Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ενώ έχουμε ξυπνήσει,  στα οποία λειτουργεί η συνείδηση. Στα όνειρα αυτά συνήθως βλέπουμε αυτά που θέλουμε να δούμε και με τη σκέψη μας δίδουμε το τέλος που θέλουμε εμείς. Τα ελέγχουμε εμείς και αποκλείεται να δούμε εφιάλτη.  Δεν υπάρχει η συμμετοχή του ασυνείδητου εδώ. Εδώ υπάγονται τα όνειρα «Αχ να μην τέλειωνε ποτέ!».  Πολλές φορές, τα όνειρα είναι πιο ωραία από την πραγματικότητα και αντίθετα. Η αντίθετη περίπτωση όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται σ” αυτή την κατηγορία.

http://www.govastileto.gr/assets/images/90540.jpg
Τα σεντόνια της είναι σατέν. Χαίρεται να κολυμπάει μέσα σ’ αυτά. Αισθάνεται ότι ονειρεύεται πως πλέει μέσα σ’ αυτά. Στο όνειρό της έγιναν θάλασσα. Νιώθει την κίνηση που κάνει όμως, νιώθει ότι ονειρεύεται συνειδητά!!! Αντιλαμβάνεται ότι κολυμπά στα όμορφα σεντόνια της κι ας βλέπει θάλασσα.

Στο όνειρο σκέφτεσαι και ενεργείς, όπως στην πραγματικότητα. Λες π.χ.  γιατί δεν πήρα πτυχίο, αφού τελείωσα το λύκειο. Συνδέεις δηλαδή  το όνειρο με την πραγματικότητα και έχεις συνείδηση. Τότε σκέφτεσαι πώς θα ήθελες να τελειώσει το όνειρο και δίδεις με τη σκέψη σου ένα δικό σου τέλος. Όμως αυτό το τέλος το βλέπεις πραγματικά σε όνειρο, μέχρι που σε παίρνει ο ύπνος για τα καλά. Τέτοια όνειρα βλέπουμε πάντα το βράδυ του Σαββάτου, το πρωί της Κυριακής και την ώρα της σιέστας. Επίσης, τα βλέπουμε και τις άλλες μέρες αν κοιμηθούμε πέρα από το οκτάωρο. Κατόπιν ανακάλυψα ότι λειτουργεί πολλές φορές η λογική, αλλά το άτομο δεν νιώθει ότι ονειρεύεται. Αυτά είναι τα όνειρα αντίληψης.  Είναι η σύνδεση του συνειδητού και ασυνείδητου. Στα συνειδητά όνειρα αυτό δεν γίνεται.  Έχουν κοινά και διαφορές μεταξύ τους.

Διαυγή όνειρα ή συνειδητά

4 σχόλια στο Διαυγή όνειρα ή συνειδητά

 • Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 στο 15:58
  Σύνδεσμος

  Μου είχε τύχει κάτι πολύ παράξενο με αυτήν την κατηγορία ονείρου.Πριν καιρό είχα δει ένα συνειδητό όνειρο αλλά δεν είχα κανέναν έλεγχο πάνω στις ονειρικές φιγούρες..ήταν σαν να είχαν δικές τους προσωπικότητες όπως και στην πραγματικότητα και είχα τρομάξει κιόλας αρκετά.Είχε κανονική ροή.Με είχε πιάσει φόβος μέχρι να ξυπνήσω,αλλά δεν ξυπνούσα για να δω πόσο θα τραβήξει το πράγμα.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 στο 21:12
   Σύνδεσμος

   Δεν ήταν τέτοια όνειρα, αλλιώς δεν θα φοβόσουν. Είναι όνειρα από άλλη διάσταση.

   Απάντηση
   • Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 στο 21:48
    Σύνδεσμος

    Αφού ήξερα όλη την ώρα ότι ονειρευόμουν.

    Απάντηση
    • Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 στο 12:50
     Σύνδεσμος

     Άλλο ότι αισθάνεσαι το όνειρο ότι το ζεις, κι άλλο ότι αισθάνεσαι πως ονειρεύεσαι. Τα όνειρα άλλων διαστάσεων και τα αστρικά ταξίδια τα ασθανόμαστε ότι τα ζήσαμε, αλλά τα διαυγή είναι μια άλλη αίσθηση. Είναι όνειρα διαφορετικού περιεχομένου και δίδουμε το τέλος που θέλουμε εμείς. Εδώ μόνο ευχάριστα πράγματα βλέπουμε. Κατευθύνουμε το όνειρο με τη σκέψη μας, ενώ στα άλλα μας κατευθύνει η ψυχή.

     Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.