Είναι τα συνεχόμενα όνειρα που βλέπουμε και δεν έχουν κανένα νόημα παρά αρχίζει το ένα και τελειώνει το άλλο, χωρις να θυμάσαι πολλές λεπτομέρειες. Τα όνειρα αυτά δεν έχουν μια ιστορία, παρά αρχίζουν και τελειώνουν το ένα μετά το άλλο και στο τέλος ακούγεται μια μουσική που νομίζεις ότι τα ζεις και όταν αντιληφθείς αυτό τον επίλογο της μουσικής,  ξυπνήσεις λες ήταν όνειρο.  Είναι παράλληλο και αντίθετο με τα κουραστικά όνειρα ή όνειρα του κουρασμένου υποσυνείδητου. Αυτά τα όνειρα δεν προέρχονται μετά από γεμάτο υποσυνείδητο. Ούτε έχεις την ανάγκη να κοιμηθείς κι άλλο.

Δεν είναι θεόσταλτα. Τα στέλνει η ψυχή. Κάτι θέλει να μας φανερώσει, αλλά δεν τα συγκρατεί ο εγκέφαλος δυστυχώς ή ευτυχώς. Εκείνη την ώρα που τα βλέπουμε τα θυμόμαστε, αλλά όχι όταν ξυπνήσουμε. Είναι βαθιά λησμονημένα, αλλά η διαφορά τους είναι ότι δεν προέρχονται από το υποσυνείδητο, έχουν μια άλλη μορφή και είναι στην όψη βαρετά και συνεχόμενα το ένα μετά το άλλο.

Εδώ παντρεύεται το συνειδητό και το ασυνείδητο. Ζεις στον ύπνο σου δύο παράλληλες καταστάσεις. Τα όνειρα αυτά γεννιούνται από το ασυνείδητο, δεν τα ακολουθούμε εμείς, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ονειρευόμαστε. Μοιάζουν με τα όνειρα μέσα σε όνειρο και τον ψεύτικο ύπνο. Σχολιάζουμε όσα ζήσαμε, όσα περάσαμε και κάνουμε μια ξεκαθάριση με τον εαυτό μας ή με την μητέρα μας. Δεν θυμόμαστε όμως τι είπαμε και τι κάναμε μεταξύ μας.

Δεν έχουν εφιαλτικά στοιχεία, αλλά νιώθεις ότι είναι διαφορετικά από τα άλλα όνειρα. Ένα τέτοιο βαρετό και συνεχόμενο είδα απόψε.  Με τον τρόπο αυτό, γεννήθηκε αυτή η νέα κατηγορία. Την έγραψα τώρα, για να μην την ξεχάσω.  Αυτά τα όνειρα είναι η γέφυρα μεταξύ του συνειδητού και ασυνείδητου και προέρχονται από τον πλανήτη Ερμή.  Είναι παρόμοια με τα όνειρα αντίληψης, αλλά η μορφή τους είναι διαφορετική. Μπερδεύονται πολλά είδη ονείρων μαζί. Γίνεται ένα κράμα για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Αν είναι για καλό,  χαλάλι. Αν είναι για κακό όμως, δεν ξέρω τι με περιμένει.

Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με τα όνειρα αυτά και είναι κάτι καινούριο για μένα.  Τα ονόμασα βαρετά όνειρα γιατί με κούρασαν περισσότερο παρά με ξεκούρασαν με την επανάληψή τους. Θα πρέπει να μέτρησα πάνω από δέκα. Όμως ήταν σύντομα. Όπως βλέπετε είχα αντίληψη, αλλά την ιστορία δεν την καθοδήγησα εγώ, θα θυμόμουν το συνεχόμενο όνειρο και θα είχε καλό τέλος. Δεν ήταν όνειρα αγωνίας για να ανήκει σ’ αυτά. Όμως η μορφή τους ήταν παρόμοια. Γι’ αυτό το λόγο επειδή με όλα τα είδη ταιριάζει, αλλά δεν τα ακουμπά απόλυτα τα έβαλα σε ξεχωριστή κατηγορία.   Στο μυαλό μου πηγάζει μια σκέψη. Μήπως ήταν βαθιά λησμονημένα όνειρα που είχα την τύχη ή την ατυχία να τα θυμάμαι; Αυτό θα ξέρω να το απαντήσω στο  μέλλον. Θα ήθελα να ήξερα αν κάποιος από σας έχει ονειρευτεί κάτι παρόμοιο ή όλα τα περίεργα συμβαίνουν μόνο σε μένα;

Βαρετά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.