Διαφημίσεις


Ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα είναι η φωτιά. Μια φωτιά ευεργετική στο τζάκι, μια φωτιά απειλητική στο δάσος, μια φωτιά στη θάλασσα, μια φωτιά στο σπίτι μας ή να φλεγόμαστε και οι ίδιοι. Πω-πω! Καταστροφή! φωνάζουμε. Όλοι πιστεύουν ότι η φωτιά είναι κακό όνειρο.

Έχει και τις καλές και τις κακές ερμηνείες της.  Ναι, η φωτιά που καταστρέφει το σπίτι μας σημαίνει  ότι διαλύεται η ψυχή μας, όχι το σπίτι μας φυσικά. Άρα, ένα τέτοιο όνειρο πρέπει να μας ανησυχήσει. Όταν όμως αυτή η φωτιά δεν καίει και φέγγει,  όπως η φλεγόμενη βάτος, σημαίνει ότι είμαστε ερωτευμένοι και έχουμε τρελό πάθος.  Ναι, σ’ αυτή την περίπτωση καίγεται η ψυχή μας ερωτικά. Σε ορισμένα όνειρα αυτή η μορφή της φωτιάς που δεν καίει, της φλόγας από το άγιο φως δείχνουν την παρουσία του θεού. 

%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ac-600x450

Ένα όνειρο με ηφαίστειο χωρίς λάβα  δείχνει ότι κρύβουμε μέσα μας μεγάλη οργή και αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά μας. Όταν βλέπουμε λάβα να ξεχύνεται από ένα ηφαίστειο είναι απελευθερωτικό όνειρο.

Όταν  μας κάψει ένας άνδρας και μας βάλει φωτιά  είναι καλό όνειρο, ενδιαφέρεται. Το ίδιο συμβαίνει αν τον κάψουμε εμείς.

Όταν δούμε τον ήλιο  είναι η χαρά και η ελπίδα που ζεσταίνει τις καρδιές μας. Όταν όμως ο ήλιος μας κάψει και μας κάνει κακό, σημαίνει ότι δώσαμε αξία σε κάποιον που δεν άξιζε κι αυτό θα μας κάψει ψυχολογικά.

Η φωτιά στο δάσος όταν φέγγει χωρίς να καταστρέφει είναι μια χαρά που έρχεται. Όταν καταστρέφει όμως το δάσος  σημαίνει ότι θα χαλάσει η ζωή μας. Στη χειρότερη περίπτωση είναι ένας θάνατος, ένας χωρισμός, μια χρεοκοπία. Στην καλύτερη περίπτωση μια απλή ατυχία.

Η φωτιά στη θάλασσα επίσης είναι καλό όνειρο, αν δεν υπάρχουν σύννεφα, βροχή και δάκρυα στον ουρανό. Αν σβήσει η φωτιά τότε έρχεται το τέλος σε μια σχέση ή δηλώνει απόλυση. Όταν σβήσει όμως μια καταστροφική φωτιά δηλώνει ότι προλαβαίνουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Μια φλογισμένη καρδιά δηλώνει τον γλυκό έρωτα και τον αμοιβαίο. Ναι, αυτό το όνειρο δηλώνει ότι υπάρχει αμοιβαιότητα.

Αν βλέπουμε να ψήνουμε ωμό κρέας δηλώνει πως είμαστε ώριμοι να κάνουμε οικογένεια ή να φάμε αλληγορικά, διότι πεινάμε.

Είναι κακό να δούμε ότι αρπάζει φωτιά μια εκκλησία. Το άτομο που θα δει ένα τέτοιο όνειρο θα αλλαξοπιστήσει ή έχει ήδη άλλη θρησκεία.

Το χειρότερο όνειρο είναι να κάψουμε ένα δάσος. Αν το καταστρέψουμε εντελώς, τότε έχουμε αποφασίσει να αυτοκτονήσουμε. Ναι, είναι ένα όνειρο αυτοκαταστροφής. Το ίδιο ισχύει αν πυρπολήσουμε το σπίτι μας.

Όταν η φωτιά είναι ευεργετική το όνειρο έχει καλή ερμηνεία. Η καταστροφή δηλώνει καταστροφή και στο όνειρο. Όπως στη ζωή η φωτιά ευεργετεί και καταστρέφει, το ίδιο γίνεται και στο όνειρο. Είναι ένα όνειρο που συμβαδίζει με την πραγματικότητα και τη λογική.

Όταν σβήνουμε τα κάρβουνα δηλώνει ότι σβήνει μια φιλία ή ένα πάθος. Αν αναζωπυρωθεί η χαμηλή φωτιά και δυναμώσει, τότε θα δυναμώσει και το εξασθενημένο μας πάθος.

Συμπερασματικά λοιπόν: Τα όνειρα με τη φωτιά δηλώνουν το πάθος και τη λατρεία που έχουμε για κάποιον ή για κάτι όταν είναι με τη μορφή της φλεγόμενης βάτου. Δηλαδή να φαίνεται η φωτιά στο πρόσωπο ή στο κτίριο χωρίς να καίει ή να καταστρέφει. Για μια έγκυο το όνειρο είναι καλό. Αν καίγεται το σπίτι μας χωρίς να καταστρέφεται θα βρούμε σύντροφο.  Κακό όνειρο γίνεται αν δούμε κατεστραμμένο το σπίτι μας, αν μας κάψει ο ήλιος και πάθουμε έγκαυμα, αν καεί το δάσος ή μια εκκλησία.  Αν προλάβει και σβήσει η πυροσβεστική τη φωτιά τότε όλα θα πάνε καλά την τελευταία στιγμή ή κάποιος θα μας βρει τη λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί.  Αναγέννηση όμως στην φωτιά δεν υπάρχει. 

 

Όνειρα με φωτιά

11 σχόλια στο Όνειρα με φωτιά
 • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 14:49
  Σύνδεσμος

  Γεια σας, ειδα πως ειμουν στην κουζινα μου με μια κοπελα δεν την ξερω στην πραγματικοτητα και το πετρογκαζ που εχω στην κουζινα μου εβγαζε μπλε φωτια πολυ δυνατα απο τα ματια που δεν μπορουσαμε ευκολα να σταματησουμε και ημασταν τρομαγμενες μην τυχον και εκραγουμε, αλλα εγω το σταματησα στο τελος , να σας πω οτι οντως εχω πετρογκαζ και αυτο χρησιμοποιω αντι για τον φουρνο. Τι σημαινει το συγκεκριμενο ονειρο ??

  Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:01
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα!! Ένα από τα όνειρα που είδα σήμερα, αφορά την φωτιά. Πυρκαγιά για τη ακρίβεια. Ήμουν σε ένα δάσος που είχε πιάσει φωτιά και καιγόταν το δάσος. Ήμουν έξω από ένα σχολείο με μια αίθουσα (ίσως ήταν μια τάξη δημοτικού ή πιο μικρή τάξη ακόμα) και η φωτιά έφτασε το σχολείο, το οποίο και κάηκε. Δεν ήταν σα να καιγόταν, όμως, αλλά σα να έλιωνε. Έλιωσε το τσιμέντο και μετά ό, τι ξύλινο είχε. Δεν φοβόμουν ιδιαίτερα. Πήγα σπίτι και μιλούσα με την γιαγιά μου νομίζω στο μπαλκόνι και τότε κοίταξα πίσω της και είδα μια τεράστια πυρκαγιά που είχε απλωθεί για χιλιόμετρα και είχε καλύψει χωριά, από τα οποία όμως έβλεπα τα φώτα κανονικά, λες και δεν άρπαξαν φωτιά. Μυρωδιά καπνού δεν υπήρχε, ούτε είδαμε καπνό. Βγήκαμε πάλι έξω τρέχοντας να δούμε την φωτιά και καθώς περπατούσα με τον αδερφό μου, ξαναείδαμε από άλλη γωνία το σχολείο και καίγεται-λιώνει και του εξήγησα τι συνέβη. Κάπως βρεθήκαμε στο δάσος όπου μιλούσαμε και ακούστηκε κάτι για έναν βοσκό που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του. Ηταν νύχτα και δεν βλέπαμε κάτι εκτός από την φωτιά και ό, τι μας επέτρεπαν τα φώτα του χωριού. Εδώ αρχίζει το ακόμα πιο τρομακτικό. Αισθανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν τον βοσκό (πριν καν τον δω) και δεν είχα άδικο. Όταν εμφανίστηκε είχε ένα τρομακτικό πρόσωπο, απειλητικό και χαμογελαστό. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Αυτός κάτι ήθελε να μου δώσει και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι μου, αλλά με πρόλαβε. Ήμουν στο μπαλκόνι προσπαθώντας να κλείσω την πόρτα κι εκείνος για λίγο τα κατάφερνε να μπει και μου πέταξε μια μικρή γάτα στα χέρια μου, την οποία και του πέταξα πίσω κι ας λατρεύω τις γάτες. Δεν ξέρω πώς, αυτός προσπαθώντας να μπει στο σπίτι μου, κατάφερα να κλείσω τα παντζούρια του μπαλκονιού και μετά και την μπαλκονόπορτα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

  Απάντηση
   • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:29
    Σύνδεσμος

    Ωχ. Ακόμα χειρότερα. Έχει σημασία το ότι δεν πήρα το γατί; Το γατί είχε σκούρο χρώμα και ήταν αρκετά βρώμικο. Δεν ήθελα να το φροντίσω, μάλλον γιατί μου το έδωσε αυτός ο βοσκός. Δεν ξέρω καν αν ήταν ζωντανό. Προσπαθεί δηλαδή ο διάβολος να μου στήσει κάποια πλάνη;

    Απάντηση
    • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:32
     Σύνδεσμος

     Ο Χριστός εικονίζεται σαν βοσκός. Όπως είδες όμως αυτός ο βοσκός δεν τον θυμίζει,. Ναι, ήθελε να σε ξεγελάσει. Αυτός έβαλε τις φωτιές. Το σχολείο που έλιωσε είναι η δύναμή σου. Προσπάθησε να σε κάνει ευάλωτη. Να χαθεί η πείρα σου και να τον πιστέψεις. Όμως, έχεις ψυχή και αντίληψη. Ακόμη κι αν έλιωσε το σχολείο εσύ είχες δύναμη. Κατάφερες να προστατευτείς. Όμως επειδή δεν είναι απλά δαιμονικό και εμφανίστηκε ο ίδιος, ίσως το ξανατολμήσει. Η φωτιά που έβαλε επίσης είναι η ταυτότητά του και αναστάτωσε το δάσος της ψυχής σου. Το γατί το πήρες, αλλά το επέστρεψες. Του δίνεις περιθώριο να ξανάρθει. Αν δεν καιγόταν το σχολείο δεν θα το έπιανες καν. Δεν θα τον άφηνες να πλησιάσει και να το περάσεις όλο αυτό. Όμως έχεις ακόμη αποθέματα μέσα σου να παλέψεις για να σώσεις την ψυχή σου.

     Απάντηση
     • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:48
      Σύνδεσμος

      Από τότε που ξύπνησα είμαι πολύ στενοχωρημένη και νιώθω πολύ αδύναμη ψυχικά. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τον ξεφορτωθώ; Δεν ξέρω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Νεκταρία, για ακόμα μια φορά, παρόλο που σε κουράζω με τις εκθέσεις που γράφω και τη συχνότητά τους.

      Απάντηση
      • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 11:58
       Σύνδεσμος

       Δεν ξέρουμε σε τι συχνότητα σε έχει βλάψει. Για να τον αντιμετωπίσεις όμως δεν σε έχει πάρει ολοκληρωτικά. Όμως εν μέρει τη ζημιά του την έχει κάνει. Κατέβαλες μεγάλη προσπάθεια για να νικήσεις. Εκείνος προσπαθεί να το πετύχει με ύπουλα μέσα. Όταν ένα δάσος καταστρέφεται αναδασώνεται. Όταν ένα σχολείο λιώνει ξαναδημιουργείται από την αρχή. Πήγαινε σε έναν πνευματικό για να το πετύχεις αυτό. Ένας παπάς θα σου διαβάσει τους εξορκισμούς του Κυπριανού και Ιουστίνης. Μπορείς αν θέλεις να νηστέψεις τρεις μέρες και να εξομολογηθείς,. Να κοινωνήσεις έπειτα ή τέλος να διαβάζεις χωρία της αγίας γραφής και τον 9ο ψαλμό του Δαυίδ για τρεις συνεχόμενες μέρες. Τρεις φορές κάθε μέρα. Τις μέρες που νηστεύεις να το πράξεις. Αν δεν σε βοηθήσουν αυτά δεν υπάρχει λύση. Εκτός, αν τα καταφέρεις μόνη σου. Πάντα όμως πρέπει να αντιστέκεσαι. Αν σε πιάσει στο όνειρο είναι πολύ αργά.

       Απάντηση
       • Σάββατο, 9 Σεπτέμβριος 2017 στο 12:15
        Σύνδεσμος

        Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Τώρα θυμάμαι κάπως καλύτερα το πρόσωπό του, είχε γκρι και άσπρα μαλλιά, και το πρόσωπό του έμοιαζε πολύ με αυτό του πάπα Βενέδικτου (ναι, του προκατόχου του Φραγκίσκου). Πάντα με τρόμαζαν τα μάτια του πάπα που ήταν κάπως πιο σκουρόχρωμα απ’ έξω, έτσι ήταν και του βοσκού. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι.

        Απάντηση
 • Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 στο 10:47
  Σύνδεσμος

  Καλημερα! Εχτες βραδυ ονειρευτηκα οτι ημουν χερι- χερι με εναν ασχημο αντρα ενω μας ακολουθουσε ενα ομορφο ψηλο παιδι απο μακρυα. Αφησα το χερι του δεν ηθελα να ειμαι μαζι του και εφυγα με το ομορφο παιδι. Στο ονειρο ημασταν ερωτευμενοι, αγκαλιασμενοι κτλ, ξαφνηκα κατι γινεται και αρχισα να τον ψαχνω. Σαν να μεταφερθηκαμε σε στρατο καπως ετσι , μια γυναικα μου εδειξε που ειναι, μεσα σε ενα σαν καζανι κλειστο με φωτια , απο ενα παραθυρακι τον ειδα , με ειδε και απλωσαμε τα χερια αλλα δεν μπορουσε να βγει (βεβαια ησυχασα), επρεπε να περιμενω να τελειωσει, ηταν σαν μια δυσκολη δοκιμασια του.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 στο 19:47
   Σύνδεσμος

   Οι ωραίοι έχουν χρέη λέει μια παροιμία. Ήσουν ήρεμη με τον άσχημο. Από τη στιγμή που βρήκες τον ωραίο άρχισε το πρόβλημα. Ακόμα και στο όνειρο ο όμορφος είναι περιζήτητος. Σαν πειρασμός όμως είναι ο άσχημος. Αυτό είναι μια περίεργη κατάσταση που επικρατεί στα όνειρα.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο