Αν ονειρευόμαστε ότι λαξεύουμε ένα κομμάτι ξύλου, πλάθουμε  ένα ζυμάρι κ.λ.π. κάτι νέο δημιουργείται, παίρνει νέα μορφή, αποκτά ζωή και χρώμα.  Έχει σημασία τι είναι αυτό. Κάτι άψυχο που πλάθεται, λαξεύεται, σμιλεύεται και παίρνει άλλη όψη, σχήμα και μορφή, πέρα από όλα αποκτά ανάσα,  συμβολίζει τη δημιουργική μας  σκέψη και την πνευματική μας ενέργεια. Αλληγορικά δηλώνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την άχαρη ζωή μας. Να της δώσουμε διαφορετική μορφή, να της δώσουμε ανάσα, χρώμα, σχήμα. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε θαύματα , κάτι πεθαμένο να αποκτήσει ζωή, να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον πλάσουμε από την αρχή, φτάνει να το αποφασίσουμε, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Πρέπει να δώσουμε νέα ζωή σε κάποια σχέση ή κατάσταση, που ήδη θεωρούσαμε ξεχασμένη ή πεθαμένη.   Την ίδια ακριβώς ερμηνεία  έχει και η ταρίχευση,  με τη διαφορά ότι στην ταρίχευση ισχύουν όλα τα άλλα εκτός από τη ζωή, διότι δεν έχει αναπνοή.

Αυτό το χάρτινο χελιδόνι είναι η προσπάθειά μας να βρούμε τη δύναμη και να φύγουμε, να βρούμε μια άλλη χώρα αλληγορικά ή κυριολεκτικά και να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Αν το χελιδόνι στο όνειρο αποκτήσει ζωή και πετάξει ψηλά θα τα καταφέρουμε.

Αλληγορικά,  η ταρίχευση μοιάζει σαν να θέλουμε να πιστεύουμε σε μια ιστορία που έχει πεθάνει για μας, το γνωρίζουμε,  αλλά δεν θέλουμε να την αποβάλλουμε από μέσα μας. Της δίνουμε την δύναμη να υπάρχει μέσα μας, χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση  από τον άλλο, μόνο να υπάρχει στ’ αλήθεια. Απλά την τρέφουμε και ζούμε με το φάντασμά της, επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο να σκεφτούμε.  Την σκοτώνουμε όταν βρούμε κάτι άλλο, διότι ένα ζωντανό ζώο είναι καλύτερο από ένα βαλσαμωμένο, αλλά το βαλσαμωμένο δεν σε βλάπτει. Το αληθινό μπορεί να σε δαγκώσει, να σε πνίξει, να σε πληγώσει, αλλά και να σου δώσει φιλιά, όπως ένα σκυλάκι. Γι’ αυτό τα δειλά άτομα που φοβούνται να ρισκάρουν, στερούνται τα θετικά για να μην γνωρίσουν τα αρνητικά. Έτσι βολεύονται με το βαλσαμωμένο ζώο,  ακόμα κι αν ξέρουν  πόσα καλά προσφέρει το ρίσκο στη ζωή μας, αλλά από φόβο δεν το τολμούν.

.

Δίνουμε ζωή και μορφή στα άψυχα

Ένα σχόλιο στο Δίνουμε ζωή και μορφή στα άψυχα

  • Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 στο 11:37
    Σύνδεσμος

    Ονειρεύτηκα ότι είχαν πεθάνει άντρες σε ηλικία στρατιωτών και τους είχαν ταριχευσει για να τους βλέπουν οι μάνες τους σα ναναι ζωντανοί

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.