Βαμβάκι
Αν ονειρευτείτε βαμβακοχώραφα με νεαρά φυτά, σημαίνει μεγάλη επιχείρηση και ευημερία. Αν είστε αγρότης και δείτε στον ύπνο σας βαμβάκι έτοιμο για συλλογή, σημαίνει υγεία και αφθονία.
Για τους βιομηχάνους που θα ονειρευτούν βαμβάκι, σημαίνει ότι θα ευεργετηθούν από την προώθηση αυτού του προϊόντος. Για τους εμπόρους, σημαίνει αλλαγή προς το καλύτερο στον τομέα της επιχείρησης τους.
Αν δείτε βαμβάκι σε μπάλες, είναι ευοίωνο σημάδι για καλύτερες μέρες.
Αν ονειρευτείτε ότι το βαμβάκι προωθείται στην αγορά, σημαίνει άμεση αλλαγή από χαμηλές σε υψηλές τιμές, και όλα θα εξελιχθούν προς το καλύτερο.

Βαμβάκι

7 σχόλια στο Βαμβάκι

 • Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 στο 10:42
  Σύνδεσμος

  Γεια σας.ειμουν σε μια εκκλησια κ καθαριζα το καντήλι..μου επεσε ομως στο τραπέζι χωρις να σπασει κ πηρα ενα βαμβακι κ το καθαρισα

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 στο 13:52
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα! Αυτό το όνειρο είναι από τα πολύ ασυνήθιστα που έχω δει. Είδα ότι ήμουν σε ένα ένα δρόμο με κόσμο (απροσδιόριστο μέρος) και στη δεξιά πλευρά του δρόμου ήταν μια κοπέλα άγνωστη από τη Γαλλία άβαφτη και κάπως αθώα (νομίζω φορούσε άσπρη μπλούζα και ροζ μακριά φούστα) και είχε έρθει στη χώρα μας για να πουλήσει βαμβάκι. Εγώ σκέφτηκα μα πώς είναι είναι δυνατόν να έρχεται από μια πλούσια χώρα για να πουλήσει απλά βαμβάκι στην Ελλάδα αλλά μου έκανε εντύπωση και με κέρδισε η απλτητά της και η χαρά της με τα απλά πράγματα στη ζωή. Κάποια στιγμή που πλησίασα τα τεράστια άσπρα δέματα από βαμβάκι και τα έβλεπα, επειδή είδε ότι μου έκαναν εντύπωση, μου έδωσε για σουβενίρ δύο πουγκιά στα οποία έβαλε μέσα λίγο βαμβάκι διαφορετικής πικοιλίας. Εγώ άνοιξα το κάθε πουγκί για να δω την διαφορά μεταξύ τους και είδα ότι μέσα στο κάθε πουγκί εκτός από λίγο βαμβάκι είχε και λίγο ρύζι πάνω σαυτά. Το ένα πουγκί θυμάμαι είχε γαλάζιο απαλό χρώμα, το άλλο δεν πρόσεξα. Στο πρώτο είχε μερικούς κόκκους ρυζιού κανονικούς τους οποίους και δοκίμασα (έφαγα) και στο δεύτερο είχε μερικούς μεγάλους κόκκους ριζιού (ανύπαρκτου στην πραγματικότητα-περίπου στο μέγεθος φασολιών γιγάντων) από το οποίο πάλι δοκίμασα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην υφή του μεγάλων κόκκων ρυζιού ήταν ότι παρά το μεγεθός τους ήταν πολύ μαλακά (παρότι δεν ήταν μαγειρεμένα τα μασούσες εύκολα-φαίνονταν ξεχωριστή πικοιλία ρυζιού) και μετά σαν να έφαγα και ένα άσπρο κόκκο(άβραστο) από φασόλια. Την κοπέλα (η οποία εμφανίστηκε λίγο διαφορέτική από όταν αρχίσαμε να μιλάμε- στην αρχή που την είδα από μακριά πριν πλησιάσω είχε λυμένα καστανόξανθα μαλλιά λίγο κατσαρά και όταν πλησίασα τα δέματα από βαμβάκι είχε κοτσίδα πίσω πιασμένη και σαν να ‘ταν μελαχροινή) την συμπάθησα και το ονομά της ήταν Intretain (στα γαλλικά θα προφερόταν Άντρτάν αλλά είδα ότι δεν υπάρχει αυτή η λέξη) που στον ύπνο μου τη λέξη την συσχέτησα με την λέξη “διασκέση” (ίσως από το αγγλικό entertainment). Και στο τέλος την ρώτησα πότε θα φύγει για Γαλλία για να ξέρω αν μπορούσα να την ξαναδώ και μου είπε αύριο το απόγευμα και σκέφτηκα ότι θα προλάβαινα ίσως να την ξαναέβλεπα λίγο. Τί ερμηνεία μπορεί να ‘χουν όλα αυτά; Και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο! Να σημειώσω ότι στην Γαλλία δεν έχω πάει ποτέ ούτε έχω κάποια σχέση με αυτήν την χώρα παρά μόνο ότι έχω βασική γνώση της γλώσσας της.

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 στο 21:05
   Σύνδεσμος

   Βρήκες το σωστό ψευδώνυμο. Πάλι η φαντασία σε οδηγεί στη χώρα του φανταστικού. Άρα, είσαι ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Άρα, είναι μια κατάσταση που προσπαθεί άγγελος κυρίου να σε απεγκλωβίσει και τον βλέπεις με τα δικά σου μάτια σαν κάτι ξένο. Το βαμβάκι δηλώνει ευημερία και αφθονία που γίνεται με περίεργα μέσα. Το ρύζι δεν έχει τη αληθινή μορφή. Άρα, είναι κάτι άλλο. Όλα είναι κάτι άλλο. Άρα, και το βαμβάκι δεν είναι αληθινό. Μοιάζει σαν να ζεις σε ένα δικό σου μοτίβο. Βλέπεις την πραγματικότητα με άλλα μάτια, αλλά είναι διαφορετική η υφή τους και τα πρόσωπα έχουν άλλη υπόσταση απ’ αυτή που τους δίνεις. Όλα είναι ψεύτικα, υπερβολικά, ξένα. Πρέπει να βρεις την ταυτότητά σου. Έτσι τα όνειρά σου θα αλλάξουν πορεία. Υπάρχει φόβος να σε μεταφέρουν για πάντα στην χώρα του φανταστικού και η επιστροφή είναι δύσκολη. Άρα, προσπάθησε να ρυθμίσεις τη σκέψη σου με τα δεδομένα που πρέπει να βάλεις. Να ζεις την εικονική πραγματικότητα, αλλά παράλληλα να έχεις σύνδεση με την πραγματικότητα. Να μην ζεις σε μια κατάσταση, διότι υπάρχει φόβος να γίνεις μόνιμος κάτοικος αυτής. Πρόσεξέ το αυτό Αλίκη. Η Αλίκη πρέπει να φύγει από τον κόσμο των θαυμάτων και να έρθει στην δική μας πραγματικότητα για το καλό της.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015 στο 13:59
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα Νεκταρία μου, την βοήθειά σου σε παρακαλώ.Είδα ότι είχα μικρά άσπρα μπιμπίκια στους αντίχειρές μου κ τα έβγαζα πιέζοντάς τα, όμως πιέζοντας τον αριστερό άρχιζε να βγαίνει σαν υφαντή βαμβακερή κλωστή κ μετά ολόκληρα κομμάτια βαμβάκι. Εγώ τρόμαξα γιατί όσο τραβούσα τόσο έβγαιναν κομμάτια μέχρι που η φάλαγγα άδειασε κ φαινόταν μόνο μια μεγάλη πληγή οπότε εγώ άρχισα να τα ξαναβάζω στη θέση τους για να μην φαίνεται η πληγή κ να μην είναι άδειο το σημείο. Μετά με είδα μεσα σε αυτοκίνητο (όχι δικό μου) να οδηγάει ο πατέρας μου (με τον οποίο πάντα έχω μεγάλη ανησυχία όταν οδηγεί γιατί δεν προσέχει κ οδηγεί γρήγορα). Είμασταν σε επαρχιακό κατηφορικό δρόμο σε βουνό. Ο πατέρας μου έτρεχε, εγω του έλεγα να μειώσει ταχύτητα κ σε μία στροφή έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στροβιλίζεται. Μετά απο 3 στροβιλισμούς σταμάτησε κ ο πατέρας μου σαν να λιποθύμησε. Όλα αυτά στο ίδιο όνειρο. Δεν ξέρω αν συνδέονται αλλά με έχει αναστατώσει, ιδιαίτερα αυτό με τον πατέρα μου. Ευχαριστώ πολύ..

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015 στο 20:56
   Σύνδεσμος

   @Έυη,

   Το βαμβάκι εδώ αλληγορικά δηλώνει στεναχώρια και θλίψη εξαιτίας μιας αδέξιας κίνησης του πατέρα σου. Κάποιος λάθος χειρισμός που θα κάνει, θα βλάψει αλληγορικά τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Όμως αυτή η στεναχώρια θα είναι παροδική μέχρι να φτιάξει η ζημιά. Η ηρεμία θα επανέλθει.
   Νόμιζα ότι μόνο ο πατέρας μου οδηγάει έτσι. Δεν ήξερα ότι είχε κι άλλους. Ναι, κι ο δικός μου πατέρας είναι σούπερ οδηγός. Όταν μπω στο αυτοκίνητό του προσεύχομαι κρυφά να βγούμε ζωντανοί έξω. Προσπερνάει πέντε και έξι αυτοκίνητα και στο τσακ μπαίνει εκεί που πρέπει πριν προλάβει να γεμίσει η άλλη λωρίδα αυτοκίνητα. Τι μου θύμησες! Έχει σωθεί χιλιάδες φορές από θαύμα και συνεχίζει, θαρρείς και ο δρόμος είναι δικός του.

   Απάντηση
   • Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015 στο 21:12
    Σύνδεσμος

    @Νεκταρία,
    Ευχαριστώ πολύ! Αν είναι παροδικό δεν με πειράζει. Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο. Κ εγώ το ίδιο κάνω όταν είμαι στο αμάξι κ οδηγεί. Είναι ίδιοι έτσι όπως τον περιγράφεις. Εύχομαι ποτέ τίποτα κακό να μην συμβεί σε κανέναν τους.. ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.