Υπάρχουν δύο ειδών όνειρα, που έχουν σχέση με τα αυτοκίνητα. Αυτά που αφορούν το πραγματικό μας αυτοκίνητο και αυτά που αφορούν την πορεία της ζωής μας. Τα πρώτα όνειρα ανήκουν τα όνειρα επιθυμίας, ότι αγαπάμε αυτό το αυτοκίνητο. Είμαστε περήφανοι που το έχουμε. Φοβόμαστε μην το γδάρουν, μην το κλέψουν, μήπως δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε  για να το κυκλοφορήσουμε κ.λ.π. Όνειρο στέρησης όταν δεν έχουμε αυτοκίνητο, αλλά για να ισχύει αυτό μπαίνουμε μέσα με λαχτάρα και δεν θέλουμε να βγούμε.

Όμως η πιο πολύπλοκη ερμηνεία είναι όταν οδηγούμε αυτοκίνητο και έχει την ερμηνεία της πορείας στη ζωή μας. Καταρχήν το μαύρο αυτοκίνητο όποιος το δει και δεν έχει τέτοιο, σημαίνει στεναχώρια, απογοήτευση. Όταν όμως δει ότι είναι με το ταίρι του μέσα σ’ αυτό θα χωρίσουν ή δεν θα τα φτιάξουν ποτέ, αυτός έχει άλλη. Όταν κάποιος νεκρός οδηγεί μαύρο αυτοκίνητο και δεν υπάρχει άλλος ζωντανός μέσα,  πρέπει να δούμε νερό ή να τον πείσουμε να σταματήσει ή να καλέσουμε την τροχαία να του δώσει κλήση, αλλιώς είναι ο θάνατός μας, όταν καταφέρει να μας πάρει. Όταν υπάρχει ζωντανό άτομο μαζί μας θα αρρωστήσουμε απλώς, αλλά δεν θα πεθάνουμε. Αν δούμε νερό θα επιστρέψουμε στη ζωή με ασφάλεια, το ίδιο αν δούμε αίμα και φάρο φωτεινό έξω από το αυτοκίνητο. Πολλές φορές έχει την ανάγκη το άτομο να αγκαλιάσει για τελευταία φορά τον νεκρό του, γι’ αυτό υπάρχουν τα όνειρα επιστροφής, ώστε να κάνει χωρίς δυσκολία το όνειρο του πραγματικότητα. Ό,τι διαδραματίζεται σε ένα άσπρο αυτοκίνητο δηλώνει ότι θα αργήσει να γίνει. Στο κόκκινο αυτό  θα γίνει σύντομα. Όταν δεις διαφορετικό τον εαυτό σου, δηλώνει ότι το ταίρι σου θα σε ήθελε μια άλλη, άρα, δεν θέλει εσένα. Πιθανόν, έχει ερωμένη και διατηρεί και σχέση μαζί σου. Όταν το αυτοκίνητο σταματάει, είναι μια στάσιμη κατάσταση που δεν προχωράει. Όταν το άτομο οδηγεί με την πρώην του συντροφιά, σημαίνει ότι θα τα ξαναφτιάξουν. Όταν η μπροστινή θέση είναι κενή και κάθεται πίσω το άτομο, θα γίνει σχέση, αλλά όχι τώρα. Όταν μιλάει στο κινητό με άλλο θα χωρίσουν. Όμως, όταν εμφανιστεί ξαφνικά, θα ξεπεράσει τον πρώην και θα τα φτιάξει μ’ αυτόν. Όταν κυκλοφορούν με δύο αυτοκίνητα είναι μια σχέση που υφίσταται και δεν υφίσταται παράλληλα. Ζουν μαζί από συνήθεια. Ό καθένας λειτουργεί μόνος του.  Το ίδιο ισχύει αν οδηγεί μόνος του. Είναι προς το παρόν μόνος. Όταν τρέχει ενεργεί γρήγορα, δεν σκέφτεται τι κάνει. Όταν πηγαίνει αργά, είναι αργόστροφος. Όταν πηγαίνει κανονικά, ξέρει τι κάνει. Όταν χάνει το δρόμο, και τρακάρει το αυτοκίνητο, το παρκάρει, το σπάει, είναι άσχημες καταστάσεις. Όταν το σπάσει οικιοθελώς ή παίρνει ναρκωτικά ή αυτοκτονεί ή πιο ήπια θέλει να αλλάξει ζωή. Καταστρέφει τον εαυτό του για να πονέσει κάποιον που τον πλήγωσε.  Το ίδιο ισχύει αν του βάλει ο ίδιος φωτιά. Όταν βγάλει τις ρόδες, δηλώνει ότι ακινητοποιεί οικιοθελώς, δεν θέλει άλλη περιπέτεια, αποξενώνεται το άτομο. Όταν κάποιος οδηγεί ένα αυτοκίνητο και κάθονται μαζί δύο άνδρες ή είναι ομοφυλόφιλος ή ζητά ένα φίλο, έναν που θα τον βοηθήσει να πορευτεί, έναν καθοδηγητή. Όταν χάσει τα κλειδιά είναι η ανέλπιδα προσπάθεια να βρει τη δύναμη να το βάλει μπροστά.

Υπάρχουν χιλιάδες ερμηνείες για το αυτοκίνητο. Το χειρότερο είναι όταν οδηγεί κάποιος και ο συνεπιβάτης ή ο οδηγός γίνεται διάφανος ή χάνεται. Τότε χάνεται η πραγματική επαφή των ατόμων. Όταν κάποιος βάλει με το ζόρι στο αυτοκίνητό του μια κοπέλα σημαίνει ότι την θέλει με τη βία στη ζωή του. Όταν την βιάζει μέσα σ’ αυτό είναι τις περισσότερες φορές ένα όνειρο που δείχνει πόσο πιέζεται το άτομο να ζει σε μια σχέση που δεν τον γεμίζει πια. Όταν βάλει στο πορτ μπαγκαζ πράγματα,  σημαίνει ότι είναι τα σημαντικά για να προχωρήσει στη ζωή. Αν υπάρχει  χαρτί στο παρμπρίζ δείχνει ότι είναι ερωτευμένος ή φοβάται την τροχαία.  Όταν είναι με την αγαπημένη του μέσα στο αυτοκίνητο  και γίνει ατύχημα θα χωρίσουν, όπως κι όταν πέσουν στο γκρεμό. Χειρότερο είναι, αν στην πορεία της  διαδρομής, εκείνη ανοίξει την πόρτα και φύγει. Σημαίνει εγκατάλειψη. Όταν δει ηλιοβασίλεμα έξω σημαίνει ότι ως εδώ ήταν αυτή η σχέση. Αν ο δρόμος έχει εμπόδια δηλώνει ότι εμποδίζεται αυτή η σχέση. Αν τρώνε μέσα στο αυτοκίνητο ή βλέπουν αυτά που αγόρασαν, τους ενδιαφέρει η υλική ζωή και αφήνουν την αγάπη σε τελευταία μοίρα.  Αν ασχολούνται με τα κινητά τους,  δηλώνει ότι διατηρούν τη σχέση αυτή, αλλά δεν τους απασχολεί. Ο καθένας κάνει τη ζωή του. Καλό όνειρο είναι όταν κάνουν έρωτα ή φιλιούνται μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα της αυγής. Τότε ξεκινάει μια νέα αγάπη. Αν δεν αναγνωρίσουμε πρόσωπο, αφορά το μέλλον.  Δεν τον γνωρίσαμε ακόμα, το ίδιο αν είναι θολό το πρόσωπο.   Αν το άτομο βλέπει αρχαία έξω δηλώνει ότι αυτή η σχέση αφορά το παρελθόν. Ίσχυε στο παρελθόν και θα ξαναγυρίσει ή θα μάθουμε νέα του.  Αν βλέπει τάφους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου σημαίνει ότι τελειώνει εδώ. Επίσης, κακό είναι να έχει τελειώσει η βενζίνη, να έχουν φθαρθεί τα λάστιχα, να έχει βλάβη, να πυροβολεί κάποιος προς το αυτοκίνητο αυτό.  Τέλος, είναι άσχημο το άτομο που μας ενδιαφέρει να είναι μόνο του στο αυτοκίνητο και να τον κυνηγάμε να μας βάλει μέσα. Κακό είναι όταν η ομίχλη κλείνει την ορατότητα. Αλλά τέλος, καλό είναι όταν μας καλέσει κάποιος στο αυτοκίνητό του ενώ μας κυνηγάνε. Κακό μπορεί να γίνει αν αυτό δεν ήταν η σωτηρία μας, αλλά μια εισχώρηση στην παγίδα.

Γενικά, πολλές φορές βλέπουμε κι ας μην ξέρουμε να οδηγούμε ότι οδηγούμε μια χαρά και φτάνουμε στον προορισμό μας. Δεν είναι πάντα ειδικό όνειρο. Διαβάζοντας το κείμενο θα καταλάβετε την ερμηνεία. Το πιο κακό όνειρο είναι να κάψουν το αυτοκίνητο, να το λεηλατήσουν, να μας βάλουν φωτιά ενώ είμαστε μέσα, να μας βγάλουν με τη βία έξω.

Όταν κάτι δεν σε σκοτώνει  σε κάνει πιο δυνατό.

Αφιερωμένο στην  φίλη μου Eagle*  που το ζήτησε.

*Αετέ, ό,τι άλλη απορία έχεις  για τα αυτοκίνητα θα την γράψεις κάτω από το άρθρο, διότι είναι αδύνατον να σκεφτώ όλες τις περιπτώσεις.

Τα αυτοκίνητα στον ονειρικό κόσμο

102 σχόλια στο Τα αυτοκίνητα στον ονειρικό κόσμο
 • Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 στο 07:57
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα . Είδα ότι έβαλα νερό απ τη βρίσει σε ένα ποτήρι κ όταν πήγα ν πιο νερό είδα πως είχε μέσα μικρά ζωύφια κ πήγα κ το έδειξα στον άντρα μ.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 στο 05:00
  Σύνδεσμος

  Είδα ονειρο την πεθαμένη γιαγιά μου ότι ειναι ζωντανή άρρωστη και πέθαινε…πήγα να την δω κάτω από το σπίτι της και όταν έφυγα ήμουν με τον πατέρα μου οδηγο την μητέρα μου συνοδηγό και εγώ πίσω και ο πατερας μου έτρεχε και του ελεγα να πηγαίνει πιο σιγά..τι σημαίνει όλο αυτό;

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 στο 21:55
  Σύνδεσμος

  Είδα όνειρο πως το αυτοκίνητο μου ήταν τρακαρισμένο και έμοιαζε σαν να είχε συμπιεστεί από κάτω και έμοιαζε ο ουρανός του να είχε καμπουριασει , σαν c περίπου αλλά στεκόταν κανονικά στον δρόμο , το είχε πάρει λέει ένας συνάδελφος και μου το τράκαρε , Σπύρος το όνομα του , εγώ όταν το είδα έπαθα φρίκη , δεν γνώριζα καν ότι το είχε πάρει , τι μπορεί να σημαίνει ;

  Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Μάρτιος 2019 στο 23:08
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα… Το είδα ξημερώματα Παρασκευής… Είχα βάλει μπροστά το αυτοκίνητο αλλά βγήκα από το αμάξι μου για να τακτοποιήσω πίσω στο κάθισμα κάποια πράγματα…. Όπου μόλις κλείνω τη πόρτα φεύγει το αμάξι χωρίς οδηγό … Εγώ τρέχω να προλάβω ,αλλά η κατάσταση μου τώρα έγκυος και με αποκόλληση δεν μου επιτρέπει να τρεξω τόσο ώστε να το φτάσω… Ξύπνησα από το όνειρο… Το αμάξι είναι καινούργιο και χρώμα λευκό!

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 7 Μάρτιος 2019 στο 10:55
  Σύνδεσμος

  Ειδα στον υπνο μου οτι μιλουσα με τον πεθαμενο πατερα μου για το σπιτι/μαγαζι που νοικιασαν με τη ζωντανη μητερα μου και ενω μιλουσαμε την βλεπω σε ενα ροζ αμαξι να οδηγει.μετα σταματησε και βγηκε εξω να μου πει λεπτομεριες για το ενοικιο
  Εκει παρατηρησα οτι το ποδι της το δεξι ηταν χτυπημενο στην γαμπα αλλα δεν φαινοταν να την νοιαζει
  Εχω αναστατωθει πολυ με αυτο το ονειρο..

  Απάντηση
 • Κυριακή, 3 Φεβρουάριος 2019 στο 10:44
  Σύνδεσμος

  Νεκταρία καλημέρα, εύχομαι κάθε καλό για την χρονιά που έχει ξεκινήσει. Το όνειρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ. Είδα πως είχα τέσσερα ετεροθαλή αδέλφια (στη πραγματική ζωή δεν έχω αδέλφια), μας είχαν απαγάγει και μας κρατούσαν σε ένα σπίτι. Ο πιο μικρός αδελφός που ήταν πολύ έξυπνος και μου έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη σκέφθηκε ένα πολύ έξυπνο σχέδιο για να δραπετεύσουμε. Αποδράσαμε ανεβαίνοντας με ταχύτητα φωτός μια ξύλινη σκάλα και βρεθήκαμε σε ένα προαύλιο χώρο, τότε εμφανίστηκε μια χρυσή λιμουζίνα που είχε κόκκινους προφυλακτήρες και ήταν στολισμένη με κόκκινες κορδέλες, την οδηγούσε μια νεράιδα που είχε για συνοδηγό ένα ξωτικό. Η λιμουζίνα πριν σταματήσει έκανε τον γύρω του προαυλίου και μετά βγήκε η νεράιδα λέγοντας πως ήθελε να συλλάβει έναν από τους απαγωγείς για να τον ανακρίνει, τον είχε μάλιστα δεμένο, και αφού απέσπασε τις πληροφορίες που ήθελε μπορούσαμε να φύγουμε. Εκείνη τη στιγμή από ατύχημα εκτοξεύθηκαν τρία μικρά βελάκια και πλήγωσαν τον μικρό αδελφό σε τρία σημεία, είδα μάλιστα και λίγο αίμα. Εγώ στεναχωρήθηκα πολύ αλλά η νεράιδα μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέμαι γιατί θα γίνει καλά και πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Τότε μπήκαμε όλοι στην λιμουζίνα και φύγαμε. Ελπίζω να μπορέσεις να με βοηθήσεις στην εξήγηση. Σ’ ευχαριστώ πολύ.

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 στο 06:58
  Σύνδεσμος

  Καλη σας μερα! Διάβαζα το άρθρο σας τα αυτοκίνητα στον ονειρικό κοσμο προσπαθώντας να δωσω μια εξήγηση σε ενα ονειρο που ειδα σημερα το πρωι αλλα θα ηθελα και τη βοήθεια σας. Ειδα το νεκρό πατέρα μου να ναι στην αυλή του σπιτιού μας και να πλένει ρίχνοντας πολυ νερο. Δεν ηταν ιδιαίτερα κεφάτος. Σοβαρη ηταν η όψη του θα έλεγα. Συγχρόνως ειδα οτι κ εγω έβαζα πληντυριο και έριχνα ολο το νερο απο το ξέβγαλμα έξω στην αυλή. Μετα απο αυτα αφου ειχαμε τελειωσει τις δουλειές ειδα οτι ηρθε με το αυτοκίνητο του στο οποιο επάνω είχε τοποθετήσει τη βάρκα που πήγαινε για ψάρεμα όσο ζούσε ( πωλήθηκαν κ τα δυο μετα το θάνατο του) με έβαλε μεσα και φυγαμε. Τον ρωτησα ποσο να πιάνει η βάρκα του τωρα αν τη πουλάγαμε γιατι ειναι παλια κ μου απαντησε οτι δε θελει να την πουλήσει. Αυτα. Εχω αγχωθεί αρκετα γιατι θα κανω εξωσωματική λογω σοβαρού προβλήματος στο σπερμα του συζύγου και μου εχει καρφωθεί η ιδέα οτι θα με βλάψουν οι ορμόνες. Και τωρα το ονειρο με τον πατέρα μου με ανησύχησε πολυ. Εχει ή οχι σημασία οτι πετάγαμε κ οι δυο πολλα νερα πριν μπω στο αμαξι; Τι μπορει να σημαινει; Ευχαριστω για το χρόνο σας.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 5 Ιανουάριος 2019 στο 10:47
  Σύνδεσμος

  Γειά σας, χθες το βράδυ είδα στον ύπνο μου ότι Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου, το οποίο το είχα αφήσει για βάψιμο στην πραγματικότητα και σήμερα θα πήγαινα να το πάρω. Είδα λοιπόν ότι το πήρα αλλά ήταν βαμμένο πράσινο παραλλαγής κιόλας (ενώ το χρώμα του είναι εκρου περίπου), ότι οδηγώντας κοιτούσα το καπό και εξέφραζα στον συνοδηγό μου την ανησυχία μου, αν θα κρατήσει το χρώμα λόγω υγρασίας.
  Ευχαριστώ πολύ.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 3 Ιανουάριος 2019 στο 16:13
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα,εγω ειδα να βρισκομαι με οδηγο τον πατερα μου στο αμαξι , μαυρο στο χρωμα πιθανοτατα ομως ηταν του πατερα μου αφου εχει μαυρο αμαξι, και πηγαιναμε με μεγαλη ταχυτητα σε δρομο τυπου εθνικης με 3 λωριδες αλλα με στροφες. Σε μια στροφη εχασε τον ελεγχο και χτυπησαμε με το πλαι σε κατι κοκκινα διαχωριστικα σαν αυτα που υπαρχουν στα διοδια και ενω περιμεναμε ανατροπη του οχηματος (ημουν βεβαιος απλα περιμενα να γινει) απλα συνεχισαμε τηνπορεια μας με τον πατερα μου να μενει αταραχος και να μην σχολιαζει καν το γεγονος ενω εγω ειχα κατατρομαξει.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο