Είναι  όνειρα αντίθετα από τα εξωτερικά ερεθίσματα, ίδια και αντίθετα με τα λησμονημένα όνειρα. Για να δημιουργηθούν αυτά τα όνειρα δεν επεμβαίνει ο εγκέφαλος, είναι πολύ βαθιά όνειρα, σαν να επικοινωνείς με οντότητες από άλλη διάσταση. Ό,τι βλέπεις είναι έντονο, ό,τι βλέπεις αληθινό. Εδώ μπορεί να δεις αγίους να σε κάνουν καλά, μπορεί να δεις λέξεις ή πόλεις που δεν έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν πραγματικά, μπορεί να ακούσεις ρητά που δεν έχεις ξανακούσει, μπορεί να σου πουν να κάνεις ένα γρίφο, ένα άθλο χωρίς να είναι εξεταστικό όνειρο.  Εδώ μπορεί να δεις ότι σε ενδιαφέρει η κάθε λεπτομέρεια που στην πραγματική ζωή θα σου ήταν αδιάφορη να την προσέξεις. Εδώ είμαστε σαν μηχανές που θέλουν λάδωμα, φόρτιση, καθάρισμα.  Να σου διηγούνται ιστορίες, να σου διαβάζουν τόμους, να σε γεμίζουν δεδομένα.  Μπορεί να προσέξεις τι φερμουάρ έχει το φόρεμά σου, να δεις εφιάλτες που το ερέθισμα δεν γίνεται από τον εγκέφαλο. Μπορεί λοιπόν να ξυπνήσεις σε άλλες πραγματικότητες, νομίζοντας ότι είναι η δική σου. Σαν να έχεις επισκεφτεί έναν άλλο κόσμο. Μπορεί να μας πυροβολούν ή να μας ψάχνουν για να μας αιχμαλωτίσουν ή να μας διώξουν. Συνήθως, αυτά γίνονται στα λησμονημένα όνειρα, αλλά για να τα θυμόμαστε θα πρέπει να είναι σημαντικά όνειρα.  Μπορεί να θυμηθούμε ένα όνειρο που έπρεπε να είναι λησμονημένο. Απλά, υπομείναμε συνειδητά την διεργασία που έγινε στην ψυχή μας. Αυτό γίνεται συχνά, αλλά σπάνια τα θυμόμαστε.   Εδώ κολυμπάμε πολύ βαθιά. Δεν πρόκειται για αστρικό ταξίδι. Ένα τέτοιο όνειρο είδα.

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/styles/article_main_full/public/pontosold/filesoneira_719816990.jpg?itok=izW8vjp_

Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δεν θυμόμαστε τα περισσότερα όνειρά μας, ευτυχώς που υπάρχουν τα λησμονημένα όνειρα. Όταν ένα τέτοιο όνειρο το θυμάσαι μοιάζει σαν να είσαι μια μηχανή που φορτίζεται. Νιώθεις έντονα, ότι κάποιος εργάζεται πάνω σου. Ότι σου βάζει ένεση, ότι σου βάζει δεδομένα. Νιώθεις, ότι διαβάζεις τόμους ολόκληρους σε λίγα λεπτά, νιώθεις, ότι κοιμάσαι και ξυπνάς πολλάκις.  Βλέπεις, ότι ταξιδεύεις, ότι παραδέρνεσαι στα κύματα. Στο τελος, αφού φορτιστείς, βλέπεις πια κανονικά όνειρα. Είναι πολύ κουραστική αυτή η διαδικασία όταν την θυμάσαι.  Μην παραπονιέστε λοιπόν, ότι δεν θυμάστε τα όνειρά σας. Είναι μεγάλο ευτύχημα αυτό. Ξύπνησα κουρασμένη, σαν να περπάτησα βουνά.  Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Έγινε όμως, και θέλησα να σας το πω. Είναι δική σας επιλογή να έχετε συνείδηση σε ένα τέτοιο όνειρο ή όχι. Συνειδητό δεν ήταν όμως. Κάτι με έκανε να το ξεχωρίσω αυτό. Την άλλη μέρα έκλαψα πολύ για να ξεθυμάνω, γιατί κάτι με λύπησε πολύ. Την επόμενη μέρα, το ξεπέρασα. Ήταν μια επίγεια κόλαση εκείνη η μέρα, όπως ακριβώς το όνειρο που είδα. Δεν είναι όμως όλα τα βαθιά όνειρα δυσοίωνα και φέρνουν την ίδια διάθεση. Όμως το περιεχόμενο είναι πάντα κουραστικό. Έτσι ξεχωρίζουν από τα άλλα όνειρα.

Βαθιά Ονειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.