Συνέχεια προηγουμένου

Είδη ονείρων

Όνειρα extreme sport

Όνειρα extreme sport: Είναι τα όνειρα που βλέπουν τα άτομα που ασχολούνται με extreme sport. Κατάβαση στο ηφαίστειο, Κατάβαση βουνού με ποδήλατο, Κατάδυση σε λίμνες σπηλαίων, Σκι ή σανίδα από ελικόπτερο, Bungee jumping, Αναρρίχηση σε πάγο, καταδύσεις σε μεγάλο βάθος, ράφτινγκ, σέρφ με ιστιοσανίδα, ομαδική ή ατομική πτώση από αεροπλάνο στο κενό με αλεξίπτωτα, Αναρρίχηση- ορειβασία, σκι στο χιόνι, Bouldering, Flowboarding, Zip-lining, ακροβάτης στο τσίρκο, Canyoning κλπ.

Όλα αυτά δείχνουν και σαν ειδικό όνειρο την επιθυμία της ψυχής το άτομο να δοκιμάσει κάτι από όλα αυτά, όταν δεν ασχολείται μ’ αυτά. Του δίνει τη δυνατότητα η ψυχή να δοκιμάσει τις δυνάμεις και τις αντοχές του και να ρισκάρει. Πολλές φορές το άτομο δοκιμάζει κάτι απ’ αυτά που του υποδεικνύει η ψυχή και πετυχαίνει. Θάνατός του γίνεται όταν αυτό πρέπει να γίνει και το όνειρο τον οδήγησε στο τέλος του. Αυτά είναι τα μοιραία όνειρα που θα πω παρακάτω.

Όνειρα ορειβασίας

Όνειρα ορειβασίας: Είναι αλληγορικό όνειρο που δείχνει την πρόοδό μας πόσο ψηλά φτάνουμε, πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι αυτή η άνοδος, αν πέφτουμε, αν έχουμε στήριξη από άλλους, αν προχωράμε με σταθερά βήματα στην κορυφή, αν γλιστράει ή δεν φτάνουμε στο τέρμα. Μετά φαίνεται πως νιώθουμε όταν κατακτήσουμε την κορυφή. Θέλουμε να μείνουμε εκεί, έχουμε ίλιγγο ή θέλουμε να φύγουμε το γρηγορότερο; Όταν είμαστε ορειβάτες, όταν μας αρέσει σαν άθλημα και όταν έχουμε κάποιο ερέθισμα είναι κυριολεκτικό το όνειρο.

Επίσης είναι τα όνειρα που βλέπουν τα ενεργητικά άτομα, τα φιλόδοξα, αυτά που θέλουν να φτάσουν ψηλά και προσπαθούν συνέχεια γι’ αυτό. Βλέπουν ότι ανεβαίνουν με ευκολία ή δυσκολία ένα δύσβατο όρος. Κάποιοι ανεβαίνουν στο όνειρο χωρίς σχοινιά και είναι τόσο εύκολη η άνοδος που δεν το πιστεύουν. Κάποιοι έχουν εργαλεία μαζί τους και σκάβουν περάσματα για να γίνει πιο εύκολη η άνοδος. Λίγοι τα καταφέρνουν κι αυτό γίνεται και στη ζωή.

Μοιραία όνειρα

Μοιραία όνειρα: Είναι τα όνειρα που εμφανίζονται όταν αποκλίνουμε με την ελεύθερη βούληση κατά πολύ από το πεπρωμένο. Μας έρχεται μια καθοδήγηση από το όνειρο για καλό ή κακό για να γίνει αυτό που πρέπει. Ένα ταξίδι, μια κατάσταση που πρέπει να υποστούμε, ακόμα και να γράψουμε τζόκερ με τους συγκεκριμένους αριθμούς.

Επίσης, σε προειδοποεί το όνειρο να πας εκεί και το κάνεις τυφλωμένος. Π.χ. βλέπεις ότι κάνεις ορειβασία και το όνειρο δεν σου λέει να μην πας, σε προτρέπει να πας και τότε σκοτώνεσαι. Αντίθετα είναι τα προειδοποιητικά όνειρα που πας να κάνεις μια απόκλιση από το πεπρωμένο και δεν σ’ αφήνει να το πράξεις επειδή έχεις ζωή. Άλλο παράδειγμα, πρέπει να πας στην Αμερική και να παντρευτείς εκεί. Το όνειρο σου εμφυτεύει την ιδέα να πας στην Αμερική, αν δεν το κάνεις, κάτι γίνεται κι έρχεται εκείνος. Πρέπει κάπως να συναντηθείτε. Φέρνει καταστάσεις εκεί που πρέπει. Είναι τα όνειρα που συνωμοτεί το σύμπαν για να φέρει τα πράγματα στη θέση τους. Όλα προσαρμόζονται πάντα για καλό ή για κακό για να γίνει αυτό που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Αυτά τα όνειρα ο ονειρομάντης δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να τα ερμηνεύσει.

Αντίδοτο

Αντίδοτο: Είναι τα όνειρα που βλέπουν άτομα με  φαρμακωμένες και δηλητηριασμένες ψυχές και παίρνουν δύναμη και αποβάλλουν το δηλητήριο που τις έχει ποτίσει μια κατάσταση. Είναι τα όνειρα που τους κάνουν να ελπίζουν ξανά και τους γιατρεύουν.

Όνειρα κατάρρευσης

Όνειρα κατάρρευσης: Είναι αντίθετα από τα όνειρα αντίδοτο. Με τα όνειρα αυτά οι φαρμακωμένες ψυχές δεν γίνονται καλά, χειροτερεύουν, διότι το δηλητήριο χώνεται πιο βαθιά μέσα τους και υπάρχει φόβος να πεθάνουν ψυχικά. Επίσης, η θέα αυτών των ονείρων κάνουν το άτομο να καταρρέουν αλληγορικά και κυριολεκτικά. Δεν είναι εφιάλτες, αλλά θυμίζουν στο άτομο το πρόβλημά του και το τονίζουν περισσότερο.Μπορεί να λιποθυμήσει. Αυτό δείχνει στο όνειρο και πεσμένη πίεση, ζάχαρο ή υπογλυκαιμία την ώρα του ύπνου ή μια σκοτοδίνη.

Αυτό το όνειρο μπορεί να το δει κι ένα άτομο που λιποθυμά στο όνειρο ή δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του ή έχει αστάθεια. Χάνει την ισορροπία του. Όμως αυτό το όνειρο στην τελευταία περίπτωση μπορεί να δηλώνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ο λαβύρινθος του αφτιού και πρέπει να το δει ωτορινολαρυγγολόγος.

Αλληγορικά το όνειρο με λιποθυμία δηλώνει ότι είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και τις αντιξοότητες της ζωής. Πρέπει να συνέλθουμε. Θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό όνειρο ότι θα πέσουμε και θα καταρρεύσουμε. Γενικά η κατάρρευση είναι ότι μαζεύτηκαν τόσο πολλά, πιέσαμε τόσο πολύ τον εαυτό μας να κάνουμε τα πρέπει και να αποφύγουμε όλα τα μη, που σταθήκαμε αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε με σωστό τρόπο κάθε κατάσταση ξεχωριστά. Δεν έχουμε πια πίστη. Άρα, είμαστε ανίκανοι και αβοήθητοι και δεν μπορούμε να αντέξουμε κάθε κατάσταση ή αλλαγή που παρουσιάζεται στη ζωή μας. Έχουμε άγνοια τι γίνεται γύρω μας ή όλα τα γνωρίζουμε και εθελοτυφλούμε.

Επίσης, όταν καταρρέει ένα κτίσμα, όταν καταρρέει μια γέφυρα δηλώνει ότι τα όνειρά μας γίνονται συντρίμμια, αν δεν υπάρχει σεισμός, αλλιώς πρέπει να δούμε τα όνειρα του σεισμού.

Ριψοκίνδυνα όνειρα

Ριψοκίνδυνα όνειρα: Στα όνειρα αυτά υπάρχει ένα ρήμα που τα χαρακτηρίζει. Το ρήμα ρισκάρω. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, που οι περισσότερες είναι επικίνδυνες και μονόδρομες και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Εδώ ή θα τα καταφέρουμε ή όχι. Πολλές φορές τα όνειρα αυτά είναι αληθινά ή δείχνει την κατάσταση που βρισκόμαστε μπαίνοντας στον χορό χωρίς να ξέρουμε χορό. Αλληγορικά εκφράζομαι. Μπορεί π.χ. να δούμε ότι προσπαθούμε να μπούμε σε μια ομάδα ναρκομανών, να γίνουμε μέλη της, για να πιάσουμε τη σπείρα και να σώσουμε το παιδί μας που χάθηκε άδικα. Τα δίνουμε όλα για όλα, και δεν μας νοιάζει ο θάνατος. Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ο φόβος μας δίνει εφιάλτες στα όνειρα αυτά και η αγωνία είναι μεγάλη. Η ψυχή δεν ηρεμεί. Σκέφτεται και φοβάται την αποτυχία. Τα όνειρα αυτά τελειώνουν όταν βγει κάποιο αποτέλεσμα και το άτομο απεγκλωβιστεί από την κατάσταση αυτή. Δεν γιατρεύεται ποτέ από τα όνειρα αυτά, όταν η αποτυχία το έχει κάνει έρμαιο της κατάστασης αυτής. Τότε οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια.

Όμως, κι η μεγάλη ταχύτητα είναι ένα ρίσκο στα όνειρα, διότι δείχνει ότι τρέχουμε πολύ και χάνουμε την ουσία ή δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε και πέφτουμε σε λάθη.

Να ρισκάρουμε μια νέα σχέση είναι καλό όταν περνάμε καλά. Όταν δεν ρισκάρουμε, μένουμε μόνοι γεμάτοι από φόβους και ανασφάλειες. Καλό είναι να ρισκάρουμε κι ας χάσουμε. Αν δεν είναι εντάξει, το αντιλαμβανόμαστε και φεύγουμε νωρίς πριν γίνει πληγή. Σημασία έχει να έχουμε καλά όνειρα και να μην τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα. Μια ήρεμη ταχύτητα μας δίνει την χαρά να χαρούμε το τοπίο και να τα προλάβουμε όλα. Να κυλά υπέροχα η κάθε μας στιγμή. Αυτό ισχύει και στα όνειρα. Από εμάς και τις επιλογές μας εξαρτώνται πολλά.

Πολλές καταστάσεις είναι βατές και βλέπουμε έναν εαυτό που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Μαθαίνουμε μέσα απ’ αυτό τις κρυφές μας δυνάμεις, αλλά στις πολύ ακραίες καταστάσεις το ρίσκο είναι μια αυτοκτονία που μας οδηγεί στον ψυχικό ή στο σωματικό θάνατο πολλές φορές. Τα όνειρα πια δεν τα προσέχουμε μας καθοδηγεί η ίδια η ζωή και μας παίρνει εκεί που εκείνη θέλει. Ρίσκο είναι και μια επικίνδυνη αγάπη, αλλά ευτυχώς στον τομέα αυτό τα όνειρα είναι αντίθετα τις περισσότερες φορές κι αυτό δεν φαίνεται.

Όνειρα ανακαλύψεων

Όνειρα ανακαλύψεων: Όταν ο άνθρωπος γεννιέται δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν διάφορες διαστάσεις. Οι δικοί του, του αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πράγματα πέρα απ’ αυτά που βλέπει. Υπάρχει το μέσα, το έξω, το πάνω, το κάτω. Μέχρι εκείνη τη στιγμή έβλεπε όνειρα βάσει των δεδομένων που είχε. Δεν μπορεί να σκεφτεί το πάνω αν δεν του το δείξει κάποιος ή ακούσει το αεροπλάνο και στρέψει τη ματιά του εκεί που ακούγεται ο θόρυβος ή νιώσει κάποιο πουλί που δεν πετά πολύ ψηλά. Στην πορεία της ζωής του ανακαλύπτει πολλά πράγματα που δεν ήξερε και προσπαθεί να τα μεταφέρει στο υποσυνείδητο. Βάσει κάποιων ονείρων λοιπόν έχουν εξελιχθεί πολλές ανακαλύψεις και δημιουργηθεί πολλές εφευρέσεις, που σήμερα μας έχουν βοηθήσει και έχουν αλλάξει τον κόσμο.

Αν ο Μπράιγ δεν πάθαινε στα 3 του χρόνια το ατύχημα που τον άφησε τυφλό δεν θα ανακαλύπταμε ποτέ τη μέθοδο Μπράιγ. Οι τυφλοί δεν θα μπορούσαν να διαβάσουν. Πιστεύετε ότι δεν θα είδε κάποιο όνειρο που θα τον ώθησε να κάνει αυτή την κίνηση; Να πάθει το ατύχημα; Όλα ένας κύκλος είναι. Νομίζω ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ένα παιχνίδι ιπτάμενο που απέκτησαν οι αδερφοί Ράιτ από τους γονείς τους ήταν το έναυσμα να ονειρευτούν ότι πετούσαν με κάποιο μέσο, αφού δεν έχουν φτερά. Όλες οι ανακαλύψεις έγιναν ή από λάθος πειράματα που έγιναν για κάποιο άλλο σκοπό ή μέσα από όνειρα. Το άτομο οραματίστηκε αυτό το θαύμα και αφού το έκανε πράξη τώρα το χαίρονται οι πιο σύγχρονοι άνθρωποι περισσότερο τελειοποιημένο. Όμως, την αρχή την έκαναν εκείνοι που το οραματίστηκαν. Οι άλλοι το βρήκαν έτοιμο απλά και το τελειοποίησαν. Κάθε άλλου είδους ανακάλυψη στο όνειρο είναι μια πλάνη τις περισσότερες φορές .

Όνειρα αποκαλύψεων

Όνειρα αποκαλύψεων: Είναι τα όνειρα που μας αποκαλύπτουν πολλά πράγματα για μας, για τους άλλους, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε στα όσα ακούμε. Είναι υποθέσεις που κάνει το υποσυνείδητο, το μυαλό, πλάνη, αλλά μπορεί να ισχύουν κι όσα ακούσαμε στην τύχη ή με ψυχογνωσία. Καλύτερα είναι να διασταυρώνουμε να διαπιστώνουμε και να επιβεβαιώνουμε την είδηση που ακούμε αν αληθεύει, πριν την ανακοινώσουμε. Να μην βασιστούμε απόλυτα στις αποκαλύψεις του ονείρου. Υπάρχει όμως και η περίπτωση αυτό να ίσχυε στο παρελθόν ή να ισχύσει στο μέλλον. Το όνειρο δεν είναι σε θέση να μας αποκαλύψει 100% την αλήθεια. Είναι περίεργος ο τρόπος που λειτουργεί. Πολλές φορές άτομα που πιστεύουν όσα βλέπουν τα διαδίδουν και γεννιούνται οι συκοφαντίες. Όμως είναι σενάρια που κάνει το μυαλό, όχι αποκαλύψεις. Λένε ότι αυτό που βλέπουν ισχύει, το ονειρεύονται και βεβαιώνονται. Είναι λάθος!!!

Όταν όμως δούμε όραμα και δεν είμαστε μεθυσμένοι και μας αποκαλυφθούν κάποιες αλήθειες είναι όλες αληθινές. Αυτό έγινε με τον Ιωάννη. Όσα είδε τα έγραψε στο θεόπνευστο βιβλίο του την αποκάλυψη. Όσα μας αποκαλύψει ο Χριστός είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει και στις δικές μας υπνικές ή μη  αποκαλύψεις,  αν είναι εκείνος κι όχι ο σατανάς που πήρε τη μορφή του. Χρειάζονται προσοχή τα όνειρα αυτά. Δεν ξεχωρίζουν εύκολα πάντα.

Όνειρα εγκατάλειψης του παρελθόντος-νέα πορεία

Όνειρα εγκατάλειψης του παρελθόντος-νέα πορεία: Είναι η κατάλληλη στιγμή όταν το πεπρωμένο διαδέχεται την ελεύθερη βούληση. Είναι όνειρα που δεν σε απελευθερώνουν από βάσανα, απλά αφήνεις κάποιες καταστάσεις για να ακολουθήσεις μια νέα πορεία. Μια νέα πορεία που δεν επιλέγεις εσύ, αλλά ορθώνεται μπροστά σου.

Ένα τέτοιο όνειρο είδα απόψε. Είδα ότι το πρώην αφεντικό μου ήταν ζωντανός κι εγώ είχα φύγει από το γραφείο για ένα διάστημα και επέστρεψα πάλι για να ξαναπιάσω δουλειά. Στη θέση της συναδέρφου μου καθόταν ένα παλικάρι που τον λέγανε Νίκο ντυμένος με γαλάζιο σκούρο κουστούμι και γραβάτα. Μη μου πείτε ότι θα κερδίσει το αντίστοιχο κόμμα. Δεν έχει αυτή την ερμηνεία. Το αφεντικό χάρηκε που με ξαναείδε. Τον είδα νοσταλγικά. Ήρθαν τρεις πελάτες και ήθελαν κάτι να τους ετοιμάσω. Χειρόγραφη εργασία. Εγώ με δυσκολία κατάφερα να γράψω αυτά που θέλανε. Τα άφησα στο γραφείο μου. Ο Νίκος έπιασε τα χειρόγραφά μου κρυφά και τα έκανε χαρτοπόλεμο αφού τα έβαλε σε ένα μηχάνημα που λιώνουν. Αντί να αντιδράσω έπιασα περιχαρής τα μάγουλά μου και του είπα: Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα Νικόλα. Εκείνος μου έσφιξε το χέρι. Μην κολλάς σε παλιές καταστάσεις. Φύγε να προλάβεις το πλοίο. Μπήκα στο πλοίο κι εκεί είδα τους γονείς μου. Δεν κρατούσα εισιτήριο και είχα φόβο κι αγωνία μη με περάσουν για λαθρεπιβάτισσα. Ταξίδευα με το πλοίο και δεν με έλεγξε κανείς. Στο τέλος έμαθα ότι είχε πληρώσει η μητέρα μου το εισιτήριο και με περίμεναν. Το έμαθα, αφού πέρασα μεγάλη αγωνία. Άρα άφησα το παρελθόν για να βαδίσω μια νέα πορεία. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος τομέας. Είδα τη δουλειά σαν παράδειγμα.

Αυτό το όνειρο σε απαλλάσσει από κολλημένες καταστάσεις. Φεύγεις από την ελεύθερη βούληση. Τώρα το πεπρωμένο έρχεται είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό και η Νίκη παρουσιάζεται για να σου δώσει την ευκαιρία να βαδίσεις σωστά. Ένα τέτοιο όνειρο σου δίνει την άδεια να χαρείς να φύγεις με το πλοίο και να βρεις το λιμάνι σου ή τον προορισμό σου. Η δουλειά είναι γενικά το παρελθόν. Όλα όσα αφήνω πίσω μου, τα θυμάμαι με αγάπη, δεν απελευθερώνομαι απ’ αυτά, απλά φεύγω. Τα εγκαταλείπω όλα για μια νέα ζωή. Τώρα αυτό ελπίζω να γίνει και στην πραγματικότητα. Αυτό περιμένω!!! Ήταν και όνειρο αντίδοτο για μένα. Μου έδωσε μεγάλη δύναμη. Εύχομαι να δείτε κι εσείς κάτι παρόμοιο . Καλό είναι ό,τι αφήνεις πίσω σου, φτάνει να σε οδηγήσει σε καλύτερους δρόμους. Αξίζει!!!

Όνειρα φιλαυτίας

Όνειρα φιλαυτίας: Φιλαυτία είναι ο Ναρκισσισμός. Ο θαυμασμός για τον εαυτό μας, ο εγωκεντρισμός. Είναι λοιπόν τα όνειρα που σαν κέντρο τους έχουν τον εαυτό μας. Όλοι οι άλλοι είναι υπό ή κινούνται γύρω από μας. Είναι δούλοι μας, είναι πιόνια μας, μας εξυπηρετούν είμαστε ανώτεροι και γενικά έχουμε μια δεσποτική συμπεριφορά απέναντί τους και στο όνειρο.

Είναι η τάση μας να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να βλέπουμε τους μυς μας, ανύπαρκτους τις περισσότερες φορές, τα ωραία μας μάτια, την κορμοστασιά μας. Η μόνη μας πίστη είναι ο εαυτός μας. Όλα τα όνειρα είναι συμφεροντολογικά για να ωφεληθούμε από τους άλλους ή τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην περίπτωση του Ναρκισσιστή ο καθρέφτης δεν είναι όνειρο αντικατοπτρισμού. Φαίνεται όταν βλέπουμε κάποια πράγματα που στην πραγματικότητα δεν τα έχουμε ή ταλέντα που δεν διαθέτουμε. Τότε βλέπουμε τον εαυτό μας όπως θα θέλαμε να είναι. Όχι όπως πραγματικά είναι. Το γατάκι φαίνεται μέσα στον καθρέπτη λιοντάρι.

Όνειρα ταχυδακτυλουργού

Όνειρα ταχυδακτυλουργού: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε το σύντροφό μας ή κάποιον πρώην να είναι ταχυδακτυλουργός. Το όνειρο δείχνει ότι ήταν μια οφθαλμαπάτη και δεν αντιληφθήκαμε τις κινήσεις του σωστά, διότι τις έκανε με μαεστρία, χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα για να μας παγιδεύσει. Ήταν λοιπόν ένας σπεσιαλίστας του είδους και κατάφερε να μας ξεγελάσει. Είναι κακό όνειρο αν επικεντρωθούμε στο άτομο και παράλληλα σ’ αυτά που κάνει.

Καλό είναι αν αυτό είναι δική μας ιδέα και δεν ισχύει πραγματικά, αλλά έχουμε το φόβο αυτό επειδή την ξαναπατήσαμε. Κακό είναι αν είδαμε μια αλήθεια που στην πορεία θα φανεί ότι το όνειρο μας φανέρωσε και μας αποκάλυψε αυτή την αλήθεια.

Μετά από ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να διερευνήσουμε τι άνθρωπος είναι, πριν μας ξεγελάσει με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Αν είναι άγνωστος ο ταχυδακτυλουργός και δεν επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, αλλά σ’ αυτά που κάνει είναι όνειρο διασκέδασης. Μας ευχαριστεί αυτό που κάνει.

Όνειρα Μαγείας

Όνειρα Μαγείας: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι κάποιος είναι μάγος, έχει υπερφυσικές δυνάμεις και τρέχει να μας σώσει. Ξέρει πάντα τι θέλουμε, ξέρει τι πιστεύουμε, ξέρει τι σκεφτόμαστε. Είναι το άτοπο όταν επιλέγεις σύντροφο και ψάχνεις το τέλειο και το ουράνιο που δεν υπάρχει. Όσο λοιπόν είναι μάγος το άτομο αυτό στα όνειρα, τόσο ανύπαρκτος είναι. Δεν είναι θαυματοποιός. Όταν κατά ένα μικρό ποσοστό βρούμε έναν τέτοιο πάλι θα μείνουμε ανικανοποίητες. Βλέπουμε π.χ. ότι με παλαμάκια στρώνονται τα κρεβάτια, το φαγητό ψήνεται με ένα κλείσιμο των ματιών και γενικά παντρεύεται το άτοπο με το φανταστικό. Βλέπει στην κρυστάλλινη σφαίρα το μέλλον μας και επεμβαίνει ή σαν τον σούπερμαν ξέρει που βρισκόμαστε και έρχεται να μας βρει. Όλα δηλαδή που πραγματικά δεν ξέρει. Υπάρχει το στόμα και τα μηνύματα που τον ενημερώνουν για όλα. Δεν είναι απαραίτητο να τα θυμάται ή να τα γνωρίζει ο ίδιος.

Αν γινόταν αυτό θα τον βλέπαμε βαρετό. Οτιδήποτε είναι καινούριο μαγεύει. Το θέμα είναι ότι είναι θα κρατήσει λίγο. Είναι κάτι ξένο για την ψυχή που ψάχνει κάτι γήινο κι αυτός ο ουράνιος θα μας φανεί βαρετός. Όπως βαρετό είναι το μοτίβο του άνδρα σε ταινίες που είναι υπερπροστατευτικός και κρέμεται από τα φουστάνια της γυναίκας του. Δεν ξέρω αν εγώ το βλέπω έτσι. Πρέπει να είναι άνδρας, όχι ανθρωπάκι. Το όνειρο αυτό δείχνει ότι μόνο στα όνειρα και στις ταινίες ή τα σίριαλ γίνεται αυτό. Η πραγματικότητα διαφέρει πολύ. Ευτυχώς, είναι στα δικά μου θέλω.

Όνειρα χαμαιλέοντα

Όνειρα χαμαιλέοντα: Ο χαμαιλέοντας είναι ένα ζωάκι που αλλάζει χρώματα, προσαρμόζεται  με το περιβάλλον για να μην φαγωθεί από τους εχθρούς του. Αλληγορικά είναι τα άτομα που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος. Προσαρμόζονται στα θέλω των άλλων, δείχνει το όνειρο αυτό ότι συμφωνεί μαζί τους για να μην φαγωθεί. Άρα, είναι τα όνειρα που το άτομο τα δέχεται όλα, προσαρμόζεται με ό,τι δει  για να μην φαγωθεί ή καταστραφεί από το ίδιο του το όνειρο. Να μην χαλάσει η διάθεσή του.  Αποβάλλει φοβίες και συμφωνεί με όλα. Είναι έτοιμος για όλα και αντιδρά έτσι για να είναι πάντα καλά.

Αγχωτικά όνειρα

Αγχωτικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που παραμιλάμε χωρίς να έχουμε πυρετό, είναι τα όνειρα που νιώθουμε έντονη φαγούρα, ζεσταινόμαστε και ξυπνάμε απότομα ουρλιάζοντας. Έχουμε κρίσεις πανικού, είμαστε καταϊδρωμένοι, έχουμε έντονη ταχυπαλμία και φυσικά δύσπνοια που δημιουργείται από το άγχος. Όλα αυτά μας τρομάζουν χωρίς να είναι απαραίτητα εφιάλτης αυτό που είδαμε, αλλά δημιουργήθηκε το όνειρο από το έντονο στρες και οδηγεί σε μια κρίση πανικού. Το άτομο τρέμει σαν να είδε φάντασμα και δεν μπορεί να ηρεμήσει. Είναι μια κρίση πανικού και κατάθλιψης. Τα όσα περνάει τον έχουν καταβάλλει. Πνίγεται!!!

Σίγουρα πάσχει από μια μεγάλη μορφή άγχους, που αν τα όνειρα αυτά επιμείνουν για πολύ καιρό χρειάζεται να δει κάποιον ειδικό που θα του συστήσει την κατάλληλη θεραπεία. Αν όμως είναι κάτι φευγαλέο δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Είναι κάτι που τέλειωσε. Τα φευγαλέα δημιουργούνται μετά από ένα πένθος, ένα διαζύγιο, μια απόλυση, μια μικρή καταστροφή. Τα μόνιμα δημιουργούνται μετά από τραυματικό στρες, ένα βιασμό, την ομοφοβία, μια κατακραυγή του κόσμου, μια απόρριψη από την ίδια την κοινωνία κ.λ.π.

Όνειρα θωράκισης ψυχής

Όνειρα θωράκισης ψυχής: Είναι τα όνειρα που αν είναι δαιμονικά το άτομο τα ξεχωρίζει, και ξέρει να προφυλάσσεται. Είναι τα όνειρα που δεν μας δελεάζουν όσα και ο,τι μας προσφέρουν, εμμένουμε στην αρχική άποψή μας. Υπάρχει αόρατος μανδύας που μας προστατεύει, υπάρχει ακτίνα φωτός που τυφλώνει τους άλλους και όσους θέλουν να μας κάνουν κακό.

Υπάρχει προστατευτική ακτίνα που δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν και οπισθοχωρούν, τα σκάγια τους δεν μας τρυπάνε, αλλά γυρίζουν πίσω. Κανείς δεν μπορεί να μας πλησιάσει, κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει. Όλα είναι υπό τον έλεγχο του θεού. Όλα αυτά δείχνουν ότι το άτομο δεν είναι ευάλωτο, έχει πίστη, ο θεός είναι μαζί του και δεν πρέπει να το φοβίζει τίποτα και κανένας. Αυτό ισχύει περισσότερο όταν έχει πεπρωμένο. Δεν έχουν όλοι, γι’ αυτό δεν προστατεύονται ή πεθαίνουν νωρίς. Φταίει όμως και η έλλειψη πίστης που έχουν.

Όνειρο εναλλαγής σκοταδιού και φωτός

Όνειρο εναλλαγής σκοταδιού και φωτός: Είναι μια κατάσταση που βλέπουμε σκοτάδι, μετά έρχεται το φως και ξανά σκοτάδι, και ξανά φως πολλάκις. Είναι μια κατάσταση που ζούμε που μας μπερδεύει και δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια ή είναι φως και σκοτάδι μαζί ή είναι μια κατάσταση που αλλάζει μορφή όπως έχουμε χειμώνα, καλοκαίρι και πάλι χειμώνα.

Είναι παροδικές καταστάσεις που αλλάζουν μορφή και μας δείχνουν ότι η ευτυχία δεν κρατά για πάντα, όπως και η δυστυχία. Όλα αλλάζουν ανάλογα τις περιστάσεις. Όταν δούμε για μια φορά σκοτάδι και μετά έρχεται το φως είναι μια στιγμή καθυστέρησης και αδράνειας, είναι ένα πάγωμα, μια παγωνιά συναισθημάτων μέχρι να αλλάξει το σκηνικό.

Όνειρα πνιγμού

Όνειρα πνιγμού: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι πνιγόμαστε. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές επειδή φάγαμε και δεν έχουμε ρευτεί ή φάγαμε και πήγαμε αμέσως για ύπνο. Το φαγητό την ώρα του ύπνου ανεβαίνει πάνω και μπορεί να δούμε ότι βγάζουμε κάποιο περίεργο υλικό από το στόμα. Επίσης πνιγόμαστε ενώ πίνουμε νερό, δείχνει πολλές φορές ότι πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.

Πνιγμός μέσα σε ωκεανό δείχνει ότι μας πνίγουν τα προβλήματα και οι στεναχώριες. Όταν πνίγουμε άλλον ζητάμε από τον εαυτό μας να μας απαλλάξει από αυτόν. Αν μας πνίγει άλλος ζητά να απαλλαγεί από εμάς. Αν μας πνίγει στο δικό μας όνειρο σημαίνει ότι τον βλάψαμε. Πολλές φορές είναι εμμονικό όνειρο ότι θέλουν το κακό μας. Αν σώζουμε κάποιον από πνιγμό είναι η προσπάθειά μας να επαναφέρουμε και να επανατροφοδοτήσουμε δεδομένα που έχουμε ζητήσει να πάνε στον κάδο ανακύκλωσης της μνήμης μας. Ένα πνίξιμο στο όνειρο με συνοδεία ασφυξίας είναι το άγχος που έχουμε και μας σκοτώνει.

Το όνειρο μας προειδοποιεί να δώσουμε προσοχή σε αυτά που μας αγχώνουν αυτή την περίοδο και να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα, αντιμετωπίζοντας τα κατάματα.

Όνειρα υψοφοβίας και ιλίγγου

Όνειρα υψοφοβίας και ιλίγγου: Είναι τα όνειρα που θολώνει η ματιά μας όταν βρισκόμαστε σε ψηλά κτίρια ή στο χείλος του γκρεμού, έχουμε εφίδρωση και ταχυπαλμία ή βλέπουμε την πόλη από αεροπλάνο. Είναι τα όνειρα που νιώθουμε ότι η κορυφή μας φοβίζει, θέλουμε να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το ίδιο γίνεται και όταν ανέβουμε μια σκάλα. Δεν μας φοβίζει πάντα η ευτυχία όπως πίστευα παλιά, αλλά το άτομο που ονειρεύεται πάσχει από υψοφοβία κατά 50% ή έχει κάποιο πρόβλημα στ’ αφτιά. Ίλιγγος είναι η αντίδραση και η συμπεριφορά σε όλα αυτά, εξαιτίας της υψοφοβίας.

Όνειρα αστάθειας και ανισορροπίας

Όνειρα αστάθειας και ανισορροπίας: Είναι ένα πολύπλευρο όνειρο γιατί παρουσιάζεται σε πολλές μορφές αλληγορικά και κυριολεκτικά. Αναφέρεται καταρχήν στην υγεία μας. Ένα άτομο που ζαλίζεται ή δεν περπατά σωστά, γέρνει από διάφορες πλευρές, έχει ιλίγγους μπορεί να πάσχει από τα αφτιά του, ένα κοκαλάκι στο λαβύρινθο του αφτιού καθορίζει την ισορροπία μας, φτάνει η σπονδυλική στήλη που μας κρατά όρθιους να είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, δείχνει ότι το άτομο δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Υποφέρει από το αυχενικό, από ζαλάδες, από άγχος.

Επίσης η αστάθεια κτιρίων, δείχνει ότι πρέπει να το αφήσουμε μόνο του, να το βλέπουμε από μακριά. Παράδειγμα ο κεκλιμένος Πύργος της Πίζας. Όλοι τον θαυμάζουμε από μακριά. Κανείς δεν τολμά να ανέβει πάνω, να πατήσει πάνω του, όπως γίνεται σε άλλους πύργους. Στέκονται δίπλα του ή γύρω απ’ αυτόν.

Αλληγορικά, όταν προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε ένα άτομο που γέρνει, μπορεί να το ισοπεδώσουμε εντελώς ή να πλακωθούμε κι εμείς. Από μακριά λοιπόν. Μπορούμε να του κρατήσουμε το χέρι και από τις δύο πλευρές. Όταν το ασταθές άτομο δει αυτό το όνειρο έχει ανάγκη να το ισορροπήσει κάποιος, να το σώσει πριν καταρρεύσει εντελώς και είναι πια αργά.

Η ισορροπία και η αρμονία λείπει από το άτομο αυτό. Γέρνουν οι ιδέες, τα όνειρά του, μπορεί ένα φύσημα του ανέμου να το ρίξει κάτω. Οι ιδέες του είναι ακραίες. Μπορεί π.χ. να είναι φαλλοκράτης ή φεμινίστρια. Όλα τα ακραία απομονώνουν το άτομο και φαίνεται ανισόρροπος στα μάτια των άλλων. Δεν βαδίζει με τους άλλους, αλλά έχει τις δικές του ιδέες. Μένει σταθερός στις απόψεις του μεν, αλλά γέρνει προς τη μια μεριά η ζυγαριά. Υπάρχει φόβος αυτές οι ακραίες ιδέες που έχει να τον αφήσουν μόνο. Οι άλλοι να απομακρυνθούν και τότε έρχεται ο μαρασμός, το άτομο καταρρέει ή προσπαθεί να αλλάξει. Αν τον πιστέψουν οι άλλοι και δείξει δείγματα μετάνοιας όλα πάνε καλά. Κακό είναι όταν δεν μας πείσει. Όταν πια πέσει σε κατάθλιψη. Όταν συνηθίσει τη μοναξιά του. Όλα αυτά κάνουν το άτομο να σκεφτεί σωστά. Όταν προσέξει τα όνειρά του ίσως να αλλάξει πορεία. Ίσως όμως και να παρασυρθεί μέσα απ’ όλα αυτά. Παίζει ρόλο πόσο σωστά σκέφτεται. Τι περίεργο μ’ αυτό το άτομο. Είναι σταθερός στις απόψεις του, αλλά ασταθής στη σχέση του με τους άλλους!!!

Επίσης, η αστάθεια αφορά τον χαρακτήρα του όταν αλλάζει ιδέες και προσπαθούν να συμβιβαστούν στα παλιά του θέλω, αλλά δεν προλαβαίνουν. Μέχρι να γίνει αυτό γεννιούνται καινούρια. Όταν είναι ασταθής στη σχέση του με τη σύζυγό του ή ασταθής στις απόψεις του για την ανατροφή των παιδιών του γίνεται εφιάλτης. Τα δικά του όνειρα είναι αυτά που θέλει. Τα προσαρμόζει ανάλογα με τα θέλω του. Όμως οι άλλοι που αναγκάζονται να συμβιώνουν με ένα τέτοιο άτομο βλέπουν όνειρα που δεν θέλουν να δουν. Φαίνεται η αστάθεια στο άτομο που συμβιώνουν και αλίμονο αν βλέπουν ότι είναι φυτό που ο άνεμος το ξεριζώνει ή έκρηξη ηφαιστείου όπου η λάβα διασκορπίζεται στα 4 σημεία του ορίζοντα. Όλα χάνονται όταν αυτό το φυτό το παρασύρει ο άνεμος όπου βρει, διότι δεν είχε βαθιές ρίζες.

Όνειρα ξεριζώματος

Όνειρα ξεριζώματος: Είναι το όνειρο που μας απελευθερώνει αλληγορικά όχι αυτόματα, αλλά με τη δική μας επέμβαση, από μικρόβια, ζιζάνια, σκουπίδια ή κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις που μας πόνεσαν πολύ. Δεν περιμένουμε να γίνει απελευθερωτικό όνειρο, αλλά τα ξεριζώνουμε οι ίδιοι.

Ειδικά, αν ξεριζώνουμε χόρτα στο νεκροταφείο πετύχαμε αυτή την απελευθέρωση, αλλά με μεγάλο κόστος. Αυτό γίνεται όταν πρέπει να ξεπεράσουμε απότομα μια αγάπη, κάποιον που δεν μας θέλει ερωτικά. Αυτή η απότομη κίνηση να ξεριζώσουμε τα χόρτα έχει νεκρώσει η ψυχή μας μετά από ένα απότομο ξερίζωμα. Όμως αυτό κοστίζει την ψυχική μας ισορροπία και έρχεται η θλίψη.

Είναι άσχημο να ξεριζώνεις την καρδιά σου όταν καταλαβαίνεις ότι ένα φυτό που φύτευες σε ένα χωράφι, που είναι η αγάπη σου, πρέπει να το ξεριζώσεις διότι το χώμα δεν είναι γόνιμο ή είναι άνυδρη η περιοχή. Αναγκάζεσαι με πόνο να το ξεριζώσεις και να το πετάξεις. Θα μπορούσες να το φυτέψεις σε ένα άλλο χωράφι, αλλά μόνο αυτό σου άρεσε. Εκεί κόλλησες. Χωρίς αυτό το χωράφι δεν θέλουμε να ζήσει. Καλύτερα πεταμένοι στα σκουπίδια. Σκεφτείτε τι ωραία που θα ήταν αυτό το φυτό να μεγαλώσει σε γόνιμο έδαφος με μπόλικο νερό, να θεριεύσει και να δώσει καρπούς. Αυτό γίνεται κάθε φορά που μας απορρίπτει κάποιος. Ξεριζώνουμε το φυτό και δεν του δίδουμε την ευκαιρία να μεγαλώσει σε γόνιμο έδαφος, αφού το ξαναφυτέψουμε.

Καλό είναι όταν ξεριζώνουμε φύλλα που φάγανε κάμπιες, κίτρινα και ξερά φύλλα. Είναι σαν να προστατεύουμε την ψυχή μας και την απαλλάσσουμε από ζιζάνια και μαρασμό. Αυτό πρέπει να γίνεται συχνά, ώστε να μένει ζωντανή. Όμως, αυτό το όνειρο κακώς το βλέπουμε σπάνια. Ευτυχώς, η ψυχή με τον μηχανισμό της μας απαλλάσσει αυτόματα με τα απελευθερωτικά όνειρα και δεν χρειάζεται να έχουμε πάντα αυτό το μέλημα. Φροντίζει εκείνη για μας, χωρίς εμάς. Αυτό δεν γίνεται πάντα δυστυχώς!!!

Κακό γίνεται το όνειρο όταν κάποιος άλλος ξεριζώνει τα φυτά μας. Αυτό δηλώνει ότι μας χαλά τα όνειρα και ξεριζώνει την ψυχή μας. Μας χαλά με απλά λόγια τα σχέδια.

Όνειρα ξεριζωμού

Όνειρα ξεριζωμού: Είναι τα όνειρα που μας διώχνουν χωρίς τη θέλησή μας από μια δουλειά, από τη σχέση μας, από την πατρίδα μας για διάφορους λόγους. Το άτομο αναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του να φύγει αλληγορικά και κυριολεκτικά από μια κατάσταση επειδή το διώχνει ή δεν μπορεί να το δεχτεί άλλο.

Αυτό το όνειρο το βλέπουν άτομα που χωρίς τη θέλησή τους αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό, επειδή η χώρα τους είναι αδύνατον να τους θρέψει ή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Αλληγορικά αναφέρεται στην αδυναμία κάποιου να μας δεχτεί στην αγκαλιά του και ο ίδιος μας προτρέπει να τον αντικαταστήσουμε. Μας διώχνει. Αυτά τα όνειρα όμως στην αλληγορική τους μόνο μορφή είναι κατά μεγάλο ποσοστό αντίθετα. Σπάνια δείχνουν την αλήθεια.

Όνειρα ναυτίας

Όνειρα ναυτίας: Είναι η τάση για εμετό που έχουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας και επηρεάζει ανάλογα τον ονειρικό μας κόσμο. Κατά μεγάλο ποσοστό είναι η δυσκολία στην πέψη και τη χώνεψη, όταν ανακατεύονται οι τροφές και το αλκοόλ που έχουμε πιει, κατά τη διάρκεια της διασκέδασης μας, μέσα στο στομάχι.

Αλληγορικά, δηλώνει ότι το άτομο προσπαθεί να κάνει απελευθερωτικό όνειρο και δεν μπορεί.

Όταν ταξιδεύει σε πλοίο και κοιμάται στην καμπίνα του ή στις αεροπορικές πολυθρόνες είναι συχνό όνειρο. Είναι πάντα όνειρο συγχρονισμού.

Σε σπάνιες περιπτώσεις είναι προμήνυμα ότι η γυναίκα που ονειρεύεται αυτό το όνειρο βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα κατάσταση ή το γνωρίζει ότι βρίσκεται πραγματικά σ’ αυτή την κατάσταση και διανύει τους πρώτους μήνες της κύησης. Τότε το αίσθημα αυτό είναι πραγματικό και γίνεται όνειρο συγχρονισμού.

Ναυτία μπορούν να πάθουν άτομα που περιστρέφονται στο όνειρο ή χορεύουν και ενστικτωδώς να νιώσουν αυτό το συναίσθημα σαν όνειρο αντίληψης, το ίδιο ισχύει αν πάρουν μια απαγορευμένη ουσία στο όνειρο ή την πήραν στην πραγματικότητα και τους έχει επηρεάσει ενύπνια.

Επίσης η κίνηση του αυτοκινήτου στο όνειρο μπορεί να κάνει το άτομο να νιώσει μια εικονική ναυτία επειδή προχώρησε με το αυτοκίνητο που πάντα στην πραγματικότητα μια τέτοια μετακίνηση του δημιουργεί ναυτία. Άρα, λειτουργεί και υποσυνείδητα.

Στους ακροβάτες που αιωρούνται, κινούνται και περιστρέφονται στον αέρα είναι συχνό όνειρο.

Όνειρα και συμπτώσεις

Όνειρα και συμπτώσεις: Είναι τα όνειρα που περιέχουν πολλές συμπτώσεις ή ερμηνεύονται βάσει συμπτώσεων. Είναι τα όνειρα που κάθε λεπτομέρεια είναι μαθηματικά υπολογισμένη, ώστε να οδηγήσει σε ένα λογικό συμπέρασμα που για την πραγματική μας ζωή αποτελεί σύμπτωση. Κάποια προφητικά όνειρα αποτελούν συμπτώσεις. Δηλαδή είδες ότι θα γίνει αυτό συμπτωματικά και έγινε, δεν το αντιλήφθηκε η ψυχή. Επίσης, σύμπτωση μπορεί να αποτελέσει όταν ένα ζευγάρι δει το ίδιο ή παρόμοιο όνειρο.

Μπορεί να φανταστεί ή να προβλέψει κάποιος στην τύχη ότι αύριο θα έχει καλό καιρό. Κάποιοι άλλοι θα το διαισθανθούν. Κάποιοι θα μελετήσουν την κίνηση των σύννεφων και κάποιοι άλλοι θα δουν την απάντηση από ειδικά μηχανήματα. Όμως όλοι θα πουν ότι αύριο θα έχει καλό καιρό.

Αλήθεια, είναι σύμπτωση ή προαίσθημα; Το 1898, 14 χρόνια πριν το ναυάγιο του Τιτανικού, ο συγγραφέας φαντασίας Μόργκαν Ρόμπερτσον, έγραψε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα). Εκεί, αφηγείται την ιστορία ενός πλοίου με το όνομα Τιτάν που βυθίστηκε. Δεν αποτελεί σύμπτωση μόνο το όνομα. Τόσο το πραγματικό όσο και το φανταστικό πλοίο περιγράφονταν ως αβύθιστα, είχαν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, διέθεταν μικρότερο αριθμό σωσίβιων λέμβων από όσες έπρεπε και συγκρούστηκαν με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό. Μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, το βιβλίο επανεκδόθηκε με τον τίτλο «Futility» ή «Το ναυάγιο του Τιτάν.» Αν π.χ. δεις ένα τέτοιο όνειρο και συμβεί, δεν αποτελεί πάντα προφητικό όνειρο. Πολλές φορές βάζει και η σύμπτωση το χεράκι της και μας μπερδεύει. Όμως, αν αυτό συμβαίνει συνέχεια, τότε το άτομο έχει διορατικές ικανότητες. Μια μεγάλη επιτυχία όμως δεν είναι πάντα προφητικό όνειρο, ειδικά αν το άτομο είναι προσκολλημένο στην ύλη και δεν έχει υψηλή πνευματικότητα. Τι πραγματικά είναι θα φανεί στην πορεία. Είναι σαν να σου θέτουν κάποιες ερωτήσεις γνώσεων. Κάποιοι απαντάνε σωστά στην τύχη. Οι υπόλοιποι γνωρίζουν τις απαντήσεις. Όλοι απάντησαν και στις 10 ερωτήσεις σωστά. Κανείς δεν κατάλαβε ποιος ήξερε τις απαντήσεις και ποιος απάντησε στην τύχη. Κανείς δεν θα νοιαστεί για τον μηχανισμό που λύθηκαν οι ερωτήσεις. Μετρά το αποτέλεσμα. Αν αυτό που προέβλεψε ήταν σύμπτωση ή πραγματικό γεγονός το ξέρει μόνο ο ίδιος. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αυτό έχει σημασία.

Όνειρα του αόρατου ανθρώπου

Όνειρα του αόρατου ανθρώπου: Για να δεις ένα τέτοιο όνειρο είσαι περιφρονημένος από τους ανθρώπους ή την κοινωνία. Δεν φαίνεσαι, είσαι ασήμαντος γι’ αυτούς. Είτε υπάρχεις είτε όχι είναι το ίδιο. Δεν σε βλέπουν, δεν σε αισθάνονται ή εσύ νιώθεις εμμονικά ότι αυτό ισχύει όταν βλέπεις υπό τον εαυτό σου. Όταν κάποιοι άλλοι είναι αόρατοι αυτά νιώθεις εσύ γι’ αυτούς, παραλείποντας την εμμονική κατάσταση. Αν όμως δεν βλέπουμε κανέναν αλλά νιώθουμε μια ύπαρξη να μας περιβάλλει πρόκειται για το θεϊκό ή το σατανικό στοιχείο. Πολλές φορές είναι ο φύλακας άγγελός μας ή κάποιος προστάτης μας.

Κατά μια άλλη ερμηνεία, στα όνειρα όπου κάτι ή κάποιος γίνεται αόρατος χωρίς να παύει να υπάρχει αντιστοιχεί με την ψυχολογία μας. Άρα, δε φαίνεται δεν υπάρχει για μας απλώς και μόνο γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει ή υπάρχει γύρω μας κι εμείς δεν το βλέπουμε. Θέλουμε να χαθεί από τα μάτια μας, από τη ζωή μας ή εκείνος θέλει να μπαίνει στη ζωή μας, χωρίς να φαίνεται και η ψυχή μας ενημερώνει σχετικά.

Για το λόγο αυτό, όταν στα όνειρα εμφανίζεται ένα άτομο ή ένα αντικείμενο που ενώ υπάρχει, γίνεται αόρατο, σημαίνει ότι έχουμε λόγους να θέλουν να το βγάλουμε από το υποσυνείδητό μας. Έτσι θα καταλάβουμε μόνοι μας γιατί θέλουμε να τον αποβάλλουμε ή να μην τον βλέπουμε και να αναγνωρίσουμε ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση που μας έχει δημιουργήσει πόσο ωφέλιμη ή βλαβερή ήταν.

Αν βλέπουμε ότι εμείς είμαστε αόρατοι δείχνει ότι υπάρχουμε και δεν υπάρχουμε παράλληλα. Είμαστε ζωντανοί νεκροί. Τα συναισθήματά μας είναι ανύπαρκτα,μέτρια. Πιστεύουμε ότι οι άλλοι μας έχουν περιφρονημένους. Δεν αναγνωρίζουνε τα έργα μας ή δεν μας προσέχουν οι γύρω μας, αλλά ούτε κι εμείς αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να αποτραβηχτούμε από την κοινωνία και να χαθούμε στην δίνη των ιδεών και των αποφάσεών μας.

Τέλος, υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά εμείς αρνούμαστε να το δούμε ή δεν το βλέπουμε.

Η εξαφάνιση στα όνειρα

Η εξαφάνιση στα όνειρα: Η εξαφάνιση στα όνειρα είναι καλή όταν εξαφανίζονται τα σπυριά, το αίμα, ο πόνος, το σκηνικό αλλάζει και εξαφανίζεται το κακό, όταν εξαφανίζονται τα σκουπίδια, όταν εξαφανίζονται τα σημάδια του πόνου, όταν το άτομο γίνεται καλά μόνο του και εξαφανίζεται από πάνω του ο πόνος γενικά. Αυτό αποτελεί μεγάλο θαύμα στα όνειρα. Το άτομο έχει καταφέρει να ιασθεί με την επέμβαση του Θεού.

Κακό γίνεται δυστυχώς όταν κάποιος γελά ασταμάτητα και μετά εξαφανιστεί. Όταν δεις ένα παλάτι και μετά εξαφανίζεται, όταν δεις τον παράδεισο και εξαφανιστεί ή κάποιος σε παρακολουθεί επειδή του άρεσες και δεν του δίνεις σημασία. Όταν του δώσεις εξαφανίζεται. Όταν βλέπεις νερό και εξαφανίζεται, όταν βλέπεις ένα παλτό το κυνηγάς και όταν πας να το πιάσεις στο κλέβουν. Δείχνει ότι νιώθουμε μόνοι και εγκαταλελημένοι ή δεν έχουμε αυτοπεποίθηση ή αυτό είναι μια οφθαλμαπάτη που δεν μας ανήκει. Είμαστε περιπλανώμενοι στην έρημο και κυνηγούμε αυτό που βλέπουμε, αλλά είναι μια οφθαλμαπάτη που χάνεται γιατί είναι ψεύτικο ή δεν μας ανήκει. Αυτό πρέπει να γίνει αληθινό. Όταν είναι αληθινό δεν χάνεται. Μπορεί όμως για κάποια άτομα να είναι όνειρο φοβίας ότι θα χαθούν όλα ή αντίθετο όνειρο. Γενικά η εξαφάνιση είναι ένα καλό ή ένα κακό όνειρο ανάλογα πως την βλέπουμε. Όμως, δεν δείχνει πάντα το αληθινό της πρόσωπο, διότι πολλές φορές βλέπουμε αυτό που νιώθουμε ή αυτό που βλέπουμε με τα δικά μας μάτια. Πάντα αυτό που βλέπουμε στα όνειρα δεν είναι αληθινό. Φταίει ο τρόπος που ερμηνεύουμε την κάθε κίνηση του άλλου με το δικό μας μυαλό. Πολλές φορές επόμενο είναι να εξαφανιστεί.

Δυστυχώς στα όνειρα δεν υπάρχει καμία Νικολούλη να βρει και να φέρει πίσω αυτόν που εξαφανίστηκε. Μακάρι να το καταφέρει αυτό μόνος του.
Όταν εξαφανιστεί ένα άτομο, κηρυχθεί δηλαδή σε αφάνεια, απορεί η ψυχή μας τι απέγινε. Τον είχε συνηθίσει και τον αναζητά ή εσύ νιώθεις ότι έχει χαθεί κάθε επαφή με το άτομο αυτό.

Κακό σαν όνειρο είναι η επιθυμία σου να εξαφανιστείς από τον κόσμο ή να κάνεις προσπάθειες να φύγεις προς το άγνωστο με σκοπό να μην φαίνεσαι. Για να φτάσει ένα άτομο σ’ αυτό το σημείο, να δει ένα τέτοιο όνειρο ντρέπεται να αντικρίσει κάποιο άτομο στα μάτια. Έχει κάνει κάτι πολύ άσχημο. Δεν είναι απαραίτητο να θέλει να πεθάνει. Είναι ψυχολογικό αυτό. Μπορεί να έχει επηρεαστεί όμως από την Νικολούλη ή μια πραγματική εξαφάνιση ενός ατόμου του περιβάλλοντός του.

Αν εξαφανιστεί στο όνειρο ένας φίλος του ονειρευόμενου δηλώνει ότι έχει καιρό να τον δει και απορεί πως περνά, τι έχει γίνει ή ανησυχεί που δεν έχει νέα του. Αν όμως δεν τον νοιάζει που εξαφανίστηκε, η ψυχή του τον έστειλε στο πουθενά. Άρα, καλά έκανε κι εξαφανίστηκε στο όνειρο κι εκεί να μείνει.

Κατά μια άλλη έννοια, αν εξαφανίζονται οι άλλοι πολλές φορές το ζητάμε για να μείνουμε μόνοι, να σκεφτούμε και να μην πράττουμε όσα μας ζητούν. Αν δεν υπάρχουν θα αποφασίζουμε μόνοι για τον εαυτό μας. Άρα, η ψυχή μας δείχνει ανίκανους όταν βασιζόμαστε στους άλλους. Μας ζητά να εξαφανιστούν. Όταν εξαφανιστούν ίσως κερδίσουμε την αυτοπεποίθησή μας ότι είμαστε υπεύθυνοι για μας. Όμως, παράλληλα δηλώνει ότι κάποιες πλευρές του εαυτού μας που περιέχει το άτομο αυτό ζητάμε να εξαφανιστούν. Αυτό συμβαίνει όταν το άτομο αυτό θέλουμε να το ξεπεράσουμε και να σβήσουμε όσα το συνδέουν μαζί μας. Όμως, αν είναι αγαπητό δείχνουμε ότι χάνουμε κάθε επαφή με το άτομο αυτό και δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε την ψυχή μας να γίνει αυτό.

Χρονικά παράδοξα. Το όνειρο του Χρονοταξιδιώτη.

Χρονικά παράδοξα. Το όνειρο του Χρονοταξιδιώτη: Είναι κι αυτό όνειρο της Κβαντικής φυσικής.

Για πρώτη φορά, το 1905 ο Albert Einstein κατέδειξε πρώτος τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο χρόνο καταρρίπτοντας, αρχικά, τη στερεότυπη Νευτώνεια άποψη του χρόνου και αντικαθιστώντας την με τη δική του έννοια του σχετικού χρόνου.

Μίλησε λοιπόν για τα ταξίδια του χρόνου και τα χρονικά παράδοξα. Η ψυχή έχει πραγματικά συγκλονιστεί με την καλή έννοια. Είναι η σκέψη λοιπόν ότι κατά τον ύπνο πραγματοποιούμε υποθετικά χρονικά ταξίδια με ή χωρίς χρονομηχανή. Έτσι δημιουργούνται τα λεγόμενα χρονικά παράδοξα. Κατ΄αυτά τα όνειρα είμαστε όλοι χρονοταξιδιώτες.

Είναι λοιπόν τα όνειρα που βλέπουμε ότι σκοτώνουμε τους δικούς μας, γινόμαστε πιο νέοι, ταξιδεύουμε σε άλλα πολλαπλά σύμπαντα. Όλα αυτά γίνονται υποθετικά, διότι αν επιστρέφαμε πίσω και σκοτώναμε κάποιο δικό μας αφού θα πέθαινε δεν θα γεννιόμασταν. Αν πιάναμε μια φωτογραφία μας λοιπόν θα έσβηνε το δικό μας είδωλο. Θα ήμασταν ανύπαρκτοι. Έτσι λοιπόν υποτίθεται ότι αυτό το ταξίδι δεν γίνεται στο δικό μας σύμπαν, αλλά σε κάποιο άλλο. Τρελό σαν σκέψη, αλλά φυσιολογικό σαν όνειρο. Μ’ αυτόν τον τρόπο γεννιούνται τα λεγόμενα Χρονικά παράδοξα. 

Από το ίντερνετ διαβάζουμε:

Το χρονικό παράδοξο των δίδυμων αδερφών
Ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα της διαστολής του χρόνου είναι το λεγόμενο παράδοξο των διδύμων. Θεωρούμε δύο δίδυμους αδελφούς. Ο «ακίνητος» Δίδυμος Α παραμένει στη Γη. Ο «κινούμενος» Δίδυμος Β επιβιβάζεται σε έναν πύραυλο, το έτος 2010, και ταξιδεύει σ’ ένα μακρινό αστέρι που απέχει απ’ τη Γη 10 έτη φωτός με ταχύτητα πολύ κοντά σ’ εκείνη του φωτός.

Μόλις φθάνει στον προορισμό του εκτελεί αναστροφή και κατευθύνεται πάλι προς την Γη με την ίδια ταχύτητα. Ο «ακίνητος» Δίδυμος Α διαπιστώνει ότι το ταξίδι του κινούμενου αδελφού του διαρκεί κάτι περισσότερο από είκοσι γήινα έτη. Όμως ο «κινούμενος» Δίδυμος Β βιώνει τον χρόνο διαφορετικά. Για αυτόν το ταξίδι διήρκεσε λιγότερο από τρία έτη.

Όταν φτάνει στη Γη εκπλήσσεται με τις αλλαγές που βλέπει γύρω του. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως τον περιμένει όταν πηγαίνει στο σπίτι του δίδυμου αδερφού του. Με την επιστροφή στη Γη διαπιστώνεται ότι είναι το έτος 2030 και ο «ακίνητος» Δίδυμος Α είναι κατά 17 έτη μεγαλύτερος από τον αδελφό του. Οι δύο δίδυμοι αδελφοί δεν είναι πια ίσα στην ηλικία.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως δεν υπάρχει απόλυτος χρόνος, αλλά σχετικός χρόνος που εξαρτάται από την θέση και την κίνηση. Στο σύστημα αναφοράς του «ακίνητου» Δίδυμου Α αυτός έμεινε στη Γη ενώ ο «κινούμενος» Δίδυμος Β έφυγε για στο ταξίδι. Απ’ την άλλη πλευρά κάποιος άλλος από αλλού μπορεί να πει ότι ο «ακίνητος» Δίδυμος Α μαζί με τη Γη ταξίδεψε με την προαναφερθείσα ταχύτητα και κατόπιν επέστρεψαν. Ακριβώς αυτό είναι το παράδοξο. Για να το κατανοήσουμε αυτό, πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι για να συναντηθούν κινήθηκαν με διαφορετική κατεύθυνση και ταχύτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Συνεπώς, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη διαστολή του χρόνου με βάση αποκλειστικά την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Σύμφωνα λοιπόν με το παράδειγμα των δίδυμων αδελφών, αν ο ένας κατοικεί στην κορυφή ενός υψηλού βουνού και ο άλλος σε μια παραλιακή περιοχή τότε ο πρώτος θα γεράσει ταχύτερα από τον δεύτερο. Στην περίπτωση αυτή όμως η διαφορά ηλικίας είναι αμελητέα.

Οντολογικό παράδοξο
Ένα οντολογικό παράδοξο προκύπτει όταν ένα άτομο ή αντικείμενο στέλνεται στο χρόνο και ανακτάται από ένα άλλο άτομο, του οποίου οι πράξεις οδηγούν στο αρχικό άτομο ή αντικείμενο πίσω στην εποχή από όπου ήρθε στην αρχή, δημιουργώντας έτσι έναν ατέρμονα βρόχο χωρίς διακριτή πηγή.

Παράδοξο του προορισμού
Το παράδοξο του προορισμού είναι παρόμοιο με το οντολογικό παράδοξο στο οποίο η αιτία οδηγεί στο αποτέλεσμα που οδηγεί πίσω στην αρχική αιτία. Η βασική πηγή του παράδοξου του προορισμού είναι παρόμοιο με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία: το κίνητρο για το οποίο ο χρονοταξιδιώτης ταξιδεύει στο χρόνο οφείλεται τελικά σε λάθος του χρονοταξιδιώτη, λόγω της απόφασης του να ταξιδέψει στο χρόνο από την αρχή. Οι ιστορίες που περιέχουν το παράδοξο του προορισμού συχνά περιέχουν μία αίσθηση ειρωνείας – ο χρονοταξιδιώτης μπορεί να πάει πίσω στο χρόνο για να αλλάξει κάτι αλλά οι πράξεις του ακούσια οδηγούν στην ακριβή κατάσταση που ενέπνευσε τον ταξιδιώτη να πάει πίσω και να αλλάξει τα πράγματα. Έτσι, τίποτα δεν αλλάζει τελείως.

Το παράδοξο της πληροφορίας
Αυτό το παράδοξο αναφέρεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από το μέλλον και που δεν έχουν προέλευση. Για παράδειγμα, κάποιος φτιάχνει μια χρονομηχανή και ταξιδεύει στο παρελθόν, συναντά τον εαυτό του και του αποκαλύπτει τον τρόπο κατασκευής της.

Επομένως, η χρονομηχανή φτιάχνεται κατόπιν της γνώσης του μελλοντικού εαυτού του κατασκευαστή, η οποία γνώση -τελικά- δεν προέρχεται από πουθενά, άρα δεν είναι δυνατό να υπάρχει.

Το παράδοξο του Μπίλκερ
Αυτό το παράδοξο αναφέρεται σε κάποιον, ο οποίος ταξιδεύει στο μέλλον και μαθαίνει κάτι που πρόκειται να συμβεί, π.χ. ότι θα κερδίσει το λαχείο. Γυρνώντας πίσω στο παρόν, αποφασίζει να μην αγοράσει κανένα λαχείο για την υπόλοιπη ζωή του, επομένως καθιστά αδύνατο το μέλλον.

Υπόθεση πολλαπλών συμπάντων
Αυτή η θεωρία λέει ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα, συλλογικά γνωστή και ως «πολυσύμπαν». Αν ένα άτομο πρόκειται να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα δημιουργήσει ένα δικό του παράλληλο σύμπαν στο παρελθόν. Οπότε αν σκοτώσει τον παππού του, δεν θα συνέβαινε παράδοξο διότι ο παππούς που θα σκότωνε δεν είναι ο παππούς του από το σύμπαν που ήρθε, αλλά της εκδοχής του εαυτού του από το σύμπαν που είναι τώρα.

Το παράδοξο του παππού
Πρόκειται για το γνωστότερο παράδοξο και είναι αυτό που συμβαίνει όταν τροποποιείς το παρελθόν με τέτοιο τρόπο ώστε να αδυνατεί να συμβεί το παρόν. Το παράδοξο αυτό μας λέει πως πηγαίνεις πίσω στο παρελθόν και σκοτώνεις τον παππού σου (ή τον πατέρα σου). Επομένως καθιστάς αδύνατη την ύπαρξή σου, άρα και το ταξίδι σου στο χρόνο, που όμως αν δε συμβεί τότε ο παππούς σου δεν σκοτώθηκε, επομένως γεννιέσαι, άρα ταξιδεύεις στο χρόνο και τον σκοτώνεις κ.ο.κ.

Το παράδοξο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην πασίγνωστη ταινία “Επιστροφή στο μέλλον”, όπου ο Μάρτι ταξιδεύει στο παρελθόν και συναντά τη μητέρα του σε νεαρή ηλικία, η οποία αρχίζει να τον ερωτεύεται, με κίνδυνο να μην παντρευτεί τον πατέρα του κι έτσι ο ίδιος να μη γεννηθεί ποτέ!

Το σεξουαλικό παράδοξο
Το παράδοξο αυτό μας λέει -με λίγα λόγια- ότι γίνεσαι πατέρας του εαυτού σου, πράγμα βιολογικά αδύνατο, αλλά δυνατό στα όνειρα προσθέτω εγώ.

Όλα αυτά τα παράδοξα που αναφέρονται στο ίντερνετ και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε γεννήθηκαν από την ανθρώπινη φαντασία. Αυτή η φαντασία έχει εμπλουτιστεί από τα όνειρά μας. Τα όνειρά μας λοιπόν κάθε φορά γεννάνε χρονικά παράδοξα, διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη ένα τέτοιο ταξίδι στην πράξη, ή μήπως πραγματοποιήθηκε; Μήπως είμαστε οι ίδιοι χρονοταξιδιώτες; Όλα στο όνειρο είναι ομαλά και δυνατά, όσο αντέχει η ανθρώπινη φαντασία.

Ας πούμε υποθετικά, ότι ονειρευόμαστε ότι στέλνουμε σε ένα γκαντέμη στρατηγό που δεν γνώρισε καμία νίκη, γνωστό από την ιστορία, μια ατομική βόμβα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε; Σίγουρα δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει σωστά και θα είχε αφανιστεί. Η ιστορία δεν θα άλλαζε κατά τη γνώμη μου. Απλά, τα θύματα θα ήταν πιο πολλά. Μετράει και το μυαλό ή οι σκέψεις που κάνουμε. Αν το έχουμε στο αίμα μας να είμαστε νικητές θα τα καταφέρουμε και με τα μέσα της εποχής.

Αν τώρα εγώ βρισκόμουν στο 1991 π.χ. και απέτρεπα από τον εαυτό μου από ένα λάθος θα είχε αλλαγή η ζωή μου; Σίγουρα όχι. Δεν συνετιζόμαστε με τα λάθη μας και τα ξανακάνουμε. Πάλι στο ίδιο σημείο θα βρισκόμουν. Μου λένε τόσοι να μην κάνω λάθη και δεν τους ακούω, τον εαυτό μου θα ακούσω από το μέλλον; Μπορεί να μην με έπειθε ότι ήταν αυτός. Θα μπορούσα να πλουτίσω όμως αν μου λέγανε ότι οι αριθμοί του τζόκερ αυτοί θα κληρωθούν σίγουρα, αλλά θα είχα αμφιβολίες.

Όλα αυτά στα όνειρά μας πραγματοποιούνται και απορούμε πως τα ονειρευτήκαμε αυτά; Βλέπουμε ότι σκοτώνουμε τον εαυτό μας. Άρα, δεν θα πάρουμε τον άνδρα που μας προορίζει η μοίρα; Είμαστε ανύπαρκτοι; Τι γίνεται. Απλά, είναι όνειρο από το παράλληλο σύμπαν. Δεν αφορά το δικό μας. Πιστεύω ότι όταν πάμε σε παράλληλους κόσμους τότε μπορεί να κάνουμε τέτοια ταξίδια. Μόνο που απορώ όσο γίνονται αυτά τα ταξίδια θα λείπουμε; Θα έχουμε εξαφανιστεί ή θα είμαστε κι εδώ κι εκεί; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει απόλυτα εδώ. Λένε ότι είναι εφικτά αυτά τα ταξίδια. Στα όνειρα είναι, στην πραγματικότητα όχι.

Αναφορές για χρονοταξιδιώτες είναι η ιστορία του Titor

http://www.pronews.gr/portal/item/john-titor-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

Επίσης του Μοναχού Ερνέτι

http://kemanakh.blogspot.gr/2008/02/blog-post_07.html

Αν θέλετε τους πιστεύετε, εγώ δεν ήμουν εκεί να το βεβαιώσω, αλλά αν το βεβαίωνα, θα με πιστεύατε; Σίγουρα όχι. Αν όμως σας έλεγα ότι είδα ένα τέτοιο όνειρο θα με πιστεύατε σίγουρα. Αυτό είναι πιο λογικό!!!

Όνειρα του ανώμαλου δρόμου

Όνειρα του ανώμαλου δρόμου: Είναι τα όνειρα που δείχνουν ένα δρόμο γεμάτο εμπόδια, αγκάθια, γυαλιά σπασμένα, λάσπες, καρφιά, λακκούβες, ασβεστόλακκους, σκουπίδια και το άτομο δεινοπαθεί ή δυσκολεύεται να περάσει.  Είναι η δύσκολη ζωή που τραβά και τα βάσανα που έχει να αντιμετωπίσει. Η ζωή του είναι ένας διαρκής αγώνας.  Αν τα καταφέρει στο όνειρο να ομαλοποιήσει αυτό τον ανώμαλο δρόμο θα τα καταφέρει και στη ζωή, αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Όνειρα του Γολγοθά

Όνειρα του Γολγοθά: Αφού διανύουμε τη Σαρακοστή και κοντεύει το Πάσχα, καλό είναι να εξετάσουμε τα όνειρα αυτά. Είναι τα όνειρα που σηκώνουμε βαρύ φορτίο πέρα από τις δυνάμεις μας. Που δεν το αντέχουμε. Μπορεί να δούμε ότι βρισκόμαστε στον πραγματικό Γολγοθά. Μπορεί να δούμε ότι σηκώνουμε το δικό μας σταυρό. Συνήθως, είναι μαύρος ξύλινος ή σιδερένιος. Αυτό κάνει μεγαλύτερο το βάρος και το άτομο δεινοπαθεί να τον σηκώσει. Του δίνουν άλλους σταυρούς και εκείνο συνεχίζει να σηκώνει το δικό του, διότι θεωρείται σατανικό αυτό που γίνεται στα όνειρα αυτά.

Βλέπουν άλλα άτομα να σηκώνουν με διαφορετικό βάρος, πιο ελαφρούς και απορούν γιατί εγώ; Όταν το άτομο σταυρώνεται όμως κατόπιν έρχεται η Ανάσταση. Οι άλλοι δεν θα σταυρωθούν, δεν θα γνωρίσουν την Ανάσταση. Το πολύ πολύ αυτοί οι σταυροί να μη χρειαστεί να ανέβουν στον Γολγοθά, να είναι διακοσμητικοί. Το άτομο αυτό δεν θα γνωρίσει την Ανάσταση γιατί δεν γνώρισε το πάθος, δεν βασανίστηκε. Άρα, κάθε τι έχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Μπορούμε να κατέβουμε από το σταυρό μας, να το σταματήσουμε, αλλά δεν τολμάμε, όπως ακριβώς έπραξε ο Χριστός. Πάλι είναι σατανική κίνηση. Υπομένουμε τα μαρτύρια ως το τέλος.

Κάποτε, λέει η παράδοση, έδωσαν ένα σταυρό σε ένα άτομο να τον σηκώσει κι ήταν ο δικός του. Ο θεός τον είδε να παραπονιέται και να κλαίει. Του φάνηκε βαρύς. Πάρε έναν άλλο σταυρό του είπε. Δεν τον ένιωσε δικό του, τον ανέβασε με ευκολία, αλλά δεν ικανοποιήθηκε. Του φάνηκε ξένος για την ψυχή του. Τότε του έδωσε έναν άλλο, ήταν πιο βαρύς από το δικό του. Πάλι δεν του άρεσε. Τότε ζήτησε έναν ελαφρύτερο. Του έδωσε ο Θεός τον δικό του. Αυτός καλός είναι είπε. Όταν τον ανέβασε στον Γολγοθά είπε: Μα αυτός είναι ο δικός μου. Βλέποντας τα καλύτερα και τα χειρότερα κατέληξα σ’ αυτόν γιατί είναι πραγματικά δικός μου…

Συμπέρασμα: Καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό.

Όνειρα του κόσμου που πάνε οι νεκροί

Όνειρα του κόσμου που πάνε οι νεκροί: Είναι η ιδέα ότι σε κάποια όνειρα πάμε στον κόσμο των νεκρών, επισκεπτόμαστε εκείνη την περιοχή που θα πάμε μεταθανάτια. Ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται ένας προσωρινός θάνατος, μια πρόβα. Γνώμη μου είναι ότι αυτό μπορεί να ισχύει και γυρίζουμε πίσω με τα όνειρα επιστροφής. Το έχω αποδείξει. Μένουμε εκεί μόνιμα με τα όνειρα χωρίς επιστροφή. Αυτό γίνεται στα όνειρα που μας καλεί ένας νεκρός για να μας πει κάτι και μας απομονώνει στα όρια της ζωής και του θανάτου, εκεί που ενώνονται οι δύο κόσμοι ή θέλει να μας δώσει ένα αποχαιρετιστήριο φιλί. Πάντα σ’ αυτά τα όνειρα έλεγα στα άτομα ότι θα πέθαιναν και γυρίζουν πίσω, αλλά είναι πάντα ζωντανοί. Τα άτομα αυτά, ποτέ δεν πεθαίνουν όταν έχουν εστιασμένη τη ματιά τους σε κάτι γήινο. Δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους μ’ αυτό. Είναι η πυξίδα που θα τους καθοδηγήσει σωστά να γυρίσουν πίσω. Οι νεκροί εκνευρίζονται όταν δουν το νερό ή το αίμα να κυλά και τον διώχνουν οι ίδιοι γρηγορότερα.

Όνειρα αναγκαστικής ή ανώμαλης προσγείωσης

Όνειρα αναγκαστικής ή ανώμαλης προσγείωσης: Είναι τα όνειρα που μετά από ένα όνειρο πτήσης ή διαφυγής πετάμε και πέφτουμε ανώμαλα στο έδαφος χωρίς αλεξίπτωτο, είναι τα όνειρα που το αεροπλάνο που ταξιδεύουμε κάνει αναγκαστική προσγείωση κυρίως λόγω κακού καιρού ή έλλειψη καυσίμων.

Άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα βλέπουν συχνά αυτό το όνειρο. Είναι κατά μεγάλο ποσοστό κάποιο βίωμα, εξωτερικό ερέθισμα ή φοβία. Αλληγορικά όμως είναι τα όνειρα που η εξέλιξη κάποιων καταστάσεων δεν βρίσκει προετοιμασμένη την ψυχή και δεν αντέχει. Άρα, μοιάζει σαν να είναι κακός ο καιρός ή τελειώσανε τα καύσιμα. Άρα, το άτομο που κάνει αναγκαστική ή ανώμαλη προσγείωση πέφτει ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχει ενέργεια να συνεχίσει να ελπίζει. Γκρεμίστηκε ο κόσμος του και κάνει αναγκαστική προσγείωση μήπως και μπορέσει να σώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί. Άλλα περιμένει, αλλά αντιμετωπίζει μπροστά του. Άλλα προσδοκά και η ζωή έχει άλλα σχέδια. Η ψυχή του κλαίει.

Στο πέσιμο αν το αεροπλάνο πάθει ζημιά ή το άτομο πεθάνει, τότε είναι πολύ χειρότερο το αποτέλεσμα. Για να μην δούμε ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Να φοράμε αλληγορικά τη ζώνη ασφαλείας και να περιμένουμε αυτά που θέλουμε ή δεν θέλουμε να συμβούν. Αναγκαστική προσγείωση μπορεί να συμβεί μέσα στην θάλασσα, σε ένα δάσος ή σε ένα χωράφι. Ακόμα και σε άλλο αεροδρόμιο που είναι πριν τον προορισμό μας. Αν πέσει το αεροπλάνο στη θάλασσα είναι μια λύτρωση, φτάνει να μην πεθάνει κανένας επιβάτης. Αν το άτομο πέσει με αλεξίπτωτο είναι προετοιμασμένο για όλα. Φτάνει, να μην φοβάται το ύψος και τι πρόκειται να του συμβεί.

Εποχιακά όνειρα

Εποχιακά όνειρα: Είναι τα όνειρα που συμβαδίζουν με την εποχή που βρισκόμαστε τώρα. Κάποια όνειρα έχουν καλή ερμηνεία, αλλά κάποια άλλα δεν έχουν καθόλου ερμηνεία, απλά αναφέρονται στην εποχή που διανύουμε. Π.χ. η Μεγάλη Παρασκευή θεωρείται κακό όνειρο όταν την δούμε μια εποχή μακρινή, π.χ. φθινόπωρο ή χειμώνα. Όταν κοντεύει το Πάσχα δεν έχει την κακή ερμηνεία που της αποδίδεται.  Είναι αντίθετα από τα όνειρα λάθος εποχή.  Αν είναι Χριστούγεννα και δει το άτομο Χριστούγεννα είναι καλό όνειρο ή δεν έχει ερμηνεία αν αναφέρεται σ’ αυτή την γιορτή.  Το ίδιο ισχύει αν δει σύκα και είναι καλοκαίρι ή πορτοκάλια και είναι χειμώνας. Γενικά, τα όνειρα αυτά είναι γήινα και δεν έχουν επιρροή από κανέναν  άλλο πλανήτη. Τα πιο πολλά είναι όνειρα από εξωτερικό ερέθισμα.

Όνειρα βυθού

Όνειρα βυθού: Έχω αναφερθεί πολλές φορές σ’ αυτά τα όνειρα σαν παραδείγματα, αλλά τώρα υπάρχουν στη δική τους κατηγορία. Είναι τα όνειρα που μας χώνουν βαθιά στο βυθό ή θαυμάζουμε το βυθό.

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα κυριολεκτικά όνειρα του βυθού. Είναι τα όνειρα που βλέπουν οι κολυμβητές, οι δύτες, οι ωκεανογράφοι, και οι χειριστές υποβρυχίων. Γι’ αυτούς ο βυθός είναι η ζωή τους. Είναι η χαρά τους, είναι το βίωμα τους. Είναι φυσικό να το ονειρευτούν και να μην έχει την κακή ερμηνεία που αποδίδεται σε μας τους στεριανούς.

Στην δεύτερη κατηγορία αυτών των ονείρων είναι η αλληγορική ερμηνεία, η ψυχολογική μας ηρεμία έχει φθάσει στο τέρμα της, τώρα τη διαδέχεται η πίκρα και ο πόνος, έχουμε πιάσει πάτο. Αν βρεθούμε στο βυθό για πολύ ώρα χωρίς μάσκα και φιάλες αέρα και οξυγόνο, υπάρχει φόβος να πνιγούμε ή αντίθετα να καταφέρουμε να ανέβουμε στην επιφάνεια πριν γίνει αυτό. Αλληγορικά πάντα. Άρα, δείχνει το κακό που κάνουμε στον εαυτό μας, φτάνει να λάβουμε υπόψη το όνειρο αυτό και να αλλάξουμε στάση ζωής, πριν είναι αργά. Όσο είναι όνειρο προβολής δεν κινδυνεύουμε. Κακό γίνεται, όταν πάψει να είναι!!! Όταν δούμε ότι βρισκόμαστε εμείς μέσα στο βυθό. Σαν θεατές το έχουμε διδαχτεί αυτό. Μπορούμε να προλάβουμε το κακό. Σαν πρωταγωνιστές, όμως έχουμε πιάσει πάτο.

Αυτό το όνειρο, σε αντίθεση με το όνειρο προβολής, δεν μας προειδοποιεί, είμαστε μέσα στο πρόβλημα. Όχι θεατές πια. Μόνοι μας πρέπει, χωρίς τη βοήθεια κανενός, να κάνουμε την ανάλογη κίνηση’ αν θα ανέβουμε στην επιφάνεια ή αν θα πνιγούμε. Εκεί μπορεί κάποια βαρκούλα ή κότερο να μας περισυλλέξει και να μας ανεβάσει κρατώντας μας το χέρι, φτάνει να μην τουμπάρει και πέσουμε και οι δύο. Να υπάρχει ισορροπία και από τις δύο μεριές. Εκτός αν βρούμε κάποιο πλοίο και δεχτεί να μας πάρει. Η βοήθεια είναι μεγαλύτερη και πιο σίγουρη.

Μπορεί όμως και τα άτομα της πρώτης κατηγορίας, κάποια στιγμή, να δουν το όνειρο αυτό σαν αλληγορικό και να δηλώνει την ψυχική τους κατάσταση ή άτομα της δεύτερης κατηγορίας που αγαπάνε τις καταδύσεις ή το κολύμπι και τον βυθό να το δουν βάσει της κυριολεκτικής του ερμηνείας. Τίποτα δεν αποκλείεται! Τι ερμηνεία θα δώσουμε εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

Μεσαιωνικά και ρομαντικά όνειρα.

Μεσαιωνικά και ρομαντικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που υπάρχουν ιππότες, κάστρα κοπέλες ντυμένες με μεσαιωνικές στολές, άνθρωποι που ανεβαίνουν σε άλογα, καντάδες, αλλά και μάγισσες που καίγονται, αιχμάλωτοι, βιβλία που καίγονται, ακόμα και την Ιερά εξέταση μπορεί να δει κάποιος. Γενικά το σκηνικό θυμίζει την γνωστή ελληνική ταινία ένας ιππότης για τη Βασούλα. Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο ερωτικό αριστούργημα όλων των αιώνων γράφτηκε το Μεσαίωνα από τον Ουίλλιαμ Σαίπηρ. Είναι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Το φεγγάρι, το μπαλκόνι, τα τριαντάφυλλα του κήπου και τα όμορφα λόγια, τα ποιητικά μιας άλλης εποχής, αλλά υπάρχει και η αντίθεση της καταδίκης νέων θεωριών και το κρέμασμα ή κάψιμο αυτών που τολμούσαν να έχουν άλλες ιδέες απ’ αυτές που πίστευε το κατεστημένο εκείνης της εποχής. Παράλληλα, υπήρξαν οι σταυροφορίες και αντίθετα οι πόλεμοι των κατακτητών πειρατών. Αλλά με την άνθηση των τεχνών και του εμπορίου ήταν μια ξεχωριστή εποχή γεμάτη συγκινήσεις. Άρα, αυτές οι αντιθέσεις υπάρχουν στα όνειρα αυτών των ατόμων. Επειδή όμως είναι μιας άλλης εποχής και ο τρόπος σκέψης τους διαφέρει από το σήμερα, τα άτομα αυτά έχουν κολλήσει σ’ αυτή την εποχή που για κάποιους θεωρείται αθώα, ότι οι αγάπες ήταν πιο αληθινές, ότι έδιναν την ζωή τους για τα άτομα αυτά. Πέθαιναν ο ένας για τον άλλο. Τώρα στην εποχή μας αυτά πιστεύουν ότι δεν συμβαίνουν.

Από την κακή πλευρά υπήρχαν πειρατές κουρσάροι στη Δυτική Ευρώπη και τα φριχτά βασανιστήρια της Ιεράς εξέτασης. Μπορούσε με τη λαιμητόμο να αποκεφαλίσει το άτομο, να το κάψει στην πυρά σαν μάγισσα ή να το φυλακίσει, ανάλογα με όσα διέπραξε. Υπήρχαν πολλά βασανιστήρια. Αν άλλαζε γνώμη και πήγαινε με τα δικά τους νερά του χάριζαν τη ζωή. Όπως έγινε με το Γαλιλαίο.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι όνειρα από μια άλλη ζωή. Τίποτα δεν απορρίπτω, διότι δεν γνωρίζω αν υπάρχει μετεμψύχωση. Όμως δεν την ασπάζομαι. Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι είναι βιώματα εκείνης της εποχής από μια προγιαγιά. Όμως υπάρχουν και τα όνειρα βιώματα άλλων που έχουν μείνει στο δικό μας DNA. Ένα απ’ αυτό πιστεύω ότι είναι το όνειρο αυτό. Όμως αυτή η ελληνική ταινία που προανέφερα έχει μείνει στο υποσυνείδητό μας σαν τον αγνό έρωτα που η βασιλοπούλα ψάχνει τον γαλάζιο της πρίγκιπα. Εκείνη την εποχή ο έρωτας είχε άλλη μορφή από την σημερινή. Σήμερα τα λόγια που λέει κάποιος σε σένα, δεν ξέρεις αν τα λέει και σε άλλη. Όμως, τότε αυτό δεν γινόταν. Τότε μάχονταν για την αγάπη τους και πέθαιναν αν χρειαστεί γι’ αυτήν. Ίσως τα άτομα αυτά έχουν πρότυπο αυτή την εποχή και ζητάνε μια τέτοια αγάπη σήμερα. Γνώμη μου είναι ότι και τότε υπήρχαν οι καλοί άνδρες, όπως κάπου υπάρχουν και σήμερα. Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ο Ρωμαίος πριν γνωρίσει την Ιουλιέτα ήταν αρραβωνιασμένος και χώρισε για εκείνη.

Χαλαρωτικά όνειρα- μουσικοθεραπεία

Χαλαρωτικά όνειρα- μουσικοθεραπεία: Είναι παρόμοια με τα επιμορφωτικά όνειρα. Ο τρόπος εφαρμογής είναι ο ίδιος. Πρέπει να κοιμηθούμε με ακουστικά. Αυτή τη φορά ακούμε χαλαρωτική μουσική

 

ή μουσική από τρεχούμενα νερά, κελαϊδίσματα πουλιών, κύματα., ήχους της φύσης

Αγχολυτική μουσική

κ.λ.π.

Το άτομο προσπαθεί να ηρεμήσει την ώρα που κοιμάται με 8ωρη ή 10ωρη συνεχόμενη μουσική. Σ’ αυτή την κατάσταση κάνει πάντα ήρεμο ύπνο. Αυτό το σύστημα βοηθάει και τα άτομα που έχουν διαταραχές στον ύπνο. Τα όνειρά τους πιθανολογείται ότι είναι ήρεμα ή δεν τα θυμούνται. Όμως ξυπνάνε χαρούμενοι και ξεκούραστοι.

Σωστό ένστικτο μην ακούς κανένα

Σωστό ένστικτο μην ακούς κανένα: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι εμείς έχουμε δίκιο και όχι οι άλλοι. Μας βγαίνει σε καλό να επικρατήσει η δική μας άποψη. Το αντίθετο, όταν μας βλάπτουν οι  δικές μας απόψεις και οι άλλοι γελάνε με το δικό μας πόνο είναι εμμονικό για μας όνειρο.  Άρα, ό,τι έχουμε στο μυαλό μας πρέπει χωρίς φόβο να το πραγματοποιήσουμε, οι άλλοι θα μας εμποδίσουν, θα μας σταματήσουν. Όταν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα πρέπει να τους σταματήσουμε εμείς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η δική μας ζωή. Ότι δεν έχουν πάντα δίκιο. Όταν έχουν, τότε εμείς πρώτοι θα το αναγνωρίσουμε.

Όνειρα του ύπνου

Όνειρα του ύπνου: Είναι τα όνειρα που εμείς κοιμόμαστε στο όνειρο στην αγκαλιά κάποιου χωρίς να βλέπουμε όνειρο μέσα σε όνειρο ή εκείνος κοιμάται στην αγκαλιά μας και δεν μας προσέχει. Μπορεί να είναι ξαπλωμένοι όμως και σε διπλό κρεβάτι. Άρα αυτό το άτομο για την ψυχή μας είναι αδιάφορο ή εκείνος αδιαφορεί για μας. Οι δύο ψυχές δεν έχουν την ίδια συχνότητα. Δεν συμβαδίζουν και δεν υπάρχει αμοιβαιότητα και από τις δύο πλευρές. Η ψυχή μας δεν ενδιαφέρεται για το άτομο αυτό, ούτε εκείνο για μας. Με τον ύπνο του μας προσπερνάει. Έχει άλλα ενδιαφέροντα. Δεν έχουν κάτι κοινό αυτοί οι δύο. Όταν το ένα άτομο μένει ξύπνιο δείχνει ότι το όνειρο αυτό είναι μονόπλευρο. Τα αισθήματα είναι μονόπλευρα. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη μεριά. Ούτε σαν φίλο δεν μας βλέπει. Το μήνυμα που δίνει αυτό το όνειρο είναι πάντα αληθινό.

Όνειρα χλιδής και αριστοκρατίας

Όνειρα χλιδής  και αριστοκρατίας: Είναι κατά μεγάλο ποσοστό όνειρο επιθυμίας για κάποιον, αλλά αν είναι το άτομο πλούσιος που ονειρεύεται βλέπει τη ζωή που κάνει.

Είναι το όνειρο που δείχνει ότι πας σε ένα ανάκτορο και τρως από ένα όμορφο καλοστρωμένο τραπέζι υπέροχα και λαχταριστά εδέσματα ή σε μια δεξίωση. Αυτό είναι αλληγορικά σε κάποια όνειρα η βασιλεία του Θεού ότι είσαι καλεσμένος του Θεού, σε δέχεται, είναι η πλούσια ψυχή αλληγορικά κάποιου ή ένα υπέροχο μέλλον με πλούσια αγαθά. Επίσης δείχνει τη στάση του ατόμου στη χλιδή, πόσο αυτοπεποίθηση έχει, πόσο χάρηκε αυτό το γεύμα, τι φορούσε κ.λ.π.

Αντίθετο όνειρο είναι για ένα φτωχό ή μπελάς για ένα πλούσιο που έχει βαρεθεί αυτή τη ζωή και τον πνίγουν τα λεφτά του, λέμε τώρα.

(Ανάλυση εικόνας) Μοντέλο της Mercedes για λίγους και εκλεκτούς.
Αλληγορικά, είναι ότι ζητάμε μια πλούσια ψυχή για να κάνουμε την μεγάλη ζωή. Έναν πλούσιο άνδρα που θα μας ικανοποιήσει οικονομικά με δώρα και λεφτά. Αν δούμε πισίνα δυστυχώς είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση. Θα τελειώσει το όνειρο ακόμα κι αν έρθει. Επίσης ένα πλούσιο σπίτι που νιώθουμε ότι είναι δικό μας είναι ο πλούσιος ψυχικός μας κόσμος.

Αν δούμε παλάτι μπορεί να είναι αλληγορικά μια προστασία ή ακόμη και ο κόσμος των νεκρών αλληγορικά. Οι λιμουζίνες, τα ιδιωτικά αεροπλάνα, τα πλούσια εδέσματα όταν τα χαρούμε, αυτό θέλουμε. Όταν μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά, οργή, μας κάτσουν τα τρόφιμα στο λαιμό και πάθουμε λόξυγγα, δεν ξέρουμε πώς τρώγονται ή φανούμε ανίδεοι και κουρελήδες στους άλλους δεν είναι για μας αυτή η ζωή ή δεν αγαπάμε το χρήμα, δεν το έχουμε προσελκύσει,  μας τρομάζει η θέα του και η σκέψη του ότι το κατέχουμε, επίσης, μπορεί η καταγωγή μας να είναι ταπεινή.

Όταν ανοίξουν οι πόρτες για μας και φάμε από το γεύμα του τραπεζιού, αν νιώσουμε ότι όλα αυτά είναι δικά μας, είναι προγνωστικό όνειρο ότι θα πλουτίσουμε ή έχουμε προσελκύσει τα χρήματα. Πιθανόν να γίνει η επιθυμία μας πραγματικότητα πολύ γρήγορα. Μετά από ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να βάλουμε τζόκερ ή να πάρουμε λαχείο, αλλιώς θα βρούμε καλή δουλειά ή θα πάρουμε κληρονομιά. Μπορεί να κάνουμε όμως πλούσιο γάμο.

Τα πολλά κοσμήματα δείχνουν μια υπερβολή, το άτομο ζητάει πολλά, πιο πολλά απ’ όσα χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει αν όλα αυτά μας πνίγουν. Όταν έχουμε περισσότερα απ’ όσα πρέπει και δεν ξέρουμε που να τα βάλουμε. Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι. Άρα, είναι ένα κακομαθημένο άτομο που κάνει άσχετες αγορές επειδή έχει λεφτά.

Η μεγάλη χλιδή στο όνειρο δεν είναι κακό, όταν πετάς με το ιδιωτικό αεροπλάνο, πας κρουαζιέρα με το πολυτελές γιοτ κλπ. Κακό γίνεται αν έχεις έγνοια ότι θα σε κλέψουν, ότι άφησες ανοικτό το θερμοσίφωνα, ότι δεν έβαλες το συναγερμό, ότι σε κατασκοπεύουν, ότι σε θέλουν για τα λεφτά σου. Όταν τα χαίρεται το άτομο στο όνειρο αγαπά τον πλούτο και δεν έχει τέτοιες σκέψεις. Αν έχει, θα καταλάβει ότι δεν κάνει γι’ αυτόν αυτή η ζωή. Είναι για τους ήρεμους ανθρώπους. Δεν κάνει για όλους.

Ειρηνικά όνειρα

Ειρηνικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που υπάρχει έντονο το στοιχείο της ειρήνης στα όνειρα. Δεν υπάρχει βία, υπάρχει συμβιβασμός, ηρεμία, βρίσκεται εύκολα η λύση και εφαρμόζεται. Αυτά τα όνειρα στρέφονται κατά του πολέμου με ειρηνικό τρόπο, πορείες, συνθήματα και γενικά αποδοκιμάζεται το κακό. Το άτομο ονειρεύεται συχνά περιστέρια, ήλιο, θερμότητα, αγκαλιά. Κυριαρχεί η ομόνοια και η αγάπη.

Το σπίτι στα όνειρά μας

Το σπίτι στα όνειρά μας: Το σπίτι στα όνειρά μας έχει ουσιαστική σημασία και αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων. Όταν το δεις όπως πραγματικά είναι, είναι πολύ σημαντικό, διότι σε καλύπτει απόλυτα. Είναι το μέρος που αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο και όλους τους τομείς. Επίσης συμβολίζει την ύπαρξη και την προσωπικότητά μας, διότι ζούμε σ’ αυτό, είμαστε ένα μ’ αυτό.

Όσο προστίθενται νέοι τομείς στη ζωή μας προστίθενται νέα δωμάτια. Άλλα είναι με κλειστή και άλλα με ανοιχτή πόρτα. Αυτά που είναι με ανοιχτή πόρτα πρέπει να τα εξερευνήσουμε, για τα άλλα δεν ήρθε ακόμα ο καιρός. Είναι οι νέες γνώσεις που αποκομίζουμε κάθε φορά που εξερευνούμε αυτό το σπίτι. Αν δούμε κάποιο άλλο σπίτι, δηλώνει ότι θα θέλαμε να είχαμε μια άλλη φωλιά, μια άλλη προσωπική στέγη, διότι η δική μας είναι άβολη. Ζηλεύουμε τη ζωή κάποιου άλλου. Είναι το μέρος που μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, να περπατήσεις ξυπόλυτος, να είσαι γυμνός, να φορέσεις παντόφλες, να είσαι πιο άνετα. Είναι ο προσωπικός σου χώρος που περνάς πολλές ώρες σ’ αυτόν.

Το σπίτι είναι η ψυχή μας. Εκεί που ανήκουμε. Δείχνει την ασφάλεια. Επίσης, το σπίτι μας υπενθυμίζει στο όνειρο ότι υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσουμε. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτή τη στιγμή θέλετε να παντρευτείτε, να δημιουργήσετε οικογένεια. Για να πετύχει πρέπει να μπαίνει το φως του ήλιου μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα ή να είναι ανοιχτά τα δωμάτια και οι τοίχοι να έχουν χαρούμενα χρώματα. Τα βάζα να είναι γεμάτα λουλούδια. Θυμηθείτε λοιπόν πως βρήκατε αυτό το σπίτι γεμάτο πράγματα, άδειο; Και η επίπλωση κανονική; Μήπως το σπίτι είναι αφιλόξενο; Μήπως σκέφτεστε να κάνετε μετακόμιση ή ανακαίνιση; Άρα, όλα εξαρτώνται από την εικόνα αυτού του σπιτιού. Αν ανακαλύψετε ένα νέο δωμάτιο που δεν ξέρατε την ύπαρξή του σημαίνει ότι κάνετε νέες ανακαλύψεις στη ζωή σας, στον εαυτό σας, στον τρόπο που ενεργείτε, που σκέφτεστε. Το σπουδαιότερο είναι ότι ξεκινάτε ένα νέο σχέδιο, παίρνετε μια σημαντική απόφαση για τη ζωή σας και θα πετύχει ανάλογα με τη μορφή που θα δείτε το σπίτι σας. Άτομα με κατάθλιψη, άτομα που παραμελούν τον εαυτό τους μπορεί να δουν το σπίτι τους γεμάτο σκουπίδια, βρώμικο και παντού να υπάρχουν ιστοί από αράχνες.

Ο χώρος του σπιτιού είναι τις περισσότερες φορές η ψυχή μας, η οποία μας υποδεικνύει πως πάνε τα πράγματα.
Αν είδες κρεβατοκάμαρα είναι η σχέση σου ή ο προσωπικός σου χώρος, αν ήταν σαλόνι, οι συναναστροφές σου με τους ανθρώπους και γενικά η οικογένεια. Αν ήταν χώρος με χρηματοκιβώτιο, είναι τα οικονομικά σου. Αν ήταν κουζίνα δηλώνει το χώρο της εργασίας ή της διατροφής, αν υπάρχει βέβαια τραπεζαρία μέσα σ’ αυτή. Αν ήταν χολ, σημαίνει αναμονή και στασιμότητα, επίσης δηλώνει τον εξωτερικό σου εαυτό. Αν είναι αποθήκη αφορά το παρελθόν σου, τις αναμνήσεις σου και οτιδήποτε κρύβεις. Αν δεν θυμάσαι ποιος χώρος ήταν, δηλώνει ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποιος τομέας είναι, διότι αφορούν το μέλλον. Το υπόγειο είναι το σημείο που σου χαλά την ψυχολογία και σε ρίχνει έναν όροφο κάτω. Ο δεύτερος όροφος δηλώνει ότι το άτομο ανεβαίνει ψυχολογικά. Το μπάνιο είναι το μέρος της κάθαρσης και της απελευθέρωσης.
Αν έδιωξες κάποιους απ’ αυτά τα δωμάτια σημαίνει ότι θα αρνηθείς να αναλάβεις αυτές τις εκκρεμότητες. Αν έφυγαν μόνοι τους δηλώνει ότι θα καταφέρουν να φύγουν μόλις τις περατώσεις ή δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. Αν σπάσει κάποιο τζάμι σημαίνει εισχώρηση κάποιου με το ζόρι. Όταν το ανακαινίζεις δηλώνει ότι αλλάζεις πορεία και όταν το καθαρίζεις ή το απολυμαίνεις είναι ανάλογη η εξήγηση βγάζοντας το παρελθόν, σαν να απέκτησες καινούρια ψυχή. Όταν το ληστεύουν αν δεν είναι βιώμα ή φοβία, δηλώνει ότι κάποιοι μας κατασκοπεύουν ή θέλουν να μας κλέψουν τις ιδέες, εισχωρούν σ΄ αυτό κρυφά, με τη βία, για να μας κάνουν κακό.

Το παλιό σπίτι μας, το πατρικό μας, αναφέρεται στο παρελθόν μας.

Το υπαίθριο σπίτι χωρίς τοίχους και δωμάτια, δηλώνει ένα εξωστρεφή άτομο. Το ίδιο ισχύει και με το σπίτι που δεν έχει τοίχους, αλλά τζαμαρίες και απ’ έξω κάποιος μπορεί να δει το περιεχόμενο αυτού του σπιτιού. Αντίθετο είναι αν έχει φιμέ τζάμια. Το άτομο απομονώνεται και φοβάται να βγει. Βλέπει τι γίνεται έξω, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον δει. Με λίγα λόγια, το σπίτι καθορίζει πώς αισθάνεται. Αυτό είναι σχετικό, γι’ αυτό πάντα δεν βλέπουμε το αληθινό μας σπίτι. Αν δεν έχει παράθυρα το άτομο δεν θέλει να ξέρει τίποτα ή να βλέπει τίποτα. Έχει απομονωθεί.

Ένα φωτεινό και καθαρό σπίτι δηλώνει άψογη ψυχολογική κατάσταση και αρμονική οικογενειακή ζωή.

Αντίθετα ένα κόκκινο σπίτι δηλώνει συναγερμό!!! Το βρώμικο και ατακτοποίητο σπίτι δηλώνει βασανισμένη ψυχή που οδεύει προς την κατάθλιψη.

Ναι, πράγματι το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας.

Κατά μία άλλη άποψη το ρετιρέ είναι το κεφάλι και το υπόγειο τα πόδια. Οι άλλοι όροφοι αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο σώμα και τη λειτουργία αυτού. Οι σκάλες είναι το μέσο που συνδέει αυτές τις καταστάσεις και τα επίπεδα του σπιτιού. Αυτή η άποψη δεν είναι δική μου. Απλά την έχω ακούσει και την αναφέρω. Δεν ξέρω πόσο ευσταθεί.

Αν το σπίτι μας είναι έτοιμο να γκρεμιστεί δείχνει ότι ο οργανισμός μας έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο αν καταρρέει το μπαλκόνι, η οροφή ή γκρεμίζονται τα θεμέλια του σπιτιού ή μια βασική κολόνα. Άρα, είναι η κατάρρευση της ζωής και των ηθικών μας αρχών, η αλλαγή στη συμπεριφορά μας με την ακραία της μορφή ή η διάλυση του ψυχικού μας κόσμου. Επίσης, είναι μια ασθένεια που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ή ένας σεισμός με όνειρο συγχρονικότητας. Αν καταρρεύσει η κουζίνα θα απολυθούμε από την εργασία μας ή θα αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες προς το χειρότερο, που θα ζημιώσουν τη σιλουέτα μας. Αν καταρρέει η κρεβατοκάμαρη θα χωρίσουμε ή θα χάσουμε την ηρεμία μας ή κάναμε λάθος αξιολόγηση στην σεξουαλικότητα. κ.λ.π.

Το πιο καλό όνειρο είναι να κάνουμε μια γενική καθαριότητα και μια τακτοποίηση στο σπίτι μας. Άρα να σκεφτούμε σωστά και να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, τις αποφάσεις, και να αξιοποιήσουμε σωστά το χρόνο που μας απομένει για όλα αυτά. Πρέπει επίσης να απαλλαγούμε από τον παλιό τρόπο σκέψης που μας έφερε στο σημείο να είμαστε σε άσχημη κατάσταση και να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα του εαυτού μας.

Αν έχουμε συγκάτοικο και βλέπουμε ότι μένουμε μόνοι αυτό δείχνει ότι ζητάμε την ανεξαρτησία μας ή αισθανόμαστε μόνοι είτε υπάρχει είτε όχι είναι το ίδιο. Πάλι λείπει. Αν όμως ζούμε μόνοι και βλέπουμε ότι έχουμε συγκάτοικο είναι η κατάσταση που θέλουμε σχέση. Νιώθουμε μόνοι και ζητάμε σύντροφο.

Αν δούμε ένα ερειπωμένο σπίτι είναι ο παλιός μας εαυτός, το κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε πετάξει για να γίνουμε κάτι άλλο. Κάποιες στιγμές αυτό το κομμάτι επανέρχεται και μας θυμίζει ότι κάποτε ήταν μέρος της ζωής μας και τώρα το έχουμε απαρνηθεί για να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Άρα, θυμόμαστε τον παλιό μας εαυτό, τις αδυναμίες μας, τα πάθη μας και ξυπνούν σαν φαντάσματα, αν είναι στοιχειωμένο αυτό το σπίτι, για να μας υπενθυμίζουν πόσο έχουμε αλλάξει. Ναι, μια παλιά γνωριμία που συναντήσαμε ή κάτι από το παρελθόν μας θυμίζει ποιοι ήμασταν, και ποιοι γίναμε τώρα.

Ένα σύγχρονο σπίτι μας ζητά να εκσυχρονιστούμε και να αλλάξουμε τις σκουριασμένες μας ιδέες.

Αν ονειρευτούμε ότι κατοικούμε ή θα κατοικήσουμε σε ένα καινούριο σπίτι σημαίνει ότι θα παντρευτούμε ή θα κάνουμε μια νέα σχέση ή θα αποκτήσουμε παιδί που τόσο επιθυμούμε. Δηλαδή μπαίνουμε σε μια νέα φάση στη ζωή μας. Διανύουμε μια νέα περίοδο στη ζωή μας. Τα καταφέραμε!!!

Αν δούμε ότι εξαφανίστηκε το σπίτι μας δείχνει ότι κάπου έχουμε χαθεί, νιώθουμε χαμένοι χωρίς προσανατολισμό εξαιτίας μιας κατάστασης που μας έχει κάνει να χάσουμε τα πάντα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αν βλέπουμε μετά από μία περιπλάνηση το σπίτι μας από μακριά δείχνει ότι καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας και νιώθουμε ασφάλεια και ζεστασιά μ’ αυτό, διότι ξέρουμε ότι κάναμε τη σωστή κίνηση και επετεύχθη ένα υπέροχο αποτέλεσμα που καταφέραμε μετά από αγώνα. Το ίδιο αν νιώθουμε ένα ξένο σπίτι είναι δικό μας. Αυτό δείχνει ότι θα νιώσουμε άνετα σαν στο σπίτι μας, διότι έχουμε δύναμη να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε ό,τι βρίσκουμε στο δρόμο μας ή μας φανερώνει το μέλλον. Αυτό το όνειρο δείχνει άτομα που παντρεύονται πόσο εύκολα ή δύσκολα προσαρμόζονται στο νέο τους ρόλο.

Κακό όνειρο είναι αν δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο για το σπίτι μας. Άρα, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και την αυτοπεποίθησή μας. Κάτι μας έχει φέρει σ’ αυτή την κατάσταση. Μεγάλο άγχος και πανικός μας διακατέχει.

Αν το σπίτι μας έχει χαλάσει ή σκουριάσει σε κάποια σημεία δείχνει την ψυχική μας κατάσταση. Υπάρχουν ορισμένες πλευρές του εαυτού μας που τις έχουμε παραμελήσει.

Αν βλέπουμε απέναντι ένα καλύτερο σπίτι και το θαυμάζουμε, ενώ εμείς μένουμε σε καλύβα είναι η ζήλια που τρέφουμε για όσα οι άλλοι έχουν αποκτήσει κυριολεκτικά ή αλληγορικά σε σχέση με μας. Δείχνει τις μεγαλύτερες δυνάμεις οι δυνατότητες που έχουν οι άλλοι σε σχέση με μας και μας θυμίζει πόσο ψυχικά διαλυμένοι είμαστε. Μόνο ένα λυόμενο σπίτι στο όνειρο θα μας βοηθούσε να προσαρμοστούμε εύκολα σε κάθε μέρος σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζει η ζωή μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες συναντούσαμε στο δρόμο μας χωρίς να ζηλεύουμε την τύχη των άλλων.

Όνειρα στο χείλος του γκρεμού

Όνειρα στο χείλος του γκρεμού: Εξετάσαμε τα όνειρα του γκρεμού, βάσει της υψοφοβίας. Όμως, υπάρχουν και τα αλληγορικά όνειρα που βλέπουν τα άτομα που δεν έχουν υψοφοβία. Είναι τα όνειρα που το άτομο στέκεται στο χείλος του γκρεμού σαν κάτι να του λέει ότι η καταστροφή έρχεται, είναι στο δρόμο. Πέσε ή απέφυγε την. Στο χέρι σου είναι!

Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, μας προειδοποιεί λοιπόν αυτό το όνειρο ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. Όλοι οι τομείς έχουν άσχημη εξέλιξη και παίρνουν άσχημη τροπή, αν τελικά πέσουμε στο γκρεμό ή ζαλιστούμε. Ένα βήμα πίσω όμως σώζει την τελευταία στιγμή την κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, να φύγουμε από εκεί το γρηγορότερο, πριν δούμε όλη μας τη ζωή να καταστρέφεται και τα όνειρά μας να γίνονται συντρίμμια.

Πρέπει να επαναφέρουμε τη ζωή μας εκεί που την αφήσαμε πριν βρεθούμε στο χείλος του γκρεμού, πριν πέσουμε στην Άβυσσο. Πρέπει καταρχήν να εντοπίσουμε σε ποιον τομέα αναφέρεται αυτή η καταστροφή και πόση δύναμη έχει να μας ρίξει στο μοιραίο βήμα που θα κυλήσει μια πέτρα προς τα κάτω, πριν πέσουμε απότομα και σκοτωθούμε. Σ’ αυτή την περίπτωση ο θάνατος είναι ψυχικός θάνατος, όπως και στην περίπτωση της δηλητηρίασης που αναφέραμε σε άλλο είδος ονείρου.

Το όνειρο αυτό μας προειδοποιεί την ύστατη στιγμή να αφυπνιστούμε και να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί εκείνη τη στιγμή πριν είναι αργά.

Αν πέσουμε και δεν πάθουμε τίποτα ή ξανασηκωθούμε, ίσως να μην είναι καταστροφή, αλλά μια κατάσταση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Για να πετύχουμε όμως να σηκωθούμε στα πόδια μας, χρειάζεται πίστη και ελπίδα, αλλά χρειάζεται κι αγώνας.

Πολλές φορές ο φόβος είναι κακός σύμβουλος στα όνειρα αυτά. Η αλήθεια δεν φαίνεται απόλυτα. Όταν δειλιάσουμε και κάνουμε μηχανικά αυτό το βήμα, τότε θα καταλάβουμε τι δύναμη κρύβουμε μέσα μας. Με τον ψυχικό αυτοματισμό καταφέραμε την τελευταία στιγμή να σωθούμε, διότι κάτι μέσα μας μένει ακόμα ζωντανό, όπως μια πυρκαγιά που ενώ πάει να σβήσει, με ένα περίεργο τρόπο αναζωπυρώνεται. Όταν σωθούμε από το χείλος του γκρεμού, πάντα αν δεν έχουμε υψοφοβία, δηλώνει ότι μέσα μας κρύβουμε μια αξιοθαύμαστη δύναμη που βγαίνει στην επιφάνεια τώρα.

Αν βγούμε αλώβητοι από το πέσιμο αυτό και καταφέρουμε να επιζήσουμε, δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε ακόμα, μπορούμε να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση και να ξαναποκτήσουμε τη δυνατότητα να σωθούμε από την καταστροφή και να ευτυχίσουμε. Η δυσκολία όμως θα είναι μεγαλύτερη, από την κίνηση να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν είναι ακατόρθωτο να γνωρίσουμε την ευτυχία, αλλά κερδίζεται με κόπο. Όμως έχουμε διδαχθεί ότι δεν θέλει κόπο η ζωή μας, αλλά τρόπο και σωστή στρατηγική. Αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε πριν είναι αργά.

Αν όμως ρεμβάζουμε από ψηλά το γκρεμό και δεν πέφτουμε, σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να βολιδοσκοπήσουμε κάθε κατάσταση, να τη μελετήσουμε σωστά και να πάρουμε την σωστή απόφαση, αποφεύγοντας μια λάθος κίνηση, αφού βρισκόμαστε εν βρασμώ ψυχής. Έτσι θα είμαστε νηφάλιοι και θα κρίνουμε σωστά ποιο βήμα θα ακολουθήσουμε. Ίσως, η θέα από ψηλά να μας κάνει να καταλάβουμε μόνοι μας ποιο είναι το συμφέρον μας και να αποφύγουμε την καταστροφή που μας απειλεί.

Όμως, από ψυχολογική πλευρά δείχνει ένα άτομο που έχει άγχος, έχει θολωμένο νου, δεν ξέρει τι να κάνει, φωνάζει βοήθεια, αλλά δεν την βρίσκει. Έτσι, σκέφτεται ένα δραστικότερο τρόπο. Σκέψου ένα άτομο που δεν σκέφτεται λογικά, που χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, που θέλει να πέσει να τελειώνει τη ζωή του. Δεν έχει καθαρό νου, δεν έχει υπομονή, δεν θέλει να παλέψει. Στέκεται εκεί από απογοήτευση. Όμως, η δύναμη που κρύβει μέσα του του δίνει τη δυνατότητα σε μια εναλλακτική ερμηνεία να του αρέσει το ρίσκο ή η θέα από ψηλά. Να ενθουσιάζεται με τον ίλιγγο, πάντα όταν δεν φοβάται το ύψος, αλλά γι’ αυτόν είναι τρόπος ζωής. Είναι η κατάσταση αυτή, από μια άλλη ματιά. Δεν έχει επ’ ουδενί λόγο την καταστροφή σαν ερμηνεία το όνειρο για το άτομο αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, δεν εγκρίνω απόλυτα τους γενικούς συμβολισμούς των ονείρων.

Έχει μεγάλη σημασία η συμπεριφορά μας εκεί. Είμαστε σκεφτικοί, λαλίστατοι, σιωπηλοί, κλαίμε, γελάμε από πόνο. Έχει σημασία το βλέμμα μας προς ποια κατεύθυνση είναι. Αν βλέπουμε πάνω θεωρούμε υπεύθυνο το θεό για το χάλι μας, αν βλέπουμε κάτω τον αδύναμο από τα πάθη εαυτό μας, αν βλέπουμε δεξιά ή αριστερά είναι αντίστοιχα ο επαγγελματικός ή ο ερωτικός τομέας που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Ευθεία κοιτάζουμε όταν μετανιώσουμε, όταν ελπίζουμε, όταν θέλουμε να φύγουμε απ’ αυτή την κατάσταση, αλλά κάτι μας τραβά στο χείλος του γκρεμού. Καλό είναι κάποιος να μας σώσει εκείνη την ώρα. Αν δεν το κάνουμε εμείς ίσως το κάνει κάποιος άλλος. Σ’ αυτό ελπίζουμε όλοι.

Ίσως αυτή η αυτοκτονία να μην είναι αληθινή, να είναι η προσπάθεια να απελευθερωθούμε από μια κατάσταση που μας οδηγεί στην καταστροφή. Όταν φτάσουμε στο σημείο αυτό είναι σαν να είμαστε απελπισμένοι και ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος να μας σώσει την ύστατη στιγμή, να μας αποτρέψει να πέσουμε και να μας απαλλάξει από το μαρτύριο της καταστροφής, αφού ξεφύγουμε από αυτό το δρόμο και μας οδηγήσει σε ένα φωτεινό που θα μας κάνει να ξεφύγουμε εντελώς από το δικό μας δρόμο και να βαδίσουμε αυτόν που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία. Σ΄αυτό το όνειρο εμείς αποφασίζουμε.

Συνειδητό αστρικό ταξίδι

Συνειδητό αστρικό ταξίδι: Σ’ αυτό το όνειρο έχουμε αντίληψη ή συνείδηση, αφού λειτουργεί η λογική. Μοιάζει λίγο με τα όνειρα προβολής. Είναι η κατάσταση που μας ενημερώνει πως ήμασταν κάποτε και τώρα έχουμε αλλάξει. Βλέπουμε ένα φάσμα του εαυτού μας νιώθουμε ότι βγήκαμε από το σώμα μας και είμαστε παράλληλα μέσα σ’ αυτό, αφού λέμε τα πορίσματα και τις απόψεις μας.

Βλέπουμε λοιπόν μέσα σε ένα καθρέφτη να κάνουμε αστρικό ταξίδι. Νιώθουμε σαν βίωμα ότι κάνουμε αυτή την κίνηση και παράλληλα δεν την κάνουμε. Μπλέκονται σ’ αυτά τα αντιφατικά όνειρα, τα όνειρα αντίληψης, τα όνειρα αντικατοπτρισμού, τα όνειρα της παράλληλης ζωής. Είναι μια μικτή κατηγορία ονείρων, είναι η προσπάθεια να γίνουμε όπως παλιά. Αν δούμε τέτοιο όνειρο δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα. Βλέπουμε ότι είμαστε στον καθρέφτη διότι είναι η είσοδος για μια άλλη αστρική πύλη, ώστε μπορούμε να αποκτήσουμε και δεύτερη διάσταση.

Μια άλλη μορφή αυτού του ονείρου είναι αν δούμε την αδερφή μας ή κάποιο δικό μας να κάνει αστρικό ταξίδι. Νιώθουμε την ύπαρξη της στο δωμάτιο. Αυτό μας προειδοποιεί ότι εκείνη είναι σε καλή κατάσταση, όχι εμείς. Θα πρέπει να γίνουμε σαν κι αυτή. Αν κάνουμε παράλληλα και οι δύο αστρικό ταξίδι ανήκει σε άλλη κατηγορία ονείρων.

Κοινή εμπειρία αστρικού ταξιδιού

Κοινή εμπειρία αστρικού ταξιδιού: Είχα την ευκαιρία μια φορά στη ζωή μου όταν ξεκίνησα την ονειρομαντική να ερμηνεύσω ένα τέτοιο όνειρο. Δυστυχώς, αυτό δεν το συνάντησα άλλη φορά. Το θυμήθηκα  όταν έγραψα το άρθρο για τα συνειδητά όνειρα, αξίζει να το αναφέρω. Αυτές τις εμπειρίες μπορούν να τις ζήσουν δύο ερωτευμένοι, τα δίδυμα αδέρφια, μαμά και κόρη ή δύο αληθινές φίλες.  Δεν είδαν απλά το ίδιο όνειρο, αλλά έζησαν μια κοινή ενύπνια εξωσωματική εμπειρία. Όταν απομονώσεις και τους δύο σε ένα δωμάτιο θα διηγηθούν το ίδιο όνειρο. Την ίδια ακριβώς εμπειρία. Μπορεί να πουν ότι συνάντησαν ο ένας τον άλλο.  Είναι σπάνιο όνειρο στις μέρες μας. Σε εποχές που οι άνθρωποι ήταν πιο ειλικρινείς συναισθηματικά ήταν όνειρο συχνό.  Όταν αγαπούσαν ανιδιοτελώς. Τώρα, τείνει να εκλείψει.

Πνεύμα των Χριστουγέννων, Το όνειρο του Σκρουτζ

Πνεύμα των Χριστουγέννων, Το όνειρο του Σκρουτζ: Είναι το όνειρο που συνετίζει τους τσιγκούνηδες και τους ανάποδους ανθρώπους. Το όνειρο που τους δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά χαρακτήρα και να αγαπήσουν τα Χριστούγεννα, να αγαπήσουν όσα αγαπά ο φυσιολογικός άνθρωπος, να ξοδέψει, να ζήσει, να χαρεί όσα δεν χαίρεται. Με κάποια ταξίδια στο χρόνο στο Παρόν, παρελθόν και μέλλον με την συνοδεία των αντίστοιχων φαντασμάτων και βλέποντας την κατάντια του συνεργάτη του, ο Σκρουτζ του Ντίκενς μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλάζει. Βοηθά ένα φτωχό ανάπηρο παιδί και δίνει στον υπάλληλο αύξηση. Είναι η αρχή να γίνει αγαπητός γιατί δεν του αρέσει το μέλλον που του παρουσίασε η παγερή μορφή του μέλλοντος.

Τέτοια όνειρα δεν είναι απλά προειδοποιητικά, είναι η παρουσίαση της αλήθειας. Πώς μπορούμε λοιπόν να επηρεάσουμε την ελεύθερη βούληση, να αλλάξουμε δρόμο; Όταν δούμε την αλήθεια κατάματα, όταν μας την δείξει κάποιος. Τότε είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να πράξουμε αυτό που πρέπει. Όταν δεν ακούμε έναν άνθρωπο που μας μιλά με πόνο ψυχής και τον περιφρονούμε, μόνο ένα όνειρο εφιάλτης μπορεί να το κάνει και να το πετύχει. Όλα αυτά τα όνειρα που σκοπό έχουν να συνετίσουν το άτομο να αλλάξει χαρακτήρα και απόψεις γιατί δεν πάει καλά, ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Όνειρα διάσωσης

Όνειρα διάσωσης: Είναι πολύ σημαντικά όνειρα να σώζουμε κάποιον ή να μας σώζουν. Πολύ επίπονο και δύσκολο είναι να σώσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Δεν ξέρουμε αν ο δρόμος που επιλέξαμε είναι ο σωστός. Αν σώζουμε άλλους είναι τα συναισθήματά μας ή όνειρο δοκιμασίας. Αν όμως μας σώζουν άλλοι είναι το σωσίβιο μας, οι προστάτες μας για να ξεφύγουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε. Μας σώζουν από βέβαιο πνιγμό, από ασθένειες, από τον γκρεμό, από την καταστροφή κ.λ.π. . Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πίστη. Αυτή η πίστη που τρέφουμε προσωποποιείται. Όσο πιστεύεις στο θεό δεν σε αφήνει.

Η προσευχή μας κατάλαβα ότι εισακούγεται, φτάνει να είναι η κατάλληλη στιγμή και να έχουμε την υπομονή να έρθει η σειρά μας. Αν δεν πεθάνουμε πριν έρθει βοήθεια, θα σωθούμε. Πολύ αργά είναι για τον ετοιμοθάνατο. Για τους άλλους η αναμονή αξίζει να γίνεται. Δεν θα πάθουν τίποτα αν περιμένουν λίγο.

Θα έρθει βοήθεια όταν την καλέσουμε. Ποιος θα έκλεινε τα αφτιά του στις ικεσίες μας; Μήπως δεν καλέσαμε κάποιον; Μήπως έχουμε την πεποίθηση ότι είμαστε δυνατοί και μπορούμε μόνοι να τα βγάλουμε πέρα, ότι δεν έχουμε τους άλλους ανάγκη; Δεν είναι ντροπή να πεις βοήθεια. Κακό είναι να μην προλάβεις να πεις βοήθεια. Αν έχεις την πεποίθηση ότι δεν θα ακουστεί η φωνή σου ή ότι δεν θα σε καταλάβουν είναι δικαιολογίες. Τη βοήθεια τη χρειαζόμαστε ακόμα και στο όνειρο.

Ναυάγια

Ναυάγια: Οι παλιοί ονειροκρίτες έλεγαν ότι όταν πνιγούμε από το ναυάγιο μας απειλεί σοβαρή ασθένεια. Όχι, ολική καταστροφή είναι, χρεοκοπία και αυτό που λέμε ναυάγια της ζωής, θα τα χάσουμε όλα. Μόνο αν κάποιος μας σώσει και μας ρίξει το σωσίβιο θα σωθούμε. Είναι μύθος ότι θα γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα όταν σωθούμε από το ναυάγιο, τα πράγματα θα παραμείνουν όπως ήταν πριν το ναυάγιο, δεν θα καταστραφούμε. Θα διατηρήσουμε αυτά που έχουμε χωρίς να τα χάσουμε. Αυτά είναι οι κυριολεκτικές καταστάσεις.

Τα ναυάγια όμως στο όνειρο αλληγορικά πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς με τις μαύρες σκέψεις που κάνουμε.

Μοιάζουμε με ναυαγισμένο καράβι που νιώθουμε ότι χάσαμε τα πάντα. Ότι δεν έχουμε σωτηρία. Όμως τα ναυάγια είναι συνώνυμα της ολιγοπιστίας. Μόνο με την συνοδεία του Χριστού το πλοίο μας πορεύεται σε ήρεμη θάλασσα. Όταν απομακρυνθεί ή κοιμηθεί πνιγόμαστε. Κάποτε ο Χριστός όταν βρισκόταν στη βάρκα με τους μαθητές του κοιμήθηκε και η θάλασσα φουρτούνιασε ξαφνικά. Οι μαθητές τρόμαξαν και φώναζαν χανόμαστε. Τότε ο Χριστός επανέφερε τον καλό καιρό και τους μάλωσε. Πού πήγε η πίστη σας;

Μέσα στη μαυρίλα του νου τα κύματα της ψυχής έχουν 12 μποφόρ. Πώς να αντέξει το πλοίο; Άρα, όσο τα κύματα της ψυχής είναι μανιασμένα, τόσο το άτομο κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα, διότι το πλοίο θα το παρασύρει στον πάτο όταν βουλιάξει. Άρα, πρέπει να εκπέμψει σήματα μορς, να έρθει κάποιος να το σώσει. Άρα, το υποσυνείδητό μας έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να επέμβουμε, ώστε να σωθούμε και να σώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί. Όταν πνιγούμε αρχίζει ο ψυχικός μας θάνατος. Η θλίψη γίνεται κατάθλιψη και το πρόβλημα πια δεν έχει λύση. Λύση μπορεί να βρει όταν βρεθεί στην στεριά ναυαγός, στην παραλία κάποιου νησιού και κάποιος τον φροντίσει. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα μετά από μια καταστροφή να ξεκινήσει κάτι νέο. Αν δεν συμβεί αυτό και μείνει μισό το όνειρο θα πρέπει να κάνει κάτι δραστικό για να έχει το όνειρο ένα καλό τέλος. Το καλό τέλος είναι όμορφο όταν το γράψει στη ζωή. Το όνειρο είναι μια υπόδειξη του υποσυνείδητου. Η πραγματικότητα θα πει την τελευταία λέξη.

καταθλιπτικά όνειρα

Καταθλιπτικά όνειρα: Για να περιγράψω αυτά τα όνειρα θα πρέπει να πω λίγα λόγια για τα καταθλιπτικά άτομα. Τα άτομα αυτά καταρχήν μοιάζουν σαν να φοράνε συνέχεια ένα βαρύ παλτό και δεν μπορούν να απαλλαγούν απ’ αυτό. Το σέρνουν Σαν να φοράνε μαύρα γυαλιά και τα βλέπουν όλα μαύρα. Δεν κάνουν απλά κακές σκέψεις όπως οι πεσιμιστές, αλλά έχουν ένα βαρύ φορτίο να σηκώσουν στις πλάτες τους. Αυτό είναι πάθηση. Όχι, απλή θλίψη. Τα άτομα αυτά νιώθουν σαν μυρμηγκάκια, ασήμαντα. Θέλουν να πεθάνουν. Δεν τους ευχαριστεί τίποτα, ούτε οι δικοί τους άνθρωποι. Δεν θέλουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους και το σπίτι τους. Δεν τους ενδιαφέρει η οπτική εικόνα, γιατί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και κανέναν.

Ένα καταθλιπτικό άτομο νιώθει ότι απειλείται από ένα μαύρο σκύλο. Αυτό το σκύλο τον ονόμασε κατάθλιψη. Όποτε εμφανίζεται νιώθει ένα απέραντο κενό και η ζωή του επιβραδύνεται. Μπορούσε να τον ξαφνιάσει με μια απρόοπτη επίσκεψη, η οποία γινόταν δίχως λόγο και αιτία. Ο μαύρος σκύλος τον έκανε να φαίνεται και να νιώθει μεγαλύτερος. Όταν ο υπόλοιπος κόσμος φαινόταν να απολαμβάνει τη ζωή του, εκείνος μπορούσε να το δει μόνο μέσω του μαύρου σκύλου. Δραστηριότητες που κάποτε απολάμβανε, ξαφνικά σταμάτησαν να του προσφέρουν ευχαρίστηση. Του άρεσε να του χαλά την όρεξη. Μασούσε την μνήμη του και την ικανότητα να συγκεντρωθεί όταν διάβαζε ένα βιβλίο. Κάνοντας οτιδήποτε ή πηγαίνοντας οπουδήποτε με το μαύρο σκύλο απαιτούνταν υπεράνθρωπη δύναμη. Σε κοινωνικές περιστάσεις μυριζόταν την εμπιστοσύνη που είχε και την έδιωχνε. Ο μεγαλύτερος του φόβος ήταν μήπως τον ανακαλύψουν. Ανησυχούσε ότι ο κόσμος θα τον έκρινε γι’ αυτό. Εξαιτίας της ντροπής και του στίγματος του μαύρου σκύλου συχνά ανησυχούσε ότι θα τον ανακάλυπταν Επομένως, επένδυε σε μεγάλα ποσά ενέργειας για να τον συγκαλύψει. Το να διατηρεί κάποιος ένα συναισθηματικό ψέμα είναι πολύ κουραστικό. Ο μαύρος σκύλος τον έκανε να σκέφτεται και να λέει αρνητικά πράγματα. ……..

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τη συνέχεια μπορεί να την δει εδώ.

Μέσα από όλα αυτά που βλέπουμε στο βιντεάκι, όλα αυτά τα ερεθίσματα όποιος τα δει στο όνειρό του έχει κατάθλιψη ή πρόκειται να αποκτήσει. Θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα τα σημάδια, διότι πολλοί πάσχουν απ’ αυτή την πάθηση και δεν το γνωρίζουν. Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει αυτοίαση και θα πρέπει το άτομο να απαλλαγεί από τον μαύρο σκύλο με τη βοήθειά τους. Μόνος του θα φαγωθεί απ’ αυτόν. Τα όνειρα του καταθλιπτικού ατόμου είναι τα συμπτώματα που περιέχει το βιντεάκι αυτό. Δεν το έγραψα όλο, διότι δεν είναι δικό μου. Όμως, ήθελα να δείτε μέσα απ’ αυτό τους συμβολισμούς των ονείρων αυτών για να καταλάβετε αν εσείς ή κάποιος δικός σας πάσχει απ’ αυτή την πάθηση για να το γνωρίζει και να λάβει τα μέτρα του.

Όνειρα αρμονίας και ισορροπίας από το σύμπαν

Όνειρα αρμονίας και ισορροπίας από το σύμπαν: Τα μαθηματικά είναι η γλώσσα του σύμπαντος, όλα είναι φτιαγμένα βάσει υπολογισμών που γίνονται. Ο τέλειος μαθηματικός που έφτιαξε το σύμπαν με αρμονία είναι ο Θεός. Όμως αυτή η αρμονία και ισορροπία ρυθμίζεται αλληγορικά μέσα στην ψυχή μας και κάθε τομέας εξισορροπείται βάσει αυτών των ονείρων.

Όταν βλέπεις ότι κάνεις προγραμματισμούς ή τις 4 αριθμητικές πράξεις είναι υπολογιστικά όνειρα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα όνειρα αυτά. Όπως και τα όνειρα που βλέπουμε ότι υποβαλλόμαστε σε εξετάσεις ανήκουν αντίστοιχα στα εξεταστικά όνειρα.

Αυτά όμως δεν είναι εξεταστικά. Είναι η αλληγορική δυνατότητα της ψυχής να εξισορροπηθεί σε έναν τομέα που απασχολεί το άτομο ή είναι αδύναμος. Το άτομο λοιπόν γράφει μαθηματικούς τύπους. Στο όνειρο είναι ένας Αϊνστάιν. Αυτή η δοκιμασία γίνεται με τον ίδιο, με κάποιον μέντορα, ή με πλήθος. Θα εξηγήσω τι γίνεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όταν το άτομο είναι σίγουρο για τον εαυτό του απλά μόνος του συμπληρώνει αυτή την αλληλουχία μαθηματικών τύπων, σε συνεργασία με τη φυσική και καμιά φορά τη χημεία, αν χρειαστεί. Όταν την τελειώσει είναι ολοκληρωμένος και καταφέρνει να ισορροπήσει τις καταστάσεις που μέχρι χθες ήταν ένα χάος ή άτονες ή ανισόρροπες. Όταν όμως το άτομο μόνο του προσπαθήσει να λύσει αυτές τις ασκήσεις και δεν τα καταφέρει, δεν επιτυγχάνεται η προσπάθεια αυτή. Ίσως κάποια άλλη φορά να είναι πιο τυχερός. Η κατάσταση παραμένει ως έχειν. Η προσπάθειά του ήταν αποτυχημένη.

Τι γίνεται τώρα όταν το άτομο έχει μέντορα. Αν τον απασχολεί η δίκη που έχει, θα δει ότι ο μέντορας είναι δικηγόρος ή δικαστής. Αν τον απασχολεί το μορφωτικό του επίπεδο, ο μέντορας είναι δάσκαλος. Αν αλληγορικά έχει διαρροή τότε θα δει υδραυλικό μέντορα. Αν ο προβληματισμός του είναι η ομορφιά του θα δει ότι ο μέντορας είναι αισθητικός. Αν τον βασανίζει η γεμάτη σκουπίδια ψυχή του ο μέντορας θα είναι καθαρίστρια. Αν θέλει να καθαρίσει τη ψυχή του από μικρόβια και να την απολυμάνει, θα δει μέντορα μικροβιολόγο, αν θέλει να αλλάξει ζωή, θα δει μέντορα ένα ξεναγό. Αν θέλει να χτίσει τη ζωή του από την αρχή, ο μέντορας θα είναι οικοδόμος ή αν θέλει να θάψει ό,τι τον πονά, ο μέντορας θα είναι νεκροθάφτης. κ.λ.π. Αν δεν θυμάται τι είναι ο μέντορας του, τότε δεν γνωρίζει ο ίδιος ποιο θέμα επέλεξε η ψυχή του για να εξισορροπηθεί. Σ’ αυτή την περίπτωση λοιπόν το άτομο γράφει συνεχόμενα τις ασκήσεις του. Όταν ο μέντορας δει ότι δεν τα καταφέρνει να τελειώσει αναλαμβάνει εκείνος. Ο μέντορας όταν αναλάβει πάντα τα βγάζει πέρα. Όταν όμως το άτομο δεν δώσει σημασία στον μέντορά του και τελειώσει την άσκηση κατάφερε μόνος του χωρίς τη βοήθειά του να τα βγάλει πέρα. Δηλαδή, το άτομο δεν χρειάζεται την βοήθεια που του προσφέρθηκε, για να ισορροπήσει την κατάσταση. Έχει δυνάμεις, και χρησιμοποιώντας αυτές, μπορεί να καταφέρει πολλά. Όταν όμως τα παρατήσει στη μέση, στην πραγματικότητα χρειάζεται την βοήθεια των άλλων. Μόνος του είναι αδύνατον να τα καταφέρει. Έχει διαφορά με τα όνειρα καθοδήγησης, διότι εκεί ο μέντορας καθοδηγεί το άτομο τι θα κάνει, εδώ το αφήνει να σκεφτεί μόνο του και όταν δεν μπορεί πια αναλαμβάνει εκείνος. Εδώ δεν υπάρχουν παραπλανητικά όνειρα.

Όταν δούμε πολλούς μέντορες τότε αναφερόμαστε σε διάφορους τομείς της ζωής που χρειάζονται εναρμόνιση και εξισορρόπηση για να λυθεί το πρόβλημα και η ψυχολογία μας να λειτουργεί σωστά. Μαζί με την καλή και ισορροπημένη ψυχολογία διατηρείται υγιές και το σώμα μας.

Ακόμα μια μέθοδος που φέρνει την ψυχική αρμονία είναι η μουσική. Όταν ακούμε σωστά ένα μουσικό κομμάτι στον ύπνο μας, χωρίς παραφωνίες, αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι είναι το συγκεκριμένο. Γίνεται κατά 50% για θεραπευτικούς λόγους και 50% για διασκέδαση. Ακόμα και οι πλανήτες παράγουν μουσική λέει η ΝΑΣΑ και μπορώ να σας το αποδείξω αυτό. Θα τους ακούσετε κι εσείς. Δεν κάνω πλάκα. Λίγο υπομονή. Φαντάσου λοιπόν πόσο τα μαθηματικά και η μουσική είναι δύο παράγοντες αρμονίας του σύμπαντος και πόσο βοηθάνε στην εξισορρόπηση της ψυχής!!!

Ακούστε λοιπόν την μουσική των πλανητών και ηρεμήστε!!! Όταν τα βάλετε να παίξουν όλα τα βιντεάκια μαζί δημιουργείται ένα υπέροχο άκουσμα που θα σας συναρπάσει.

Ήχοι του πλανήτη Ποσειδώνα

Ήχοι του πλανήτη Δία

Ήχοι του πλανήτη Κρόνου

Ήχοι του πλανήτη Ουρανού

Η φωνή της Γης

Ήχοι από τον πλανήτη Άρη

Ακούστε και τον ήλιο μας

Αλλά και τη σελήνη μας, ή το φεγγαράκι μας.

Και από τον μακρινό Πλούτωνα

Ήχοι από τον πλανήτη Αφροδίτη

Το μουσικό μας ταξίδι τελειώνει με ήχους από τον πλανήτη Ερμή

Ελπίζω να σας άρεσε!!!

Όνειρα, ποιον θα παντρευτώ;

Όνειρα, ποιον θα παντρευτώ: Βάσει παλαιών αντιλήψεων υπάρχουν κάποια όνειρα που υποθετικά φανερώνεται ο άνδρας που θα παντρευτούμε. Σ’ αυτό βοηθάει λένε ο άγιος Φανούριος, αν βάλουμε κάτω από το μαξιλάρι ένα κομματάκι φανουρόπιτα, αν πιούμε ή μεταφέρουμε το αμίλητο νερό του Κλήδονα, αν λάβουμε μέρος στο κουκουμά, ένα έθιμο ανάλογο του κλήδονα που υπήρχε παλιά στη Σύμη, αν φάμε την αλμυρή πίτα θα μας δώσει κάποιος νερό να πιούμε και αν πάρουμε κουφέτα από το γάμο, όχι της μπομπονιέρας θα δούμε ποιον θα παντρευτούμε.

Μπορεί να νιώσουμε ότι κάποιος υπάρχει ή να δούμε πρόσωπο. Δεν ξέρουμε όμως αν έχουμε υποβάλλει τον εαυτό μας να το ονειρευτούμε, διότι η ψυχή δεν μπορεί να μας δείξει το πρόσωπο αυτού που θα γνωρίσουμε. Μας δείχνει λοιπόν έναν άγνωστο. Πολλές φορές κάνει ένα κράμα από άτομα που έχουμε δει, ή έχουμε γνωρίσει σε όλη μας τη ζωή. Μια φορά το έχω κάνει με την πίτα του αγίου Φανουρίου και είδα ότι έκανα αστρικό ταξίδι και έπεσα σε κολώνες της ΔΕΗ και κάποιος με έσωσε. Τρόμαξα πολύ και σκέφτηκα ότι εφόσον δεν πιστεύω σ’ αυτή τη μέθοδο ονειρομαντικής πως το έπραξα; Δεν θυμόμουν το πρόσωπο του ατόμου που με έσωσε. Δώρον άδωρο λοιπόν.

Όνειρα του πόνου και των ασθενειών

Όνειρα του πόνου και των ασθενειών: Βλέπεις ότι έχεις καρκίνο ή σε πονάει η καρδιά σου. Υπάρχουν 3 πιθανές ερμηνείες ή ότι μελλοντικά θα ασθενήσεις ή ότι έχεις ήδη την ασθένεια, αλλά υπάρχει και μια τρίτη που αναφέρεται στα όνειρα του πόνου. Αυτό το όνειρο είναι αλληγορικό. Δηλώνει ότι υπάρχει ένα καρκίνωμα, κάτι που μας τρώει τα σωθικά και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό. Έχει γίνει πια συνήθεια και η μετάσταση που κάνει στα ζωτικά μας όργανα, πάντα αλληγορικά δεν φαίνεται.

Όμως, η κατάσταση του ατόμου που φέρει ένα καρκίνωμα δεν είναι όπως πριν το αποκτήσει. Όταν κανονικά πονάει το σώμα μας, είναι μια ενημέρωση ότι αυτό το όργανο έχει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν μας ενοχλούσε, δεν θα γνωρίζαμε για το πρόβλημα αυτό, ώστε να το εντοπίσουμε και να το γιατρέψουμε. Άρα, εκτός που μας ενημερώνει στο όνειρο ότι απαλλαχτήκαμε από κάποιο πρόβλημα που μας πλήγωσε βαθιά, πρέπει να πονέσουμε για να το γιατρέψουμε, πριν μας διαλύσει ψυχικά. Άρα, όσο πιο πολύ πονάει το άτομο, τόσο πιο καλά είναι γι’ αυτό, ώστε να αφαιρέσει κάτι χαλασμένο ή σάπιο που μπορεί να του διαλύσει αλληγορικά πάντα τα ζωτικά του όργανα. Η κυριολεκτική κατάσταση του ονείρου αυτού φαίνεται στα θεραπευτικά όνειρα.

Κακό όνειρο είναι όταν βλέπουμε την κατάθλιψή μας, την εγκατάλειψη και τον πόνο της ψυχής και το όνειρο απλά μας υπενθυμίζει την πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Όταν βλέπουμε ότι ζούμε μια ζωή όμορφη, γεμάτη χαρές, ενώ στην πραγματικότητα είναι πόνος και μας διαλύει ψυχικά, δεν χάθηκε τίποτα. Για να δει όμως, σε μια κατάσταση τέτοια το άτομο καλό όνειρο δεν έχει πάψει να ελπίζει και ο πόνος δεν έχει φθάσει βαθιά. Κατά 90% ένα τέτοιο όνειρο μέσα  σε ένα μεγάλο πόνο είναι ένα λαμπρό μέλλον, ότι θα αλλάξει η κατάσταση, ότι θα γίνει το θαύμα, ενώ κατά τα 10% είναι όνειρο επιθυμίας, ευχητικό ή αυθυποβολής. Ένα αντίδοτο μέσα στο μεγάλο πόνο.

Μπλοκαρισμένα τσάκρα

Μπλοκαρισμένα τσάκρα: Έχουμε εξετάσει τα τσάκρα όταν λειτουργούν ή υπερλειτουργούν ή υπολειτουργούν. Εδώ βλέπουμε όνειρα  που είναι μπλοκαρισμένα. Βλέπουμε πράγματα λοιπόν με το ανάλογο χρώμα και τα φυλακίζουμε, τα κρατάμε σφιχτά, τα περιορίζουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ΄ αυτά. Άρα, ανάλογα τα χρώματα, ανάλογο είναι και το τσάκρα που έχει μπλοκαριστεί.

Η διαφορά με τα όνειρα αρωματοθεραπείας είναι ότι σε εκείνα τα όνειρα τα μπουκαλάκια πρέπει να έχουν το συγκεκριμένο χρώμα. Όμως στο όνειρο αυτό, δεν ισχύει απόλυτα.  Όπως θα δείτε το γιασεμί ξεμπλοκάρει το τρίτο τσάκρα και το άνθος του δεν είναι πορτοκαλί. Όχι όλα τα πετρώματα όμως, ούτε όλα τα αιθέρια έλαια. Κάνουμε επιλογές από τα παρακάτω:

Αν είναι μποκαρισμένο το πρώτο τσάκρα, βλέπουμε το κόκκινο χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Χαλαζίας, Αιματίτης, Όνυχας, Οψιδιανός. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Μύρο, Σανταλόξυλο, Αγγελική, Μοσχολίβανο.

Αν είναι μπλοκαρισμένο το δεύτερο τσάκρα, βλέπουμε το πορτοκαλί χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Ίασπις, Κεχριμπάρι. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Υλανγκ Υλανγκ, Γιασεμί, Νερόλι, Σανταλόξυλο.

Αν είναι μπλοκαρισμένο το τρίτο τσάκρα, βλέπουμε το κίτρινο χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα Κιτρίνης, Κίτρινος Καλσίτης, Ίασπις, Κορνεόλη . Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Μαντζουράνα, Λεμόνι, Δεντρολίβανο.

Αν είναι μπλοκαρισμένο τέταρτο τσάκρα, βλέπουμε το πράσινο χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Αβεντουρίνη, Τουρμαλίνη, Μαλαχίτης. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Μελισσοβότανο, Περγαμόντο, Τριαντάφυλλο, Ροδόξυλο.

Αν είναι μπλοκαρισμένο πέμπτο τσάκρα, βλέπουμε το τυρκουάζ χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Τυρκουάζ, Χρυσόκολλα, Ακουαμαρίνα. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Μελίχρυσος, Ροζ Γεράνι, Μύρτος.

Το έκτο τσάκρα έτσι κι αλλιώς είναι μπλοκαρισμένο σε όλους, όσο μπορεί να ανοίξει ανοίγει, αν ανοίξει απόλυτα το άτομο βλέπει το μέλλον των άλλων ή το δικό του ή έχει προοράσεις. Αφορά λοιπόν το τρίτο μάτι. Άρα, σαν τσάκρα όμως πρέπει να το ξεμπλοκάρουν τα εξής:

Αν είναι μπλοκαρισμένο το έκτο τσάκρα, βλέπουμε το Μπλε χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Μπλε Αχάτης, Μπλε Τοπάζι, Σελεστίτης. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Χαμομήλι, Αρτεμίσια, Λουίζα, Ύσσωπος

Τέλος, Αν είναι μπλοκαρισμένο το έβδομο τσάκρα, βλέπουμε το Μωβ ή ίντιγκο χρώμα. Για να το ξεμπλοκάρουμε χρειαζόμαστε τα πετρώματα: Αμέθυστος, Λάπις Λαζούλι, Αζουρίτης. Αιθέρια έλαια που το ξεμπλοκάρουν είναι: Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Μαύρο, Δυόσμος, Μύρο.

Μπορεί να δούμε δύο ή τρεις χρωματισμούς ή να μην είναι πορτοκαλί, αλλά κίτρινο και κόκκινο. Αυτό θα το καταλάβουμε κοιμόμενοι. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι δύο μπλοκαρισμένα τσάκρα. Για όλα τα τσάκρα με ακουστικά στ’ αφτιά μια τέτοια μουσική είναι ιδανική:

Τα χρώματα των 7 τσάκρα είναι η σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.

Όνειρα αθανασίας

Όνειρα αθανασίας: Αυτά τα όνειρα δείχνουν ότι έχουμε μια δυνατή αθάνατη ψυχή που δεν την έχουμε λαβώσει, δεν έχουμε ποτέ πληγωθεί, και δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει. Στην περίπτωση μόνο που δούμε ότι εμείς είμαστε αθάνατοι ισχύουν τα παραπάνω. Αυτό το όνειρο είναι αδύνατον να το δει κάποιος που δεν σκέφτεται θετικά, αφού βάζει μέσα του όλα όσα περνά. Αυτά τα άτομα λοιπόν που βλέπουν ότι είναι αθάνατα είναι ευτυχισμένα, έχουν τη δύναμη να πιστεύουν ότι θα ζήσουν πολλά χρόνια. Πιστεύουν ότι έχουν ακόμα πολλά να κάνουν. Πολλά να προσφέρουν στον κόσμο, έχουν πίστη και ακολουθούν το δρόμο του Θεού. Δεν έχουν καμία ασθένεια. Αν δούμε λοιπόν ότι είμαστε αθάνατοι επίσης δηλώνει ότι διστάζουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Φοβούνται τις αλλαγές. Φοβούνται την αποτυχία. Είναι τελειομανείς και προσεκτικοί.

Από τα αρχαία χρόνια, οι φιλόσοφοι μίλησαν για την αθάνατη ψυχή. Το αρχικό σχέδιο του θεού ήταν να μείνει ο άνθρωπος αθάνατος. Μετά την παρακοή του Αδάμ και της Εύας το σχέδιο άλλαξε. Ο πειρασμός χάλασε τα σχέδια του θεού και ο άνθρωπος έγινε θνητός. Κάτι όμως μέσα του μένει ζωντανό. Είναι η αθάνατη ψυχή του.

Όταν βλέπουμε άλλους αθάνατους είναι άσχημο όνειρο όταν θέλουμε να απαλλαγούμε από το πρόσωπο αυτό και ό,τι μας έχει κάνει. Δεν μπορούν να φύγουν από μέσα μας ή να αποβάλλουμε όσα μας έχουν κάνει.

Αν μας κυνηγάνε άνθρωποι που νιώθουμε ότι είναι αθάνατοι, είναι τα ατέλειωτα συσσωρευμένα προβλήματα προσωποποιημένα που δεν βρίσκουν λύση και μας κυνηγάνε σαν φαντάσματα.

Επίσης, αν δούμε ότι είναι ένα προσφιλές μας άτομο αθάνατο, δηλώνει ότι δεν θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ όσα ζήσαμε μαζί του ή για μας είναι αθάνατος.

Το βοτάνι της αθανασίας είναι ένα όνειρο πέρα από την ανθρώπινη φύση και ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού.

Αιρετικά όνειρα

Αιρετικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι ανήκουμε σε μια αίρεση, όχι από τα αναγνωρισμένα δόγματα του Χριστιανισμού. Είναι λοιπόν η προσπάθειά μας να δούμε τα πράγματα μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αλλά με λάθος καθοδήγηση και λάθος τρόπο. Υπάρχει λοιπόν μια κατάσταση που μας καθοδηγεί με λάθος τρόπο και μας οδηγεί πολύ μακριά από το σκοπό και τα όνειρά μας, κάθε μέρα μας καταστρέφει και μας δείχνει την αλήθεια με μια άλλη ματιά. Από την άλλη πλευρά, είναι η περιέργειά μας να βρούμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά δεν μας βοηθάει ο τρόπος να το κάνουμε αυτό.

Άρα, νιώθουμε ότι απειλούμαστε από μια κατάσταση ξένη για μάς, χάνονται οι πεποιθήσεις μας και οδηγούμαστε σε λάθος οδούς. Αυτές οι οδοί πρέπει να είναι φωτεινές και ξεκάθαρες, αλλιώς το άτομο χάνεται και δεν υπάρχει επιστροφή. Υπάρχει ψυχικό και πνευματικό σκοτάδι.

Σε ένα μέρος της ψυχής, όπου υπάρχει ο Χριστός, αλλά αφαιρούνται κάποιες στιγμές από τη ζωή του ή παρερμηνεύονται είναι σαν να αποδέχεσαι εκείνον μεν, αλλά επιλεκτικά. Κάποιες στιγμές ενός ανθρώπου λοιπόν σε μας είναι αποδεκτές και κάποιες άλλες όχι. Άρα, δεν τον αποδέχεσαι απόλυτα, αλλά ανάλογα με όσα σε συμφέρουν, κάνοντας κάποιες επιλογές. Αυτό συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Κάποιοι άνθρωποι μας αρέσουν επειδή μας ωφέλησαν, επειδή μας βοήθησαν και πέρα απ’ αυτά δεν έχουμε κανένα άλλο ενδιαφέρον γι’ αυτούς.

Αν όμως το άτομο που ονειρεύεται την αίρεση είναι ο αρχηγός, τότε καθοδηγεί άλλους στο δικό του δρόμο, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στα άτομα να τον ακολουθήσουν πιστά και να υλοποιήσουν υποχρεωτικά τις δικές του ιδέες. Άρα, είμαστε πράγματι αρχηγοί και καθοδηγούμε το πλήθος να ασπάζονται και να εκτελούν τα δικά μας θέλω, χωρίς αυτοί να έχουν βούληση και να αντιδράσουν. Το καλό είναι να λες στον άλλο την άποψή σου και με το δικό του το μυαλό να αποφασίζει και να κρίνει αν θα το εκτελέσει ή όχι. Αυτό δείχνει ότι έχουμε πνευματική ελευθερία και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ζητώντας την βοήθεια των άλλων όπου και όποτε τη χρειαστούμε για να δούμε την άποψή του και να την συγκρίνουμε με τη δική μας. Αν συμφωνούμε, θα την εκτελέσουμε, αλλιώς θα κάνουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι είναι το σωστό. Όταν φτάσουμε στο σημείο κανένας να μην αμφισβητεί τις ιδέες και τα κίνητρά μας, τότε αλληγορικά έχουμε δημιουργήσει μια δική μας αίρεση και όσοι μας υπακούσουν και εκτελέσουν όσα τους προστάξουμε είναι οι οπαδοί μας.

Όμως, όταν δούμε ότι είμαστε καλοί Χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν είναι απαραίτητο ότι είμαστε απόλυτα. Αν ξεφύγουμε, το όνειρο μας θυμίζει την πίστη μας ή την χαμένη μας πνευματικότητα, ενώ αν έχουμε ξεχάσει το θεό μας ζητά να γίνουμε περισσότερο πνευματικοί και να έρθουμε κοντά του. Όμως, πολλές φορές δείχνει ότι είμαστε πολύ υπερβολικοί, διότι το πολύ το κύριε ελέησον λένε το βαριέται κι ο Θεός. Μια μέση κατάσταση σε κάθε τομέα είναι σημαντική. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με τη θρησκεία μας.

Όνειρα ακρωτηριασμού

Όνειρα ακρωτηριασμού: Είναι τα όνειρα που το άτομο βλέπει ότι δεν έχει κεφάλι, λαιμό, χέρια ή χέρι, δάκτυλα, πόδια ή πόδι, καρδιά, γεννητικά όργανα, εγκέφαλο ή του τα έχουν κόψει ή αφαιρέσει. Μπορεί όμως να δει και άλλα άτομα ακρωτηριασμένα.

Υπάρχουν τρία είδη ακρωτηριασμού. Τα μέλη που βλέπουμε εξ’ αρχής ότι μας λείπουν, αυτά που μας κόβει κάποιος άνθρωπος ή αυτά που κόβονται μετά από ένα ατύχημα.

Όλα έχουν κάτι κοινό την απραξία. Το άτομο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να πάει πουθενά, δεν μπορεί να σκεφτεί, να αγαπήσει, να δουλέψει κ.λ.π. Άλλα κρύβουν τον κίνδυνο και άλλα δυσαρέσκεια ή απώλεια. Την κατάσταση θα αλλάξει ένα φυτρωτικό όνειρο, δηλαδή αν δει ότι ξαναφυτρώνουν. Θα εξετάσουμε λοιπόν εδώ μια – μια τις περιπτώσεις:

Τα όνειρα με ακρωτηριασμό δείχνουν μια νέα κατάσταση που βρίσκεται το άτομο. Ενώ ήταν ενεργητικό, γίνεται νωθρό ή αποκτά αναπηρία, αφού έπεσε θύμα ατυχήματος αλληγορικά ή κυριολεκτικά. Αυτές οι νέες καταστάσεις αλλάζουν το άτομο και το κάνουν πιο αδύναμο και χάνει ό,τι με κόπο έχει κερδίσει. Αν χάσει π.χ. τα γεννητικά του όργανα, χάνει τη σεξουαλικότητά του.

Κάθε μέλος λοιπόν συμβολίζει κάτι συγκεκριμένο. Το αριστερό χέρι είναι η σχέση μας, όταν κοπεί δηλώνει ότι χωρίζουμε. Με το δεξί χάνουμε τη δουλειά μας, την επαφή με το θεό, και τέλος, υπάρχει φόβος να χάσουμε τη λογική μας, να τρελαθούμε.

Κάθε δάκτυλο έχει τη δική του ερμηνεία. Ο αντίχειρας είναι η βάση των άλλων δακτύλων και το δάκτυλο της εξυπνάδας, της αντίληψης να σκεφτόμαστε σωστά και να έχουμε βούληση. Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να αγαπάμε και να μισούμε. Χωρίς αυτόν είμαστε απροστάτευτοι και άβουλοι. Ο δείκτης είναι το σημείο που μπορούμε να δείξουμε στους άλλους ποιοι είμαστε, χωρίς δείκτη πώς θα το πετύχουμε; Άρα, αλληγορικά αδρανούμε. Τα άλλα δύο δάκτυλα είναι η στήριξη των έξω δακτύλων. Αν λείπει το δάκτυλο που μπαίνει η βέρα το άτομο μένει μόνο μέχρι να φυτρώσει ξανά. Αντίστοιχα, τις ίδιες ερμηνείες με τα χέρια έχουν και τα πόδια, με τη διαφορά ότι τα πόδια είναι το στήριγμα να σηκωθεί ο άνθρωπος όρθιος. Άρα, για να έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει πόδια, πέρασε αλληγορικά βαριά κρυοπαγήματα και κακουχίες. Δεν έχει στήριγμα λοιπόν και προσπαθεί να βρει το μέσον να κινηθεί όπως ένας ανάπηρος. Άρα, αλληγορικά προσπαθεί αλλά αδρανεί λόγω της μη δυνατότητας να αντεπεξέλθει σε όσα τον βασανίζουν.

Για έναν αριστερόχειρα όμως, είναι φόβος να χάσει το αριστερό του χέρι, όπως και για έναν δεξιόχειρα να χάσει το δεξί αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, το όνειρο είναι καθαρά φοβίας, διότι το άτομο εξαρτιέται πολύ από το χέρι αυτό. Μόνο μ’ αυτό μπορεί κατά μεγάλο ποσοστό να δουλέψει. Το άλλο είναι βοηθητικό ή νεκρό, ανάλογα πόσο βαθμό αριστερόχειρας είναι. Όμως, υπάρχουν και οι αμφίχειρες. Άρα, όταν το χάσει, αλληγορικά νιώθει ψυχική ανικανότητα που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο χέρι.

Για ένα χριστιανό είναι καημός να χάσει το δεξί χέρι, διότι είναι το χέρι που κάνει το σταυρό του. Άρα, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, να ασκήσουμε κάποιο δικαίωμα, να γράψουμε, να κάνουμε το σταυρό μας. Άρα, είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το δρόμο του θεού.

Όταν λείπει ο λαιμός δεν γίνεται σωστά η επαφή του εγκεφάλου με το υπόλοιπο σώμα. Το σώμα δεν λειτουργεί, ούτε ο εγκέφαλος, διότι δεν είναι συνδεδεμένος με το υπόλοιπο σώμα. Το ένα συνδέει το άλλο και ο λαιμός είναι η στήριξη. Επίσης, το άτομο δεν μπορεί να μιλήσει, διότι δεν υπάρχει λάρυγγας, άρα, δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να ακουστεί η φωνή του. Όλες οι λειτουργίες είναι ανύπαρκτες, το άτομο δεν επικοινωνεί. Χειρότερη κατάσταση είναι αν λείπει το κεφάλι. Αλληγορικά όμως είναι μια εταιρεία που πάει υπό διάλυση, διότι δεν έχει σωστή κεφαλή. Δεν στηρίζεται πουθενά. Άρα, το σώμα κυριολεκτικά ή αλληγορικά δεν λειτουργεί. Όπως, δεν λειτουργεί το κράτος, αν δεν έχει σωστή κυβέρνηση ή κεφαλή. Αν δεν έχουμε καρδιά είμαστε ασυνείδητοι. Δεν ξέρουμε να αγαπάμε ή να έχουμε οίκτο για τους άλλους. Το ίδιο ισχύει αν δούμε ότι έχουμε πέτρινη καρδιά.

Αν δεν έχουμε εγκέφαλο, δεν σκεφτόμαστε, δεν παίρνουμε αποφάσεις, ενεργούμε επιπόλαια. Δεν έχουμε μυαλό αλληγορικά λοιπόν!!!

Γενικά τα όνειρα του ακρωτηριασμού δηλώνουν ότι ασθενεί η ψυχή.

Αυτά ισχύουν όταν δούμε ότι είμαστε ακρωτηριασμένοι.

Τώρα θα δούμε τι γίνεται αν μας ακρωτηριάζουν άλλοι. Αυτά όλα που προανέφερα δεν τα προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας, αλλά κάποιοι άλλοι που μας ακινητοποιούν, δεν μας αφήνουν να δούμε άσπρη μέρα, κόβουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Άρα, με την δική τους επέμβαση διαλύουν τη ζωή μας για το δικό τους συμφέρον ή μας ατονούν, παίρνοντας τις δυνάμεις μας και μας χαρίζουν μια απώλεια που δεν είναι ικανή να μας σηκώσει στα πόδια μας, διότι έχουν κοπεί. Αυτό ήθελαν και το πέτυχαν.

Αντίστοιχα, αν δούμε ότι εμείς ακρωτηριάζουμε άλλους, αυτά τα κάνουμε εμείς σ’ αυτούς για το δικό μας συμφέρον ή επειδή θέλουμε να τον βλέπουμε να υποφέρει προς τέρψη μας. Αν εκείνος ακρωτηριάζεται μόνος του δεν ευθυνόμαστε, αλλά μπορούμε να τον αποτρέψουμε ή να τον σώσουμε από την αυτοτιμωρία του. Μπορεί αυτός ο άλλος να είναι ο άλλος μας εαυτός όμως, ο αδύναμος. Επίσης, όταν ακρωτηριάζεται εξαιτίας μας κάποιος, είμαστε άτομα τα οποία τον φέραμε σ’ αυτή την κατάσταση και δεν αξίζουμε την αγάπη του.

Τέλος, αν κάποιος ακρωτηριάζεται από αυτοκινητικό ατύχημα, δηλώνει το όνειρο ότι ο ίδιος προκαλεί τη μοίρα του με τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αποφάσεις που παίρνει, αφού δεν εξετάζει καλά τις συνέπειες και δεν προσέχει. Κάποιες στιγμές αυτό το όνειρο είναι φοβίας, υποσυνείδητο, προειδοποιητικό ή προβολής.

Όνειρα αναισθησίας

Όνειρα αναισθησίας: Υπάρχουν δύο είδη αυτών των ονείρων’ η αναισθησία, δηλαδή η αδιαφορία κάποιου ατόμου για όλους και για όλα ή η αναισθησία που μας κάνει ο γιατρός, όταν πρόκειται να εγχειριστούμε. Η νάρκωση.

Όταν λοιπόν το άτομο είναι αναίσθητο με την πρώτη έννοια, δεν θέλει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του. Αρνείται την πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω του, αδιαφορεί για όλα και για όλους, δεν θέλει να ρισκάρει, να πληγωθεί, να νιώσει ό,τι νιώθουν οι άλλοι. Βλέπει τον κόσμο με τα δικά του μάτια, δεν αναγνωρίζει τον πόνο, ζει στο δικό του ζαχαρένιο κόσμο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Πολλές φορές δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις και εθελοτυφλεί. Άλλες φορές καταπιέζει τα συναισθήματά του και δεν τα ικανοποιεί επειδή μπορεί να πονέσει ή να πληγωθεί. Τέλος, δεν αναγνωρίζει το λάθος του και τις ευθύνες των πράξεών του. Τα φορτώνει στους άλλους.

Στην άλλη περίπτωση, η αναισθησία του γιατρού δηλώνει ότι σαν όνειρο ίασης το άτομο θα υποβληθεί σε εγχείριση. Όταν δει κάποιος αυτό το όνειρο μπορεί π.χ. να κάνει στην πραγματικότητα βελονισμό. Αυτές είναι οι κυριολεκτικές ερμηνείες. Υπάρχει όμως και η αλληγορική. Όπως με την νάρκωση προσπαθούμε να υποβληθούμε σε διάφορες καταστάσεις και να αποφύγουμε τον πόνο, έτσι προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα με άλλη ματιά για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Αμαρτία και πειρασμός (σκουπίδια και μάνα αρχέτυπο)

Αμαρτία και πειρασμός (σκουπίδια και μάνα αρχέτυπο): Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι αμαρτάνουμε ή πέφτουμε σε πειρασμό. Στα όνειρα αυτά πραγματοποιούμε όσα στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε. Όμως, εδώ σε αντίθεση με τα απαγορευμένα όνειρα μαζεύουμε τα σκουπίδια. Εκεί κάνουμε αυτές τις καταστάσεις και αφήνουμε την ψυχή γεμάτη σκουπίδια. Εδώ τα μαζεύουμε ή κρύβουμε από τη μάνα αρχέτυπο ότι κάναμε αυτές τις καταστάσεις. Π.χ. έχουμε στην σακουλίτσα των σκουπιδιών ένα κουπάκι γιαουρτιού για καμουφλάζ και προσπαθούμε να ξεγελάσουμε το υποσυνείδητο και τη συνείδησή μας, ότι όλα αυτά τα σκουπίδια προέρχονται από υγιεινές καταστάσεις και όχι από ατασθαλίες. Άρα, πρόκειται για στιγμιαία αμαρτία.

Η μάνα αρχέτυπο ξεγελιέται και πείθεται ότι πράγματι ήταν σκουπίδια που άφησαν κάποιες υγιεινές καταστάσεις. Το μυστικό μας έμεινε κρυφό. Κάναμε μια ατασθαλία και επανερχόμαστε πίσω στο δρόμο μας, μια απιστία π.χ. μιας βραδιάς ή κάτι που δεν πρέπει να μαθευτεί ή να γίνει. Π.χ. να χαλάσουμε μια δίαιτα με ένα γλυκό και να επιστρέψουμε πίσω, αφού αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Ήταν μια αδυναμία. Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς η πραγματικότητα κάποτε μαθαίνεται με απρόβλεπτες συνέπειες. Και στο όνειρο και στην πραγματικότητα πληρώνουμε τα παλιά μας λάθη. Αλίμονο όταν έρθει αυτή η στιγμή. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!!!

Κρυφά μονοπάτια ονείρου μέσα από τα ακασικά αρχεία

Κρυφά μονοπάτια ονείρου μέσα από τα ακασικά αρχεία: Είναι τα όνειρα που έχουν περισσότερες πόρτες από την πραγματικότητα. Είναι τα όνειρα που σε οδηγούν σε μυστικούς κόσμους. Είναι τα όνειρα που σε βάζουν πολύ βαθιά να εξερευνήσεις τον εαυτό σου, είναι τα όνειρα που σε μεταφέρουν σε ένα πρόβλημα και σε αφήνουν να σταθείς απέναντί του, ώστε να δεις από που πηγάζει και που καταλήγει. Για να γίνει αυτό πρέπει το άτομο να εξερευνήσει πρώτα τα ακασικά αρχεία, να βρει ό,τι του χρειάζεται, ώστε να φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά και να μάθει περισσότερο τον εαυτό του και τον τρόπο που σκέφτεται ή λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον Έντγκαρ Κέισι, τα Ακασικα Αρχεία μπορούν να θεωρηθούν ως ο Υπερ-Υπολογιστής του Σύμπαντος, μία κεντρική μονάδα αποθήκευσης όλων των πληροφοριών για κάθε ζωντανό ον που πέρασε ποτέ από τον Κόσμο μας. Ξέχωρα από την καταγραφή των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη ζωή μας, τα αρχεία καταγράφουν κάθε πράξη, σκοπό, λέξη, σκέψη,συναίσθημα, αίσθηση και πρόθεση. Προφανώς τα αρχεία εμπεριέχουν ολόκληρη την ιστορία της κάθε ψυχής από την απαρχή της Δημιουργίας.

Βρίσκει λοιπόν μυστικά περάσματα και χωρίς να ξέρει που πάει, με βοηθό το ένστικτο προχωράει μέχρι να δει που καταλήγει. Πολλές φορές αυτό που βρίσκει είναι η έξοδος, άλλες φορές παγιδεύεται περισσότερο στο πρόβλημα. Ζητά μια αλλαγή, μια ανεξαρτησία και όταν την βρει γνωρίζει τις δυσκολίες της ζωής και θέλει να φύγει. Προσπάθειες να επιζήσει στη νέα του ζωή κάνει, αλλά σκέπτεται πως ζούσε και πως ζει τώρα, κάνεις συγκρίσεις και προχωράει. Όσο βρίσκει τον δρόμο της επιστροφής είναι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα είναι όπως πριν, όμως αυτό δεν γίνεται πάντα.

Όνειρα μοιχείας

Όνειρα μοιχείας: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι απατούμε τον άνδρα μας. Αυτό δεν είναι απόλυτο να γίνει, ούτε ότι ισχύει πραγματικά. Είναι η προσπάθεια της ψυχής να μας μεταδώσει το μήνυμα ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το σύζυγό μας. Κάποιες κινήσεις ή συμπεριφορές του μας οδηγούν αλληγορικά σε άλλες αγκαλιές, εφόσον έχουμε άλλες σκέψεις ή τον φανταζόμασταν αλλιώς. Η ψυχή επιλέγει ένα πρότυπο άνδρα που θα μας έκανε ευτυχισμένες. Αυτό το πρότυπο δεν ταιριάζει ούτε ακουμπάει το σύζυγό μας. Τώρα γιατί τον παντρευτήκαμε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον άνδρα πρότυπο και τον άνδρα μας. Άρα, μόλις δούμε ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να σκεφτούμε γιατί γίνεται αυτό, τι δεν μας ικανοποιεί μέσα στη σχέση μας; Άρα, μπορεί η κατάσταση να αλλάξει όταν του επισημάνουμε μερικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζει για να μην γίνει αυτή η μοιχεία πραγματικότητα.

Αν απατήσαμε στην πραγματικότητα τον άνδρα μας, δηλώνει ότι είναι τα βιώματά μας ή οι ενοχές μας για όσα έχουμε πράξει. Αυτός όμως ήταν η αιτία, διότι η σεξουαλική μας ζωή δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Άλλα λέει το μυαλό, και άλλα η πραγματικότητα κι αυτό το όνειρο καταλήγει να μας θυμίζει ότι όσο έκαιγε το πάθος για τον άλλο ήταν μια χαρά. Τώρα που έσβησε καλός είναι και ο σύζυγος έτσι; Όμως, αν το έμαθε μπορεί να μας κλείσει την πόρτα ή να αλλάξει κλειδαριά. Αν δεν το έμαθε όμως και μας δεχτεί ή μας σκοτώνουν οι τύψεις ότι τον απατήσαμε ή έχουμε το φόβο ότι κάποια μέρα θα το μάθει από τρίτους και αναγκαζόμαστε να το πούμε οι ίδιες. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το χαρακτήρα του ατόμου που παντρευτήκαμε. Ίσως θεωρήσει υπεύθυνο τον εαυτό του γι’ αυτό το κατρακύλισμα και κάνουμε νέα αρχή μαζί του ή νιώσει προδομένος και φύγει, χωρίς να μας δεχτεί πίσω.

Άρα, για να δει κάποια γυναίκα μοιχεία στον ύπνο της, έχει σκεφτεί να την κάνει. Οι άνδρες δεν βλέπουν συχνά όνειρα μοιχείας. Θα δούμε λοιπόν τι χαρακτηριστικά έχει το άτομο που μας ικανοποίησε στο όνειρο και θα τα συγκρίνουμε με του συζύγου.

Όταν όμως βλέπουμε ότι ο σύζυγος μας απατά, νιώθουμε ότι δεν είμαστε αυτό που θέλει, με το δικό μας το μυαλό. Ότι δεν είμαστε ικανές να τον ικανοποιήσουμε ερωτικά, ή αυτό το όνειρο δηλώνει χωρισμό. Άρα σ’ αυτό το όνειρο υπάρχουν ανασφάλειες και φοβίες ότι θα μας αφήσει, ότι θα μας εγκαταλείψει. Είναι εμμονικό πολλές φορές. Γι΄ αυτό το λόγο, όταν δεν του έχουμε εμπιστοσύνη ή τον ζηλεύουμε πολύ τον βλέπουμε με άλλες, δεν μιλώ για τις σχέσεις, αλλά για τον γάμο. Όταν λοιπόν τον βλέπουμε άπιστο, τις περισσότερες φορές είναι πιστός.

Πολλές φορές ένας άνδρας δίπλα μας σε αλληγορικό όνειρο είναι κάτι συμβολικό και δεν πρόκειται για μοιχεία, αυτό γίνεται σε κάποιες άλλες περιπτώσεις και ξεχωρίζει στα μάτια ενός ονειρομάντη.

Εσχατολογία, τέλος του κόσμου

Εσχατολογία, τέλος του κόσμου: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε τη Δευτέρα παρουσία του Κυρίου. Είναι τα όνειρα που βλέπουμε λοιμούς, λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Είναι τα όνειρα που καταστρέφεται η Γη. Είναι τα όνειρα που έρχεται ο Χριστός να μας κρίνει. Που τρέχουμε να ξεφύγουμε. Που πέφτουν τα αστέρια και οι πλανήτες. Που χάνονται οι θάλασσες και σχίζονται σε πολλά κομμάτια οι στεριές. Είναι τα όνειρα που πέφτουν κομήτες και μετεωρίτες και δημιουργούν πυρκαγιά ή βαθιούς λάκκους. Είναι τα όνειρα που μας λένε ότι έρχεται το τέλος. Βλέπουμε το τέλος. Τότε εμφανίζεται μπροστά μας η νεκρά φύση. Όλα πεθαίνουν εκείνη την ώρα, όλα χάνονται. Βλέπουμε λοιπόν το τέλος μιας ζωής.

Αν μας πάρει μαζί της αυτή η καταστροφή και είμαστε μέρος αυτής είναι το τέλος μας. Άρα, ακολουθεί το τέλος μας. Αν μας προβάλει κάποιος αυτή την εικόνα και είμαστε θεατές είναι μια προειδοποίηση ότι αν συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε θα φέρουμε μόνοι μας το τέλος. Αν μας απασχολεί το τέλος του κόσμου, το βλέπουμε συχνά. Αν όμως τρέχουμε να ξεφύγουμε και ξεφεύγουμε είναι αλληγορικά το τέλος μιας μαρτυρικής ζωής, άρα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον τρόπο ζωής μας και να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, γιατί θα μας οδηγήσει σε μια καταστροφή αν παραμείνουμε εκεί. Μοιάζει σαν να καταστρέφεται ο πλανήτης μας και φεύγουμε να αναζητήσουμε άλλο πλανήτη που θα μας δεχτεί, διότι ο δικός μας δεν μπορεί πια, τον καταστρέψαμε. Όσο είμαστε ζωντανοί αυτό μπορεί να γίνει. Όταν η καταστροφή μας παρασύρει, όχι. Άρα, μας υποχρεώνει και δεν μας υποδεικνύει απλά αυτή την αλλαγή. Μας οδηγεί σ’ αυτήν. Ή θα αλλάξεις ζωή ή θα καταστραφείς. Ενδιάμεσοι δρόμοι δεν υπάρχουν σ’ αυτό το όνειρο δυστυχώς. Αυτό μπορεί να το δει π.χ. ένας που παίρνει ναρκωτικά. Ή θα πάει στον ΟΚΑΝΑ να γίνει καλά και να αλλάξει πορεία ή θα χαθεί μέσα στη δίνη που δημιούργησε ο ίδιος. Αυτό είναι ένα παράδειγμα στα χιλιάδες της ζωής. Πολλά άτομα βλέπουν τέτοια όνειρα.

Λένε ότι κι αυτοί που πρόκειται να πεθάνουν βλέπουν τέτοια όνειρα. Σ’ αυτό δεν είμαι 100% σίγουρη. Το γράφω με κάθε επιφύλαξη.

Έχασα το πλοίο

Έχασα το πλοίο: Σ’ αυτό το όνειρο εκτός από το πλοίο μπορεί να χάσουμε το αεροπλάνο, το τρένο, το ταξί και οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο θα μπορούσε να μας μεταφέρει κάπου αλλού. Όμως το πλοίο είναι συνδεδεμένο με την επαλήθευση των ονείρων μας και την επίτευξη των στόχων μας. Άρα, όταν χάνουμε το πλοίο είναι πια πολύ αργά να πάρουμε το δρόμο που έχουμε σκεφτεί να βαδίσουμε. Μ’ αυτό το όνειρο χάνουμε την ευκαιρία να γίνει μια αλλαγή στη ζωή μας. Μένουμε εκεί που ήμασταν μέχρι να έρθει κάποιο άλλο πλοίο να μας πάρει. Αν δεν έρθει ποτέ είμαστε ναυαγοί της ζωής ή αυτό που θέλουμε πια δεν πρόκειται να γίνει. Κάθε φορά που χάνουμε το πλοίο χάνουμε την ευκαιρία να εξελιχτούμε στον τομέα που έχουμε επιλέξει.

Έφυγε το πλοίο χωρίς εμένα και στέκω στην αποβάθρα και το κοιτώ με θλίψη. Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία να αλλάξω ζωή.

Αυτό το όνειρο το βλέπουμε πάντα όταν γράφουμε εξετάσεις. Αν χάσαμε το πλοίο δεν θα περάσουμε στο πανεπιστήμιο, αν χάσαμε το πλοίο και έχουμε ερωτική σχέση θα χωρίσουμε με το άτομο αυτό. Αν το πλοίο μας πάρει στον προορισμό του τότε θα ελέγξουμε αν εκείνος μας θέλει φιλικά ή ερωτικά. Αν μας θέλει ερωτικά είναι μια επιτυχημένη πορεία με το άτομο αυτό. Άρα αυτός που βλέπει αυτό το όνειρο είναι σε θέση να καταλάβει αν θα έχει καλή κατάληξη αυτό που σκέφτεται να κάνει ή όχι.

Γενικά, αυτό το όνειρο το βλέπουμε όποτε ταξιδεύουμε. Έχουμε την αγωνία μην χάσουμε το πλοίο. Τότε είναι απλά όνειρο φοβίας.

Είναι καλό όνειρο να σε πάρει το πλοίο και να προετοιμάζεσαι μέσα σ’ αυτή την πορεία. Αυτό το όνειρο το έχω δει και με γέμισε ελπίδες. Μόλις αράξει, τα όνειρά μας επαληθεύονται. Πάντα προσέχω αν θα με πάρει το πλοίο ή όχι. Είναι πολύ σημαντικό όνειρο. Αυτό δεν ισχύει αν το χάσαμε κάποτε και σαν βίωμα το επαναφέρει το υποσυνείδητο σαν μια κακιά στιγμή που θέλουμε να βγάλουμε από μέσα μας.

Όνειρα συναγερμού

Όνειρα συναγερμού: Είναι μια μικτή κατηγορία ονείρων. Όνειρα αφύπνισης, με φωτιά, τραυματισμού, υπενθύμισης κ.λ.π. Μια κατάσταση που δεν πρέπει να μας ξεφύγει για να είναι όλα μια χαρά. Όταν τραυματιζόμαστε σε διάφορα σημεία του προσώπου είναι ένας συναγερμός ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Π.χ. στο κεφάλι αντιπροσωπεύει όλο το σώμα επειδή εκεί βρίσκεται ο εγκέφαλος. Τα χέρια δηλώνουν ότι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα πράγματα δεν είναι ο κατάλληλος στον αισθηματικό ή επαγγελματικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και με τα πόδια. Αν τραυματιστούμε εκεί δεν έχουμε την ανάλογη στήριξη σ’ αυτούς τους τομείς και αιμορραγούν.

Όταν πονάμε είναι άλλος συναγερμός. Όταν κάποιος κατασκοπεύει τη ζωή μας ή θέλει να μας κάνει κακό είναι άλλος συναγερμός. Γενικά ο συναγερμός δείχνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα. Άρα, ένα σημάδι γι’ αυτό είναι ο κόκκινος φανός που αναβοσβήνει, ή το πράσινο φανάρι της τροχαίας ή ένα κόκκινο σπίτι. Γενικά ο συναγερμός δείχνει ότι η ζωή μας βγαίνει στη φόρα, τα μυστικά μας έχουν μαθευτεί, χάσαμε τις ελπίδες και τα όνειρά μας, δείχνει ότι αν συνεχίσουμε να αδρανούμε θα τα χάσουμε όλα. Είναι μια κατάσταση που μας ειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος, άρα πρέπει να δράσουμε αμέσως!!! Επίσης όταν χτυπήσει συναγερμός πρέπει να ξυπνήσουμε ή να πάρουμε τα φάρμακά μας, το σπίτι πήρε φωτιά, οι σωλήνες τρέχουν θα πλημμυρίσουμε είτε κυριολεκτικά είτε αλληγορικά. Όταν ακούσουμε συναγερμό πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ήρθε η ώρα ή μας υπενθυμίζει να κάνουμε γρήγορα γιατί κάτι θα χάσουμε.

Πολλές φορές μας ενημερώνει, αλλά δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο τομέας. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος είναι αυτός ο τομέας της ζωής μας που έχουμε παραμελήσει ή δεν έχουμε γενικά χειριστεί με το σωστό τρόπο. Θα πρέπει να θέσουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση συναγερμού και να βάλουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες αυτές που έχουμε βάλει σε δεύτερη μοίρα.

Όνειρα του λαθρεπιβάτη

Όνειρα του λαθρεπιβάτη: Είναι το όνειρο που ταξιδεύεις κρυφά χωρίς εισιτήριο. Είναι το όνειρο που μπαίνεις παράνομα σε ένα χώρο που δεν χρειάζεται. Άρα, στην πραγματικότητα μια κοπέλα ελέγχει κρυφά τη ζωή του συντρόφου της, τον κατασκοπεύει, τον παρακολουθεί, διαβάζει τα μηνύματα από το κινητό του. Όσο κι αν την κάνει να νιώθει σίγουρη και ωραία αυτό, το υποσυνείδητο δεν συμφωνεί με τον εγκέφαλο. Το βλέπει σαν κάτι παράνομο. Σαν να μπαίνεις στη ζωή κάποιου άλλου. Άρα, είναι φυσικό να δει το όνειρο αυτό.

Το ίδιο ισχύει αν αγαπάμε ή θέλουμε κρυφά κάποιον και τον κατασκοπεύουμε παρά τη θέλησή του ή εν αγνοία του. Άρα, κάθε τι που συναρπάζει το μυαλό, δεν αρέσει απόλυτα στο υποσυνείδητο και αντιδρά στο όνειρο. Το θεωρεί κάτι παράνομο. Αυτή η εισχώρηση στη ζωή του άλλου εν αγνοία του δεν θα του ήταν αρεστή αν την γνώριζε. Επίσης, μετά βίας το άτομο μπαίνει σε κλειστές πορείες, όπου δεν θα έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι. Π.χ. ο άνδρας που θέλει κάποια είναι δεσμευμένος, εκείνη δεν αφοπλίζεται, αλλά θέλει να της τον πάρει, να μπει κρυφά στη ζωή του και να γίνει αυτή το τρίτο πρόσωπο, με την ελπίδα μια μέρα να την χωρίσει και να γίνει αυτή η μοναδική γυναίκα της ζωής του. Όλες αυτές οι καταστάσεις μας κάνουν λαθρεπιβάτες στο όνειρο. Άρα, φανταστείτε πως μια τέτοια εξέλιξη επηρεάζει το υποσυνείδητο. Κάποτε κι ο εγκέφαλος θα νιώσει ότι αυτή η χαρά έγινε θλίψη. Θα είναι πια πολύ αργά.

Αν δούμε άλλον λαθρεπιβάτη, θα πρέπει να προσέξουμε το πρόσωπό του. Είναι κρυφός μας θαυμαστής.

Η αντιπάθεια και το μίσος στα όνειρα

Η αντιπάθεια και το μίσος στα όνειρα: Είναι ένα συναισθηματικό όνειρο που κρύβει πόνο και μίσος, κάποιος που πονά αλληγορικά, που έχει φθόνο, που δεν είναι ικανοποιημένος από τη ζωή του και όσα περνά. Δείχνει λοιπόν όσα κρύβει μέσα του και προσπαθεί να αντιδράσει, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί. Τους βλέπει όλους εχθρούς και αντιδρά, αλλά δεν είναι πάντα. Αν κάποιος μας μαλώσει τον μισούμε και στο όνειρο τον τιμωρούμε.

Το μοβ τριαντάφυλλο στα όνειρα συμβολίζει το μίσος μετά από βαθύ πόνο.

Όσο πληγωμένο είναι ένα άτομο και πονεμένο, τόσο βλέπει τις καταστάσεις απ’ αυτή την πλευρά. Μπορεί όμως να μισεί αυτή την πλευρά του εαυτού του που τον έφερε σ΄ αυτή την κατάσταση. Την αδυναμία του να φύγει τη στιγμή που συνέβη το κακό ή λίγο πριν γίνει αυτό. Πολλές φορές όμως, δεν βλέπουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν είναι απαραίτητο να νιώθει μίσος στο όνειρο ένας που νιώθει και στην πραγματικότητα. Μπορεί να θέλουμε να επιβάλλουμε τα θέλω μας στους άλλους και όταν αρνούνται να τα ακολουθήσουν τότε κρατάμε αυτή τη στάση.

Κάθε άνθρωπος αγαπά και μισεί διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν και άτομα που αγαπούν την κόλαση τους. Άρα, τα όνειρα μίσους είναι υποκειμενικά. Κανένα όνειρο μίσους δεν είναι κοινό με τα άλλα. Εξαρτάται από το άτομο και τα βιώματά του, πως βλέπει τη ζωή και τον κόσμο γύρω του, τα αντικείμενα και τις καταστάσεις. Κάθε λοιπόν κατάσταση στα όνειρα μίσους δεν έχει την ίδια ερμηνεία. Εξαρτάται από το άτομο και τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τις καταστάσεις.

Εικονικό φάρμακο (φαινόμενο placebo) στα όνειρά μας

Εικονικό φάρμακο (φαινόμενο placebo) στα όνειρά μας: Τα ψεύτικα όνειρα, η ουτοπίες, οι οφθαλμαπάτες υπό άλλη έννοια κρύβονται εδώ. Για να το καταλάβετε θα πω μια ιστορία:

Κάποτε, όταν κόσμος ήταν πιο ευκολόπιστος υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι γεράκια που εκμεταλλεύονταν αυτή την κατάσταση. Διαλαλούσαν ότι είχαν το φάρμακο που γιατρεύει όλες τις ασθένειες, οι μητέρες θα έκαναν παιδιά, ο καρκίνος θα γιατρευτεί και μέσα στα μπουκαλάκια βάζανε νεράκι του θεού με κάποιο χυμό ή χρώμα. Κάποιοι άλλοι ξύνανε την γνωστή ασπιρίνη και παρουσίαζαν το χάπι που δίνει δύναμη, ή έκαναν την γνωστή ζαχαρίτσα χάπι κατά κάποιων ασθενειών. Υπήρχε η αυθυποβολή από το άτομο και ένιωθε με τη σκέψη ότι έπαιρνε το θαυματουργό φάρμακο κι ένιωθε καλά.

Η εναλλακτική ιατρική και η ομοιοπαθητική έχουν πολλά τέτοια σκευάσματα. Το ψέμα γιατρεύει την ψυχή. Είναι λοιπόν καταστάσεις που το άτομο θέλει να παρηγορηθεί ή έχει την ιδέα ότι θα γίνει καλά. Ένα ερέθισμα λοιπόν και όχι η αυθυποβολή φέρνει τα όνειρα αυτά. Η σκέψη ότι θα δούμε αυτό το όνειρο θα μας κάνει καλά. Τα όνειρα αυθυποβολής τα φέρνουμε εμείς. Σ’ αυτά τα όνειρα όμως υπάρχει κάποιο ερέθισμα για να τα φέρουμε και να μας κάνουν καλά. Στα όνειρα αυθυποβολής δεν υπάρχει κανένα ερέθισμα. Στα όνειρα αυθυποβολής θέλουμε να δούμε την αλήθεια. Εδώ θέλουμε να δούμε ένα ψέμα για να είμαστε καλά, για να μας δώσει δύναμη να μην πάψουμε να ελπίζουμε. Έχει κοινά και διαφορές με τα όνειρα αυτά. Ζητάμε έναν ήλιο λαμπερό κι ας ξέρουμε ότι βρέχει. Ένα φάρμακο. Έχει διαφορές με το όνειρο αντίδοτο. Εκείνο έρχεται μόνο του, αυτά τα όνειρα τα φέρνουμε εμείς.

Το ψέμα όμως είναι αδρανές όπως αυτά τα χάπια. Το μόνο που κάνει είναι να δίνει ψεύτικες ελπίδες στο άτομο και το καταλαβαίνει όταν η αλήθεια είναι πολύ πικρή. Μοιάζει με τα ψέματα που μας σερβίρουν οι πολιτικοί μέχρι να τους ψηφίσουμε και μετά γίνεται πόνος όταν το μετανιώσουμε.

Το ψέμα κάποτε θα μας πονέσει περισσότερο, απ’ όσο θα μας πονούσε η αλήθεια. Είναι διπλός ο πόνος όταν το άτομο συνειδητοποιήσει την αλήθεια. Όλες λοιπόν οι εικονικές σκέψεις που κάνουμε για ένα άτομο που εμείς το θέλουμε σαν ήλιο και αυτός μας δείχνει μόνο μια ηλιαχτίδα του γίνονται όνειρο. Έρχεται μια στιγμή που κι αυτή σβήνει. Ελπίζουμε ότι θα τον κατακτήσουμε και κάποτε πέφτει ο ουρανός και μας πλακώνει όταν αντικρίσουμε κατάματα μια άλλη αλήθεια που ποτέ δεν φανταστήκαμε.

Όνειρα αποστείρωσης και απολύμανσης

Όνειρα αποστείρωσης και απολύμανσης: Χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες ονείρων: Απολύμανση και αποστείρωση δεν είναι η ίδια έννοια. Το ένα αφαιρεί κάθε τι βλαβερό, ενώ το άλλο τα αφαιρεί όλα. Η απολύμανση στα όνειρα, είναι ο μηχανισμός της ψυχής μετά από τραυματικές εμπειρίες, από ψυχικές τοξίνες, σκουπίδια και ό.τι μολύνει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Είναι η προσπάθεια να καθαρίσει το άτομο από παθογόνα μικρόβια. Κρατάει όμως όσα τον ωφέλησαν ή τον έκαναν ευτυχισμένο. Όμως αυτό συμβαίνει όταν το άτομο βλέπει απολύμανση ή μικροβιολόγο. Μοιάζει σαν να απέκτησε νέα ψυχή.

Ένα υποχόνδριο άτομο καταναλώνει ντουζίνες από διάφορα σκευάσματα την εβδομάδα. Ένα φυσιολογικό άτομο θέλει μια εβδομάδα περίπου να τελειώσει το ένα.

Η αποστείρωση όμως είναι βαριά παθογόνα κατάσταση ατόμων που λέγονται για μας υποχόνδριοι, που προσέχουν το κάθε τι. Που περνάνε 10 στρώσεις ξιδιού την ημέρα σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Που φοβούνται να βγουν έξω, που πλένουν 100 φορές τα λαχανικά, που φοβούνται να ανοίξουν το παράθυρο να μην μπουν μικρόβια. Στα όνειρά τους μπορεί να είναι κλεισμένοι σε μια αεροστεγή κονσέρβα από γυαλί. Μπορεί να είναι προστατευμένοι, διότι φοβούνται τα μικρόβια. Είναι επιφυλακτικοί να φιλήσουν κάποιον, ρωτάνε αν είναι πλυμένα καλά τα λαχανικά στο εστιατόριο. Παίρνουν προϊόντα μόνο βιολογικά. Γενικά, είναι ανυπόφοροι για όλους και τα όνειρά τους είναι μοναχικά όπως οι ίδιοι. Γι’ αυτούς υπάρχει βάρος στα όνειρά τους, διότι κάτι δεν τους αφήνει να ανασάνουν. Είναι αυτή η κατάσταση που τραβάνε μαζί τους καθημερινά και δεν χαίρονται τη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στον ύπνο τους. Όταν ένα τέτοιο άτομο προσπαθεί να κάνει απολύμανση ακόμα και στα όνειρα δεν τα καταφέρνει. Πάντα του βγαίνει αποστείρωση. Γιατί άραγε;

Ένα φυσιολογικό άτομο όμως όταν αποστειρώνει κάτι δηλώνει ότι ζητά την αρμονία και την ισορροπία στη ζωή του. Να καθαρίσει το μυαλό του από το βλαβερό παρελθόν, από τα γήινα πάθη του χωρίς να κρατήσει ούτε τις καλές σκέψεις, προσπαθώντας πάντα να αγωνιστεί με τον καλύτερο τρόπο και να κερδίσει μια καλύτερη πνευματικότητα, ή να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή του αρνούμενος τα πάντα από την παλιά του ζωή. Αυτό π.χ. το κάνουν οι υποψήφιοι καλόγεροι.

Όνειρα αποτέφρωσης

Όνειρα αποτέφρωσης: Στα όνειρα αυτά φαίνεται ότι το άτομο θέλει να κάψει το παρελθόν του και όσα του θυμίζουν την παλιά του ζωή. Ψάχνει να βρει τον τρόπο να καθαρίσει την ψυχή του και να την απελευθερώσει από τη φυλακή της. Να ζήσει μια τελειότητα και μια πνευματικότητα. Άρα, δηλώνει την αλλαγή στη ζωή του και την επιστροφή σε μια άλλη κατάσταση που θα μπορούσε να ζήσει σε ένα άλλο σώμα με καλύτερες συνθήκες ζωής. Αυτό είναι αλληγορικό σαν να μας λέει ότι αποκτάμε νέα ψυχή και συνεχίζουμε την ζωή μας εντελώς αλλαγμένοι και δάσκαλοι πια μιας άλλης ζωής. Σαν το δέντρο που καίγεται και στη θέση του ορθώνεται ένα άλλο. Άρα, όταν κάτι πεθαίνει κάτι άλλο ζει.

Αυτή είναι μια τεφροδόχος. Μέσα σ’ αυτή φυλάσσεται η στάχτη του νεκρού.

Επίσης, δηλώνει ότι αν ζούσε το άτομο στο Μεσαίωνα με τις ιδέες που έχει σήμερα θα είχαν ορίσει να καεί ή έχει την επιθυμία να καεί μεταθανάτια. Πιθανόν όμως ένας πρόγονός του να έχει καεί και του μετέδωσε αυτή την επιθυμία μέσα από το DNA του ή αν υπάρχει πράγματι η μετεμψύχωση ακολουθεί το κάρμα της προηγούμενης ζωής του, όπου εκεί έχει πράγματι καεί σαν μάγος ή μάγισσα. Ψυχικά είναι λάτρης του μαζοχισμού και του αρέσει να τον βασανίζουν και να τον πονάνε, όπως ακριβώς πονάει ή καίει και η φωτιά.

Η τεφροδόχος δείχνει ότι η μοίρα μας είναι προδιαγραμμένη αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας. Δείχνει πόσο εξαντλημένοι ήμασταν στο παρελθόν και τώρα με μια αλλαγή επιτυγχάνουμε την ευεξία και την αναγέννηση σε μια άλλη διάσταση, δηλαδή σε μια άλλη στιγμή της ζωής μας. Σαν να κάψαμε αυτό το σώμα και αποκτήσαμε καινούριο. 

Η αυτοκτονία στα όνειρά μας

Η αυτοκτονία στα όνειρά μας: Είναι η προσπάθεια να φύγουμε από μια κατάσταση για να βρεθούμε σε μια άλλη διάσταση αλληγορικά, νέα φάση στη ζωή μας, ή να σταματήσουμε τη ζωή που κάνουμε και να ανανεωθούμε ή να καταπιέσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο και να αρνηθούμε όσα μέχρι χθες μας έκαναν ευάλωτους και δυστυχισμένους. Οτιδήποτε λοιπόν μας απομακρύνει από την ευτυχία με την αυτοκτονία στο όνειρο το απομακρύνουμε. Όμως, για να δούμε ένα τέτοιο όνειρο η ζωή μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, είμαστε δειλοί κάνοντας αυτή τη σκέψη και δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ή να την δεχτούμε ως έχειν. Άρα ζητάμε να φύγουμε απ’ αυτή τη ζωή με σκοπό να την αλλάξουμε.

Άρα, αν έφυγε κάποιος που θέλαμε πολύ, αυτοκτονεί αυτή η πλευρά του εαυτού μας που τον ζητούσε, αλλά αν υπάρχει δεύτερη υπόσταση που μας κάνει να ζούμε κάπου, τον κρατάμε και δεν θέλουμε να χαθούν τα δεδομένα του από την ψυχή μας. Επίσης, αν χάλασε κάτι που αγαπάμε πολύ προσπαθούμε να αυτοκτονήσουμε στο όνειρο για να απομακρύνουμε αυτή ακριβώς τη θλίψη. Χάλασε το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα και δεν φτιάχνει, πεθαίνει η θλίψη μου με την αυτοκτονία και μου δίνει την δυνατότητα η ζωή να αγοράσω άλλο.

Αν ονειρευόμαστε ότι αυτοκτονούμε αντιπροσωπεύει την απεγνωσμένη επιθυμία μας να αλλάξουμε ζωή, να απελευθερωθούμε από τα προβλήματά μας και να αποδράσουμε από όσα μας βασανίζουν και μας πονάνε. Θέλουμε να ξεφύγουμε για να πάψουμε να πονάμε. Κυριολεκτικά, όμως δείχνει πόσο δειλοί είμαστε και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μπορεί να νιώθουμε ενοχές, που δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε αυτόν που μας έφερε σ’ αυτή την κατάσταση και αυτοτιμωρούμαστε. Όλα αυτά ισχύουν στην κυριολεκτική εκδοχή. Όμως η πιο επικρατέστερη ερμηνεία είναι ότι αποχαιρετάμε μια δύσκολη ή άσχημη πλευρά του εαυτού μας και καλωσορίζουμε μια νέα. Άρα, είναι μια νέα φάση στη ζωή μας. Προγνωστικό όνειρο είναι σε αρρωστημένες καταστάσεις και πιο αρρωστημένο γίνεται όταν το όνειρο μας φωτίσει να το πράξουμε. Τότε ανήκει στα αυτοκαταστροφικά όνειρα.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος άλλος αυτοκτονεί δείχνει ότι εμείς είμαστε πιο δυνατοί απ’ αυτόν, είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να δει τα πράγματα με διαφορετική ματιά. Επίσης, δείχνει ότι πρέπει να σκοτώσουμε ό,τι μας έδενε με το άτομο αυτό, διότι είναι πιο αδύναμος από μας. Άρα, με την αυτοκτονία του μας ωθεί να σβήσουμε από μέσα μας όσα μας έχει κάνει. Πρέπει να ξεφύγουμε εντελώς από το άτομο αυτό και να γίνουμε διαφορετικοί άνθρωποι. Αφού είμαστε ζωντανοί, μπορούμε. Έχει πολλές διαφορές και ομοιότητες με τα όνειρα αυτοκαταστροφής.

Νεκρά φύση στα όνειρα

Νεκρά φύση στα όνειρα: Παλιά πίστευα ότι ήταν καλό όνειρο. Όμως έχω ανακαλύψει στην πορεία ότι δεν είναι πάντα καλό όνειρο δυστυχώς. Όταν έχει φρούτα το φόντο δείχνει υγεία και ενέργεια. Άρα, μας λείπει ενέργεια και πρέπει να την αποκτήσουμε απ’ τα φρούτα. Όμως, όταν έχει νεκρά ζώα το φόντο ή σκελετούς, δείχνει ότι όλα γύρω μας έχουν πεθάνει. Από την ελπίδα μας μέχρι και εμάς τους ίδιους. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Βιβλία ή αντικείμενα δείχνουν ότι έχουμε παραμελήσει τη μόρφωση ή τη δουλειά μας και χρειάζεται να γίνουμε συνεπείς. Καλή η διασκέδαση και η λούφα, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε μ’ αυτά.

Όμως έχει και την καλή ερμηνεία ότι όσα νεκρά αισθήματα ή ασθένειες έχουμε μας εγκαταλείπουν και φεύγουν από πάνω μας. Πεθαίνουν. Όταν μείνει το άτομο ζωντανό περιφέρεται μέσα σ’ αυτή την κόλαση με το φόβο ότι αν μείνει πολύ μέσα σ’ αυτή θα πεθάνει. Θα τελειώσει το νερό ή το οξυγόνο.

Αν όμως ζωγραφίζει την νεκρά φύση με πεθαμένα ζώα ή ανθρώπους και ξερά λουλούδια είναι εντελώς σίγουρος ότι είναι ζωντανός- νεκρός στο όνειρο, αλλά όταν ζωγραφίζει αντικείμενα ενδιαφέρεται για την ύλη. Άρα, κάνει μια βόλτα στον εγκέφαλό του και βλέπει ότι όλα έχουν πεθάνει. Όλες οι ελπίδες και τα όνειρά του μένουν είναι εκεί πέρα. Όταν πεθάνει τίποτα δεν πρόκειται να πάρει μαζί του από όλα αυτά. Όσο μένει εκεί, τόσο ενσωματώνεται με όλα αυτά που βλέπει μπροστά του. Ξερά δέντρα, νεκρά ζώα αλλά και άψυχα αντικείμενα.

Άρα, δείχνει ότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο για το τι θα φάει, τι θα διαβάσει, τι θα δει. Είναι δεμένος με τα υλικά αγαθά. Άρα, απομονωμένος σε μια δική του κατάσταση. Μακριά από την συντροφικότητα, την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη, έννοιες μετά από το όνειρο αυτό, τις περισσότερες φορές άγνωστες σ’ αυτόν.

Βασανιστικά όνειρα

Βασανιστικά όνειρα: Είναι τα όνειρα που βασανιζόμαστε ή μας βασανίζουν χωρίς να είναι καταδικαστικά όνειρα σε ήπια ή σοβαρή μορφή. Βλέπουμε ότι μας φέρονται δεσποτικά, μας χτυπάνε στην πλάτη, μας φέρονται απάνθρωπα, όπως σε καιρό πολέμου βασάνιζαν οι Γερμανοί τους αιχμαλώτους τους για να μιλήσουν ή να καταδώσουν κάποιον που είναι εχθρός των Γερμανών ή να μαρτυρήσουν πότε θα κάνουν επίθεση οι Έλληνες με σκοπό να τη χαλάσουν ή να τη σταματήσουν. Επειδή είναι μια πολιτισμένη κατοχή η αρχηγία των Γερμανών στην ΕΕ, μοιάζει σαν να εξουσιάζει την Ελλάδα. Όταν λοιπόν ένα άτομο δει ότι βασανίζεται από Γερμανούς σήμερα, νιώθει ότι είναι ένας πολιτισμένος πόλεμος αυτός που ζούμε. Δεν του αρέσει να αποφασίζει η Γερμανία για μας, χωρίς εμάς και επειδή εναντιωνόμαστε σε όσα ζητάνε από μας οι δανειστές, βλέπουμε ότι μας βασανίζουν. Αλληγορικά είναι αβάσταχτα όσα μας ζητάνε. Πολλοί δεν αντέχουν αυτές τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν από μας και βασανίζονται.

Κάποιες άλλες δεν μπορούν να βλέπουν να βασανίζονται τα παιδιά τους από μια καρκινογόνα σχέση, από την φυλακή που βρίσκονται. Όταν τα παιδιά τους είναι ναυτικοί ή ζουν σε ξένο τόπο και δεν τα βλέπουν, όταν παίρνουν ναρκωτικά. Μάνες ή θείες υποφέρουν για την μοίρα που έχουν τα παιδιά και αυτός ο καημός γίνεται βάσανο στην ψυχή. Ειδικά, αν έχει σκοτωθεί άδικα το παιδί τους ή βρίσκεται σε αφάνεια. Αυτός είναι ένας καημός που γίνεται βάσανο και με τον καιρό εφιάλτης μόνιμος.

Άρα, έχουν μια σύνδεση με τα ψυχαναγκαστικά όνειρα, αλλά έχουν μικρές διαφορές. Κάποιες στιγμές το άτομο βασανίζεται στο όνειρο χωρίς να χρειάζεται να γίνει αυτό.

Αν μας βασανίζουν δηλώνει ότι νιώθουμε θύματα ή αβοήθητοι σε κάποια κατάσταση ή σχέση ή κατάσταση. Νιώθουμε ότι μας έχουν δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να το αλλάξουμε. Το όνειρο αυτό μπορεί να το δουν άτομα που έχουν σαδομαζοχιστικές επιθυμίες. Τους αρέσει να τους βασανίζουν προς τέρψη τους.

Αν όμως βλέπουμε ότι βασανίζουμε εμείς κάποιον ή βλέπουμε άλλους που βασανίζονται σημαίνει ότι αυτομωρούμαστε για τις λάθος συμπεριφορές μας ή κακές μας συνήθειες. Επίσης, είναι η κατάσταση που φέρνουμε τους άλλους όταν τους βασανίζουμε ή έχουμε παράλογες απαιτήσεις απ’ αυτούς. Όμως, κάπου στο βάθος σε άλλες περιπτώσεις, ζητάμε εκδίκηση για όσα μας έχουν κατά καιρούς κάνει. Είναι ο θυμός μας που σιγοβράζει σαν ηφαίστειο και αλίμονο όταν γίνει η έκρηξη.

Όνειρα ενέργειας

Όνειρα ενέργειας: Μάθαμε για τα όνειρα γεύσης, αλλά το φαγητό δεν έχει πάντα αυτή την ερμηνεία στο όνειρο. Ας φανταστούμε ότι είμαστε μια μηχανή. Για να πάρει μπροστά και για να έχει ενέργεια πρέπει να φάει. Άρα, σ’ αυτά τα όνειρα η λήψη φαγητού χωρίς γλυκό δείχνει ότι μας λείπει ενέργεια και πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες βιταμίνες, ώστε να πάρουμε μπροστά. Αυτό φαίνεται όταν τρώμε πολύ ή ανεξέλεγκτα και στο τέλος ευχαριστιόμαστε. Αυτό ισχύει όταν καταναλώνουμε φρούτα ή κάτι υγιεινό. Δυστυχώς, χάσιμο ενέργειας είναι όταν οι τροφές δεν έχουν την ανάλογη θρεπτική αξία. Όταν είναι χάμπουργκερ ή τηγανιτές πατάτες ή τέλος πάντων κάτι λιπαρό. Όταν ευχαριστηθούμε από τα φαγητά αυτά είναι όνειρα γεύσης, στέρησης ή επιθυμίας.

Επίσης, όταν βλέπουμε ότι μόνο κοιμόμαστε μοιάζει σαν να φορτίζουμε την μπαταρία μας. Έχουμε ανάγκη ύπνου. Δεν βλέπουμε άλλο να κοιμάται. Μόνο εμείς. Κοιμόμενοι βλέπουμε ότι μόνο κοιμόμαστε. Αυτό φορτίζει τον εγκέφαλο και του δίνει ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει αν δούμε ότι βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο, κηροζίνη στο αεροπλάνο, όταν βάζουμε πετρέλαιο στο πλοίο. Στα όνειρα ενέργειας βλέπουμε επίσης ότι θηλάζουμε ένα μωράκι και ότι γυμναζόμαστε.

Μια ψυχολογική συνεδρία, μια στήριξη μας δίνει ενέργεια και δύναμη. Όμως αυτές είναι μικτές κατηγορίες ονείρων. Δεν ανήκουν αποκλειστικά στα όνειρα αυτά.

Ο καθαρός νους, οι καλές επιλογές δίνουν στα όνειρα καλή ενέργεια. Επίσης, ένα κείμενο που γράφουμε ενεργοποιεί το πνεύμα μας. Ένας παρήγορος λόγος δυναμώνει την ψυχή. Όμως τα όνειρα αυτά σε συνδυασμό με τα όνειρα αντίδοτα δίνουν το καλό΄αποτέλεσμα. Κακός σύμβουλος είναι τα όνειρα δηλητήρια της ψυχής. Υπάρχουν πολλές τέτοιες κατηγορίες που καλό είναι το άτομο να προσπαθήσει να μην τα δει για το καλό της ψυχολογίας του και για να μην χάσει ενέργεια και προστεθεί άγχος. Αυτή η κατάσταση θα το βλάψει και θα του χαλάσει τη διάθεση. Όλα όσα προσπάθησε να καταφέρει με αγώνα θα πιάσουν πάτο και θα το παρασύρουν εκεί.

Η προσθαφαίρεση δύναμης από μας ή από άλλους κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στα όνειρα αυτά. Όταν προσπαθούμε να γίνουμε υπεράνθρωποι έχουμε μεγάλο απόθεμα ενέργειας μέσα μας. Όταν όμως άλλοι μας ωθούν να παλέψουμε για κάτι καλό και αποτελεσματικό, μας έχουν εμπιστοσύνη και όχι εμείς στον εαυτό μας. Όταν τα καταφέρνουμε, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας και τις χρησιμοποιούμε σωστά. Όταν όμως άλλοι μας βοηθούν σ’ αυτά που θα μπορούσαμε εμείς, πάντα στο όνειρο, δηλώνει ότι το απόθεμα ενέργειας έφθασε στο μηδέν και οι μπαταρίες μας χρειάζονται φόρτιση.

Κακό όνειρο είναι όταν μας μεταδίδει κακή ενέργεια κάποιος, όταν μας σπρώχνει προς το μέρος του, όταν κολλάμε πάνω του σαν μαγνήτης, όταν μας ρουφά. Μας σπρώχνει σε μια κακή ενέργεια ή μας απορροφά μέρος αυτής. Όπως ένα δέντρο μας κρατά στην αγκαλιά του και μας ρουφά με κακό τρόπο μέσα σ’ αυτό σαν να μας πνίγει και φωνάζουμε βοήθεια. Δεν είναι απλά ένας εφιάλτης, αλλά ότι κοιμηθήκαμε πάρα πολύ, περισσότερο από το κανονικό και μας απορροφά μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Αυτά μας κάνουν αδύναμους και άτονους. Είναι φυσικό να ξυπνήσουμε πια!!!

Όνειρα βοήθειας ή ανάγκης

Όνειρα βοήθειας ή ανάγκης: Είναι όνειρο που δείχνει ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν μπορούμε να δουλέψουμε ατομικά, αλλά ομαδικά, είμαστε άτομα που ζητάμε τους άλλους τους έχουμε ανάγκη και ζητάμε συγνώμη αν έχουμε υποτιμήσει τα πιστεύω τους, για να προβάλουμε τα δικά μας και να πετύχουμε, κάτι όμως που δεν έγινε. Στα συγκεκριμένα όνειρα υπάρχει το συμφέρον, διότι αν δούμε ότι πετύχαμε δεν τους θυμόμαστε. Αυτό γίνεται μόνο στην αποτυχία μας. Όταν εκπέμπουμε s.o.s. ζητάμε να σώσουν τις ψυχές μας από τον όλεθρο ή την δύσκολη κατάσταση που έχουμε πέσει. Μπορεί να ζητάμε άμεσες απαντήσεις. Το ίδιο ισχύει όταν στέλνουμε ένα μήνυμα σε μπουκάλι, ή προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε κάποιον ή να επικοινωνήσουμε μαζί του. Ναι, είμαστε σε απόγνωση και ζητάμε ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Αν όμως δούμε ότι έχουμε ανάγκη έναν εχθρό, δηλώνει ότι νιώθουμε ψυχικά διαλυμένοι γι’ αυτή τη σχέση. Ίσως, για την ψυχή να ήταν κάτι ωφέλιμο και θα βοηθούσαμε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας, αν δίναμε τόπο στην οργή και από εχθροί γινόμασταν ξανά φίλοι. Άρα, πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία ή να βρούμε μια μέση λύση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στη ζωή μας μαζί του. Από εχθροί να γίνουμε γνωστοί απλά, καλό είναι. Θαύμα θα αποτελούσε να γίνουμε φίλοι ξανά. Όταν όμως τους αφήνουμε αβοήθητο και δεν νιώθουμε άσχημα, τότε η ίδια η ψυχή ζητά να απομακρυνθούμε απ’ αυτόν, διότι μια επανασύνδεση θα μας κάνει κακό παρά καλό.

Αν βλέπουμε ότι καλούμε την αστυνομία να μας βοηθήσει ή ένα ασθενοφόρο ή κάτι άλλο να μας πάει στο νοσοκομείο ή να μας βγάλει από το αδιέξοδο που έχουμε πέσει, τότε νιώθουμε χαμένοι, ανίκανοι κουρασμένοι ή συντετριμμένοι ψυχολογικά, ανάλογα το κακό που μας βρήκε. Το χειρότερο είναι να έρθει οδική βοήθεια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Αν μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση, η λύτρωση αργά ή γρήγορα θα έρθει. Αν μείνουμε αβοήθητοι αυτό ισχύει και στη ζωή. Ναι, δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να σωθούμε. Έχουμε την ανάγκη των άλλων και ζητάμε ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Αν ονειρευόμαστε ότι μας έχουν ανάγκη δείχνει ότι είναι εξαρτημένοι από εμάς . Και αντίθετα, αν έχουμε εμείς τους άλλους ανάγκη, εμείς είμαστε εξαρτημένοι απ’ αυτούς. Αλίμονο αν καταλάβουν κάτι τέτοιο. Θα μας εκμεταλλευτούν!!!

Όνειρα Βλάβης ή ζημιάς

Όνειρα Βλάβης ή ζημιάς: Είναι πολύ σημαντικά όνειρα που πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Όπως οι ασθένειες δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σώμα, η βλάβη δείχνει αλληγορικά ότι κάτι είναι χαλασμένο και δεν μπορούμε πια να το έχουμε υπό την κατοχή μας ή είναι η ανησυχία ότι έχουν χαλάσει κάποια αγαπημένα μας αντικείμενα σαν όνειρα ανησυχίας ή φοβίας. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητο είναι μια αδράνεια της ζωής μας. Άρα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε, όχι απλά μια συγκεκριμένη πορεία, αλλά γενικά να κινηθεί το αυτοκίνητο. Μοιάζει σαν να έχει παραιτηθεί το άτομο από την ίδια τη ζωή και δεν θέλει πια να προχωρήσει.

Στον πολιτισμό μας όμως, τα όνειρα με βλάβες και ζημιές είναι συχνά και δείχνουν πόσο συνδεδεμένοι και εξαρτημένοι είμαστε από τις μηχανές. Αν χαλάσει π.χ. το κομπιούτερ μας δένονται τα χέρια. Δεν μπορούμε να διαβάσουμε ή να γράψουμε το κείμενό μας. Άρα, είναι μια ανησυχία για την κατάσταση αυτή. Αλληγορικά όταν χαλάσει η φωτογραφική μηχανή δηλώνει ότι το άτομο δεν μπορεί να κρατήσει αυτά που του λένε, είναι αφηρημένος ή έχει έλλειψη προσοχής ή συγκέντρωσης ή δεν θυμάται όσα έχει δει. Αν χαλάσει το ρομπότ είναι ο φόβος ότι θα κάνουμε οι ίδιοι όπως παλιά τις δουλειές. Αν χαλάσει το ψυγείο δεν θα συντηρηθούν τα τρόφιμα, αν χαλάσει το πλυντήριο δεν θα πλυθούν τα ρούχα κ.λ.π. Όμως αλληγορικά έχουν άλλες ερμηνείες. Τα όνειρα αυτά πολλές φορές συνδέονται με τα όνειρα παύσης.

Όμως μια βλάβη μπορεί να δείχνει αλληγορικά ψυχρότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, σεξουαλική ανικανότητα γενικά δείχνει μια επικείμενη καταστροφή σε κάποιον τομέα ή σε μια απόφαση που έχει πάρει. Αν διορθωθεί η βλάβη επανέρχονται τα πράγματα σε μια προτέρα κατάσταση, όπως κόβεται το ρεύμα ή το τηλέφωνο και επανέρχονται.

Άρα, μια χαλασμένη μηχανή είναι η αφύπνιση ότι κάτι μέσα μας δεν λειτουργεί σωστά και χρειάζεται διόρθωση ή ρύθμιση. Μπορεί μια χαλασμένη βρύση να μας υπενθυμίσει ότι αφήσαμε τη βρύση ανοικτή και πήγαμε να κοιμηθούμε, στάζει και υπάρχει φόβος μέχρι το πρωί να πλημμυρίσει το σπίτι. Πολλά πράγματα γύρω μας είναι συμβολικά και δείχνουν ότι το κάθε ένα απ’ αυτά έχει τη δική του λειτουργία στη ζωή μας και την δική του χρησιμότητα. Πώς θα ερμηνεύσουμε αυτό το όνειρο κυριολεκτικά ή αλληγορικά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν δεν ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό που έπαθε βλάβη για εμάς ή πιο μήνυμα θέλει να μας δώσει το υποσυνείδητο. Άρα, κάτι στη ζωή μας δεν δουλεύει σωστά. Η πρώτη σκέψη πρέπει να πάει στην κυριολεκτική ερμηνεία. Αν την αποκλείσουμε ισχύει η αλληγορική. Τι είναι η αλληγορική και η Κυριολεκτική; Θα πω μερικά παραδείγματα για να γίνει η σύγκριση:

Σκέψου ότι έπεσε το κρεβάτι ενός ζευγαριού στο όνειρο. Μήπως λοιπόν η ζωή δεν μπορεί να συγκρατήσει αυτή τη σχέση; Αν ναι, γιατί να πέσει το κρεβάτι; Κι όμως, μπορούμε να δούμε και κυριολεκτικά αυτό το αφυπνιστικό όνειρο. Μια βίδα δεν μπήκε σωστά και αντιλήφθηκε το υποσυνείδητο ότι αν συνεχίσουμε να το ζορίζουμε πολύ, ξέρετε πως; Κάποια στιγμή θα πέσει. Άρα, πρέπει να δούμε το πρόβλημα πρώτα κυριολεκτικά. Αν δεν ισχύει αυτό, ισχύει η αλληγορική ερμηνεία του. Αν όμως μια σχέση δεν πάει καλά, αυτό το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Άρα, το γνωρίζουμε.

Άλλο παράδειγμα, αν χάλασε η τηλεόραση είναι σημάδι ότι πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει. Να βγούμε από το σπίτι και να διασκεδάσουμε. Άρα, δεν πρέπει να μένει συνέχεια ανοικτή. Αν χαλούσε θα την κλείναμε. Άρα, είναι το έναυσμα να την κλείσουμε και να βγούμε από το σπίτι. Όμως, μπορεί να υπάρχει και ένα προβληματάκι που αν δεν το διορθώσουμε η τηλεόραση θα χαλάσει. Άρα, η ψυχή έχει ανάγκη να ξεφύγει λίγο από τον εθισμό αυτό ή αντιλαμβάνεται κάποιο πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει αν μιλάμε πολύ στο κινητό. Όταν χαλάσει στο όνειρο μας, μας δίνει την ιδέα ότι πρέπει να το κλείσουμε κάποιες στιγμές και να αφοσιωθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή να έρθουμε σε επαφή με ένα άτομο, ώστε να μιλήσουμε μαζί του με τον γνωστό διαπροσωπικό τρόπο που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι πριν το 1980 που βγήκαν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα και έπαψαν από τότε να υφίστανται οι διαπροσωπικές σχέσεις. Τώρα δεν βλέπεις τον άλλο για να χωρίσεις. Με ένα μήνυμα χωρισμού τελειώνουν όλα. Άρα, πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο ερμηνείας κάθε χαλασμένης μηχανής.

Επειδή εγώ βγάζω πολλές φωτογραφίες όποτε ταξιδεύω, μόνιμα βλέπω ότι η φωτογραφική μου είναι χαλασμένη ή την ξεχνώ κάπου. Σαν να μου λέει το όνειρο άφησέ την λίγο ξεκόλλα και δες και με τα μάτια σου κάποιες στιγμές αυτό το τοπίο.

Οι ζημιές που γίνονται σε διάφορους τομείς είναι μια προειδοποίηση για να μην γίνουν. Αν προσέξουμε καλά τι ζημιά έγινε, πολλές φορές είναι μια προειδοποίηση πως αν δεν προσέξουμε την κατάσταση αυτή που εντόπισε το υποσυνείδητο μπορεί να γίνει το κακό. Αν έπαθε βλάβη το πλοίο ή το αεροπλάνο που θα μας μεταφέρει δηλώνει κάποια εμπόδια ή ότι το άτομο φοβάται αυτό το ενδεχόμενο κατά βάθος. Όλα τα πράγματα που χαλάνε στο όνειρο δεν θα χαλάσουν στην πραγματικότητα. Είναι μέλημά μας να φροντίσουμε γι’ αυτά, ώστε να μην γίνουν πραγματικότητα όσα είδαμε ή φοβόμαστε. Όμως οι επαγγελματίες βλέπουν συχνότερα από όλους όνειρα ζημιάς ή βλάβης των αντικειμένων εργασίας τους. Τους λόγους τους αναφέρω στο κεφάλαιο εκείνο που τους αφορά. Τέλος, αν δούμε ότι θέλουμε να μεταφέρουμε ένα νέο  σύντροφο με το αυτοκίνητό μας κι αυτό χαλάσει, δηλώνει ότι κατά βάθος δεν είναι αληθινή εσώψυχη επιθυμία να είμαστε μαζί του. Δεν είναι τυχερό να είμαστε μαζί. Υπάρχει εμπόδιο. Ακόμα κι αν φτιάξει το αυτοκίνητο εκείνος θα έχει φύγει, αφού δεν γίνεται να πάμε μαζί. Αν έχει μείνει, ίσως εμείς αλλάξουμε γνώμη. Δεν γίνεται να χαλάσει το αυτοκίνητο και αφού φτιάξει να πάμε μαζί. Αυτό είναι άτοπο. Αν ήταν τυχερό, το αυτοκίνητο θα ήταν εντάξει από την αρχή. 

Βόθρος και λάσπη στα όνειρά μας

Βόθρος και λάσπη στα όνειρά μας: Είναι τα όνειρα που είμαστε κυλισμένοι στο βούρκο, στη λάσπη αλληγορικά και κυριολεκτικά. Όταν είμαστε αλληγορικά, δηλώνει ότι έχουμε βρομίσει την ψυχή. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε όλες τις ιερόδουλες εδώ, διότι οι πιο πολλές έχουν αγνή ψυχή. Αναφέρομαι σε καταστάσεις που η παρανομία έχει εισχωρήσει στο μεδούλι τους και αντί να καθαριστούν παρασύρουν κι άλλους στη βρώμικη κατάσταση που έχουν οι ίδιοι πέσει, στο δρόμο που οι ίδιοι έχουν βαδίσει. Ισοβίτες, τρομοκράτες, κακοποιοί, κλέφτες, παράνομοι κ.λ.π.

Άρα, πρέπει να απελευθερώσουμε και να δρομολογήσουμε τα συναισθήματά μας. Κάτι θα μας έχει απομείνει καθαρό μέσα απ’ όλη αυτή τη σαπίλα. Κάπου θα υπάρχει ένας θησαυρός. Όταν λοιπόν δούμε αγωγό καθαρισμού τότε μπορούμε να βγάλουμε όλη τη βρωμιά από μέσα μας. Όμως δεν πρέπει να είναι μια χαμένη προσπάθεια. Αυτό θα μας κουράσει ψυχικά.

Η δυστυχία υπάρχει στις ψυχές των ατόμων που βλέπουν οχετό, αν δεν είναι καθαριστές λυμάτων βόθρων ή ασχολούνται με τον καθαρισμό της αποχέτευσης κ.λ.π.. Άρα, αν ρίξουμε κάποιον μέσα στον οχετό τον έχουμε παρασύρει και ζητά να τον λυπηθούμε ή τον έχουν παρασύρει άλλοι και ζητά τη βοήθειά μας. Αν σώζουμε ανθρώπους από την καταστροφή είναι ένα όνειρο που δείχνει τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας. Άρα, εμείς δεν συμμετέχουμε. Όμως, είναι ένα ρίσκο αυτό, διότι μπορεί να είναι μια παγίδα για να μας παρασύρουν.

Τα λύματα του βόθρου αν δεν έχουμε βυτίο βόθρου ή δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά, δείχνουν πόσο ανακατευόμαστε με την βρωμιά αλληγορικά και πόσο ξεδιάντροποι θα πρέπει να είμαστε, αφού κρύβουμε όλη τη σαπίλα μέσα μας και μισούμε τον εαυτό μας που έφτασε εδώ που έφτασε και έχουμε πόνο και πίκρα σ’ αυτούς που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή, από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Έτσι, φτάνουμε στην εκδίκηση. Όμως, δηλώνει και τη χαμηλή μας αυτοεκτίμηση όταν λέμε πόσο ταπεινοί, αμαρτωλοί και βρώμικοι είμαστε, χωρίς αυτό πραγματικά να ισχύει.

Ο υπόνομος αλληγορικά είναι το σημείο όπου μαζεύονται οι βρώμικες σκέψεις, οι παλιές μας αμαρτίες που δεν έχουμε εξομολογηθεί, οι άσχημες συνθήκες ζωής που προκαλέσαμε χωρίς ή με τη θέλησή μας στους άλλους και οι παλιές μας σχέσεις που δεν κατάφεραν να μας απελευθερώσουν την ψυχή, αλλά παραμένουν εκεί με φόβο να μολύνουμε την ψυχή μας. Άρα, κάτι πρέπει να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατόν, να φύγουν όλα αυτά, πριν πάθουμε αλληγορικά χολέρα.

Όμως εμείς καταπιέζουμε τον εαυτό μας και ζητάμε από το υποσυνείδητο να τα κρατάει όλα αυτά παρά τη θέλησή μας, χωρίς να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να φύγουν όλα αυτά και να καθαρίσει το υποσυνείδητο με τη δυνατότητα να εμπλουτιστεί με υγιεινές συνθήκες ζωής που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κρατάμε ιστορίες που μας πόνεσαν και κοντεύουν να γίνουν αρρώστια και δεν απαλλασσόμαστε απ’ αυτές, ώστε να γίνει μια καθαρή σχέση και να ευτυχίσουμε!!!

Άρα, φοβόμαστε το αβέβαιο που έρχεται και θεωρούμε βέβαιο αυτό που ζήσαμε. Άρα, κατά βάθος είμαστε ανασφαλείς. Από το σκοτάδι προτιμάμε το κερί. Όμως από το κερί είναι πιο δυνατός ο ήλιος. Αυτόν πρέπει να αναζητήσουμε. Όταν ο ήλιος λάμπει στον ουρανό το φως του κεριού δεν είναι σημαντικό πια, είναι περιττό. Σβήνει. Μακάριος είναι όποιος το σβήσει νωρίς κι ας μείνει στο σκοτάδι. Για λίγο θα είναι, μέχρι να δει το ευεργετικό φως του ήλιου του.

Όνειρα γενεθλίων

Όνειρα γενεθλίων: Είναι όμορφο να δούμε ότι γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ημερομηνία κάτι σημαντικό αρχίζει για μας. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε αποδεχόμαστε τις καταστάσεις ως έχειν ή κάτι καινούριο ξεκινάει. Κάτι που αξίζει να θυμόμαστε αυτή την ημερομηνία. Αν βλέπουμε ότι έχει αυτός που μας ενδιαφέρει γενέθλια τότε δηλώνει ότι τον βάλαμε αυτή την μέρα στην ψυχή μας, μπήκε στη σκέψη μας, μπήκε στα όνειρά μας αλληγορικά και σαν νέος εισβολέας γράφουμε την ημερομηνία καταχώρησης στο υποσυνείδητό μας. Άρα, γι’ αυτόν είναι γενέθλια. Αυτή την εισχώρηση γιορτάζουμε. Αν βλέπουμε ότι έχει κάποιος δικός μας γενέθλια μπορεί να κοντεύει ο καιρός που τα έχει ή περάσαμε πολύ ωραία σ’ αυτά όταν τα είχε. Όταν βλέπουμε ότι έχουμε γενέθλια και εκείνος μας εγκαταλείπει δηλώνει ότι αυτή την ημερομηνία που έφυγε από τη ζωή μας γιορτάζουμε. Απαλλαχτήκαμε απ’ αυτόν.

Όταν βλέπουμε ότι κάνουμε ευχή πάνω στην τούρτα, την ώρα που μας λένε το τραγουδάκι των γενεθλίων, αυτή η ευχή θα πραγματοποιηθεί. Όταν σβήνουμε κεριά δηλώνει ότι ακόμα μια χρονιά πέρασε. Μια νέα γεννιέται ή θα ζήσουμε ακόμη μια. Αν δούμε επίσης ότι έχουμε γενέθλια μπορεί κάποιος να μας κάνει ένα δώρο χωρίς λόγο ή να αποκτήσουμε κάτι όμορφο. Να μας κάνουν μια έκπληξη. Επίσης, όταν δούμε ότι έχουμε γενέθλια ένας νέος έρωτας γεννιέται!!!

Όνειρα αποδοκιμασίας (γιουχάισμα)

Όνειρα αποδοκιμασίας (γιουχάισμα): Αυτά τα όνειρα κρύβουν μια ανασφάλεια και έναν φόβο ότι οι άλλοι θα μας κρίνουν άσχημα για τον τρόπο που ενεργούμε ή σκεφτόμαστε. Αναζητάμε λοιπόν την αποδοχή των ανθρώπων και θέλουμε να ξεφύγουμε από τόσο δυσάρεστες καταστάσεις. Άρα, αν ήξεραν πως αισθανόμαστε στην προκειμένη φάση θα νιώθαμε τόσο αμήχανα αφού η κατάστασή μας είναι άκρως ξεφτιλιστική και θα ενεργούσαν με τον τρόπο αυτό. Αλληγορικά, είναι ο ψυχικός μας κόσμος που δηλώνει ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα βλέπουμε εμείς και μας κοροϊδεύει επειδή δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάληξη των πραγμάτων. Ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη απ’ ό,τι την βλέπουμε εμείς.

Σαν βίωμα μια τέτοια κατάσταση, από τα παιδικά μας χρόνια, όταν γινόταν μπούλινγκ εναντίον μας επανέρχεται Ήταν για μας ξεχασμένη και μας υπενθυμίζει τα όσα ζήσαμε τότε. Ίσως και τώρα να βιώνουμε κάτι ανάλογο και ξύπνησαν οι κοιμισμένες μας αναμνήσεις για να μας υπενθυμίσουν ότι αναβιώνουμε το παρελθόν. Άρα, πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική.

Άρα, αλληγορικά, γνωρίζοντας ότι κάποια πλευρά ευάλωτη του εαυτού μας θα ξεφτιλιστεί από τους άλλους προσπαθούμε πριν γίνει αυτό να την αγνοήσουμε ή να την αποβάλλουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Επίσης, δηλώνει ότι τα αισθήματά μας και ο τρόπος που σκεφτόμαστε δεν αντιπροσωπεύει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Έχουμε έναν ατομικό τρόπο να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε που αν το γνώριζαν οι άλλοι θα μας φέρονταν μ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Κάνουμε δηλαδή υποθέσεις. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για όνειρο φοβίας ή εμμονικό. Ειδικά αν ήξεραν τις αδυναμίες ή τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας ή τους βαθμούς μας θα έπεφτε γιουχάισμα.

Επίσης, το όνειρο αυτό μας αφοπλίζει να ξεκινήσουμε κάτι νέο, να κάνουμε κάτι που σκεφτόμαστε, διότι αν το υλοποιήσουμε θα είναι μια αποτυχία που θα την αποδοκιμάσουν οι άλλοι. Όπως προείπα, αυτή η ιδέα κατοικεί στο μυαλό μας και επ’ ουδενί λόγω δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Γι’ αυτό λένε ότι η ιδέα σκοτώνει κι εμάς και τα όνειρά μας. Αυτό πρέπει να το αποβάλλουμε. Άλλωστε, ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος δεν ασχολείται πολύ με τον διπλανό του. Αν το κάνει, θα είναι για κουτσομπολιό. Ακόμα και καλό να κάνεις, κάτι θα βρει να πει. Άρα, καλό είναι στα όνειρα αυτά να μην δίνουμε σημασία, γιατί μας χαλάνε την ψυχολογία μας.

Αν όμως βλέπουμε ότι εμείς αποδοκιμάζουμε κάποιους είναι καταστάσεις που μας φέρνουν στα άκρα. Όπως η στάση των πολιτικών απέναντί μας, οι αιρέσεις, οι αντίπαλες ποδοσφαιρικές ομάδες και οι πεποιθήσεις ατόμων που πιστεύουν διαφορετικά πράγματα από μας.

Γέφυρα η σύνδεση με άλλους κόσμους

Γέφυρα η σύνδεση με άλλους κόσμους: Είδαμε ότι οι νεκροί με ένα γεφύρι μπορούν να επισκεφτούν αλληγορικά ή κυριολεκτικά την απέναντι όχθη. Ένα αληθινό υπαρκτό γεφύρι μας οδηγεί από ένα πέρασμα σε κάποιο άλλο. Όλο κάπου πάμε. Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά μπροστά μας βρεθεί μια ανύπαρκτη γέφυρα και καλούμαστε να την διασχίσουμε;

Εδώ θα εξετάσουμε τα όνειρα αυτά. Μπορεί να μας μεταφέρει σε άλλο σύμπαν, στο μέλλον, στο παρελθόν, αλλά ποτέ στο παρόν μας. Μπορεί να μας μεταφέρει σε μια άγνωστη περιοχή, στη φαντασία, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να φύγουμε από την ίδια γέφυρα. Να επιστρέψουμε εν μια νυκτί στον κόσμο μας. Δεν πρέπει να διανυκτερεύσουμε εκεί. Αν μας διακόψουν το όνειρο πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει και με μια αστρική πύλη. Όμως κάτι μας οδηγεί μέχρι εκεί. Οι γέφυρες αυτές. Αυτές τις γέφυρες χρησιμοποιούν οι άγιοι για να βρεθούν στο δικό μας κόσμο. Αυτές τις γέφυρες χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δούμε το αληθινό μέλλον μας. Το κακό είναι ότι λίγα θυμόμαστε όταν επιστρέψουμε. Όσο βλέπουμε τα θαυμαστά πίσω από τη γέφυρα τα θυμόμαστε όλα. Όταν φύγουμε από τη γέφυρα πίσω στο δικό μας κόσμο λίγα θυμόμαστε και ακόμα λιγότερα όταν ξυπνήσουμε. Ίσως αυτές τις γέφυρες να χρησιμοποιήσουμε κάποτε όταν θέλουμε να πάμε ταξίδι στο χρόνο, ή να δούμε την κόλαση, τον παράδεισο ή τον κόσμο των νεκρών σαν θεατές.

Κάθε φορά η γέφυρα στο όνειρο δείχνει τη μετάβαση μας από μια κατάσταση σε μια άλλη. Κακό είναι να πέσουμε στο κενό. Κακό είναι να γκρεμιστεί. Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε μια δυσάρεστη κατάσταση πρέπει να την περάσουμε αναίμακτα και να μην κοιτάξουμε κάτω. Είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουμε στη μέση της διαδρομής. Όταν τελειώσει το όνειρο το πέρασμα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλιώς είναι μια παγίδευση για μας σε έναν άγνωστο κόσμο ή μια κατάσταση που δείχνει στα μάτια μας ξένο τον κόσμο μας, χωρίς να μπορούμε να τον νιώσουμε εις βάθος ή να τον καταλάβουμε ή να μείνουμε σ’ αυτόν. Θα είμαστε έρμαια και κουρέλια της ζωής.

Διάσημοι και όνειρα

Διάσημοι και όνειρα:Ένα συχνό όνειρο είναι να είμαστε ηθοποιοί ή να βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Αν εμείς είμαστε ηθοποιοί προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να αντέξουμε κάθε δυσκολία στη ζωή, προκειμένου να πετύχουμε τα αδύνατα, πάνω από τις δυνάμεις μας. Σαν να είμαστε κάποιοι άλλοι. Αυτοί οι άλλοι κάτι κάνουν για να πετύχουν. Άρα, ψάχνουμε μια άλλη τακτική και δοκιμαζόμαστε σ’ αυτή.

Αν είναι επαναλαμβανόμενο όνειρο ότι είμαστε ηθοποιοί και προσπαθούμε να πούμε σωστά ένα ρόλο, νιώθουμε σαν ηθοποιοί που προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα λόγια. Προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια τις κρυμμένες μας δυνάμεις και να αποκτήσουμε την ικανότητα για να επιτύχουμε επαγγελματικά ή σε ερωτικό επίπεδο. Αν ξέρουμε καλά το ρόλο θα πετύχουμε. Σαν επαναλαμβανόμενο όνειρο δηλώνει ότι είμαστε ανήμποροι να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί και συνεχώς ψαχνόμαστε.

Ένας ηθοποιός έξω καρδιά που φτιάχνει τη διάθεσή μου με το μπρίο και τη ενέργεια που έχει είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Όμως τρέφω ένα υγιεινό θαυμασμό προς το άτομό του. Θα του έλεγα αν τον έβλεπα ευχαριστώ που μου φτιάχνεις τη διάθεση όταν σε βλέπω. Όχι όμως να τρελαθώ όταν τον δω και να κάνω υστερικά. Άλλο να εκτιμάς και να θαυμάζεις έναν άνθρωπο για την εξυπνάδα και το ταλέντο του και άλλο να τον έχεις θεό ή να τον λατρεύεις σαν είδωλο. Πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος θα το ήθελε. Ανάλογα λοιπόν πως σέβεσαι την δουλειά του άλλου ή τον βλέπεις, προσαρμόζονται τα όνειρα.

Αν βλέπουμε ηθοποιούς είναι ένα ψέμα, μια πλάνη, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτό το άτομο. Κάποιος θα μας ξεγελάσει. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά μας επειδή έτσι τον συμφέρει. Σαν εφηβικό ή παιδικό όνειρο δεν έχει την ερμηνεία που δίδεται. Μερικές φορές το είδος του θεάτρου δείχνει αν η ζωή μας είναι μια κωμωδία ή ένα δράμα, ανάλογα με το περιεχόμενο του έργου που παίζουμε οι ίδιοι σαν πρωταγωνιστές ή παρακολουθούμε σαν θεατές.

Αν όμως δεν προσέχουμε τον ηθοποιό ή το έργο και αισθαντικά το ευχαριστηθούμε είναι όνειρο διασκέδασης. Μπορεί να θαυμάζουμε όμως ένα άτομο ή να έχει συμβολικό όνομα και να το δούμε. Μπορεί κάποιο από τα χαρακτηριστικά του εαυτού του ή του χαρακτήρα του να χαρακτηρίζει εμάς ή τους ανθρώπους γύρω μας. Όμως τα όνειρα αυτά κατά πλειοψηφία είναι όνειρα από εξωτερικά ερεθίσματα.

Αν είμαστε εμείς ηθοποιοί σημαίνει επίσης ότι θα ανταμειφθούμε στο τέλος όσα κάνουμε θα πιάσουν τόπο. Θα αναγνωριστεί η αξία μας. Μπορεί να δείχνει όμως ότι είμαστε γεννημένοι για ηθοποιοί, περνάει το δικό μας και με την υποκρισία πείθουμε τους πάντες και τα πάντα.

Είναι κακό να πάρουμε τη θέση ενός ηθοποιού, διότι ακολουθούμε κατά γράμμα στη ζωή μας τη δική του ζωή, το ντύσιμό του, την διατροφή του, ακόμα και τον τρόπο που σκέφτεται ή ενεργεί.

Όμως δεν είμαστε ώριμοι αν δούμε ηθοποιούς. Αυτή η δόξα δείχνει ότι κατά βάθος δεν έχουμε δική μας ζωή. Άρα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Το είδωλο είναι τέλειο στα όνειρα. Άρα, δείχνει ότι όσα έχει αυτό λείπουν από μας. Άρα, φανερώνει τα συναισθήματα κατωτερότητας που έχουμε για τον εαυτό μας. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μεγαλώνει όσο πιο τέλειο σε αναλογίες είναι το είδωλο που ονειρευόμαστε.

Το είδωλο είναι κάτι κούφιο, χωρίς μυαλό και αξία. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος ή μια ιδέα. Άρα, λατρεύουμε κάτι κενό. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να λατρεύεται τόσο πολύ. Είναι σαν κι εμάς. Σε τίποτα δεν διαφέρει. Μπορεί εμείς να έχουμε περισσότερα ταλέντα ή αξίες απ’ αυτόν και ανεβάζοντας αυτόν, εμείς κατεβαίνουμε κάθε φορά από ένα σκαλί. Έτσι δεν συναντιόμαστε. .Άρα, τρέφουμε μια λάθος ιδέα, εικόνα και αξία. Δίνουμε αξία σε άτομα χωρίς να ξέρουμε τι άνθρωπος είναι και τι ασχολίες κάνει πίσω από την κάμερα. Άρα, κάποια περίεργα όνειρα που περιέχουν ηθοποιούς είναι αυτές ακριβώς οι καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε εμείς, αλλά το υποσυνείδητο προσπαθεί να μας τις φανερώσει με το δικό του τρόπο.

Τέλος, αν βλέπουμε ότι παίζουμε μια παράσταση στο θέατρο με συμπρωταγωνιστή τον πρώην μας και σαν θεατές δούμε τους δικούς μας ανθρώπους σαν ερμηνεία ισχύει το γνωστό άσμα. Και παίζω θέατρο με όλους θέατρο λέω πως σε ξέχασα κι αδιαφορώ.  Όμως υπάρχει περίπτωση οι άλλοι να γνωρίζουν την αλήθεια κι εμείς να πιστεύουμε ότι τους ξεγελάμε, αλλά  αυτό δεν ισχύει.

Η διγαμία στα όνειρα

Η διγαμία στα όνειρα: Για να φτάσει κάποιος στην πραγματικότητα στο σημείο να παντρευτεί δύο γυναίκες, δηλώνει ότι τις θέλει εξίσου και τις δύο. Δεν θέλει να χωρίσει την υπάρχουσα γυναίκα του, αλλά παράλληλα θέλει και την άλλη. Άρα, τα όνειρα αυτά γεννάνε ένα δίλημμα: Το άτομο βλέπει δύο καταστάσεις που τις θέλει και τις δύο εξίσου, αλλά δεν μπορεί να τις έχει και αν τις έχει θα είναι παράνομος. Λογικά, δεν μπορεί να επιλέξει ποια θα επικρατήσει.

Άρα, βλέπει συμβολικά ότι είναι δίγαμος. Ο τρόπος που θα χειριστεί την κατάσταση ή θα τον λυτρώσει τελικά ή θα χωθεί περισσότερο στο πρόβλημα. Επίσης, αλληγορικά δείχνει ότι έχει πράγματι διπλό δεσμό και παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη των δύο γυναικών. Επίσης, αποτελεί όνειρο φοβίας για κάποια κοπέλα όταν δεν εμπιστεύεται το εν λόγω άτομο που βλέπει δίγαμο.

Μουσική στη διαπασών

Μουσική στη διαπασών: Είναι πολύ σημαντικό στο όνειρο να ακούγεται οτιδήποτε στη διαπασών και ειδικά η μουσική. Όσο πιο μεγάλη ένταση υπάρχει στη φωνή, τόσο πιο καλά.   Τα ηχεία πρέπει να είναι στο τέρμα. Δείχνει λοιπόν τις αντοχές μας ότι βρίσκονται στο τέρμα, ότι  μπορούμε να εκφραστούμε και να ακουστούμε πολύ μακριά,  να ακουστεί η φωνή μας. Βέβαια,  η διαπασών είναι κουραστική στ’ αφτιά, αλλά ποτέ στο όνειρο. Άρα, υπάρχει απόλυτη σύνδεση του μέσα κόσμου με τον έξω. Το υποσυνείδητο λειτουργεί σωστά, άρα ό,τι κάνουμε καλώς το κάνουμε. Θα πάει καλά. Άρα, πρέπει να το συνεχίσουμε με μεγαλύτερη τόλμη και δύναμη μετά από τη θέαση αυτού του ονείρου.  Η διαίσθησή μας είναι στο φόρτε της. Όλα θα πάνε καλά λοιπόν!!!

Όνειρα δυσφήμισης

Όνειρα δυσφήμισης: Είναι όνειρο φοβίας και δημιουργείται ψυχική αναστάτωση αν δούμε ότι χάνεται η αμφισβητείται η φήμη μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων για μας.

Τα κουτσομπολιά στο όνειρο μπορεί να είναι παραπλανητικά πολλές φορές, αλλά κάποιες φορές είναι αληθινά και χρειάζεται να τους δώσουμε την πρέπουσα σημασία, διότι είναι κάποια κρυφά μηνύματα από το υποσυνείδητο. Όμως, δεν χρειάζεται να πιστεύουμε ότι όσα ακούμε είναι αληθινά. Άρα, ενστικτωδώς θα κρίνουμε τι πρέπει να πιστέψουμε και τι όχι και να βγάλουμε συμπεράσματα. Κάθε κακή φήμη που μας προσθέτουν στο όνειρο είναι η ιδέα που έχουμε σχηματίσει για τον εαυτό μας ή πως μας βλέπουν οι άλλοι.

Το κουτσομπολιό μεταδίδεται από στόμα σε στόμα και καταλήγει σε σένα. Είναι το μέσον να μάθεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου που δεν γνώριζες μορφοποιημένα από το στόμα των άλλων, μέχρι η είδηση να φτάσει πάλι σε σένα.

Αυτόν που συκοφαντούμε στο όνειρο τον μισούμε θανάσιμα και θέλουμε το κακό του. Καλό είναι να μην το πράξουμε στην πραγματικότητα.

Όμως, αν άλλοι μας κουτσομπολεύουν σημαίνει ότι θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα μέσα από το όνειρο, αλλά στο όνειρο δυστυχώς δεν είναι σχεδόν ποτέ έγκυρη η πληροφόρηση.

Τα δώρα στα όνειρα μας

Τα δώρα στα όνειρα μας: Το δώρο είναι είναι ένα πλεονέκτημα στα όνειρα, σημαίνει την ελπίδα να βρούμε μια βοήθεια σε ό,τι μας βασανίζει ή να προσέξουμε γιατί ίσως στο πακέτο κρύβεται μια βόμβα. Τις περισσότερες φορές είναι μια ευχάριστη έκπληξη, που θα μας βγάλει από τη συννεφιά για μια στιγμή στο όνειρο και θα μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη πραγματικότητα.

Είναι άσχημο το πακέτο να είναι κλειστό ή άδειο γιατί όλες οι ελπίδες εξανεμίζονται. Πάρα πολύ κακό είναι να μην μπορούμε να το ανοίξουμε. Ίσως υπάρχει εμπόδιο ή η ψυχή έχει αντιληφθεί τι κρύβει και δεν θέλει να δούμε τη θέα του. Επίσης, μπορεί να μην ήρθε ακόμα η στιγμή να το ανοίξουμε. Το κενό δείχνει μοναξιά, το κενό δείχνει ότι όλες οι ελπίδες μας είναι φρούδες, δεν θα βρούμε καμία βοήθεια. Όλα είναι μάταια τότε. Άρα, κάποιος μας έκανε φάρσα να μας στείλει άδειο πακέτο ακόμη και στο όνειρο.

Κάτι που λαμβάνουμε είναι ένα νέο δεδομένο, μια νέα γνώση, μια νέα ιδέα, μια νέα εμπειρία. Όταν μας τα παίρνουν τα χάνουμε. Αν εμείς δίδουμε ένα πακέτο σε κάποιο, του δείχνουμε πώς ακριβώς αισθανόμεθα γι’ αυτόν, ανάλογα με το περιεχόμενο. Μ’ αυτό τον τρόπο, εκφράζουμε ένα συναίσθημα στον ύπνο μας.

Η επιβράβευσή μας ολοκληρώνεται όταν ανοίξουμε το πακέτο και δούμε το περιεχόμενο. Απ’ αυτό φαίνεται η αξία μας και πόσο μας εκτιμούν οι άλλοι. Τα πολλά δώρα όμως δείχνουν όλα όσα αξίζει να αποκτήσουμε από τους άλλους.

Βγάζουμε τα ταλέντα και τον εαυτό μας όταν ανοίγουμε ένα πακέτο που οι ίδιοι προορίζουμε στον εαυτό μας. Ανοίγοντάς τον, φανερώνουμε και αναγνωρίζουμε τον κρυμμένο μας εαυτό και τον βγάζουμε στο φως. Άρα εμφανίζουμε τα κρυμμένα μας ταλέντα, τη δημιουργικότητας μας, τις αξίες μας.

Όμως, αν κάποιος άλλος άνοιξε το δώρο που προορίζεται για μας, κάποιος άλλος φανέρωσε τον κρυμμένο μας εαυτό και τα παραπάνω, χωρίς την άδειά μας. Άρα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι αυτή την αδυναμία μας, μπορεί να μας εκμεταλλευτεί.

Αν ονειρευόμαστε ότι συσκευάζουμε είναι τα βάρη, που ετοιμαζόμαστε να κουβαλήσουμε στη ζωή μας. Καλό είναι να απαλλαγούμε απ’ αυτά το συντομότερο δυνατόν.

Αν βλέπουμε ότι γίνονται όλα μαζί, δίνουμε, λαμβάνουμε δώρα, χαρίζουμε, μας κλέβουν, πακετάρουμε, ξεπακετάρουμε, και γίνονται συνεχόμενα και ταυτόχρονα διάφορες πράξεις δηλώνουν ότι επικρατεί μέσα μας χάος, όλες οι καταστάσεις μπερδεύονται μαζί. Νιώθουμε πολύ διαλυμένοι, διότι διάφορες καταστάσεις περνάνε από τα μάτια μας και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε όλες μαζί. Άρα, το άτομο έχει φόβο να πάθει υπερκόπωση, διότι σηκώνει παράλληλα πολλά βάρη και πρέπει να ηρεμήσει.  

Έγκαυμα

Έγκαυμα: Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και αντιαισθητική. Το άτομο οδεύει πια προς την καταστροφή. Δεν υπάρχει επούλωση και διόρθωση πάντα, δεν μπορεί να γίνει όπως παλιά. Τα εγκαύματα όμως αφήνουν πόνο και πόνος γίνεται και στην πραγματικότητα όταν ξυπνήσει. Μια κατάσταση τον έχει κάψει και του άφησε σημάδια. Αυτά τα σημάδια πολλές φορές δεν φεύγουν. Είναι αέναες λαβωματιές. Το άτομο υποφέρει. Εξαίρεση αποτελεί αν πονάει στην πραγματικότητα και αυτός ο πόνος του δημιούργησε σαν όνειρο συγχρονικότητας το όνειρο αυτό.

Εξαρτάται βέβαια από το βαθμό του εγκαύματος. Το έγκαυμα χωρίζεται σε τρεις βαθμίδες:

Το έγκαυμα πρώτου βαθμού περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος.

Το έγκαυμα δεύτερου βαθμού επηρεάζει μεγαλύτερο πάχος του δέρματος, προκαλεί φουσκάλες και δυνατό πόνο.

Στο έγκαυμα τρίτου βαθμού επηρεάζονται όλες οι στιβάδες του δέρματος. Το κάψιμο φτάνει έως το υποδόριο λίπος και προκαλούνται βλάβες στα νεύρα, στα αιμοφόρα αγγεία και στους μυς. Φαντάσου να γίνει αυτό στο όνειρο! Όλα αυτά αναφέρονται αλληγορικά στην ψυχή όταν τα ονειρευόμαστε, ενώ στο σώμα όταν τα ζούμε ή τα φέρουμε πάνω μας.

Τα εγκαύματα στο όνειρο προμηνύουν την αρχή του τέλους για το σώμα και την ψυχή, επηρεάζει όμως αρνητικά και το πνεύμα. Μπορεί να δηλώνουν έναν χωρισμό, μια ανίατη ασθένεια, μια ανίατη αγάπη που δεν βρίσκει ανταπόκριση. Εφόσον τα εγκαύματα προέρχονται από τη φωτιά είναι αυτό που αφήνει στο πέρασμά της. Είναι αυτό που δεν αντέχουμε μετά από μια μεγάλη ανυπόφορη ζέστη. Πρέπει να προλάβουμε πριν το έγκαυμα γίνει τρίτου βαθμού και δεν έχουμε πια γιατρειά. Τώρα η επιστήμη δέχεται ότι υπάρχει θεραπεία. Ίσως, αυτό γίνει και στη ζωή. Καλό είναι όταν είμαστε στην αρχή και μπορούμε να επουλώσουμε την πληγή. Άρα, δεν αντέχουμε αυτά τα συναισθήματα, μας καίνε όπως η φωτιά κι αυτό που αφήνουν στο πέρασμά τους είναι αυτή η κατάσταση που ζούμε.

Αν έχουμε καεί από τον ήλιο, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός που πιστέψαμε ο ευεργετικός μας ήλιος, αυτός που μας ζεσταίνει. Κάναμε λάθος να πιστέψουμε σε εκείνον, παράλληλα, υπάρχει μια συναισθηματική κατάσταση ή πρόβλημα, που δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε. Επίσης, κάποιο επείγον ζήτημα μας καίει και μας τσουρουφλίζει. Κυριολεκτικά, ζητά από εμάς την άμεση προσοχή μας, να βρούμε αλληγορικά αντηλιακό, πριν γίνει πληγή ή έγκαυμα τρίτου βαθμού και σταθεί επιζήμιο για μας και τη ψυχή μας. Το έγκαυμα του ήλιου είναι πάντα πρώτου βαθμού. Όμως, όσο η έκθεση στον ήλιο παραμένει, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό; Αλληγορικά ισχύει. Κυριολεκτικά, δεν το γνωρίζω απόλυτα. Εδώ πρέπει να μας απαντήσει ένας γιατρός.

Ο εγγαστρίμυθος στο όνειρο

Ο εγγαστρίμυθος στο όνειρο: Δηλώνει τον διπρόσωπο. Όποιον δούμε εγγαστρίμυθο δεν πρέπει να τον εμπιστευόμαστε. Άλλα λέει απ΄ έξω, άλλα λέει η άλλη του φωνή. Δεν είναι σταθερός στις απόψεις του. Άρα 100% και στο όνειρο αυτό το άτομο κάτι θέλει από μας και όταν το πάρει και μας εξαπατήσει θα φύγει. Άρα, κάθε επαφή μαζί του θα αποδειχθεί ένα προβληματικό γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχική μας υγεία.

Η κούκλα μιλάει με τη βοήθεια του ανθρώπου. Κανονικά μιλάει ο άνθρωπος, αλλά δεν κινούνται τα χείλη του στις ατάκες της κούκλας και νομίζει κάποιος ότι απαντά η κούκλα.

Όμως, αυτό ισχύει και για μας όταν δούμε ότι είμαστε εγγαστρίμυθοι. Δείχνει την ειρωνική ή ψεύτικη συμπεριφορά μας προς τους άλλους για να πετύχουμε κάτι που μας συμφέρει και μετά θα τους αδειάσουμε κανονικά, αφού θα το κερδίσουμε, εφόσον είχαν την ατυχία να μας πιστέψουν και να βασιστούν σε μας. Άρα, η επαφή των ανθρώπων με μας θα είναι μια κατάσταση που θα τους επηρεάσει αρνητικά. Υπάρχει κάποιο σημείο που κρατάμε βαθιά φυλαγμένο στην καρδιά μας και δεν το αποκαλύπτουμε. Άρα, η θέαση αυτού του ονείρου δείχνει ότι ελέγχουμε τους ανθρώπους με τα δικά μας θέλω, με μοναδικό σκοπό να πετύχουμε.

Εγκεφαλικό επεισόδιο στο όνειρο

Εγκεφαλικό επεισόδιο στο όνειρο: Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αυτό το όνειρο ότι θα πάθουμε εγκεφαλικό, απλά η πίεση του αίματος είναι μεγάλη και νομίζουμε κοιμώμενοι ότι πάθαμε εγκεφαλικό επεισόδιο. Πολλές φορές το υποσυνείδητο δεν ξέρει τι να κάνει, δεν ξέρει να κρίνει αυτά που βλέπει και όσα δυσκολεύεται να κάνει φαίνονται με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Το άτομο δεν σκέφτεται πριν ενεργήσει και δεν βλέπει όνειρο. Ούτε το θυμάται. Άρα, είναι παγιωμένος ο νους του, μπλοκαρισμένος, δεν μπορεί να δράσει, να σκεφτεί τι θα κάνει. Άρα, μοιάζει σαν να σταμάτησε να σκέφτεται ή δεν μπορεί. Αυτή η κατάσταση μπερδεύει το υποσυνείδητο και νομίζει ότι έχει εγκεφαλικό. Δίδει λάθος μήνυμα. Επίσης, έχει διλήμματα, δεν ξέρει αν θα πρέπει να εγκρίνει κάτι στη ζωή του ή να το απορρίψει. Άλλες φορές βλέπει στην περίπτωση αυτή αντιφατικά όνειρα, και άλλες ότι έχει εγκεφαλικό.

Αν κάποιος βλέπουμε ότι πάσχει από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κάποιες καταστάσεις που δεν προχωράνε από τους άλλους, καθυστερούν ή μένουν μετέωρες και εκνευριζόμαστε, λέμε δεν έχει μυαλό, σαν την χελώνα πάει. Αυτή η σκέψη μας κάνει να λέμε ότι δεν έχει μυαλό ή δεν σκέφτεται σωστά. Άρα, βλέπουμε ότι έχει εγκεφαλικό.

Αν έχουμε τη φοβία ότι θα πάθουμε αυτή την ασθένεια επειδή τη βιώσαμε από ένα συγγενή λέγεται όνειρο φοβίας. Το ίδιο ισχύει όταν βγάλουμε από μέσα μας κάθε φοβία και αδειάσει το μυαλό μας. Επειδή σ’ αυτή την περίπτωση είναι αδρανές, μοιάζει σαν να μην έχει μυαλό. Άρα, έχει εγκεφαλικό. Γενικά, δηλώνει τους καταπιεσμένους μας φόβους και όσα έχουμε αποβάλλει από το υποσυνείδητο.

Η εγκεφαλική παράλυση δείχνει ότι το άτομο δεν έχει τη δύναμη να προχωρήσει. Αδρανεί, δεν τον αφήνει η μη υπάρχουσα σκέψη του να δράσει. Έχει αρνητικές σκέψεις ή δεν μπορεί να σκεφτεί και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Δεν επικοινωνεί αλληγορικά ο εγκέφαλος με το υπόλοιπο σώμα. Μοιάζει σαν να είναι δύο ξένα σώματα. Άρα, δεν μπορεί ο εγκέφαλος να δώσει εντολή στο σώμα να προχωρήσει, διότι το ίδιο το άτομο δεν κάνει αυτή την ώθηση ή έχει αλληγορικά ασθενήσει ο νους του. Άρα, κυριολεκτικά δεν θέλει πια να αγωνιστεί, κουράστηκε. Έχει παραιτηθεί από όλους και όλα. Άρα, στην περίπτωση αυτή ονειρεύεται ότι έχει εγκεφαλικό, γιατί κυριολεκτικά ένα άτομο με φυσιολογικό και υγιή νου θα προχωρούσε μέχρι να σηκωθεί στα πόδια του. Δεν θα τα παρατούσε.

Έκλειψη ηλίου ή σελήνης, λάμψεις, φωτιές στον ουρανό, πυροτεχνήματα

Έκλειψη ηλίου ή σελήνης, λάμψεις, φωτιές στον ουρανό, πυροτεχνήματα:    Η έκλειψη ηλίου ή σελήνης για μια σχέση είναι το τέλος. Σε συνδυασμό με κύμα συμβολίζει την πραγματοποίηση του χωρισμού, αλλά όταν γλιτώσουμε το κύμα δηλώνει ότι αυτός ο χωρισμός δεν θα μας πονέσει όσο πιστεύαμε. Όταν όμως του κρατάμε το χέρι δηλώνει ότι καταβάλλουμε προσπάθειες να μην χωρίσουμε. Την έκλειψη σελήνης ή ηλίου δεν την βλέπουμε ούτε στο όνειρο με γυμνό οφθαλμό. Πρέπει με ειδικά προστατευτικά γυαλιά. Αν γίνει αυτό αλληγορικά θα τυφλωθούμε. Δεν θα μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται γύρω μας. Είναι φοβερό όνειρο, αλλά όχι στην όψη. Μόνο σε ερμηνεία. Πολλοί εφιάλτες έχουν καλή ερμηνεία. Αυτό το όνειρο χωρίς να έχει κακή όψη, έχει την χειρότερη ερμηνεία. Αλίμονο να τυφλωθείς στο όνειρο από έκλειψη σελήνης ή ηλίου. Θα πέσεις σε βαριά κατάθλιψη και ο πόνος θα είναι αγιάτρευτος. Θα χάσεις το φως σου, την ελπίδα σου, τη ζωή. Θα είσαι ένας ζωντανός νεκρός που μέσα στη σκοτεινιά σου θα προσπαθείς να βαδίσεις στα τυφλά για να βρεις προορισμό

Καλό είναι να έχεις μια συνοδεία. Μόνη μπορεί να πέσεις στα βράχια, στη θάλασσα, στο γκρεμό. Δεν μπορείς. Όλα αυτά είναι αλληγορικά.

Όταν είναι μαύρος ο ήλιος χάνεται το φως του για μας. Άρα, είμαστε ψυχικά άρρωστοι. Δεν υπάρχει πια κανένα φως, καμία ελπίδα Όταν όμως γύρω από το στεφάνι του ήλιου υπάρχει λίγο φως η ελπίδα δεν έχει σβήσει από μέσα μας. Κατά μία άλλη έννοια έχουν πρόβλημα τα μάτια μας.

Όταν είναι κόκκινο το φεγγάρι δείχνει εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των κρατών ή ασυμφωνία.

Τα πυροτεχνήματα είναι μικρές εκρήξεις χαράς που κρατάνε λίγο ή κάτι θέλουν συνταρακτικό να μας δείξουν. Μπορεί όμως να μας δείξουν ότι θα ζαλιστούμε αύριο και θα δούμε λαμπάκια. Αυτά που βλέπουμε όταν λιποθυμάμε.

Μπορεί να είναι η πιθανότητα πως είναι κάτι πρωτόγνωρο που δεν ερμηνεύεται με το μυαλό μας. Πρόκειται για κάτι που ούτε καν μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας ότι υπάρχει. Άρα, αφού δεν είναι συνηθισμένο, δεν μπορείς να το αποδώσεις σωστά.

Έχει σημασία να θυμόμαστε αν όλα αυτά τα βλέπουμε μόνοι ή έχουμε κάποια παρέα μαζί μας. Είναι κακό να είναι το ταίρι μας, γιατί θα χωρίσουμε.

Αν δούμε φλόγες στον ουρανό, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άμεσα τι είναι. Αυτές οι φλόγες έχει σημασία να εμφανιστούν άμεσα ή να υπήρξε μια στασιμότητα στο όνειρο πριν συμβούν. Π.χ. έβλεπες καθαρό τον ουρανό και μετά εμφανίστηκαν οι φλόγες ή αμέσως από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκαν οι φλόγες.

Αυτές οι φλόγες έχει σημασία αν είχαν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο, ή έσκαγαν μόνες τους αναίτια. Στην περίπτωση που τις έσκαγε το οξυγόνο είναι μια βλάβη για τον οργανισμό που μπορεί να αποκτούσαμε. Μας έσωσε το οξυγόνο. Άρα, τις είδαμε νωρίς και τις θεραπεύσαμε. Αν μπουν στην ατμόσφαιρα θα πρέπει να δούμε τι επίδραση έχουν πάνω μας. Ειδικά, αν λάμπουν μια στιγμή και σβήνουν πρέπει να δούμε άμεσα οφθαλμίατρο. Υπάρχει φόβος μιας ασθένειας στο μάτι ή τύφλωσης. Το ίδιο ισχύει αν έσκαγαν με την επαφή του οξυγόνου. Αν όμως τις θέριευε το οξυγόνο και έκαναν ωραία σχέδια στον αέρα, είναι μια ερωτική επιτυχία. Αν όμως το οξυγόνο δεν τις εμπόδισε να μπουν και να μας βλάψουν είναι μια τύφλωση κυριολεκτική ή η καταστροφή μας.

Εκλογικά όνειρα

Εκλογικά όνειρα:  Αυτά τα όνειρα χωρίζονται σε δύο είδη:

Τα εκλογικά όνειρα που αλληγορικά αντιπροσωπεύουν τις επιλογές μας για την ζωή μας, βάσει της ελεύθερης βούλησης και των επιλογών μας. Αυτό ισχύει όταν βλέπουμε ότι ψηφίζουμε χωρίς να προσέξουμε τι και ποιον. Μόνο την κίνηση ότι μπήκαμε στο παραβάν θυμόμαστε, άρα κάνουμε κάποιες επιλογές. Δεν έχουμε καν στο μυαλό μας ότι θέλουμε να ψηφίσουμε κάποιον. Νιώθουμε όμως ότι κάτι ψηφίζουμε.

Όταν όμως στο μυαλό μας έχουμε τη σκέψη ότι ψηφίζουμε για μια νέα κυβέρνηση είναι το άλλο είδος αυτών των ονείρων. Εδώ είμαστε δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και ψηφίζουμε το κόμμα που πιστεύουμε ότι θα βρει τη λύση για μας και την πατρίδα μας. Αν ήμασταν ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση επ’ ουδενί λόγο δεν θα βλέπαμε εκλογές.

Άρα, μπαίνοντας στο παραβάν και ψηφίζοντας ένα αντιπολιτευτικό σήμερα κόμμα, δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης και τις κινήσεις της. Νομίζουμε, ότι έτσι συμβάλλουμε κι εμείς στην κοινωνία, με την σκέψη ότι αυτή η αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση θα μας σώσει. Είναι η επιθυμία μας να γίνουν εκλογές. Να φύγει αυτό το κόμμα και να μπει το άλλο. Πιστεύουμε, ότι μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ανάσταση της πατρίδας μας, επιθυμώντας να βγει από την κρίση. Άρα, λογικά νιώθουμε ότι όσο δεν γίνονται εκλογές στην πραγματικότητα είμαστε με δεμένα τα χέρια, στριμωγμένοι που δεν μπορούμε να την σώσουμε. Αυτή την επιθυμία την υλοποιούμε στο όνειρο. Άρα, είναι η αληθινή μας επιλογή. Επειδή δεν μπορούμε να φωνάξουμε να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές και να το απαιτήσουμε, το ονειρευόμαστε προς τέρψη μας, βοηθώντας εικονικά τουλάχιστον την χώρα μας από την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το αδιέξοδο που βρίσκεται ελπίζοντας, μια μέρα αυτό να γίνει στην πραγματικότητα.

ψυχωσικά όνειρα

ψυχωσικά όνειρα: Αυτά τα όνειρα τα βλέπουν άτομα που πάσχουν από ψυχώσεις. Ψύχωση, είναι η κατάσταση που το άτομο νομίζει ότι βλέπει φαντάσματα, ενώ είναι ψευδαίσθηση. Βιώνει πράγματα που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται και έχει πεποιθήσεις και ιδέες αφύσικες, που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το κακό είναι ότι το όνειρο αυτό συνεχίζεται και στην πραγματικότητα. Το άτομο νομίζει ότι τα βίωσε όλα αυτά που είδε και τα αναζητά ή τα βλέπει με τα δικά του μάτια.

Ψυχώσεις είναι: Η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή, η επιλόχεια κατάθλιψη. Οι ψυχώσεις δημιουργούνται από τη αλόγιστη λήψη φαρμάκων, τα διεγερτικά φάρμακα, τα πολύ σκληρά ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η ψύχωση είναι συνηθισμένη σε άτομα που έχουν όγκο στον εγκέφαλο, άνοια, αλτσχάιμερ, νόσος του πάρκισον, AIDS, επιληψία εγκεφαλικό επεισόδιο. Στο άτομο με ψυχωσικές διαταραχές γεννιούνται εμμονές και φοβάται ότι όλοι ασχολούνται μαζί του, ότι είναι δηλητηριασμένο το φαγητό, ότι θα τον πιάσει η αστυνομία, ότι όλοι τον μισούν κ.λ.π. Όλα αυτά δυστυχώς γίνονται όνειρο και λέμε ότι το άτομο νιώθει φοβίες και ανασφάλειες. Δεν είναι πάντα αυτή η σωστή ερμηνεία. Το λάθος που κάνει ο ονειρομάντης εδώ είναι ότι δεν γνωρίζει ότι ο ονειρευόμενος πάσχει από ψυχώσεις. Ούτε το ίδιο το άτομο το γνωρίζει, ή το γνωρίζει και δεν το παραδέχεται.

Δυστυχώς οι ψευδαισθήσεις κυνηγούν το άτομο με ψυχώσεις και στην πραγματικότητα. Δεν φτάνει μόνο ο ύπνος. Το άτομο ακούει, βλέπει, ή αισθάνεται πράγματα που δεν υπάρχουν. Έχει αυταπάτες. Ψεύτικες ιδέες που βασίζονται στο φόβο και την καχυποψία ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τους τα λένε. Στο μυαλό τους είναι πεπεισμένοι ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που έχουν σχηματίσει οι ίδιοι με το μυαλό τους και όχι αυτή που τους παρουσιάζουν οι άλλοι. Ό,τι σκέφτονται πιστεύουν ότι ισχύει. Αν χάσουν κάποια χρήματα οι ίδιοι δεν το παραδέχονται, αλλά φωνάζουν τον άλλο κλέφτη.

Η ομιλία τους και η σκέψη τους είναι ακατάστατες. Έχουν διαταραγμένη σκέψη που τους αναγκάζει να συνδέουν την πραγματικότητα με το όνειρο και να τα κάνουν ένα. Οι ιδέες τους είναι αφύσικες. Νιώθουν καταπονημένοι και απαθείς σε σοβαρά θέματα. Συμπέρασμα, νιώθουν καχύποπτοι και διαστρεβλώνουν τα όσα ακούνε, τα ερμηνεύουν με το δικό τους μυαλό. Έχουν τάση αυτοκτονίας και αυτοκαταστροφής. Έχουν εμμονές και διαταραχές στον ύπνο. Όταν καταφέρουν να κοιμηθούν τα όνειρά τους είναι δομημένα και προσαρμοσμένα με τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν. Βγαίνουν δικαιωμένοι ότι αφού το ονειρεύτηκαν έχουν δίκιο. Όταν μιλάνε οι προτάσεις τους δεν έχουν ειρμό. Δεν συγκεντρώνονται εύκολα και δεν κάνουν σωστή χρήση του συντακτικού. Οι σκέψεις τους επιταχύνονται ή επιβραδύνονται χωρίς να είναι συγκεντρωμένοι ή ξεχνάνε εύκολα κάποια πράγματα που έπρεπε να θυμούνται, χωρίς απαραίτητα να έχουν αμνησία. Οι ψευδαισθήσεις έχουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους γιατί τις παραλληλίζουν με την πραγματικότητα. Έτσι περιέχονται στα όνειρά τους.

Αυτά τα όνειρα επειδή περιέχουν ψευδαισθήσεις, έχουν επηρεαστεί κατά πολύ οι αισθήσεις τους και έχουν επιλεκτική ακοή, όραση που επηρεάζονται και αντιδρούν ανάλογα με τα βιώματα και τις σκέψεις του ασθενή. Συνήθως ακούει φωνές που του μιλάνε με αρνητικό τρόπο. Κάποια φωνή σχολιάζει και ελέγχει τις πράξεις του ασθενή ή επαναλαμβάνει αυτά που σκέφτεται να κάνει ο ασθενής, σαν να του υπενθυμίζει τα καθήκοντά του.

Οι πιο αρρωστημένες και παρανοϊκές ψευδαισθήσεις είναι όταν βλέπουν να γελάνε κάποιοι και νομίζουν ότι το επίκεντρο είναι εκείνος. Όταν βλέπει άτομα να συζητούν νομίζει ότι συνωμοτούν εναντίον του για να τον βλάψουν. Κάποια άλλα άτομα νιώθουν ότι ήρθαν σ’ αυτό τον κόσμο για να ηγηθούν.

Η πιο αρρωστημένη κατάσταση είναι όταν πάψουν να έχουν εμπιστοσύνη στην μαγειρική της γυναίκας τους, γιατί πιστεύουν ότι έχει εραστή και του μαγειρεύουν για να τον δηλητηριάσουν και να τον βγάλουν από τη μέση, ώστε να ζήσουν ανενόχλητα τον έρωτά τους.

Το άτομο λοιπόν απομονώνεται και ζει σε ένα δικό του περιβάλλον. Έχει πτώση στις αποδόσεις του στη δουλειά ή το σχολείο. Αλλάζει ριζικά συμπεριφορά κι απόψεις. Πράγματα που τον ευχαριστούσαν τώρα τον αγχώνουν. Δεν έχει υπομονή. Χάνεται και βυθίζεται στις σκέψεις του. Δεν συγκεντρώνεται εύκολα και δεν μπορεί να πιάσει με την πρώτη φορά το νόημα των λέξεων, που του λένε οι άλλοι. Επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Είναι κουρασμένο αναίτια ή ταραγμένο χωρίς να ξέρει γιατί νιώθει έτσι.

Έχω ακούσει ότι υπάρχει θεραπεία στο πρόβλημα αυτό σήμερα. Όμως δεν είμαι ψυχίατρος να αναφέρω τους τρόπους θεραπείας. Αυτούς θα τους προτείνει ένας ειδικός για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, διότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

Εκρηκτικά όνειρα

Εκρηκτικά όνειρα: Έκρηξη θυμού, έκρηξη χαράς κυριαρχούν στα όνειρα αυτά. Όταν ξεχειλίζει κάτι μετά από έκρηξη, όταν κυλά η λάβα του ηφαιστείου, όλα φαίνονται στο όνειρο αυτό. Όμως και η εκρηκτική έξοδος του φελλού της σαμπάνιας από το μπουκάλι υπάγεται στα όνειρα αυτά. Η περίπτωση του ηφαιστείου που εκρήγνυται, είναι όσα καταπιεσμένα συναισθήματα βγάζουμε έξω ή όσα έχουμε συσσωρεύσει απελευθερώνονται από τα έγκατα της γης, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Αλληγορικά η λάβα κυλά και αφανίζει περιοχές. Χάνεται στα 4 σημεία του ορίζοντα. Αυτό γίνεται όταν φτάσουμε στο σημείο να δούμε τέτοιο όνειρο.

Η βόμβα και ο δυναμίτης δείχνουν ότι είμαστε σε σημείο που έχουμε συσσωρεύσει τόσο πολύ θυμό μέσα μας, που είμαστε πια έτοιμοι να εκραγούμε.

Η έκρηξη θυμού δείχνει ότι έχουμε κολλήσει και δεν κάνουμε τίποτα να προχωρήσουμε παραπέρα. Πολλά γεγονότα δημιουργούν εμπόδια και καθυστερήσεις στους στόχους μας. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται αυτό θυμός στον ύπνο μας, ώστε να κάνουμε κάτι δραστικό και να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια που φαίνονται στο δρόμο μας.

Αν όμως βλέπουμε μια έκρηξη είναι όνειρο προβολής, ώστε να μην φτάσουμε σ’αυτό το σημείο. Δείχνει επίσης ότι θα ζήσουμε μια αναστάτωση στη ζωή μας.

Αν ονειρευόμαστε ότι όλη η λάβα πέφτει στο πρόσωπό μας και το μαυρίζει ή το παραμορφώνει δηλώνει ότι θα πληρώσουμε τα λάθη μας ή τα λάθη των άλλων. Θα μας καταλογίσουν άδικες κατηγορίες.

Αν δούμε ότι τιναζόμαστε στον αέρα από την έκρηξη προμηνύει ότι κάποιοι μας έχουν προδώσει και μας έχουν εκτοπίσει με την πονηριά τους. Άρα, είναι λογικό να βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση. Καλό είναι να είμαστε θεατές σ’ αυτό, ώστε να προλάβουμε και να μην το πάθουμε.

Αν ακούσουμε τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης, αλλά δεν τη δούμε, σημαίνει ότι θα βρούμε λύση στα προβλήματά μας.

Όμως η έκρηξη του φελλού της σαμπάνιας δείχνει επιτυχία, ανοδική πορεία και γάμο.

Επίσης, αλληγορικά είναι τα όνειρα που εξαιτίας μερικών ταμπού που μπορεί να έχουμε, πνίγουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα και δεν λέμε όσα θέλουμε να πούμε. Άρα, καταπιέζουμε τον εαυτό μας να φερθεί διαφορετικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δούμε αυτά τα όνειρα, όπου είμαστε παράξενοι, βρίζουμε σαν απολίτιστοι ή κάνουμε όσα δεν θα κάναμε στην πολιτισμένη κοινωνία που ζούμε. Αυτό το πράγμα μας πνίγει και βλέπουμε αυτά τα όνειρα για να ξεθυμάνουμε. Αυτά τα όνειρα είναι ηρεμιστικά για το υποσυνείδητο.

 Αντίθετα, όταν εκραγούν αστέρια μόνα τους ή μεταξύ τους και χάσουν το φως τους μετά από έκρηξη, οι ελπίδες μας και τα όνειρά μας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Τέλος, αν εκραγεί η Γη είναι ένα όνειρο που δείχνει την ολική καταστροφή, διότι το άτομο δεν μπορεί να βιώσει σε άλλο πλανήτη. Δεν έχει ελπίδα πια. Πιθανόν να κοντεύει ο ψυχικός ή σωματικός του θάνατος. Θα σωθεί όταν αναδημιουργηθεί η Γη ξανά με την ίδια μορφή ή διαφορετική. Αν όμως εκραγεί κάποιος άλλος πλανήτης, γκρεμίζεται ο κόσμος που έχει δημιουργήσει μέσα του και επιστρέφει αναγκαστικά στη γη.

Όνειρα επιβίβασης

Όνειρα επιβίβασης: Είναι τα όνειρα που δείχνουν ότι κάποιο μέρος αφήνουμε για να πάμε σε κάποιο άλλο. Μπαίνουμε σε πλοίο ή αεροπλάνο και φεύγουμε. Είναι αντίθετο με το όνειρο έχασα το πλοίο, που θα μπορούσε να είναι και έχασα το αεροπλάνο.

Εκτός από μια επικείμενη πραγματοποίηση του ονείρου, μπορεί να είναι η επιθυμίας μας να φύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε και να κάνουμε μια νέα αρχή. Η προσπάθεια να πετύχουμε κάτι νέο. Να γνωρίσουμε νέα μέρη, να ζήσουμε μια άλλη ζωή ή είναι ένας οιωνός ότι σύντομα θα ανοίξουμε στη ζωή μας ένα νέο κεφάλαιο και θα κάνουμε σχέση ή θα βρούμε δουλειά. Μπορεί όμως να είναι προγνωστικά ένα ταξίδι που θα πράξουμε ή θα πρέπει να πράξουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Άρα, όσο γίνεται αυτό το ταξίδι προετοιμαζόμαστε μέσα στο πλοίο και όταν αράξουμε θα είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτή τη νέα εμπειρία που ανοίγεται στη ζωή μας. Όσο έρχεται λοιπόν το πλοίο και μπαίνουμε μέσα υπάρχει ελπίδα αυτό να γίνει με κόπο και αγώνα. Μπορεί όμως να ήρθε η στιγμή τώρα να χαρούμε αυτή την κατάσταση, αφού καταβάλαμε κόπο, τώρα γευόμαστε τον καρπό των κόπων μας. Η επιβίβαση στο πλοίο θα είναι εντάξει όταν εκεί που θα πάμε θα είναι καλύτερα απ’ αυτό που αφήνουμε. Αν είναι χειρότερα τότε πρέπει να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε πίσω κι αυτό θα είναι μεγάλος πόνος και διπλός κόπος. Καλό είναι να εξετάσουμε πού πάμε και πού θα μας βγάλει αυτός ο νέος προορισμός που διαλέξαμε για να αξίζει τον κόπο που έγινε αυτή η κίνηση.

Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαφυγής, αλλά επειδή τα όνειρα διαφυγής είναι πολυσύνθετα τα έβαλα σε ξεχωριστή κατηγορία.

Όνειρα επιβράβευσης

Όνειρα επιβράβευσης: Είναι τα όνειρα που μας επιβραβεύουν για τις επιτυχίες μας λεκτικά, γραπτά ή τιμητικά με ένα βραβείο. Είναι τα όνειρα που ακούμε συνέχεια μπράβο. Που ανεβαίνουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Είναι παράλληλο και αντίθετο με τα όνειρα προόδου ή επίτευξης στόχων. Εδώ είναι το καλό αποτέλεσμα αυτών των ονείρων. Άρα, αυτό που κάναμε στη ζωή μας ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί ή θα μας χαρίσουν κάτι στην πραγματικότητα που θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Κάποια στιγμή όμως αυτοί οι έπαινοι είναι ειρωνικοί. Θα πρέπει να προσέξουμε ποιος μας τους λέει και γιατί.

Άρα, μετά από μια επιβράβευση ακολουθεί η βράβευση. Νιώθουμε περήφανοι για τον εαυτό μας. Άρα, βαδίζουμε σωστά και πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Ο έπαινος όμως είναι η προσπάθεια κάποιου να μας ωθήσει να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε και να μας κινητοποιήσει ξανά, επειδή έχουμε κουραστεί.

Αν βλέπουμε ότι επαινούμε κάποιον σημαίνει ότι αυτό το άτομο έκανε κάτι εξαιρετικό για μας.

Το βραβείο δίνει αναγνώριση στο άτομο που το ονειρεύεται, σαν να έχει φτάσει στον τελικό του σκοπό. Το έργο μας αναγνωρίστηκε. Οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι. Άρα είναι η ηθική πληρωμή που πιστεύουμε ότι αξίζουμε για τις επιτυχίες μας κι όσα έχουμε μέχρι σήμερα, καταφέρει. Έχουμε κάνει σημαντική βελτίωση στους προσωπικούς μας στόχους. Μετά το βραβείο αξίζει να τους τελειοποιήσουμε, να τους υλοποιήσουμε και να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει αν μας φορέσουν μετάλλιο. Όμως, το κάθε χρώμα αντιστοιχεί στη θέση που παίρνουμε.

Το βάθρο δείχνει τιμές και αναγνώριση. Άρα είμαστε το αντικείμενο θαυμασμού του πλήθους. Τα καταφέραμε. Όμως, παράλληλα νιώθουμε ότι είμαστε ισχυροί ηγέτες και οι άλλοι μας θαυμάζουν, σαν όνειρο αυθυποβολής.

Αν όμως ονειρευόμαστε ότι μας αναγνωρίζουν σημαίνει ότι οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το οποίο αρχίσαμε και να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Αν πάρουμε τη δεύτερη θέση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε σαν τον πρώτο, και να παραδειγματιστούμε. Τι κάνει και είναι πρώτος; Σε σχέση με τον τρίτο πάντως, είμαστε καλύτεροι. Αν είμαστε στην τρίτη θέση, τότε υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσαμε να μην είμαστε στα μετάλλια, οριακά μπήκαμε. Όμως μπορούμε αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν μας πειράζει η πρωτιά, παρά μονάχα τα μετάλλια αν δεν θυμόμαστε τι θέση είχαμε. Αλλά η πρώτη θέση, είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους. Καλύτεροι δεν μπορούμε να γίνουμε στην περίπτωση αυτή, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος.

Το πιο σημαντικό στο όνειρο είναι η προσπάθεια και η νίκη στο τέλος. Μια ήττα δεν πρέπει να μας στεναχωρεί. Άλλο δρόμο πρέπει να βαδίσουμε. Άρα, η νίκη δείχνει ότι αυτός είναι ο δικός μας δρόμος στον οποίο κάποιοι άλλοι θα χάσουν, όταν χάναμε κι εμείς βαδίζοντας έναν δρόμο αδιέξοδο για μας. Γι’΄αυτό, στο σωστό δρόμο η βράβευση είναι σίγουρη και δεδομένη.

Όταν μας επιβραβεύουν οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές πάμε μια χαρά ή στην άλλη περίπτωση θα θέλαμε να μας μιλάνε έτσι. Όμως, αυτό το όνειρο ποτέ δεν είναι κακό ή αντίθετο.

Επιδημίες, μολύνσεις- πληγές του Φαραώ.

Επιδημίες, μολύνσεις- πληγές του Φαραώ: Επιδημίες ή πανδημίες. Αρρώστιες μεταδοτικές που ξεκλήρισαν την οικουμένη και έστειλε στον τάφο χιλιάδες ανθρώπους. Πληγές που έστειλε ο θεός στον Φαραώ για την ανυπακοή του σ’ αυτόν. Όλα αυτά είναι όνειρα που βλέπουμε και μας στέλνουν αλληγορικά στο θάνατο, διότι μας έστειλε ο θεός ευτυχώς μόνο στο όνειρο πανδημίες ή επιδημίες. Όμως, μέσα στις επιδημίες ο άνθρωπος δημιούργησε κάποιες που δεν τις έστειλε ο θεός, αλλά δημιουργήθηκαν από την δική του υπαιτιότητα. Αυτές δυστυχώς υπάρχουν και στην πραγματικότητα.

Μολύνσεις νερού, εργοστάσια, νέφος, καπνιά από τα τζάκια, σκουπίδια, απόβλητα και ερχόμαστε στα τεχνητά, όξινη βροχή. Όλα αυτά μεταδίδουν στα ζώα ασθένειες όπως η γρίπη των χοίρων, των πτηνών, των τρελών αγελάδων. Όμως πριν απ’ αυτά υπήρχαν οι επιδημίες που είχαν οι άνθρωποι λόγω των συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης. Ίσως κάποιες να τις έστελνε και ο θεός.

Ο Μαύρος Θάνατος
Η πανούκλα του Ιουστινιανού
Η πανδημία γρίπης του 1918-1919
Η τρίτη πανδημία πανούκλας
Η επιδημία πολιομυελίτιδας του 1916
Η πρώτη πανδημία χολέρας
Η πανούκλα των Αθηνών το 430 π.Χ.
Η επιδημία ανεμοβλογιάς στην Ινδία
Ο κίτρινος πυρετός του Μέμφις
Ο SARS

Όλα αυτά τα συμπτώματα τα βλέπουμε αλληγορικά στα όνειρά μας και δηλώνουν ότι το άτομο πάσχει από επιδημίες. Μπορεί να δει κόκκινη τη θάλασσα, μπορεί να δει ένα σημάδι ασθένειας, ότι χάνεται το ανθρώπινο είδος, ότι πρέπει να φύγει πριν μολυνθεί ή χάνεται κι αυτός μέσα στις αρρώστιες που δεν έχουν γιατρειά. Αν το δει σαν προβολή μπορεί να διορθώσει την κατάσταση όταν συνετιστεί. Όταν μολυνθεί η ψυχή μας από βρομιές, ασωτίες, αλητείες και αφροδισιακά νοσήματα, πάντα αλληγορικά θέλει ισχυρό καθαρτικό να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.

Πρώτος που έστειλε τις επιδημίες ήταν ο Θεός στον Φαραώ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκαν από φυσικά αίτια, την όξινη βροχή που υπήρχε από τότε, ή το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, αυτές οι πληγές ήταν οι εξής:

1 Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα,με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού.

2 Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων.

3 Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα.

4 Σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων,σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση,«η γη καταστράφηκε από τις αλογόμυγες».

5 Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων ώστε «κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν».

6 Άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα,μεγάλα σπυριά και πληγές.

7 Έπεσε βροχή από «πολύ βαρύ χαλάζι,που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο ως τότε»,τσακίζοντας ανθρώπους,ζώα και βλάστηση.

8 Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού.

9 Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια,σκοτάδι που «μπορούσε κανείς να ψηλαφίσει» σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη.

10 Πατάχτηκαν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων- περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ-,καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους,πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο.

Άρα, όταν δούμε αυτά τα σύμβολα κάποια άσχημη επιδημία κολλήσαμε. Κάτι κακό θα συμβεί στη χώρα μας, κάτι κακό θα συμβεί στην ψυχή μας. Πρέπει να φύγουμε αλληγορικά ή κυριολεκτικά από αυτή την κατάσταση πριν μολυνθούμε κι εμείς. Όλες οι ασθένειες είναι κατάρα. Η μεγαλύτερη για μένα στις μέρες μας είναι ο Καρκίνος, σαν επάρατη νόσος, όχι το αρχικό στάδιο που γιατρεύεται. Πάντα τα διαχωρίζω. Όμως, αυτό σαν όνειρο δείχνει αλληγορικά ότι κάποιο καρκίνωμα τρέφουμε μέσα μας και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό. Όμως, κάποιες φορές είναι θεραπευτικό όνειρο.

Η επίσκεψη στο όνειρο

Η επίσκεψη στο όνειρο: Αυτή η κατηγορία ονείρων χωρίζεται σε δύο μέρη στην επίσκεψη των νεκρών και στην επίσκεψη των ζωντανών φίλων ή εχθρών μας. Η δεύτερη κατηγορία συμπεριλαμβάνει και τις ανεπιθύμητες επισκέψεις. Όταν γνωρίσουμε ένα νέο άτομο πάντα κάνει μια επίσκεψη σε μας, σαν να μπαίνουν νέα δεδομένα. Όταν αυτή η γνωριμία δεν συνεχιστεί, τότε το άτομο φεύγει. Κάθε τι νέο μας επισκέπτεται για να μας δείξει ότι μπαίνει στο υποσυνείδητό μας. Είναι λοιπόν μια νέα πρόκληση για μας. Επίσης, ένα δικό μας άτομο μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει.

Αν αναγνωρίσουμε ποιος μας επισκέφτηκε κάτι θα συμβεί με το άτομο αυτό. Θα υπάρχει μια νέα εμπειρία καλή ή κακή μαζί του που θα κρατήσει λίγο, όσο κρατά μια επίσκεψη. Αν είναι απειλητικός αυτός που μας επισκέπτεται, θα είναι απειλητική και δύσκολη η κατάσταση που πρέπει να διεκπεραιωθεί μαζί του, όσο φυσικά κρατήσει.

Μπορεί να σου χτυπήσουν το κουδούνι, αλλά όταν δεν θες να δεχτείς επίσκεψη μπορείς να δεις ποιος είναι κι αν είναι ανεπιθύμητος να μην του ανοίξεις.

Επίσης, κάτι μας ενώνει καλό ή κακό με το άτομο αυτό ή δηλώνει την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους και να μην απομονωνόμαστε.

Ο νεκρός έρχεται με την θέλησή του ή με όνειρο αυθυποβολής για να μας θυμίσει ότι υπάρχει, για να εξιλεωθεί από μας, για να μας πει ότι κάτι καλό ή κακό θα μας συμβεί, για να μας δώσει κάτι, για να μας δει για τελευταία φορά ή να μας αποχαιρετήσει.

Αν δούμε τέλος ότι εμείς είμαστε επισκέπτες, δείχνει ότι θα δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στους άλλους ή ζητάμε την συντροφικότητα των άλλων. Κάτι προσωρινό θα μας απασχολήσει. Όμως όταν φιλοξενήσουμε κάποιον δείχνει την φιλανθρωπία μας, αλλά παράλληλα ότι δεχόμαστε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία και να την αντέξουμε όσο κρατήσει.

Υπάρχουν όμως οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, τους οποίους μπορούμε να γνωρίσουμε με τον τρόπο που χτυπάνε την πόρτα ή το κουδούνι ή να τους δούμε από το ματάκι της πόρτας. Όταν λοιπόν σαν όνειρο δεν ανοίξουμε την πόρτα της ψυχής μας στα άτομα αυτά, δεν πρόκειται να εισχωρήσουν με το ζόρι. Εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να τους διώξουμε ή να προφυλαχτούμε απ’ αυτούς. Μπορούμε από ευγένεια να τους πούμε να περάσουν μέσα. Όμως είναι ρίσκο, διότι όταν μπουν δεν μας εγκαταλείπουν εύκολα. Κρατάνε τη βαλιτσούλα τους μαζί και οικειοποιούνται κάθε τι δικό μας. Έχουν το θάρρος να το παίζουν οικοδεσπότες και να μας βγάλουν από το ίδιο μας το σπίτι. Όταν όμως τους κρατήσουμε έξω από την πόρτα και φωνάζουν και επιμένουν να μπουν, καλούμε αλληγορικά την αστυνομία. Άρα, οτιδήποτε εισέρχεται στο υποσυνείδητο καλό είναι να το ελέγχουμε, έτσι ώστε να είναι λιγότερα οδυνηρά αυτά που πρόκειται να ζήσουμε μαζί του. Γι’ αυτό λέει ο σοφός λαός όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Δεν φταίει ο θεός για όσα δεινά περνάμε. Βάζει και η ελεύθερη βούληση το χεράκι της.

Όνειρα παραβίασης ιδιωτικού χώρου

Όνειρα παραβίασης ιδιωτικού χώρου: Είναι πολύ εκνευριστικό στο όνειρο να δούμε ότι κάποιος εισχωρεί στο σπίτι μας χωρίς την θέλησή μας και θρονιάζεται εκεί. Κάποιος παρκάρει το αυτοκίνητό του ή την μηχανή του στην αυλή μας, στο πάρκινγκ μας, κάθεται στον καναπέ μας και τον θέλει δικό του, κοιμάται στο κρεβάτι μας, παίζει με τα παιδιά μας, κάθεται στη θέση μας στη δουλειά κ.λ.π. Δηλαδή παίρνει με το έτσι θέλω αυτό που μας ανήκει. Το όνειρο αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει. Κάποιος που διεκδικεί όλα αυτά στο όνειρο είναι απειλή στη ζωή μας ότι θα καταφέρουμε να χάσουμε από ανοησία όσα μας ανήκουν επειδή του δώσαμε θάρρος. Επειδή είδε φως και μπήκε. Επειδή μας πήρε τον αέρα. Επειδή είμαστε άβουλοι και δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Όλα αυτά δείχνουν μια αδυναμία χειρισμού. Αν δεν προσέξουμε στο όνειρο, υπάρχει φόβος αυτό να επαληθευτεί και στην πραγματικότητα.

Μια άλλη ερμηνεία δείχνει ότι σαν όνειρο προβολής μας προετοιμάζει και μας αφυπνίζει να προσέχουμε μην τα χάσουμε από λάθος χειρισμούς. Π.χ. αν είμαστε χαρτοπαίκτες, θα χάσουμε το σπίτι μας. Λογικό ε; Αν είμαστε λουφαδόροι τη δουλειά μας. Γενικά, υπάρχει φόβος με λάθος χειρισμούς να τα χάσουμε όλα. Άρα, το όνειρο αυτό έχει την καλή, αλλά και την κακή πλευρά του. Ανάλογα λοιπόν με το άτομο και το χαρακτήρα του, ισχύει και η ανάλογη ερμηνεία.

Για τα άτομα που μένουν στα νησιά του Αιγαίου, ένα όνειρο παραβίασης ιδιωτικού χώρου είναι η κυριολεκτική παραβίαση των τούρκικων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά μας.

Νηνεμία

Νηνεμία: Η άπνοια είναι ένα όνειρο μονοτονίας για τους περισσότερους. Όλα κυλάνε όπως τα περιμένουν, ομαλά και όμορφα μεν, αλλά δεν υπάρχει μια νέα πρόκληση που θα αλλάξει το τοπίο. Καθημερινά τα πράγματα κυλάνε το ίδιο βαρετά. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να περνά πολλά. Όταν όλα είναι ομαλά βαριέται. Όταν έχει βάσανα ζητά αυτή την κατάσταση. Όταν λύσει τα προβλήματά του βαριέται. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε λοιπόν.

Όταν λοιπόν επικεντρωθείς στο όνειρο στην νηνεμία του χώρου του ονείρου, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, πλήττεις. Περνάς μεν εντάξει και ομαλά χωρίς προβλήματα, αλλά δεν σε ικανοποιεί. Υπάρχει το ανικανοποίητο. Μοιάζει σαν την θάλασσα γυαλί. Όταν μια πέτρα δεν πέσει στην θάλασσα να την ταράξει. Μένει ατάραχη. Άτομα που θέλουν αυτή την κατάσταση, που τους φοβίζουν οι προκλήσεις και οι αλλαγές περνάνε υπέροχα. Για τους άλλους όμως που ζητούν το κάτι διαφορετικό είναι ένας παράδεισος χωρίς ικανοποίηση. Εξαρτάται λοιπόν από το άτομο και τη διάθεση που έχει ή πως αντέχει την κάθε κατάσταση πως θα ερμηνευτεί αυτό το όνειρο.

Ο άνεμος για πολλούς είναι μια νέα πρόκληση που τον χαροποιεί. Για άλλους είναι μια δίνη. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα όνειρα δεν έχουν την ίδια ερμηνεία για όλους. Το ίδιο ισχύει με τα καιρικά φαινόμενα. Τη πολυκοσμία, τους θορύβους, το σκοτάδι. Άλλους τους ικανοποιούν και άλλους όχι.

Θορυβώδη όνειρα

Θορυβώδη όνειρα: Είναι τα όνειρα που ακούς κουραστικούς ήχους στην μεγάλη ένταση της κλίμακας ντεσιμπέλ (db), που μετρά την ένταση του ήχου’ στριγκλιές, κλάξον, φρενάρισμα, σφυρίγματα, κομπρεσέρ, και πολλούς ανεπιθύμητους ήχους μαζεμένους. Αυτό το όνειρο είναι κομμάτι από τη ζωή μας. Είμαστε συνυφασμένοι με τους θορύβους της φύσης, της πόλης, των καιρικών συνθηκών, των μέσων επικοινωνίας, των μέσων μεταφορών κ.λ.π. Όμως το αφτί μας αντέχει μέχρι 120 db.

Ο πρώτος θόρυβος που ακούει το μωρό είναι το ίδιο το κλάμα του. Όμως ο πρώτος ήχος η γλυκιά φωνή της μαμάς του. Όμως, ένας απροσδιόριστος θόρυβος, δηλώνει το άγνωστο. Είναι οι φόβοι και οι ανησυχίες αν ο θόρυβος είναι κουραστικός ή αποκρουστικός για το αφτί. Είναι καλό όνειρο όταν η μουσική είναι στη διαπασών, αλλά κακό όνειρο γίνεται, όταν ο θόρυβος προέρχεται από τα έγκατα της κόλασης ή είναι αποτέλεσμα κάποιου εφιάλτη. Γλυκός ήχος είναι μετά από τη θέαση του Χριστού ή κάποιου αγίου.

Μπορεί όμως να μας αφυπνίσει αν είναι ο χτύπος του ρολογιού ή να προσελκύσει την προσοχή μας κρύβοντας ένα μήνυμα από πίσω. Το χτύπημα του τηλεφώνου μπορεί να μας υπενθυμίζει να κάνουμε ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή σαν όνειρο συγχρονισμού να χτύπησε στην πραγματικότητα το τηλέφωνο την ώρα του ύπνου μας.

Το όνειρο αυτό δείχνει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε αν ακούσουμε καζανάκι, αν ακούσουμε περιπολικό θα πρέπει να είμαστε σωστοί απέναντι στο νόμο, αν ακούσουμε την σειρήνα της πυροσβεστικής δηλώνει ότι το δάσος της ψυχής μας κινδυνεύει. Επίσης, το όνειρο δηλώνει ότι έχουμε πάρει φωτιά. Αν ακούσουμε την σειρήνα του ασθενοφόρου χρειαζόμαστε ξεκούραση ή η υγεία μας είναι στο κόκκινο. Κινδυνεύει!!!

Όμως, ένας ευχάριστος θόρυβος μας ωθεί να κάνουμε ένα διάλειμμα. Να μην δουλεύουμε τόσο πολύ. Επίσης, η αναζήτηση να δούμε τι θόρυβος ακούστηκε μπορεί να μας οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση απ’ αυτή που τραβάμε, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο κλειστός δρόμος ή να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια. Μπορεί όμως σαν παραπλανητικό όνειρο να μας χώσει σε μια παγίδα η περιέργεια μας να τον ανακαλύψουμε.

Αν βλέπουμε ότι ακούμε ένα θόρυβο στον ύπνο μας που δεν προσδιορίζεται τι ακριβώς είναι, σημαίνει ότι το υποσυνείδητό μας απεγνωσμένα μας εφιστά την προσοχή, διότι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας σε ένα θέμα και δεν μπορεί. Το θέμα αυτό φαίνεται από το είδος του θορύβου ή το περιεχόμενο του ονείρου που έπεται μετά απ΄ αυτόν.

Υπάρχουν τα ακουστικά και τα ηχητικά όνειρα, αλλά δεν επικεντρώνονται στον θόρυβο. Γι’ αυτό το λόγο αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων. Λένε ότι ο θόρυβος μπορεί να μειώσει ή να αφαιρέσει την ακοή μας όταν ξεπεράσει τα 120 db, τόσο αντέχει το ανθρώπινο αφτί. Ο ήχος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι κάτι ευχάριστο, κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ο θόρυβος είναι ορμητικός καταρράκτης αλληγορικά. Ο ήχος και η απλή ακοή είναι κάτι ατάραχο και όμορφο όπως ένα ποτάμι. Οι νότες του πενταγράμμου όταν ακούγονται σε ένα στάδιο ευχάριστο για το αφτί, ξεκουράζουν. Μόνο η μουσική στη διαπασών έχει καλή ερμηνεία. Όταν κάποιος μας μιλά δυνατά ή φωνάζουμε θέλουμε ή προσπαθούμε να ακουστούμε. Αντίθετα, το κομπρεσέρ, το καζανάκι, το τηλέφωνο, το ξυπνητήρι, τα κλάξον κλπ. είναι σημεία που κράτησε το υποσυνείδητο που μας υπενθυμίζει ότι ενώ δεν μας αρέσουν οι θόρυβοι αυτοί είναι αναγκαία κακά. Πρέπει λοιπόν να συνυπάρχουν με τα καλά για να γίνεται ο διαχωρισμός σε καλά και κακά. Εκεί φαίνεται η αξία του καθενός ξεχωριστά.

Όνειρα ιδιοφυΐας

Όνειρα ιδιοφυΐας: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε τις γνώσεις που κρύβουμε και τις δυνατότητες που έχουμε ή θα θέλαμε να είχαμε. Είναι τα όνειρα που μιλάμε γαλλικά χωρίς να ξέρουμε, είναι τα όνειρα που παίζουμε πιάνο, που κάνουμε το αντίθετο απ’ αυτά που θα κάναμε στην πραγματικότητα. Είναι τα όνειρα που λύνουμε πολύπλοκες ασκήσεις, είναι τα όνειρα που έχουμε άπειρες δυνατότητες. Κατά κάποιο τρόπο αυτές τις δυνατότητες τις έχουμε ή μας ωθεί η ψυχή με ειδικά όνειρα να τις βγάλουμε στην επιφάνεια και να τις ανακαλύψουμε. Δείχνει τις πραγματικές δυνατότητές μας ή αυτές που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Μπορεί να δείχνει σαν επιθυμία ότι θα θέλαμε να είχαμε αυτές τις γνώσεις για να πάψουμε να είμαστε κατώτεροι μορφωτικά στα μάτια των άλλων. Επίσης, πρέπει πίσω από ένα σερβιτόρο ή μια πωλήτρια να φανερώσουμε στους άλλους τα πραγματικά τους πτυχία.

Όταν ονειρευόμαστε ότι είμαστε έξυπνοι δηλώνει ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε μια επιθυμία μας, να πάρουμε την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μας, να συνεχίσουμε το σχολείο ή το πανεπιστήμιο που αφήσαμε στην μέση. Τώρα ήρθε ο καιρός να το κάνουμε. Το όνειρο μας ωθεί να φανερώσουμε στον εαυτό μας και τους άλλους τις πραγματικές μας ικανότητες και να μάθουμε πιάνο και γαλλικά. Γιατί όχι; η ψυχή μας με ειδικό όνειρο το ζητά. Μάλλον θα έχουμε το ταλέντο. Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά. Μια τελευταία ερμηνεία δηλώνει ότι δεν ξέρουμε πόση δύναμη έχει το μυαλό μας και μέχρι πού φτάνει.

Πολλές φορές μια αίσθηση μας κάνει πιο ευφυείς και από την ίδια την πραγματικότητα. Όταν πιστέψουμε ότι έχουμε αυτές τις ικανότητες τις αποκτάμε και τις δείχνουμε στους άλλους. Αυτό μπορεί να γίνει όνειρο. Ένα βίωμα μου είναι το εξής: Όταν είχα πάει στο μουσείο της Μαντάμ Tussaud στο Λονδίνο έκανα μια ευχή όταν είδα το κέρινο ομοίωμα του Αϊνστάιν να είχα λίγες από τις γνώσεις του. Τον αγκάλιασα και φωτογραφήθηκα μαζί του. Ήταν το μόνο ομοίωμα που αγκάλιασα και φωτογραφήθηκα μαζί του, γιατί πάντα τον θαύμαζα και τον θαυμάζω. Δεν ξέρω αν βγήκε η ευχή μου, όμως την έκανα με την καρδιά μου. Έκανα μια εικονική γνωριμία μαζί του και ένιωσα σαν να συνομιλήσαμε. Ήταν αληθινή η αίσθηση που κόλλησα πολλή ώρα σ’ αυτό το ομοίωμα. Δεν ήθελα να το εγκαταλείψω τόσο γρήγορα, κι ας είχε κόσμο. Εγώ δεν τον έβλεπα με την φαντασία μου, δεν τον ένιωθα. Ήταν για μένα μια μοναδική στιγμή. Μια εικονική πραγματικότητα εγώ κι εκείνος, σαν να τον επισκέφτηκα στο σπίτι του, σαν να συνομιλήσαμε μαζί. Ένιωσα σαν να μου μετέδωσε τις γνώσεις του και πολλές φορές αυτή η αίσθηση είναι καλύτερη από την πραγματικότητα. Τελικά ιδιοφυής γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η ζωή με έχει διδάξει ότι ευτυχώς γίνεσαι με την πίστη και την προσπάθεια, φτάνει να το αγαπάς. Όταν αγαπάς κάτι πάντα το αποκτάς, φτάνει να το αγαπάς, όχι να νομίζεις ότι το αγαπάς. Η πλάνη θα φανεί. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα. Όταν το καταλάβεις, τότε είσαι πραγματικά ιδιοφυής.

Στον ιστό της αράχνης

Στον ιστό της αράχνης: Κάποτε πίστευα ότι η αράχνη στο όνειρο είναι κάτι που αραχνιάζει, κάτι παλιό, σκονισμένο που δεν χρησιμοποιείται ή ο φόβος για το έντομο αυτό. Υπάρχει όμως και μια τρίτη ερμηνεία που ανακάλυψα πρόσφατα. Είναι συνώνυμο της παγίδας. Είναι συνώνυμο του φαγώματος, είναι το έντομο που μας ακινητοποιεί και αφού πια μας πάρει στον ιστό, μας λιανίζει. Π.χ. για έναν πολύ πλούσιο άνδρα που θα δει ιστό αράχνης, μια μοιραία γυναίκα θα του φάει όλη την περιουσία, θα χάσει όσα με κόπο απέκτησε για να λάβει στιγμές ηδονής που δεν είναι πάντα αληθινές. Είναι σαν ένα ακριβοπληρωμένο ναρκωτικό που έχει λίγη λάμψη και παθαίνεις εθισμό. Γι’ αυτό το λόγο, η αράχνη είναι αλληγορικά ο εθισμός, κάθε τι που μας παγιδεύει και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε, και στο τελικό στάδιο μας λιανίζει με τον τρόπο του.

Είναι άσχημο όνειρο όταν νιώσουμε ότι παγιδευτήκαμε σ’ αυτήν. Κάθε ακριβοπληρωμένο πάθος είναι μια ύπουλη αράχνη που μας βάζει στον ιστό της. Αυτό το όνειρο πρέπει να μας αφυπνίσει πριν γίνει αυτό. Όταν μπούμε πια στον ιστό της και φαγωθούμε απ’ αυτήν είναι πολύ αργά!!!

Ιστορικά όνειρα

Ιστορικά όνειρα: Η ιστορία δηλώνει το παρελθόν, μια παρελθούσα στιγμή. Πρέπει να προσέξουμε ποια περίοδο της ιστορίας βλέπουμε. Προσπαθούμε να ξαναζήσουμε αυτή την ιστορία αν ήταν ευχάριστη παρελθοντική στιγμή ή να μην την επαναλάβουμε όταν μας ζημίωσε και μας ωρίμασε. Μπορεί να προσπαθούμε με το όνειρο αυτό να προσπαθήσουμε να νιώσουμε όπως τότε ή να αλλάξουμε ριζικά απόψεις. Πρέπει λοιπόν να δούμε τα πράγματα με τη σωστή οπτική γωνία κρίνοντας το τότε και συγκρίνοντάς το με το τώρα και το αύριο. Όμως ένα ιστορικό μυθιστόρημα στο όνειρο δηλώνει κάτι νέο. Μια νέα πρόκληση που καλούμαστε να ζήσουμε. Μπορεί όμως να έχει ομοιότητες με το χθες. Όταν λοιπόν δούμε ιστορικά γεγονότα, θα πρέπει να πάει εκεί το μυαλό μας.

Η συχνή αναδρομή στο παρελθόν δείχνει ότι κάποιο κεφάλαιο από το χθες δεν έχει κλείσει. Κακό είναι αν ζούσαμε τότε καλύτερα και αναπολούμε εκείνη την εποχή. Όμως επειδή έχει τελειώσει ήταν μια λαμπερή παγίδα που μας στέλνει εκεί το όνειρο για να μην την επαναλάβουμε στο παρόν. Κάτι που τελειώνει είναι ψεύτικο. Αν ήταν αληθινό θα το είχαμε και σήμερα. Όσο ωραίο κι αν ήταν το παρελθόν έχει χαθεί σήμερα. Άρα, αφού δεν διατηρήθηκε δεν ήταν ωραίο και δεν αξίζει να το σκεφτόμαστε. Πρέπει λοιπόν αν μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία που είναι παρόμοια με το παρελθόν να συμπεριφερθούμε όπως θα έπρεπε να κάνουμε τότε. Να πάρει άλλο δρόμο από εκείνο, μήπως και διατηρηθεί αυτή τη φορά. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πρέπει να αφήσουμε λοιπόν το παρελθόν και να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Είναι λάθος να αυτοτιμωρούμαστε ή να νιώθουμε ενοχές για αυτό που έκανα τότε και για αυτό που δεν έκανα. Μια ζωή θα βλέπουμε ιστορικά γεγονότα όσο θα επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση. Άρα, κάθε φορά που τελειώνει μια ιστορική περίοδος και αλλάζει το σκηνικό, τόσο πιο κοντά στο παρόν ερχόμαστε, αφήνοντας πίσω μας ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Άρα, εμείς θα ορίσουμε το τέλος του ονείρου αυτού. Αν αναφέρεται σε αναδρομές της μετεμψύχωσης είναι άλλο κεφάλαιο. Αυτό δεν θα μας απασχολήσει εδώ.

Αν ονειρευόμαστε την εποχή πριν την ανθρωπότητα, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος δηλαδή, οι σκέψεις μας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το όνειρο μας ωθεί να βρεθούμε στη σωστή συχνότητα. Έχουμε χαθεί. Το ίδιο ισχύει κι αν ονειρευόμαστε την ζωή μετά τον άνθρωπο. Το παρελθόν πρέπει να το θυμόμαστε μόνο για να παραδειγματιζόμαστε μέσα από τα λάθη μας. Να είναι δάσκαλος για μας.

Ο Κέρβερος στα όνειρά μας

Ο Κέρβερος στα όνειρά μας: Ο Κέρβερος κατά τη μυθολογία μας ήταν το σκυλί με τα τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Άδη, του Κάτω κόσμου για να μην δραπετεύσουν οι νεκροί και πάνε στον Πάνω κόσμο. Άρα, στα όνειρα είναι ό,τι μας εμποδίζει αλληγορικά να ζήσουμε ή μας εμποδίζει να μπούμε κάπου ή να βγούμε από κάπου. Π.χ. υπάρχει φύλακας και δεν μας επιτρέπει να μπούμε στο νοσοκομείο να δούμε έναν ασθενή μας, ενώ δεν είναι ώρα επίσκεψης. Αυτός για μας είναι ένας Κέρβερος.

Κέρβερος επίσης μπορεί να είναι όποιος μας εμποδίζει να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και μας κρατά σε μια φυλακή, μια χρυσή φυλακή για να μην ξεφύγουμε και πληγωθούμε ή προδοθύμε. Σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για υπερπροστατευτικό άτομο. Το κάνει, λέει, από αγάπη. Επίσης, το αφεντικό μπορεί να είναι Κέρβερος όταν δεν μας δώσει άδεια ή αύξηση μισθού, ενώ έχει παράλογες απαιτήσεις από μας, εμποδίζοντάς μας να κάνουμε αυτά που είχαμε λογαριάσει αν μας τα έδινε. Όπου μένουμε φυλακισμένοι αλληγορικά ή κυριολεκτικά, όπου εμποδιζόμαστε νιώθουμε ότι έχουμε έναν Κέρβερο στο κεφάλι μας. Αυτό στο όνειρο είναι αδράνεια, σκοτάδι. Άρα, μας ακινητοποιεί. Άρα, το 3 και το σκοτάδι δείχνουν αυτό το σκύλο. Δεν είναι παγίδα του σατανά, αλλά ο εν λόγω σκύλος που δείχνει συμβολικά, ότι κάποιος δεν μας αφήνει να ζήσουμε τα θέλω μας, αλλά τα πρέπει που έχει ορίσει εκείνος για μας. Αυτό το όνειρο είναι κυριολεκτικό και αλληγορικό.

Γενικά, δηλώνει το απαγορεύεται η έξοδος ή η είσοδος και αυτό που θέλεις δεν πρόκειται να γίνει. Άρα, παραμένεις αδρανής μέχρι να γίνει το αίτημα δεκτό. Άρα, όταν βγει το φως ο Κέρβερος πάει να κοιμηθεί. Το πεδίο είναι ελεύθερο. Νικήσαμε!!! Είναι μια ακόμη χρησιμότητα του 3 στα όνειρα. Η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα νιώθουν ολοκληρωμένα. Ο Κέρβερος κοιμήθηκε. Όταν όμως πιάσει το σκοτάδι ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε. Εδώ πρέπει να προλάβεις όσο κρατήσει το φως. Όταν αρχίσει το δειλινό όλα τέλειωσαν. Ελπίζουμε στο φως της νέας μέρας!!!

Κανίβαλος

Κανίβαλος: Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι βλέποντας αυτό το όνειρο είναι μια αλληγορική ερμηνεία. Είναι ένα όνειρο που δείχνει ότι αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή μας τρώει ζωντανούς, μας αφαιρεί ενέργεια. Αυτό το όνειρο τονίζει την εσωτερική μας πλευρά που κλονίζεται από μια βασανιστική σχέση κλπ. Αυτά σιγά σιγά μας σκοτώνουν, μας ρουφούν το αίμα και τον ενθουσιασμό μας. Άρα, αυτό μας θλίβει και χάνεται η ζωτικότητά μας ή μειώνεται επικίνδυνα. Άρα, βράζουμε στο ζουμί μας. Είναι πολύ άσχημο να βλέπουμε ότι είμαστε μεζές ενός κανιβάλου και βράζουμε στο καζάνι του. Όταν η φωτιά είναι σιγανή, όλα είναι αργά και βασανιστικά. Άρα, μας έχει φάει η σχέση μας, η δουλειά μας και ό,τι μας έχει φέρει σε μια κατάσταση που μας έχει εξουθενώσει. Αν είμαστε εμείς οι κανίβαλοι δηλώνει ότι έτσι συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Αν βλέπουμε άλλον στο καζάνι είναι όνειρο προβολής που μας λέει ότι αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε αυτό το δρόμο στη θέση του θα μπούμε εμείς.

Πότε όμως είμαστε εμείς κανίβαλοι του ίδιου του εαυτού μας;

Γενικά, το όνειρο αυτό δείχνει την αγριότητά μας προς τους άλλους, την επιθετική μας πλευρά. Όταν δεν βράζει το σώμα μας και παραμένει με το πολύ βράσιμο σκληρό, δεν μαλακώνει, είμαστε δυνατοί. Πιθανόν να νευριάσουν και να μας απελευθερώσουν οι κανίβαλοι. Να μην μας φάνε. Θα είμαστε άνοστοι. Όταν ξυπνήσουμε και το όνειρο μείνει μισό, δηλώνει ότι ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Το όνειρο αυτό περικλείει τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας ότι θα φαγωθούμε, καλό είναι να κλειστούμε στο καβούκι μας, να μην ρισκάρουμε, θα έχουμε αποτυχία και πόνο. Αυτά είναι εικασίες. Τα λέμε χωρίς να δοκιμάσουμε. Άρα, παραμένουμε αδρανείς, δεν προχωράμε και περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση, αλλά ποτέ δεν αλλάζει. Σ΄ αυτή την περίπτωση τρώμε τον εαυτό μας και δεν το καταλαβαίνουμε. Πέφτουμε στην παγίδα που οι ίδιοι έχουμε στήσει. Δεν χαιρόμαστε τη ζωή για να μην πληγωθούμε ξανά και δεν ζούμε.

Όνειρα παρακολούθησης και κατασκοπίας

Όνειρα παρακολούθησης και κατασκοπίας: Στη σημερινή εποχή αυτό το όνειρο είναι συχνό ανάμεσα στα ζευγάρια. Έχουν μεγάλη ανασφάλεια μεταξύ τους. Με ένα τέτοιο όνειρο προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο να ανακατευτεί στη ζωή ο ένας του άλλου ή καλύπτουν μ’ αυτό τον τρόπο το φόβο και την ανασφάλεια που έχουν αμφότεροι μεταξύ τους. Ίσως κάτι έχουν ακούσει ο ένας για τον άλλο και θέλουν να διασταυρώσουν την είδηση. Ψάχνουν απαντήσεις μέσα από το όνειρο. Αν κάποιος μας παρακολουθεί έχουμε κάποιο θαυμαστή ή παρακολουθούν την ενδιαφέρουσα ζωή, μας μιμούνται ή θέλουν να μας μοιάσουν.

Αν κάποιος μας φοβίζει στην πραγματικότητα και νιώθουμε ότι με τον τρόπο που μας φέρεται μας παρακολουθεί και μας πολιορκεί είναι όνειρο φοβίας.

Αν παρακολουθούμε κάποια άλλη, δηλώνει ότι θέλουμε να τη μιμηθούμε και ακολουθούμε το μοτίβο της. Π.χ. αν έχει επιτυχία στους άνδρες κάνουμε τρόπο ζωής τη διατροφή της, το σώμα της, ολόκληρη την προσωπικότητά της.

Η παρακολούθηση με κιάλια δείχνει ότι θέλουμε να φέρουμε κοντά μας κάτι που είναι μακρινό και απλησίαστο. Η παρακολούθηση γενικά είναι η λαχτάρα μας να ψάξουμε την ιδιωτική ζωή κάποιου, να έρθουμε κοντά του, να μάθουμε τα μυστικά του, ώστε να είμαστε ο δικός του άνθρωπος. Όταν παρακολουθούμε τους μήνες και τα χρόνια που περνάνε δηλώνει ότι είμαστε ψυχαναγκαστικοί και ο χρόνος μας κυλάει άσκοπα, χωρίς να ζήσουμε κάτι αξιοσημείωτο.

Παρακολούθηση μπορεί να γίνει με το αυτοκίνητο, από το κομπιούτερ, να ελέγξουμε το κινητό του άλλου. Όλα έχουν την ίδια ερμηνεία, ότι προσπαθούμε να εισχωρήσουμε στη ζωή του άλλου, να μάθουμε τα μυστικά του. Αν τον βλέπουμε ερωτικά είναι η λαχτάρα να μπούμε στην ζωή του, να τον κατακτήσουμε. Να μάθουμε τι κρύβει η μυστηριώδη προσωπικότητά του.

Όνειρο επιθυμίας είναι όταν παρακολουθούμε τους εχθρούς μας, για να τους πιάσουμε στον ύπνο και να χτυπήσουμε ύπουλα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό το όνειρο είναι τις περισσότερες φορές παγίδα και από θύτες γινόμαστε θύματα.

Τέλος, η παρακολούθηση από την κλειδαρότρυπα δείχνει ότι είμαστε πολύ αγενείς. Προσπαθούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από την κλειστή πόρτα με ύπουλο τρόπο. Επίσης, αν δούμε ότι κάποιος μας παρακολουθεί και δούμε τα μάτια του έχουμε εντοπίσει αλληγορικά έναν χάκερ. Κοινώς θα έλεγα εντοπίσαμε έναν κρυφό θαυμαστή. Όμως, σαν κακή έννοια δείχνει ότι κάποιος ελέγχει σαν ηδονοβλεψίας τη ζωή μας.

Όνειρα κατολίσθησης

Όνειρα κατολίσθησης: Η ξαφνική κατολίσθηση είναι ένα κακό προαίσθημα που θα πραγματοποιηθεί. Είναι κάτι ξαφνικό. Μπορεί όμως να γίνει και κάτι απρόβλεπτο που θα φέρει μεγάλη αναστάτωση. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Τι προκαλεί θάνατο, τραύμα, το ξεπερνάμε, γλιτώνουμε την τελευταία στιγμή ή είμαστε θεατές;

Αν η κατολίσθηση μας πλακώνει και καταφέρουμε να ξεφύγουμε δηλώνει ότι θα μας ταρακουνήσει, αλλά δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά. Άρα, θα μείνουμε αλώβητοι. Η χιονόμπαλα μας ξυπνάει από το πάθος μας και μας δίνει τη δυνατότητα να αφυπνιστούμε και να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε πέσει. Να καταφέρουμε να βγούμε μέσα απ’ αυτό νικητές. Όταν είναι από φωτιά δείχνει την οργή του θεού. Όταν μέσα απ’ αυτό βγούμε νικητές είναι η ανύψωσή μας σε ένα πνευματικό σκαλοπάτι. Αυτό δείχνει ότι βαδίζουμε προς τη θέωση, ξεπερνώντας τα γήινα πάθη, βλέποντας τους άλλους αφ’ υψηλού, χωρίς να ακουμπάμε.

Αν η κατολίσθηση μας παρασύρει στη δίνη της και μας καταπλακώνει μας προειδοποιεί για ασθένεια ή ατύχημα.

Όταν η κατολίσθηση πέφτει πάνω σε άλλους, είναι όνειρο προβολής ή δείχνει ότι αυτόν τον καιρό δεν πρέπει να έχουμε συναναστροφές με τα άτομα αυτά γιατί θα μας παρασύρουν στον δρόμο τους. Θα έχουμε επιπτώσεις μ’ αυτή την επαφή.

Μια θέαση κατολίσθησης δείχνει ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας γεμάτη βάσανα, προβλήματα και πολύ άγχος. Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Κομμάτια πάγου δείχνουν τα παγωμένα μας αισθήματα και την πετρωμένη μας καρδιά μετά από αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε. Αν πέσει πάνω μας έπεται κατάθλιψη.

Όνειρα απόγνωσης

Όνειρα απόγνωσης: Είναι τα όνειρα που το άτομο βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Με τα αδιέξοδα όνειρα μπορεί να προχωρήσει σε άλλο δρόμο. Να τραβήξει μια νέα πορεία. Εδώ δεν ξέρει τι να κάνει. Παγιώνεται ο νους του. Η πρώτη σκέψη είναι να ουρλιάζει. Δεν έχει απλά σύγχυση του νου, ούτε μένει αδρανής. Είναι κάτι άλλο. Όσο πιο βαθιά προχωράει, τόσο μπαίνει πιο βαθιά στο πρόβλημα. Δεν μπορεί να βρει διέξοδο, αλλά δεν έχει τη δύναμη να βγει. Δεν πάει ο νους του εκεί. Βαδίζει υπνωτισμένος το δρόμο που ορθώνεται μπροστά του. Δεν βλέπει που πάει. Όταν δει, όλα τα βλέπει μαύρα. Το μικρό το βλέπει μεγάλο και το μεγάλο τεράστιο. Δεν βλέπει το πρόβλημα με την πραγματική του διάσταση. Μεγαλοποιείται στα μάτια του και χάνεται μέσα σ’ αυτό. Δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά και να βρει λύση.

Άρα, στα όνειρα αυτά έχουμε πληγωμένα συναισθήματα και φόβους. Ειδικά, όταν πέρασε ένα σοκ ή μια ερωτική απογοήτευση.

Ένα όνειρο βραχνάς δημιουργείται από τα όνειρα αυτά. Μέσα στην μεγάλη μας απόγνωση δεν βγαίνει η φωνή. Θέλουμε να φωνάξουμε και δεν μπορούμε. Κάποιες στιγμές έχω ακούσει ότι αυτή η κίνηση είναι η αντίληψη ενός κινδύνου ή παράλυση στην φάση REM, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό. Το άκουσα στην τηλεόραση. Το γράφω με επιφύλαξη.

Όλα τα αισθήματα που κρύβουμε μέσα μας εκρήγνυνται και το συνονθύλευμα αυτό ανακατεύεται με αποτέλεσμα αλληγορικά η λάβα να διασκορπιστεί, προκαλώντας ψυχική οδύνη. Νιώθουμε τότε απελπισμένοι, αβοήθητοι, μόνοι και κλαίμε στο όνειρο από απόγνωση. Αυτό είναι ένα όνειρο που δείχνει ότι έχουμε κάποιο κακό προαίσθημα ή αισθανόμεθα μόνοι. Δεν έχουμε στήριγμα. Όμως οι σωστοί Χριστιανοί έχουν στήριγμα το Χριστό. Όσοι είναι στο δρόμο του θεού δεν αισθάνονται μόνοι. Πάντα έχουν την δική του παρέα και αισθάνονται πλήρεις με τη δύναμη που τους δίνει.

Στα όνειρα αυτά λείπει η πίστη, η καρτερικότητα, η υπομονή, η συντροφικότητα. Το άτομο δεν επικοινωνεί με άλλους, απομονώνεται όχι από επιθυμία, όπως γίνεται στα όνειρα απομόνωσης, ούτε από φόβο. Απλά, μέσα στη σύγχυση που έχει δεν το σκέφτεται. Δεν πάει τόσο μακριά το μυαλό του.

Εδώ λοιπόν νιώθεις απελπισία γιατί το νησί σου δεν έχει γιατρό, δεν έχει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, έχασες το σπίτι σου από σεισμό, πλημμύρα θεομηνία. Η φωτιά κατέστρεψε τη σοδειά σου, το παιδί σου έχει μείνει παράλυτο κλπ. Αποτέλεσμα, χάθηκε κάθε νόημα για τη ζωή. Νιώθεις ότι τα έχασες όλα. Κάποια απ’ αυτά γιατρεύονται, διορθώνονται, ξαναδημιουργούνται, αλλά τη στιγμή που η απελπισία υπάρχει, η λογική κοιμάται. Ανάλογα λοιπόν είναι και τα όνειρα αυτής της κατηγορίας και υπάρχουν για να βασανίζουν το άτομο και του θυμίζουν όσα περνάει. Μόνο ένα όνειρο αντίδοτο θα το σώσει. Αυτό για να γίνει πρέπει να πιστέψει.

Όνειρα εκ πεποιθήσεως

Όνειρα εκ πεποιθήσεως: Είναι τα όνειρα που προσαρμόζονται και ερμηνεύονται ανάλογα με το άτομο και τις πεποιθήσεις, απόψεις, σκέψεις, ιδέες του. Σ’ αυτά τα όνειρα όσα είναι τα άτομα, τόσες οι ερμηνείες τους. Προσαρμόζονται στο άτομο. Είναι όνειρα κομμένα και ραμμένα πάνω στο άτομο. Δεν τα επιλέγει το άτομο αυτά τα όνειρα, αλλά επιλέγει το ερέθισμα αυτών. Το υποσυνείδητο κάνει τα υπόλοιπα. Είναι αντίθετα με τα όνειρα αυθυποβολής.

Να θέσω ένα παράδειγμα. Ο Α είναι κατά του γάμου. Ο Β. είναι υπέρ αυτού. Ο Α όταν βλέπει γάμο στον ύπνο του σηκώνεται ιδρωμένος από τον ύπνο του και ουρλιάζει σαν να είδε τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Ο άλλος όταν δει γάμο θα χαμογελάσει γλυκά και θα κοιμηθεί. Η ικανοποίηση φαίνεται στο πρόσωπό του. Λάμπει. Αυτές λοιπόν οι καταστάσεις και οι αντιδράσεις φαίνονται στα όνειρα αυτά.

Μερικές πεποιθήσεις είναι: Όλα τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις εμπειριών που δεν έχουμε ζήσει, φοβούμενοι ότι αν τα πράξουμε θα είμαστε ανασφαλείς, θα πονέσουμε, θα πληγωθούμε, θα προδοθούμε. Όταν είμαστε κατά της δέσμευσης, κατά του γάμου, κατά του θεού, προσαρμογή παράδεισου και κόλασης. Για κάποιους η κόλαση είναι παράδεισος και για κάποιους ο παράδεισος κόλαση, κάποια φαγητά δεν τα τρώμε, μας αηδιάζουν, κάποιοι βαριούνται τα ταξίδια, κάποιοι μισούν τα αδέρφια ή τους γονείς τους, κάποιοι μισούν την ομόνοια, κάποιοι αγαπούν τον πόλεμο, κάποιοι είναι πράοι και αγαπούν την ειρήνη. Κάποιοι μισούν τα μαθηματικά, κάποιοι μισούν τα αρχαία. Κάποιοι μισούν το αφεντικό τους, τους δασκάλους, δεν χωνεύουν αναίτια κάποιον, δεν θέλουν στην παρέα τους κάποιο άτομο που είναι διαφορετικό από τους άλλους κλπ.

Αυτά τα όνειρα που βγαίνουν από τα συγκεκριμένα ερεθίσματα είναι για αυτούς καταστάσεις που ξέρουν γιατί τις είδαν, αφού τις αισθάνονται. Άρα, αυτά τα όνειρα είναι αυτονόητα. Δείχνουν πώς ακριβώς αισθανόμαστε. Άρα, δεν χρειάζονται ερμηνεία, αφού είναι αρχές και ιδέες που ασπάζεται ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του ή για τους άλλους.

Πολλές κακοτυχίες έχουμε πάθει από αυτά τα στερεότυπα που έχουμε θέσει τον εαυτό μας να ζει βάσει της ελεύθερης βούλησης. Μ’ αυτό τον τρόπο εμποδίζουμε το πεπρωμένο να πάρει το δρόμο του. Κάποιοι άνθρωποι όμως αλλάζουν πεποιθήσεις και τα όνειρα περιεχόμενο. Κάτι που τους ξυπνούσε ιδρωμένους και αγχωμένους, σήμερα είναι μια άλλη κατάσταση. Δεν ήταν τόσο φοβερό τελικά, λέει και αναθεωρεί. Αυτό δεν γίνεται πάντα. Για να γίνει, επεμβαίνει το πεπρωμένο και φέρνει τα πράγματα στη θέση του. Π.χ. ένας άνδρας που ασπάζεται την αγαμία εκ πεποιθήσεως, για να αλλάξει γνώμη και να βαδίσει στα σκαλιά της εκκλησίας, πρέπει να έχει σαν πεπρωμένο τον γάμο με το συγκεκριμένο άτομο για να λυγίσει. Αλλιώς, δεν θα το κάνει ποτέ για καμία. Αν δεν καταφέρουμε να του αλλάξουμε απόψεις, δεν είμαστε εμείς, ή δεν θα παντρευτεί καμιά. Αν αύριο αυτός που φώναζε ότι δεν θέλει το γάμο παντρευτεί, δεν πρέπει να τα βάλουμε με τον εαυτό μας που αποτύχαμε, ούτε αυτή είναι καλύτερη από μας. Όριζε απλά το πεπρωμένο του να την πάρει. Προσέξτε το αυτό, είναι σοβαρό.

Πολλές φορές τα στερεότυπα μας κάνουν να αποκτούμε νέες πεποιθήσεις. Δεν υπάρχουν πια άνδρες, οι γυναίκες είναι όλες οι ίδιες λένε αντίστοιχα το ένα φύλο για το άλλο. Η τάδε απάτησε το φίλο μου, δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη σε καμία. Ο τάδε με πρόδωσε. Δεν πιστεύω πια σε κανέναν άνδρα… Έτσι, αποκτάμε πεποιθήσεις και το υποσύνολο γίνεται σύνολο μέσα μας. Οι δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που συναντήσαμε έγινε για όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε πια εμπιστοσύνη σε κανέναν. Κρίνουμε τον κόσμο με τα δικά μας μάτια και αποκτάμε πεποιθήσεις βάσει των βιωμάτων μας ή των βιωμάτων των δικών μας ανθρώπων. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Δοκιμάζεις. Κάποτε θα πετύχεις. Το όνειρο μπορεί να μας βγάλει από την παγίδα ή να μας χώσει πιο βαθιά. Μόνο η ορθή σκέψη θα μας κάνει να αλλάξουμε πεποιθήσεις και στερεότυπα που μας φυλακίζουν και δεν μας αφήνουν να ευτυχήσουμε. Δεν μπορεί να ξυπνάμε λουσμένοι στον ιδρώτα με ένα ευχάριστο για άλλους γεγονός. Αλήθεια, πώς θα συμπεριφερθούμε αν δούμε εφιάλτη;

Οι τσιγγάνοι στα όνειρά μας

Οι τσιγγάνοι στα όνειρά μας: Οι τσιγγάνοι είναι ένας ελεύθερος λαός που δεν έχει πατρίδα, δεν έχει πιστεύω, δεν έχει απαγορεύσεις. Σαν φυλή τηρεί τους δικούς της νόμους, γι’ αυτούς δεν υπάρχουν φραγμοί. Λειτουργούν ομαδικά ή ατομικά. Αν βλέπουμε έναν, δηλώνει ότι όλα θέλουμε να τα πετυχαίνουμε μόνοι μας. Αν δούμε ολόκληρο καραβάνι, δηλώνει ότι μόνοι δεν τα καταφέρνουμε. Μόνο ομαδικά. Δηλώνει ότι είμαστε άτομα με δυνατή προσωπικότητα που δεν δεχόμαστε φραγμούς και περιορισμούς, νιώθουμε ελεύθεροι ή ζητάμε μια τέτοια σχέση ή να γνωρίσουμε τέτοια άτομα. Το όνειρο δείχνει ότι τα πάμε με όλους καλά, δεν είμαστε ρατσιστές. Επίσης, δείχνει αλληγορικά ότι θέλουμε να κινηθούμε ελεύθερα, χωρίς υποχρεώσεις. Επειδή το όνειρο αυτό παραπέμπει στο μέλλον, αφού οι γύφτοι λένε το μέλλον, ένας χαμογελαστός και όμορφος τσιγγάνος δείχνει αλληγορικά ένα όμορφο μέλλον γεμάτο χαρές και εκπλήξεις. Επίσης ένα χαμογελαστό μέλλον γεμάτο υποσχέσεις και όμορφες στιγμές.

Αυτή είναι η καλή τους πλευρά. Όμως, υπάρχει και η κακή. Όταν μας απειλεί ο γύφτος, τον φοβόμαστε, τον αηδιάζουμε δεν είναι καλό το όνειρο. Τους φοβόμαστε ή είμαστε ρατσιστές. Όταν μας επισκεφτούν θα μπλέξουμε σε μια κατάσταση που θα ξεφύγει από τον έλεγχό μας και θα διεισδύει ανεξέλεγκτα στα βάθη της ψυχής μας. Είναι εκείνες οι καταστάσεις που μπλέκουμε χωρίς τη θέλησή μας και μέχρι να ξεμπλέξουμε περνάμε από 40 κύματα. Θα μπορούσε να είναι ερωτικής φύσεως κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Γενικά, είναι αρνητικό όνειρο λόγω της περιφρόνησης που τους έχουμε σαν λαό. Έχουμε τον φόβο μην μας κλέψουν όταν έρθουν επίσκεψη στο όνειρό μας. Μήπως μας πουν ένα μέλλον άσχημο. Μήπως μας ξεγελάσουν. Γενικά, η βρωμιά και η παρανομία στα όνειρα είναι συνδεδεμένα μαζί τους. Όμως, γενικά δηλώνει την επιθυμία μας να κινηθούμε ελεύθερα, χωρίς κατευθυντήριες γραμμές. Χωρίς περιορισμούς. Όπως εκείνοι μετακινούνται από τόπο σε τόπο, κι εμείς δουλεύουμε πολύπλευρα. Μας αρέσουν οι μετακινήσεις κυριολεκτικά και αλληγορικά.

Γενικά, δηλώνει την ανάγκη μας να ξεφύγουμε, να φύγουμε να δραπετεύσουμε από ένα περιβάλλον που μας περιορίζει. Έχουμε την τάση φυγής και του τυχοδιωκτισμού. Μας αρέσουν οι αλλαγές και η καταπάτηση των στερεότυπων που έχουμε διδαχθεί. Μόνο αν δούμε μια τσιγγάνα να μας ρίχνει τα χαρτιά θέλουμε ένα μέλλον διαφορετικό από το παρόν που ζούμε, που φυσικά δεν μας ικανοποιεί.

Όταν ακούμε ένα τσιγγάνικο βιολί ή παίζει για μας είναι η επιθυμία μας να ζήσουμε τον ρομαντισμό σε όλο του το μεγαλείο, ξεφεύγοντας για λίγο από την πεζή πραγματικότητα.

Τέλος, αν ένας τσιγγάνος μας προσφέρει ένα λουλούδι και μας προτείνει γάμο, είναι ψεύτης. Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε αυτόν που θα το κάνει στην πραγματικότητα. Είναι παγίδα.

Όνειρα μετάνοιας και συγνώμης

Όνειρα μετάνοιας και συγνώμης: Τα συναισθήματα στο όνειρο είναι ο καθρέπτης της πραγματικότητας, αλλά δεν γίνεται σωστά η εφαρμογή τους πάντα. Έτσι, αν βλέπουμε ότι μετανιώνουμε για ένα λάθος που κάναμε, ετοιμαζόμαστε να το κάνουμε στην πραγματική μας ζωή. Λειτουργεί λοιπόν αυτό το όνειρο προστατευτικά και προειδοποιητικά, για να μας δείξει ποιες θα είναι οι συνέπειες μετά από την υλοποίηση αυτού του λάθους. Αυτό ισχύει βέβαια, κι όταν βλέπουμε όταν κάποιος άλλος μετανιώνει. Θα πρέπει λοιπόν να τον ενημερώσουμε αν δούμε ένα τέτοιο όνειρο για εκείνον, φτάνει να μας ακούσει, να μας πιστέψει και να το τηρήσει. Πάντα τα όνειρα μετάνοιας είναι αληθινά.

Αληθινή είναι και η επιθυμία να πούμε συγνώμη. Είναι πραγματικό συναίσθημα για να δείξουμε πως ακριβώς αισθανόμαστε. Μας βαραίνει κάτι και με τη συγνώμη πιστεύουμε ότι θα ξελαφρώσουμε. Αν βλέπουμε συχνά αυτό το όνειρο, το βάρος είναι μεγάλο.

Μεγάλο είναι το βάρος αν μετανιώσουμε για μια αμαρτία και πούμε ενύπνια συγνώμη σε κάποιο άγιο ή τον ίδιο το Χριστό. Αν δούμε αυτό το όνειρο πρέπει να εξομολογηθούμε. Είναι ανάγκη!!!

Αν μετανιώσαμε για όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε ήρθε ο καιρός να τα υλοποιήσουμε τώρα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός πια.

Εκπτώσεις

Εκπτώσεις: Είναι πολύ υποτιμητικό όνειρο. Μπορεί οι εκπτώσεις στην πραγματικότητα να είναι το έναυσμα να αποκτήσουμε κάτι πολύτιμο, αλλά όταν το βρούμε με εκπτώσεις και το πάρουμε στο όνειρο είναι πια υποτιμημένο. Χάνει την αξία του. Δεν έχει τη δύναμη να μας προσφέρει κάτι. Ένα βάρος είναι όταν το αποκτήσουμε. Κάτι άχρηστο. Μπορεί να υποτιμάμε τον εαυτό μας ή τους άλλους όταν κάνουμε παζάρι και αγοράζουμε κάτι με προσφορές. Όσο πιο ακριβό είναι κάτι, τόσο μεγάλη αξία έχει. Θα σωθείς από θαύμα αν από τύχη μπορείς να το αποκτήσεις με την πραγματική του τιμή, βρίσκοντας στην τσέπη το κατάλληλο αντίτιμο. Αν αυτό είναι μια σκέψη ή βίωμα δεν έχει ερμηνεία το όνειρο.

Γενικά, δηλώνει ότι αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε δεν έχει μεγάλη αξία. Κάποιος προσπαθεί να το ξεφορτωθεί και το φορτώνει σε μας κάνοντας μεγάλη προσφορά. Άρα, τόση είναι η αξία του. Δεν ήταν η ευκαιρία που μας παρουσίασε.

Πασχαλινά όνειρα

Πασχαλινά όνειρα: Είναι τα όνειρα που σαν περιεχόμενο τους έχουν τις άγιες μέρες του Πάσχα. Την μεγάλη εβδομάδα, την Ανάσταση. Αν κοντεύει το Πάσχα ή το διανύουμε είναι ένα φυσιολογικό όνειρο. Όταν όμως αργεί, το όνειρο έχει αλληγορική ή ψυχολογική σημασία.

Το πιο βαρύ είναι να δει επιτάφιο και μεγάλη Παρασκευή. Περνά πολλά βάσανα και πεθαίνει όπως ο Χριστός. Η σταύρωση είναι σημείο ότι το άτομο βασανίζεται και σταυρώνεται όπως ο Χριστός. Περνά την εβδομάδα των παθών αλληγορικά.

Αν είμαστε θεατές στην ανάσταση του Χριστού είναι το καλύτερο όνειρο. Όπως επίσης να ψήνουμε αρνιά ή να τσουγκρίζουμε αβγά. Το γλυκό του Πάσχα και τα κουλουράκια είναι χαρά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα άλλα γλυκά που γνωρίζουμε, ακόμη κι αν έχουν επικάλυψη σοκολάτας.

Αν γιορτάζουμε το Πάσχα όλοι μαζί οικογενειακά δηλώνει ότι τα βάσανά μας πέρασαν, το ίδιο και οι δύσκολες στιγμές. Όλα ανήκουν στο παρελθόν. Τελειώνει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας και ανοίγεται ένα άλλο. Κάνουμε το πέρασμα από τη θλίψη και τον πόνο στην ανάσταση και την χαρά. Μέσα από τον πόνο ξεχωρίζει η χαρά. Το γέλιο διαδέχεται το δάκρυ. Με πίστη και ισχυροποίηση της δύναμης της θέλησης μπορούμε το δάκρυ να το κάνουμε χαρά. Ήρθε η κατάλληλη στιγμή με το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα. Έτσι, όλες μας οι επιθυμίες ήρθε η στιγμή να πάρουν σάρκα και οστά.

Το άγιο φως είναι το καλύτερο όνειρο που μπορεί να δει κάποιος, αν δεν κοντεύει το Πάσχα.

Αν δεν ξέρουμε αν είναι Πάσχα ή Χριστούγεννα, δηλώνει ότι είναι όνειρο αντιφατικό. Έχουμε μπερδέψει την ψυχή. Αναγεννηθήκαμε ή αναστηθήκαμε τελικά; Τι από τα δύο συμβαίνει;

Όλα αυτά τα όνειρα αν τα δούμε τώρα, που σε μια εβδομάδα θα έχουμε Πάσχα* είναι επηρεασμένα από τις άγιες αυτές Μέρες. Όμως, αν το δούμε ντάλα καλοκαίρι ή χειμώνα, ή φθινόπωρο, σε μια ανυποψίαστη στιγμή, έχει τις παραπάνω ερμηνείες που έδωσα.

* Αυτό το κεφάλαιο το έγραψα κοντά στο Πάσχα.

Ειδικά εφφέ, τρισδιάστατη εικόνα

Ειδικά εφφέ, τρισδιάστατη εικόνα: Είναι κάποια νέα ερεθίσματα της εποχής μας, όπως την εποχή που υπήρχε ο ασπρόμαυρος κινηματογράφος τα όνειρα ήταν ασπρόμαυρα κατά πολύ και έγχρωμα σπάνια, έτσι θα γίνει και με τα τρισδιάστατα όνειρα και τα ειδικά εφφέ στο μέλλον που έχουν μπει πια στη ζωή μας μέσα από την τηλεόραση, το σινεμά ή ορισμένα βιβλία που για να τα διαβάσεις φοράς τα ειδικά χάρτινα γυαλιά που το ένα τζάμι, ας το πούμε έτσι, είναι μπλε και το άλλο κόκκινο.Σ’ αυτά τα όνειρα δεν υπάρχει ερμηνεία. Είναι κάτι καινούριο για το υποσυνείδητο και πειραματίζεται μ’ αυτά μέχρι να γίνει τρόπος ζωής και συνήθεια. Για να έχουν ερμηνεία τα όνειρα αυτά πρέπει να γίνει συνήθεια. Αυτό θα επιτευχθεί στο μέλλον όταν μπουν για τα καλά στη ζωή μας.

Υπάρχουν οι τρισδιάστατες κατασκευές όμως, τα τρισδιάστατα παζλ ή οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Όλα αυτά είναι ένα σύγχρονο θαύμα. Θέλω να πιστεύω ότι και τα όνειρα που τα περιέχουν είναι ένα μικρό θαύμα και περιγράφουν τον κόσμο μας και το μέλλον μέσα από τα δικά μας μάτια, όπως ακριβώς τον βλέπουμε σε όλες τις διαστάσεις του.

Μπουρμπουλήθρες

Μπουρμπουλήθρες: Είναι το όνειρο της ματαιότητας, του παλιμπαιδισμού, και της απογοήτευσης ότι κάτι είναι στιγμιαίο και σκάει αμέσως. Η καλή έννοια αυτού του ονείρου είναι το στιγμιαίο καθάρισμα της ψυχής από τα βάσανα.

Η φωτογραφία και η φωτοτυπία στα όνειρά μας

Η φωτογραφία και η φωτοτυπία στα όνειρά μας: Η Φωτογραφία: Είναι το μέσον για να κρατήσουμε στο αρχείο του υποσυνείδητου τα σημαντικότερα σύμβολα ή σημάδια, όνειρα, ιδέες, απόψεις ακόμα και τον χαρακτήρα μας με φωτογραφία. Λειτουργεί αυτό το όνειρο σαν φωτογραφική μηχανή για να δείξει τι αποθηκεύουμε, τι είναι χρήσιμο για μας, τα όνειρά μας, τις επιδιώξεις μας, τα στιγμιότυπα από τα σημαντικότερα κεφάλαια μιας ζωής. Της δικής μας ζωής. Έχει όμως σημασία να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει ή και στον ίδιο μας τον εαυτό πόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε τι φωτογραφήσαμε.

Αν φωτογραφίσαμε ζώα, ένα άλογο π.χ. δείχνει την περηφάνια του συντρόφου μας, ή τη δική μας. Ο λύκος δείχνει τον κακό μας χαρακτήρα. Η αλεπού την πονηριά μας. Για να κρατήσουμε όμως μια τέτοια φωτογραφία είμαστε περήφανοι γι’ αυτά. Μας είναι αρεστά, τα αποδεχόμαστε. Αλλιώς, θα την είχαμε σκίσει ή κάψει. Επίσης, θα την χαρίζαμε κάπου. Όμως, την φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού στο άλμπουμ μας. Κάθε ζώο λοιπόν δείχνει τα ζωώδη μας ένστικτα, τα πάθη μας, το χαρακτήρα μας. Ένα λουλούδι δείχνει την ευαίσθητη φύση μας. Μαραμένα λουλούδια στη φωτογραφία δείχνουν ότι έχει πεθάνει η ευαισθησία μας, έχουμε αλλάξει. Όλα είναι λοιπόν φυσικά να γίνουν και να μεταβληθούν στα όνειρα αυτά, όπως να έχει σφαγιαστεί ο λύκος ή να είναι νεκρός. Τότε, αλλάζουμε χαρακτήρα. Γινόμαστε καλοί άνθρωποι. Κακοί γινόμαστε όταν δούμε σφαγμένο αρνί.

Ένα Κτίριο δείχνει την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε ή τη σταθερότητα που ζητάμε. Κατά τον Φρόιντ, τα κτίρια δηλώνουν την ασφάλεια και την προστασία. Όσο πιο ψηλό είναι ένα κτίριο, τόσο πιο μεγάλη είναι η λαχτάρα να κρυφτούμε σ’ αυτό ή να το εξερευνήσουμε, να δούμε τι κρύβει. Εδώ λοιπόν η φωτογραφία οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. Καθρεφτίζει την περιέργειά μας. Ανάλογα λοιπόν τον τρόπο που προσεγγίζουμε το κτίριο μέσα σ’ αυτό ή θεατές φαίνεται η ερμηνεία.

Τα τοπία αποκαλύπτουν την δυνατότητά μας να εξερευνήσουμε τη γη, σπιθαμή προς σπιθαμή. Η γη εδώ είναι ο εσωτερικός μας κόσμος. Να κρατήσουμε όσα σημεία είναι αρεστά. Να κρατήσουμε όσα χρειαζόμαστε και να πετάξουμε όσα δεν αξίζουν να φωτογραφηθούν. Ποιος βλέπει στον ύπνο του φωτογραφία με κατσαρίδες ή σκουπίδια; Πάντα οι φωτογραφίες δείχνουν αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε.

Αν όμως κάποιος μας χαρίσει μια τέτοια φωτογραφία πρέπει να τη σκίσουμε. Αν την φυλάξουμε θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την αποπνικτική κατάσταση, που κάποιος θέλει να μας δώσει. Είναι κάτι τέτοιο άτοπο. Εκτός, αν το άτομο είναι υποχρεωμένο να το κάνει, διότι έχει απογοητευτεί από τον εαυτό του και δεν μπορεί να κάνει κάτι να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Είναι ανεξέλεγκτη η ζωή του, και δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι του προσφέρεται. Μπορεί να μην αναγνωρίσει τα σκουπίδια, εκείνο να δει λουλούδια. Φυσικό είναι στην πορεία του ονείρου να δει τα σκουπίδια και να θεωρήσει ότι έχουν μεταμορφωθεί τα λουλούδια. Όχι, αυτό δεν έγινε ποτέ, απλά με τον καιρό φάνηκε η αλήθεια στα μάτια του. Τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο ο τρόπος που εκείνο βλέπει τα πράγματα.

Αν δει κάποια να φορά νυφικό σε φωτογραφία είναι η επιθυμία της να παντρευτεί. Την κρατά μέσα της και έχει βασιμότητα. Το όνειρό του ατόμου αυτού μπορεί κάποτε να εκπληρωθεί, εφόσον κράτησε αυτό το δεδομένο μέσα του και το θέλει πραγματικά. Το νυφικό εδώ δεν έχει την άσχημη ερμηνεία που του αποδίδεται. Είναι η επιθυμία που κρατάμε. Το ίδιο ισχύει αν δούμε φωτογραφία με τον άνδρα που μας ενδιαφέρει είναι η επιθυμία να είμαστε με το άτομο αυτό. Είναι ένα δεδομένο που κρατάμε. Εδώ δεν υπάρχει ούτε αντικατάσταση ούτε ταύτιση. Είναι μια πραγματική επιθυμία. Επιφανειακή γίνεται αν κάψουμε ή σκίσουμε τελικά τη φωτογραφία. Ο συλλογισμός εδώ νομίζω είναι κατανοητός.

Αν δούμε φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα, δειλινά, είναι η επιθυμία μας να τελειώσει μια κατάσταση που μας βασανίζει. Πρέπει να θυμόμαστε με ποιο άτομο ήμασταν στο δειλινό. Αυτό δείχνει την επιθυμία να τον αποβάλλουμε από μέσα μας. Να τον ξεχάσουμε. Αν όμως αυτά ήταν τα χρώματα της αυγής, είναι η επιθυμία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με το άτομο αυτό. Είναι χειροπιαστά όνειρα επιθυμίας. Δεν φαίνεται απλά η επιθυμία μας, αποδεικνύεται κιόλας.

Όταν δούμε παλιούς συμμαθητές είναι αυτό που κρατάμε. Κρατάμε το παρελθόν μας. Όταν κάποιοι αχνοφαίνονται είναι κάποια στοιχεία του παρελθόντος που θέλουμε να σβήσουμε. Όμως όταν δεν βλέπουμε καθαρά, σαν να έχουμε πρεσβυωπία τι εικονίζει η φωτογραφία αναφέρεται στο μέλλον.

Δεν είσαι ο εαυτός σου στη φωτογραφία κι όμως νιώθεις ότι είσαι εσύ. Το όνειρο δείχνει ότι αυτή η φωτογραφία δείχνει πως δεν μας αρέσει ο εαυτός μας. Θα θέλαμε να ήμασταν όπως το είδωλο που θαυμάζουμε στην φωτογραφία.

Η φωτοτυπία: Είναι το μέσον για να βγάλουμε ένα αντίγραφο σε σημαντικά στοιχεία του εαυτού μας, που δεν θέλουμε να χαθούν, ώστε να κρατάμε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Επίσης, είναι η επιμονή μας να αντιγράφουμε τις ιδέες των άλλων ή να κοινοποιούμε σε όλους τις δικές μας.

Αν το άτομο έχει φωτογραφικό ή φωτοτυπικό κατάστημα ή ασχολείται σαν επαγγελματίας μ’ αυτά δεν έχουν πάντα ερμηνεία τα όνειρα αυτά.

Δράση και αντίδραση

Δράση και αντίδραση: Είναι τα όνειρα που δείχνουν την κατάσταση που ασκείς τη  δύναμη της δράσης και μετά υπάρχει έντονη αντίδραση πάνω σ’ αυτό.  Σαν να κάνω κάτι και μετά το μετανιώνω.  Έτσι είναι και η ζωή μας. Λένε από τη μία, αν δεν το κάνεις αυτό το πράγμα, δεν θα ξέρεις τι εξέλιξη θα έχει, δεν ρισκάρεις. Απομονώνεσαι. Όμως, αν το πράξεις στο τέλος το μετανιώνεις. Φτάνεις στο σημείο να μην ξέρεις τι να κάνεις. Έρχεται λοιπόν αυτό το όνειρο να αποκρυπτογραφήσει αυτές τις καταστάσεις και να μας μπερδέψει περισσότερο ή να μας βρει την λύση. Στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά. Πάντα η αντίδραση θα ακολουθεί την δράση. Ποτέ δεν λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις χώρια. Είναι η μοίρα της μιας να ακολουθεί την άλλη. Να είναι αντίθετες και απέναντι. Ακόμα και στα όνειρά μας, είτε κάνουμε το καλό, είτε κάνουμε το κακό θα μας ακολουθεί η αντίδραση με την αντίθετη άποψη.

Ναρκοπέδιο

Ναρκοπέδιο: Είναι τα όνειρα που βρίσκεσαι παγιδευμένος σε μια κατάσταση και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις, χωρίς να είσαι περιορισμένος. Ελεύθερος πολιορκημένος δηλαδή. Το κάθε βήμα που κάνεις δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Θα είναι καθαρό ή θα πατήσεις την νάρκη;  Είναι καταστάσεις που βιώνεις και βρίσκεσαι σε δίλημμα.  Θα ζήσω ή θα σκοτωθώ; Υπάρχει αύριο ή όχι; Αυτό που σκέφτομαι να κάνω κάθε φορά θα με σκοτώσει ή θα με ωφελήσει; Βαδίζεις στην τύχη. Όπου σε πάρει η τύχη σου. Κάποια στιγμή ίσως γίνει το θαύμα και βγεις από το ναρκοπέδιο. Φτάνει να είσαι ζωντανός.  Αυτό το όνειρο είναι αλληγορικό.

Πέφτει η αυλαία

Πέφτει η αυλαία: Πότε πέφτει η αυλαία στο θέατρο; Όταν βέβαια ολοκληρώνεται ένα θεατρικό έργο. Στο όνειρο λοιπόν αυτό, το πέσιμο της αυλαίας  δηλώνει ότι αυτή η ιστορία που μας απασχολεί έχει λάβει ένα τέλος οριστικό. Δείχνει λοιπόν την οριστικότητα. Ότι είναι μόνιμο το τέλος, ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση. Όμως, ελπίζουμε να δώσουμε μια νέα παράσταση, που θα έχει καλύτερο τέλος και μεγαλύτερη διάρκεια. Όχι τη συγκεκριμένη αυλαία  που έχει πέσει. Σαν εμμονικό όνειρο και φοβίας δηλώνει ότι όλα έχουν τελειώσει στη σκέψη μας, αλλά η πραγματικότητα είναι αμφίβολη.  Σαν αλληγορικό όνειρο δηλώνει ότι έχουμε πραγματοποιήσει τον σκοπό μας στη γη. Έχει ολοκληρωθεί το έργο μας. Αν έχουμε παραπάνω χρόνια ζωής το οφείλουμε στο θεό και την καλή μας υγεία. Όμως η αποστολή μας στη γη έχει τελειώσει.

Η αστυνομία και ο νόμος στα όνειρά μας

Η αστυνομία και ο νόμος στα όνειρά μας: Ο ακοίμητος φρουρός των ατόμων που έχουν πεπρωμένο είναι ο φύλακας άγγελος που προσέχει κάθε κίνηση τους και προσαρμόζει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχει κάθε κατάσταση, να παραμένει ζωντανός φρουρός και προστάτης του ατόμου, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την αποστολή που του ανέθεσε ο θεός στη γη. Άρα, η συμμόρφωση και η παρατήρηση στο όνειρο είναι η κίνηση να μας αλλάξει κατεύθυνση απ’ αυτή που πήραμε στην ελεύθερη βούλησή μας, είναι η συνείδηση να μην πέσουμε σε λάθη, είναι η μάνα αρχέτυπο που μας φροντίζει και μας απομακρύνει από τα λάθη.

Ποια είναι τα άτομα που έχουν πεπρωμένο; Ένα παράδειγμα είναι το ελικόπτερο που έπεσε. Τα 4 άτομα που πέθαναν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Όχι όμως η γυναίκα που ήταν μοναδική επιζήσασα Εκείνη έχει ακόμα κάποια πράγματα να προσφέρει. Γι’ αυτό έζησε, για να τα ολοκληρώσει. Κάποιο όνειρο σίγουρα την έσωσε ή κάποια ενστικτώδης κίνηση, να πάρει τη σωστή στάση, ώστε να είναι η μοναδική που θα επιζήσει. Το αντίθετο έγινε με την περίπτωση του τραγουδιστή Παντελίδη. Είχε μικρή αποστολή. Αλλιώς, θα ζούσε κι εκείνος. Άλλος τρόπος να ζήσει η κοπέλα του ελικοπτέρου θα ήταν να μην πραγματοποιούσε για οποιοδήποτε λόγο αυτή την αποστολή. Αφού όμως έπρεπε να ζήσει κατέληξε τραυματίας. Σίγουρα, κάποιο όνειρο λησμονημένο ή μη έχει ενημερώσει τα άτομα αυτά. Όμως, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Πολλές φορές είναι όνειρο προβολής, βλέποντας ότι πιάνουν ή συλλαμβάνουν κάποιον άλλο. Μάλλον, αν έπιαναν εμάς να μην είχε αυτή την ερμηνεία και το όνειρο να ήταν αντίθετο ή πρέπει να το δούμε σε άλλους για να το εμπεδώσουμε καλύτερα. Άρα, ορίζει στο όνειρο ποιοι είναι οι νόμοι που πρέπει να εφαρμόσουμε ή ποιους έχουμε καταπατήσει, αλλά πολλές φορές αυτή η υπόδειξη είναι πλάνη και μας οδηγεί στον ψυχικό μας αφανισμό. Ποτέ δεν γίνεται αυτό όταν έχουμε πεπρωμένο. Άτομα με λίγη ζωή που ήρθαν στην γη εκ παραδρομής, ή άτομα με μικρή σε διάρκεια αποστολή, που πεθαίνουν νέοι δεν έχουν στα όνειρά τους μεγάλη προστασία. Σε μικρή ηλικία λοιπόν, όπου το μυαλό δεν είναι πολύ ώριμο να αποφασίσει σωστά, βλέπουμε συχνά όνειρα αστυνομικά. Όμως αν δούμε έγκλημα είναι ότι σκοτώνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με την συμπεριφορά μας ή μας αρέσει το αστυνομικό μυθιστόρημα κι αυτό συνεχίζεται και στο όνειρο. Πολλές φορές είναι όνειρο από εξωτερικά ερεθίσματα.

Άρα, φαίνεται ότι δεν είμαστε ελεύθεροι. Κάποιος παρακολουθεί τη ζωή μας, κάποιος μας καθοδηγεί. Είναι λοιπόν κι αυτά καθοδηγητικά όνειρα κατά κάποιο τρόπο. Πολλές φορές είναι η τιμωρία που αξίζουμε κατά τη γνώμη μας να έχουμε ή οι τύψεις ότι δεν τιμωρηθήκαμε στο γήινο δικαστήριο σωστά και επεμβαίνει το ουράνιο με δικαστή το θεό. Άρα, όσο πιο ώριμα φερόμαστε τόσο πιο σπάνια βλέπουμε αυτό το όνειρο, διότι δεν κάνουμε λάθη. Όπως ένας πολίτης είναι νομοταγής και δεν επεμβαίνει η αστυνομία, έτσι και ο νομοταγής ηθικά άνθρωπος δεν βάλλεται από τέτοια όνειρα. Μόνο αν φοβάται την αστυνομία ή πιστεύει ότι κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν με όνειρο αυθυποβολής τους τιμωρεί. Αν στην τωρινή μας ηλικία βλέπουμε συχνά τέτοια όνειρα φαίνεται ότι δεν ωριμάσαμε όσο πρέπει και έχουμε μπλέξει με το ουράνιο δικαστήριο που δεν έχει έλεος για κανέναν. Είναι μια προειδοποίηση να αλλάξουμε στάση ζωής ή να είμαστε πιο συνετοί με τον εαυτό μας, το Θεό και τους άλλους. Πάνω απ’ όλα, χρειάζονται προσοχή οι επιλογές μας. Μερικές είναι μάθημα ζωής και άλλες μας ωφελούν. Στην καταστροφή μπορεί να μας οδηγήσουν οι επιζήμιες επιλογές. Αν επέμβει νωρίς η αστυνομία, ίσως κάτι καταφέρουμε να σώσουμε. Αλλιώς, είμαστε κυριολεκτικά χαμένοι.

Όταν προχωρήσουμε πέρα απ’ αυτό που πρέπει, όταν ξεφύγουμε από μια κατάσταση και όταν οδεύουμε σε απαγορευμένες περιοχές βλέπουμε ότι ζητάμε να εξερευνήσουμε πέρα από το επιτρεπτό όριο. Τότε θα δούμε φύλακες που θα μας αποτρέψουν να πάμε πιο πέρα. Όταν όμως είμαστε φύλακες του εαυτού μας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη της θέλησης που θα μας βγάλει από το δύσκολο δρόμο. Άρα, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις κρυφές του δυνατότητες.

Γενικά, ο φύλακας ή ο αστυνόμος μας σταματά, μας περιορίζει, μας στέλνει πίσω μας φυλακίζει. Είναι κινήσεις αποτροπής μιας αβέβαιης κατάστασης που μας απομακρύνει από το δρόμο του πεπρωμένου και μας οδηγεί στην καταστροφή. Εκεί που ορίζει η ελεύθερη βούληση. Αυτή η κατάσταση είναι μια σωστή καθοδήγηση, έλεγχος και προστασία.

Όταν καταδικαζόμαστε σε φυλάκιση δείχνει ότι έχουμε τιμωρηθεί ή νιώθουμε φυλακισμένοι, διότι οι ίδιοι με τις πράξεις μας έχουμε οδηγήσει στην απομόνωση τον εαυτό μας.

Το ίδιο ισχύει αν ο τροχονόμος μας γράφει κλήση. Είναι μια τιμωρία που έχουμε υποστεί εξαιτίας των βιαστικών μας κινήσεων στη ζωή. Όσο τρέχεις δεν ελέγχεις τι κάνεις, αν θα πέσεις ή αν στο πέρασμά σου σπρώξεις κάποιον άλλο στην αφάνεια ή στην καταστροφή. Όταν πηγαίνεις στο όνειρο σιγά έχεις όλο τον καιρό να χαρείς τη διαδρομή σου κι αν γίνουν λάθη να τα διορθώσεις. Μπορείς να το κάνεις, φτάνει να το θες. Μπορεί όμως αν πάρεις λάθος όχημα να σου γράψει κλήση και φυσικά αν δεν έχεις άδεια να σου πάρει για το καλό σου το αυτοκίνητο. Αν μας άφηνε ανεξέλεγκτους θα κάναμε παραβιάσεις. Το ίδιο γίνεται και με τον αστυνομικό. Επεμβαίνει για να σώσει την κατάσταση, να πατάξει το έγκλημα και να μας σώσει από την καταστροφή. Μια ενύπνια τιμωρία μπορεί να μας σώσει από τη πραγματική φυλακή ή ένα ψυχικό πόνο. Φτάνει να έχουμε ανοικτά τα μάτια και τις κεραίες μας, ώστε να αντιληφθούμε τον κίνδυνο νωρίς και να αλλάξουμε αναίμακτα πορεία.

Κρίση πανικού την ώρα του ύπνου

Κρίση πανικού την ώρα του ύπνου: Είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε όταν ονειρευόμαστε και μετά τη θέαση ενός τέτοιου ονείρου παθαίνουμε κρίση πανικού. Είναι ένα επεισόδιο που το αίσθημα του φόβου είναι έντονο με έντονες τις σωματικές μας αντιδράσεις. Νιώθεις σαν να χάνεις τον έλεγχο, δεν ξέρεις εκείνη τη στιγμή τι είσαι, ποιος είσαι, τι κάνεις. Τα αίτια αποδίδονται στο όνειρο, αλλά είναι γνωστό ότι η κρίσεις πανικού δεν εκδηλώνονται σε όλα τα όνειρα που μας τρομάζουν. Είναι μεμονωμένες καταστάσεις που συμβαίνουν πολύ λίγες φορές στη ζωή μας. Λένε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό τις περισσότερες φορές, αλλά κάποιες άλλες χρίζουν την επίβλεψη κάποιου ειδικού. Εξαρτάται από την περίπτωση.

Από το ίντερνετ βρήκα τα συμπτώματα που έχει κάποιος όταν πάθει ενύπνια κρίση πανικού:

– αίσθημα επικείμενης καταστροφής ή κινδύνου

– φόβος για την απώλεια ελέγχου ή το θάνατο

– ταχυπαλμία, δυνατοί καρδιακοί παλμοί

– εφίδρωση

– τρέμουλο

– δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος

– γρήγορες ανάσες (υπεραερισμός)

– ρίγη

– εξάψεις

– ναυτία

– κράμπες στην κοιλιακή χώρα

– πόνος στο στήθος

– πονοκέφαλος

– ζαλάδα και τάσεις λιποθυμίας.

Τέλος, αν ονειρευόμαστε ότι έχουμε κρίση πανικού, σαν όνειρο δηλαδή, χρειαζόμαστε βοήθεια. Η ζωή μας βρίσκεται εκτός ελέγχου. Πρέπει να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας και να ηρεμήσουμε!!! Αν βλέπουμε άλλους να έχουν κρίση πανικού κατά μεγάλο ποσοστό είναι όνειρο προβολής.

Όνειρα ικανοποίησης

Όνειρα ικανοποίησης: Είναι τα όνειρα που δείχνουν την ολοκλήρωση και την πλήρη ικανοποίηση του ατόμου. Δεν ζητά περισσότερα απ’ όσα του έχουν δοθεί. Στη ζωή του είναι ολιγαρκές.  Όμως, δείχνει την ερωτική  και την ψυχική ικανοποίηση, ενώ σαν όνειρο επιθυμίας αποκτά στο όνειρο  όσα αγαθά θέλει.  Είναι ικανοποιημένο βλέποντας ότι απέκτησε παραπάνω απ’ όσα ζητούσε και προσδοκά γι’ αυτά. Τέλος, ικανοποιείται ηθικά και φτιάχνει η ψυχολογία του όταν δει ότι νικά ή ατονεί τους εχθρούς του. Αυτά τα όνειρα είναι αντίδοτα για το άτομο. Αυτή η επιπλέον υλική, ψυχική, ερωτική,  ηθική και πνευματική ικανοποίηση που υπάρχει τα συμπεριλαμβάνει και σ’ αυτή την κατηγορία.

Όνειρα ξενάγησης

Όνειρα ξενάγησης: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι ταξιδεύουμε σε νέα πόλη ή χώρα και έχουμε ξεναγό. Μας μιλάει για τα όσα θαυμαστά βλέπουμε γύρω μας και εμείς ακούμε ή φωτογραφίζουμε. Συμβολικά είναι η κοινοποίηση των όσων θα δούμε εκεί που πάμε, η αλλαγή που γίνεται και τι θα συναντήσουμε. Πού πρέπει να πάμε, τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε. Ποια αξίζει να κρατήσουμε και ποια να εγκαταλείψουμε όσο είναι καιρός. Βέβαια, όταν ξυπνάμε δεν μας μένει τίποτα απ’ όσα θαυμαστά είδαμε. Θυμόμαστε ότι είχαμε ξεναγό, κάτι μας έλεγε, αλλά δεν έμεινε τίποτα απ’ όσα είπε. Λάθος! Ο εγκέφαλος δεν χρειάστηκε να τα συγκρατήσει, δεν τον αφορούν. Το υποσυνείδητο, η ψυχή τα έχουν συγκρατήσει. Έλαβαν όλα τα μηνύματα και έτσι η νέα μας μετάβαση έγινε σωστά. Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Πήραμε τις κατευθυντήριες οδηγίες μας.

Όταν κάνουμε συχνά ταξίδια και έχουμε ξεναγούς είναι μια άλλη περίπτωση. Δεν έχει πάντα την παραπάνω ερμηνεία.

Όνειρα αυτοπαγίδευσης ή αυτοτιμωρίας (Μαζοχιστικά)

Όνειρα αυτοπαγίδευσης ή αυτοτιμωρίας (Μαζοχιστικά): Είναι η αρρωστημένη κατάσταση του ατόμου να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για όλα, να τιμωρείται με κακές σκέψεις ότι αξίζει να τιμωρηθεί ανεξάρτητα αν φταίει ή όχι. Προσπαθεί μέσω του ονείρου να ικανοποιηθεί τιμωρώντας τον εαυτό του, με την πιο σκληρή τιμωρία, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να το κάνει. Προκαλεί ψυχικό πόνο. Όταν του πηγαίνουν όλα καλά εκνευρίζεται. Προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να ταράξει την πληκτική του λιμνούλα με ένα βότσαλο, αλλά το μικρό δεν τον ικανοποιεί. Ψάχνει να βρει τρόπο να βασανίζεται. Ψάχνει να βρει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει ή δημιουργεί νέο. Αυτή η κατάσταση γίνεται όνειρο.

Στο παρελθόν πέρασε τόσο πόνο και τώρα που είναι όλα καλά δεν αναγνωρίζει την ζωή του. Όπως στα σίριαλ που πρέπει να γίνει μια νέα δολοπλοκία για να έχει ενδιαφέρον, διότι το ωραίο είναι πληκτικό, έτσι και το άτομο αυτό προσπαθεί να δει όνειρα που περιέχουν δική του παγίδευση ή τιμωρία για να βρει ενδιαφέρον στη ζωή του. Είναι τα μαζοχιστικά όνειρα, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει σαδισμός από το μέρος του. Μπορεί να θέλει να πονάει, να υποβάλλεται σε μαρτύρια, αλλά δεν τα υποβάλλει απαραίτητα στους άλλους. Όμως, κανένας δεν είναι σαδιστής απλά, χωρίς να βασανίζεται παράλληλα. Η αντίθετη και παράλληλη κατάσταση λοιπόν είναι τα σαδομαζοχιστικά όνειρα. Αυτά πάνε πάντα μαζί. 

Όνειρα αποχαιρετισμού

Όνειρα αποχαιρετισμού: Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι κάποιος μας αποχαιρετάει ή εμείς φεύγουμε και αποχαιρετάμε κάποιον. Λέμε ή μας λένε το οριστικό αντίο.

Σ΄ αυτά τα  όνειρα, στην περίπτωση που φεύγει κάποιος, σημασία έχει να δούμε την επόμενη κίνηση μας μετά απ’ αυτό. Τον αφήνουμε να φύγει, τον σταματάμε, κλαίμε, τον ικετεύουμε να μείνει ή αυτό είναι μια ανακούφιση για μας; Από τη στάση μας φαίνεται η αλήθεια. Τι ήταν αυτό το πρόσωπο για μας. Το ίδιο πρέπει να προσέξουμε όταν εμείς φύγουμε από μια κατάσταση. Πως το δέχεται!!!

Αν κάποιος πεθαίνει και μας αποχαιρετήσει δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Ξέρουμε καλά μέσα μας ότι ήρθε η ώρα του να φύγει. Όταν μας αποχαιρετήσει και την επόμενη μέρα πεθάνει πραγματικά, αυτός ο αποχαιρετισμός ήταν η σύνδεσή του με την ψυχή μας. Πολύ σίγουρο είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο θα είναι που θα έρθει να μας πάρει όταν έρθει η δική μας ώρα να εγκαταλείψουμε τη ζωή, όταν μεταβούμε στον θάνατο. Αν όμως δεν ήρθε ακόμη η ώρα του, η ψυχή το αντιλαμβάνεται και κάνει τα πάντα για να τον φέρει πίσω στη ζωή με όνειρα επιστροφής. Αυτό γίνεται αυτόματα.

Αν γλιτώσει το θάνατο, σημαίνει ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα του. Πιθανόν, να μην αντιληφθήκαμε αυτή τη λεπτομέρεια ή να φύγει πραγματικά μια μελλοντική στιγμή που βρίσκεται χρονικά πολύ κοντά μας. Να γλιτώσει σήμερα και να φύγει μετά από 10 μέρες πχ όταν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Καλό όνειρο είναι όταν δούμε ότι μας αποχαιρετά ο πρώην ή μια κατάσταση συμβολική που πάει στη λήθη, επειδή την έχουμε ξεπεράσει ή την έχουμε αποβάλλει από την ψυχή μας σαν ένα κιτρινισμένο γράμμα ή μια άχρηστη φωτογραφία που πρέπει να σκιστεί.

Αν μας αποχαιρετά η μοναξιά προσωποποιημένη τότε θα βρούμε ταίρι. Όταν αποχαιρετούμε τους γονείς μας γινόμαστε ανεξάρτητοι ή παντρευόμαστε. Γενικά, ο αποχαιρετισμός δείχνει ότι κάποιος φεύγει από μας ή εμείς εγκαταλείπουμε μια παλιά κατάσταση για να βρούμε μια νέα. Η επιστροφή όμως δείχνει ότι το αντίο δεν ήταν καθόλου οριστικό. Άρα, επανερχόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Πολλές φορές η επιστροφή στα παλιά είναι αναμενόμενη όταν δεν βρούμε τα πράγματα όπως περιμέναμε εκεί που πάμε. Π.χ. ο άπιστος σύζυγος απατά τη γυναίκα του και η σύζυγος βλέπει στο όνειρό της ότι την αποχαιρετά. Όμως, όταν επιστρέψει σ’ αυτήν, τότε το όνειρο δείχνει ότι της ανήκει πια, διότι εγκατέλειψε την άλλη. Τότε θα δει όνειρο γυρισμού. Ο αποχαιρετισμός όμως δεν δείχνει πάντα ότι απατά τη γυναίκα του ή δεν αναφέρεται στη φυγή του απ’ αυτή για να φτιάξει τη ζωή του. Μπορεί να την αποχαιρετά επειδή πεθαίνει.

Σπάνια το όνειρο αποχαιρετισμού είναι αντίθετο. Όταν π.χ. κάποιος μας αποχαιρετάει θα έρθει στη ζωή μας. Τότε είναι θέμα αντιύλης. Είμαστε στραμμένοι στον υλικό κόσμο που δεν μπορέσαμε να σπάσουμε την ύλη και να δούμε το σωστό μήνυμα. Θα μας το φανερώσει η ζωή.

Όνειρα γυρισμού

Όνειρα γυρισμού: Είναι αντίθετα όνειρα από τα όνειρα αποχαιρετισμού. Σ΄ αυτά τα όνειρα δεν είναι οριστικό το αντίο. Φεύγουμε και ξαναγυρνάμε πίσω σ’ αυτό που αφήσαμε. Οι λόγοι είναι ποικίλοι, αλλά ο πιο σημαντικός ότι αυτό που αφήσαμε είναι πολύτιμο για μας. Από επιπολαιότητα, μη ξέροντας τα χειρότερα, το εγκαταλείψαμε. Το μυαλό μας είναι στραμμένο σ’ αυτό που αφήσαμε, η νέα μας μετάβαση είναι σαν να μην έγινε. Θέλουμε να φύγουμε, να πάμε πίσω, σ’ αυτό που αφήσαμε. Τότε βλέπουμε αυτά τα όνειρα. Ότι γυρνάμε πίσω σ’ αυτό που αφήσαμε. Το αντίο ειπώθηκε βιαστικά και επιπόλαια από το μέρος μας.

Αν αυτός που αποχαιρετήσαμε δει τέτοιο όνειρο είναι επιθυμίας ή αυθυποβολής, επειδή μας θέλει πίσω, εφόσον δεν γνωρίζει τα δικά μας θέλω. Αν το δούμε εμείς που αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω είναι όνειρο γυρισμού. Αν δεν μας δεχτεί πίσω όμως αυτός που αποχαιρετήσαμε, τότε γίνεται όνειρο επιθυμίας για μας.

Δυο ποτήρια με ποτό στο τραπέζι, το τραγούδι γυρίζω πίσω (Εκείνος και εκείνος), να παίζει στο cd player και μια ατέλειωτη συγνώμη βγαλμένη από τα χείλη μας!!!

Ένα τέτοιο όνειρο βλέπει ο άπιστος σύζυγος όταν γυρίσει πίσω μετανιωμένος στη γυναίκα του, όταν η ψυχή του καταλάβει τι θησαυρό άφησε, για μια στιγμή αδυναμίας και τρελού πάθους, που τώρα έχει σβήσει. Για να είναι όνειρο γυρισμού λοιπόν, πρέπει να τον δεχτεί εκείνη πίσω, αλλιώς γίνεται όνειρο επιθυμίας τελικά.

Όταν δούμε ότι κάποιος μας αποχαιρετά και πεθαίνει, για να επακολουθήσει κάποιο όνειρο γυρισμού, πρέπει να είναι νεκροφάνεια και όχι πραγματικός θάνατος ή μετά από ένα όνειρο επιστροφής να επανέλθουν οι ζωτικές του λειτουργίες που πριν από αρκετά λεπτά δεν υπήρχαν. Το άτομο ήταν φαινομενικά νεκρό. Κάτι σαν νεκρανάσταση δηλαδή.

Όταν λοιπόν κάποιος έρθει ξανά στη ζωή μας και τον δεχτούμε πίσω, μόνο τότε βλέπει όνειρα γυρισμού. Το ίδιο ισχύει αν δεχτούν πίσω εμάς.

Όαση

Όαση: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μέρος των ονείρων περιπλάνησης. Η όαση στα όνειρα είναι ένα διάλειμμα, μια ανάπαυλα. Το σημείο που θέλουμε να βρεθούμε όταν είμαστε στην έρημο ή σε μια αλληγορική έρημο. Είναι το σημείο που μπορούμε να κάνουμε μια ανάπαυλα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την περιπλάνηση ή να καταλήξουμε στο στόχο μας. Να ξεκουραστούμε από την διαρκή προσπάθεια, φεύγοντας από την δύσκολη κατάσταση πριν πάθουμε εξάντληση από την έλλειψη νερού. Π.χ. βλέπεις ότι περιπλανάσαι στην έρημο αλληγορικά ή κυριολεκτικά, αλλά το σημείο που σταματάς για να πάρεις ανάσα μέσα σ’ αυτή την κατάσταση αποτελεί την όαση. Πρέπει όμως να είναι η αληθινή όαση και όχι μια ψευδαίσθηση, οφθαλμαπάτη.

Αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα και βρισκόμαστε στο σημείο να έχουμε την ανάγκη να σταματήσουμε για λίγο, τότε αν την βρούμε θα ηρεμήσουμε και θα ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας, μεγαλώνοντας την αντοχή μας. Αν την δούμε από μακριά κι είναι αληθινή, δηλώνει ότι δεν ήρθε ακόμη ο καιρός να ξεκουραστούμε, όμως πλησιάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν όμως είναι μια οφθαλμαπάτη, δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε ποτέ. Καθρεφτίστηκε η ανάγκη μας και όχι η πραγματική όαση που θα μας τονώσει και θα μας δώσει δυνάμεις να συνεχίσουμε το κοπιώδες έργο μας. Όταν την εγκαταλείπουμε δηλώνει ότι φορτίστηκαν οι μπαταρίες μας, ξεκουραστήκαμε αρκετά και μπορούμε να συνεχίσουμε το επίπονο έργο μας, με μεγαλύτερες δυνάμεις αυτή τη φορά. Άρα, έχουμε πια τις κατάλληλες δυνάμεις για να αντέξουμε κάθε πρόκληση που θα φανεί στο δρόμο μας. Κακό είναι όταν μείνουμε μόνιμα σ’ αυτή την όαση, αφήνοντας στην μέση την περιπλάνησή μας. Δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημά μας.

Η όαση αλληγορικά είναι η συναισθηματική ασφάλεια και κάλυψη μέσα στη μοναξιά μας. Αν αυτό είναι ο στόχος μας πρέπει να μείνουμε εκεί. Όμως δείχνει και την ανάγκη μας για διακοπές ή ότι έχουμε χάσει αρκετή ενέργεια. Πάντα εξαρτάται από το άτομο και τις ανάγκες του τι ερμηνεία θα δώσουμε στο όνειρο αυτό.

Τέλος, αν είναι ξερή ή άγονη τότε εξανεμίζονται όλες μας οι ελπίδες και θα πρέπει να φύγουμε το γρηγορότερο από εκεί, να αναζητήσουμε κάποια άλλη πριν μας πιάσει η απελπισία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Είδη ονείρων

Είδη ονείρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.