Είδαμε ότι οι νεκροί με ένα γεφύρι μπορούν να επισκεφτούν αλληγορικά ή κυριολεκτικά την απέναντι όχθη.  Ένα αληθινό υπαρκτό γεφύρι μας οδηγεί από ένα πέρασμα σε κάποιο άλλο.  Όλο κάπου πάμε. Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά μπροστά μας βρεθεί μια ανύπαρκτη γέφυρα και καλούμαστε να την διασχίσουμε εμείς οι ζωντανοί;

Εδώ θα εξετάσουμε τα όνειρα αυτά. Μπορεί  να μας μεταφέρει  σε άλλο σύμπαν, στο μέλλον, στο παρελθόν, αλλά ποτέ στο παρόν μας. Μπορεί να μας μεταφέρει σε μια άγνωστη περιοχή, στη φαντασία,  αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να φύγουμε από την ίδια γέφυρα. Να επιστρέψουμε εν μια νυκτί στον κόσμο μας.  Δεν πρέπει να διανυκτερεύσουμε εκεί. Αν μας διακόψουν, το όνειρο πρέπει να συνεχιστεί πρέπει να ξανακοιμηθούμε.  Αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει και με μια αστρική πύλη. Όμως κάτι μας οδηγεί μέχρι εκεί. Οι γέφυρες αυτές. Αυτές τις γέφυρες χρησιμοποιούν οι άγιοι για να βρεθούν στο δικό μας κόσμο. Αυτές τις γέφυρες χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δούμε το αληθινό μέλλον μας. Το κακό είναι ότι λίγα θυμόμαστε ή τίποτα όταν επιστρέψουμε. Όσο βλέπουμε τα θαυμαστά πίσω από τη γέφυρα, τα θυμόμαστε όλα. Όταν φύγουμε από τη γέφυρα πίσω στο δικό μας κόσμο λίγα θυμόμαστε και ακόμα λιγότερα όταν ξυπνήσουμε.   Ίσως αυτές τις γέφυρες να χρησιμοποιήσουμε κάποτε όταν θέλουμε να πάμε ταξίδι στο χρόνο, ή να δούμε την κόλαση, τον παράδεισο ή τον κόσμο των νεκρών σαν θεατές.

Κάθε φορά η γέφυρα στο όνειρο δείχνει τη μετάβαση μας από μια κατάσταση σε μια άλλη. Κακό είναι να πέσουμε στο κενό. Κακό είναι να γκρεμιστεί.  Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε μια δυσάρεστη κατάσταση πρέπει να την περάσουμε αναίμακτα και να μην κοιτάξουμε κάτω.  Είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουμε στη μέση της διαδρομής. Όταν τελειώσει το όνειρο το πέρασμα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλιώς είναι μια παγίδευση για μας σε έναν άγνωστο κόσμο ή μια κατάσταση που δείχνει στα μάτια μας ξένο τον κόσμο μας, χωρίς να μπορούμε να τον νιώσουμε εις βάθος ή να τον καταλάβουμε ή να μείνουμε σ’ αυτόν. Θα είμαστε έρμαια και κουρέλια της ζωής.

Γέφυρα η σύνδεση με άλλους κόσμους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.