Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι ανήκουμε σε μια αίρεση, όχι από τα αναγνωρισμένα δόγματα του Χριστιανισμού. Είναι λοιπόν η προσπάθειά μας να δούμε τα πράγματα μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αλλά με λάθος καθοδήγηση και λάθος τρόπο.  Υπάρχει λοιπόν μια κατάσταση που ακολουθούμε  με λάθος τρόπο και μας οδηγεί πολύ μακριά από το σκοπό και τα όνειρά μας, κάθε μέρα μας καταστρέφει και μας δείχνει την αλήθεια με μια άλλη ματιά. Από την άλλη πλευρά, είναι η περιέργειά μας να βρούμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά δεν μας βοηθάει ο τρόπος που επιλέξαμε να το κάνουμε αυτό.

Ο Μασονισμός ή τεκτονισμός, όπως είναι γνωστός. Είναι μια αίρεση που έχει κρυφούς οπαδούς.

Άρα,  νιώθουμε ότι απειλούμαστε από μια κατάσταση ξένη για μάς, χάνονται οι πεποιθήσεις μας και οδηγούμαστε σε λάθος οδούς. Αυτές οι οδοί πρέπει να είναι φωτεινές και ξεκάθαρες, αλλιώς το άτομο χάνεται και δεν υπάρχει επιστροφή. Υπάρχει ψυχικό και πνευματικό  σκοτάδι.

Σε ένα μέρος της ψυχής, όπου υπάρχει ο Χριστός, αλλά αφαιρούνται κάποιες στιγμές από τη ζωή του ή παρερμηνεύονται, είναι σαν να αποδέχεσαι εκείνον μεν, αλλά επιλεκτικά. Κάποιες στιγμές ενός ανθρώπου  λοιπόν σε μας είναι αποδεκτές και κάποιες άλλες όχι. Άρα,  δεν τον αποδέχεσαι απόλυτα, αλλά ανάλογα με όσα σε συμφέρουν, κάνοντας κάποιες επιλογές.  Αυτό συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Κάποιοι άνθρωποι μας αρέσουν επειδή μας ωφέλησαν, επειδή μας βοήθησαν και πέρα απ’ αυτά δεν έχουμε κανένα άλλο ενδιαφέρον γι’ αυτούς.

Αν όμως το άτομο που ονειρεύεται την αίρεση είναι ο αρχηγός, τότε καθοδηγεί άλλους  στο δικό του δρόμο,  κάνοντας πλύση εγκεφάλου στα άτομα να τον ακολουθήσουν πιστά  και να  υλοποιήσουν υποχρεωτικά  τις δικές του ιδέες.  Άρα, είμαστε πράγματι αρχηγοί και καθοδηγούμε το πλήθος να ασπάζονται και να εκτελούν τα δικά μας θέλω, χωρίς αυτοί να έχουν βούληση και να αντιδράσουν. Το καλό είναι να λες στον άλλο την άποψή σου και με το δικό του το μυαλό να αποφασίζει και να κρίνει αν θα το εκτελέσει ή όχι.  Αυτό δείχνει ότι έχουμε πνευματική ελευθερία και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ζητώντας την βοήθεια των άλλων, όπου και όποτε τη χρειαστούμε,  για να ακούσουμε την άποψή του και να την συγκρίνουμε με τη δική μας. Αν συμφωνούμε, θα την εκτελέσουμε, αλλιώς θα κάνουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι είναι το σωστό.  Όταν φτάσουμε στο σημείο κανένας να μην αμφισβητεί τις ιδέες και τα κίνητρά μας, τότε αλληγορικά έχουμε δημιουργήσει μια δική μας αίρεση, κι όσοι μας υπακούσουν και εκτελέσουν όσα τους προστάξουμε είναι οι οπαδοί μας.

 Όμως, όταν δούμε ότι είμαστε καλοί Χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν είναι απαραίτητο ότι είμαστε απόλυτα. Αν ξεφύγουμε, το όνειρο  μας θυμίζει την πίστη μας ή την χαμένη μας πνευματικότητα, ενώ αν έχουμε ξεχάσει το θεό,  μας ζητά να γίνουμε περισσότερο πνευματικοί και να έρθουμε κοντά του. Όμως, πολλές φορές δείχνει ότι είμαστε πολύ υπερβολικοί, διότι το πολύ το κύριε ελέησον λένε το βαριέται κι ο Θεός.  Μια μέση κατάσταση σε κάθε τομέα είναι σημαντική.  Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με τη θρησκεία μας.

 

Αιρετικά όνειρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.