Είναι η σωστή εκτέλεση των νόμων της βαρύτητας στα όνειρα. Δηλαδή το άτομο περπατάει, τρέχει κανονικά. Αυτό δηλώνει ότι το άτομο είναι προσγειωμένο και πατάει γερά τα πόδια του στη γη.  Όλα σχεδόν τα όνειρα είναι προσγειωμένα. Αυτά που πετάμε είναι σε άλλη κατηγορία. Δεν πετάμε όμως περπατώντας, ούτε κάνουμε τούμπες στον αέρα, όταν έχει έλλειψη βαρύτητας. Το φαγητό το τρώμε κανονικά και δεν το πετάμε στον αέρα για να πέσει στο στόμα μας. Γενικά, συμπεριφερόμεθα στο όνειρο σαν να είμαστε πραγματικά στη γη.

Είναι ανησυχητικό αν το άτομο δεν είναι αστροναύτης, να δει ότι περπατάει όπως στο φεγγάρι, με εξαίρεση αν δει ότι πετάει. Αυτό είναι μια άλλη κατηγορία, που βρίσκεται στα όνειρα διαφυγής. Πρέπει να συμπεριφέρεται όπως στο σπίτι του, στον πλανήτη του. Αν ήμασταν κάτοικοι ενός άλλου πλανήτη, θα ήταν περίεργο να δούμε όνειρα βαρύτητας. Θα ήταν κάτι αφύσικο, όπως αφύσικο είναι να δούμε όνειρα με έλλειψη αυτής. Οι οφθαλμαπάτες και τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα που ξεπερνούν τους νόμους της  βαρύτητας και της φυσικής  ανήκουν στα όνειρα μαγείας, όπως υπάρχουν και τα όνειρα της μεταφυσικής για άλλες κατηγορίες που ξεπερνουν την φυσική και τους νόμους της. Υπάρχει και η φαινομενική έλλειψη βαρύτητας που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους. Μέσα απ΄ αυτό το όνειρο το άτομο διδάσκεται πως να μπορεί να ανταπεξέλθει όταν  κάποια στιγμή ξεφύγει.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την βαρύτητα και τον ενδιαφέρει σαν θέμα, μπορεί να διαβάσει αυτό το άρθρο:

http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/337781/20-pragmata-poy-isos-na-mi-gnorizete-gia-ti-varytita

 

 

Η Βαρύτητα στα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.