Είναι τα όνειρα που  δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία, που περνάνε από δίπλα μας χωρίς να έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Είναι αυτά που δεν έχουν ερμηνεία, που το μήνυμα είναι κρυφό, που είναι κάτι σημαντικά για την ψυχή και το υποσυνείδητο, αλλά όχι για το άτομο που τα βλέπει.

Στην πραγματικότητα,  τίποτα δεν είναι αδιάφορο. Έτσι το βλέπουμε εμείς, όταν καταλαβαίνουμε ότι είναι λειτουργικό όνειρο, όνειρο μηχανισμών της ψυχής, όνειρο προσθαφαίρεσης δεδομένων (βαθιά όνειρα), όνειρα υπολογιστικά, κι όλες αυτές οι κατηγορίες ονείρων  που δεν προσφέρουν τίποτα στο άτομο, παρά την απογοήτευση ότι το δικό του όνειρο δεν έχει ερμηνεία, όπως τα άλλα.

Λειτουργικό όνειρο είναι; Δηλαδή δεν έχει ερμηνεία το δικό μου .όνειρο;

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα όνειρα το άτομο θα είχε πάθει εγκεφαλικό, θα είχε υπερθέρμανση, θα προσέθετε δεδομένα, χωρίς να αφαιρεί. Θα γινόταν ένα μπάχαλο μέσα του. Θα ήταν μια χαλασμένη μηχανή. Όλα τα όνειρα λοιπόν είναι χρήσιμα. Απλά, το άτομο πρέπει να το αντιληφθεί αυτό. Ο εγκέφαλος έχει πολλά τμήματα που άλλο είναι για την επικοινωνία, άλλο είναι της όσφρησης, άλλο καθορίζει το οπτικό ερέθισμα, άλλο το κινητικό, άλλο το ακουστικό κ.λ.π. Γίνεται μια επεξεργασία των αισθήσεων, των αισθημάτων και όλων των μηχανισμών της ψυχής,  κι αυτό που υπερέχει γίνεται όνειρο. Το προϊόν αυτής της μίξης είναι το όνειρο. Δεν έχουν ερμηνεία όλα τα όνειρα δυστυχώς. Μερικά ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες ονείρων. Μόνο αυτά που καθορίζονται από το υποσυνείδητο ή την ψυχή και θέλουν να μας δώσουν ένα μήνυμα έχουν ερμηνεία. Αυτό νομίζω είναι πια κατανοητό σε όλους.

 

Αδιάφορα όνειρα

Ένα σχόλιο στο Αδιάφορα όνειρα

  • Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 στο 12:31
    Σύνδεσμος

    Καλημέρα σας, χθες το βράδυ είδα ένα όνειρο το οποίο με έχει συγκλονίσει αφάνταστα. Είμουν μέσα στο αυτοκίνητο Δίπλα σε κυκλικό κόμβο, νομίζω συνοδιγός και σε κάποια φάση το αυτοκίνητό ήταν σταματημένο είχε πιάσει άκρη τελοσπάντων, Και ξαφνικά έρχεται κάποιος μια μεγάλη μηχανή μεγάλου κυβισμού τρέχοντας πολύ δυνατά ξαφνικά , έχασε τον έλεγχο και έπεσε στην άσφαλτο . δεν θυμάμαι αν ήταν νεκρός Όμως μόλις είδα αυτό το περιστατικό σκεφτόμουν να φύγω η να τον πλησιάσω , Θυμάμαι χαρακτηριστικά το αυτοκίνητο να φεύγει να τον παίρνα από το πλάι όμως Εγώ όταν ήταν το αυτοκίνητο σε κίνηση άνοιξα την πόρτα και πετάχτηκα στο δρόμο μετά ε τρέξα κατευθείαν Και μόλις εγώ τον πλησίασα δεν θυμάμαι τίποτα παρά μόνο ότι λιποθύμησα και μετά με πήρε κάποιος και μετά επαανέφερε θυμάμαι χαρακτηριστικά που έλεγε κάποιος έχει λιποθυμήσει βοηθήστε τον , όλα αυτά τώρα να διαδραματίζονται μέσα στην άσφαλτο Δίπλα από τον κυκλικό κόμβο που ήταν ξαπλωμένος αυτός χαμό! Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτών των ονείρων και δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθεί να μου πει αν μπορούσατε εσείς θα σας ήμουν ευγνώμων

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.