Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και αντιαισθητική. Το άτομο οδεύει πια προς την καταστροφή. Δεν υπάρχει επούλωση και διόρθωση πάντα, δεν μπορεί να γίνει όπως παλιά. Τα εγκαύματα όμως αφήνουν πόνο και πόνος γίνεται και στην πραγματικότητα όταν ξυπνήσει. Μια κατάσταση τον έχει κάψει και του άφησε σημάδια. Αυτά τα σημάδια πολλές φορές δεν φεύγουν. Είναι αέναες λαβωματιές.  Το άτομο υποφέρει.  Εξαίρεση αποτελεί αν πονάει στην πραγματικότητα και αυτός ο πόνος του δημιούργησε σαν όνειρο συγχρονικότητας το όνειρο αυτό.

Εξαρτάται βέβαια από το βαθμό του εγκαύματος. Το έγκαυμα χωρίζεται σε  τρεις βαθμίδες:

Το έγκαυμα πρώτου βαθμού περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος.

Το έγκαυμα δεύτερου βαθμού επηρεάζει μεγαλύτερο πάχος του δέρματος, προκαλεί φουσκάλες και δυνατό πόνο.

Στο έγκαυμα τρίτου βαθμού επηρεάζονται όλες οι στιβάδες του δέρματος. Το κάψιμο φτάνει έως το υποδόριο λίπος και προκαλούνται βλάβες στα νεύρα, στα αιμοφόρα αγγεία και στους μυς. Φαντάσου να γίνει αυτό στο όνειρο! Όλα αυτά αναφέρονται αλληγορικά στην ψυχή όταν τα ονειρευόμαστε, ενώ στο σώμα όταν τα ζούμε ή τα φέρουμε πάνω μας.

Τα εγκαύματα στο όνειρο  προμηνύουν την αρχή του τέλους για το σώμα και την ψυχή, επηρεάζει όμως  αρνητικά και το πνεύμα. Μπορεί να δηλώνουν  έναν χωρισμό, μια ανίατη ασθένεια, μια ανίατη αγάπη που δεν βρίσκει ανταπόκριση. Εφόσον τα εγκαύματα προέρχονται από τη φωτιά είναι αυτό που αφήνει στο πέρασμά της. Είναι αυτό που δεν αντέχουμε μετά από μια μεγάλη ανυπόφορη ζέστη.  Πρέπει να προλάβουμε πριν το έγκαυμα γίνει τρίτου βαθμού και δεν έχουμε πια γιατρειά. Τώρα η επιστήμη δέχεται ότι υπάρχει θεραπεία.  Ίσως,  αυτό γίνει και στη ζωή. Καλό είναι όταν είμαστε στην αρχή και μπορούμε να επουλώσουμε την πληγή.  Άρα, δεν αντέχουμε αυτά τα συναισθήματα, μας καίνε όπως η φωτιά κι αυτό που αφήνουν στο πέρασμά τους είναι αυτή η κατάσταση που ζούμε.

 

Αν έχουμε καεί από τον ήλιο, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός που πιστέψαμε ο ευεργετικός μας ήλιος, αυτός που μας ζεσταίνει. Κάναμε λάθος να πιστέψουμε σε εκείνον, παράλληλα,  υπάρχει μια συναισθηματική κατάσταση ή πρόβλημα, που δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε.  Επίσης, κάποιο επείγον ζήτημα  μας  καίει  και μας τσουρουφλίζει. Κυριολεκτικά,   ζητά  από εμάς την άμεση προσοχή μας, να βρούμε αλληγορικά αντηλιακό,  πριν γίνει πληγή ή έγκαυμα τρίτου βαθμού και σταθεί επιζήμιο για μας και τη ψυχή μας. Το έγκαυμα του ήλιου είναι πάντα πρώτου βαθμού. Όμως, όσο η έκθεση στον ήλιο παραμένει, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό; Αλληγορικά ισχύει. Κυριολεκτικά, δεν το γνωρίζω απόλυτα.  Εδώ πρέπει να μας απαντήσει ένας γιατρός.

Έγκαυμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.