Ο Κυριάκος καθόταν ώρες στο εργαστήριό του και έκανε έρευνες για τα ταξίδια στο χρόνο. Είχε μετατρέψει τη μηχανή του σε μια χρονομηχανή και την έκανε αγνώριστη. Είχε χάσει την αγαπημένη του σύντροφο Εμμανουέλα και έψαχνε τρόπους να τη φέρει πίσω στη ζωή.

Είχε γίνει ένα δυστύχημα και έπρεπε να το εμποδίσει να γίνει. Θα πήγαινε πίσω λίγο πριν συμβεί και δεν θα την άφηνε να πάει στη δουλειά. Ο πόνος του ήταν βαθύς. Έπρεπε να προλάβει να το πράξει. Θα είχε τον τρόπο να το κάνει. Έπρεπε να πετύχει, Λίγο ακόμα και θα το πετύχαινε. Έπρεπε να γίνει όπως θέλει αυτός. Όλοι τον έλεγαν ο Κύρος ο εφευρέτης. Μάλιστα, του κόλλησαν οι φίλοι του στο εργαστήριό του μια αφίσα με τη μορφή του συγκεκριμένου ήρωα της Ντίσνευ για να τον πειράξουν. Αλλά αυτός δεν έβλεπε μπροστά του. Έπρεπε να τελειοποιήσει αυτή τη μηχανή. Ήταν ένα μηχάνημα σαν θρόνος, με ένα δίσκο που λειτουργούσε σαν μηχανάκι  που ξεπερνούσε την ταχύτητα του φωτός, εξαφανιζόταν και βρισκόταν στο χρόνο που της όριζες. Εκείνος ανέβηκε πάνω για να κάνει τις τελευταίες διορθώσεις. Όταν τελειοποιήθηκε πια ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο ταξίδι και να ζήσουν μαζί. Πόσο την αγαπούσε!

Απόψε ήταν η μεγάλη μέρα, έπρεπε να πετύχει. Πήγε λοιπόν πίσω σε εκείνη την αποφράδα μέρα και είδε την αγαπημένη του να ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά. Ήταν όνειρο αυτό που ζούσε; Τα είχε καταφέρει, είδε εκείνη να του μιλά ζωντανή, όπως τότε.

– Αγάπη μου φεύγω. Θα τα πούμε το μεσημέρι. Του έδωσε ένα φιλί.

– Δεν θα πας πουθενά. Θα μείνεις εδώ. Έχω ένα κακό προαίσθημα. Κάτι θα συμβεί.

– Δεν θα είσαι καλά! Έχω σήμερα μια σημαντική δίκη. Δεν νομίζω να θέλεις να ακούω τις ανοησίες που μου λες. Δικηγόρος είμαι δεν μπορώ να λείψω.

– Άκουσέ με!

– Όχι, δεν ακούω τίποτα!

– Σε παρακαλώ, τουλάχιστον να σε πάω εγώ.

– Ένα βήμα είναι το γραφείο μου. Πρώτη φορά είναι; Μα εσύ ανησυχείς, τι μπορεί να πάθω;

Την πήγε στη δουλειά και έκαναν γλύκες μέσα στο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει εκείνη τη στιγμή το ίδιο αυτοκίνητο και να καρφωθεί στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η κοπέλα να πεθάνει ακαριαία. Εκείνος σώθηκε.

–Αχ βρε Εμμανουέλα. Πάλι το ίδιο έγινε. Θα το ρισκάρω ακόμα μια φορά.

Δεν μπορεί,  θα δεχτείς να μείνεις στο σπίτι και την επόμενη φορά θα γλιτώσεις το θάνατο.

Γύρισε πάλι στο ίδιο σημείο με τη χρονομηχανή και δεν την άφησε να πάει στη δουλειά.

– Μα τι έχεις πάθει σήμερα αγάπη μου;

– Δεν θα πας στη δουλειά. Το απαιτώ!

– Μου φέρεσαι παράξενα. Δυο βήματα είναι το γραφείο μου. Εκείνος έκλαιγε. Καλά- καλά, μην κλαις θα μείνω σπίτι και θα σου μαγειρέψω.

– Ωραία θα τα πούμε το μεσημέρι.

Εκείνη είδε ότι είχε έλλειψη από κρεμμύδια και είπε:

– Τι θα πάθω αν πάω έξω και αγοράσω κρεμμύδια; Το προαίσθημά του ήταν για τη δουλειά μου.

Εκείνος ήταν ήσυχος ότι ήταν στο σπίτι. Αλλά η κίνησή της να βγει έξω από το σπίτι την οδήγησε νεκρή κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου που έμελλε να τη σκοτώσει. Όπως κι αν έφερνε τη ζωή της, η μοίρα της προσαρμοζόταν ανάλογα για να γίνει αυτό που έπρεπε. Εκείνος φώναζε όοοοοοοχχχχχχχιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!
Γιατί; Είναι άδικο, άδικο!!!!!!!!

Γύρισε στην εποχή του και ήθελε να ρωτήσει έναν αρμόδιο που ξέρει απ’ αυτά τα ζητήματα. Πώς θα μπορούσε να φέρει πίσω αυτήν που αγαπά;
Βρήκε ένα μέντιουμ – μελλοντολόγο.

– Συγνώμη που σας ενοχλώ θα ήθελα να μιλήσω με το πνεύμα της αγαπημένης μου Εμμανουέλας Πανταζή.

 – Δεν είναι τόσο απλό. Θα πρέπει να ηρεμήσεις και να περιμένεις να την καλέσω.

– Είμαι πολύ ταραγμένος. Κατάφερα να εφεύρω μια μηχανή που πας στο παρελθόν. Η κοπέλα μου πέθανε. Κάθε φορά που γυρνούσα πίσω το χρόνο… Του είπε τα πάντα.

– Εκείνη πέθαινε πάντα;

– Ναι, και αδυνατώ να το ξεπεράσω. Ακόμα και σε ψυχολόγους πήγα, τίποτα.

– Το παρελθόν φίλε μου δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είμαι σίγουρος πως αν ξαναζούσες, τα ίδια λάθη θα έκανες. Ακόμα κι αν άλλαζες κάποια πράγματα, το αποτέλεσμα θα έμενε το ίδιο.

– Τι να κάνω;

– Πήγαινε στο μέλλον να δεις τον εαυτό σου τι κάνει. Μην προσπαθείς να φτιάξεις το παρελθόν, προσπάθησε να φτιάξεις το μέλλον σου και να το αλλάξεις. Μπορείς να το κάνεις, φτάνει να το θες. Να ξέρεις ένα πράγμα. Τη μοίρα μπορούμε να την αλλάξουμε όταν δεν είναι σημαντική μια απόφαση. Επιδρά η ελεύθερη βούληση. Όμως, όταν έρθει η στιγμή του πεπρωμένου το σύμπαν προσαρμόζει τα πράγματα, έτσι ώστε να γίνουν όπως πρέπει. Π.χ. απ’ ό,τι μου είπες τις δύο φορές που πήγες λίγο πριν το θάνατό της οι διάλογοι σας ήταν διαφορετικοί. Ακόμα κι αν έμεινε στο σπίτι, βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτό που όριζε το πεπρωμένο της. Έζησες σε δύο παράλληλα σύμπαντα, δύο παράλληλες ιστορίες. Όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Όσες φορές και να πας πίσω εκείνη θα πεθαίνει.

– Σκέφτηκα να πάω άλλη μια φορά και να πάμε μαζί ταξίδι. Δεν μπορεί, θα ζήσει.

– Δοκίμασέ το, αλλά είναι δώρο άδωρο.

Πήγε πάλι πίσω λίγο πριν το τέλος.

– Πάμε ένα ταξιδάκι αγάπη μου;

– Δεν θα είσαι καλά έχω δίκη σοβαρή που δεν αναβάλλεται.

 – Στείλε τη Στέλλα την ασκούμενη να πάρει τη θέση σου, να αναβάλλει την υπόθεση, αφού δεν μπορεί ακόμα να αγορεύσει.

– Τώρα που το λες δεν είναι άσχημη ιδέα.

Καθώς πηγαίνανε λοιπόν για να πάρουν το τρένο ένα αυτοκίνητο πέρασε και σκότωσε την Εμμανουέλα, Δεν πρόλαβε να μπει στο τρένο για να γίνει το ταξίδι.

— Αμαν!!!!!!!!!!! Είχε δίκιο ο Μελλοντολόγος Πάλι το ίδιο έγινε. Γιατί!!!!!!!

Γύρισε πάλι πίσω και πήγε στο μελλοντολόγο και ο μελλοντολόγος τον είδε περίλυπο. Κατάλαβε τι είχε γίνει.

– Λοιπόν τι έγινε;

– Είχες δίκιο το έκανα ακόμη μια φορά, της πρότεινα να πάμε ένα ταξίδι και ενώ πηγαίναμε για το τρένο αυτό το κόκκινο αυτοκίνητο την έστειλε για ακόμη μια φορά στο θάνατο.

– Όσα σενάρια κι αν κάνεις θα βρει τον τρόπο να πέσει στις ρόδες αυτού του αυτοκινήτου. Είναι το ριζικό της. Όλα τα άλλα ήταν ελεύθερη βούληση γι’ αυτό μπόρεσαν να αλλάξουν. Το ριζικό το κάνουμε κι εμείς, αλλά στο τέλος επεμβαίνει η μοίρα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Πες ότι υπάρχει ένας δρόμος ένας προορισμός και υπάρχουν πολλά δρομάκια. Όποιο δρόμο και να πάρεις στο ίδιο σημείο καταλήγεις. Γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές λέμε αν γυρνούσε πίσω ο χρόνος, αλλά ευτυχώς ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ακόμα κι αν πάρουμε τον αντίθετο δρόμο, ένας άλλος θα μας οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Μη μετανιώνεις για ό,τι κάνεις γιατί αυτός είναι ο δρόμος σου.

– Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Θα την φυλάω να μη φύγει από το σπίτι. Δεν μπορεί, θα ζήσει.

– Χα χα χα. Πάνω που συνήθισα το περίλυπό σου ύφος, θα μου λείψει είπε ειρωνικά ο μελλοντολόγος. Δοκίμασέ το κι αυτό αλλά πάλι θα έρθεις και θα μου πεις έχεις δίκιο.

Εκείνος πήγε πίσω

– Αγάπη μου δεν είμαι καλά, μην πας στη δουλειά, είμαι άρρωστος.

–   Τόσο πολύ;

– Μείνε σε παρακαλώ! Θα πεθάνω.

– Μισό λεπτό να πάω στο δωμάτιο που είναι το τηλέφωνο και να ζητήσω να με αντικαταστήσουν.

Μόλις τελείωσε το τηλεφώνημε ένα μπαμ ακούστηκε στο δωμάτιο. Το κόκκινο αυτοκίνητο με μια στραβοτιμονιά έπεσε στο σπίτι και το μισογκρέμισε, η κοπέλα πέθανε ακαριαία γιατί την πλάκωσε.

— Δεν είναι δυνατόν!!! Αυτό δεν το φαντάστηκα. Το σύμπαν τα φέρνει έτσι, για να γίνει αυτό που πρέπει. Αυτό δεν μπορεί να το σκεφτεί ο νους.  Στην ελεύθερη βούληση αυτό δεν γίνεται ποτέ, μόνο την ώρα του πεπρωμένου συνωμοτεί και φέρνει τα πράγματα εκεί που πρέπει. Πάντα την ίδια ώρα πεθαίνει, το ίδιο λεπτό.  Είναι μάταιο να ξαναδοκιμάσω. Πάντα θα βρεθεί ο τρόπος να πεθάνει. Εξάντλησα όλες τις πιθανότητες. Όχι, δεν ξαναπάω ενάντια στο πεπρωμένο της. Αυτό είναι το τέλος της και πρέπει να το δεχτώ. Θα πάω στο μέλλον να δω τι κάνω εκεί. Ίσως θα μπορούσα να το αλλάξω. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποκολληθώ εντελώς από το παρελθόν κι από εκείνη, γιατί αυτή η σκέψη μόνο κακό μου κάνει.

Πριν κάνει οτιδήποτε, πήγε στο μελλοντολόγο και εκείνος του είπε ότι είναι έτοιμος να καλέσει το πνεύμα της Εμμανουέλας.

-Ποιος χαλά τη γαλήνη μου; Είπε εκείνη εκνευρισμένη.

-Εμείς, θέλει ο κύριος να σε ρωτήσει κάτι. Τον γνωρίζεις;

-Ναι κάποτε έζησα μαζί του. Ήταν καλός σύντροφος, αλλά εκεί που βρίσκομαι πάντα σκέφτομαι. Βλέπω συνέχεια το παρελθόν μου. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω λοιπόν.

– Που είσαι;

– Σε ένα μέρος που δεν έχει χώρο ούτε χρόνο. Είμαστε όλες οι ψυχές μαζί. Ζούμε αρμονικά και θυμόμαστε όσα ζούσαμε στη γη. Αυτό που έκανες με τη χρονομηχανή με εκνεύρισε. Πάψε πια αυτά τα παιχνίδια. Η ψυχή μου είναι εδώ. Σε περιμένει λαμπρό μέλλον χωρίς εμένα. Θες δεν θες πρέπει να το δεχτείς. Επιβάλλεται, εγώ στο ζητώ.

– Τ’ άκουσες;

– Δεν με πείθεις ότι είσαι εσύ. Μπορεί ο φίλος να είναι εγγαστρίμυθος. Θα σου θέσω μερικές προσωπικές ερωτήσεις. Που εκείνος δεν γνωρίζει.  Πώς σου άρεσε να με φωνάζεις;

– Τζουτζούκο.

-Τι χρώμα ήταν η μπλούζα που μου πήρες και την βρήκα απαίσια, αλλά την κράτησα επειδή ήταν απ’ τα χεράκια σου;

–  Αυτό, πρώτη φορά το ακούω.  Ωστε δεν σου άρεσε!  Ουφ, τρίχρωμη γκρίζα, χακί και βυσσινί.

– Τι δαχτυλίδι μου ζήτησες την τελευταία φορά;

– Την τελευταία; Με άσπρη πέτρα πάντα ήθελα με κόκκινη πέτρα.

– Πείστηκα. Αυτά δεν τα ξέρει κανείς άλλος, εκτός από εμάς τους δύο.

– Δύσπιστε! Είπε ο μελλοντολόγος.

– Να φύγω; Δεν θέλω να μένω άλλο στο μίζερο κόσμο σας. Πάω στον δικό μου.

– Πήγαινε! Είπε εκείνος και έκλαιγε. Το πνεύμα της Εμμανουέλας έφυγε.

– Τόσο χάλια είναι ο δικός μας; Είπε ο Κυριάκος στον μελλοντολόγο.

– Ο θάνατος φίλε μου γίνεται γλυκός στα μάτια του πεθαμένου, για να μη ζητήσει την επιστροφή του. Κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια όλο αυτό το σκηνικό ή μια πλάνη. Ακόμα και να πάμε δεν θα το καταλάβουμε. Είδες πώς έκανε να γυρίσει πίσω; Λίγο την ένοιαζε αν ήσουν εδώ. Ήθελε να φύγει.

– Ναι, το πρόσεξα. Θυμούνται την παλιά ζωή τους και δεν την ζητάνε. Θα την ξεχάσω. Δεν πρέπει να τη θυμάμαι. Εκείνη ήθελε να φύγει. Μόνο εγώ πονώ.

– Ο χρόνος είναι γιατρός. Πήγαινε στο μέλλον να δεις. Σου είπε ότι έχεις λαμπρό μέλλον, πρέπει να το δεις. Επιβάλλεται!

Εκείνος τράβηξε το μοχλό με τις μελλοντικές ημερομηνίες και είδε ότι παντρεύτηκε τη Στέλλα, την ασκούμενη της δικηγόρο.

– Μα αυτή ήταν αρραβωνιασμένη και επρόκειτο να παντρευτεί. Δεν πήγα στο γάμο της γιατί είχα πένθος. Πώς γίνεται να παντρευτώ αυτήν; Για όνομα του Θεού! Τι βλέπει κανείς! Πήγε λίγο πιο πίσω στο μέλλον πάλι και είδε την κοπέλα να κλαίει στην αγκαλιά του και αυτός να την παρηγορεί. Ο αρραβωνιαστικός της, ο άνθρωπος που νόμιζε ότι λάτρευε ήταν ομοφυλόφιλος.

Τον είχε πιάσει επ’ αυτοφόρω την παραμονή του γάμου της στο νυφικό της κρεβάτι με τον κουμπάρο σε ερωτικό παιχνίδι. Αηδίασε. Γάμος φυσικά δεν έγινε ποτέ. Καλά την Εμμανουέλα που την λάτρευε δεν την παντρεύτηκε ποτέ. Αυτή πως τον τύλιξε και έκανε αυτό το βήμα μαζί της και πως ξαναπίστεψε σε άνδρα; Δεν έχασε την εμπιστοσύνη της γι’ αυτούς; Μυστήρια πράγματα!

– Τι έπαθες του είπε ο Μελλοντολόγος; Του είπε τα πάντα.

– Αυτό είναι το πραγματικό μου μέλλον;

– Όχι, το μέλλον δεν το έζησες ακόμη είναι ένα εικονικό.

– Πες μου έτσι βρε άνθρωπέ μου και τρόμαξα!

– Δεν αποκλείεται όμως η πιθανότητα να γίνει έτσι.

Πήρε τηλέφωνο τη Στέλλα για να της στείλει ένα δώρο για το γάμο της. Εκείνη έκλαιγε.

– Γάμος δεν έγινε.

– Γιατί τι συμβαίνει; Είπε εκείνος τρομαγμένος.

– Θέλω να πάμε κάπου να σου τα πω να φύγουν από μέσα μου. Το κτήνος!

– Τι σου έκανε;

– Ξέχασε τα γενέθλια μου. Είναι δυνατόν να παντρευτώ έναν τέτοιο άνδρα, πες μου είναι;

– Μόνο γι’ αυτό δεν τον παντρεύτηκες;

– Βέβαια. Ξέρεις κάτι άλλο και μου το κρύβεις;

– Όχι! (ανακουφίστηκε).

– Δεν είναι βαρύ παράπτωμα αυτό; Εσύ τι λες που είσαι λογικός;

– Τι να σου πω, δεν ξέρω. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις.

Έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε να πιει έναν καφέ έξω με το μελλοντολόγο.

– Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

– Δύσκολα, πολύ δύσκολα. Μα ήταν επιχείρημα αυτό να μην παντρευτεί; Αυτό που είδα στη χρονομηχανή ήταν πιο λογικό.

– Φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό μέλλον που είδες. Αυτό δείχνει ότι το μέλλον το φτιάχνουμε μόνοι μας. Λοιπόν φίλε μου προσπάθησε το ζοφερό παρελθόν να το σβήσεις και να γράψεις ένα μέλλον φωτεινό που είναι στα χέρια σου. Όταν όμως κάτι είναι μοιραίο να γίνει να ξέρεις δεν εμποδίζεται. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

– Ναι το γνωρίζω καλά αυτό. Όποιο και να είναι το μέλλον μου καλό ή κακό θα το δεχτώ. Κανείς δεν κατάφερε να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει. Η ζωή τον παίρνει εκεί που θέλει.

– Άντε στην υγειά μας είπαν και ύψωσαν τα ποτήρια τους.

Τελικά την χρονομηχανή την κατάστρεψε. Δεν του χρειάστηκε. Ούτε το μέλλον μπορεί να το δει κάποιος, όπως πραγματικά είναι, ούτε το παρελθόν να αλλάξει. Λοιπόν, πιο καλά είναι να ζήσει σ’ αυτή τη ζωή ό, τι φανεί μπροστά του. Έτσι, θα είναι πραγματικά σε ένα κόσμο που είναι δικός του και υπάρχει και όχι σε έναν πλασματικό που θα υλοποιούνται οι ευχές του και θα απορεί πάντα και η αβεβαιότητα θα τον κυνηγά αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα!

Αν γύριζε πίσω ο χρόνος

2 σχόλια στο Αν γύριζε πίσω ο χρόνος

 • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στο 10:24
  Σύνδεσμος

  καιρό έχω να κάνω σχόλιο,

  μου φαίνεται ξανάρθε η ώρα. ..
  είχε βγει και μια ταινία με το ίδιο σκεπτικό . Πάντα προσπαθούσε να γυρίσει πίσω για να μην σκοτωθεί η γυναίκα του αλλά συνέχεια γινόταν το αυτονόητο.
  δεν λες κάποια στιγμή ότι έγινε έγινε .. το παρελθόν όντως δεν αλλάζει . Μου θύμισες μια δική μου περίπτωση αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση. Μου είχαν πει την μοίρα μου , ότι θα χώριζα και θα ήμουν με κάποιον που θα έκανα ταξίδια. Με είχε πιάσει τρόμο και ήθελα να αλλάξω το μέλλον μου. Δεν ήθελα με τίποτα να συμβεί. Το μέλλον όταν το αλλάξεις μερικές φορές σου δίνει δώρα που δεν θα τα περίμενες. Αλλά μέχρι να σου έρθουν αυτά τα πολύτιμα δώρα εκείνη η στιγμή του τώρα είναι σκοτεινή είναι απομονωμένη αλλά βρίσκεις δύναμη να προχωρήσεις . Αμίλητος στην αρχή όπου στο τέλος σε επιβραβεύει . Αλλά μέχρι να έρθει το δώρο που στο τώρα δεν το γνωρίζεις ότι θα έρθει . Όταν το μέλλον έρθει στο παρόν η συνείδηση συνειδητοποιεί το σκοπό της κίνησης του χρόνου για το πότε είναι ο σωστός χρόνος στην σωστή στιγμή.
  το πείσμα είναι και δυνατό και συνάμα αδύνατο σημείο του ανθρώπου. Θα πρέπει να έχει υπομονή και εγκράτεια αλλά και να συνειδητοποιεί πότε κάτι δεν μπορεί να το υλοποιήσει και να μαθαίνει να προχωράει.
  η ζωή συνεχίζεται όταν πέφτεις πρέπει πάντα να ξανασηκώνεσαι .
  ωραία ιστορία , αλλά και το δίδαγμα που βγαίνει . Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει αλλά ούτε και αυτό που διαλέγει κάθε ψυχή να διανύσει δηλαδή τα μαθήματα της ζωής , το κάρμα του , την μοίρα του σαν εισέρχεται στον κύκλο της ζωής.

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 στο 13:16
   Σύνδεσμος

   Από αυτή την ταινία επηρεάστηκα, αλλά έβαλα την δική μου εκδοχή. Εκεί πήγε σε μια μακρινή εποχή και μπλέχτηκε με μια από το μέλλον. Επειδή δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη, το τελείωσα με μια λογική εξήγηση, βάσει των όσων πιστεύω. Τη χρονομηχανή θα την χρησιμοποιούσα μόνο για να πάω στην εποχή του Ιησού Χριστού. Να σταθώ θεατής στα πάθη του και να φέρω φωτογραφίες. Για να πιστέψουν οι άπιστοι. Όπως ισχυρίζεται ένας Μοναχός ο Ερνέττι το τόλμησε αυτό, αλλά δεν έγινε πιστευτός. Αυτό θα με εμπόδιζε κι εμένα.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο