Είναι τα όνειρα που δεν προσδιορίζουν αν αναφέρονται στο παρόν, παρελθόν ή μέλλον. Δεν αισθάνεσαι κάτι, δεν ξέρεις γιατί βλέπεις αυτό το όνειρο. Το μήνυμα δεν είναι απόλυτα  κρυφό, το καταλαβαίνεις κάπως, αλλά  λείπουν κάποια στοιχεία για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, δημιουργούνται κενά και αυτά τα κενά μας αναγκάζουν να ρωτήσουμε, γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό  στην πλοκή του 0νείρου.  Βλέπεις ένα αντικείμενο που ξέρεις τι αφορά,  και βγάζει κάποιο νόημα, αλλά υπάρχουν ελλειπή στοιχεία που αφήνουν μισή την ερμηνεία του ονείρου ή δεν προσδιορίζεται ακριβώς ο χρόνος του ονείρου ή κάποια βασικά στοιχεία αυτού λείπουν. Κάνεις εικασίες.  Γίνεται σύνδεση με κάποιο άλλο κομμάτι ή είναι μεμονωμένο;

Απροσδιόριστο είναι το όνειρο όταν βλέπουμε το ανθρωπάκι να κρατά το μπλε κομμάτι. Όταν έρθει το ανθρωπάκι με το κόκκινο κομμάτι καταλαβαίνουμε τη σύνδεση αυτών των δύο κομματιών και παύει να είναι απροσδιόριστο όνειρο.

Μοιάζει σαν τον άνθρωπο που ξέρουμε γιατί είναι εδώ, κάτι μας φέρνει,  αλλά πρέπει να πιστοποιήσουμε τα στοιχεία του, τα οποία φέρει στην ταυτότητά του.  Μόλις τα πιστοποιήσουμε ρωτάμε:  Γιατί είσαι εδώ; Από την απάντησή του ίσως να ξεκαθαρίσει η αοριστία  και να μας δώσει κάποια στοιχεία χωρίς να είναι λειτουργικό όνειρο και να καθαρίσει. Αν μείνει εκεί ίσως ένα σειριακό μας βγάλει από την απορία τι όνειρο είναι αυτό; τι θέλει ακριβώς να μας πει; Γιατί σταματά σε μια σκηνή; Που θα πρέπει να εστιάσουμε την ματιά;  Τότε δίδουμε πολλές απαντήσεις εξετάζοντάς το από κάθε πλευρά. Κάποια στιγμή από τις απαντήσεις που θα μας δώσει η εξέλιξη του ονείρου θα καταλάβουμε τι ερμηνεία πρέπει να δοθεί πραγματικά. Μας δίνει ένα κομμάτι που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι και που ανήκει όμως όταν γίνει μια εξέλιξη και μας δοθούν απαντήσεις, αλλάζει κατηγορία. Παύει να ανήκει στα όνειρα αυτά.  Ανήκει,  όσο το μήνυμα που δίδει δεν προσδιορίζεται ακριβώς και είναι ελλιπές.

Απροσδιόριστα όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.