Διαφημίσεις


Ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα είναι η φωτιά. Μια φωτιά ευεργετική στο τζάκι, μια φωτιά απειλητική στο δάσος, μια φωτιά στη θάλασσα, μια φωτιά στο σπίτι μας ή να φλεγόμαστε και οι ίδιοι. Πω-πω! Καταστροφή! φωνάζουμε. Όλοι πιστεύουν ότι η φωτιά είναι κακό όνειρο.

Έχει και τις καλές και τις κακές ερμηνείες της.  Ναι, η φωτιά που καταστρέφει το σπίτι μας σημαίνει  ότι διαλύεται η ψυχή μας, όχι το σπίτι μας φυσικά. Άρα, ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να μας ανησυχήσει. Όταν όμως αυτή η φωτιά δεν καίει και φέγγει όπως η φλεγόμενη βάτος, σημαίνει ότι είμαστε ερωτευμένοι και έχουμε τρελό πάθος.  Ναι, σ’ αυτή την περίπτωση καίγεται η ψυχή μας ερωτικά.

%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ac-600x450

Ένα όνειρο με ηφαίστειο χωρίς λάβα  δείχνει ότι κρύβουμε μέσα μας μεγάλη οργή και αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά μας. Όταν βλέπουμε λάβα να ξεχύνεται από ένα ηφαίστειο είναι απελευθερωτικό όνειρο.

Όταν  μας κάψει ένας άνδρας και μας βάλει φωτιά  είναι καλό όνειρο, ενδιαφέρεται. Το ίδιο συμβαίνει αν τον κάψουμε εμείς.

Όταν δούμε τον ήλιο  είναι η χαρά και η ελπίδα που ζεσταίνει τις καρδιές μας. Όταν όμως ο ήλιος μας κάψει και μας κάνει κακό, σημαίνει ότι δώσαμε αξία σε κάποιον που δεν άξιζε κι αυτό θα μας κάψει ψυχολογικά.

Η φωτιά στο δάσος όταν φέγγει χωρίς να καταστρέφει είναι μια χαρά που έρχεται. Όταν καταστρέφει όμως το δάσος  σημαίνει ότι θα χαλάσει η ζωή μας. Στη χειρότερη περίπτωση είναι ένας θάνατος, ένας χωρισμός, μια χρεοκοπία. Στην καλύτερη περίπτωση μια απλή ατυχία.

Η φωτιά στη θάλασσα επίσης είναι καλό όνειρο, αν δεν υπάρχουν σύννεφα, βροχή και δάκρυα στον ουρανό. Αν σβήσει η φωτιά τότε έρχεται το τέλος σε μια σχέση ή δηλώνει απόλυση. Όταν σβήσει όμως μια καταστροφική φωτιά δηλώνει ότι προλαβαίνουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Μια φλογισμένη καρδιά δηλώνει τον γλυκό έρωτα και τον αμοιβαίο. Ναι, αυτό το όνειρο δηλώνει ότι υπάρχει αμοιβαιότητα.

Αν βλέπουμε να ψήνουμε ωμό κρέας δηλώνει πως είμαστε ώριμοι να κάνουμε οικογένεια ή να φάμε αλληγορικά, διότι πεινάμε.

Είναι κακό να δούμε ότι αρπάζει φωτιά μια εκκλησία. Το άτομο που θα δει ένα τέτοιο όνειρο θα αλλαξοπιστήσει ή έχει ήδη άλλη θρησκεία.

Το χειρότερο όνειρο είναι να κάψουμε ένα δάσος. Αν το καταστρέψουμε εντελώς, τότε έχουμε αποφασίσει να αυτοκτονήσουμε. Ναι, είναι ένα όνειρο αυτοκαταστροφής. Το ίδιο ισχύει αν πυρπολήσουμε το σπίτι μας.

Όταν η φωτιά είναι ευεργετική το όνειρο έχει καλή ερμηνεία. Η καταστροφή δηλώνει καταστροφή και στο όνειρο. Όπως στη ζωή η φωτιά ευεργετεί και καταστρέφει, το ίδιο γίνεται και στο όνειρο. Είναι ένα όνειρο που συμβαδίζει με την πραγματικότητα και τη λογική.

Όταν σβήνουμε τα κάρβουνα δηλώνει ότι σβήνει μια φιλία ή ένα πάθος. Αν αναζωπυρωθεί η χαμηλή φωτιά και δυναμώσει, τότε θα δυναμώσει και το εξασθενημένο μας πάθος.

Συμπερασματικά λοιπόν: Τα όνειρα με τη φωτιά δηλώνουν το πάθος και τη λατρεία που έχουμε για κάποιον ή για κάτι όταν είναι με τη μορφή της φλεγόμενης βάτου. Δηλαδή να φαίνεται η φωτιά στο πρόσωπο ή στο κτίριο χωρίς να καίει ή να καταστρέφει. Για μια έγκυο το όνειρο είναι καλό. Αν καίγεται το σπίτι μας χωρίς να καταστρέφεται θα βρούμε σύντροφο.  Κακό όνειρο γίνεται αν δούμε κατεστραμμένο το σπίτι μας, αν μας κάψει ο ήλιος και πάθουμε έγκαυμα, αν καεί το δάσος ή μια εκκλησία.  Αν προλάβει και σβήσει η πυροσβεστική τη φωτιά τότε όλα θα πάνε καλά την τελευταία στιγμή ή κάποιος θα μας βρει τη λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί.  Αναγέννηση όμως στην φωτιά δεν υπάρχει. 

 

Όνειρα με φωτιά

6 σχόλια στο Όνειρα με φωτιά

 • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:01
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα!! Ένα από τα όνειρα που είδα σήμερα, αφορά την φωτιά. Πυρκαγιά για τη ακρίβεια. Ήμουν σε ένα δάσος που είχε πιάσει φωτιά και καιγόταν το δάσος. Ήμουν έξω από ένα σχολείο με μια αίθουσα (ίσως ήταν μια τάξη δημοτικού ή πιο μικρή τάξη ακόμα) και η φωτιά έφτασε το σχολείο, το οποίο και κάηκε. Δεν ήταν σα να καιγόταν, όμως, αλλά σα να έλιωνε. Έλιωσε το τσιμέντο και μετά ό, τι ξύλινο είχε. Δεν φοβόμουν ιδιαίτερα. Πήγα σπίτι και μιλούσα με την γιαγιά μου νομίζω στο μπαλκόνι και τότε κοίταξα πίσω της και είδα μια τεράστια πυρκαγιά που είχε απλωθεί για χιλιόμετρα και είχε καλύψει χωριά, από τα οποία όμως έβλεπα τα φώτα κανονικά, λες και δεν άρπαξαν φωτιά. Μυρωδιά καπνού δεν υπήρχε, ούτε είδαμε καπνό. Βγήκαμε πάλι έξω τρέχοντας να δούμε την φωτιά και καθώς περπατούσα με τον αδερφό μου, ξαναείδαμε από άλλη γωνία το σχολείο και καίγεται-λιώνει και του εξήγησα τι συνέβη. Κάπως βρεθήκαμε στο δάσος όπου μιλούσαμε και ακούστηκε κάτι για έναν βοσκό που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του. Ηταν νύχτα και δεν βλέπαμε κάτι εκτός από την φωτιά και ό, τι μας επέτρεπαν τα φώτα του χωριού. Εδώ αρχίζει το ακόμα πιο τρομακτικό. Αισθανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν τον βοσκό (πριν καν τον δω) και δεν είχα άδικο. Όταν εμφανίστηκε είχε ένα τρομακτικό πρόσωπο, απειλητικό και χαμογελαστό. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Αυτός κάτι ήθελε να μου δώσει και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι μου, αλλά με πρόλαβε. Ήμουν στο μπαλκόνι προσπαθώντας να κλείσω την πόρτα κι εκείνος για λίγο τα κατάφερνε να μπει και μου πέταξε μια μικρή γάτα στα χέρια μου, την οποία και του πέταξα πίσω κι ας λατρεύω τις γάτες. Δεν ξέρω πώς, αυτός προσπαθώντας να μπει στο σπίτι μου, κατάφερα να κλείσω τα παντζούρια του μπαλκονιού και μετά και την μπαλκονόπορτα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

  Απάντηση
   • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:29
    Σύνδεσμος

    Ωχ. Ακόμα χειρότερα. Έχει σημασία το ότι δεν πήρα το γατί; Το γατί είχε σκούρο χρώμα και ήταν αρκετά βρώμικο. Δεν ήθελα να το φροντίσω, μάλλον γιατί μου το έδωσε αυτός ο βοσκός. Δεν ξέρω καν αν ήταν ζωντανό. Προσπαθεί δηλαδή ο διάβολος να μου στήσει κάποια πλάνη;

    Απάντηση
    • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:32
     Σύνδεσμος

     Ο Χριστός εικονίζεται σαν βοσκός. Όπως είδες όμως αυτός ο βοσκός δεν τον θυμίζει,. Ναι, ήθελε να σε ξεγελάσει. Αυτός έβαλε τις φωτιές. Το σχολείο που έλιωσε είναι η δύναμή σου. Προσπάθησε να σε κάνει ευάλωτη. Να χαθεί η πείρα σου και να τον πιστέψεις. Όμως, έχεις ψυχή και αντίληψη. Ακόμη κι αν έλιωσε το σχολείο εσύ είχες δύναμη. Κατάφερες να προστατευτείς. Όμως επειδή δεν είναι απλά δαιμονικό και εμφανίστηκε ο ίδιος, ίσως το ξανατολμήσει.

     Απάντηση
 • Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 στο 10:47
  Σύνδεσμος

  Καλημερα! Εχτες βραδυ ονειρευτηκα οτι ημουν χερι- χερι με εναν ασχημο αντρα ενω μας ακολουθουσε ενα ομορφο ψηλο παιδι απο μακρυα. Αφησα το χερι του δεν ηθελα να ειμαι μαζι του και εφυγα με το ομορφο παιδι. Στο ονειρο ημασταν ερωτευμενοι, αγκαλιασμενοι κτλ, ξαφνηκα κατι γινεται και αρχισα να τον ψαχνω. Σαν να μεταφερθηκαμε σε στρατο καπως ετσι , μια γυναικα μου εδειξε που ειναι, μεσα σε ενα σαν καζανι κλειστο με φωτια , απο ενα παραθυρακι τον ειδα , με ειδε και απλωσαμε τα χερια αλλα δεν μπορουσε να βγει (βεβαια ησυχασα), επρεπε να περιμενω να τελειωσει, ηταν σαν μια δυσκολη δοκιμασια του.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 στο 19:47
   Σύνδεσμος

   Οι ωραίοι έχουν χρέη λέει μια παροιμία. Ήσουν ήρεμη με τον άσχημο. Από τη στιγμή που βρήκες τον ωραίο άρχισε το πρόβλημα. Ακόμα και στο όνειρο ο όμορφος είναι περιζήτητος. Σαν πειρασμός όμως είναι ο άσχημος. Αυτό είναι μια περίεργη κατάσταση που επικρατεί στα όνειρα.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *