Είναι τα όνειρα που είμαστε κυλισμένοι στο βούρκο, στη λάσπη αλληγορικά και κυριολεκτικά. Όταν είμαστε αλληγορικά, δηλώνει ότι έχουμε βρωμίσει την ψυχή. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε όλες τις ιερόδουλες εδώ, διότι οι πιο πολλές έχουν αγνή ψυχή.  Αναφέρομαι σε καταστάσεις που η παρανομία έχει εισχωρήσει στο μεδούλι τους και αντί να καθαριστούν παρασύρουν κι άλλους στη βρώμικη κατάσταση που έχουν οι ίδιοι πέσει, στο δρόμο που οι ίδιοι έχουν βαδίσει. Ισοβίτες, τρομοκράτες, κακοποιοί, κλέφτες, παράνομοι κ.λ.π.

Άρα, πρέπει να απελευθερώσουμε και να δρομολογήσουμε τα συναισθήματά μας. Κάτι θα μας έχει απομείνει καθαρό μέσα απ’ όλη αυτή τη σαπίλα. Κάπου θα υπάρχει ένας θησαυρός. Όταν λοιπόν δούμε αγωγό καθαρισμού τότε μπορούμε να βγάλουμε όλη τη βρωμιά από μέσα μας.  Όμως δεν πρέπει να είναι μια  χαμένη προσπάθεια. Αυτό θα μας κουράσει ψυχικά.

Κυλισμένος στο βούρκο

Η δυστυχία υπάρχει στις ψυχές των ατόμων που βλέπουν οχετό, αν δεν είναι καθαριστές λυμάτων βόθρων ή  ασχολούνται με τον καθαρισμό της αποχέτευσης κ.λ.π..  Άρα, αν ρίξουμε κάποιον μέσα στον οχετό τον έχουμε παρασύρει και ζητά να τον λυπηθούμε ή τον έχουν παρασύρει άλλοι και ζητά τη βοήθειά μας. Αν σώζουμε ανθρώπους από την  καταστροφή είναι ένα όνειρο που δείχνει τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας. Άρα, εμείς δεν συμμετέχουμε. Όμως, είναι ένα ρίσκο αυτό, διότι μπορεί να είναι μια παγίδα για να μας παρασύρουν.

Τα λύματα του βόθρου αν δεν έχουμε βυτίο βόθρου ή δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά, δείχνουν πόσο ανακατευόμαστε με την βρωμιά αλληγορικά και πόσο ξεδιάντροποι θα πρέπει να είμαστε, αφού κρύβουμε όλη  τη  σαπίλα μέσα μας και μισούμε τον εαυτό μας που έφτασε εδώ που έφτασε και έχουμε πόνο και πίκρα σ’ αυτούς που μας έφεραν  στην κατάσταση αυτή, από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Έτσι, φτάνουμε στην εκδίκηση.  Όμως, δηλώνει και τη χαμηλή μας αυτοεκτίμηση  όταν λέμε πόσο ταπεινοί, αμαρτωλοί  και βρώμικοι είμαστε, χωρίς αυτό πραγματικά να ισχύει.

Ο υπόνομος αλληγορικά είναι το σημείο όπου μαζεύονται οι βρώμικες σκέψεις, οι παλιές μας αμαρτίες που δεν έχουμε εξομολογηθεί, οι άσχημες συνθήκες ζωής που προκαλέσαμε χωρίς ή με τη θέλησή μας στους άλλους και οι παλιές μας σχέσεις που δεν κατάφεραν να μας απελευθερώσουν την ψυχή, αλλά παραμένουν εκεί με φόβο να μολύνουμε την ψυχή μας. Άρα, κάτι πρέπει να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατόν, να φύγουν όλα αυτά, πριν πάθουμε αλληγορικά χολέρα.

Όμως εμείς καταπιέζουμε τον εαυτό μας και ζητάμε από το υποσυνείδητο να τα κρατάει όλα αυτά παρά τη θέλησή μας, χωρίς να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να φύγουν όλα αυτά και να καθαρίσει το υποσυνείδητο με τη δυνατότητα να εμπλουτιστεί με υγιεινές συνθήκες ζωής, που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κρατάμε ιστορίες που μας πόνεσαν και κοντεύουν να γίνουν αρρώστια και δεν απαλλασσόμαστε απ’ αυτές, ώστε να γίνει μια καθαρή σχέση και να ευτυχίσουμε!!!

Άρα, φοβόμαστε το αβέβαιο που έρχεται και θεωρούμε βέβαιο αυτό που ζήσαμε. Άρα, κατά βάθος είμαστε ανασφαλείς.  Από το σκοτάδι προτιμάμε το κερί. Όμως από το κερί είναι πιο δυνατός ο ήλιος. Αυτόν πρέπει να αναζητήσουμε.  Όταν ο ήλιος λάμπει στον ουρανό το φως του κεριού δεν είναι σημαντικό πια, είναι περιττό. Σβήνει.  Μακάριος είναι όποιος το σβήσει νωρίς κι ας μείνει στο σκοτάδι. Για λίγο θα είναι,  μέχρι να δει το ευεργετικό φως του ήλιου του.

Βόθρος και λάσπη στα όνειρά μας

Ένα σχόλιο στο Βόθρος και λάσπη στα όνειρά μας

  • Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 στο 08:48
    Σύνδεσμος

    Καλημερα το όνειρο έλεγε ότι η μάνα μου που είπε να πάω να δω έναν βόθρο από μια κυρία όταν πειγα να τον δω ήταν γεμάτος αλλά το νερό δεν ήταν βρώμικο ούτε καθαρό θαμπό μόνο τι είναι τώρα αυτό ? Μετά λέει ότι τον ίδιο βόθρο με το ίδιο νερό είχα και εγώ στο σπίτι ξεσκεπαστον σαν πισίνα και πειγε να πέση μια παντόφλα μέσα και την επιασα τι σημαινει ?

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.