Ένα συχνό όνειρο είναι να είμαστε ηθοποιοί  ή να βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Αν εμείς είμαστε ηθοποιοί προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να αντέξουμε κάθε  δυσκολία στη ζωή, προκειμένου να πετύχουμε τα αδύνατα,  πάνω από τις δυνάμεις μας. Σαν να είμαστε κάποιοι άλλοι. Αυτοί οι άλλοι κάτι κάνουν για να πετύχουν. Άρα, ψάχνουμε μια άλλη τακτική και δοκιμαζόμαστε σ’ αυτή.

Αν είναι επαναλαμβανόμενο όνειρο ότι είμαστε ηθοποιοί και προσπαθούμε να πούμε σωστά ένα ρόλο, νιώθουμε σαν ηθοποιοί που προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα λόγια. Προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια τις κρυμμένες μας δυνάμεις και να αποκτήσουμε την   ικανότητα για να επιτύχουμε επαγγελματικά ή σε ερωτικό επίπεδο. Αν ξέρουμε καλά το ρόλο θα πετύχουμε. Σαν επαναλαμβανόμενο όνειρο  δηλώνει ότι είμαστε ανήμποροι να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί και συνεχώς ψαχνόμαστε.

Ένας ηθοποιός έξω καρδιά που φτιάχνει τη διάθεσή μου με το μπρίο και τη ενέργεια που έχει είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Όμως τρέφω ένα υγιεινό θαυμασμό προς το άτομό του. Θα του έλεγα αν τον έβλεπα ευχαριστώ που μου φτιάχνεις τη διάθεση όταν σε βλέπω. Όχι όμως να τρελαθώ όταν τον δω και να κάνω υστερικά. Άλλο να εκτιμάς και να θαυμάζεις έναν άνθρωπο για την εξυπνάδα και το ταλέντο του και άλλο να τον έχεις θεό ή να τον λατρεύεις σαν είδωλο. Πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος θα το ήθελε. Ανάλογα λοιπόν πως σέβεσαι την δουλειά του άλλου ή τον βλέπεις, προσαρμόζονται τα όνειρα.

Αν βλέπουμε ηθοποιούς είναι ένα ψέμα, μια πλάνη, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτό το άτομο. Κάποιος θα μας ξεγελάσει. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά μας επειδή έτσι τον συμφέρει. Σαν εφηβικό ή παιδικό όνειρο δεν έχει την ερμηνεία που δίδεται. Μερικές φορές το είδος του θεάτρου δείχνει αν η ζωή μας είναι μια κωμωδία ή ένα δράμα, ανάλογα με το περιεχόμενο του έργου που παίζουμε οι ίδιοι σαν πρωταγωνιστές ή παρακολουθούμε σαν θεατές.

Αν όμως δεν προσέχουμε τον ηθοποιό ή το έργο και αισθαντικά το ευχαριστηθούμε είναι όνειρο διασκέδασης. Μπορεί να θαυμάζουμε όμως ένα άτομο ή να έχει συμβολικό όνομα και να το δούμε. Μπορεί κάποιο από τα χαρακτηριστικά του εαυτού του ή του χαρακτήρα του να χαρακτηρίζει εμάς ή τους ανθρώπους γύρω μας.  Όμως τα όνειρα αυτά κατά πλειοψηφία είναι όνειρα από εξωτερικά ερεθίσματα.

Αν είμαστε εμείς ηθοποιοί σημαίνει επίσης ότι θα ανταμειφθούμε στο τέλος όσα κάνουμε θα πιάσουν τόπο. Θα αναγνωριστεί η αξία μας.  Μπορεί να δείχνει όμως ότι είμαστε γεννημένοι για ηθοποιοί, περνάει το δικό μας και με την υποκρισία πείθουμε τους πάντες και τα πάντα.

Είναι κακό να παρουμε τη θέση ενός ηθοποιού, διότι ακολουθούμε κατά γράμμα στη ζωή μας τη δική του ζωή, το ντύσιμό του, την διατροφή του, ακόμα και τον τρόπο που σκέφτεται ή ενεργεί.

Όμως δεν είμαστε ώριμοι αν δούμε ηθοποιούς. Αυτή η δόξα δείχνει ότι κατά βάθος δεν έχουμε δική μας ζωή. Άρα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Το είδωλο είναι τέλειο στα όνειρα. Άρα, δείχνει ότι όσα έχει αυτό λείπουν από μας. Άρα, φανερώνει τα συναισθήματα κατωτερότητας που έχουμε για τον εαυτό μας.  Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μεγαλώνει όσο πιο τέλειο σε αναλογίες είναι το είδωλο που ονειρευόμαστε.

Το είδωλο είναι κάτι κούφιο, χωρίς μυαλό και αξία. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος ή μια ιδέα.  Άρα, λατρεύουμε κάτι κενό.  Ο ηθοποιός δεν πρέπει να λατρεύεται τόσο πολύ. Είναι σαν κι εμάς. Σε τίποτα δεν διαφέρει.  Μπορεί εμείς να έχουμε περισσότερα ταλέντα ή αξίες απ’ αυτόν και ανεβάζοντας αυτόν, εμείς κατεβαίνουμε κάθε φορά από ένα σκαλί. Έτσι δεν συναντιόμαστε. .Άρα, τρέφουμε μια λάθος ιδέα εικόνα και αξία. Δίνουμε αξία σε άτομα χωρίς να ξέρουμε τι άνθρωπος είναι και τι ασχολίες κάνει πίσω από την κάμερα. Άρα, κάποια περίεργα όνειρα που περιέχουν ηθοποιούς είναι αυτές ακριβώς οι καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε εμείς, αλλά το υποσυνείδητο προσπαθεί να μας τις φανερώσει με το δικό του τρόπο. Π.χ. να είναι ναρκομανής, τζογαδόρος ή γυναικάς. Σου λέει ποιον λατρεύεις ή τι λατρεύεις;

Τέλος, αν βλέπουμε ότι παίζουμε μια παράσταση στο θέατρο με συμπρωταγωνιστή τον πρώην μας και σαν θεατές δούμε τους δικούς μας ανθρώπους σαν ερμηνεία ισχύει το γνωστό άσμα: “Και παίζω θέατρο με όλους θέατρο λέω πως σε ξέχασα κι αδιαφορώ”.  Όμως υπάρχει περίπτωση οι άλλοι να γνωρίζουν την αλήθεια κι εμείς να πιστεύουμε ότι τους ξεγελάμε, αλλά  αυτό δεν ισχύει.

Διάσημοι και όνειρα

Ένα σχόλιο στο Διάσημοι και όνειρα

  • Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 στο 11:34
    Σύνδεσμος

    Ένα απόσπασμα από ένα όνειρο μου έδωσε να καταλάβω ότι κάποιες φορές αφορά κάτι από την ημερομηνία γέννησής τους, από την προσωπικότητά τους, τις συνήθειές τους ή μοιάζουν με κάποιον άλλο κ.λ.π. Σε όνειρο είχα δει ότι μέσα στο λεωφορείο κάποιον που έμοιαζε με τον Πέτρο Ζαρκάδη τον ηθοποιό. Σε ηλικία περίπου 50 ετών. Για να δώσω ερμηνεία είδα από το ίντερνετ κάποια στοιχεία από την προσωπικότητά του. Με έκπληξη είδα ότι γεννήθηκε την ημέρα του ΌΧΙ. 28 Οκτωβρίου 1940. Άρα, έχω εμμονή για κάτι διότι ΟΧΙ και ηθοποιός είναι ΝΑΙ. Ένα ψεύτικο ΌΧΙ. Εγώ πιστεύω ότι είναι ΟΧΙ. Αν δεν ήταν ηθοποιός, αυτό θα ίσχυε. Άρα, επρόκειτο για εμμονικό όνειρο. Έπαιζε στο έργο Γαλήνη, σαν να μου ζητά να γαληνέψω από κακές σκέψεις. Επίσης, μου έδωσε εισιτήριο πριν αντιληφθώ ότι ήταν ο Πέτρος Ζαρκάδης και κατεβήκαμε στον ίδιο προορισμό όταν πια πήρε τη μορφή αγνώστου. Μόνο μια στιγμή αντιλήφθηκα ότι ήταν αυτός ο ηθοποιός. Το έθεσα ως παράδειγμα, για να καταλάβετε πως ερμηνεύονται κάποιες φορές τα όνειρα αυτά. Το καλό είναι ότι βρίσκεται εν ζωή.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.