Το σπίτι στα όνειρά μας έχει ουσιαστική σημασία και αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων. Όταν το δεις όπως πραγματικά είναι, είναι πολύ σημαντικό, διότι σε καλύπτει απόλυτα.  Είναι το μέρος που αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο και όλους τους τομείς.  Επίσης συμβολίζει την ύπαρξη και την προσωπικότητά μας, διότι ζούμε σ’ αυτό, είμαστε ένα μ’ αυτό.

Όσο προστίθενται νέοι τομείς στη ζωή μας προστίθενται νέα δωμάτια. Άλλα είναι με κλειστή και άλλα με ανοιχτή πόρτα.  Αυτά που είναι με ανοιχτή πόρτα πρέπει να τα εξερευνήσουμε, για τα άλλα δεν ήρθε ακόμα ο καιρός.  Είναι οι νέες γνώσεις που αποκομίζουμε κάθε φορά που εξερευνούμε αυτό το σπίτι. Αν δούμε κάποιο άλλο σπίτι, δηλώνει ότι θα θέλαμε να είχαμε μια άλλη φωλιά, μια άλλη προσωπική στέγη, διότι η δική μας είναι άβολη. Ζηλεύουμε τη ζωή κάποιου άλλου. Είναι το μέρος που μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, να περπατήσεις ξυπόλυτος, να είσαι γυμνός, να φορέσεις παντόφλες, να είσαι πιο άνετα. Είναι ο προσωπικός σου χώρος που περνάς πολλές ώρες σ’ αυτόν.

Το σπίτι είναι η ψυχή μας. Εκεί που ανήκουμε.  Δείχνει την ασφάλεια.  Επίσης, το σπίτι μας υπενθυμίζει στο όνειρο ότι υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσουμε. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτή τη στιγμή θέλετε να παντρευτείτε, να δημιουργήσετε οικογένεια. Για να πετύχει,  πρέπει να μπαίνει  το φως του ήλιου μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα  ή να είναι ανοιχτά τα δωμάτια και οι τοίχοι να έχουν χαρούμενα χρώματα. Τα βάζα να είναι γεμάτα λουλούδια. Το κρεβάτι στρωμένο. Θυμηθείτε λοιπόν πως βρήκατε αυτό το σπίτι γεμάτο πράγματα, άδειο; Και η επίπλωση κανονική; Μήπως το σπίτι είναι αφιλόξενο; Μήπως σκέφτεστε να κάνετε μετακόμιση ή ανακαίνιση; Άρα, όλα εξαρτώνται από την εικόνα αυτού του σπιτιού. Αν ανακαλύψετε ένα νέο δωμάτιο, που δεν ξέρατε την ύπαρξή του,  σημαίνει ότι κάνετε νέες ανακαλύψεις στη ζωή σας, στον εαυτό σας, στον τρόπο που ενεργείτε, που σκέφτεστε. Το σπουδαιότερο είναι,  ότι ξεκινάτε ένα νέο σχέδιο, παίρνετε μια  νέα σημαντική απόφαση για τη ζωή σας και θα πετύχει ανάλογα με τη μορφή που θα δείτε το σπίτι σας. Άτομα με κατάθλιψη, άτομα που παραμελούν τον εαυτό τους  μπορεί να δουν το σπίτι τους γεμάτο σκουπίδια, βρώμικο  και παντού να υπάρχουν ιστοί από αράχνες. Ακόμη και κατσαρίδες.

Ο χώρος του σπιτιού είναι τις περισσότερες φορές η ψυχή μας, η οποία μας υποδεικνύει πως πάνε τα πράγματα.
Αν είδες κρεβατοκάμαρα είναι η σχέση σου ή ο προσωπικός σου χώρος,  αν ήταν σαλόνι, οι συναναστροφές σου με τους ανθρώπους και γενικά η οικογένεια. Αν ήταν χώρος με χρηματοκιβώτιο, είναι τα οικονομικά σου. Αν ήταν κουζίνα δηλώνει το χώρο της εργασίας ή της διατροφής, αν υπάρχει βέβαια τραπεζαρία μέσα σ’ αυτή. Αν ήταν χολ, σημαίνει αναμονή και στασιμότητα,  επίσης δηλώνει τον εξωτερικό σου εαυτό. Αν είναι αποθήκη, πατάρι ή σοφίτα αφορά το παρελθόν σου, τις αναμνήσεις σου και οτιδήποτε κρύβεις. Αν δεν θυμάσαι ποιος χώρος ήταν, δηλώνει ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποιος τομέας είναι, διότι αφορούν το μέλλον. Το υπόγειο είναι το σημείο που σου χαλά την ψυχολογία και σε ρίχνει έναν όροφο κάτω.  Ο δεύτερος όροφος δηλώνει ότι το άτομο ανεβαίνει ψυχολογικά. Το μπάνιο είναι το μέρος της κάθαρσης και της απελευθέρωσης.
Αν έδιωξες κάποιους απ’ αυτά τα δωμάτια σημαίνει ότι θα αρνηθείς να αναλάβεις αυτές τις εκκρεμότητες. Αν έφυγαν μόνοι τους δηλώνει ότι θα καταφέρουν να φύγουν μόλις τις περατώσεις ή δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. Αν σπάσει κάποιο τζάμι σημαίνει εισχώρηση κάποιου με το ζόρι. Όταν το ανακαινίζεις δηλώνει ότι αλλάζεις πορεία και όταν το καθαρίζεις ή το απολυμαίνεις είναι ανάλογη η εξήγηση βγάζοντας το παρελθόν, σαν να απέκτησες καινούρια ψυχή. Όταν το ληστεύουν αν δεν είναι βιώμα ή φοβία,  δηλώνει ότι κάποιοι μας κατασκοπεύουν ή θέλουν να μας κλέψουν τις ιδέες, εισχωρούν σ΄ αυτό κρυφά, με τη βία,   για να μας κάνουν κακό.

Το παλιό σπίτι μας, το πατρικό μας, αναφέρεται στο παρελθόν μας.

Το υπαίθριο σπίτι χωρίς τοίχους και δωμάτια,  δηλώνει ένα εξωστρεφή άτομο. Που κάθε τι είναι σπίτι του. Συμβιβάζεται με όλα και είναι εύκολος στη διαμονή του.  Το ίδιο ισχύει και με το σπίτι που δεν έχει τοίχους, αλλά τζαμαρίες και απ’ έξω κάποιος μπορεί να δει το περιεχόμενο αυτού του σπιτιού.  Αντίθετο είναι αν έχει φιμέ τζάμια. Το άτομο απομονώνεται και φοβάται να βγει. Βλέπει τι γίνεται έξω, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον δει. Με λίγα λόγια, το σπίτι καθορίζει πώς αισθάνεται. Αυτό είναι σχετικό, γι’ αυτό πάντα δεν βλέπουμε το αληθινό μας σπίτι. Αν δεν έχει παράθυρα το άτομο δεν θέλει να ξέρει τίποτα ή να βλέπει τίποτα. Έχει απομονωθεί.

Ένα φωτεινό και καθαρό σπίτι δηλώνει άψογη ψυχολογική κατάσταση και αρμονική οικογενειακή ζωή.

Αντίθετα ένα κόκκινο σπίτι δηλώνει συναγερμό!!! 

Το βρώμικο και ατακτοποίητο σπίτι δηλώνει βασανισμένη ψυχή που οδεύει προς την κατάθλιψη.

Ναι, πράγματι  το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας.

Κατά μία άλλη άποψη το ρετιρέ είναι το κεφάλι και το υπόγειο τα πόδια. Οι άλλοι όροφοι αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο σώμα και τη λειτουργία αυτού. Οι σκάλες είναι το μέσο που συνδέει αυτές τις καταστάσεις και τα επίπεδα του σπιτιού. Αυτή η άποψη δεν είναι δική μου. Απλά την έχω ακούσει και την  αναφέρω.  Δεν ξέρω πόσο ευσταθεί. 

Αν το σπίτι μας είναι έτοιμο να γκρεμιστεί δείχνει ότι ο οργανισμός μας έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο αν καταρρέει το μπαλκόνι, η οροφή ή γκρεμίζονται τα θεμέλια του σπιτιού ή μια βασική κολόνα. Άρα, είναι η κατάρρευση της ζωής και των ηθικών μας αρχών, η αλλαγή στη συμπεριφορά μας με την ακραία της μορφή ή η διάλυση του ψυχικού μας κόσμου. Επίσης,  είναι μια ασθένεια που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί ή ένας σεισμός με όνειρο συγχρονικότητας.  Αν καταρρεύσει η κουζίνα θα απολυθούμε από την εργασία μας  ή θα αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες προς το χειρότερο,  που θα ζημιώσουν τη σιλουέτα μας. Αν καταρρέει η κρεβατοκάμαρη θα χωρίσουμε ή θα χάσουμε την ηρεμία μας ή κάναμε λάθος αξιολόγηση στην σεξουαλικότητα.  κ.λ.π.

Το πιο καλό όνειρο είναι να κάνουμε  μια γενική καθαριότητα και μια τακτοποίηση στο σπίτι μας. Άρα να σκεφτούμε σωστά και να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, τις αποφάσεις, και να αξιοποιήσουμε σωστά το χρόνο που μας απομένει για όλα αυτά. Πρέπει επίσης να απαλλαγούμε από τον παλιό τρόπο σκέψης που μας έφερε στο σημείο να είμαστε  σε άσχημη κατάσταση και να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα του εαυτού μας. 

Αν έχουμε συγκάτοικο και βλέπουμε ότι μένουμε μόνοι αυτό δείχνει ότι ζητάμε την ανεξαρτησία μας ή αισθανόμαστε μόνοι είτε υπάρχει είτε όχι είναι το ίδιο. Πάλι λείπει.  Αν όμως ζούμε μόνοι και βλέπουμε ότι έχουμε συγκάτοικο είναι η κατάσταση που θέλουμε σχέση. Νιώθουμε μόνοι και ζητάμε σύντροφο. 

Αν δούμε ένα  ερειπωμένο σπίτι  είναι ο παλιός μας εαυτός, το κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε πετάξει για να γίνουμε κάτι άλλο. Κάποιες στιγμές αυτό το κομμάτι επανέρχεται και μας θυμίζει ότι κάποτε ήταν μέρος της ζωής μας και τώρα το έχουμε απαρνηθεί για να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Άρα, θυμόμαστε τον παλιό μας εαυτό, τις αδυναμίες μας, τα πάθη μας και ξυπνούν σαν φαντάσματα, αν είναι στοιχειωμένο αυτό το σπίτι, για να μας υπενθυμίζουν πόσο έχουμε αλλάξει. Ναι, μια παλιά γνωριμία που συναντήσαμε ή κάτι από το παρελθόν μας θυμίζει ποιοι ήμασταν, και ποιοι γίναμε τώρα.

Ένα σύγχρονο σπίτι μας ζητά να εκσυχρονιστούμε και να αλλάξουμε τις σκουριασμένες μας ιδέες. 

Αν ονειρευτούμε ότι κατοικούμε ή θα κατοικήσουμε σε  ένα καινούριο σπίτι σημαίνει ότι θα παντρευτούμε ή θα κάνουμε μια νέα σχέση ή θα αποκτήσουμε παιδί που τόσο επιθυμούμε. Δηλαδή  μπαίνουμε σε μια νέα φάση στη ζωή μας. Διανύουμε μια νέα περίοδο στη ζωή μας. Τα καταφέραμε!!! 

Αν δούμε ότι εξαφανίστηκε το σπίτι μας δείχνει ότι κάπου έχουμε χαθεί, νιώθουμε χαμένοι χωρίς προσανατολισμό εξαιτίας μιας κατάστασης που μας έχει κάνει να χάσουμε τα πάντα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αν βλέπουμε μετά από μία περιπλάνηση το σπίτι μας από μακριά δείχνει ότι καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας και νιώθουμε ασφάλεια και ζεστασιά μ’ αυτό, διότι ξέρουμε ότι κάναμε τη σωστή κίνηση και επετεύχθη ένα υπέροχο αποτέλεσμα που καταφέραμε μετά από αγώνα. Το ίδιο αν νιώθουμε ένα ξένο σπίτι είναι  δικό μας.  Αυτό δείχνει ότι θα νιώσουμε άνετα σαν στο σπίτι μας, διότι έχουμε δύναμη να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε ό,τι βρίσκουμε στο δρόμο μας ή μας φανερώνει το μέλλον. Αυτό το όνειρο δείχνει άτομα που παντρεύονται πόσο εύκολα ή δύσκολα προσαρμόζονται στο νέο τους ρόλο. 

Κακό όνειρο είναι αν δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο για το σπίτι μας. Άρα, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας  και την αυτοπεποίθησή μας.  Κάτι μας έχει φέρει σ’ αυτή την κατάσταση. Μεγάλο άγχος και πανικός μας διακατέχει. 

Αν το σπίτι μας έχει χαλάσει ή σκουριάσει σε κάποια σημεία δείχνει την ψυχική μας κατάσταση. Υπάρχουν ορισμένες πλευρές του εαυτού μας που τις έχουμε παραμελήσει. 

Αν βλέπουμε απέναντι ένα καλύτερο σπίτι και το θαυμάζουμε,  ενώ εμείς μένουμε σε καλύβα είναι η ζήλια που τρέφουμε για όσα οι άλλοι έχουν αποκτήσει κυριολεκτικά ή αλληγορικά σε σχέση με μας. Δείχνει τις μεγαλύτερες δυνάμεις οι δυνατότητες που έχουν οι άλλοι σε σχέση με μας και μας θυμίζει πόσο ψυχικά διαλυμένοι είμαστε. Μόνο ένα λυόμενο σπίτι στο όνειρο  θα μας βοηθούσε να προσαρμοστούμε εύκολα σε κάθε μέρος σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζει η ζωή μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες συναντούσαμε στο δρόμο μας χωρίς να ζηλεύουμε την τύχη των άλλων.  Αυτοπεποίθηση και χαρά έχουμε όταν βλέπουμε ότι εμείς μένουμε σε ανάκτορο και ο άλλος σε καλύβα. Η ερμηνεία είναι φανερή. Την γνωρίζει και ο πιο αδαής.

 

Το σπίτι στα όνειρά μας

29 σχόλια στο Το σπίτι στα όνειρά μας
 • Δευτέρα, 7 Ιανουάριος 2019 στο 18:38
  Σύνδεσμος

  Πριν 2 βδομάδες καταχωρησα ένα όνειρο και ακόμα δεν μ απαντησατε

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 7 Ιανουάριος 2019 στο 18:35
  Σύνδεσμος

  Εδώ κ 2 βδομάδες καταχώρησα ένα όνειρο που είδα αλλά ακόμα απάντηση δεν πήρα

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 στο 12:43
  Σύνδεσμος

  Γειά σας σημερα πήγα στο σπίτι σε μια κοπέλας που ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό μου άνοιξε την πόρτα κ μ λέει καλώς τον… Μετά η μάμα της που στην πραγματικότητα δν με ξέρει μ λέει γειά σ Χρήστο κ μου προσφερει τηγανιτές πατάτες τι σημαίνει;

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 στο 12:36
  Σύνδεσμος

  Γειά σας είδα ότι πήγα στο σπίτι της κοπέλας που ενδιαφέρομαι εδώ κ καιρό μ άνοιξε την πόρτα κ μ λέει καλώς τον με ένα σχετικά χαρούμενο βλέμμα… Μετά η μάμα της που δν με ξέρει στην πραγματικότητα μ λέει γειά σ Χρήστο κ μου προσφέρει ένα πιάτο μ τηγανιτές πατάτες τι σημαίνει αυτό;

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο