Κοιτάζω καθημερινά τις ειδήσεις στην τηλεόραση και διακρίνω κάτι κοινό. Μια συνέχεια των προηγουμένων. Σαν ένα σήριαλ σε συνέχειες που δεν τελειώνει ποτέ.  Μια κατάσταση που δεν σταματά, αλλά κάθε μέρα γίνεται πιο κουραστική, πιο αποπνικτική.

Αναφέρομαι φυσικά στο μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο υπήρχε ανέκαθεν, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη φαντασία, όμως το ζούμε και γινόμαστε ένα μ’ αυτό.

http://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2016/02/prosfiges-hd-w-1.jpg

Το κακό άρχισε με τον πόλεμο που ξέσπασε στην Συρία. Όσοι έχουν σωθεί ζουν με το όνειρο να επισκεφτούν την Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή. Δίνουν τις οικονομίες τους,  για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο μέσα σε μια τρυπημένη λέμβο, που βάζει περισσότερα άτομα απ’ όσα μπορεί να χωρέσει. Τα όνειρά τους τώρα αρχίζουν, τώρα που θα βρουν μια δουλειά σε ένα γερμανικό  εργοστάσιο. Που θα ζουν σε μια χώρα ελεύθερη και θα αναπνεύσουν τα παιδιά τους καθαρό αέρα.

Όλα αυτά αποδεικνύονται ένα ουτοπικό όνειρο, που σταματά εδώ,  διότι με την πρώτη τους προσέγγιση στην Ελλάδα, που είναι ο πρώτος τους σταθμός, το Αιγαίο στέκεται  ο υγρός τάφος για πολλά απ’ αυτά τα παιδιά και όχι μόνο. Πολλές ζωές χάθηκαν άδικα, όταν τουμπάρισε ή τρύπησε η λέμβος τους, που δεν τους άντεξε εξαιτίας των λυσσασμένων κυμάτων και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Όσοι σώθηκαν ήταν γραφτό τους να υποφέρουν.

Τι εννοώ! Το ταξίδι τους σταματά στον πρώτο σταθμό τους την Ελλάδα. Έχουν κλειστεί σε στρατόπεδα, γυμναστήρια, γήπεδα και όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μεριμνούν γι’ αυτούς, αλλά στον τελευταίο σταθμό την Ειδομένη, στο Κιλκίς, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και τεταμένη. Τα άτομα ζουν χειρότερα από ένα σκύλο. Ο σκύλος έχει τις περιποιήσεις του, τις τροφές του, την ανθρώπινη αγκαλιά και ενδιαφέρον. Εκεί, 12.000 περίπου  ψυχές περιμένουν να ανοίξουν τα κλειστά σύνορα. Να μπορέσουν να φύγουν, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή. Κάθε μέρα ο αριθμός αυτός αλλάζει προς τα πάνω. Πόσο δύσκολο είναι τελικά να επιτευχθεί μια καλύτερη ζωή όταν είσαι κακορίζικος! Όταν όλα σου πάνε στραβά! Αυτό συμβαίνει με τους μετανάστες.

Τα Σκόπια, γιατί για μένα ποτέ δεν θα ονομαστούν φύρομ, (το γράφω με μικρό για να τους ταπεινώσω), κρατάνε μια αμείλικτη στάση, αρνούμενοι να αφήσουν τους ανθρώπους αυτούς να κατακτήσουν το όνειρο. Να ανασάνει η Ελλάδα.  Όσο κι αν τους φωνάζουν Γερμανοί, Ολλανδοί και Βέλγοι ότι οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα τους, εκείνοι κρατάνε την ίδια στάση, με αποτέλεσμα η Ειδομένη να έχει γίνει μια συνοικία που φιλοξενεί όλους αυτούς τους ανθρώπους, περιμένοντας μήπως ανοίξει αυτή η πορτούλα που θα τους οδηγήσει στο όνειρο. Δυστυχώς, η αδιαλλαξία τους παραμένει και από άνθρωποι γίνονται απάνθρωποι!

Αυτή η κατάσταση δεν σταματά, αλλά καθημερινά συνεχίζεται. Φαίνεται,  ότι δεν ενημερώνονται αυτοί που μένουν πίσω  στην Συρία ή τα άλλα εμπόλεμα και μη κράτη, για τις συνθήκες εδώ, αλλιώς θα σταματούσαν να έρχονται καινούριοι. Φροντίζουν να μην τους ενημερώνουν αυτοί που έχουν συμφέρον να το κάνουν. Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον πόνο του κάθε μετανάστη για μια καλύτερη ζωή, θησαυρίζοντας εις βάρος του,  κι  αυτοί   μένουν να τρώνε  όνειρα! Μόνο όνειρα, διότι η πεζή και απάνθρωπη πραγματικότητα τους ξυπνά, αλλά πολύ αργά γίνεται αυτό. Όταν πια έχουν  πέσει στην παγίδα της εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα είναι ένα φιλόξενο κράτος. Όλοι γνωρίζουμε τον ξένιο Δία. Όμως, σήμερα με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους της, πώς θα μπορούσε να θρέψει τόσα στόματα; Πώς θα μπορούσε να καλύψει τόσες ανάγκες που έχει ένας άνθρωπος; Δεν πρόκειται για αμόρφωτους ή φτωχούς. Έχω ακούσει ότι μια κυρία απ’ αυτές είχε μεγάλο κομμωτήριο, κάποιος άλλος είναι πυρηνικός επιστήμονας, κάποιος άλλος είναι μαθηματικός. Πρόκειται για αξιοσέβαστα άτομα ή επιστήμονες στην πατρίδα τους, που έχουν γίνει ένα με τους άλλους και δεν ξεχωρίζουν. Τι αμαρτίες έχουν κάνει και πληρώνουν τώρα;

Τουαλέτες δεν υπάρχουν. Κοιμόνται έξω στο καταχείμωνο. Ευτυχώς, που φέτος ο χειμώνας ήταν ήπιος, σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλιώς θα πεθαίνανε από κρυοπαγήματα. Δύο-τρία παιδάκια μοιράζονται μια κουβερτούλα, που στα βόρεια μέρη χρειάζεται δυνατή θέρμανση για να επιβιώσει το άτομο. Ευτυχώς, κάποια σωματεία ή εθελοντές μεριμνούν όσο και όπως μπορούν προσφέροντας από το υστέρημά τους, προσέχοντας πρώτα τα παιδιά, που είναι τα πιο ευαίσθητα.

Ακούστηκε, ότι θα πάρουμε βραβείο ΝΟΜΠΕΛ για την προσφορά μας, αλλά εγώ με τα μάτια μου βλέπω μια κατρακύλα της χώρας μου και πονώ. Βλέπω ότι με τις συνθήκες αυτές θα επανέρθει η χολέρα, η πανούκλα και όσες αρρώστιες έχουν εκλείψει, διότι τα άτομα δεν έχουν ψυγείο να συντηρήσουν τις τροφές, το καλοκαίρι θα έχει έντομα, θα έχει δυσοσμία. Δεν θα είναι οι συνθήκες ήπιες, όπως είναι σήμερα. Λόγω της απλυσιάς και της έλλειψης τουαλέτας θα κατοικούν παρέα με τα περιττώματα και τα σκουπίδια. Όσο καλοκαιριάζει οι συνθήκες θα είναι ανθυγιεινές και για τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους όλης της Ελλάδος.

Ο τουρισμός θα είναι ανύπαρκτος. Η χώρα μας όταν στερηθεί τα εισοδήματα που παίρνει από τον τουρισμό θα γίνει μια χώρα χωρίς κατοίκους, διότι δεν θα έχουν να φάνε, δεν θα μπορούν να συνεισφέρουν στην οικογένειά τους, και δεν θα μπορέσουν να ζήσουν. Η Ελλάδα λέγανε κάποτε ότι ήταν στον γύψο. Τώρα τι λένε περί τούτου; Για μένα πεθαίνει, πνέει τα λοίσθια, χάνεται! Κάποτε μας λέγανε να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Σήμερα, συμβαίνει το αντίθετο. Βοηθάμε τους άλλους, αλλά δεν βοηθάμε τον εαυτό μας και τα δικά μας παιδιά. Τα στέλνουμε στο εξωτερικό. Είναι σαν μια μάνα που βοηθά τα παιδιά που υιοθέτησε και στέλνει τα δικά της παιδιά σε ξένα χέρια. Είναι φυσιολογικό αυτό; Κι όμως, αυτό κάνουμε. Λάθος σκέψεις, λάθος χειρισμοί. Όλα λάθος!!!

Με ενοχλεί αφάνταστα όταν μιλάει ο πρωθυπουργός, που τα βλέπει όλα με θετική σκέψη. Βλέπει επιτυχίες. Εγώ γιατί δεν τις βλέπω; Πρέπει να αλλάξω γυαλιά; Πείτε μου!!! Ωραία είναι η θετική σκέψη, για να υπάρχουν προοπτικές με το νόμο της έλξης να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως όταν είναι ανεδαφική αυτή η σκέψη και αβάσιμη, τότε φαίνεται στα μάτια μου ένας ψεύτης ή ονειροπόλος πρωθυπουργός, που μας παρηγοράει με ωραία λόγια, όπως το κάνει ο γιατρός σε έναν ετοιμοθάνατο λίγο πριν πεθάνει, για να αντέξουμε το τέλος, να προετοιμαστούμε γι’ αυτό.

Σας ερωτώ, είναι πολιτική αυτή; Εμένα θα μου άρεσε να μου λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Να ξέρω ποια είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας μου. Μάτια όμως έχω και βλέπω. Δεν περιμένω κανένα να μου πει. Βλέπω πόνο και πίκρα. Όμως τα παρήγορα λόγια δεν με ηρεμούν, μου δίνουν περισσότερη ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι. Πόσο ακόμα θα υπάρχει Ελλάδα; Πώς θα συνεχιστεί να διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος; Με ποια εξασφάλιση θα κάνουμε οικογένεια; Θα συνεχίσουν να γεννιούνται Ελληνόπουλα; Η Ελλάδα έχει γίνει παγκοσμίως ρεζίλι. Είναι για λύπηση. Μια χώρα μεταναστών. Ακυρώσεις εισιτηρίων μαρτυρούν την αλήθεια. Η Ελλάδα πονάει και πεθαίνει. Οι αρμόδιοι τι κάνουν; Κάθονται στις καρεκλίτσες (το υποτιμώ) και σηκώνουν τα χέρια ψηλά περιμένοντας να αλλάξει το σκηνικό χωρίς να παίρνουν δραστικά μέτρα; Πώς να αλλάξει η κατάσταση αν δεν δραστηριοποιηθούν; Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν κύριε Πρωθυπουργέ, έργα θέλει!!!

Κανονικά το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έπρεπε να στείλει συστάσεις στους σκοπιανούς. Να ενεργοποιηθεί, να δείξει τη δύναμη που έχει να υπερασπίζεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Να ανοίξουν τα σύνορα, να ελευθερωθεί η Ελλάδα, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά της, να λάμψει ξανά η παλιά χαμένη της δόξα. Όμως, τίποτα δεν γίνεται. Πλήρης αδράνεια! Να τους απελάσουν δεν μπορούν, να τους κρατήσουν αδυνατούν. Κάτι πρέπει να γίνει. Μένοντας θεατές οξύνεται το πρόβλημα και πέφτει μπούμερανγκ  πάνω μας. Κρίμα είναι!!!

 

Για μια καλύτερη ζωή

3 σχόλια στο Για μια καλύτερη ζωή

 • Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016 στο 14:24
  Σύνδεσμος

  Εδώ θα γράφουμε άρθρα που αφορούν την επικαιρότητα. Ελπίζω να σας αρέσει.

  Απάντηση
  • Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 στο 18:09
   Σύνδεσμος

   Για μένα όλα είναι ενα πολύ καλά οργανωμένο σχεδιο.ενα σχεδιο με απώτερο σκοπό την υποτιμηση,την εξαθλίωση και τελος τον θάνατο της Ελλάδας.ποιος είναι ο σκοπός?νομιζω πλεον είναι πασίγνωστο!!!οικονομικά συμφεροντα!ο φυσικος πλούτος της Ελλάδας κάθε μορφής,οι θαλασσιες μετακινήσεις που ευνοούν τα θαλασσια υδατα μας,κανουν τα ματια και τα μυαλά των εχθρών μας να γυαλιζουν…τιποτα απ ολα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο.οι μετανάστες και εμεις οι Ελληνες ειμαστε τα αθώα θύματα ενος οργανωμένου σχεδίου καταπόνησης της Ελλάδας…εκείνοι ζουν την αθλιότητα τώρα.κατα την εξέλιξη της εφαρμογής αυτου του σχεδίου, που ξεκίνησε με την αφέλεια και τα κλειστά ματια των προηγούμενων κυβερνησεων (ως προς την επιθυμια καποιων ξενων χωρων) και συνεχίζεται με αυτήν την κυβέρνηση,θα ζήσουμε και εμείς οι Ελληνες την πληρη αθλιοτητα…ολα αυτα ειναι μονο ο προλογος της καταστασης.εύχομαι ο επίλογος να έχει αίσιο τέλος και όχι το τέλος του σχεδίου των εχθρών μας….

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο