Είναι τα αυτοκαταστροφικά όνειρα που βλέπει ένα άτομο που πάσχει μ’ αυτό το σύνδρομο. Επινοεί  ασθένειες στον εαυτό του, προχωρά στη λήψη ακατάλληλων  φάρμακων ή σκευασμάτων για να αρρωστήσει ή αυτοτραυματίζεται. Αυτά τα άτομα μ’ αυτή τη νοητική διαταραχή παίρνουν ιδέες από τα όνειρά τους, που είναι ανάλογα  και ενεργούν με τον τρόπο αυτό στην πραγματικότητα, με μοναδικό σκοπό να ασχοληθούν οι άλλοι μαζί του.  Βλέπουν λοιπόν ότι κόβουν τις φλέβες τους με μαχαίρι, σφάζονται, πέφτουν στις ρόδες του αυτοκινήτου, βάζουν φωτιά και αυτοπυρπολούνται.  Το άτομο, όταν βρει αυτές τις ιδέες καταπληκτικές τις εφαρμόζει για να το λυπηθούν και να ασχοληθούν μαζί του.

 

  Το άτομο με σύνδρομο Μινχάουζεν επιζητά συνεχώς την προσοχή και τη φροντίδα των άλλων (κυρίως γιατί στερήθηκε τη συναισθηματική πληρότητα στην παιδική του ηλικία) και δε διστάζει να προβεί ακόμα και σε ενέργειες αυτοτραυματισμού. Αυτό είναι επικινδυνο όταν κάνει τόσο κακό στον εαυτό του, όταν φτάσει σε σημείο  που δεν υπάρχει γιατρειά.

Μια αντίθετη περίπτωση αυτής της διαταραχής είναι ο κατά φαντασίαν ασθενής. Αυτός δεν επινοεί ασθένειες, απλά φοβάται τις ασθένειες, δεν εμπιστεύεται τους γιατρούς που του λένε ότι είναι καλά. Πιστεύει ότι του κρύβουν την αλήθεια. Είναι άλλη περίπτωση, εντελώς διαφορετική.

Τα όνειρα του συνδρόμου Μινχάουζεν

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
  • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
  • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
  • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
  • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
  • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
  • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
  • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.