Είναι αντίθετα και παράλληλα με τα Κυριακάτικα. Αυτά δεν είναι συνειδητά όνειρα, αλλά μπερδεμένες εικόνες από το πουθενά.  Αυτά τα όνειρα τα βλέπουμε όταν  κοιμηθούμε λιγότερες από οκτώ ώρες, όταν δεν έχουμε κοιμηθεί σωστά, όταν υπάρχει μια αγωνία μετά από έναν έντονο καβγά,  όταν είμαστε απελπισμένοι, όταν είμαστε στο πρώτο στάδιο των υπνωτικών ή των ναρκωτικών, όταν υπάρχει σύγχυση του νου.

http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2013/11/satirika-illustrations-tha-sas-valoun-se-skepseis-28.jpg

Επίσης, τα βλέπουν άτομα που  πέρασαν μία έντονη κρίση πανικού, ή άτομα που πρόκειται να υποστούν μια εγκεφαλική βλάβη.   Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο βλέπουν τα άτομα που δεν βλέπουν στη ζωή κανένα χρώμα.  Αλληγορικά μιλάω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  οι  Εμο, πεσιμιστές με μαύρα ρούχα και έντονο χτένισμα χωρίς να φαίνονται τα μάτια τους. Αυτοί νιώθουν ότι όλα είναι μάταια. Η ζωή τέλειωσε γι” αυτούς, δεν βλέπουν αύριο. Επίσης, τα όνειρα αυτά  βλέπουν άτομα που εμποδίστηκαν την τελευταία στιγμή από μία αυτοκτονία ή γλίτωσαν, παρά τρίχα, από ένα βιασμό, την  τελευταία στιγμή.  Γενικά, ο ψυχικός κλονισμός, για πολύ καιρό, κάνει τα άτομα αυτά να βλέπουν τέτοια όνειρα. Έπειτα, ανοίγονται μπροστά τους  δύο δρόμοι: ή γιατρεύονται εντελώς και βλέπουν όνειρα κανονικά, όταν πιστέψουν ξανά και η ελπίδα φωλιάζει ξανά μέσα τους,  ή οδηγούνται πια στα όνειρα μόνιμοι εφιάλτες. Όταν γίνει αυτό, έχει διαλύσει η ψυχή τους όμως. Σπάνια επιστρέφουν.

Άσχετα όνειρα. Εικόνες που δεν δένουν μεταξύ τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.