Παίρνουμε κατά την ελεύθερη μας βούληση μια τελεσίδικη απόφαση. Βεβιασμένα, εφόσον απογοητευτήκαμε. Στο όνειρο αυτό θα δούμε ότι έφυγε αυτό που αρνηθήκαμε εν οργή χθες και ζούμε μια διαρκη αγωνία να το βρούμε. Δηλαδή, βλέπουμε μια εικονική ιστορία ότι χάσαμε αυτό που χθες αρνηθήκαμε.

Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις όταν είμαστε πιωμένοι, απογοητευμένοι και βρισκόμαστε εν βρασμώ ψυχής. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν εμπεριέχονται στο πεπρωμένο μας. Γι’ αυτό γεννιούνται τα όνειρα αυτά. Σκοπό έχουν να μας κάνουν να πάρουμε πίσω αυτή την απόφαση που καταδικάσαμε τον εαυτό μας.

Ένα παράδειγμα,  λες απογοητευμένη ότι θα φύγω απ’ αυτή τη δουλειά. Τους βαρέθηκα όλους. Θα τα βροντήξω και θα φύγω. Μετά όνειρεύεσαι ότι απολύθηκες, έχασες τη δουλειά. Δεν έχεις να ζήσεις και γενικα μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που πήρες αυτή την σκληρή απόφαση. Το ίδιο ισχύει όταν σε απογοητεύσει μια φίλη και λες : Δεν θέλω να την ξαναδώ, μακάρι να πέθαινε, αγανακτισμένη, βλέπεις το θάνατό της  ή σε εγκαταλείπει ή χάνεται. Αν σε  απογοήτευσαν οι άνδρες και λες μακάρι να μην υπήρχαν.  Να μην ερωτεύομαι και πονώ.  Βλέπεις ότι σε εγκαταλείπουν και ζεις ανάμεσα στις γυναίκες μόνο, δεν ερωτεύεσαι, δεν πονας, αλλά μέσα σου το λαχταράς και χάνεις ένα παλτό.   Αυτά τα όνειρα γεννιούται όταν παίρνουμε  κάποιες αποφάσεις τελεσίδικες, εν βρασμώ ψυχής, ενώ το πεπρωμένο  δεν τις περιέχει.  Μας αναγκάζει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης αυτό το όνειρο  και να τα ξαναβάλουμε στη ζωή μας. Αυτά τα όνειρα δεν πετύχαινει να τα ερμηνεύσει ο ονειρομάντης, διότι δεν ήταν χθες μαζί σου να δει με ποια επιφανειακή απόφαση έχεις καταδικάσει τον εαυτό σου και τιμωρείσαι τώρα.  Δεν είναι καταδικαστικά όνειρα. Περισσότερο καθοδηγητικά και επιφανειακής θέλησης,  θα τα έλεγα.

Αποφασιστικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.