Το σπίτι στα όνειρά μας έχει ουσιαστική σημασία και αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων. Όταν το δεις όπως πραγματικά είναι, είναι πολύ σημαντικό, διότι σε καλύπτει απόλυτα.  Είναι το μέρος που αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο και όλους τους τομείς.  Επίσης συμβολίζει την ύπαρξη και την προσωπικότητά μας, διότι ζούμε σ’ αυτό, είμαστε ένα μ’ αυτό.

Όσο προστίθενται νέοι τομείς στη ζωή μας προστίθενται νέα δωμάτια. Άλλα είναι με κλειστή και άλλα με ανοιχτή πόρτα.  Αυτά που είναι με ανοιχτή πόρτα πρέπει να τα εξερευνήσουμε, για τα άλλα δεν ήρθε ακόμα ο καιρός.  Είναι οι νέες γνώσεις που αποκομίζουμε κάθε φορά που εξερευνούμε αυτό το σπίτι. Αν δούμε κάποιο άλλο σπίτι, δηλώνει ότι θα θέλαμε να είχαμε μια άλλη φωλιά, μια άλλη προσωπική στέγη, διότι η δική μας είναι άβολη. Ζηλεύουμε τη ζωή κάποιου άλλου. Είναι το μέρος που μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, να περπατήσεις ξυπόλυτος, να είσαι γυμνός, να φορέσεις παντόφλες, να είσαι πιο άνετα. Είναι ο προσωπικός σου χώρος που περνάς πολλές ώρες σ’ αυτόν.

Το σπίτι είναι η ψυχή μας. Εκεί που ανήκουμε.  Δείχνει την ασφάλεια.  Επίσης, το σπίτι μας υπενθυμίζει στο όνειρο ότι υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσουμε. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτή τη στιγμή θέλετε να παντρευτείτε, να δημιουργήσετε οικογένεια. Για να πετύχει,  πρέπει να μπαίνει  το φως του ήλιου μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα  ή να είναι ανοιχτά τα δωμάτια και οι τοίχοι να έχουν χαρούμενα χρώματα. Τα βάζα να είναι γεμάτα λουλούδια. Το κρεβάτι στρωμένο. Θυμηθείτε λοιπόν πως βρήκατε αυτό το σπίτι γεμάτο πράγματα, άδειο; Και η επίπλωση κανονική; Μήπως το σπίτι είναι αφιλόξενο; Μήπως σκέφτεστε να κάνετε μετακόμιση ή ανακαίνιση; Άρα, όλα εξαρτώνται από την εικόνα αυτού του σπιτιού. Αν ανακαλύψετε ένα νέο δωμάτιο, που δεν ξέρατε την ύπαρξή του,  σημαίνει ότι κάνετε νέες ανακαλύψεις στη ζωή σας, στον εαυτό σας, στον τρόπο που ενεργείτε, που σκέφτεστε. Το σπουδαιότερο είναι,  ότι ξεκινάτε ένα νέο σχέδιο, παίρνετε μια  νέα σημαντική απόφαση για τη ζωή σας και θα πετύχει ανάλογα με τη μορφή που θα δείτε το σπίτι σας. Άτομα με κατάθλιψη, άτομα που παραμελούν τον εαυτό τους  μπορεί να δουν το σπίτι τους γεμάτο σκουπίδια, βρώμικο  και παντού να υπάρχουν ιστοί από αράχνες. Ακόμη και κατσαρίδες.

Ο χώρος του σπιτιού είναι τις περισσότερες φορές η ψυχή μας, η οποία μας υποδεικνύει πως πάνε τα πράγματα.
Αν είδες κρεβατοκάμαρα είναι η σχέση σου ή ο προσωπικός σου χώρος,  αν ήταν σαλόνι, οι συναναστροφές σου με τους ανθρώπους και γενικά η οικογένεια. Αν ήταν χώρος με χρηματοκιβώτιο, είναι τα οικονομικά σου. Αν ήταν κουζίνα δηλώνει το χώρο της εργασίας ή της διατροφής, αν υπάρχει βέβαια τραπεζαρία μέσα σ’ αυτή. Αν ήταν χολ, σημαίνει αναμονή και στασιμότητα,  επίσης δηλώνει τον εξωτερικό σου εαυτό. Αν είναι αποθήκη, πατάρι ή σοφίτα αφορά το παρελθόν σου, τις αναμνήσεις σου και οτιδήποτε κρύβεις. Αν δεν θυμάσαι ποιος χώρος ήταν, δηλώνει ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποιος τομέας είναι, διότι αφορούν το μέλλον. Το υπόγειο είναι το σημείο που σου χαλά την ψυχολογία και σε ρίχνει έναν όροφο κάτω.  Ο δεύτερος όροφος δηλώνει ότι το άτομο ανεβαίνει ψυχολογικά. Το μπάνιο είναι το μέρος της κάθαρσης και της απελευθέρωσης.
Αν έδιωξες κάποιους απ’ αυτά τα δωμάτια σημαίνει ότι θα αρνηθείς να αναλάβεις αυτές τις εκκρεμότητες. Αν έφυγαν μόνοι τους δηλώνει ότι θα καταφέρουν να φύγουν μόλις τις περατώσεις ή δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. Αν σπάσει κάποιο τζάμι σημαίνει εισχώρηση κάποιου με το ζόρι. Όταν το ανακαινίζεις δηλώνει ότι αλλάζεις πορεία και όταν το καθαρίζεις ή το απολυμαίνεις είναι ανάλογη η εξήγηση βγάζοντας το παρελθόν, σαν να απέκτησες καινούρια ψυχή. Όταν το ληστεύουν αν δεν είναι βιώμα ή φοβία,  δηλώνει ότι κάποιοι μας κατασκοπεύουν ή θέλουν να μας κλέψουν τις ιδέες, εισχωρούν σ΄ αυτό κρυφά, με τη βία,   για να μας κάνουν κακό.

Το παλιό σπίτι μας, το πατρικό μας, αναφέρεται στο παρελθόν μας.

Το υπαίθριο σπίτι χωρίς τοίχους και δωμάτια,  δηλώνει ένα εξωστρεφή άτομο. Που κάθε τι είναι σπίτι του. Συμβιβάζεται με όλα και είναι εύκολος στη διαμονή του.  Το ίδιο ισχύει και με το σπίτι που δεν έχει τοίχους, αλλά τζαμαρίες και απ’ έξω κάποιος μπορεί να δει το περιεχόμενο αυτού του σπιτιού.  Αντίθετο είναι αν έχει φιμέ τζάμια. Το άτομο απομονώνεται και φοβάται να βγει. Βλέπει τι γίνεται έξω, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον δει. Με λίγα λόγια, το σπίτι καθορίζει πώς αισθάνεται. Αυτό είναι σχετικό, γι’ αυτό πάντα δεν βλέπουμε το αληθινό μας σπίτι. Αν δεν έχει παράθυρα το άτομο δεν θέλει να ξέρει τίποτα ή να βλέπει τίποτα. Έχει απομονωθεί.

Ένα φωτεινό και καθαρό σπίτι δηλώνει άψογη ψυχολογική κατάσταση και αρμονική οικογενειακή ζωή.

Αντίθετα ένα κόκκινο σπίτι δηλώνει συναγερμό!!! 

Το βρώμικο και ατακτοποίητο σπίτι δηλώνει βασανισμένη ψυχή που οδεύει προς την κατάθλιψη.

Ναι, πράγματι  το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας.

Κατά μία άλλη άποψη το ρετιρέ είναι το κεφάλι και το υπόγειο τα πόδια. Οι άλλοι όροφοι αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο σώμα και τη λειτουργία αυτού. Οι σκάλες είναι το μέσο που συνδέει αυτές τις καταστάσεις και τα επίπεδα του σπιτιού. Αυτή η άποψη δεν είναι δική μου. Απλά την έχω ακούσει και την  αναφέρω.  Δεν ξέρω πόσο ευσταθεί. 

Αν το σπίτι μας είναι έτοιμο να γκρεμιστεί δείχνει ότι ο οργανισμός μας έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο αν καταρρέει το μπαλκόνι, η οροφή ή γκρεμίζονται τα θεμέλια του σπιτιού ή μια βασική κολόνα. Άρα, είναι η κατάρρευση της ζωής και των ηθικών μας αρχών, η αλλαγή στη συμπεριφορά μας με την ακραία της μορφή ή η διάλυση του ψυχικού μας κόσμου. Επίσης,  είναι μια ασθένεια που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ή ένας σεισμός με όνειρο συγχρονικότητας.  Αν καταρρεύσει η κουζίνα θα απολυθούμε από την εργασία μας  ή θα αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες προς το χειρότερο,  που θα ζημιώσουν τη σιλουέτα μας. Αν καταρρέει η κρεβατοκάμαρη θα χωρίσουμε ή θα χάσουμε την ηρεμία μας ή κάναμε λάθος αξιολόγηση στην σεξουαλικότητα.  κ.λ.π.

Το πιο καλό όνειρο είναι να κάνουμε  μια γενική καθαριότητα και μια τακτοποίηση στο σπίτι μας. Άρα να σκεφτούμε σωστά και να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, τις αποφάσεις, και να αξιοποιήσουμε σωστά το χρόνο που μας απομένει για όλα αυτά. Πρέπει επίσης να απαλλαγούμε από τον παλιό τρόπο σκέψης που μας έφερε στο σημείο να είμαστε  σε άσχημη κατάσταση και να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα του εαυτού μας. 

Αν έχουμε συγκάτοικο και βλέπουμε ότι μένουμε μόνοι αυτό δείχνει ότι ζητάμε την ανεξαρτησία μας ή αισθανόμαστε μόνοι είτε υπάρχει είτε όχι είναι το ίδιο. Πάλι λείπει.  Αν όμως ζούμε μόνοι και βλέπουμε ότι έχουμε συγκάτοικο είναι η κατάσταση που θέλουμε σχέση. Νιώθουμε μόνοι και ζητάμε σύντροφο. 

Αν δούμε ένα  ερειπωμένο σπίτι  είναι ο παλιός μας εαυτός, το κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε πετάξει για να γίνουμε κάτι άλλο. Κάποιες στιγμές αυτό το κομμάτι επανέρχεται και μας θυμίζει ότι κάποτε ήταν μέρος της ζωής μας και τώρα το έχουμε απαρνηθεί για να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Άρα, θυμόμαστε τον παλιό μας εαυτό, τις αδυναμίες μας, τα πάθη μας και ξυπνούν σαν φαντάσματα, αν είναι στοιχειωμένο αυτό το σπίτι, για να μας υπενθυμίζουν πόσο έχουμε αλλάξει. Ναι, μια παλιά γνωριμία που συναντήσαμε ή κάτι από το παρελθόν μας θυμίζει ποιοι ήμασταν, και ποιοι γίναμε τώρα.

Ένα σύγχρονο σπίτι μας ζητά να εκσυχρονιστούμε και να αλλάξουμε τις σκουριασμένες μας ιδέες. 

Αν ονειρευτούμε ότι κατοικούμε ή θα κατοικήσουμε σε  ένα καινούριο σπίτι σημαίνει ότι θα παντρευτούμε ή θα κάνουμε μια νέα σχέση ή θα αποκτήσουμε παιδί που τόσο επιθυμούμε. Δηλαδή  μπαίνουμε σε μια νέα φάση στη ζωή μας. Διανύουμε μια νέα περίοδο στη ζωή μας. Τα καταφέραμε!!! 

Αν δούμε ότι εξαφανίστηκε το σπίτι μας δείχνει ότι κάπου έχουμε χαθεί, νιώθουμε χαμένοι χωρίς προσανατολισμό εξαιτίας μιας κατάστασης που μας έχει κάνει να χάσουμε τα πάντα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αν βλέπουμε μετά από μία περιπλάνηση το σπίτι μας από μακριά δείχνει ότι καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας και νιώθουμε ασφάλεια και ζεστασιά μ’ αυτό, διότι ξέρουμε ότι κάναμε τη σωστή κίνηση και επετεύχθη ένα υπέροχο αποτέλεσμα που καταφέραμε μετά από αγώνα. Το ίδιο αν νιώθουμε ένα ξένο σπίτι είναι  δικό μας.  Αυτό δείχνει ότι θα νιώσουμε άνετα σαν στο σπίτι μας, διότι έχουμε δύναμη να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε ό,τι βρίσκουμε στο δρόμο μας ή μας φανερώνει το μέλλον. Αυτό το όνειρο δείχνει άτομα που παντρεύονται πόσο εύκολα ή δύσκολα προσαρμόζονται στο νέο τους ρόλο. 

Κακό όνειρο είναι αν δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο για το σπίτι μας. Άρα, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας  και την αυτοπεποίθησή μας.  Κάτι μας έχει φέρει σ’ αυτή την κατάσταση. Μεγάλο άγχος και πανικός μας διακατέχει. 

Αν το σπίτι μας έχει χαλάσει ή σκουριάσει σε κάποια σημεία δείχνει την ψυχική μας κατάσταση. Υπάρχουν ορισμένες πλευρές του εαυτού μας που τις έχουμε παραμελήσει. 

Αν βλέπουμε απέναντι ένα καλύτερο σπίτι και το θαυμάζουμε,  ενώ εμείς μένουμε σε καλύβα είναι η ζήλια που τρέφουμε για όσα οι άλλοι έχουν αποκτήσει κυριολεκτικά ή αλληγορικά σε σχέση με μας. Δείχνει τις μεγαλύτερες δυνάμεις οι δυνατότητες που έχουν οι άλλοι σε σχέση με μας και μας θυμίζει πόσο ψυχικά διαλυμένοι είμαστε. Μόνο ένα λυόμενο σπίτι στο όνειρο  θα μας βοηθούσε να προσαρμοστούμε εύκολα σε κάθε μέρος σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζει η ζωή μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες συναντούσαμε στο δρόμο μας χωρίς να ζηλεύουμε την τύχη των άλλων.  Αυτοπεποίθηση και χαρά έχουμε όταν βλέπουμε ότι εμείς μένουμε σε ανάκτορο και ο άλλος σε καλύβα. Η ερμηνεία είναι φανερή. Την γνωρίζει και ο πιο αδαής.

 

Το σπίτι στα όνειρά μας

22 σχόλια στο Το σπίτι στα όνειρά μας
 • Κυριακή, 4 Νοέμβριος 2018 στο 16:21
  Σύνδεσμος

  γεια σας βλεπω καιρο τωρα ενα ονειρο …………..που αφορα πατερα νεκρο και καινουριο σπιτι οτι ο πατερας μου μας δειχνει σπιτια με την μανα μου πουζει ……….μας δειχνει σπιτια που εχει βρει οστε να παμε να μινουμε εκει ολοι ……………… ο πατερας ειναι οπως ηταν καλα …………. μας δειχνει σπιτια που ειναι γιαπια ακομα μετα τα βλεπω ετιμα …………… τι ονειρα ειναι αυτα ??? κακα μαντατα ???

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 5 Νοέμβριος 2018 στο 09:46
   Σύνδεσμος

   Αλήτισσα ψυχή, το όνειρο δείχνει ότι είσαι ελεύθερη ψυχή και δεν σου αρέσει η μονιμότητα, ζεις κυριολεκτικά και μεταφορικά από εδώ και από εκεί. Το όνειρο δείχνει ότι πρέπει να ωριμάσεις κάποια στιγμή, να βρεις έναν μόνιμο προορισμό. Σου δείχνει ότι αφήνεις στη μέση κάποιες καταστάσεις, σε άλλες δεν κατοικείς. Πρέπει να δεις τι θέλεις από τη ζωή και να κατασταλάξεις σ’ αυτό. Επίσης, μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, διότι κάποτε θα τα βαρεθείς και θα τα αφήσεις στη μέση. Ο πατέρας σου σου ζητά από εκεί που βρίσκεται να σοβαρευτείς. Είχε εν ζωή τέτοια παράπονα; Φοβόταν για σένα, τι θα απογίνεις;.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 στο 16:17
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα σας!!! Παλι ειδα όνειρο με σπιτι. Αυτη τη φορα ειδα οτι βρήκα αλλο σπιτι να μετακομίσω κ το εκλεισα. Ημουν χαρούμενη γιατι το βρήκα τυχαία και σε τιμή που θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Ηταν ακριβως πανω στη θάλασσα κ ιδιοκτήτρια ηταν μια γυναίκα που μενει στη γειτονιά μου. Κάθε φορα που έμπαινα ανακάλυπτα κ μια νεα κραββατοκαμαρα. Ηταν ασπρο κ συζητούσα με την ιδιοκτήτρια αν θα παρει καποια πραγματα δικα της που είχε αφήσει.(τσάντες κυρίως κ κατι αλλα που δεν θυμαμαι τωρα) Της το ειπα αλλα απο μεσα μου σκεφτομουν οτι κ να μην τα παρει θα τα χώσω σε κανενα ντουλάπι. Εχει χώρο αρκετό….. και καθόμουν κ φανταζόμουν ποσο απλό και ωραιο θα το κανω.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 στο 10:51
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι σε περιμένει ένα όμορφο μέλλον, καλύτερο απ’ ό,τι το φαντάζεσαι. Η ζωή θα σε διδάξει πολλά. Έχεις να μάθεις πολλά. Θα αποκτήσεις εμπειρίες, θα πάρεις πρωτοβουλίες και θα διευκολύνεις περισσότερο τη ζωή σου. Θα μπορέσεις να την οικοδομήσεις στα δικά σου θέλω, φτάνει να μπορέσεις να το αποκτήσεις όταν έχεις την δύναμη να το κάνεις.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 στο 08:14
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι μετακόμισα σε ένα σπίτι προς βορρά ήταν . Ήταν μονοκατοικία και είχε φράκτη με μια πόρτα σαν εβγαινες. Κάτι έπρεπε να κάνω εκεί. Ήταν και μια κοπέλα μαζί μου. Τα δωμάτια ήταν μεγάλα χωρίς πολλά πράγματα και λευκά σε χρώμα. Σε μια στιγμή μεταφέρθηκα σε μια αυλή με γκαζόν και είδα την θεία και τον θείο μου να κάνουν ηλιοθεραπεία. Του είπα του θείου μου ότι θέλω να δω τα μάτια του και μόλις έβγαλα τα γυαλιά είδα κάτι παράξενο. Αντί να κρατώ τα Γιαλιά κράταγα μια τηλεόραση. Ήταν τόσο μαυρΑ…
  Τους είπα ότι μετακόμισα και τους περίμενα να έρθουν .μάλλον η περιοχή πρέπει να ήταν η βόρεια Ιταλία εκεί μένουν. Βγήκαμε έξω με την κοπέλα και συνάντησα δύο παιδιά .ο ένας τον έλεγαν Μιχάλη. Και μας είπε θέλετε να έρθετε μαζί μας,; Και η κοπέλα αυστηρώς απαντά όχι. Τους χαμογέλασα και τους αποχαιρέτησα. Υπήρχαν κάτι σκαλιά εκεί που βρισκόμασταν και εγώ κράταγα κάτι σαν σακουλάκι . Και έσταξε από το σακουλάκι μια λεκιδα από λάδι , λάδι πρέπει να ήταν .ήταν κίτρινο πράσινο.
  Τεσπά φύγαμε από εκεί και αποφάσισα να γυρίσω στο σπίτι. Εκεί είδα το φράκτη που σου αναφέρω στην αρχή. Πριν το δω είδα μια ανηφόρα και στην κορυφή ήταν τα σπίτια , σαν οικισμός. Είπα από μέσα μου χάθηκα και ξαφνικά βρέθηκα στην εξώπορτα του σπιτιού
  .ήθελα να κάνω. Ένα μπάνιο και πήγα στο δωμάτιο της κοπέλας. Το παράξενο και εδώ,δεν είχε πόρτα που να κλείνει το δωμάτιο της και αριστερά και δεξιά υπήρχαν δύο υποδοχές με πρίζα όπου έμπαιναν ένα είδους κινητού τηλεφώνου που από πάνω του το καθένα είχαν δύο κύκλους χωρίς να εφάπτονται στην οθόνη του κινητού. Έμοιαζαν σαν ρολόγια χωρίς δείκτες.
  Στο τέλος του ονείρου συνειδητοποίησα ότι ήταν όνειρο , αφού θυμήθηκα το πραγματικό μου σπίτι. Και έμεινα με την απορία γιατί είδα αυτό το σπίτι και έτσι ξύπνησα.
  ΗΡΩ

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 στο 10:05
   Σύνδεσμος

   Αυτό το σπίτι σε μεταφέρει σε ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο δεν θα καταφέρεις να δεις τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Έχεις κερδίσει μια πνευματικότητα την οποία σου την έχει μεταδώσει η βαθιά πίστη σου ή κάποιες ασκήσεις που πιθανόν κάνεις αυτογνωσίας, διαλογισμού κ.λ.π. Έχεις πιάσει συχνότητες που σε οδηγούν σε νέες καταστάσεις και βλέπεις εκ βαθέων τα πράγματα. Αυτό το όνειρο επίσης σε ενημερώνει ότι κάποιος πεθαίνει ή κάτι πεθαίνει ή κάποιος έχει πρόβλημα με το νόμο. Η επικοινωνία σου με τα άτομα αυτά θα είναι σύντομη. Κάτι θα μάθεις!

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 στο 10:27
    Σύνδεσμος

    Ο μιχάλης που είδα είναι πεθαμένος , τον είχα γνωρίσει όταν δουλευαμε παλιά σε ένα κλαμπ, η κοπέλα με απέτρεψε να πάω να φάω μαζί του .
    Μάλλον ο θείος μου έχω να δω περίπου 8 χρόνια . Νομίζω ότι είναι καλά αλλά μέσα του έχει σκοτεινιάσει. Λόγω τα μάτια του που τα είδα.
    Αλλά σε αυτό το σπίτι στο τέλος μου ήρθε ένα φόβος κάτι σαν απαγωγή .
    Μάλλον νοιώθω μοναξιά και η κοπέλα είναι η συμπεριφορά που βγάζω μερικές φορές προς τα έξω.
    Δεν ξέρω θα σε ενημερώσω στην εξέλιξη του ονείρου. Τι θα συμβεί σήμερα.
    ΗΡΩ

    Απάντηση
    • Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 στο 10:48
     Σύνδεσμος

     Έτσι όπως έγραψες τον Μιχάλη μου φάνηκε για πεθαμένος. Έτσι το ερμήνευσα, γι’ αυτό ανέφερα τον θάνατο. Η ερμηνεία δεν αλλάζει, αλλά προστίθεται η ερμηνεία που δίνεις.

     Απάντηση
 • Δευτέρα, 8 Οκτώβριος 2018 στο 12:01
  Σύνδεσμος

  Για το λήμμα σπιτι. Καλημερα Νεκταρία,καλη εβδομάδα. Ειδα οτι ειχα ενα παρα πολυ μεγαλο σπιτι. Εγω στεκόμουν στον κήπο,ειχε θάμνους πρασινάδα κ πισινα. Κι ελεγα ειναι πολυ μεγαλο και δε ξερω ολους τους χώρους,δε το θελω τοσο μεγαλο,θα το πουλήσω Το Μισο. Και μετα ημουν σ ενα άδειο στενόμακρο ασπρο δωμάτιο κι ελεγα αυτο θα το κανω σαλόνι

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 8 Οκτώβριος 2018 στο 12:17
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι δεν ζητάς την πολυτέλεια, ούτε θέλεις να πλουτίσεις. Είσαι μετριόφρων. Ζητάς αυτό που έχεις την δύναμη να το φροντίσεις με όλη σου την αγάπη. Το χλιδάτο σπίτι το νιώθεις ξένο, σε φοβίζει.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 στο 15:58
  Σύνδεσμος

  Δεν τα θυμάμαι όλα, αλλά ήμουν με τον Στέφανο στο γραφείο του και απ’ έξω από του θείου μου του Ηλία το σπιτι είχε κάσες με πράγματα από το σούπερ μαρκετ το ένα πάνω στο άλλο γεμάτο με πράγματα. Κάπου ήταν και μια Σοφία.

  Απάντηση
  • Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 στο 17:29
   Σύνδεσμος

   Βαθύ και λησμονημένο όνειρο. Είδες το αποτέλεσμα. Θα πεθάνει το κακό και θα προστεθούν νέες εμπειρίες. Ένα όνειρο τακτοποίησης επίσης, με βάση τη λογική, θα μπει γενικά η ζωή σου σε τάξη, αλλά πολλά από το παρελθόν θα πάνε στη λήθη.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 στο 12:33
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα κ παλι Νεκταρια!!!
  Σου γραφω ενα όνειρο που ειδε η μαμά μου σημερα κ ανησύχησε.
  Ειδε οτι βγήκε στο μπαλκονι της κ ειδε μια μπουλντόζα να γκρεμίζει το σπιτι ενός γείτονα. Την έβαλε ο ίδιος να το κάνει κ οταν τον ρώτησαν Γιατι ειπε για να φτιάξει καινούργιο να χωράει τα παιδιά του να μείνουν ολα μαζι εκει.
  Ειναι μεγάλος σε ηλικια κ εχει και εγγόνια.
  Τι μπορει να σημαίνει;;;

  Απάντηση
  • Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018 στο 10:15
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι θα αλλάξει η ζωή αυτού του ανθρώπου προς το καλύτερο. Δεν είναι θάνατος γιατί το ζήτησε ο ίδιος. Θάνατος θα ήταν μόνο αν αυτοκτονούσε ή δεν έκτιζε κάτι καινούριο. Όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι καλό.

   Απάντηση
 • Τρίτη, 7 Αύγουστος 2018 στο 18:01
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα Νεκταρια!!! ελπιζω να εισαι σε καποια παραλια κ ας μου απαντησεις Σεπτεμβρη….
  Ειδα ονειρο οτι ημουν στο προηγουμενο σπιτι που ειχα νοικιασμενο και ηταν ανακαινισμενο, υπερσυγχρονο, καθαρο κ πιο μεγαλο…. εκει καθοταν ατομα (οι νεοι ενοικιαστες) και ειχαν και δυο νεογεννητα μωρα. Εγω εκει εστιασα κ αυτο θυμαμαι. Καθως επισης κ το συναισθημα που ενιωσα και ηταν αισιοδοξια.ενιωθα ανετα, σα στο σπιτι μου κ ομορφα….
  Τι μπορει να σημαινει? (Δυο καταστασεις συμβαινουν στη ζωη μου αυτες τις μερες, οι δυο κολλητες μου κανανε εξωσωματικη και εγω γνωρισα καποιον που μου αρεσει) Μπορει να εχει σχεση καποιο απο τα δυο?

  Απάντηση
  • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 στο 10:58
   Σύνδεσμος

   Το απόγευμα προτιμώ την παραλία. Τα πρωινά ο ήλιος είναι δυνατός, ειδικά ο Ροδίτικος ήλιος χτυπάει κατακούτελα. Τον Σεπτέμβρη θα πάω διακοπές φέτος. Έχει σχέση με τις φίλες σου που έκαναν εξωσωματική. Θα πάνε καλά.

   Απάντηση
   • Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 στο 11:12
    Σύνδεσμος

    Ευχαριστώ παρα πολυ!!! Μακάρι να πανε ολα καλα!!!
    Καλα μπανια!!!

    Απάντηση
 • Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2018 στο 19:02
  Σύνδεσμος

  Ονειρεύτηκα οτι το αγόρι μου ήρθε μέσα στο σπίτι μου όπου μένω με τους γονείς μου. Αρχίσαμε τις ερωτικές περιπτύξεις στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου και εγώ τον είδα εντελώς γυμνό και φερόταν πρόστυχα. εγώ είχα βγάλει τα ρούχα μου αλλά όχι όλα.
  Ξαφνικά ήρθαν οι γονείς μου και η αδερφή μου στο σπίτι. Ένιωσα πανικό γιατί δεν ήξερα τι να πώ.
  Του είπα να κρυφτεί κάτω από την κρεβατοκαμαρα των γονιών μου όπως και έκανε. Όμως εγώ μίλησα στην μητέρα μου και τότε για να μη με φέρουν σε δύσκολη θέση έκαναν τα στραβά μάτια.
  Είπα στον δικό μου να βγεί να ντυθεί και τότε τον είδα εντελώς διαφορετικό. Είχε μια περίεργη έκφραση το πρόσωπο κάπως αλαζονικό όπως δεν το έχω δεί ποτέ. Με κοιτάζει και μου λέει
  «ένα άλλο τέτοιο θύμα θέλω να βρώ». Τότε εγώ του είπα πως νόμιζα πως η σχέση μας ήταν πολύ πιο σημαντική και εξάλλου ο ίδιος μου το είχε πει έτσι. Εκείνος με κοίταξε με ένα ύφος κάπως σκληρό κάπως απαθές κάπως απόμακρο έβαλε καποια ρούχα του αλλά όχι όλα και έφυγε από το σπίτι.
  Εγώ πηγαινοντας πίσω του και κρατώντας τα ρουχα του είδα την μητέρα μου να μου λέει να του πετάξω και τα υπόλοιπα ρούχα να μην έχει τίποτα να ζητάει. Και τότε ξύπνησα γεμάτη αγωνία. Τι να σημαίνει το όνειρο; δεν ήξερα που να γράψω για το όνειρο αυτό και έγραψα εδώ γιατί διαδραματίστηκε στο πατρικό μου σπίτι που δεν έχει έρθει ποτέ ο φίλος μου και επειδή όπως έχω διαβάσει το σπίτι μας είναι η ψυχή μας.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 στο 10:44
   Σύνδεσμος

   Είναι το αντίθετο. Όλα πάνε καλά στη σχέση σου. Εδώ αφορά το παρελθόν σου. Δείχνει ότι κανείς στο παρελθόν δεν σε έκανε ευτυχισμένη, όσο αυτός που ζεις μαζί του τώρα. Δείχνει ότι ανεβαίνετε πνευματική βαθμίδα. Σε λίγο καιρό θα βλέπεις να είστε μαζί στα όνειρα και όλα θα είναι εντάξει. Αν έβλεπες ότι όλα αυτά διαδραματίζονται στο σπίτι που ζεις τώρα θα σου έλεγα να χωρίσεις. Όλα αλλάζουν. Η νέα πνευματικότητα έφερε αυτή την αλαζονεία. Από εδώ και πέρα τα όνειρά σου θα έχουν άλλη μορφή.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 στο 17:39
  Σύνδεσμος

  καλησπερα είδα προχθές στον ύπνο μου ένα όνειρο που πολύ συχνά βλέπω κατά καιρούς . ότι μετακομίζω σε νέο σπίτι και το εξερευνώ και σκέφτομαι πως θα ζω εδώ τώρα πλέον που μενω σε νέο περιβάλλον ??? προχθές είδα λοιπόν πάλι ένα τέτοιο όνειρο ότι μετακομίσαμε σε άλλο σπίτι. είδα δυο μεγάλα δωμάτια το ένα μεγάλο με ένα σορό καθίσματα και έπιπλα. το άλλο κοιτάγαμε πως να το βολέψουμε ώστε να κοιμόμαστε. να βάλουμε τα κρεβάτια ώστε να το κάνουμε υπνοδωμάτιο. εγώ ζήταγα να είμαι μονη να μην κοιμάμαι με τους γονείς μου. αυτοί αντιδρούσαν . είχε το δωμάτιο αυτό παράθυρα ανοικτά κι έμπαινε ήλιος. μου έκανε εντύπωση τα πολλά έπιπλα που είχε μέσα εδώ κι εκεί κι αναγνώρισα κι δυο καναπέδες δικούς μας που ήδη έχουμε πραγματικά. τι μπορεί να σημαίνει αυτό ??? τι θέλει να πει το υποσυνείδητο μου ??? ο ένας γονιος δε ζει πλέον εδώ και χρονια τώρα. ευχαριστω 🙂

  Απάντηση
  • Σάββατο, 19 Μάιος 2018 στο 11:41
   Σύνδεσμος

   Ξέρω Μοναξιά από τη συζήτηση που είχαμε στην κουβεντούλα τι έχεις περάσει. Άρα, ζητάς να μετακομίσεις από εκεί, να αλλάξεις περιβάλλον. Πνίγεσαι. Ακόμη κι αν το πετύχεις δεν θα καταφέρεις να αλλάξεις ζωή. Κάτι θα σε συνδέει μ’ αυτή τη ζωή. Ακόμη κι αν ανεξαρτητοποιηθείς δεν θα καταφέρεις να γιατρευτείς. Είναι το πρόβλημα βαθύ.

   Απάντηση
   • Κυριακή, 20 Μάιος 2018 στο 21:25
    Σύνδεσμος

    ετσι ειναι καλη μου νεκταρια ………………………………. 🙁 🙁 🙁

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο