέρα που πήρανε οι Τούρκοι την Κωνσταντινούπολη, ή ινσταμπούλ όπως εκείνοι την ονομάζουν, υπήρχε στον ουρανό ένα ματωμένο φεγγάρι, ήταν κόκκινο το χρώμα του. Όταν λοιπόν δούμε στο όνειρο κόκκινο φεγγάρι δηλώνει την μεγάλη και ανεπανόρθωτη σύμφορα, τον πόλεμο.

Κάποια σύμβολα με κακή ερμηνεία μπορούν να δώσουν ένα καλό μήνυμα. Π.χ. το μαχαίρι που έχει κακή ερμηνεία όταν το σπάσουμε νικάμε το κακό.

Κάποια σύμβολα με καλή ερμηνεία μπορούν να δώσουν ένα κακό μήνυμα. Π.χ. το αναμμένο κερί όταν σβήσει αλλάζει εντελώς ερμηνεία.

Βλέπουμε το σύνολο λοιπόν του ονείρου και ανάλογα βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Αν τελικά είναι κακοί οιωνοί τα όνειρα αυτά θα το δείξει η πορεία της ζωής μας. Σίγουρα συντέλεσαν σ’ αυτό πολλά όνειρα. Όχι μόνο ένα.

Όνειρα μετ’ εμποδίων

Όνειρα μετ’ εμποδίων: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια και κάτι δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό όνειρο, διότι δηλώνει ότι δεν ήρθε ακόμη ώρα να γίνει αυτό ή πρέπει να λοξοδρομήσουμε διότι δεν πρέπει να επιμένουμε να ανοίξει αυτός ο δρόμος. Δεν είναι ο δικός μας, αποκλίνουμε με την ελεύθερη βούληση από το δρόμο του πεπρωμένου και καλούμαστε με το όνειρο αυτό να τραβήξουμε άλλη πορεία στη ζωή μας.

Είναι όνειρα που μένουν πολλές φορές μισά ή εμφανίζεται κάτι άλλο και μας αναγκάζει να μην βαδίσουμε άλλο αυτό το δρόμο. Από την εξέλιξη του ονείρου θα καταλάβουμε πολλά. Έχει σημασία πως αισθανόμαστε εκείνη την ώρα που ονειρευόμαστε. Πολλές φορές όμως τα όνειρα αυτά είναι αντίθετα.

Αυτό το όνειρο δηλώνει ότι πιέζουμε τον εαυτό μας να βαδίσει ένα δρόμο που δεν είναι ακόμα ή ώρα του να τον διασχίσουμε ή δεν είναι ο δικός μας δρόμος. Η μοίρα μας έχει άλλα σχέδια για μας και κάθε προσπάθειά μας να προχωράμε αυτό το δρόμο γεννά εμπόδια. Είναι κι ένα σημάδι ότι δεν είναι αυτός ο δρόμος μας και δεν χρειάζεται να τον βαδίσουμε στην πραγματικότητα. Τέλος, κάτι που εμποδίζεται στο όνειρο μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα σαν αντίθετο όνειρο. Αυτό θα το καταλάβουμε αν στην ζωή τα πράγματα είναι ευνοϊκά.

Παραδίνομαι στα όνειρα

Παραδίνομαι στα όνειρα: Είναι μια μορφή προειδοποίησης ότι αυτό που βλέπουμε είναι η ισχυρή μας θέληση ότι αυτό το θέλουμε κατά βάθος, ανεξάρτητα αν αληθεύει ή όχι. Επίσης δεν πρέπει να αφήσουμε μια προσφορά ή μια ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, να πάει χαμένη, ούτε να παραιτηθούμε από κάποιο έργο που αναλάβαμε να διεκπεραιώσουμε.

Σαν αλληγορικό όνειρο αντίθετα δηλώνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από δεύτερες σκέψεις ή να απαλλαγούμε από σκέψεις και ιδέες που μας κατατρώγουν την ψυχή και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Τέλος δείχνει ότι θυσιάζουμε την ελεύθερη βούληση και τα θέλω μας, προς χάρη της μοίρας μας που έχει άλλα σχέδια για μας.

Όνειρα παραίτησης

Όνειρα παραίτησης: Είναι η αλληγορική παραίτηση που κάνουμε όταν θέλουμε να ξεχάσουμε κάποιον που μας πρόδωσε ή μια κατάσταση που ζητούν στην πραγματικότητα να αναλάβουμε και είναι ξένη ή αδιάφορη για μας. Επίσης, είναι η παραίτηση από τη ζωή και τις χαρές της. Το οικειοθελές κλείσιμο στον εαυτό μας.

Επίσης, δηλώνει κάποια απώλεια που ξεπερνιέται και στο επόμενο βήμα θα γίνει απελευθέρωση με την δική μας επέμβαση ή με τη δύναμη που έχουμε μέσα μας να μην ασχοληθούμε άλλο μ’ αυτό.

Αν δούμε επιστολή παραίτησης δηλώνει ότι ετοιμαζόμαστε να παραιτηθούμε από κάποιο τομέα που δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να συνεχίσουμε, είτε επειδή είμαστε ευθυνόφοβοι, είτε επειδή τα περιμέναμε αλλιώς, είτε επειδή δεν είναι το δικό μας ριζικό.

Αν ονειρευόμαστε ότι παραιτούμαστε από τη θέση μας στη δουλειά ή από το γάμο μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά. Πολλές φορές αυτό είναι όνειρο φοβίας ότι δεν θα καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις καταστάσεις, ότι δεν έχουμε τη δύναμη να τα αντέξουμε. Επίσης είναι όνειρο επιθυμίας όταν αυτή η κατάσταση είναι ξένη για μας ή φυλακή.

Μια περίπτωση ατόμων που βλέπουν τα όνειρα αυτά είναι ότι προορίζονται για το μοναστήρι και έκαναν κατά λάθος έναν γάμο, με την ελεύθερη βούληση. Δεν εμποδίστηκε όμως. Ίσως έπρεπε να γίνει έτσι για να αξιολογήσει το άτομο μέσα απ’ αυτό το λάθος του ποιος πραγματικά είναι ο δικός του δρόμος. Το άτομο αυτό καταλαβαίνει μετέπειτα το λάθος του και βλέποντας αυτό το όνειρο παραιτείται από τον λάθος δρόμο που επέλεξε, παίρνοντας διαζύγιο και βαδίζοντας αυτόν που πρέπει. Δεν φταίει αυτός, αλλά το ριζικό του που έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν.

Κάποιες φορές είναι όνειρο επιθυμίας να βρούμε τη δύναμη να τα εγκαταλείψουμε. όλα αυτά που καταλάβαμε ότι δεν είναι για μας. Δείχνει λοιπόν την προσπάθεια να φύγουμε απ’ αυτά ή να αλλάξουμε τη ζωή μας κάνοντας δραστικές αλλαγές. Για να γίνει αυτό με επιτυχία πρέπει να παραιτηθούμε από όσα επιβαρύνουν το παρελθόν μας.

Όνειρα παράλυσης

Όνειρα παράλυσης: Είναι ένα προειδοποιητικό όνειρο ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση μη αναστρέψιμη σε όλους τους τομείς. Βρισκόμαστε σε ακινησία. Σώμα και ψυχή ασθενεί. Είναι και όνειρο φοβίας. Σ’ αυτά τα όνειρα λοιπόν βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να κουνηθούμε σαν να είμαστε παράλυτοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή κίνηση και αγωνιούμε. Αυτό είναι αποτέλεσμα της υπνικής παράλυσης ή δείχνει αλληγορικά ότι δεν υπάρχει πρόχειρη λύση στο πρόβλημα που έχουμε ή είναι αποτυχημένο αστρικό ταξίδι. Αλληγορικά, δηλώνει ότι είμαστε παράλυτοι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, μας δέσανε τα χέρια και τα πόδια. Δεν υπάρχει κίνητρο, αν υπάρχει δεν βρίσκουμε τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας. Οι μπαταρίες μας είναι άδειες. Δεν υπάρχει ενέργεια.

Μπορεί όμως να είναι και αληθινή προειδοποίηση ότι μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή μιας παράλυσης, τενοντίτιδας ή στην χειρότερη κατάσταση υπερκόπωση ή σκλήρυνση κατά πλάκας. Στις περιπτώσεις αυτές το άτομο χρειάζεται άδεια από τη δουλειά, τα ζευγάρια μια σύντομη απομόνωση, οι άρρωστοι μια μικρή ξεκούραση ή αναζωογόνηση. Όμως είναι και ο αποσυντονισμός των τσάκρα και η μη επικοινωνία με τους άλλους.

Αν δεν ισχύουν όλα αυτά είναι μείωση ψυχικού αποθέματος και ενέργειας. Το άτομο αδρανεί, νιώθει κατωτερότητα και ανήμπορο να κάνει αυτά που σκέφτεται. Δεν ξέρει αν αυτό που πάει να κάνει θα το ωφελήσει ή θα το ζημιώσει. Πιστεύει ότι δεν θα πετύχει. Άρα, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ανυπαρξία της πίστης.

Η ακινησία όμως με μορφή παράλυσης δείχνει ότι νιώθουμε παγιδευμένοι από τον ίδιο τον εαυτό μας και δεν τολμάμε να ρισκάρουμε. Παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς και τις εφαρμόζουμε ζημιώνοντας το ενεργειακό μας πεδίο και όσα θα μπορούσε να μας προσφέρει από δειλία και φόβο ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

Όμως υπάρχει η μυική παράλυση που δεν μπορούμε να μιλήσουμε να κουνηθούμε, δείχνει ένα άτομο που μετά την υπνική παράλυση δεν μπορεί να αντιδράσει. Επίσης είναι ένας βραχνάς, λόγω της ψυχικής κατάστασης και κάποιου σοκ που έχουμε υποστεί.

Αυτό το όνειρο δείχνει ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε βρισκόμαστε σε ψυχικό αδιέξοδο δεν έχουμε άλλα αποθέματα ενέργειας. Ατονούμε και πέφτουμε σ’ αυτό το σημείο. Άρα, είμαστε πολύ κοντά στην αδυναμία να λύσουμε ένα πρόβλημα. Είναι η δυσκολία να ενεργήσουμε και να προσαρμοστούμε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, σε κάποιες καταστάσεις που εξελίχθηκαν αλλιώς απ’ ό,τι είχαμε φανταστεί. Είναι ένα σοκ που έχει υποστεί το άτομο. Γενικά, δεν περνάει καλά.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την απόρριψη, τις ήττες ή την άσχημη εξέλιξη μιας κατάστασης όταν η μοίρα τις καθοδηγήσει αλλιώς απ’ ό,τι τις φανταζόμασταν. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Φανταστείτε μια σίγουρη και τελειωμένη κατάσταση να έχει άλλη εξέλιξη. Πώς να το αντέξει η ψυχή μας; Πώς να συμβιβαστεί στα νέα δεδομένα; Δεν είναι προετοιμασμένη γι’ αυτά. Άρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και να μην έχουμε τίποτα δεδομένο Να σκεφτόμαστε μια εναλλακτική λύση και να μην επαναπαυόμαστε σ’ αυτήν, ώστε να δεχόμεθα πιο εύκολα νέες καταστάσεις και να αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τις ήττες μας. Κάποτε έλεγα ότι αυτή η κατάσταση είναι ένας απλός βραχνάς, αλλά αυτός οφείλεται με νέα δεδομένα σ’ αυτή ακριβώς την κατάσταση.

Όμως, ως γνωστόν τα όνειρα αυτά αναφέρονται κατά πλειοψηφία στην υπνική παράλυση και στην χαλάρωση του μυικού τόνου. Κατά τη φάση REM το σώμα είναι ακίνητο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα με τους μυς.

Αν όμως η παράλυση οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια νιώθουμε μόνοι από όλους, νιώθουμε σαν να χάνουμε τα πάντα. Η ψυχή δεν μπορεί να αντέξει όσα περνά. Νιώθουμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, διότι δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές. Όμως είναι η πιο άσχημη μορφή του ονείρου όταν δούμε ότι είναι παράλυτο το χέρι ή το πόδι. Έχουμε έλλειψη από συναισθηματική ή επαγγελματική πληρότητα και δείχνει μια αδυναμία να ζήσουμε τον έρωτά μας ή να δείξουμε την επαγγελματικότητα μας, διότι δεν μας δίδεται η ευκαιρία. Δεν μπορούμε σε μια άλλη περίπτωση να εκφράσουμε τα αισθήματά μας σε κάποιον που μας ενδιαφέρει και αυτό μας φέρνει αλληγορικά ενύπνια παράλυση στο αριστερό χέρι. Όπως η επαγγελματική μας ανικανότητα να διεκδικήσουμε την θέση των ονείρων μας από δειλία παραλύει το δεξί. Γενικά, το όνειρο αυτό δείχνει ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Η ονειρική ολική παράλυση στο άτομο αν δεν είναι στη φάση REM δείχνει ότι το άτομο έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα.

Όνειρα περιστροφής

Όνειρα περιστροφής: Τα όνειρα περιστροφής δείχνουν ότι το άτομο επαναλαμβάνει τις ίδιες καταστάσεις. Μένει στα ίδια ή κάνει παρόμοιες επιλογές με τις προηγούμενες φορές, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. Είναι κολλημένο σε καταστάσεις που δεν πρέπει. Επίσης δείχνει ότι βρισκόμαστε σε σύγχυση. Οι κινήσεις και οι σκέψεις μας είναι εκτός ελέγχου. Δεν κινούμαστε, δεν ξεφεύγουμε από παρούσες καταστάσεις, δεν πάμε πουθενά.

Όταν βλέπουμε τη γη να περιστρέφεται σωστά γύρω από τον ήλιο ή γύρω από τον άξονά της, όλα είναι κανονικά. Το άτομο έχει λογική. Όταν όμως βλέπουμε ανύπαρκτες περιστροφές αυτής, κάτι δεν πάει καλά με όλα τα συστήματα μας. Μια άλλη κατάσταση της γης, δηλαδή μια πολύ γρήγορη περιστροφή ή αργή δείχνει ότι το άτομο που ονειρεύεται δεν έχει λογική, κάπου αλλού οδεύει δυστυχώς.

Αν περιστρεφόμαστε γύρω από τους άλλους σημαίνει ότι εκείνοι μας καθοδηγούν. Όμως όταν περιστρεφόμαστε γύρω από τον εαυτό μας, ακολουθούμε ένα μοτίβο που μας επιβάλλει η ελεύθερη βούληση χωρίς να ξεφεύγουμε από μια παγίδα που οι ίδιοι πέφτουμε άθελά μας. Βλέπουμε μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται πολλάκις έχοντας πάντα την ίδια εξέλιξη και μας οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο ο πρωταγωνιστής αλλάζει. Επίσης, όλα έρχονται τούμπα και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε.

Όταν κατρακυλούμε εμείς δείχνει ότι κυλάμε με κάθε τίμημα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Βαδίζουμε, κυλάμε ή κατρακυλάμε με περιστροφή για να δείξουμε ότι η ανθρώπινη φύση μας παρασύρεται παίρνοντας μαζί μας τις αδυναμίες και τα λάθη μας εξαιτίας των παθών μας και πολλές φορές το άτομο πέφτει θύμα ή φτάνει πιο αργά στον αρχικό σκοπό του, αλλά κάποτε το καταφέρνει.

Όνειρα πρηξίματος

Όνειρα πρηξίματος: Το πρήξιμο είναι σημάδι ότι κάποιο σημείο του σώματος ή της ψυχής ασθενεί. Άρα, κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι όνειρο θεραπευτικό ότι εκείνο το σημείο έχει πρόβλημα. Όμως, δηλώνει ότι, σαν όνειρο συχρονικότητας ή από εξωτερικά ερεθίσματα, ένα κουνούπι μας δάγκωσε στο συγκεκριμένο σημείο ή πλακώσαμε κάποιο μέλος του σώματος με το μαξιλάρι.

Σαν αλληγορικό όνειρο συμβολίζει ένα πρόβλημα που οξύνεται με αποτέλεσμα όσο πιο πολύ μεγαλώνει και διογκώνεται να μας κάνει κακό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή, όσο πιο νωρίς γίνεται, με τον καλύτερο τρόπο και να βρούμε λύση πολύ γρήγορα πριν βγει εκτός ελέγχου ή πάθει μόλυνση. Έχει σημασία να θυμόμαστε ποιο σημείο είναι πρησμένο, πως προκλήθηκε αυτό το πρήξιμο και αν πονάει. Αλληγορικά, σημαίνει ότι κάποιος μας έχει έχει πρήξει, μας έχει κουράσει η στάση του. Καλό σ’ αυτό το όνειρο είναι να φύγει το πρήξιμο. Να επανέρθει το πρησμένο μέρος στην προτέρα κατάστασή του.

Όνειρα προαγωγής

Όνειρα προαγωγής: Είναι ένα όνειρο που δείχνει ότι έχουμε πετύχει κάποιο σημείο της αποστολής που μας έχει ανατεθεί από το θεό και έχουμε την τύχη να ανέβουμε κάποιο επίπεδο πνευματικότητας. Άρα, δηλώνει ψυχική επιτυχία .

Αλληγορικά, δηλώνει ότι θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση από το αφεντικό μας ή θα βρούμε ταίρι αν είμαστε μόνοι. Γενικά, το όνειρο αυτό δηλώνει την μεγάλη τύχη και την επιτυχία. Αν βλέπουμε άλλους να παίρνουν προαγωγή, σαν όνειρο προβολής δείχνει ότι είμαστε σε δεινή θέση και πρέπει να πάρουμε παράδειγμα απ’ αυτούς. Καλό όνειρο είναι αν δούμε ότι πήραμε προαγωγή στη δουλειά, αν δεν είναι όνειρο επιθυμίας. Σπάνια είναι αντίθετο όνειρο.

Αυτό το όνειρο το συναντάμε με αλληγορική μορφή όταν ανεβαίνουμε σκάλες ή βουνά. Όχι όμως σαν ορειβάτες, διότι έχει άλλη ερμηνεία.

Ο προβολέας στα όνειρά μας

Ο προβολέας στα όνειρά μας: Προβολέας μέσα στο σκοτάδι είναι μια παροδική χαρά που θα κρατήσει όσο το φως του προβολέα παραμένει ανοιχτό. Όσο είναι νύχτα. Όμως είναι μια εκτυφλωτική χαρά που δεν την αντέχει η ψυχή μας, όπως το μάτι μας δεν αντέχει το εκτυφλωτικό φως του προβολέα όταν βρεθεί μετωπικά απέναντί μας. Θα είναι μια χαρά γεμάτη πάθος και ένταση που θα μας κουράσει και στην πορεία θα εξασθενήσει πολύ γρήγορα. Θα κρατήσει λίγο. Όμως δείχνει και την δυνατότητα να βγουν στη φόρα όσα μας απασχολούν ή ο φόβος ότι το μυστικό μας θα μαθευτεί. Πρέπει όμως να ρίξουμε και λίγο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση ή να φανεί ό,τι μέχρι χθες ήταν στην αφάνεια και στο σκοτάδι. Να βγει η αλήθεια στο φως και να βρουν λύση τα άλυτα προβλήματα.

Η στιγμή της αλήθειας φαίνεται από τη στιγμή που το φως του προβολέα χαμηλώνει, εξασθενεί ή σβήνει. Άρα, βρισκόμαστε πάλι στο σκοτάδι.

Ο προτζέκτορας είναι ένα εργαλείο για τα όνειρα προβολής. Όμως, δείχνει και την ανάγκη να διαφημίσουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας στους άλλους, να αντιληφθούν την παρουσία μας, να γίνει αισθητή σ’ αυτούς, να ακουστεί η γνώμη μας και η φωνή μας.

Η προδοσία στα όνειρά μας

Η προδοσία στα όνειρά μας: Είναι πολλές φορές εμμονικό όνειρο αν βλέπουμε ότι μας έχουν προδώσει διότι δείχνει ότι υποψιαζόμαστε ότι αυτό το άτομο δεν είναι φίλος μας. Ότι μας πρόδωσε, αλλά είναι τα κενά της ψυχής ότι αυτό το άτομο δεν μας παρέχει ασφάλεια, δεν είναι στην ίδια συχνότητα με μας και το αξιολογεί η ψυχή. Όταν εμείς προδίδουμε κάποιον δηλώνει ότι εμείς δεν είμαστε στη δική του συχνότητα. Άρα, οι ψυχές μας δεν θα δέσουν ποτέ. Γενικά, αυτό το όνειρο δείχνει ότι έχουμε ανασφάλεια για το άτομο αυτό. Αυτό δεν ισχύει για τις ερωτικές σχέσεις. Μιλάμε για όλες  τις άλλες καταστάσεις

Αν δούμε ότι αυτός που θέλουμε μας προδίδει είναι αντίθετο όνειρο. Θα συνδεθούμε μαζί του στην πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν γίνεται με τις καρμικές σχέσεις ή τις σχέσεις που ο βαθμός πνευματικότητας είναι υψηλός.

Αν έχουμε κάποιο μυστικό, μας εκβιάζουν ή κάναμε μια επιλήψιμη πράξη, έχοντας ενοχές βλέπουμε ότι προδίδουμε άλλους ή μας προδίδουν. Επίσης, κατηγορούμαστε για προδοσία.

Αν όμως έχουμε πραγματικά διαπράξει προδοσία είναι καταδικαστικό όνειρο δείχνει τη διαμάχη ανάμεσα στον εαυτό μας και τον θεό ή τη συνείδησή μας. Μας κρίνει η θεία δίκη.

Αν δούμε όμως έναν άλλο προδότη δείχνει ότι κάποιος άλλος έχει ενοχές για μας και λογοδοτεί στο δικαστήριο του θεού για μας. Στην πραγματικότητα μας έχει απογοητεύσει.

Όνειρα προγραμματισμού

Όνειρα προγραμματισμού: Είναι ένα όνειρο που δείχνει πόσο μπάχαλο και ανεξέλεγκτη είναι η ζωή μας. Μας ορίζει λοιπόν να τακτοποιήσουμε τη ζωή μας με τον καλύτερο τρόπο. Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ότι κάτι προγραμματίζουμε  σημαίνει ότι πρέπει να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τη ζωή μας. Άρα ζητά να γίνουμε πιο οργανωτικοί και πιο δημιουργικοί. Άρα, μας ζητά να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας και με το κατάλληλο πρόγραμμα να θέσουμε τους  στόχους μας, τι ακριβώς θέλουμε να  επιτύχουμε, θέτοντας το κατάλληλο προγραμματισμό για την πραγματοποίησή του.  Είναι ένα βήμα πριν από τα όνειρα της κάθαρσης, ένα βήμα μετά τα όνειρα σκουπίδια και δύο βήματα μετά τα όνειρα τακτοποίησης. Όμως, είναι τρία βήματα πριν από τα λειτουργικά όνειρα.

Μια πρώην σχέση στα όνειρά μας (ελπίδα ή παγίδα;)

Μια πρώην σχέση στα όνειρά μας (ελπίδα ή παγίδα;): Πολύ σημαντικό στα όνειρα αυτά είναι όταν ο πρώην μας ενδιαφέρεται και θέλει να είμαστε πάλι μαζί. Αν αυτό γίνει τηλεφωνικά στο όνειρο, είναι σίγουρη επανασύνδεση. Το ίδιο ισχύει αν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο μαζί κι εκείνος οδηγάει με εμάς συνοδηγό. Κακό όνειρο είναι όταν έχει πεθάνει στην πραγματικότητα και τα δούμε αυτά. Έχει στοιχειώσει αλληγορικά τη ζωή μας και δεν μπορούμε να βρούμε άλλον.

Όμως είναι πολύπλοκο όνειρο και μπερδεύει πολλούς. Πολλές επανασυνδέσεις γίνανε από λάθος, επειδή ονειρεύτηκαν ότι ο πρώην ενδιαφέρεται. Αποτέλεσμα ήταν να χωρίσουν εκ νέου ή να απογοητευτούν. Βασικό, είναι να προσέξουμε ότι μια επανασύνδεση στο όνειρο είναι μια προειδοποίηση ότι μια ιστορία παρόμοια επαναλαμβάνεται με άλλο πρωταγωνιστή. Απλά, ετοιμαζόμαστε να κάνουμε για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Φέρνει τον ίδιο τρόπο σκέψης, την ίδια προσέγγιση, λέμε τα ίδια λόγια. Νιώθουμε τα ίδια αισθήματα, πηγαίνουμε στα ίδια μέρη που πηγαίναμε με εκείνον κλπ.

Στην περίπτωση που αυτή η νέα σχέση έρθει με το πρόσωπο του πρώην θα έχει την ίδια άσχημη κατάληξη. Όμως, ένας άγνωστος στο όνειρο δηλώνει κάποιον νέο άνδρα που μπαίνει στη ζωή μας, αλλά έχει άλλη τροπή και εξέλιξη αυτή η σχέση, με μεγαλύτερο βάθος συναισθημάτων και μεγαλύτερη διάρκεια. Καμία σχέση δεν φτάνει στα σκαλιά της εκκλησίας αν την δούμε με το πρόσωπο του πρώην. Είναι κάτι νέο που έχω μάθει τον καιρό της απουσίας μου. Επίσης, καλό είναι να τον νιώσουμε οικείο, αλλά όταν ξυπνήσουμε να μην καταλάβουμε ποιος ήταν.

Το όνειρο όμως μπορεί να είναι προειδοποιητικό ότι κάνουμε τα ίδια λάθη όπως τότε και θα τον χάσουμε. Οι παλιές μας σχέσεις ήταν κακοί σύμβουλοι. Δεν πρέπει να παραδειγματιζόμαστε απ’ αυτές, αλλά αντίθετα πρέπει να κάνουμε όσα δεν κάναμε τότε για να υπάρχει διαφορετική τροπή. Μια γυναίκα που έχει εγωισμό, ερωτικά πάθη και διεκδικεί αρρωστημένα τον πρώην θα σκοτώσει τον εαυτό της και ο πρώην θα είναι μια μορφή συνεχόμενη, βασανιστική στα όνειρά της μέχρι να φέρει το τέλος στην ζωή της. Τον βλέπει να της λέει έρχομαι, δεν ανήκω σε άλλη, είμαι μόνο δικός σου και το πιστεύει. Κάνει κακό στην αντίζηλο της. Είναι πεπεισμένη ότι θα χωρίσουν και αν δεν το κάνουν αυτοί, το κάνει η ίδια πιο νωρίς με ύπουλα μέσα. Αυτό δεν την οδηγεί στην αγάπη, διότι αγάπη δεν είναι.

Όταν μας αποχαιρετά είναι καλό όνειρο. Φεύγει, μας εγκαταλείπει. Όταν έρχεται για να μείνει δεν τον ξεκολλάει τίποτα και κανείς. Έχει σημασία αν τον δεχόμαστε ή τον διώχνουμε και σαν ειδικό όνειρο αν μας ευχαρίστησε ή μας αηδίασε η μορφή του στον ύπνο μας. Μας ξεγελά όταν λέει ότι δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του. Μόνο εμείς. Είναι ψέμα!!!

Όταν όμως βλέπουμε με ευχαρίστηση όσα κάναμε μαζί του να τα πραγματοποιούμε με έναν άγνωστο, δηλώνει ότι είναι οι θετικές εμπειρίες και υπέροχες στιγμές που μας χάρισε η παλιά μας σχέση και θέλουμε να τις ξαναζήσουμε με κάποιον άλλο ή να τις φυλάξουμε στην ψυχή για να θυμόμαστε ότι περάσαμε και καλές στιγμές μέσα σ’ αυτή τη σχέση.

Όταν έχουμε πάρει διαζύγιο και βλέπουμε τον πρώην σύζυγο δηλώνει ότι έχουμε μετανιώσει που χωρίσαμε ή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν μας ευχαριστεί και αναπολούμε τις στιγμές που ήμασταν μαζί του. Αυτό μας κάνει να χτυπάμε το κεφάλι μας. Αν δεν έχει βγει το διαζευκτήριο μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Όταν μπουν οι υπογραφές είναι πια αργά. Μάλιστα, τώρα τα διαζύγια βγαίνουν γρήγορα και περιθώρια δεν υπάρχουν να σκεφτείς πολύ. Πρέπει η απόφαση να είναι από τα βάθη της ψυχής. Πισωγυρίσματα πια δεν υπάρχουν.

Γενικά, αν δούμε τον πρώην μας είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε αφήσει πίσω μας και βαδίζουμε μια άλλη ζωή με νέες εμπειρίες.

Αν βλέπουμε την πρώην του τωρινού μας συντρόφου ανεβάζουμε τον εαυτό μας ότι εμείς καταφέραμε αυτό που δεν κατάφερε εκείνη, να τον κρατήσουμε. Για πόσο όμως, θα εξαρτηθεί από τη σχέση πόσο μοιραία είναι. Για ένα χωρισμό δεν φταίνε οι αφορμές που βρίσκουμε, αλλά ότι κάναμε λάθος επιλογή. Αυτή είναι η γνώμη μου. Άρα, ούτε αυτή είναι άτυχη, ούτε εμείς τυχερές. Ήταν το δικό μας κομμάτι παζλ που συμπληρώνει την ψυχή μας. Ακόμα κι αν κάνουμε ό,τι έκανε εκείνη και χώρισαν, δεν θα μας χωρίσει αν πρέπει να είμαστε μαζί ή θα αναθεωρήσει ή θα το πάρει αλλιώς. Μπορεί ένα διάστημα να χωρίσουμε και μετά να επανασυνδεθούμε. Το βλέπουμε αλλιώς. Άρα, δεν φταίει αυτό που του κάνουμε, αλλά το συναίσθημα έσβησε. Η αφορμή είναι αυτή. Η αιτία είναι πιο πολύπλοκη. Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τον εαυτό μας να λέμε τι λάθος έκανα. Τελικά, δεν ήταν αυτός. Ακόμα και άψογες να είμαστε αν πρέπει να φύγει θα φύγει. Αυτά διδάχθηκα από τη ζωή.

Αν στο όνειρο περνάμε καλύτερα με τον πρώην μας, κάτι άλλο ζητάμε ή η παρούσα σχέση δεν μας ικανοποιεί. Αν χρονικά αυτό γίνεται στο μέλλον και εμείς είμαστε παιδιά δηλώνει ότι πρέπει στο παρόν να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό, την ελευθερία και τη ζωτικότητα μέσα από την τωρινή μας σχέση για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν μας ικανοποιεί. Καλύτερα περνούσαμε τότε. Άρα, ή θα φτιάξει αυτή η σχέση ή θα χωρίσουμε. Άλλος δρόμος ενδιάμεσος δεν υπάρχει.

Πολύ βασικό είναι να προσέξουμε τι μας συμβουλεύει ο πρώην μας στο όνειρο ενώ τώρα έχουμε σχέση. Σημαίνει ότι το ίδιο το υποσυνείδητο παίρνει τη μορφή του για να μας ενημερώσει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε μ΄ αυτόν.

Αν ονειρευόμαστε ότι υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσά μας δηλώνει ότι πρέπει να τον σπάσουμε και να εμπιστευτούμε τους άνδρες. Το ίδιο ισχύει αν δούμε ότι μας κάνει μασάζ ο πρώην μας. Έχουμε στηριχθεί σ’ αυτόν και συμβιβάζεται η ψυχή χωρίς πια να την δελεάζει κανείς. Είναι οι κόκκινες γραμμές που βάζουμε και γίνεται αυτοματισμός με αποτέλεσμα να καταλήξουμε μόνοι. Άρα, πρέπει να διαλύσουμε αυτή την παγίδα επειδή προδοθήκαμε ή πληγωθήκαμε απ’ αυτόν. Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ήταν αυτός. Κάποιος άλλος είναι!!!

Αν δούμε ότι ο πρώην μας είναι νεκρός και τον φιλάμε ερωτικά ή κάνουμε έρωτα μαζί του, δεν είμαστε νεκρόφιλοι, αλλά διατηρούμε μέσα μας μια πεθαμένη ιστορία.

Αν δούμε ότι ο πρώην μας είναι γιατρός και εμείς νοσηλευόμαστε στο νοσοκομείο σημαίνει ότι έχουμε γιατρευτεί απ’ αυτή την κατάσταση. Αντέχουμε να τον βλέπουμε μας έχει βγάλει από μέσα μας την ασθένεια να πιστεύουμε ξανά στους άνδρες. Άρα, έχουμε κατά κάποιο τρόπο απαλλαχθεί. Άρα, η διαδικασία της ίασης και της απελευθέρωσης ολοκληρώνεται. Τα ίδια ισχύουν και με τους άνδρες που βλέπουν αντίστοιχα τις πρώην τους.

Τέλος, αν δούμε ότι κάνουμε έρωτα με τον πρώην δηλώνει ότι νοσταλγούμε εκείνες τις στιγμές ή θα ζήσουμε μια παρόμοια ιστορία με κάποιον άλλο. Όμως θα έχει το ίδιο τέλος. Καλό θα ήταν να δούμε ότι κάνουμε έρωτα με κάποιον που μας φαίνεται οικείος, αλλά δεν γνωρίσαμε ποιος είναι ή με κάποιον άγνωστο.

Πυροβολισμός και δολοφονία στα όνειρα

Πυροβολισμός και δολοφονία στα όνειρα: Είναι ένα όνειρο που μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα, διότι μας πυροβολούν, πυροβολούμε κάποιον ή κάποιος πυροβολεί κάποιον άλλο. Πολλές φορές πυροβολούμε κι εμείς οι ίδιοι χωρίς στόχο. Η σφαίρα περνάει χωρίς να μας χτυπήσει ή τρέχει αίμα. Όμως, σπάνια πεθαίνουμε σ’ αυτό το όνειρο. Τις περισσότερες φορές είναι τραυματισμένο το άτομο. Πιο πολύ βλέπουμε ότι μας πυροβολούν οι άλλοι, παρά ότι πυροβολούμε εμείς. Πιο σπάνιο είναι να πυροβολούμε τον εαυτό μας.

Κάτι μας σκοτώνει ή κάποιον σκοτώνουμε αλληγορικά. Ναι, δηλώνει ότι αυτό που κάνουμε ή αυτό που σκεφτόμαστε μας καταστρέφει. Η πληγή και το αίμα δηλώνουν πόνο. Είναι κάποιες καταστάσεις που τις τρέφουμε μέσα μας και το αποτέλεσμα είναι να μας διαλύουν την ψυχή. Αυτή ακριβώς την κίνηση την προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Αν σκοτωθούμε, τότε η ζημιά που προκαλούμε είναι ανεπανόρθωτη. Ο θάνατος στο όνειρο είναι καλό αν προκαλείται από φυσικά αίτια. Αν δούμε όμως ότι σκοτωθήκαμε από όπλο, δηλώνει ότι έχουμε σκοτώσει τον εαυτό μας ή κάτι μας έχει σκοτώσει.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο είναι τα χημικά όπλα, κι άλλες μέθοδοι γρήγορης και μαζικής εξόντωσης, αλλά για να τους χρησιμοποιήσουν οι άλλοι εναντίον μας, φανταστείτε τι τους έχουμε κάνει! Πόσο τους έχουμε πληγώσει. Το ίδιο ισχύει αν τα χρησιμοποιήσουμε εμείς εναντίον του εαυτού μας ή των άλλων. Εμείς είμαστε η αρρώστια γι’ αυτούς. Έχουν ενοχή για το κακό που μας έχουν κάνει και αυτοτιμωρούνται.

Όμως ο πυροβολισμός μπορεί να προέρχεται από μια ασθένεια, μόλυνση, και γενικά ένα κακό που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Μπορεί να είναι ένας εξωτερικός παράγοντας που μας διαλύει ολοένα και πιο εύκολα, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε, αλλά η αυτοκαταστροφή μας είναι όταν εμείς οι ίδιοι μ’ αυτά τα όπλα σκοτώσουμε τον εαυτό μας. Αυτό μπορεί να γίνει αν παίρνουμε ναρκωτικά, αν καπνίζουμε ασύστολα, αν τρώμε χωρίς μέτρο και γενικά αν κάνουμε καταχρήσεις. Επίσης ο αλκοολικός και ο χαρτοπαίκτης μπορούν να σκοτώσουν αλληγορικά το άτομο ωθώντας το να χάσει τα πάντα’ τη δουλειά του, την περιουσία του, τα παιδιά του, τη σύντροφό του κ.λ.π.

Αν βλέπουμε ότι πάμε να πυροβολήσουμε κάποιον και δεν μπορούμε δηλώνει ότι δεν έχουμε την δύναμη να τον νικήσουμε. Είναι πιο δυνατός από εμάς. Θέλουμε να τον εξοντώσουμε, αλλά δεν μπορούμε.

Η απλή θέα ενός όπλου είναι πως κάποιος μας ωθεί να πολεμήσουμε γι’ αυτά που έχουμε χάσει ή να αμυνθούμε στις επιθέσεις των άλλων. Επίσης, δηλώνει ότι αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε θα μας σκοτώσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται μ’ αυτόν τον τρόπο. Όμως το όπλο δηλώνει και την ασφάλεια, αλλά και την εξουσία.

Αν βλέπουμε ότι οπλίζουμε ένα όπλο προμηνύει ότι θα πρέπει να προσέξουμε τα νεύρα μας, έτσι ώστε να μη βγούμε εκτός ελέγχου. Να σκεφτούμε καλά τι πάμε να κάνουμε πριν το πράξουμε, διότι ως γνωστόν, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Επίσης με τη δολοφονία και τη βία προσπαθούμε να απελευθερωθούμε από ηθικούς νόμους, κλισέ, κανόνες που μας δεσμεύουν, φραγμούς που μας θέτει η κοινωνία κ.λ.π.

Όταν σκοτώνουμε τον φίλο μας θέλουμε να του αλλάξουμε το χαρακτήρα ή να αφαιρέσουμε τα ελαττώματά του, αλλά κάποιες άλλες φορές σκοτώνουμε από μίσος και από εκδίκηση το αφεντικό, τους γονείς, αν μας έχουν κάνει κάτι, το λοχαγό (ή λοχία δεν ξέρω πως λέγεται ο ανώτερος στο στρατό), μια άσπονδη φίλη ή ακόμη και την αντίζηλο.

Πολλές φορές δεν αναγνωρίζουμε ποιον σκοτώνουμε, αλλά νιώθουμε ότι είναι κάποιος που γνωρίζουμε. Αυτό δείχνει καθαρά ότι τον έχουμε αδικήσει ή ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι με τη στάση που κρατάμε σκοτώνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε ή διαλύουμε το ψυχικό μας κόσμο, ή τέλος, δεν έχουμε την αντίληψη να καταλάβουμε ότι σκοτώνουμε κάποιο συγκεκριμένο άτομο.

Βέβαια, ο φόνος δεν είναι πραγματικός. Πολλές φορές δηλώνει την αφαίρεση, την απαλλαγή, την απαλοιφή, την εξάλειψη, αλλά πολλοί φόνοι πραγματοποιήθηκαν μέσα από ένα τέτοιο όνειρο. Αυτό το διέπραξαν διαταραγμένες ψυχές. Ίσως αυτό το όνειρο τους έδωσε την ιδέα ή ήταν ένα προφητικό ή προόρασης όνειρο που το άτομο έκανε επειδή το είχε στο μυαλό του και συμπτωματικά είδε το όνειρο. Σημασία δεν έχει πως έγινε, αλλά ότι πραγματοποιήθηκε.

Επίσης, ένας φόνος αδιευκρίνιστος δηλώνει ότι σκοτώνουμε την ώρα μας σε καταστάσεις που δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Ή έχουμε σκοτώσει ό,τι πιο όμορφο είχαμε μέσα μας επειδή μας αναγκάζουν να βαδίσουμε άλλο δρόμο απ’ αυτόν που έχουμε χαράξει. Όπως βλέπετε είναι ένα πολύμορφο όνειρο.

Επίσης όταν σκοτώνουμε κάποιον δηλώνει ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με το άτομο αυτό ή δεν θέλουμε να ασχολείται μαζί μας. Έχει πεθάνει για μας.

Είναι βασικό να σκεφτούμε γιατί σκοτώνουμε κάποιον επειδή θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτόν, επειδή θέλουμε σαν άνθρωπος να αλλάξει ή τέλος, επειδή μας πρόδωσε και τον μισούμε; Πρέπει να δούμε τι μας συνδέει με το άτομο αυτό.

Βασικό επίσης είναι γιατί μας σκοτώνει εκείνος; Πιστεύει ότι τον προδώσαμε; Μας απειλεί; Μας κυνηγάει; Θέλει να μας αλλάξει χαρακτήρα, να μας ξεχάσει ή τέλος να απαλλαγεί από εμάς;

Βασικότερο όμως δεν είναι απλά που εμείς σκοτώνουμε κάποιον, αλλά τι μας ανάγκασε να σκοτώσουμε εμείς και ποιον. Το γιατί πρέπει να αναρωτηθούμε.

Σαν όνειρο επιθυμίας δηλώνει την επιθυμία μας να τον σκοτώσουμε, να μην υπάρχει στη γη. Κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε στην πραγματικότητα επαληθεύεται στο όνειρο. Η ικανοποίηση σε μια εναλλακτική πραγματικότητα ότι τον σκοτώσαμε φτάνει να μας ηρεμήσει. Λέμε εναλλακτική πραγματικότητα διότι νιώθουμε ότι το έχουμε πράξει. Πείθουμε τον εαυτό μας γι’ αυτό. Το αισθανόμαστε σαν βίωμα. Για να γίνει όμως όνειρο μια τέτοια επιθυμία θα πει ότι κρύβουμε μέσα μας τόσο μένος, τόσο μίσος γι’ αυτόν, που μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να ξεθυμάνουμε. Αν αρκεστούμε σ’ αυτό και ικανοποιηθούμε είναι όλα μια χαρά. Κακό όμως γίνεται όταν πολλά άτομα συγχέουν την εναλλακτική πραγματικότητα του ονείρου και το όνειρο το κάνουν πράξη. Αυτές είναι αρρωστημένες καταστάσεις.

Όμως σκοτώνουμε και κάποιον για να τον διώξουμε από μια σχέση, από μια συνεργασία, για να πάψει να ανακατεύεται στη ζωή μας. Επίσης μια αμηχανία που μας μπερδεύει ψυχολογικά μπορεί να οπλίσει το χέρι μας στο όνειρο. Αυτή η αδυναμία μας να μιλήσουμε μαζί του, να συνεργαστούμε διότι ανήκει σε ανώτερο μρφωτικό σκαλοπάτι, η αδυναμία μας να του επιβάλλουμε τα δικά μας θέλω είναι επόμενο να θέλουμε στο όνειρο να απαλλαγούμε απ’ αυτόν. Αυτό γίνεται, διότι εκείνος κάνει κουμάντο, θέτει τους δικούς του κανόνες κ.λ.π. Έχει, με απλά λόγια, το πάνω χέρι. Εμείς είμαστε υπό. Τέλος, σαν όνειρο προβολής μας δείχνει ότι σκοτώνοντας εκείνον φτάνουμε στο έγκλημα κυριολεκτικά ή αλληγορικά. Στιγματίζεται το παρόν και δεν χαιρόμαστε το μέλλον. Αξίζει άραγε αυτός ο άνθρωπος να μας φέρει σε τέτοιο σημείο;

Τέλος προσπαθούμε να σκοτώσουμε κάποιο βλαβερό κομμάτι της ζωής μας που συμπεριλαμβάνεται αυτός που δολοφονούμε.

Αν όμως μας σκοτώνει κάποιο ζώο ή εμείς σκοτώνουμε κάποιο έχει διαφορετική ερμηνεία. Αν σκοτώνουμε ζώα δηλώνει την ενστικτώδη μας δύναμη ότι είμαστε το κυρίαρχο ον πάνω στη γη και όλα τα ζώα είναι υπό την εξουσία μας. Είμαστε γαλουχισμένοι μ’ αυτή την πεποίθηση. Όταν όμως μας σκοτώνει κάποιο ζώο φαίνεται από τι αντιπροσωπεύει αυτό. Π.χ. η αλεπού είναι συμβολικά ένας πονηρός άνθρωπος. Ο γάιδαρος κάποιος που έκανε πολύ υπομονή μαζί μας και δεν αντέχει άλλο. Η κατσίκα μια αντίζηλος, ο λύκος είναι ένας μοχθηρός άνθρωπος, το φίδι κάποιος εχθρός κ.λ.π.

Αν σκοτώνουμε το νεότερο εαυτό μας δηλώνει ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από τις παλιές μας συνήθειες.

Σαν όνειρο προβολής όταν δούμε ότι κάποιος δολοφονεί κάποιον άλλο δηλώνει ότι η κατάσταση μας είναι σε τέτοιο σημείο που η ψυχή και το υποσυνείδητο έχουν αντιληφθεί τι πάμε να κάνουμε και μας προειδοποιεί γι’ αυτό. Αν δεν συμβαίνει αυτό είναι απλά εξωτερικά ερεθίσματα της εποχής που ζούμε. Υπάρχουν τόσα πολλά τρομοκρατικά κτυπήματα και άλλες τόσες δολοφονίες που δεν μπορεί να έχουμε μείνει ανεπηρέαστοι. Όμως, η δολοφονία δηλώνει ότι θα μάθουμε κάποιο σκάνδαλο ή δολοφονία. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα φόβο στη ψυχή μας. Αν βάλουμε κάποιον να σκοτώσει κάποιο που μισούμε δηλώνει ότι έχουμε έντονο φόβο και θυμό, αλλά παράλληλα δειλία.

Αν παίρναμε ναρκωτικά ή κάναμε καταχρήσεις και γενικά μια άστατη ζωή και αλλάζουμε ζωή, σκοτώνουμε ένα άτομο το οποίο είναι οικείο,αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι είμαστε εμείς. Είναι πλευρές του εαυτού μας που έχουμε σκοτώσει τραβώντας έναν άλλο δρόμο απ’ αυτό που είχαμε τραβήξει στο παρελθόν. Όλες οι εξαρτήσεις μας έχουν τελειώσει. Όμως αν αναγνωρίσουμε ότι αυτό το άτομο που σκοτώσαμε είμαστε εμείς είναι η οργή και το μίσος που έχουμε για τον ίδιο τον εαυτό μας. Τον θεωρούμε ευάλωτο και τον κατηγορούμε ότι εξαιτίας του έχουμε πέσει σε τόσο δεινή θέση.

Γενικά, η δολοφονία είναι σημάδι καταπιεσμένων συναισθημάτων που στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να εξωτερικεύσουμε. Αν το κάναμε θα μας φοβόταν ο κόσμος. Για να μπορούμε να ανακουφιζόμαστε και να εκτονωνόμαστε υπάρχει αυτό το όνειρο που,όπως καταλάβατε,δεν έχει πάντα την κακή ερμηνεία που του αποδίδεται,φτάνει να μην μας σκοτώνουν άλλοι.

Όνειρα σιωπής

Όνειρα σιωπής: Είναι το όνειρο, όπου δεν γίνεται διάλογος. Ούτε μονόλογος. Υπάρχουν μόνο εικόνες, χωρίς λόγια. Ήρθε λένε κάποιος νεκρός στον ύπνο μας και ήταν σιωπηλός, κάποιος ήταν σιωπηλός και μας κοίταζε στα μάτια. Δεν είπα λέξη, με τη σιωπή μου τα είπα όλα… Όλα αυτά τα μοτίβα συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτή την κατηγορία ονείρων. Η σιωπή δείχνει ότι το άτομο πρέπει να καταλάβει με τη γλώσσα του σώματος τι συμβαίνει. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν τίποτα να μας πουν, απλά ήρθαν για να μας δουν ή πρέπει κάποια πράγματα να τα αντιλαμβανόμαστε μόνοι μας, δεν χρειάζεται πάντα να μας εξηγούν οι άλλοι . Να βάλουμε κάτω το μυαλό μας. Κάποιες στιγμές όμως τονίζει το όνειρο τις ενοχές που έχουμε απέναντι σε κάποιον που έχουμε αδικήσει. Όταν όμως είμαστε στο πλήθος και δεν μας μιλά κανείς είμαστε πολύ αποξενωμένοι από τον κόσμο και πρέπει να ανοιχθούμε.

Ανικανότητα έκφρασης προς τα τεκταίνομενα φαίνεται όταν είμαστε σιωπηλοί. Δεν μπορούμε να πούμε με λόγια όσα μπορούμε με εικόνες και συναισθήματα. Όμως δηλώνει και την κατάσταση που μείναμε στήλη άλατος και δεν βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια από αμηχανία, φόβο, έκπληξη και ντροπή. Αυτό το όνειρο το βλέπουν οι δειλοί και οι ντροπαλοί. Όμως το βλέπουν και οι εκ γενετής κωφοί.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος είναι σιωπηλός νιώθουμε ότι κάτι θέλει να μας πει, έμαθε το μυστικό μας, γιατί να έρθει, τι θέλει από μας; Γεννιέται ενοχή και προκαλεί αναστάτωση στο άτομο που ονειρεύεται.

Τέλος μας ενημερώνει να μην μιλάμε πολύ γιατί τα κάνουμε θάλασσα. Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός ή πρέπει να δούμε πίσω από τα λόγια τι κρύβεται με τον ήχο της σιωπής και να βάλουμε την φαντασία μας. Κάτι κρυφό θα ανακαλύψουμε.

Δίνουμε ζωή και μορφή στα άψυχα

Δίνουμε ζωή και μορφή στα άψυχα: Αν ονειρευόμαστε ότι λαξεύουμε ένα κομμάτι ξύλου, πλάθουμε ένα ζυμάρι κ.λ.π. κάτι νέο δημιουργείται, παίρνει νέα μορφή, αποκτά ζωή και χρώμα. Έχει σημασία τι είναι αυτό. Κάτι άψυχο που πλάθεται, λαξεύεται, σμιλεύεται και παίρνει άλλη όψη, σχήμα και μορφή, πέρα από όλα αποκτά ανάσα, συμβολίζει τη δημιουργική μας σκέψη και την πνευματική μας ενέργεια. Αλληγορικά δηλώνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την άχαρη ζωή μας. Να της δώσουμε διαφορετική μορφή, να της δώσουμε ανάσα, χρώμα, σχήμα. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε θαύματα , κάτι πεθαμένο να αποκτήσει ζωή, να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον πλάσουμε από την αρχή, φτάνει να το αποφασίσουμε, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Πρέπει να δώσουμε νέα ζωή σε κάποια σχέση ή κατάσταση, που ήδη θεωρούσαμε ξεχασμένη ή πεθαμένη. Την ίδια ακριβώς ερμηνεία έχει και η ταρίχευση, με τη διαφορά ότι στην ταρίχευση ισχύουν όλα τα άλλα εκτός από τη ζωή, διότι δεν έχει αναπνοή.

Ένα χάρτινο χελιδόνι είναι η προσπάθειά μας να βρούμε τη δύναμη και να φύγουμε, να βρούμε μια άλλη χώρα αλληγορικά ή κυριολεκτικά και να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Αν το χελιδόνι στο όνειρο αποκτήσει ζωή και πετάξει ψηλά θα τα καταφέρουμε.

Αλληγορικά, η ταρίχευση μοιάζει σαν να θέλουμε να πιστεύουμε σε μια ιστορία που έχει πεθάνει για μας, το γνωρίζουμε, αλλά δεν θέλουμε να την αποβάλλουμε από μέσα μας. Της δίνουμε την δύναμη να υπάρχει μέσα μας, χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση από τον άλλο, μόνο να υπάρχει στ’ αλήθεια. Απλά την τρέφουμε και ζούμε με το φάντασμά της, επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο να σκεφτούμε. Την σκοτώνουμε όταν βρούμε κάτι άλλο, διότι ένα ζωντανό ζώο είναι καλύτερο από ένα βαλσαμωμένο, αλλά το βαλσαμωμένο δεν σε βλάπτει. Το αληθινό μπορεί να σε δαγκώσει, να σε πνίξει, να σε πληγώσει, αλλά και να σου δώσει φιλιά, όπως ένα σκυλάκι. Γι’ αυτό τα δειλά άτομα που φοβούνται να ρισκάρουν, στερούνται τα θετικά για να μην γνωρίσουν τα αρνητικά. Έτσι βολεύονται με το βαλσαμωμένο ζώο, ακόμα κι αν ξέρουν πόσα καλά προσφέρει το ρίσκο στη ζωή μας, αλλά από φόβο δεν το τολμούν.

Όνειρα στείρωσης

Όνειρα στείρωσης: Είναι όνειρο φοβίας για άτομα που θέλουν να τεκνοποιήσουν και ευχάριστο όνειρο για τους ανθρώπους που δεν θέλουν παιδί. Γενικά, δηλώνει την έλλειψη καρπών, την έλλειψη χρημάτων, την κατάσταση που βρίσκεται το άτομο που δεν έχει δουλειά και βλέπει αυτό το όνειρο. Την αποτυχία σε κάθε προσπάθεια.

Αν ονειρευόμαστε ότι είμαστε στείροι αντιπροσωπεύει την έλλειψη δημιουργικότητας. Η ζωή μας βρίσκεται σε αδράνεια. Μένουμε σ’ αυτά που είχαμε και δεν αποκτούμε κάτι νέο ή δεν είναι παραγωγική, δεν την ζούμε όπως θα θέλαμε, γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Όμως δείχνει την δική μας αδυναμία να προσφέρουμε στον άλλο και στον εαυτό μας τα ταλέντα μας, διότι είναι ανύπαρκτα.

Γενικά, είναι υποκατηγορία των ονείρων της νεκρής φύσης. Άρα, κάτι τελειώνει και μένει εκεί δεν διατηρείται ανά τους αιώνες. Δεν πολλαπλασιάζεται. Κατά 50 % το όνειρο αυτό είναι θεραπευτικό. Το άτομο μετά από τη θέαση ενός τέτοιου ονείρου πρέπει να ελέγξει το σπέρμα του για να διαπιστώσει πόσο γόνιμο είναι!!!

Όνειρα συνάντησης

Όνειρα συνάντησης: Μια συνάντηση, ένα ραντεβού όταν έχει καλό αποτέλεσμα δηλώνει μια νέα γνωριμία που μπορεί να καταλήξει σε σχέση.

Όμως, το όνειρο αυτό πολλές φορές είναι μια εξαπάτηση, διότι το άτομο μπορεί να μην έρθει, να έχει άγριες διαθέσεις, να είναι ο σατανάς ή μια αποκρουστική μορφή, ή να δούμε μια πρώην σχέση. Ακόμη χειρότερο είναι να έρθει ένας αντιπρόσωπος κι όχι αυτός που περιμένουμε. Μια επιτυχία είναι πάντα επιτυχία, με εξαίρεση αν αυτό ήταν όνειρο επιθυμίας. Τότε το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Η αποτυχία όμως πολλές φορές είναι όνειρο φοβίας όταν στην πραγματικότητα θα συναντήσουμε ένα σημαντικό πρόσωπο και ανησυχούμε πώς θα πάει αυτή η συνάντηση είτε είναι για σχέση, είτε για δουλειά.

Αυτό το όνειρο μπορεί να μας διδάξει τα παρακάτω:

Καμιά συνάντηση είτε στην πραγματικότητα είτε στο όνειρο δεν είναι τυχαία. Όλα είναι μια δοκιμή, μια τιμωρία, ένα δώρο… Είναι κάτι που θέλει να μας διδάξει η ίδια ζωή, για να εκτιμήσουμε περισσότερο αυτό που θα έρθει, για να μας τιμωρήσει για όσα έχουμε κάνει ή να μας επαινέσει για τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για να επιβιώσουμε. Όταν δεν δεχόμαστε το κακό, πως θα ξεχωρίσει το καλό στα μάτια μας; Εκεί φαίνεται η αλήθεια και θα πρέπει να τα διδαχτούμε όλα αυτά για να εκτιμήσουμε αυτό που τελικά μας αξίζει. Γι΄ αυτό το λόγο, πρέπει να δεχόμαστε και τις ήττες. Δεν είναι παντοτινές. Αν πέφταμε πάντα στην σωστή επιλογή θα είχαμε μόνο νίκες. Είναι δυνατόν να έχουμε τη γνώση να πέφτουμε πάντα στη σωστή επιλογή; Όλα είναι μια δοκιμασία μέχρι να βρούμε το σωστό. Αν το βρούμε αμέσως ή ξέρουμε τι θέλουμε τότε είμαστε τυχεροί ή είναι σύμπτωση. Όμως κάποια στιγμή θα κάνουμε λάθος. Σε κάποιο άλλο τομέα. Ακόμη και οι άγιοι υπέπεσαν σε λάθη μέχρι να βρουν τον δρόμο της θέωσης και τα κατάφεραν. Όλα είναι ένας διαρκής αγώνας. Νικητής είναι αυτός που κατάφερε να βρει αυτό που θέλει αλώβητος και να ευτυχήσει βαδίζοντας το δικό του δρόμο. Ο Θεός στέλνει κάποιους ανθρώπους στο δρόμο μας για κάποιο καλό λόγο, αλλά τους αφαιρεί για έναν καλύτερο λόγο. Άρα αυτά που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν!!!

Άρα, αυτό το όνειρο είναι ποικιλόμορφο και δεν μπορούμε να σταθούμε σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Το αποτέλεσμα θα το ψάξουμε από άλλα σημεία του ονείρου.

Μας ενημερώνει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει λοιπόν να τονίσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας. 

Συντρίμμια, αρχαιολογικοί χώροι και ερείπια

Συντρίμμια, αρχαιολογικοί χώροι και ερείπια: Συντρίμμια τα όνειρά μας, χαμένες ελπίδες, όλα πεταμένα σε μια άκρη, επικρατεί ακαταστασία. Επικρατεί το χάος. Η σημασία του ονείρου αυτού δείχνει ότι το άτομο είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή ή βρίσκεται σ’ αυτή ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί μέσα του. Αφορούν φυσικά το παρελθόν. Δεν είναι όλα σκουπίδια, όμως κάποια απ’ αυτά χρειάζονται τακτοποίηση. Είναι παλιά συναισθήματα, ιδέες, γεγονότα, μυστικά, ενοχές που μας βαρύνουν και δεν χρειάζεται να τα κουβαλάμε μέσα μας. Πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Δεν μας χρειάζονται, πρέπει να ακολουθήσουν τα όνειρα κάθαρσης και τακτοποίησης. Όσο μένουν μέσα μας χαλούν την ψυχολογία μας.Το ίδιο ισχύει με τα ερείπια.

Αν όμως αναφερόμαστε σε έναν αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκεπτόμαστε και βρίσκεται στην πραγματική του κατάσταση ή ένα ερειπωμένο σπίτι υπαρκτό τότε αναφέρεται στο παρελθόν μας ή την επιθυμία μας να δούμε αυτό το χώρο. Αλληγορικά, δηλώνει ότι αφήνουμε το παρελθόν μας ως έχειν, δεν αλλάζουμε τίποτα στο παρόν σχετικά μ’ αυτό.

Όταν δούμε όμως ότι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι στη μορφή που βρίσκεται αλλά χτίστηκε όπως ήταν τότε. Π.χ. το παλάτι του Μίνωα στο Ηράκλειο της Κρήτης κτισμένο όπως ήταν τότε, στην μορφή που είχε, τότε δηλώνει ότι τακτοποιούμε το παρελθόν μας με τον καλύτερο τρόπο, δεν υπάρχουν πια εκκρεμότητες.

Έτσι* εικάζεται ότι ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού. Μόνο τότε τα όνειρα αυτά έχουν καλή ερμηνεία. Τακτοποιείται το παρελθόν μας ή μένει ως έχειν όταν δούμε την Κνωσό όπως ακριβώς είναι τώρα. Νομίζω είναι κατανοητός ο συλλογισμός μου.

Όμως ανύπαρκτα ερείπια δεν είναι καλοί οιωνοί. Δείχνει ότι αμελούμε τον εαυτό μας και θα καταρρεύσει. Νοιώθουμε ότι τον καταστρέφουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Όταν τα κατεδαφίσουμε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την σωστή κίνηση και να ελέγξουμε τη ζωή μας διορθώνοντας τα λάθη μας και τραβώντας τον σωστό δρόμο.

* Βλέπε εικόνα στο ανάλογο κεφάλαιο.

Σμίκρυνση ή συρρίκνωση

Σμίκρυνση ή συρρίκνωση: Ένα περίεργο όνειρο είναι αν δούμε ότι έχουμε συρρικνωθεί. Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει ένα άτομο που πρόσφατα έχασε μαζεμένα κιλά στον ελάχιστο χρόνο. Αν μικραίνουμε εμείς χωρίς να βλέπουμε τα πράγματα να μικραίνουν γύρω μας έχει κι άλλη ερμηνεία, δηλώνει ότι φερόμαστε ανώριμα ή παλιμπαιδίζουμε. Όμως, δηλώνει ότι θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά και ζητάμε της μανούλας τη στοργή. Τώρα τη χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ. Όμως κατά μία άλλη έννοια δείχνει ότι δεν έχουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι πολύ άσχημο να νιώθουμε ασήμαντοι και ξένοι μέσα σε μια αφιλόξενη κοινωνία. Το ίδιο ισχύει όταν συρρικνώνονται οι άλλοι.

Όμως, αν δούμε ότι ο κόσμος γύρω μας μικραίνει, δηλώνει ότι υποτιμάμε την κοινωνία και νιώθουμε κυρίαρχοι αυτής. Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει ένας τηλεοπτικός αστέρας ή ένας αδιάφορος πολιτικός. Επίσης, μπορεί να το δει κάποιο άτομο που αδιαφορεί για τους άλλους, ένας εγωιστής, εγωκεντρικός ή ναρκισσιστής. Επίσης, όσα μας καλούν να κάνουμε είναι λίγα για την μεγάλη μας αξία. Είμαστε γεννημένοι για πιο δύσκολα πράγματα.

Γενικά, ό,τι μικραίνει στο όνειρο έπαψε να είναι σημαντικό για μας από ανθρώπους και αντικείμενα. Σε μέγεθος κατσαρίδας μπορεί να δούμε τον πρώην μας. Άρα, τότε γίνεται πια ασήμαντος. Φαντάσου να γίνει τόσο μικρός που δεν θα φαίνεται πια.
Άρα, μικραίνουν τα συναισθήματα που τρέφουμε γι’ αυτόν και όχι η όψη του. Όσο εκείνα μικραίνουν τόσο απομακρύνεται από μας, κι αυτή η απομάκρυνση τον κάνει μικρό στα μάτια μας. Άρα, στα μηδαμινά συναισθήματα δεν θα φαίνεται πια. Όσο τρέφουμε αισθήματα έρχεται στα όνειρά μας. Πελώριο μπορούμε να τον δούμε αν τρέφουμε πολλά αισθήματα γι’ αυτόν και δυνατά. Ούτε πελώριο πρέπει να τον δούμε, ούτε μικρό. Γι’ αυτό πρέπει στην αγάπη τα αισθήματα να είναι κανονικά και σταθερά. Το έντονο πάθος υπάρχει μόνο στον έρωτα. Από το μέγεθος που έχει θα φανεί τι νιώθουμε.

Μεγέθυνση

Μεγέθυνση: Όταν τα πράγματα μεγαλώνουν γύρω μας δείχνει ότι νιώθουμε μικροί και αδύναμοι και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις εκκρεμότητες που μας έχουν ανατεθεί και κοντεύουν να μας πνίξουν.  Βλέπουμε βουνό αυτά που είναι λόφος. Έχουμε μεγάλο άγχος και  δημιουργούμε  προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Επίσης, είμαστε ευθυνόφοβοι. Όταν βλέπουμε τεράστιο το μωρό μας δηλαδή,  μας φοβίζει και το βλέπουμε τέρας, άρα τρομάζουμε με τη σκέψη ότι θα το μεγαλώσουμε. Όταν το δούμε με αυτή τη ματιά ποτέ δεν θα γίνουμε καλός γονιοί. Δεν μας αξίζει αυτός ο ρόλος.

Τραυλίζω στα όνειρα

Τραυλίζω στα όνειρα: Είναι ένα ψυχικό σοκ που έχουμε υποστεί και αρνούμαστε ή δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Πρόκειται για ψυχικό τραύμα. Επίσης, είμαστε απροετοίμαστοι στην νέα εξέλιξη που έχει πάρει η ζωή μας. Επίσης δείχνει την ανικανότητα να εκφραστούμε και να ακουστούμε. Μια άλλη ερμηνεία δείχνει ότι έχουμε άγχος, δεν ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε και αυτό μας φέρνει αμηχανία και εκνευρισμό.

Τρομοκρατία

Τρομοκρατία: Είναι ένα όνειρο που κατά 90% δημιουργείται από εξωτερικά  ερεθίσματα στην εποχή μας. Ο κόσμος έχει πια φοβηθεί. Δεν ξέρει πότε και που θα τον βρει το κακό. Νιώθει ανίσχυρος σε όλη αυτή την  δύναμη άρρωστων ψυχικά ανθρώπων  που πήραν  το νόμο στα χέρια τους  και  διψάνε για αίμα. Μόνος του ο τρομοκράτης έχει αποφασίσει να τον σκοτώσει χωρίς να τον έχει βλάψει σε κάτι. Άρα, ένα τέτοιο όνειρο χαλά την ψυχολογία του ατόμου που ονειρεύεται. Φανταστείτε τι άσχημη επίδραση έχει στο υποσυνείδητο. Τελικά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με λόγια εδώ. Περισσότερα λένε οι εικόνες και πόσο ανασφαλές είναι το άτομο που ονειρεύεται.

Τσίμπημα στα όνειρα

Τσίμπημα στα όνειρα: Αυτό το όνειρο δημιουργείται από εξωτερικά ερεθίσματα πολλές φορές, από κουνούπια ή έντομα που περπατούν πάνω μας την ώρα του ύπνου και κάποια απ’ αυτά τσιμπάνε. Αλληγορικά δηλώνει ότι είμαστε ερωτευμένοι. Είναι το τσίμπημα της καρδιάς. Όμως, κατά μια άλλη έννοια είναι μια επώδυνη κατάσταση που μας  απασχολεί ή ένα καυστικό σχόλιο που έχουν πει ή έχουν γράψει στο facebook  για μας. Όταν όμως πονάει μπορεί να χρειαστεί να δούμε γιατρό, διότι μπορεί να είναι κάποια κρυφή ασθένεια ειδικά αν πονάμε στην πραγματικότητα στο σημείο που ονειρευτήκαμε ότι μας τσίμπησαν.

Όνειρα υπογραφής

Όνειρα υπογραφής: Αυτό το όνειρο δηλώνει ότι αποδεχόμαστε τη μοίρα μας. Είναι η έγκρισή μας σε κάτι δύσκολο και επίπονο που καλούμαστε να ζήσουμε και το έχουμε αντιληφθεί. Αποδεχόμαστε τις ευθύνες και όσα πρόκειται να μας συμβούν.

Όνειρα με υπότιτλους

Όνειρα με υπότιτλους: Εδώ το υποσυνείδητο μας κάνει μια επισήμανση για να καταλάβουμε καλά αυτά που θέλει να μας πει. Αυτό γίνεται για να αντιληφθεί ότι έγιναν κατανοητά από εμάς.

Δεν είναι σαφές το μήνυμα που θέλει να δώσει και κάνει μετάφραση. Άρα, αυτά που μας λέει είναι σε γλώσσα μηχανής κι επειδή αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι κατανοητά από μας, χρησιμοποιεί υπότιτλους. Άρα, απαιτείται προσοχή για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σωστά. Μπορεί να αποδοθεί και σαν συμβουλευτικό όνειρο. Είναι η αποκωδικοποίηση ενός λειτουργικού ονείρου. Για να γίνει αυτό θέλει την προσοχή μας γιατί είναι σημαντικό το μήνυμα που δίδει. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιεί υπότιτλους. Είναι καλό να θυμόμαστε το μήνυμα όταν ξυπνήσουμε. Αλλιώς, δεν αφορά εμάς, αλλά την ψυχή. Αν το θυμόμαστε και το εμπεδώσαμε την ώρα που το ονειρευόμαστε δεν έχει άλλη χρησιμότητα παρά μονάχα την ώρα του ύπνου μας.

Όνειρα φαγούρας

Όνειρα φαγούρας: Λέγεται και κνησμός. Αυτό το όνειρο είναι κατά μεγάλο ποσοστό από εξωτερικά ερεθίσματα ή όνειρο συγχρονισμού. Αν δεν ισχύει αυτό αναφέρεται στις σεξουαλικές ανάγκες και ορμές του ατόμου κατά την ενύπνια στιγμή. Αλληγορικά δηλώνει την ενόχληση σε ένα σημείο της ψυχής ή ένα μικρό πρόβλημα που όσο το σκαλίζουμε τόσο οξύνεται όλο και περισσότερο. Επίσης, αυτό το σημείο μπορεί να είναι συμβολικά άτομο που μας φέρνει αλληγορικά φαγούρα ή χτύπησε την ευαίσθητη χορδή μας με τη στάση του στην  πραγματική μας ζωή. Επίσης,  είναι η λαχτάρα την  ώρα του ύπνου για τσιγάρο, σεξ ή κάθε είδους εξάρτηση ή κατάχρηση. 

Όνειρα φιλοφρόνησης

Όνειρα φιλοφρόνησης: Αν ονειρευόμαστε ότι κολακεύουμε κάποιον δηλώνει ότι τον έχουμε ανάγκη και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε. Επίσης, δείχνει ότι δεν εκτιμάμε τον εαυτό μας. Αν κολακεύουμε κάποιον ειλικρινά, για τα υπαρκτά του χαρίσματα δηλώνει τον θαυμασμό που αισθανόμαστε για το άτομο αυτό. Θέλουμε να του το πούμε, αλλά δεν τολμάμε από δειλία. Ο θαυμασμός μας όμως για το άτομο αυτό είναι απέραντος.

Ο κόλακας λέει ψέματα. Για να κάνει το σκοπό του πραγματικότητα βλέπει ανύπαρκτες ομορφιές. Αυτός που βλέπει κάτι αληθινό δεν τολμά να το πει. Δείτε πως θα μπορούσε να γίνει η μύτη του λοιπόν!!! Τυχερός είναι που ο Πινόκιο είναι μια ιστορία για παιδιά. Αν πραγματικά μεγάλωνε η μύτη του θα τον είχαμε καταλάβει. Τι κρίμα!!! Στο όνειρο οι κολακείες είναι ψέματα. Πρέπει να προσέχουμε αυτό το άτομο. Αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα. Πάντα για να πει κάποια κολακεία κάπου αποσκοπεί. Προσοχή λοιπόν!!!

Αντίθετα, αν μας κολακεύουν στο όνειρο είναι κακό. Πρέπει να μην πιστεύουμε το άτομο που μας κολάκεψε στο όνειρο, διότι δεν τρέφει αγνά αισθήματα για μας. Επίσης, σαν όνειρο επιθυμίας δηλώνει την ανάγκη να ακούσουμε αυτά τα λόγια, αυτούς τους επαίνους από κάποιο άτομο που αγαπάμε κι ας είναι ψεύτικα. Το ψέμα τελικά ωφελεί την ψυχή γι’ αυτό οι πολιτικοί το λένε με τη σέσουλα.

φιγουρατζής

Φιγουρατζής: Αν βλέπουμε ότι κάνουμε επιπόλαιες  φιγούρες ή σούζες με τη μηχανή και είμαστε μιας κάποιας ηλικίας,  δείχνει ότι θέλουμε όλα τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν πάνω μας. Να πέσει η προσοχή των άλλων πάνω μας, να ασχοληθούν μαζί μας.  Επίσης, δείχνει ένα ναρκισσο, έναν επιπόλαιο και ένα ψώνιο όπως θα έλεγε ο λαός. Είναι προειδοποιητικό όνειρο ότι γινόμαστε γελοίοι στα μάτια των άλλων και πρέπει να σοβαρευτούμε ή να ωριμάσουμε. Αν το βλέπουν νεαρά άτομα βλέπουν απλά αυτό που κάνουν. Πρόκειται για εφηβικό όνειρο.

Η αύρα και το φωτοστέφανο στα όνειρά μας

Η αύρα και το φωτοστέφανο στα όνειρά μας: Αν ονειρευτούμε την δική μας αύρα θα πρέπει να προσέξουμε τα χρώματα αυτής και την πληροφορία που μας δίνει. Πρέπει να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ενέργεια αυτής στα φυσιολογικά όρια. Αν δούμε την αύρα κάποιου άλλου δεν πρέπει να διακρίνουμε σκούρα χρώματα, διότι το άτομο αυτό δεν τρέφει αισθήματα καλά για μας. Επίσης πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που μας δίδει. Αν δούμε ότι η αύρα μας έχει φωτεινά χρώματα βαδίζουμε πολύ καλά. Έχουμε τη δύναμη και την ενέργεια που μας χρειάζεται. Αν όμως έχει σκοτεινά χρώματα πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Τι, θα το βρούμε εμείς.

Αν δούμε κάποιον με φωτοστέφανο δηλώνει ότι κάποιος άγιος μας υποδέχτηκε. Όμως το φωτοστέφανο πολλές φορές είναι και πλάνη του σατανά. Εξαρτάται πως νιώσαμε σε όλο το όνειρο. Αν το φορά άνθρωπος δηλώνει ότι είναι τελειομανής ή ότι η πνευματικότητα του έχει φτάσει πολύ ψηλά. Αυτός ο άνθρωπος αξίζει να αγιάσει ή εμείς τον βλέπουμε άγιο χωρίς να είναι.

Όνειρα χρεοκοπίας

Όνειρα χρεοκοπίας: Είναι ένα όνειρο που δείχνει την ανησυχία μας για την κατάσταση της χώρας μας ή την ανησυχία για την επαγγελματική μας στέγη, ειδικά αυτό ανησυχεί τους επιχειρηματίες. Αν όμως δούμε ότι χρεοκοπούμε πρέπει να προλάβουμε μια πιθανή χρεοκοπία  ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Μια ανασφάλεια και ένας φόβος γεννιέται μήπως το όνειρο αυτό επαληθευτεί.

Όνειρα χωρισμού

Όνειρα χωρισμού: Είναι διαφορετικό το όνειρο αυτό από το όνειρο του αποχωρισμού και της απώλειας, διότι υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες. Για τις διαφορές αυτές αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων.

Το διαζύγιο αλληγορικά δηλώνει ότι έχουμε χωρίσει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας εαυτό. Σαν να είμαστε δύο πρόσωπα σε ένα σώμα. Το ένα δεν υπακούει το άλλο, όπως ο συνειδητός με τον ασυνείδητο κόσμο τους δεν συνυπάρχουν. Πρόκειται για διαταραγμένη ψυχή χωρίς συνείδηση που κάνει αυτό που θέλει χωρίς να έχει έλεγχο στις κινήσεις του σαν άτομο.

Κατά την κυριολεκτική του έννοια είναι όνειρο φοβίας για τα νιόπαντρα ζευγάρια και για τα πολύ ερωτευμένα. Είναι ο αντικατοπτρισμός της δύσκολης συζυγικής μας ζωής που θα μπορούσε σαν όνειρο απελευθέρωσης να καταλήξει εκεί. Για να δει όμως κάποιος διαζύγιο χωρίς να το πάρει είναι ένα όνειρο προειδοποιητικό που τον ενημερώνει ότι μπορεί να επανασυνδεθεί ή να καλυτερεύσει την σχέση τους έστω και την τελευταία στιγμή. Δεν είναι πια αργά. Όμως, σε μια σχέση δεν φτάνει να θέλει ο ένας, αλλά κι ο άλλος εξίσου. Άρα, πρέπει να πολεμήσουν κι οι δύο με τον ίδιο ζήλο για να προλάβουν το επικείμενο διαζύγιο. Άρα, είναι και όνειρο προειδοποίησης και προβολής. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που ονειρεύτηκε διαζύγιο ότι θα το πάρει. Αυτό εννοείται!!!

Αν ονειρευτούμε ότι χωρίζουμε με τον σύζυγό μας σημαίνει ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι τι θέλουμε ή τι πρόκειται να γίνει. Τότε πρέπει να σκεφτούμε τον οριστικό χωρισμό ή την επανασύνδεση. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Αν αποφασίσουμε όμως να χωρίσουμε πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι τι πρόκειται να ζήσουμε από αυτή τη στιγμή και πέρα, για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας πολύ γρήγορα ή να αφήσουμε πίσω μας ένα δρόμο που πονά και να χαράξουμε κάποιον άλλο χωρίς να πληγωθούμε. Αν όμως ο χωρισμός επέλθει με βία είναι δύσκολο να τον ξεπεράσουμε και να βγάλουμε από το μυαλό μας αυτή την κατάσταση. Ο αληθινός συναινετικός χωρισμός πονάει λιγότερο ή δεν πονάει καθόλου.

Αν δούμε όμως ότι χωρίζουμε το αγόρι μας είναι το αντίθετο. Η πραγματικότητα θα μας ενώσει περισσότερο.

Καλό όνειρο είναι μετά από ένα χωρισμό της πραγματικότητας να δούμε πως πάμε ένα ταξίδι μόνες ή εκεί συναντούμε κάποιον άλλο. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε την παλιά μας ζωή και αποκτάμε μια νέα σχέση. Γίνεται μια αλλαγή και αποκτάμε κάτι νέο. Το όνειρο όμως δείχνει την επιθυμία μας εκεί που πάμε να είμαστε πιο τυχεροί.

Αν όμως δούμε ότι άλλο ζευγάρι χωρίζει είναι ο αποχωρισμός του αρχέτυπου. Ότι λειτουργούμε μόνες. Σαν όνειρο προβολής, αυτό το ζευγάρι είμαστε εμείς. Όμως μπορεί να πρόκειται αληθινά για αυτό το ζευγάρι. Ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά και το υποσυνείδητο τους έχει χωρίσει πριν την ώρα τους. Επίσης είναι ο δικός μας φόβος ότι θα μας χωρίσει ή θα μας εγκαταλείψει ο σύντροφός μας, όπως χώρισε εκείνο το ζευγάρι, ή η πεποίθηση ότι ο χωρισμός είναι για άλλους και όχι για μας.

Ωτοστόπ

Ωτοστόπ: Το όνειρο δείχνει την προσπάθεια να βρούμε κάποιο διαθέσιμο για να πάμε στον προορισμό μας ή να μας δεχτεί κάποιος στη ζωή του, στη δουλειά του, στην κοινωνία. Νιώθουμε μόνοι κι αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνει με την δική μας επέμβαση, διότι δεν υπάρχουν λεωφορεία να μας μεταφέρουν, τα έχουμε χάσει. Τα ταξί απεργούν και γενικά δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσαμε να μοιραστούμε τη θέση του συνοδηγού μαζί του. Το ωτοστόπ δεν είναι ο προορισμός μας πάντα, αλλά το μέσο που μας οδηγεί σ’ αυτόν. Είμαστε τυχερές αν σταματήσει κάποιος να μας πάρει. Όταν το προκαλέσουμε εμείς και δεν περιμένουμε το κέλευσμα της μοίρας.

Αυτό δεν γίνεται αν η αναμονή είναι άσκοπη και μέχρι το τέλος του ονείρου μένουμε μάταια να περιμένουμε κάποιο μέσο να μας πάει. Αν προλάβουμε το λεωφορείο έχει καλώς, αλλιώς μπορεί να βρούμε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει στην επόμενη στάση πριν το λεωφορείο που πάει πιο αργά για να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό τελικά με το λεωφορείο. Αν μας πάρει όμως αυτός που κάναμε ωτοστόπ εκεί πρέπει να θυμόμαστε ποιος ήταν, διότι αυτός ήταν ο τελικός μας προορισμός. Σαν αλληγορικό όνειρο δηλώνει ότι μας αρέσει να φτάνουμε στον προορισμό μας δωρεάν χωρίς να πληρώνουμε κάποιο τίμημα.

Όνειρα επιβίωσης

Όνειρα επιβίωσης: Όλοι καταλαβαίνουμε την πηγή αυτών των ονείρων. Μέσα από το γνωστό τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ βλέπουμε τους μαχητές και τους διάσημους να δίνουν το 100% της ψυχικής τους δύναμης για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο έπαθλο και την παραμονή τους στο παιχνίδι. Βλέπουμε λοιπόν στο όνειρο ότι αγωνιζόμαστε μαζί τους, ότι πεινάμε, ότι περνάμε κακουχίες ή κερδίζουμε έπαθλα. Συνομιλούμε με τον Μάριο, τον Κώστα, τον Κωνσταντίνο, τον Σπαλιάρα, τα κορίτσια, τον Χρανιώτη, τον Μπο, τον Πάνο κ.λ.π. (έγραψα τους αγαπημένους μου, οι άλλοι είναι στο κλπ), ή βρισκόμαστε κι εμείς σε εκείνη την καλύβα. Τρώμε καρύδες, αγωνιζόμαστε, τραυματιζόμαστε, παίρνουμε ασυλία. Βγαίνουμε ή μπαίνουμε στο παιχνίδι. Είναι όνειρο που προκαλείται από εξωτερικά ερεθίσματα ή δείχνει αλληγορικά ότι βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις. Αν είναι από εξωτερικό ερέθισμα το όνειρο δεν έχει ερμηνεία. Όμως ένα άτομο που δεν έχει οικονομική στήριξη θέλοντας και μη περνάει δύσκολα, ακόμη πιο δύσκολα από τα παιδιά του survivor που κατά 50%, αν νικήσουν το αγώνισμα ξέρουν ότι μπορεί να φάνε. Αν όχι, μπορεί να φάνε την επόμενη φορά.

Όμως μια δύσκολη πραγματικά κατάσταση, ένα survivor της ζωής είναι ακόμη πιο σκληρό και δεν ξέρεις πως θα φας και αν θα φας. Η κάθε μέρα που περνάει είναι αβέβαιη, διότι ο κινητήριος μοχλός, το χρήμα, δεν υπάρχει. Η ζωή έχει ακριβύνει και γινόμαστε μαχητές στη ζωή εξοικονομώντας κάθε μέρα το πιάτο της ημέρας για εμάς και τα παιδιά μας. Πιο σκληρό απ’ αυτό το παιχνίδι με τις βίλες και τα ξενοδοχεία της μιας βραδιάς είναι η πραγματική επιβίωση. Αυτή που ζει η Ελληνίδα μητέρα και ο Έλληνας επαγγελματίας καθημερινά. Αυτά λοιπόν τα όνειρα τα βλέπει για να προσπαθήσει να βρει τρόπους επιβίωσης και να μπορέσει σαν μαχητής να κερδίσει το έπαθλο της ζωής που είναι ένα χαμόγελο του παιδιού του όταν φάει ένα κανονικό γεύμα και κρατήσει στα χέρια του ένα μικρό παιχνιδάκι που θα του έχουν χαρίσει οι αληθινοί μαχητές της ζωής, οι γονείς του, στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Όνειρα φτώχειας ή πλούτου; Όνειρα στέρησης ή απόλαυσης; Το άτομο θα μας πει, ανάλογα πως ένιωσε όταν είδε αυτό το όνειρο και τι κατάφερε στη ζωή του μετά τη θέαση του μετά από σκληρό αγώνα.

Όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον αλλά στο όνειρο είναι οικείος

Όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον αλλά στο όνειρο είναι οικείος: Έχω πει πολλές φορές ότι η ψυχή γνωρίζει πρόσωπα και γεγονότα από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, αλλά το υποσυνείδητο δεν μπορεί να μας δείξει ακριβώς το άτομο, να το αποδώσει σωστά όπως είναι, αλλά κάνει κράματα από όλα όσα έχει κρατήσει, όμως μπορούμε να νιώσουμε τη πραγματική θωριά του ατόμου και την αίσθηση του. Νιώθουμε ζεστασιά, ότι κολλάμε μ’ αυτόν. Όμως, η εικόνα δεν μας πείθει και πολύ. Ακόμα κι ένα τέρας να δούμε, ένα δήμιο στο όνειρο, όταν η αίσθηση είναι καλή, θα το αγαπήσουμε. Θα το νιώσουμε οικείο, διότι προορίζεται για εμάς. Στην πραγματικότητα είναι εκείνος που θα πάρουμε ή θα ζήσουμε μαζί του με άλλη μορφή.

Επίσης, το άτομο που βλέπουμε οικείο είναι συμβολικά η προσωπικότητά μας, η ψυχή το σώμα και το πνεύμα μας προσωποποιημένα. Είναι άτομα που έχουμε γνωρίσει και μπήκαν στην καρδιά μας, εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα, αλλά από τον πολύ καιρό που έχουμε να τους δούμε τους έχουμε ξεχάσει. Επίσης είναι η αντίληψη ότι αυτά τα άτομα θα τα γνωρίσουμε στην πραγματικότητα. Όλα αυτά έχουν μια περίεργη επιρροή ανάμεσα στην ψυχή και το υποσυνείδητο και όταν τους δούμε θα τους αναγνωρίσουμε και θα πούμε πού τον ξέρω αυτόν; Κάπου τον έχω ξαναδεί. Στο χθεσινό όνειρο μήπως αντιλήφθηκες την παρουσία του; Δεν θα βρεις όμως την απάντηση. Επειδή είναι πολλοί οι κλάδοι αυτού του ονείρου αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων. Αυτό γίνεται γιατί στο όνειρο κάποιες φορές μπορεί να μας φανεί οικείος, αλλά όχι στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό το λόγο, είναι παράλληλο και αντίθετο με το deja vu. Αυτό γίνεται διότι κάποιες φορές αυτό το άτομο είναι συμβολικά μια κατάσταση που αφορά εμάς και είναι η κατάσταση που είναι οικεία και όχι το άτομο. Όταν όμως αφορά το άτομο τότε το deja vu δουλεύει.

Όταν γνωρίζουμε κάποιον, αλλά στο όνειρο δεν είναι οικείος

Όταν γνωρίζουμε κάποιον, αλλά στο όνειρο δεν είναι οικείος: Δεν μπορούμε να νιώσουμε καλά με όλες τις ψυχές. Άλλες είναι ζεστές, άλλες παγερές, άλλες μας τρομάζουν, άλλες μας κάνουν να αηδιάζουμε το άτομο, κάποιες άλλες φορές θέλουμε να φύγουμε διότι το άτομο είναι βαρετό. Αυτός είναι ο λόγος που ο έρωτας δεν γίνεται με το ζόρι ή δεν τους ερωτευόμαστε όλους. Αν ερωτευτούμε κάποιον για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, επειδή τον θαυμάζουμε ή μας φέρθηκε καλά δεν θα βρούμε ανταπόκριση. Ανταπόκριση ερωτική θα βρούμε αν υπάρχει μια διαπροσωπική εκπομπή, ενέργεια παράλληλη των δύο ψυχών. Όταν υπάρχει αμοιβαιότητα. Να μας αρέσει και να μην θυμόμαστε πως ήταν, διότι δεν μας ενδιαφέρει, είναι ένα σημάδι ότι είναι κάτι αμοιβαίο. Μπορεί να δούμε αυτό το άτομο στο όνειρό μας λοιπόν και να μην μας κάνει καμία εντύπωση. Φαίνεται ότι ο έρωτας που νομίζουμε ότι νιώθουμε είναι θαυμασμός που παγώνει και αυτό θα φανεί στην πορεία, διότι στα όνειρα θα είναι επιθετικός και η ψυχή του θα είναι μαύρη και δεν θα μας δείχνει την χαρά να νιώσουμε αμοιβαία. Αυτός είναι ο λόγος που για ασήμαντες αφορμές χαλάνε οι σχέσεις. Δεν μας θέλει κάποιος πια επειδή παχύναμε, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δείχνει ότι αγάπησε το ωραίο μας σώμα, επειδή τώρα δεν υπάρχει και ήταν το έναυσμα να μας προσέξει, γκρεμίζεται ή διαλύεται ο κόσμος του. Δεν υπήρξε ποτέ ερωτευμένος. Άρα, χωρίζουμε. Δεν αδυνατίζουμε, διότι πάλι θα νιώσει όπως τότε, αλλά αλίμονο αν ξαναβάλουμε τα κιλά. Αδυνατίζουμε πριν τον βρούμε. Αν μας ζητήσει να αδυνατίσουμε μετά, το έναυσμα να μας προσέξει ήταν κάτι όμορφο που έχουμε πάνω μας, όχι εμείς.

Σ’ αυτό το όνειρο με το γνωστό άτομο υπάρχει μια απομάκρυνση. Αν τσακωθήκαμε στην πραγματικότητα να η απάντηση. Αν όχι, τι συμβαίνει;
Βλέπεις άτομα που κυκλοφορούν με παχιές γυναίκες και είναι μαζί μετά από χρόνια, δεν χωρίζουν. Αυτό δείχνει ότι κάτι άλλο τους ένωσε και αυτό δεν επηρεάζει τη σχέση τους. Όμως, καλό είναι πριν τον γνωρίσουμε να είμαστε λίγο εμφανίσιμοι και το μετά θα δείξει τι ένιωσε για μας. Αυτά τα όνειρα μας φανερώνουν πολλά για τι νιώθουμε και τι είναι αυτό το άτομο για μας. Μόνο όταν γίνει βαθιά και αληθινή αγάπη τον ονειρευόμαστε ζεστό με την πραγματική του μορφή. Μέχρι να γίνει αυτό η σχέση πρέπει να περάσει από βαθμίδες. Όποιος το καταφέρει ξέρει τι θέλει και δεν χωρίζει. Τα όνειρα αυτά μαρτυρούν πολλά, φτάνει μάτια και αφτιά να είναι ανοικτά για να βρουν απαντήσεις. Γι΄αυτό πρέπει να δούμε γιατί μας ερωτεύτηκε για την αύρα μας, για την ομορφιά, το μυαλό μας ή όλο μας το είναι; Έχει σημασία τι βρήκε σε μας για να ξέρουμε αν αυτός ο γάμος αξίζει να γίνει και πόσο διάρκεια θα έχει. Αν γνωρίσει κάποιος μια άσχημη και του αρέσει, τότε όταν ομορφύνει θα του αρέσει πιο πολύ. Όταν γίνει ξανά άσχημη, δεν θα αλλάξει τίποτα στον αισθηματικό του κόσμο, διότι έτσι την γνώρισε. Ποιος όμως πλησιάζει μια άσχημη; Κανείς. Άρα, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Μακάριος είναι όταν αλλάξει όψη και γίνει άσχημος να μην χωρίσει. Τότε το άτομο καταλαβαίνει ότι αγαπήθηκε. Επειδή λοιπόν ο έρωτας και η αγάπη δεν ισχύουν αμέσως, το άτομο πρέπει να έχει μια εμφάνιση. Όταν αγαπήσει και αγαπηθεί αυτή η αλλαγή δεν φαίνεται. Όταν φανεί, τότε καταλαβαίνουμε τους λόγους που ενώθηκαν. Σε όλα δίνει απαντήσεις η ζωή.

Εκτός από το σύντροφο μπορεί να δούμε κάποιο γνωστό άτομο που δεν έχουμε οικειότητα. Είναι αληθινό το όνειρο και δείχνει ότι η ψυχή μας δεν το αποδέχεται ή είναι ένα αδιάφορο άτομο. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά. Όχι πάντα οι εικόνες. Γι΄ αυτό πολλές φορές βλέπουμε ότι αγκαλιάζουμε έναν εχθρό. Η εικόνα μας ξεγελά. Η ψυχή κάτι άλλο δείχνει, εμείς κάτι άλλο βλέπουμε και το όνειρο είναι αντίθετο. Μήπως όμως πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι αυτό το άτομο το έχουμε παρεξηγήσει; Πρέπει λοιπόν όταν αγκαλιάζουμε στο όνειρο έναν εχθρό να δούμε είναι πραγματικά εχθρός; Το ίδιο κι αν ένα προσφιλές άτομο το διώχνουμε. Μήπως δεν είναι τελικά τόσο προσφιλές όσο νομίζουμε; Μήπως τα όνειρα δεν είναι πάντα αντίθετα, αλλά αγνοούμε μια αλήθεια που θέλουν να μας φανερώσουν; Ας το ψάξουμε λοιπόν. Κάτι καλό θα ανακαλύψουμε και θα καταλάβουμε γιατί αυτό το άτομο δεν είναι τόσο οικείο κι ας το γνωρίζουμε, κι ας κάνουμε παρέα μαζί του. Η ψυχή ξέρει καλύτερα από μας την αλήθεια. Μένει κι εμείς να την ανακαλύψουμε.

Φυτά, λουλούδια, καρποί, κήποι, δέντρα στα όνειρά μας

Φυτά, λουλούδια, καρποί, κήποι, δέντρα στα όνειρά μας: Ένα όνειρο πολύ συχνό που βλέπουμε όλοι μας είναι τα φυτά. Όπως υπάρχουν επικίνδυνα και ακίνδυνα φυτά, έτσι και στο όνειρο δείχνει πόσο επικίνδυνο ή ακίνδυνο είναι αυτό που πάμε να κάνουμε. Είναι καλό να υπάρχουν στα όνειρά μας γνωστά φυτά, δέντρα, λουλούδια, καρποί. Κάθε τι άγνωστο μπορεί να αποδειχθεί δηλητήριο.

Όμως, όλοι ξέρουμε ότι το αθώο μήλο στάθηκε για τους πρωτόπλαστους ένας πειρασμός, γι’ αυτό στα όνειρα έχει την σημασία του πειρασμού, φυσικά αν είναι κόκκινο. Όχι όταν απλά το τρως, αλλά αν στο δίδει κάποιος. Είναι σαν να σε παρασύρει λοιπόν σε μια κατάσταση που ο ίδιος έχει πέσει. Αν απλά το τρως δηλώνει υγεία όπως και τα άλλα φρούτα. Επίσης, πειρασμοί είναι αντίθετα όσα για την πραγματικότητα είναι αδιάφορα. Όσα για την πραγματικότητα δεν είναι αξιοπρόσεκτα και δεν αναφέρομαι στους ανθρώπινους πειρασμούς.

Τι γίνεται όμως αν δούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν κήπο; Ο κήπος αντιπροσωπεύει όπως το σπίτι και το σούπερ μάρκετ την ψυχή μας. Όλα τα λουλούδια είναι τα συναισθήματά μας. Δεν αναφέρομαι σε υπαρκτούς κήπους που μπορεί να αφορά αυτούς. Έτσι λοιπόν ο κήπος της ψυχής πρέπει να είναι περιποιημένος με όλα τα λουλούδια του σε καλή κατάσταση. Κάποια λουλούδια δηλώνουν πένθος, κάποια άλλα χαρά. Δείχνουν λοιπόν την κατάσταση που βρισκόμαστε ή θα πέσουμε.

Η ανθοδέσμη του γάμου είναι το πιο ωραίο όνειρο, φτάνει να μην περιέχει μοβ, μαύρα ή κίτρινα λουλούδια. Οι Πασχαλιές είναι πένθιμα λουλούδια, όπως και το λίλιουμ. Η Ορχιδέα δεν έχει καλή ερμηνεία, όπως και η ανεμώνη. Όλα τα άλλα έχουν καλή.

Όμως γενικά τα λουλούδια δηλώνουν ομορφιά και γαλήνη, αλλά ενημερώνουν και για τα τσάκρα μας πώς λειτουργούν ανάλογα με το χρώμα. Όμως από παλιά γνωρίζουμε ότι το μίσος και η στεναχώρια φαίνονται μέσα από τα κίτρινα λουλούδια. Για μένα, μόνο στην ανθοδέσμη ισχύει αυτό. Για τα όνειρα αυτά γενικά ευθύνονται τα τσάκρα. Το κίτρινο είναι το 3ο τσάκρα. Το πένθος μέσα από μοβ λουλούδια, αλλά για μένα είναι το 7ο τσάκρα κ.λ.π., Πάντα αναφέρω τις παλιές ερμηνείες, χωρίς να τις αποκλείω, διότι στις ανθοδέσμες ισχύουν.

Αν προσφέρουμε λουλούδια είναι όσα κρύβουμε στην ψυχή που τα χαρίζουμε απλόχερα στους άλλους. Η αγάπη μας, τα συναισθήματά μας, η φιλία μας. Ναι, είναι αυτά που δίνουμε στους άλλους. Η χαρά που τους δίνουμε, η αγάπη, η καρδιά μας και φυσικά η χαρά να είναι δίπλα μας. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν δούμε ότι κάποιος μας προσφέρει λουλούδια. Σίγουρα ενδιαφέρεται. Όμως, θα πρέπει να προσέξουμε αν τα λουλούδια που μας προσφέρει είναι μαύρα, μοβ ή κίτρινα. Τότε δεν έχει καλά αισθήματα για εμάς και αν υπάρχουν κι άλλων χρωμάτων λουλούδια ανάμεσα σ’ αυτά, δείχνει ότι κάποια αισθήματα υπάρχουν, αλλά όχι απόλυτα, διότι συμπεριλαμβάνεται μέσα και η θλίψη, και το πένθος και οι στεναχώριες. Σαν να σου λέει δέξου τον άλλο με τον κακό του χαρακτήρα. Κάπου στο βάθος σ’ αγαπάει. Ο τρόπος όμως που μας αγαπάει δεν είναι αρεστός σε εμάς.

Χαρά είναι επίσης όταν μυρίζουμε και όταν φυτεύουμε λουλούδια. Κακό είναι όταν κάποιος μας τα ξεριζώνει. Είναι τα αισθήματα που τρέφουμε για κάποιον κι εκείνος μας τα ξεριζώνει με την αδιαφορία ή δεν ενδιαφέρεται για μας.

Τα πλαστικά λουλούδια ή τα χάρτινα είναι ψεύτικη αγάπη.

Το στεφάνι από άνθη λεμονιάς δηλώνει γάμο, αλλά κάποιο στεφάνι από άλλα λουλούδια δηλώνει νέα ερωτική σχέση. Βάσανα και πόνος είναι το ακάνθινο στεφάνι, ενώ γενικά τα αγκάθια δηλώνουν εμπόδια, πόνο και στεναχώρια. Γάμος με ακάνθινο στεφάνι είναι ματωμένος. Ένας από τους δύο θα μείνει χήρος. Επίσης, μπορεί το ζευγάρι να πάρει διαζύγιο. Τα αγκάθια δείχνουν ότι έχουμε αγκάθια στην ψυχή που δεν μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε απ’ αυτά ή εμπόδια στα όνειρά και τις φιλοδοξίες μας.

Τα μαραμένα λουλούδια δείχνουν κάποια πεθαμένα μας συναισθήματα, που έχουν πια κάνει τον κύκλο τους και αργοπεθαίνουν. Κάθε φορά που ξεπερνάμε κάτι ή κάποιον δημιουργούνται μαραμένα φυτά μέσα στον κήπο μας. Η καλή ψυχική κατάσταση πάντα βραβεύεται γιατί δείχνει έναν καταπράσινο περιποιημένο κήπο. Η μεγάλη υπερβολή όμως φαίνεται όταν τα φυτά μεγαλώνουν επικίνδυνα και φτάνουν ως τον ουρανό. Ξεφεύγουμε πια στη χώρα του φανταστικού και ανεβαίνουμε στην μαγεμένη φασολιά του Τζάκ μέσα από το παραμύθι. Μόνο η σκάλα που φτάνει ως τον ουρανό δείχνει υψηλή πνευματικότητα και ένωση του ανθρώπου με τον θεό. Αυτό ανήκει στα ανώτερα πνευματικά όνειρα.

Τα δέντρα είναι καλό το όνειρο αν έχουν φύλλα ή αν είναι φυλλοβόλα και δεν έχουν φύλλα πάλι καλή ερμηνεία έχει. Αν είναι όμως μαραμένα ή καμένα δείχνουν άσχημη ψυχολογική ή σωματική εικόνα και θα πρέπει να προσέξουμε. Εκτός, αν είναι κάποιο συγκεκριμένο δάσος που φοβόμαστε ότι θα καεί πάλι το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Γι’ αυτό το λόγο οι ονομαστικές ερμηνείες από τον ονειροκρίτη δεν έχουν πάντα ισχύ εδώ. Εξαρτάται από ποιο ερέθισμα γεννήθηκε το όνειρο. Ακόμα και μαραμένο να δούμε ένα δέντρο μπορεί να μην δηλώνει θάνατο, διότι είναι ο φόβος μας ότι το δεντράκι που έχουμε στην αυλή τώρα που θα πάμε ταξίδι δεν θα ποτίζεται και θα μαραθεί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι για να ερμηνευθεί σωστά ένα όνειρο πρέπει να ξέρουμε πως γεννήθηκε.

Το δέντρο αλληγορικά είναι το μέσο που μας δροσίζει, το μέσο προστασίας και το μέσο που δείχνει ανάπαυλα από τον κάματο της μέρας και δροσιά. Επίσης δηλώνει αλληγορικά το γενεαλογικό μας δέντρο. Π.χ. πρέπει να προσέξουμε ένα δέντρο με πολλά κλαδιά όταν είναι επαναλαμβανόμενο το όνειρο. Αυτός που αγαπήσαμε είναι ξάδερφος και δεν το γνωρίζουμε. Είναι μια παρατραβηγμένη ερμηνεία, αλλά για το υποσυνείδητο τίποτα δεν είναι άγνωστο ή περίεργο. Πολλές φορές ξέρει περισσότερα από εμάς και μας ενημερώνει. Αυτό είναι ένα παράδειγμα στα χιλιάδες της ζωής. Τα ανθοφόρα δέντρα και αυτά που έχουν καρπό έχουν πολύ καλή ερμηνεία. Αφθονία και υγεία δηλώνουν. Αυτό ισχύει διότι ο καρπός δείχνει την αφθονία και το περιποιημένο δέντρο την υγεία. Άρα, όλα δείχνουν καθαρά ότι το άτομο αυτό οδεύει προς την ευτυχία. Ο κήπος της ψυχής του θα το φανερώσει αυτό.

Όμως, πολλές φορές ένα μαραμένο λουλούδι επανέρχεται ή βγάζει νέους βλαστούς και δεν πεθαίνει. Άρα, το άτομο ελπίζει. Δεν έχει βουλιάξει στην θλίψη του. Ένας μικρός βλαστός είναι η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Μια μικρή πίστη κάνει θαύματα και ο κήπος από ξερός γίνεται καταπράσινος. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή βλέπουμε τα πράγματα.

Εναλλακτική πραγματικότητα

Εναλλακτική πραγματικότητα: Επειδή δεν υπάρχει χρόνος πάντα στα όνειρα ο χρόνος δημιουργεί εναλλακτικές πραγματικότητες σε κάποια όνειρα. Έχουμε την πεποίθηση ότι είναι βιώματά μας, μάλιστα έχουμε και αναμνήσεις εικονικές, σαν να γνωρίζουμε τις εξελίξεις κάποιων πραγμάτων που δεν ζήσαμε, αλλά είναι δεδομένα που προστίθενται. Ένα τέτοιο όνειρο είδα απόψε. Δεν αφορά το παράλληλο σύμπαν, διότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι δεν είναι. Όταν ξύπνησα είχα αίσθηση ότι ήταν βίωμα και μου έρχονταν στο μυαλό αναμνήσεις που δεν έχω βιώσει με λεπτομέρειες. Τότε κατάλαβα ότι μπορεί κοιμώμενοι να ζούμε μια άλλη πραγματικότητα ή να είναι όνειρο αυτό που βιώνουμε μιας άλλης πραγματικότητας. Για μένα είναι παιχνίδια του μυαλού.

Με μια λογική όμως σειρά, όταν ο χρόνος προχωράει προς τα εμπρός κάποιο λάθος κάνουμε και γεννάμε κοιμώμενοι μια νέα πραγματικότητα που δεν μας ανήκει. Για να την αλλάξουμε λοιπόν πρέπει να μεταφερθούμε πίσω από εκεί που άρχισε να υφίσταται. Να αλλάξουμε την κατάσταση. Άρα, να εντοπίσουμε αυτό το λάθος και να αφήσουμε το χρόνο να κυλίσει σωστά. Είναι όνειρο προειδοποίηση λοιπόν ότι δεν είναι αυτή η ζωή μας, αλλά μια άλλη. Το λάθος μας οδήγησε να ζούμε μια πραγματικότητα που δεν μας ανήκει, με αποτέλεσμα να διορθώσουμε την κατάσταση και να υπάρξει μια σωστή ροή του χρόνου. Αν δούμε ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να αλλάξουμε μια κατάσταση για να μην επηρεαστεί όλη η ζωή μας. Όπως έγινε στην ταινία επιστροφή στο μέλλον ΙΙ, με τη διαφορά ότι δεν θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, αλλά εδώ που βρισκόμαστε εντοπίζουμε το λάθος και το διορθώνουμε. Έτσι ώστε αυτή η εναλλακτική πραγματικότητα να πάψει να υφίσταται και να δώσει τη θέση της στο πεπρωμένο. Κάθε λάθος που κάνουμε με την ελεύθερη βούληση μοιάζει σαν να είναι μια εναλλακτική πραγματικότητα, διότι με την ελεύθερη βούληση ξεφεύγουμε πολύ. Σημασία έχει να βρούμε το δρόμο του πεπρωμένου και να τον βαδίσουμε, ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή που μας ανατέθηκε με επιτυχία. Κάθε φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο όνειρο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν.

Επίσης, μια εναλλακτική πραγματικότητα είναι όταν βαδίσουμε στο όνειρο σε μια σκουλικότρυπα, όταν μπούμε σε χρονομηχανή και δούμε κάποιο έτος, όταν πάμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, όταν μπούμε σε μια αστροπύλη ή αν δούμε ότι είμαστε κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαστε και νιώσουμε ότι το βιώσαμε, με τη διαφορά ότι δεν είναι αντίθετο το βίωμα. Κάνουμε αυτά που κάνουμε παράλληλα με κάτι άλλο. Όμως, για τα όνειρα η είσοδός μας μέσα σε ένα καθρέφτη ή σε ένα καταρράκτη είναι μια αστροπύλη που μας οδηγεί σε μια άλλη εναλλακτική πραγματικότητα. Πολλές φορές τα όνειρα από το παράλληλο σύμπαν μ’ αυτά τα όνειρα μοιάζουν, αλλά μικρές λεπτομέρειες τα διαχωρίζουν μεταξύ τους. Ένα έμπειρο μάτι εντοπίζει τις διαφορές. Το άτομο το καταλαβαίνει όταν κοιμάται, αλλά όταν ξυπνήσει είναι δύσκολος ο διαχωρισμός.

Μπορεί όμως αυτό το όνειρο να το είδα από εξωτερικά ερεθίσματα. Να επηρεάστηκα που το ανέφερα σε κάποιο όνειρο που είχα γράψει στα είδη ονείρων ή η ταινία που προαναφέρω και την είδα πρόσφατα να το έχει γεννήσει στο υποσυνείδητο. Είναι δύσκολο να εντοπίσεις ένα λάθος όταν είναι υπαρκτό. Όμως όταν το εντοπίσεις και φτιάξεις τη ροή του χρόνου σωστά, τότε βλέπεις ότι η ζωή σε πάει εκεί που θέλει, δεν την καθοδηγείς. Τότε καταλαβαίνεις ότι ο χρόνος κυλάει σωστά. Σπάνια η ζωή κυλάει με τα δικά μας θέλω. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι αυτό θα αλλάξει. Αν δεν αλλάξει ξέρουμε απ’ έξω το ριζικό μας. Είμαστε τυχεροί.

Αληθινή επικοινωνία με αγίους ή άτομα φωτισμένα που μας φανερώνουν αλήθειες

Αληθινή επικοινωνία με αγίους ή άτομα φωτισμένα που μας φανερώνουν αλήθειες: Είναι αντίθετα με όσα είδη ονείρων κάτι μας φανερώνουν και αυτό το κάτι δεν βγαίνει αληθινό. Πάντα είχα την απορία αν αυτά που μας φανερώνουν στον ύπνο μας είναι αληθινά. Πάντα σας έλεγα ότι κατά 50% είναι αλήθεια, ενώ υπάρχουν κάποιες παγίδες. Όμως, σήμερα είδα ότι τα αληθινά μηνύματα έχουν άλλη μορφή.

Δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός που με επισκέφτηκε στον ύπνο μου, αλλά όποιος κι αν ήταν μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και τον ευχαριστώ. Είδα ότι κοιμόμουν μέσα σε όνειρο. Τότε ένας άνδρας κοντά στην ηλικία μου μελαχρινός με φράντζες ήρθε να με βρει με μια γυναίκα και ένα παιδί συνοδεία. Δεν θα σας φανερώσω τι μου είπε, αλλά θα σας δείξω τη μορφή που πήρα, ώστε να βγουν αυτά που είπε. Για να πλησιάσω την αντιύλη και να μάθω μέσα απ’ αυτό το όνειρο την αλήθεια, πρέπει να αποβάλλω το υλικό μου σώμα και να γίνω κι εγώ αντιύλη. Μου ζήτησε να κάνω αστρικό ταξίδι. Να βγω από το σώμα μου σαν ψυχή. Επειδή η παρουσία του μου έδωσε χαρά και η πρόταση θα σου αποκαλύψω ορισμένες αλήθειες και το μέλλον σου, το κατάφερα με ιδιαίτερη ευκολία. Το σώμα μου αναπαυόταν στο κρεβάτι μου. Κάθισε στο κρεβάτι που κοιμόταν η αδερφή μου πριν παντρευτεί και μου είπε να καθίσω μαζί του. Το παιδί και η γυναίκα σιωπηλοί παρακολουθούσαν. Έπειτα με ένα νεύμα τους απομάκρυνε και μείναμε οι δυο μας. Εγώ δεν φοβήθηκα, αλλά τον ένιωσα οικείο, ήθελα να μάθω το μέλλον μου. Μου επέτρεψε να θέσω μόνο μια ερώτηση, στην οποία η απάντηση ήταν θετική και με χαροποίησε ιδιαίτερα. Μου είπε όμως ότι δεν έχει ουσία να μην θυμάμαι αυτά όταν ξυπνήσω, διότι θα είναι άσκοπη η επίσκεψη αυτή. Να προσπαθήσω να τα συγκρατήσω. Θυμάμαι τα πιο ουσιώδη. Είπε πολλά, αλλά αυτό που με ενδιέφερε συγκράτησα μόνο. Την απάντηση της ερώτησης που έθεσα. Στο τέλος μου έδωσε ένα χαρτάκι που έγραφε ένα τηλέφωνο και μου είπε ότι μια μέρα αυτό το τηλέφωνο θα το παίρνω συχνά. Όμως δυστυχώς δεν το συγκράτησα. Οι αριθμοί ήταν θαμποί. Σε λίγο ένιωθα ότι το σώμα μου με καλούσε και φώναζα ότι το σώμα με απορροφάει και δεν μπορώ να μείνω περισσότερο έξω απ’ αυτό. Με τραβούσε να μπω μέσα. Τελικά, εκείνος φεύγοντας  με χαιρέτησε και μου είπε να μην απογοητεύομαι, να μην φθείρομαι, όλα θα γίνουν. Μετά έκανα συνεχόμενες εισόδους και εξόδους από το σώμα. Περιφερόμουν περιχαρής. Ένιωσα ότι αυτά που μου φανέρωσε είναι αληθινά. Ότι μια μέρα θα γίνουν. Έτσι γεννήθηκε αυτή η κατηγορία ονείρων και λύθηκε η απορία μου. 

Όνειρα με παραδείγματα

Όνειρα με παραδείγματα: Σ’ αυτή την κατηγορία ονείρων κρύβεται ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε την τροπή που θα έχει αυτό που θα μας συμβεί. Δηλαδή ο τάδε έπαθε ένα ατύχημα και έζησε. Άρα, αυτός που θα πάθει ατύχημα θα έχει την ίδια μοίρα με εκείνον που έγινε καλά. Περικλείονται στο όνειρο βιώματα άσχετων και μη ανθρώπων για να δείξουν ότι αυτό θα συμβεί. Για να καταλάβουμε και να εντοπίσουμε ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να ξέρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό όμως θα μπορούσε να δείχνει και μια αντίθεση. Η αντίθεση θα φανεί με ένα άσχημο σύμβολο. Αν το άσχημο σύμβολο μείνει, το όνειρο είναι κακό. Αν φύγει θα φύγει και το κακό. Θα το πάρει μαζί του.

Κοινά αντικείμενα ονείρων

Κοινά αντικείμενα ονείρων: Είναι τα διαφορετικά όνειρα που αν εστιάσουμε την ματιά βλέπουμε κοινά αντικείμενα. Π.χ. βλέπουμε διάφορα σενάρια για ένα όνειρο ή εντελώς διαφορετικά όνειρα και είναι βασικό να δούμε και να προσέξουμε ότι αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα περιέχονται στο όνειρο αυτό, χωρίς να είναι επαναλαμβανόμενο όνειρο. Απλά αυτά τα αντικείμενα υπάρχουν στον χώρο, κατά περίεργο τρόπο. Τα σέρνουμε μαζί μας, αλλά πολλές φορές είναι χρήσιμα και άλλες φορές άχρηστα στο όνειρο. Είναι κάποια πράγματα τα οποία έχουν μπει στο υποσυνείδητο και μας έχουν στιγματίσει και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα απ’ αυτά. Επίσης, βλέπουμε πράγματα τα οποία κρατούμε καθημερινά, ασχολούμαστε μ’ αυτά, είμαστε δεμένοι μ’ αυτά και σε άσχετες στιγμές του ονείρου. Π.χ. το κινητό μας. Για να πάψουν να μας ενοχλούν στα όνειρα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μην τα βλέπουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί και με ανθρώπους που καμιά φορά έρχονται στον ύπνο μας επειδή τους συνηθίσαμε χωρίς να έχει καμία ερμηνεία η παρουσία τους, απλά υπάρχουν, έχουν ριζωθεί μέσα μας.

Η διάλυση και το σπάσιμο στα όνειρα

Η διάλυση και το σπάσιμο στα όνειρα: Είναι ένα σημαντικό όνειρο, διότι το σπάσιμο ή η διάλυση είναι κάποιες καταστάσεις που δεν χρειαζόμαστε πια, μπορούμε χωρίς αυτό που διαλύεται ή σπάει, το στέλνουμε στη λήθη. Π.χ. αν δούμε ότι διαλύεται η οδοντόβουρτσα δεν την χρειαζόμαστε πια. Αν διαλύεται στο νερό το αλάτι έχουμε δεχτεί πια σαν αξιότιμο έναν παλιό ανεπιθύμητο επισκέπτη. Επίσης ας γίνει νερό και αλάτι μέσα μας αυτό που είπαμε. Όμως η ζάχαρη όταν διαλυθεί στο νερό χάνει τον όγκο της, την δύναμη της, αλλά συνεχίζει να υπάρχει. Όταν διαλύεται ένας γάμος μια ένωση αλληγορική ή κυριολεκτική διαλύεται, όπως και μια φιλία. Όταν σπάει ένα κόσμημα δηλώνει ότι αυτό το άτομο που μας το χάρισε δεν υπάρχει πια για μας. Όταν σπάει ι ένα βραχιόλι δηλώνει ότι αυτό το άτομο δεν μας περιορίζει πια να τον θέλουμε και να τον αγαπάμε έχουμε απελευθερωθεί από τα δεσμά του. Το ίδιο γίνεται και αν σπάσουν οι χειροπέδες που μας φόρεσαν. Είμαστε ελεύθεροι. Τι γίνεται όμως όταν τα σπάμε εμείς, δηλώνει ότι εμείς προκαλούμε, με τη θέλησή μας, αυτές τις καταστάσεις. Δεν το θέλουμε αν σπάνε μόνα τους ή τα σπάνε κάποιοι άλλοι.

Πολλές φορές το σπάσιμο είναι γούρι, όταν δούμε σπασμένο ρόδι. Το σπασμένο κλειδί είναι κακοτυχία. Το σπάσιμο νεύρων είναι κριτικό όνειρο. Μας αρέσει να φέρνουμε τον άλλο σ’ αυτή την κατάσταση προς τέρψη μας, αλλά δεν τολμούμε στην πραγματικότητα. Όταν όμως έχουμε σπάσιμο νεύρων εμείς, κρύβουμε πολλή οργή μέσα μας.

Όταν σπάμε ένα ρεκόρ είναι όνειρο επιθυμίας τις περισσότερες φορές.

Όταν σπάμε κέφι τότε το όνειρο δεν είναι πάντα καλό.

Όταν σπάμε κάποια αντικείμενα μας ενοχλούν ή θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Μας κούρασαν. Όταν τα σπάει άλλος, αυτό δεν μας ευχαριστεί, διότι μπορεί να σπάσει κάτι χρήσιμο. Όταν π.χ. σπάσει το πληκτρολόγιο, δεν υπάρχει συνέχεια. Το κομπιούτερ θα μείνει αδρανές, μέχρι να αγοράσουμε καινούριο πληκτρολόγιο. Όταν σπάσει το κινητό ή μιλάμε πολύ ή δεν μιλάμε και είναι άχρηστο. ( Για περισσότερα διαβάστε τα όνειρα βλάβης και ζημιάς).

Όταν διαλύονται τα όνειρά μας, τότε παύει η ελεύθερη βούληση να δουλεύει για μας. Παίρνει την θέση της το πεπρωμένο. Όταν ο αέρας μας διαλύει τα κάστρα που χτίζαμε στην άμμο, τότε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα. Ότι δεν έχουν γερά θεμέλια να στηριχθούν. Είναι κούφια όνειρα που μια μέρα ή θα διαλυθούν από τα κύματα ή από τον δυνατό άνεμο.

Όταν διαλύεται το είναι μας και νιώθουμε ανήμποροι να αναδημιουργηθούμε, τότε πρόκειται για ατομική καταστροφή ψυχική, σωματική ή πνευματική.

Αν γίνονται διάλυση τιμών τότε πρέπει να διαβάσουμε τα όνειρα εκπτώσεων.

Αν γίνεται διάλυση ενός κράτους, υπάρχει περίπτωση να γίνει πόλεμος.

Μια διάλυση φιλίας στο όνειρο είναι όνειρο φοβίας, προβολής, υποσυνείδητο και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μια πραγματικότητα. Αντίθετο είναι μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις ονείρων.

Το διαφορετικό στα όνειρα

Το διαφορετικό στα όνειρα: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε διαφορετικά σπίτια, διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές εκκλησίες, διαφορετικά δομημένο ένα κήπο, μια πλατεία, ένα σημείο που προστίθεται ή αφαιρείται, ανεξάρτητα αν είναι στην ίδια τοπογραφική θέση ή όχι. Όλα όμως αυτά ταυτίζονται με τα δικά μας και νιώθουμε ότι είναι αυτά, χωρίς πραγματικά να είναι. Μια αρνητική κατάσταση δεν μετρά σ’ αυτή την περίπτωση, αλλά μία θετική μετράει. Αυτό, διότι μας δείχνει πως θα θέλαμε να είναι αυτό το σημείο πραγματικά, πως δεν θα θέλαμε να είναι ή βοηθά πολύ η ταύτιση εδώ. Οι λόγοι είναι ποικίλοι που δεν βλέπουμε το πραγματικό. Ίσως εμείς το βλέπουμε με άλλα μάτια ή δεν αφορά πραγματικά αυτό, αλλά μια κατάσταση που θα συμβεί στο μέλλον και δεν μπορούμε να δούμε το πραγματικό μέρος. Δανειζόμαστε λοιπόν αυτό που γνωρίζουμε. Κατά μεγάλη πλειοψηφία τα όνειρα αυτά δεν είναι σημαντικά.

Όνειρα βασισμένα στο νόμο της έλξης

Όνειρα βασισμένα στο νόμο της έλξης:Είναι τα όνειρα που προσθέτουν ή αφαιρούν καταστάσεις που έχουμε φέρει με τον νόμο της έλξης. Είναι οι καταστάσεις θάνατος, ζωή, γέννηση, ανάσταση. Είναι οι καταστάσεις που λέμε γιατί ονειρεύτηκα αυτό το άτομο, τι κοινό είχα; Είναι τα όνειρα που υλοποιούνται αυτά που ονειρευτήκαμε σε άλλους. Αν χαρούμε με την χαρά τους θα έρθουν σε μας, αν πούμε γιατί αυτός και όχι εγώ απομακρύνονται και χάνονται. Αν μια γυναίκα κάνει έρωτα με τον άνδρα που θέλουμε, αν το χαρούμε και νιώσουμε ότι είμαστε εμείς, θα μας κάνει πρόταση. Είναι τα όνειρα που εκλύουμε και απωθούμε καταστάσεις που βλέπουμε, δεδομένα που φέρνουμε ή απωθούμε βάσει του νόμου της έλξης. Άρα, αυτά που αποκτούν οι άλλοι γίνονται δικά μας, αν δεν λειτουργήσει η λογική. Αυτή θα μας τα διώξει και θα κάνουμε άσκοπη κίνηση να τα πάρουμε εμείς. Άρα, η κίνησή μας βλέποντας ένα τέτοιο όνειρο θα καθορίσει αν μας ανήκει πραγματικά, αν θα το αποκτήσουμε ή όχι. Αν πάμε σε μια κηδεία είναι πολλές φορές ένα τέτοιο όνειρο. Αν αποκλείσουμε το γάμο βλέπουμε ματωμένα στέφανα, το γαμπρό νεκρό στην εκκλησία ή ο γάμος κωλύεται. Αν αποκλείσουμε ένα παιδί βλέπουμε το θάνατό του. Αν αγαπάμε τα χρήματα βλέπουμε ότι τα μαζεύουμε, αλλά ο σκοπός κάνει καλό ή κακό αυτό το όνειρο. Αν αποκλείουμε την άσκηση στο όνειρο κουραζόμαστε εύκολα. Ό,τι αποκλείουμε χάνεται, πεθαίνει, το πετάμε, φεύγει, ενώ όταν το ελκύσουμε ξανά ανασταίνεται ή για πρώτη φορά γεννιέται. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

(βλ. εικόνα) Αυτό το όνειρο είναι η απόκτηση της ευτυχίας που έχουμε καταφέρει με αγάπη να ελκύσουμε από ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που είδαμε. Αν πιάσουμε το κλειδί και ανοίξει η πόρτα, τότε είναι εύκολη και σίγουρη η επίτευξη των στόχων. Αν όμως χάσουμε το κλειδί, μας τρομάξει η θέα του ή πέσει, τα χάνουμε όλα. Πρέπει να ανοίξει η πόρτα. Αν όχι, ή δεν ήταν αυτό το δικό μας κλειδί ή δεν ήρθε η ώρα να ανοίξει ακόμη. Μήπως μας πείραξε που το πήρε μια άλλη στο όνειρό μας; Αυτό μας στερεί την ευτυχία. Αν χαιρόμασταν για εκείνη, θα το παίρναμε εμείς. Το ίδιο κακό είναι αν κάποια άλλη το αρπάξει στο όνειρο για τον εαυτό της.

Μυστηριακά όνειρα

Μυστηριακά όνειρα: Είναι τα όνειρα που ερμηνεύονται βάσει του τόπου που τα πλαισιώνει. Αν αναγνωρίσαμε τον τόπο είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε τι μας προσφέρει στο όνειρο και πόσο καλό είναι που τον είδαμε: Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι το άτομο που ονειρεύεται δεν κατοικεί εκεί ή δεν είναι νοσταλγικό όνειρο επειδή επισκέφτηκε αυτή την περιοχή. Κάθε περιοχή έχει τον δικό της κωδικό και τη δική της ερμηνεία. Αυτά θα τα δείτε στον πίνακα που έχω πάρει από το ίντερνετ.

Αυτά αφορούν την Ελλάδα.

ΚΡΗΤΗ

1. Τόπος: Κνωσός
Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος: Ανάκτορο.
Ιδιότητες: Ηρεμία, χαλάρωση, αισιοδοξία.
Ενέργεια: Πολύ θετική
2. Τόπος: Φαιστός
Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος.
Ιδιότητες: Μυστηριακό μέρος.
Ενέργεια: Αρνητική, έντονη.
3. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Γόρτυς, αρχαιολογικός χώρος και ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Μυστήριο, τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Αρνητική
4. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Φραγκοκάστελλο, μεσαιωνικό κάστρο.
Ιδιότητες: Πρόκληση χρονικού κενού, έλλειψη χρονικής αίσθησης.
Ενέργεια: Θετική
5. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Μάλεμε, ευρύτερη περιοχή και πολεμικό νεκροταφείο.
Ιδιότητες: Εύκολος διαλογισμός, περισυλλογή, ενεργητικότητα.
Ενέργεια: Θετική, μεγάλη και συνεχής.
6. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Φαράγγι Σαμαριάς
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, τάσεις φυγής, θεραπεία άγχους, “άβολο” περιβάλλον τη νύχτα.
Ενέργεια: Θετική την ημέρα – αρνητική τη νύχτα.
7. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Σαμαριά – Ομαλός, φαράγγι: Αγίας Άννας.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, χρονικό κενό, τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Θετική
8. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Οροπέδιο Ομαλού, σπηλιά του Τζανή.
Ιδιότητες: Υπόγειο δίκτυο στοών, στοιχεία Κοίλης Γης.
Ενέργεια: Αρνητική
9. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Λευκά όρη, Ανώπολη Σφακίων, οροπέδιο Αράδαινας.
Ιδιότητες: Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι παράξενοι κρύσταλλοι.
Ενέργεια: Αρνητική
10. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Νησίδα Γαύδος, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Ισχυρή ηλεκτρομαγνητική πύλη.
Ενέργεια: Θετική
11. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Ιδαίο Άντρο, εσωτερικό σπηλαίου.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, προσμονή αγνώστου.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.
12. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Τσούτσουρος Ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Σύμπλεγμα σπηλαίων, παράξενη ατμόσφαιρα, χρονικό κενό τη νύχτα.
Ενέργεια: Αρνητική
13. Τόπος: Χερσόνησος Χανίων
Που είναι: Σπήλαιο Γκουβερνέτο – καταβάσιο.
Ιδιότητες: Υπόγειο δίκτυο στοών, βαριά ατμόσφαιρα, έντονη ησυχία.
Ενέργεια: Αρνητική
14. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Όρος Δίκτη, Δικταίο Άντρο, τόπος γέννησης του Δία.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, έντονος διαλογισμός, γαλήνη.
Ενέργεια: Θετική
15. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Άγιος Νικόλαος, ναός στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Ιδιότητες: Είσοδος καταβασίου.
Ενέργεια: Θετική
16. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Λασίθι, χερσόνησος Σπιναλόγκα.
Ιδιότητες: Βαριά ατμόσφαιρα, δυσκολία προσαρμογής, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Αρνητική
17. Τόπος: Νήσος Κρήτη
Που είναι: Πεδιάδα Ηρακλείου, Γούρνες.
Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΣΙΑ
18. Τόπος: Νήσος Σαμοθράκη
Που είναι: Παλαιάπολη, Ιερό των Μεγάλων Θεών, ανάκτορα.
Ιδιότητες: Ανάλογες της Δήλου και των Δελφών, μυητική ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Θετική και συνεχής.
19. Τόπος: Νήσος Σαμοθράκη
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή, σε ακατοίκητα μέρη.
Ιδιότητες: Dolmens, σημεία γεωβελονισμού, τόποι δύναμης και διαλογισμού.
Ενέργεια: Θετική
20. Τόπος: Νήσος Σαμοθράκη
Που είναι: Όρος Φεγγάρι, πλαγιές και κορυφή του όρους, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Δίκτυο σπηλιών και στοών, νεραϊδότοπος, χρονικό κενό, τόπος συνάθροισης νεοπαγανιστών, menhirs, dolmens.
Ενέργεια: Θετική, τόπος δύναμης, ιερή γεωγραφία.
21. Τόπος: Νήσος Λέσβος
Που είναι: Πέτρα, εκκλησάκι της Παναγιάς της πέτρας.
Ιδιότητες: Στο κέντρο της εκκλησίας τρύπα/καταβάσιο. Από το εσωτερικό βγαίνει φως και ακούγονται ψαλμωδίες.
Ενέργεια: Θετική
22. Τόπος: Νήσος Θάσος
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Διάσπαρτα ιερά του Πάνα, νεραϊδότοποι, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
23. Τόπος: Νήσος Σαντορίνη
Που είναι: Ναός Καρνείου Απόλλωνος.
Ιδιότητες: Βαθιά ατμόσφαιρα, εύκολος διαλογισμός, ανασφάλεια.
Ενέργεια: Αρνητική
24. Τόπος: Νήσος Σαντορίνη
Που είναι: Ναός Πυθείου Απόλλωνος.
Ιδιότητες: Βαθιά ατμόσφαιρα, εύκολος διαλογισμός, ανασφάλεια.
Ενέργεια: Αρνητική
25. Τόπος: Νήσος Νάξος
Που είναι: Νησίδα Παλάτια, Ναός Απόλλωνος.
Ιδιότητες: Περίεργες καιρικές αλλαγές, ανησυχία, προσμονή αγνώστου.
Ενέργεια: Θετική
26. Τόπος: Νήσος Νάξος
Που είναι: Πύργος χειμάρρου
Ιδιότητες: Υπόγειοι θόρυβοι, κρύα ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική
27. Τόπος: Νήσος Πάρος
Που είναι: Μνημέρια (Ν.Α.)
Ιδιότητες: Φώτα, φωνές, μυστηριακοί ήχοι, τραγούδια άγνωστης προέλευσης.
Ενέργεια: Αρνητική
28. Τόπος: Νήσος Πάρος
Που είναι: Ναός Καταπολιανής ή Εκατονταπυλιανής – καταβάσιο.
Ιδιότητες: Μυστήριο, προσμονή αγνώστου.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση.
Ενέργεια: Θετική
29. Τόπος: Νήσος Δήλος
Που είναι: Τάφοι Υπερβόρειων ιερειών του Απόλλωνα, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, φωνές, θόρυβοι, ομιλίες, απότομες ριπές αέρος, φαινόμενα τηλεκίνησης, τόπος ιερής γεωμετρίας.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική, τόπος δύναμης
30. Τόπος: Νήσος Τήνος
Που είναι: Ναός Ευαγγελίστριας.
Ιδιότητες: Αίσθηση αιώρησης.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Άνοιγμα ενεργειακών κέντρων, αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση.
Ενέργεια: Πολύ θετική
31. Τόπος: Νήσος Τήνος
Που είναι: Καλαθάς
Ιδιότητες: Φυσικά dolmen.
Ενέργεια: Απροσδιόριστη (ανάλογα με την προσωπική αίσθηση).
32. Τόπος: Νήσος Κέα
Που είναι: Χώρα Κέας, Ενετικό τείχος δίπλα στην εκκλησία του Σταυρού.
Ιδιότητες: Ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
Ενέργεια: Αρνητική
33. Τόπος: Νήσος Κέα
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή, κυρίως απομονωμένα μέρη.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοποι.
Ενέργεια: Θετική
34. Τόπος: Νήσος Κέρος
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή, ακατοίκητη.
Ιδιότητες: Έντονα καιρικά φαινόμενα, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Θετική
35. Τόπος: Νήσος Σύρος
Που είναι: Χάλαρα, κοντά στην πηγή Σύριγγα.
Ιδιότητες: Δίκτυο λαξεμένων πετρωμάτων, στρέβλωση χρόνου, νεραϊδότοπος. Γραμμές Ley (αρχή: Δήλι-εκκλησία Αναστάσεως, τέλος: εκκλησία Αγ. Στεφάνου κοντά στο Γαλησσά).
Ενέργεια: Ισχυρά θετική, τόπος δύναμης.
36. Τόπος: Νήσος Σύρος
Που είναι: Νεραϊδοσπηλιά, περιοχή Άδιατα-βουνό Γερούσι.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις, δίκτυο στοών.
Ενέργεια: Θετική

37. Τόπος: Νήσος Σάμος
Που είναι: Περιοχή ‘Ηραίον κολόνες’, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Έντονη μελαγχολία, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική
38. Τόπος: Νήσος Σάμος
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή, απομονωμένοι τόποι.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοποι
Ενέργεια: Θετική

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
39. Τόπος: Νήσος Ρόδος
Που είναι: Πύργος ιπποτών, παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Υπόγειο σύστημα στοών, μυητικός και τελετουργικός τόπος.
Ενέργεια: Αρνητική
40. Τόπος: Νήσος Ρόδος
Που είναι: Χωριό Μονόλιθος, Ναϊτικό κάστρο Μονόλιθου.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, μυστηριακός τόπος, έντονος διαλογισμός, τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Θετική
41. Τόπος: Νήσος Ρόδος
Που είναι: Χωριό Λίνδος, φρούριο Λίνδου, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Σύστημα στοών, μυητικές ιδιότητες, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Θετική
42. Τόπος: Νήσος Σύμη
Που είναι: Ακρογιαλιά Αλεξάνδρα.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση.
Ενέργεια: Θετική
43. Τόπος: Νήσος Κως
Που είναι: Ασκληπιείο
Ιδιότητες: Ιδιαίτερα θεραπευτικές, ισχυρή γαιωακτινοβολία.
Ενέργεια: Έντονα θετική.
44. Τόπος: Νήσος Πάτμος
Που είναι: Σπήλαιο της Αποκάλυψης.
Ιδιότητες: Έντονος διαλογισμός, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Θετική
45. Τόπος: Νήσος Αστυπάλαια
Που είναι: Περιοχή Λουκί
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Θετική

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
46. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Ακρωτήριο Ταίναρο, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Ψυχοπομπείο, είσοδος στον Άδη: η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εμφανής ψυχολογική μετάλλαξη κατά την είσοδο.
Ενέργεια: Ισχυρή θετική και αρνητική
47. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Σπήλαιο Διρού, μεγάλο δίκτυο στοών.
Ιδιότητες: Μυητικές, αρχικά δυσκολία προσαρμογής.
Ενέργεια: Αμφίπολη
48. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Μυστράς, Μεσαιωνικό κάστρο.
Ιδιότητες: Κέντρο Χριστιανικής Ιερής Γεωγραφίας, φαινόμενα τηλεκίνησης.
Ενέργεια: Θετική
49. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Βρυκολακονήσι, μικρό νησί στην περιοχή του Ταινάρου.
Ιδιότητες: Εκτοπλάσματα, φαινόμενα τηλεκίνησης, δυσκολία προσαρμογής.
Ενέργεια: Αρνητική
50. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Μονεμβασιά, μεσαιωνική πόλη, κάστρο Βαθηκών, κάστρο Μεσσαίων.
Ιδιότητες: Καταβάσιο, μεγάλο δίκτυο στοών, αίσθηση χαλάρωσης, αιώρησης.
Ενέργεια: Θετική
51. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Όρος Ταΰγετος, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Φαινόμενα τηλεκίνησης, φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Αμφίβολη
52. Τόπος: Λακωνία
Που είναι: Βρέσθενα Σπάρτης.
Ιδιότητες: Στο προσκυνητάρι της Παναγιάς, στα βράχια ακούγονται κρότοι και βγαίνουν φωτιές άγνωστης προέλευσης.
Ενέργεια: Αρνητική
53. Τόπος: Αχαΐα
Που είναι: Μεγάλο Σπήλαιο, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική
54. Τόπος: Κορινθία
Που είναι: Όρος Κυλλήνη, περιοχή πηγών Στυγός.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, σπήλαια και καταβάσια.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, χαλάρωση, διαύγεια πνεύματος.
Ενέργεια: Θετική
55. Τόπος: Κορινθία
Που είναι: Οικισμός Γελήνι (Μαυριόρος), Βουδιστικό κέντρο Κάρμα-Μπέρτσεν-Λινκ.
Ιδιότητες: Βρίσκεται στο κέντρο του ενεργειακού τριγώνου Δελφών-Ολυμπίας-Μυκηνών.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική.
56. Τόπος: Μεσσηνία
Που είναι: Ναυαρίνο Πύλου.
Ιδιότητες: Υπόγειες στοές και αψίδες, υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο, τόπος δύναμης.
Ενέργεια: Θετική
57. Τόπος: Μεσσηνία
Που είναι: Παλαιό λουτρό, σπηλιά του Κουφιέρου.
Ιδιότητες: Στοιχεία κοίλης γης, τραγούδια άγνωστης προέλευσης, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική
58. Τόπος: Αρκαδία
Που είναι: Δημητσάνα, Νεραϊδοβούνι.
Ιδιότητες: Γαλήνη, άλλες διαστάσεις, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική
59. Τόπος: Αρκαδία
Που είναι: Ναός Επίκουρου Απόλλωνος, κοντά στην Ανδρίτσαινα.
Ιδιότητες: Μετατόπιση του ναού γύρω από τον άξονά του, με κατεύθυνση το Βορρά, ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, γαλήνη.
Ενέργεια: Θετική
60. Τόπος: Αρκαδία
Που είναι: Κοντά στην αρχαία Μαντινεία, ναός Αγίας Φωτεινής.
Ιδιότητες: Παράξενος ναός με στοιχεία αιγυπτιακά, αρχαιοελληνικά και βυζαντινά, γαλήνη, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.

ΑΤΤΙΚΗ
61. Τόπος: Αττική
Που είναι: Μαραθώνας, σπήλαιο του Πανός.
Ιδιότητες: Ταφικό σπήλαιο, μυστηριώδη φαινόμενα, δυσάρεστη ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική
62. Τόπος: Αττική
Που είναι: Ναός Διονύσου (στο δρόμο Διόνυσου-Νέας Μάκρης).
Ιδιότητες: Γαλήνη, υπερβατικό περιβάλλον, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική
63. Τόπος: Αττική
Που είναι: Καισαριανή: Μοναστήρια, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Γαλήνη, μυστήριο, ανεξήγητα φώτα και θόρυβοι, φαινόμενα τηλεκίνησης.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Ιαματικά νερά.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική και συνεχής.
64. Τόπος: Αττική
Που είναι: Νέα Μάκρη, Αμερικάνικη στρατιωτική βάση.
Ιδιότητες: Ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές. Αποτελεί τη μια άκρη του ηλεκτρομαγνητικού τούνελ που ξεκινά από το Langley, Virginia U.S.A.
Ενέργεια: Ισχυρή, θετική και αρνητική.
65. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, Βράχος Πνύκας, Ακρόπολη.
Ιδιότητες: Ισχυρό γεωμαγνητικό κέντρο. Στην όρθια πέτρινη στήλη βρίσκεται το ισχυρότερο πεδίο ενέργειας.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική, αντίπολος του πέτρινου κύκλου με σύμβολα πάνω από το θέατρο της Δώρας Στράτου στο ύψωμα απέναντι από την Πνύκα.
66. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, ύψωμα απέναντι από την Πνύκα, πάνω από το θέατρο της Δώρας Στράτου.
Ιδιότητες: Στον πέτρινο κύκλο με ζωγραφισμένα σύμβολα βρίσκεται ισχυρό ενεργειακό πεδίο.
Ενέργεια: Ισχυρά αρνητική, αντίπολος του γεωμαγνητικού κέντρου του βράχου της Πνύκας.
67. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, Γερμανικό νεκροταφείο.
Ιδιότητες: Γαλήνη, αίσθηση άλλης πραγματικότητας.
Ενέργεια: Θετική
68. Τόπος: Αττική
Που είναι: Πεντέλη, σπήλαιο Νταβέλη, καταβάσια.
Ιδιότητες: Φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό, ψυχολογικές διαταραχές, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, αντιβαρύτητα, ισχυρότατος δίαυλος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, εκτεταμένο δίκτυο στοών έως τα ανάκτορα της Πλακεντίας.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Ιαματικό νερό.
Ενέργεια: Ιδιαίτερα ισχυρή και αμφίβολη.
69. Τόπος: Αττική
Που είναι: Παλαιό ερειπωμένο κτίσμα απέναντι από τη στροφή για Νέα Πεντέλη.
Ιδιότητες: Θόρυβοι, τραγούδια και ομιλίες άγνωστης προέλευσης.
Ενέργεια: Αρνητική
70. Τόπος: Αττική
Που είναι: Πάρνηθα, σπήλαιο Πανός, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Γαλήνη, εύκολος διαλογισμός, στρέβλωση χρόνου.
Ενέργεια: Μεγάλη και θετική.
71. Τόπος: Αττική
Που είναι: Πάρνηθα, φρούριο Φυλής.
Ιδιότητες: Εύκολος διαλογισμός, καθαρή ατμόσφαιρα, άλλος κόσμος.
Ενέργεια: Θετική
72. Τόπος: Αττική
Που είναι: Σούρμενα, ναός Προφήτη Ηλία.
Ιδιότητες: Όπισθεν του ναού καταβάσιο, οδηγεί προς ναό του Απόλλωνος, ανεξήγητη ομίχλη και φώτα, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Έντονα αρνητική.
73. Τόπος: Αττική
Που είναι: Όρος Βρανά, Αφορισμός, δίπλα στο Μαραθώνα.
Ιδιότητες: Ο ναός κλείνει το άνοιγμα φωτεινής στοάς, ίχνη μύρου στον πίσω τοίχο. Υπογείως ναός της Δήμητρας Χθονίας.
Ενέργεια: Αμφίβολη
74. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, άλσος Λογγίνου, Παγκράτι, κοντά στο Α’ νεκροταφείο.
Ιδιότητες: Βαριά ατμόσφαιρα, έντονη ανησυχία, δυσκολία προσαρμογής, σχεδόν απροσπέλαστο τις νυχτερινές ώρες, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Αρνητική
75. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, Νεκροταφείο αρχαίας Αθήνας.
Ιδιότητες: Τόπος δύναμης, εύκολος διαλογισμός, άλλες διαστάσεις το σούρουπο.
Ενέργεια: Θετική
76. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, Βατραχονήσι, παλιό κολυμβητήριο, Ιλισός.
Ιδιότητες: Κάτω από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής υπάρχει νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική
77. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, Ακαδημίας.
Ιδιότητες: Κτίριο με ισχυρή ενέργεια, μυητικό κέντρο, αρχικά χώρος μύησης Ναϊτών ιπποτών.
Ενέργεια: Θετική
78. Τόπος: Αττική
Που είναι: Αθήνα, περιοχή Καρέα, ναός Αγίου Γεωργίου.
Ιδιότητες: Ο ναός αποτελεί τόπο εξορκισμών, αναφέρονται μετεωρισμοί, ανεξήγητες ριπές αέρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Ενέργεια: Αρνητική

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
79. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Αρχαία Υηττός, ναός Ήρας, ναός Ηρακλέους.
Ιδιότητες: Υπόγεια λίμνη με ιδιότητες της Μ. Πυραμίδας. Στην Ακρόπολη ναός χριστιανικός με αρχαίες επιγραφές.
Ενέργεια: Θετική και συνεχής.
80. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Ορχομενός, ναός Αγίου Σώστη στην πλατεία Ορχομενού.
Ιδιότητες: Εικόνα αγίου που κατευθύνει σε καταβάσιο.
Ενέργεια: Μεγάλη και αρνητική.
81. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Λειβαδιά, Τροφώνιο Άντρο, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Μυητικό κέντρο, αλλαγή ψυχολογίας, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική
82. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Στείριο, μονή Οσίου Λουκά.
Ιδιότητες: Τρία υπόγεια επίπεδα αρχαίων στοών, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική
83. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Αγία Μαρίνα, περιοχή Πανοπεύς ή Άγιος Βλάσσιος.
Ιδιότητες: Θεάσεις Α.Τ.Ι.Α., άσχημη ατμόσφαιρα στο σούρουπο.
Ενέργεια: Αρνητική
84. Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: Μεγαπλάτανος Αταλάντης, λόφος Προφήτη Ηλία.
Ιδιότητες: Θεάσεις Α.Τ.Ι.Α.
Ενέργεια: Αρνητική
85. Τόπος: Φωκίδα
Που είναι: Αράχοβα, Κωρύκειο Άντρο (σπήλαιο του Πανός).
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, σύστημα σπηλαίων, άγνωστης προέλευσης τραγούδια και ήχοι, μυητικός τόπος.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική.
86. Τόπος: Φθιώτιδα
Που είναι: Όρος Οίτη, πλησίον του χωριού Καμποτάδες, ναός Ταξιαρχών.
Ιδιότητες: Σύμπλεγμα σπηλαίων σαν της Καππαδοκίας, βαριά ατμοσφαιρα, περίεργες εικονογραφήσεις, περιβάλλον που αποτρέπει.
Ενέργεια: Αρνητική
87. Τόπος: Φωκίδα
Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, ονειρομαντείο, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Ισχυρότατος τόπος δύναμης.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική και συνεχής.
88. Τόπος: Φθιώτιδα
Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, Κόγχη του Κρατερού.
Ιδιότητες: Η λαξεμένη κόγχη ισχυρό σημείο άλλης πραγματικότητας. Σημείο όπου συμβαίνουν συμβολικά όνειρα σ’ αυτόν που θα κοιμηθεί εκεί.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική.
89. Τόπος: Φθιώτιδα
Που είναι: Μονή Δαδίου.
Ιδιότητες: Άνοιγμα στο βράχο της μονής με ανεξήγητα φώτα.
Ενέργεια: Αρνητική
90. Τόπος: Ευρυτανία
Που είναι: Βράχα, ιερά μονή.
Ιδιότητες: Ο ναός χτισμένος πάνω από Αχερώνειο αρχαίο ναό. Σύμπλεγμα στοών.
Ενέργεια: Αρνητική
91. Τόπος: Φθιώτιδα
Που είναι: Μονή Αντίνισας.
Ιδιότητες: Νανική δραστηριότητα, νεραϊδότοπος, αίσθηση γαλήνης.
Ενέργεια: Θετική
92. Τόπος: Αταλάντη
Που είναι: Γουλέμι, θέση “Πυργάκια”.
Ιδιότητες: Δαιδαλώδες δίκτυο στοών, τόπος δύναμης, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική

ΗΠΕΙΡΟΣ
93. Τόπος: Ν. Πρεβέζης, Δ. Ήπειρος
Που είναι: Νεκρομαντείο του Αχέροντα, καταβάσιο.
Ιδιότητες: Ιερός χώρος προς άλλες διαστάσεις, ηρεμία, χαλάρωση. Κάτω από το ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου υπάρχει λαβύρινθος με ιερά δωμάτια καθαρμού και προετοιμασίας (αρχαία κατάβαση στον Άδη).
Ενέργεια: Ισχυρά θετική και συνεχής.
94. Τόπος: Άκτιο Πρέβεζας
Που είναι: Βάση ΝΑΤΟ
Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.
95. Τόπος: Ν. Ήπειρος
Που είναι: Αχερουσία, Παραμυθιά, Σπήλαιο των Νυμφών του Άδη.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, νεραϊδότοπος, γαλήνη, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική
96. Τόπος: Οροπέδιο Ιωαννίνων
Που είναι: Μαντείο Δωδώνης, Αρχαίο θέατρο.
Ιδιότητες: Πομποδέκτης, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
97. Τόπος: Καρδίτσα
Που είναι: Άγιος Ακάκιος (Γόλτσα).
Ιδιότητες: Σπήλαιο με νανική δραστηριότητα, παράξενοι ήχοι, μαγνητικές διαταραχές.
Ενέργεια: Θετική
98. Τόπος: Καρδίτσα
Που είναι: Καλλιφώνι, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: Έξω από το χωριό τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις, χαλάρωση.
Ενέργεια: Θετική
99. Τόπος: Μαγνησία
Που είναι: Γλύφα, αρχαία Αντρόν και Φανόα.
Ιδιότητες: Νανικό νεκροταφείο, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική
100. Τόπος: Πήλιο
Που είναι: Χωριό Δράκεια, Χειρώνιο άντρο.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλα πεδία, γαλήνη.
Ενέργεια: Θετική

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
101. Τόπος: Κοπανός Νάουσας
Που είναι: Αρχαίο θέατρο.
Ιδιότητες: Μυστηριακές, τελετουργικές, κέντρο παγανιστικών τελετών.
Ενέργεια: Θετική
102. Τόπος: Πιερία
Που είναι: Αρχαίο Δίον.
Ιδιότητες: Φωτεινές σφαίρες, αίσθηση ώθησης προς τα επάνω.
Ενέργεια: Θετική
103. Τόπος: Πιερία
Που είναι: Κάστρο Πλαταμώνα.
Ιδιότητες: Έντονα παραψυχικά φαινόμενα κατά τη δύση του ήλιου, δυσκολία προσαρμογής, τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Αρνητική
104. Τόπος: Κιλκίς
Που είναι: Γυναικόκαστρο (Παλαιό και Νέο).
Ιδιότητες: Καταβάσιο στο κάστρο, σύστημα στοών-δωματίων, σφραγισμένες
κρύπτες, υπόγειες αίθουσες. Κάτω από το κάστρο υπάρχει αρχαιότερο κάστρο και σιδηροδρομική γραμμή.
Ενέργεια: Θετική
105. Τόπος: Κιλκίς
Που είναι: Χωρύγι, “τούμπα” με κάστρο στην κορυφή.
Ιδιότητες: Κελτικό μνημείο, menhirs και dolmens που αλλάζουν χρώμα κατά τη δύση του ήλιου. Στην κορυφή αίσθηση αιώρησης, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Ισχυρά θετική.
106. Τόπος: Κιλκίς
Που είναι: Χρυσόπετρα
Ιδιότητες: Ηλεκτρομαγνητικές και χωροχρονικές διαταραχές.
Ενέργεια: Θετική
107. Τόπος: Σέρρες
Που είναι: Χωριό Πρώτη, στο δρόμο για το μοναστήρι της Αναλήψεως.
Ιδιότητες: Αντιβαρύτητα, μαγνητικές διαταραχές.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
108. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Διοικητήριο
Ιδιότητες: Υπογείως υπάρχει Σεραπείον (χώρος τέλεσης Αιγυπτιακών μυστηρίων του Σεράπιδος).
Ενέργεια: Θετική
109. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Οδός Μαύρης Πέτρας (Άνω πόλη).
Ιδιότητες: Δίκτυο υπόγειων σπηλαίων.
Ενέργεια: Αρνητική
110. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Λόφος Βούζαρη, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Ιδιότητες: Ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό κέντρο.
Ενέργεια: Θετική
111. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Καλαμαριά, γήπεδο Απόλλωνα.
Ιδιότητες: Πίσω από το γήπεδο υπάρχει εκκλησάκι και εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Θετική
112. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Ξεροπόταμος (Παπάφη).
Ιδιότητες: Το σημείο του ξεροπόταμου κάτω από τη γέφυρα αποτελεί ισχυρό τόπο δύναμης.
Ενέργεια: Θετική
113. Τόπος: Θέρμη
Που είναι: Ναός Αγίου Μάρκου, στον παλιό δρόμο για Θέρμη, μετά τα νέα νεκροταφεία.
Ιδιότητες: Δίπλα σε εκκλησία υπάρχει τσιμεντένιος κύκλος. Δυσκολία προσαρμογής, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική
114. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Πανόραμα, στο δρόμο προς Χορτιάτη. Βγαίνοντας από Πανόραμα, οι δύο-τρεις μικροί δρόμοι δεξιά, πιο πάνω από τη στροφή οδηγούν σε εξοχική τοποθεσία με μικρό ποτάμι με πράσινα πετρώματα.
Ιδιότητες: Χαλάρωση, ηρεμία, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική
115. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Κήποι του Πασά, προς Άγιο Παύλο, πάνω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Άνω πόλη).
Ιδιότητες: Τόπος δύναμης, χαλάρωση, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική
116. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Το κέντρο του τριγώνου.
Ιδιότητες: Άλλες διαστάσεις, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική
117. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Πλατεία Ελευθερίας, Σταυρούπολη.
Ιδιότητες: Δυσκολία προσαρμογής, ψυχολογικές διαταραχές.
Ενέργεια: Αρνητική
118. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Ναός Αχειροποιήτου (Εγνατία με Αγίας Σοφίας).
Ιδιότητες: Η εκκλησία έχει χτιστεί πάνω από αρχαίο Αιγυπτιακό ναό της Ίσιδας.
Ενέργεια: Θετική
119. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Πλατεία Τερψιθέας, Άνω Πόλη.
Ιδιότητες: Κατά τις νυχτερινές ώρες δυσκολία προσαρμογής, αφιλόξενη ατμόσφαιρα, δίπλα στο δερβίσικο μαυσωλείο.
Ενέργεια: Αρνητική
120. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Βασιλίσσης Όλγας 263, απέναντι από τη Νομαρχία.
Ιδιότητες: Στοιχειωμένο σπίτι, παραφυσικά φαινόμενα, λάμψεις και φωνές άγνωστης προέλευσης κατά τη νύχτα.
Ενέργεια: Αρνητική
121. Τόπος: Θεσσαλονίκη
Που είναι: Υπόγειος ναός Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, γωνία Παύλου Μελά και Ικτίνου, πίσω από την Αγία Σοφία.
Ιδιότητες: Περισυλλογή, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική

ΘΡΑΚΗ
122. Τόπος: Ροδόπη
Που είναι: Χωριό Ασκητές.
Ιδιότητες: Έξω από το χωριό υπάρχουν λαξευτοί μεγαλιθικοί τάφοι στα βράχια. Ισχυρός τόπος δύναμης και περισυλλογής, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Θετική

ΕΠΤΑΝΗΣΑ
123. Τόπος: Νήσος Ζάκυνθος
Που είναι: Όρος Βραχιώνας.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Θετική
124. Τόπος: Νήσος Ζάκυνθος
Που είναι: Ακρωτήρι Κόκκινος βράχος, 2km βόρεια της Ζακύνθου.
Ιδιότητες: Ισχυρός γεωδαιτικός τόπος, χρονικό κενό, ενεργειακός κόμβος.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.
125. Τόπος: Νήσος Ζάκυνθος
Που είναι: Κυανό σπήλαιο, δίπλα στο ακρωτήριο Σκινάρι.
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, παράξενα όνειρα.
Ενέργεια: Θετική
126. Τόπος: Νήσος Λευκάδα
Που είναι: Νησίδα Μεγανήσι, 12 ν.μ. από το λιμάνι της Λευκάδας.
Ιδιότητες: Σπήλαιο του Δαίμονα, αρχικά δύσκολη προσαρμογή, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική.
127. Τόπος: Νήσος Ιθάκη
Που είναι: Σπήλαιο των Νυμφών.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση.
Ενέργεια: Θετική

Ας πάμε όμως και στο εξωτερικό. Εκεί γνωρίζουμε ότι τόποι όπως η Κωνσταντινούπολη, το σινικό τείχος, το τατς μαχάλ, το τείχος των δακρύων, η γέφυρα των στεναγμών, η Αίγυπτος, τα νησιά του Πάσχα και άλλα έχουν θετικό ή αρνητικό ΖΕΝ, το οποίο επιδρά το ίδιο καλά ή άσχημα και στον ονειρικό μας κόσμο. Μια ονειρική επίσκεψη σε ένα μυστηριακό τόπο χωρίς αιτία, μπορεί να είναι το κλειδί για να βρούμε που βρίσκεται το άτομο και τι το απασχολεί. Πάντως η πρώτη σε άγχος πόλη είναι η Αθήνα. Όποιος την δει γενικά και δεν μένει εκεί ή δεν έχει λόγους να την δει κάτι πρέπει να κάνει με το άγχος του. Οι ιδιαίτερες όμως περιοχές έχουν την δική τους ερμηνεία.  Για να ψάξουμε εις βάθος την κάθε πόλη θα πρέπει να κάνουμε την απαραίτητη έρευνα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ ψάξιμο. Όμως, πρέπει να απορήσουμε γιατί είδαμε αυτές τις πόλεις και τι δηλώνει η παρουσία τους στα όνειρά μας. Όταν δούμε πολλές πόλεις μαζί σε μια, τότε είμαστε ουδέτεροι στα συναισθήματα και στις ενέργειες. Άρα, δεν υπάρχει ένα συμπέρασμα, αλλά πολλά μαζί. Αυτό θα το αναλύσουμε εις βάθος. Ειδικά, αν υπάρχουν κοινά σημεία σ’ αυτές ή ομοιότητες. 

Αυτά είναι όλα τα όνειρα, που υπάρχουν και μας δίνουν την δυνατότητα να τα αναλύσουμε εις βάθος. Το υποσυνείδητο μοιάζει με ένα τετράδιο, που κάθε στιγμή γράφουμε, ανάλογα με τη ζωή που κάνουμε, το όνειρο που θα δούμε.  Από εμάς εξαρτάται τι όνειρα θα δούμε. Αν κάνουμε το σωστό για μας και τη ψυχή μας, τα όνειρα θα είναι φωτεινά. Σκοτεινά θα είναι αν κάνουμε τα ενάντια. Θέλουμε καλά όνειρα και βλέπουμε κακά, κάτι φταίει, κάπου κάνουμε λάθος.  Αν το διορθώσουμε  νωρίς,  θα αλλάξει η ζωή μας, αλλιώς…

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, φτάνει να το θέλουμε. Στο χέρι μας είναι. Ευτυχώς, όχι απόλυτα. Βάζει και ο Θεός το χεράκι του σ’ αυτό ευτυχώς.

                           Τ Ε Λ Ο Σ

Είδη ονείρων

2 σχόλια στο Είδη ονείρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.