Διαφημίσεις


Ένα από τα πιο συχνά όνειρα που βλέπουμε  είναι η παρουσία ενός νεκρού στα όνειρά μας ή τον ίδιο μας το θάνατο.

Ξυπνάμε λουσμένοι στον ιδρώτα και πονάμε με τη σκέψη ότι θα πεθάνουμε. Διαβάζουμε έναν κλασικό ονειροκρίτη και γράφει ότι θα ζήσουμε πολλά χρόνια. Αυτή η σκέψη μας καθησυχάζει.

Όχι, δεν είναι αυτή η σωστή ερμηνεία φίλοι μου. Μπορεί να ζήσουμε πολλά χρόνια, μπορεί και όχι. Κάθε θάνατος  που βλέπουμε είναι ο θάνατος ενός τομέα. Ότι κάτι επίγειο έχει τελειώσει ή έχει πεθάνει. Π.χ. μια αλλαγή πορείας  και διαφορετική αντιμετώπιση της ζωής, ή ότι ένα κεφάλαιο έχει κλείσει στη ζωή μας και ανοίγεται ένα νέο.

Αν ξεπεράσαμε τον πρώην μας όμως, θα δούμε ότι πεθαίνει. Κάποιος που πεθαίνει, δηλώνει ότι πέθανε για μας ή πέθανε μια φοβία που είχαμε γι’ αυτόν, αν είναι προσφιλής. Αυτό το όνειρο πρέπει να πάψει να μας απασχολεί και να χαλά την ηρεμία μας.  Τα δεδομένα σβήνονται, κι αυτό το σβήσιμο πραγματικά το ονειρευόμαστε. Αυτό το όνειρο λοιπόν είναι στην πραγματικότητα ο θάνατος.  Αν επανέλθει κάτι που χάθηκε  θα δούμε ανάσταση.

Βλέπουμε στο όνειρο το θάνατό μας, ότι μας θάβουν ότι  φεύγουμε σε έναν άλλο κόσμο. Μπορεί να μην είναι όμως πραγματική αίσθηση αλλά ότι κάτι πεθαίνει από μας και ίσως κάτι άλλο γεννιέται.  Βλέπουμε όσα αναφέρω στο άρθρο απόψεις για τη ζωή και το θάνατο.  Όμως, είμαστε πρωταγωνιστές εμείς. Εδώ δεν γίνεται πάντα αστρικό ταξίδι. Είναι αντίθετα εν μέρει από τα όνειρα επιστροφής. Δεν εγκαταλείπουμε το σώμα, απλά, βλέπουμε έναν εικονικό θάνατο και τι επακολουθεί μετά απ’ αυτόν. Έχει ερμηνεία το όνειρο αυτό  ψυχολογική.  Είναι η περιέργειά μας να δούμε αυτή την κατάσταση.

Όμως, από την άλλη,  είναι πραγματικό μόνο αν μας έχει κοιμήσει ο αναισθησιολόγος την ώρα της εγχείρισης ή ξυπνήσαμε μετά από κώμα.  Βλέπουμε λοιπόν τον θάνατό μας, και τότε επαληθεύονται οι επιθανάτιες εμπειρίες. Κάποιο φως υπάρχει περα από το τούνελ, το άτομο επιστρέφει γιατί τον ενημερώνουν ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει.  Πολλά να προσφέρει, ότι θα πεθάνει σε βαθιά γεράματα.  Όμως, άλλοι αναφέρουν ότι στο τούνελ υπάρχουν κάτι σαν λάσπες, μια κολλώδης ουσία. Είναι ανάμνηση από τον αμνιακό σάκο πιστεύω αυτό. Αλλά δεν πήγα εκεί για να δώ. Όταν είχα μια τέτοια εμπειρία μετά από ατύχημα ένιωθα ότι ήμουν κι εδώ κι εκεί. Σαν να ήταν μεμονωμένο άτομο η ψυχή από μένα. Το τούνελ το είδα αλλιώς απ’ ό,τι γράφουν τα άρθρα, αλλά πιστεύω ότι για κάθε άτομο αυτή η μετάβαση είναι εμπειρία μοναδική. Όπως μοναδικά είναι τα όνειρά του.

Πολλές φορές  ο κόσμος των νεκρών συνδέεται. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Ένα μέσο για να γίνει αυτή η σύνδεση λοιπόν, είναι το όνειρο. Αυτό, με τη φαντασία μπορεί να ενώσει τους δύο κόσμους και να τους κάνει έναν. Όμως είναι ξεκάθαρο, ότι είναι διαφορετικοί κόσμοι. Αλήθεια, γίνεται αυτό και χωρίς τη μεσολάβηση του ονείρου; Ναι, είναι το λεγόμενο όραμα. Αυτή τη δυνατότητα την έχουν άτομα, που έχουν ανοίξει το τρίτο τους μάτι- οι λεγόμενοι αλαφροΐσκιωτοι- που βλέπουν όλα όσα δεν μπορούμε να δούμε εμείς και φυσικά οι άγιοι, οι οποίοι παίρνουν το χάρισμα από τον ίδιο το Θεό. Οι άγιοι μπορούν ελεύθερα να επισκέπτονται τους δύο κόσμους, με σκοπό να βοηθήσουν το άτομο, με τη θεία τους επέμβαση. Αυτή ακριβώς η στιγμή λέγεται θαύμα.

Αν μπορούμε να δούμε άτομα, τα οποία δεν είναι άγιοι, λέγονται φαντάσματα. Τα φαντάσματα για την ανθρώπινη λογική,   δεν υπάρχουν. Το λέει και η λέξη φάντασμα = φαντασία. Ένα μυαλό κουρασμένο μπορεί να δει σκιές λένε. Αν παίρνεις ναρκωτικά, ηρεμιστικά, έχεις σχιζοφρένεια, παίρνεις υπνωτικά, ή είσαι κουρασμένος, άυπνος πολλές μέρες, μπορείς να δεις κάτι που υπάρχει μόνο σε μια δική σου πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει, διότι ο νους μας είναι μπερδεμένος και δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τι βλέπει. Μπορεί να σε οδηγήσει να δεις μια παραίσθηση ή ψευδαίσθηση.

Παραίσθηση: Το καπέλο και το παλτό μας, που είναι κρεμασμένα στην κρεμάστρα, με το μυαλό μας γίνεται ένας κακοποιός, που έρχεται να μας πνίξει. Υπάρχει το ερέθισμα, αλλά στα μάτια μας βλέπουμε κάτι άλλο. Ψευδαίσθηση: εδώ δεν υπάρχει κάποιο ερέθισμα, απλά βλέπουμε κάτι που δεν υπάρχει. Π.χ. νερά και σιντριβάνια στην έρημο Σαχάρα. Αυτό μπορεί να συμβεί, ειδικά αν έχεις μεγάλη δίψα, αν έχεις φάει δηλητηριώδη μανιτάρια, είσαι ετοιμοθάνατος ή έχεις πυρετό άνω των 40. Τότε μπορεί να δεις κάποια πρόσωπα, ανύπαρκτα για μας.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του εγκεφάλου, πόσο υγιής και ξεκούραστος είναι ή αποτελέσματα των ουσιών, που έχεις καταναλώσει. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα ορατό πέρα από μας, υπάρχει ο ορατός και ο αόρατος κόσμος. Αν υπάρχουν εκεί φαντάσματα και μας παρακολουθούν, κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως, αν είμαστε ανάμεσα σ’ αυτά επισκεφτήκαμε τον κόσμο τους και πρέπει να βρούμε τρόπο να φύγουμε από εκεί το γρηγορότερο γιατί όσο μένουμε το όνειρο γίνεται χωρίς επιστροφή.

Τα μεταθανάτια όνειρα μπορεί να μην αφορούν εμάς, αλλά κάποια δικό μας.  Να τον δούμε μετά το θάνατό του. Πιο νέο ή κακογερασμένο, άρρωστο ή ευτυχισμένο.  Να μας αποχαιρετά ή να ζητά να του δώσουμε ψωμί.  Όλα εξαρτώνται από την σύνδεση των δύο κόσμων.  Η σύνδεση αυτή μπορεί να γίνει και με τον πνευματισμό, αλλά αυτό δεν ξέρουμε πόσο αληθεύει.

Όταν δεν ξέρει ο άνθρωπος πού να βαδίσει, ζητά μια βοήθεια, κι όταν είναι σκοτεινά, ζητάει να ανάψει ένα φως και μέσα απ’ αυτό το φως- αν είναι ευεργετικό- θα γνωρίσει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι χαραγμένη μέσα μας, φτάνει να μπορούμε να την αναγνωρίσουμε και να ξέρουμε πού θα στηριχθούμε.

Αν δούμε ότι πεθαίνει κάποιος και μαθαίνουμε το θάνατό του είναι προφητικό, ενώ αν δούμε ότι πεθαίνει κάποιος άλλος στο ίδιο σπίτι είναι προγνωστικό.  Η μόνη ανάσταση που φέρνει χαρά είναι η ανάσταση του χριστού, αν παρεβρεθούμε στην εκκλησία.

thanatos

Πηγή φωτό

Αν δούμε ότι πέθανε ένας πραγματικά νεκρός, π.χ. ο πατέρας μας, σημαίνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει το χαμό του και δεν μας πονάει πια,  αλλά όταν αναστηθεί δεν τον έχουμε ξεπεράσει ή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποτε καταφέραμε να δεχτούμε τον χαμό του και πονάμε πιο πολύ. Αν είναι ζωντανός και δούμε ότι πεθαίνει δηλώνει ότι πέθανε μια φοβία που είχαμε γι’ αυτόν ή πέθανε κάτι κακό που τον αφορά.

Πολλές φορές φέρνουμε με αυθυποβολή τον νεκρό στα όνειρά μας  και τον έχουμε σαν εικονικό προστάτη στο μυαλό μας.  Όμως αυτό μπορεί να αρρωστήσει και να απογοητεύσει πολύ νωρίς το άτομο.  Να τον φέρει σε ψυχική αναστάτωση αν μια νύχτα δεν τον δει.  Αυτοί που είναι κολλημένοι στο χθες υπάρχει φόβος να εκδηλώσουν ψυχικά νοσήματα βαριάς μορφής. Π.χ.  αν μια μάνα χάνει το ένα παιδί μετατρέπει  το ζωντανό παιδί σε εκείνο που έχασε, αν ήταν η αδυναμία της. Του φτιάχνει φαγητά που άρεσαν σε εκείνο, απαιτεί να έχει τους βαθμούς του, το ντύνει όπως αυτό κ.λ.π.  Τότε το παιδί χάνει την προσωπικότητά του.

Όσον αφορά τα υποσυνείδητα όνειρα ο νεκρός εμφανίζεται με νοσταλγικό τρόπο, για να μας δείξει ότι υπήρχε στη ζωή μας.  Βλέπουμε ότι μαγειρεύουμε μαζί, περπατάμε στα ίδια μέρη που περπατούσαμε, γλεντάμε μαζί, χαιρόμαστε μαζί και ξυπνάμε χαρούμενοι.

Όμως υπάρχει και η επίσκεψη του νεκρού που γίνεται με  δική του πρωτοβουλία.  Ο νεκρός, ως γνωστόν, δεν πάει αυτόματα στον κόσμο των νεκρών. Παραμένει ανάμεσα στους ζωντανούς μέχρι να πάει στην απέναντι όχθη. Τότε έχει ακόμα αισθήματα και τους προστατεύει με το δικό του τρόπο. Τότε δεν έχει δικαίωμα να πάρει κάποιο μαζί του ακόμα κι αν αυτός πεθάνει, ούτε να τον φιλήσει.

Όμως μου περνά μια σκέψη απ’ το μυαλό. Ξέρουμε ότι δεν έχει πια αισθήματα όταν περάσουν 40 μέρες που απαιτούνται για να πάει στην απέναντι όχθη.  Βλέπουμε ότι εκείνο τον καιρό έρχεται πιο έντονα στα όνειρά μας. Γνώμη μου είναι, ότι ο θεός του βάζει μια αποστολή για να σβήσει τα πάθη, τα λάθη και τις αμαρτίες του. Δεν έρχεται λοιπόν σε μας μετά από 2-3 χρόνια επειδή μας αγαπά, αλλά για να κερδίσει αυτό το πέρασμα. Γι’ αυτό το λόγο τον φοβόμαστε και είναι απόμακρος.  Είναι φοβερή η όψη του  και απειλητική. Ανάλογα λοιπόν πώς νιώθει, έρχεται και μας ενημερώνει. Αν πεινάει, κρυώνει, υποφέρει θέλει πολύ αγώνα για να πετύχει.  Όμως αν είναι όλα καλά θα τον δούμε χαρούμενο. Όλα εξαρτώνται από εμάς και τη στάση μας.  Αν δούμε λοιπόν ότι πίνουμε νερό ή του το δώσουμε θα θιχτεί και θα φύγει. Το ίδιο και αν τρέχει αίμα π.χ. το πόδι μας ο νεκρός θα φύγει κακήν κακώς.  Όμως, αν μας δώσει κάτι είναι πολύ κακό αν το πάρουμε. Αν μας δώσει κάτι όμως  για κάποιον ζωντανό εμείς πρέπει να το πάρουμε και να του το δώσουμε στο όνειρο. Όμως όταν ξυπνήσουμε πρέπει να του το πούμε αυτό, αλλιώς ο νεκρός θα θυμώσει. Αν έρθει στον ύπνο μας πρόσωπο που μισούσαμε, ζητά να τον δούμε με συμπόνια και να τον συγχωρήσουμε για να ηρεμήσει.  Αν επιμένει να έρθουμε να τον βρούμε, ζητά να πάμε στον τάφο του. Όταν πεινάει ζητά  μνημόσυνο, αν κρυώνει ζητά να τον γράψουμε  στα υπερ αναπαύσεως , αυτό ειδικά πρέπει να γίνεται όταν μετά από 1 έτος θανάτου έρχεται συχνά στον ύπνο μας. Σημαίνει, ότι δεν έχει αναπαυτεί.   Δεν πρέπει να μας αγκαλιάσει, ούτε να τον αγκαλιάσουμε, αλλά στα νοσταλγικά αυτό επιτρέπεται. Δεν πρέπει να δεχτούμε ό,τι μας δώσει, να μην του πούμε τις επιτυχίες μας, δεν τον ενδιαφέρουν, άλλωστε τις βλέπει.

Όμως για κάτι σημαντικό που εντοπίζει και πρέπει να ενημερωθούμε,  είναι πάντα παρόν για να πραγματοποιηθεί το γραμμένο μας. Μπορεί να τον δούμε μια φορά  μετά από 15 χρόνια θανάτου να μας ενημερώσει για κάτι που πρόκειται να μας συμβεί. Τότε είναι αλλιώτικος, θαμπός σαν φάσμα ή μπορεί να δούμε κάποια άλλη μορφή, ενός άλλου ατόμου  να τον εκπροσωπεί και είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αυτός.

Τέλος, αν έρθει κάποιος που αγαπούσαμε πολύ και μας πάρει από το χέρι και πάμε κάπου ή χορέψουμε  μαζί του έναν χορό  στο δειλινό σημαίνει το τέλος της επίγειας ζωής μας.

Όμως, για να πεθάνει κάποιος πρέπει να είναι η ώρα του. Αν γίνει πιο νωρίς, θα δει όνειρα επιστροφής που μόνος του ή με άλλες ψυχές θα καταφέρει να επιστρέψει πίσω. Οι ψυχές έχουν αντίληψη και ξέρουν περισσότερα από εμάς. Το άτομο που φέρνει πίσω έναν πρόωρο νεκρό νιώθει ότι αυτό ήταν βίωμα. Κι όμως, ήταν. Η αντίληψη αυτή ήταν σωστή. Όταν γυρίσει πίσω μόνος του, πρέπει πάντα να βλέπει μπροστά του αίμα ή νερό.  Όταν αποσπάσει την προσοχή του απ’ αυτά τα δύο στοιχεία υπάρχει φόβος να πέσει σε κώμα. Για να μείνει ζωντανός πνευματικά και σωματικά πρέπει αυτά τα δύο στοιχεία να είναι μπροστά του και να τα βλέπει καθ’ όλη τη διάρκεια του ονείρου,  για να βρει τον δρόμο επιστροφής προς τη ζωή.  Όταν είναι η ώρα μας τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει.

Έτσι δυστυχώς έπρεπε να γίνει!

Ο θάνατος και ο νεκρός στα όνειρά μας

53 σχόλια στο Ο θάνατος και ο νεκρός στα όνειρά μας
 • Δευτέρα, 4 Ιούνιος 2018 στο 01:13
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα! Είδα πρόσφατα στον ύπνο μου ότι κάποιος (δεν θυμάμαι ποιος) μου έδειχνε ένα ημερολόγιο με τις μελλοντικές ημερομηνίες θανάτου συγγενικων μου προσώπων. Δεν κατάφερα να τις συγκρατησω όλες,εκτός από μία που αναφερόταν ή στον παππού μου ή στον πατέρα μου και ήταν νομίζω η 30 Απριλίου. Θυμάμαι ότι ταραχθηκα στον ύπνο μου γιατί για κάποιο λόγο μου φάνηκε πολύ κοντινή η ημερομηνία. Να σημειώσω, ότι περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω προβλήματος υγείας της γιαγιάς μου και ανησυχούμε αρκετά και για την υγεία του παππού μου (αυτού που ανέφερα πριν).

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 8 Ιούνιος 2018 στο 11:09
   Σύνδεσμος

   Θυμήσου τι έγινε αυτή την ημερομηνία. Τότε άρχισε η ασθένεια; Άρχισε να βελτιώνεται η υγεία του; Δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι με τέτοια ημερολόγια. Διάβασε το άρθρο σημάδια θανάτου. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ημερομηνία σημαντική για την ζωή του, όχι για τον θάνατό του, επαναλαμβάνω.

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 στο 10:23
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα κ καλή εβδομάδα..ειδα εχτές το βράδυ ξημερώματα Δευτέρας τον άντρα μου που έχει πεθάνει πριν εξήμιση Χρόνια ότι γύρισε ήμουν σε εναν χώρο που δεν πολύ θυμάμαι αλλά είχε κόσμο κ μεσα στον κόσμο ήταν κ τα πεθερικά Μου μου είπε ότι δεν πέθανε έλειψε για λίγο για να δει τι θα κάνουμε κ αν μας λείπει μετα θυμάμαι ότι αγκάλιασα τον πεθερό μου κ του είπα είδες γύρισε..ξύπνησα πολύ ταραγμένη σε παρακαλώ Νεκταρία Βοήθεια

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 στο 12:46
   Σύνδεσμος

   Δεν πέθανε πρόσφατα. Αυτό είναι ανησυχητικό. Έχει σημασία αν ο πεθερός σου είναι ζωντανός. Τότε είναι όνειρο επιστροφής.

   Απάντηση
    • Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 στο 18:30
     Σύνδεσμος

     Εφόσον ζει όχι, σου έσωσε τη ζωή. Είναι παραπλανητικό να σου πει νεκρός ότι ζει. Το κάνει για να πας κοντά του, να ξεφύγεις από την ζωντανή σφαίρα, να πας στον κόσμο τους. Επειδή όμως έχεις ζωή, ο πεθερός σε προστατεύει στην κίνηση αυτή, ώστε να επιστρέψεις ζωντανή.

     Απάντηση
 • Τρίτη, 8 Μάιος 2018 στο 19:19
  Σύνδεσμος

  Καλησπερα.Ο αδερφος μου ειδε οτι σαν να πεθανε η μαμα μιας γνωστης του και ηταν πασχα.

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018 στο 15:21
  Σύνδεσμος

  Είδα στον υπνο μου οτι η εδω και χρονια νεκρη θεια μου πεθανε ξανα οτι ζουσε δηλαδη και πηγα στο σπιτι και ειδα οτι πεθανε σαν να ηταν ζωντανη και εκλαιγα..τι σημαινει?

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018 στο 18:26
   Σύνδεσμος

   Δηλώνει ότι έχεις συνειδητοποιήσει πως ξεπέρασες τον χαμό της.

   Απάντηση
 • Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 στο 21:08
  Σύνδεσμος

  Αν δούμε έναν άγνωστο άνθρωπο να πεθαίνει τι σημαίνει? Είδα στον ύπνο μου έναν άγνωστο άντρα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, γύρω 60 με άσπρα μαλλιά να πεθαίνει…. Και να λέει πριν πεθάνει ότι τώρα τελείωσαν τα βάσανα του…

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 στο 09:19
   Σύνδεσμος

   Αυτό το όνειρο δηλώνει άγνωστες πτυχές του εαυτού σου που κατευθύνονται προς τη λήθη. Κάτι που έχει αναγνωρίσει η ψυχή και σαν μηχανισμός επειδή είναι άχρηστος ή έχει κάνει τον κύκλο του πεθαίνει. Είναι κάποια διεργασία ή κάτι που θα υπάρξει στο μέλλον, αλλά δεν θα έχει διάρκεια. Για σένα αλληγορικά δηλώνει ότι όσα πέρασες, πέρασες. Κάτι καινούριο δεν θα προκύψει. Τέλειωσαν τα βάσανά σου με τα ήδη υπαρκτά.

   Απάντηση
   • Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 στο 20:31
    Σύνδεσμος

    Είναι αλήθεια, γιατί λυτρώθηκα από μια κακή φιλία….. Ευχαριστώ πολύ!!!!!

    Απάντηση
 • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 στο 18:31
  Σύνδεσμος

  η μάνα μου είδε στον ύπνο της τον νεκρό αδερφό της λέει να την έχει τυλίξει σένα σεντόνι κι να την τραβα από τα πόδια . αυτή ούρλιαζε δε έρχομαι κι αυτός έλεγε με δυναμικό τρόπο έλα έλα έλα είναι πολύ ωραία εδώ κι εκείνη αντιστεκόταν «στεναρα». ξύπνησε 3 φορες κι τις τρεις ούρλιαζε και το έβλεπε από την αρχή το όνειρο αυτό. τι σήμαινε αυτό ???

  Απάντηση
 • Τρίτη, 3 Απρίλιος 2018 στο 12:05
  Σύνδεσμος

  Είδα σήμερα το πρωί πως πήγα στο νεκροταφείο του χωριού μου μαζί με τον μπαμπά μου, μάλλον για να ανάψουμε κεράκι. Υποτίθεται πως κάθε (κάποια) χρόνια οι νεκροί που είναι εκεί έβγαιναν σαν πνεύματα αλλά με την δική μας κλασική μορφή για να περιποιηθουν το τάφο τους, να το καθαρίσουν να τους σιντιρισουν και τέτοια. Την στιγμή που περάσαμε την είσοδο είδα από μακριά τον παππού μου που δεν γνώρισα ποτέ αλλά που το ήθελα πολύ να κοιταει προς εμάς και να χαμογελάει παρα πολύ χαρούμενος που μας βλέπει, αργότερα είδα και το θείο μου που πέθανε πρόσφατα να κάνει κάποια πράγματα που έλεγα πιο πριν μόνο που ο θείος μου εδώ και παρα πολλά χρόνια δεν μπορούσε να περπατήσει χωρις πατερίτσες και τα τελευταία 3 χρόνια δεν περπάτησε καθολου, να περπατά κανονικά σαν να μην του ειχε συμβει ποτέ τίποτα. Φορούσαν ρούχα που τους ήταν άνετα για τις δουλειές τους. Εκεί είδα και άλλους γνωστούς που ήρθαν για τους δικούς τους. Κάτι που μου έκανε εντύπωση ηταν οτι δεν ειδα καθόλου την γιαγιά μου εκεί δεν ξέρω γιατί και πως ενώ έχω δει ελάχιστες φωτογραφίες του παππού μου τον είδα παρα πολύ καλά σαν να τον ειχα πράγματι μπροστά μου. Θέλω να πω επίσης ότι οταν πηγαμε δεν υπήρχαν αγκαλιές και συγκινήσεις ουτε καν να μιλάμε, σαν να ήταν αδύνατο απλά μας έβλεπαν και τους βλέπαμε

  Απάντηση
  • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 στο 12:27
   Σύνδεσμος

   Ίσως η γιαγιά δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να βρίσκεται εκεί. Σου λέει ότι αυτά τα άτομα είναι ευτυχισμένα. Ο ένας που πέθανε παλιά και δεν γνώρισες ήρθε να τον γνωρίσεις και να σου πει ότι ο δεύτερος που πέθανε πρόσφατα είναι καλά και θα πάει στην απέναντι όχθη.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο