Είναι τα όνειρα που ακούμε ονόματα, φωνές, να μας καλούν, να μας βρίζουν. Ακούμε μηνύματα συνδεδεμένα με την πραγματικότητα ή όχι, ακούμε ολόκληρα κείμενα να απαγγέλλουν, ακούμε να λένε το όνομά μας, μελωδίες γνωστές και άγνωστες, ακόμα και μηνύματα ότι θα πεθάνεις αύριο, θα έρθω αύριο,  μην πας εκεί, μην κάνεις το άλλο. Αυτά τα όνειρα είναι διάφορες κατηγορίες ονείρων σε μια.  Τα περισσότερα απ’ αυτά τα όνειρα είναι προειδοποιητικά, άλλα είναι καθοδηγητικά, άλλα είναι μια πλάνη. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι ακουστικές παραισθήσεις, ειδικά όταν ακούμε φωνές ή να καλούν το όνομά μας να ξυπνήσουμε ένω είναι ακόμα βράδυ.  Πολλά όνειρα τέτοιου είδους είναι και αφύπνισης. Ξύπνα ακούμε και ενώ ξυπνάμε σώζουμε το σπίτι μας από βέβαιη πλημμύρα ή φωτιά.

Είναι η προσπάθεια του υποσυνείδητου να εφαρμόσει ορισμένες λειτουργίες αυτόματα, ώστε το άτομο να κάνει την ανάλογη εντολή ή οδηγία όπως πρέπει και να λάβει το μήνυμα που πρέπει για να δουλέψει σωστά Είναι οι άμυνες του οργανισμού να μπορέσουμε να αντιδράσουμε, όπως πρέπει, έτσι ώστε το πεπρωμένο να μην λειτουργήσει καταλυτικά για μας.  Είναι λοιπόν ένας γραμματέας μας , ας το πούμε έτσι, που μεριμνεί να γίνουν όλα σωστά, μόνο που τις περισσότερες φορές αυτό είναι μια πλάνη. Τότε ο πονηρός γελάει μαζί μας που ανταποκριθήκαμε στην πλάκα που μας έστησε στις 3 το πρωί, όταν ακούμε την έκφραση ξύπνα να πας στη δουλειά σου.

Πολλές μελωδίες που ακούμε έχουν κάποιο νόημα, ανάλογα με τον στίχο, αλλά οι περισσότερες είναι υποσυνείδητα όνειρα από τραγούδια που μας αρέσουν και τα έχουμε καταχωρήσει στον ακουστικό θάλαμο του εγκεφάλου. Π.χ. ακούμε το Δωσ’ μου μια αγκαλιά του Βαρδή που τραγουδά με το Ρέμο. Μπορεί να είναι η ανάγκη μας να αποκτήσουμε μια αγκαλιά, αλλά μπορεί να μας άρεσε αυτό το τραγούδι και το ακούμε προς τέρψη μας.

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//7DFC5D0E3D9BE335CA9C2CE39531EB52.jpg

Όταν ακούμε ιστορίες ή παραμύθια, ίσως το κεντρικό νόημα να είναι η ζωή που κάνουμε και πρέπει να διδαχτούμε μέσα απ’ αυτό, διορθώνοντας τα λάθη μας.

Υπάρχουν τα τυχαία ακουστικά μηνύματα, υπάρχουν τα εσκεμμένα, τα αντίθετα μηνύματα, τα προγνωστικά, αλλά υπάρχουν και οι συμπτώσεις. Πρέπει το άτομο να ξέρει καλά τον εαυτό του και να μπορεί να αξιολογήσει τι ισχύει στη δική του περίπτωση, κάθε φορά που ακούει αυτό το μήνυμα.  Δεν είναι πάντα αξιοπρόσεκτα, όπως δεν πρέπει και να περνούν απαρατήρητα. Αυτό το μυστήριο περικλείει  τα όνειρα αυτά. Όταν αυτό το μήνυμα είναι επαναλαμβανόμενο, τότε δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το προσεπεράσει.

Ακουστικά όνειρα

Ένα σχόλιο στο Ακουστικά όνειρα

  • Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 στο 00:58
    Σύνδεσμος

    Όταν ακούς χωρίς να βλέπεις όμως σε όνειρο τη βρύση να τρέχει τι είναι?

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.