302 σχόλια στο Ονειροδρόμιο
 • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 στο 11:04
  Σύνδεσμος

  Είσαι φτωχός και δεν παντρεύεσαι. Λες αν είχα 100.000 ευρώ θα παντρευόμουν. Δείτε όμως τι λέει μια νέα έρευνα:

  Έρευνα: Ο γάμος φέρνει την ευτυχία… αν είσαι χαμηλόμισθος
  Newsroom – 14 Απριλίου 2018, 11:00 Σάββατο
  Έρευνα: Ο γάμος φέρνει την ευτυχία… αν είσαι χαμηλόμισθος

  0
  SHARES
  FacebookTwitterMessenger

  Ο γάμος φέρνει όντως την ευτυχία, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, μόνο, όμως, υπό προϋποθέσεις! Συγκεκριμένα, ο θεσμός του γάμου ανεβάζει τα επίπεδα ευτυχίας εάν το εισόδημα και των δύο κυμαίνεται από 60.000 δολάρια και κάτω.

  Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα κάτω των 60.000 δολαρίων ετησίως είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από τα ανύπαντρα ζευγάρια με ίδιο εισόδημα.

  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινό ταμείο που έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ενός ατόμου που δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση, σε αντίθεση με τους υψηλόμισθους που δεν δίνουν τόση σημασία.

  Η μελέτη δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο περιοδικό Social Science Research και είναι μία από τις πρώτες που ερευνά αν η ψυχολογία κατά τη διάρκεια του γάμου επηρεάζεται από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από την έρευνα Americans’ Changing Lives, η οποία αποτελείτο από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.500 ενήλικες ηλικίας 24 έως 89 ετών στις ΗΠΑ και κάλυπταν θέματα κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, ψυχικής και σωματικής υγείας.

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ben Kail, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο γάμος μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευτυχία. «Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι και κερδίζουν λιγότερα από 60.000 δολάρια ετησίως στο συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο γάμος δεν συνδέεται με την μείωση των συμπτωμάτων αν ήδη υπάρχει κατάθλιψη».

  Αντιθέτως, ανάμεσα σε ανθρώπους με υψηλότερα επίπεδα εισοδήματος, εκείνοι που δεν παντρεύτηκαν παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που ήταν παντρεμένοι.

  Πήγή: https://www.topnews.gr/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%82/

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 στο 13:52
  Σύνδεσμος

  δύο φορές είπα να γράψω εδώ στον ονειροδρόμιο και όλως τυχαίως ακούω το ίδιο τραγούδι σε τυχαία επιλογή των τραγουδιών που ακούω τώρα τελευταία.
  ας γράψουμε βάσει αυτού μια έμπνευση που θα έρθει με γοργά βήματα.

  Μία φορά και ένα καιρό , σε ένα τοπίο που ενώ όμορφα όλα κυλούσαν , ο ουρανός καταγάλανος , τα δέντρα ανθισμένα , οι άνθρωποι να πηγαινοέρχονται στους δρόμους της πόλης , τηρώντας τα συνηθισμένα μοτίβα που είχαν επιλέξει σε αυτήν την ζωή , είτε από συνήθεια είτε γιατί το είχαν επιλέξει σαν ροή να υπάρχει στην ζωή τους , είτε γιατί έτσι είναι η ζωή , μια συνεχής αέναη λειτουργία , ένα όμορφο πουλί διέσχιζε εκείνη την ώρα τους ουρανούς και πέταγε ψηλά από αυτούς και από το τοπίο που ενορχήστρωνε όλο αυτό το σκηνικό .
  Άρχισε να τους παρατηρεί , πώς ο καθένας από αυτούς αντιδρούσε στα μοτίβα που τους αντιστοιχούσαν. Άλλος ήταν θυμωμένος , άλλος ήταν χαρούμενος , άλλος ήταν προβληματισμένος , άλλος ήταν λυπημένος . Όλες οι διαθέσεις βάσει των προβλημάτων ή των ευχάριστων εκπλήξεων που τους λάχει η ζωή .
  Και αφού παρατήρησε τους γύρω του , ήρθε η στιγμή της ώρας να παρατηρήσει και τον ίδιο του τον εαυτό . Κοίταξε βαθιά μέσα του , και αυτό που είδε , δεν του άρεσε πολύ . Είχε και αυτό ένα μοτίβο που εκτελούσε διαρκώς και επαναλαμβανόμενα. Όταν γινόταν αυτό , λυπόταν για λίγο και ύστερα από λίγο ξαναεπαναφερόταν , διώχνοντας την λύπη και ήταν χαρούμενο ξανά και πάλι.
  Αυτό , σκέφτηκε , συμβαίνει τώρα εδώ και πολύ καιρό , χωρίς να υπάρχει μια αλλαγή . Δηλαδή συμβαίνει , το ξεχνάει δεν το επιλύει και μετά αφού δεν το επιλύει αυτό ξαναγιεννέται από την αρχή . Σκέφτηκε , πώς για να συμβαίνει αυτό , κάτι θα πρέπει να αλλάξει ή να το πάρει απόφαση ότι αυτό που θέλει δεν γίνεται να αλλάξει . Κανείς δεν αλλάζει ουσιαστικά εάν δεν το θέλει. Ή στο κάτω , κάτω είπε , για να συμβαίνει από τόσο νωρίς της ζωή του , σημαίνει , ότι θα πρέπει να συνηθίσει να επιλέξει αυτόν τον δρόμο , γιατί έτσι χτίστηκε για να υπάρχει .
  Έτσι αυτό το πανέμορφο πουλί , αφού κατανόησε το μοτίβο , σκέφτηκε τους άλλους ανθρώπους , που δεν έχουν κατανοήσει το δικό τους μοτίβο . Έτσι λοιπόν πήγε και κάθισε σε ένα μεγάλο δέντρο και άρχιζε να συλλογίζεται πώς όταν λυθεί , τότε θα μπορεί να λύσει και τους άλλους.
  Αλλά και να λυθεί , η βούληση δεν πρέπει σκέφτηκε να χειραγωγείτε χωρίς την θέληση του κατόχου του.
  Σε κανέναν δεν θέλει να χειραγωγείτε χωρίς ή και με την θέληση του . Δεν είναι ηθικό και δίκαιο. Και έτσι έστρεψε την ματιά του , σε ένα ψηλό βουνό . Αν και άνοιξη είχε , αυτό στην βουνοκορυφή είχε τόσα πολλά χιόνια. Έτσι σκέφτηκε να πετάξει προς τα εκεί , και ίσως εκεί ψηλά να κατοικεί κάποιος που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα μοτίβα που του έλαχαν σε αυτήν την ζωή που τον διάλεξαν να έρθει.
  ίσως είπε , ίσως είπε διστακτικά…
  Είπε και αυτό , “έστω δεν βρω την λύση , θα έχω μια πανέμορφη θέα να τους κοιτάζω από ψηλά”. Αλλά άραγε θα τους βοηθήσει ποτέ ;
  Ή θα ενωθεί με το τοπίο , και θα τους ξεχάσει για πάντα ;
  Μία αγάπη όταν υπάρχει , και θέλει να την φτάσει το μόνο απαραίτητο σύνεργο είναι η θέληση και η πίστη ότι όλα σε ένα παραμυθένιο κόσμο , μπορούν να συμβούν.
  Έτσι έγινε και πέταξε ξανά ψηλά στον ουρανό !
  Αν τυχόν νιώσετε ένα μικρό σκίρτημα στην καρδιά σας , αυτό το πουλί θα είναι κοντά σας , και θα σας στηρίζει στα χαμηλά και στα ψηλά σας μονοπάτια της ζωής.
  Τόσο απλά , τόσο αγνά , γιατί έτσι το επέλεξε..να είναι και να υπάρχει σε αυτήν την ζωή.

  ΗΡΩ
  “Ελπίζω να σας αρέσει , αυτήν η ιστορία που έπλεξα στο τώρα. “

  Απάντηση
  • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 στο 11:06
   Σύνδεσμος

   Πολύ ωραία. Θα έγραφες ωραία παραμύθια και ιστορίες στην Παιδική γωνιά. Θα ήθελες να γραφτείς μέλος;

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 στο 11:42
    Σύνδεσμος

    ωραία θα ήταν , αλλά δεν ξέρω εάν θα μου ξαναέρθει αυτή η έμπνευση.
    Βασικά όταν γράφω , μου αρέσει να ακούω μουσική , και το αποτέλεσμα είναι αυτό.
    Χάρηκα που σου άρεσε.

    Απάντηση
 • Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 στο 10:59
  Σύνδεσμος

  Θες να σε λατρεύει; Έτσι θα το καταφέρεις!

  Πόσο καλά ξέρεις να παίζεις το παιχνίδι του έρωτα; Το να αγαπάς τον καλό σου δεν φτάνει, ή για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα! Το θέμα είναι να τον καταφέρεις αυτός να είναι τρελός για σένα. Γιατί όχι; Το αξίζεις! Πώς θα το καταφέρεις όμως; Πώς θα τον κάνεις να σε λατρεύει; Υπάρχουν τρόποι για να το καταφέρεις! Πώς δηλαδή μπορούν «κάποιες»; Μπες στο κλαμπ των επιτυχημένων γυναικών με απλές κινήσεις.
  Μην τον κυνηγάς. Ποτέ. Για κανέναν λόγο

  Παλιό αυτό το κόλπο και μην το προσπερνάς καθόλου. Όταν ένας άντρας νιώθει ότι σε έχει, ότι τον θες σας τρελή, θα αράξει στην ασφάλειά του. Μην του κάνεις το χατίρι! Κράτα χαρακτήρα, πόζα, αποστάσεις. Μπορείς να τα καταφέρεις. Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις.

  Δώσε του έρωτα

  Πολύ έρωτα. Οι άντρες τρελαίνονται για θερμές γυναίκες. Άλλωστε, είναι κάτι που θέλεις κι εσύ, έτσι δεν είναι; Δώσε στον καλό σου άφθονες ποσότητες έρωτα και θα σε λατρέψει απίστευτα.

  Χαμογέλα συχνά

  Το χαμόγελο είναι ένα βαρύτατο αφροδισιακό φίλτρο. Το να έχει ένας άντρας δίπλα του μια γυναίκα που δεν σκάει το χειλάκι της, δεν είναι κατάσταση που θα κρατήσει πολύ. Άλλαξε attitude προς το πιο φωτεινό και θα δεις πόσο θα σε λατρέψει ο καλός σου.

  Μάθε να χορεύεις

  Είναι πολύ ερωτικό πράγμα ο χορός. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και μάθε να χορεύεις like a pro! Θα τον σέρνεις μέσα στον υπνωτικό σου αισθησιασμό, είναι σίγουρο και δοκιμασμένο.

  Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

  Όσο περισσότερο φροντίζεις τον εαυτό σου με το να μαθαίνεις πράγματα και να ομορφαίνεις, να αποκτάς χόμπι, να βελτιώνεσαι, τόσο θα τρέχει ξωπίσω σου! Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση είναι να χαλαρώσεις και να θεωρείς τα πράγματα δεδομένα. Δεν είναι. Δες πώς θα γίνεις το καλύτερο που μπορείς πρώτα για σένα και μετά για τον καλό σου.

  http://www.oroskopos.tv/134553/thes-na-se-latreyei-etsi-tha-to-katafereis

  Απάντηση
 • Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 στο 11:01
  Σύνδεσμος

  Τι φανερώνουν τα σημεία στίξης για την προσωπικότητά μας;

  Τι κι αν οι περισσότεροι γράφουμε πάνω σε ένα πληκτρολόγιο και όχι στο χαρτί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναδείξουμε μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας μέσα από τα γραφόμενα.

  Εκτός από τη γλώσσα και τη… γλώσσα του σώματος, και τα σημεία στίξης ή η επανάληψη φράσεων και λέξεων είναι κάποια από τα είδη προτασιακής λογικής που χρησιμοποιούμε κατά την επικοινωνία.

  Ωστόσο, αρκετές μελέτες αποδεικνύουν πως ο τρόπος ή η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούμε τα σημεία στίξης φανερώνουν «ψήγματα» της προσωπικότητας και του χαρακτήρα.

  Ο Πάτρικ Γιανέλλο στο βιβλίο του «Η πραγματικότητα της προσωπικότητας» επιχειρεί να καταγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες αυτές τις ενδείξεις.

  Αναλυτικά:

  Ερωτηματικό

  Αν συνηθίζετε να κάνετε πολλές ερωτήσεις, τότε ανήκετε στην κατηγορία με τους σκεπτικιστές της παρέας. Είστε αρκετά ανοιχτοί σε διάλογο, καθώς συχνά αποσπάτε γνώμες από τους γύρω σας τις οποίες επεξεργάζεστε αναλόγως, ενώ διακατέχεστε από αρκετή υπομονή. Εκφράζετε τις σκέψεις σας με ένα πιο συγκροτημένο τρόπο και έχετε την δυνατότητα να επηρεάζετε τους γύρω σας. Ωστόσο, η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία λήψης αποφάσεων ανήκουν στα μειονεκτήματα σας.

  Θαυμαστικό

  Η χρήση του δείχνει τις περισσότερες φορές έναν άνθρωπο ενθουσιώδη, εύστροφο και αποφασιστικό. Έχει την δυνατότητα και αυτό το άτομο να επηρεάσει τους συνομιλητές του με τον δυναμικό χαρακτήρα του και το υψηλό προφίλ. Όμως ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα είναι ότι παρότι αντιδρά γρήγορα και αποφασιστικά, πολλές φορές δεν είναι προσεκτικό στις αντιδράσεις του.

  Αστερίσκος

  Συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει έμφαση αλλά και να κινήσει την προσοχή στον αναγνώστη. Εάν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο στίξης συχνά, τότε αυτό συμβολίζει ότι είστε ιδιαίτερα διαχυτικοί και εκφράζεστε με ευκολία στους ανθρώπους που επιλέγετε να σας περιστοιχίζουν. Είστε αρκετά ονειροπόλοι με έξυπνες ιδέες, οι οποίες έχουν ως βάση το συναίσθημα και έχετε υψηλά αναπτυγμένη την διαίσθησή σας. Βασικό μειονέκτημά σας είναι οι συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις που έχετε.

  Τελεία

  Η τελεία ορίζει το τέλος μίας πρότασης. Η συχνή χρήση της σε κείμενα ωστόσο, δείχνει άτομα που δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια, που θυμούνται και αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους. Πρόκειται για άτομα που είναι τελειομανή και συχνά επηρεάζουν τους συνανθρώπους τους. Ωστόσο, ασκούν αρκετή κριτική και δεν πρόκειται για άτομα που εύκολα θα αποδεχθούν διαφορετικές απόψεις.

  Παύλα

  Αν συνηθίζετε να βάζετε παύλες στα κείμενα σας, αυτό δηλώνει ότι πρώτη προτεραιότητα για εσάς είναι η συνεχής σύνδεση με το περιβάλλον και με τους οικείους σας. Νοιάζεστε ιδιαίτερα για τους αγαπημένους σας και είστε ιδιαίτερα τρυφεροί, ενώ συνεχώς προσπαθείτε να γεφυρώνεται τυχόν διαφωνίες με ψυχραιμία. Είστε από αυτούς που δύσκολα θα διακόψετε κάποιες σχέσεις σας, προσωπικές ή φιλικές. Από την άλλη όμως πολλές φορές δείχνετε να καταπιέζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας για αυτό και δυστυχώς σας εκμεταλλεύονται.

  proionta-tis-fisis.com

  Εγώ βάζω πολλά κόμματα. Είναι το μόνο που δεν αναφέρει. Άρα, δεν θα μάθω ποτέ το δικό μου συμπέρασμα.

  Απάντηση
 • Τρίτη, 9 Ιανουάριος 2018 στο 23:40
  Σύνδεσμος

  Γειά σας! Είδα στον ύπνο μου ότι μέσα στο σπίτι μας υπήρχε ένα φέρετρο και ότι μέσα ήταν ο αδελφός μου που έχει πεθάνει εδώ και 10 μήνες. Το φέρετρο δεν το ανοίξαμε. Παρών ήταν οι γονείς μου και τα άλλα δύο αδέλφια μου που είναι εν ζωή όλοι τους και σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νεκροταφείο. Ηταν πολύ έντονο το όνειρο και ξύπνησα με ταχυκαρδία. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω την ερμηνεία σας, ευχαριστώ!

  Απάντηση
  • Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 στο 19:49
   Σύνδεσμος

   Γράψε αυτό το όνειρο στο λήμμα φέρετρο για να απαντηθεί. Δεν μπορεί να μεταφερθεί εκεί που το έγραψες.

   Απάντηση
 • Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 στο 11:24
  Σύνδεσμος

  Facebook: Παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι μπορεί να επηρεάσει την υγεία των χρηστών του
  2017-12-21 19:06:47

  Φωτογραφία για Facebook: Παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι μπορεί να επηρεάσει την υγεία των χρηστών του
  Επιβλαβές για την ψυχική και σωματική υγεία των χρηστών του αναγνώρισαν στελέχη του για πρώτη φορά δημοσίως ότι μπορεί να είναι το Facebook.

  Ωστόσο, συμβουλεύουν απλά ότι το φάρμακο για το κακό Facebook είναι … το περισσότερο καλό Facebook.

  Ερευνητές του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκαν σε ανάρτησή τους σε ένα εταιρικό ιστολόγιο ότι όντως υπάρχουν ανεξάρτητες μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν ότι το να περνά κανείς χρόνο στο Facebook «καταναλώνοντας παθητικά πληροφορίες» μπορεί «να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν χειρότερα» ψυχικά και σωματικά.

  Το αντίδοτο, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του Facebook, με επικεφαλής το διευθυντή ερευνών Ντέηβιντ Γκίνσμπεργκ, είναι να αλληλεπιδρά κανείς με πιο ενεργητικό τρόπο με τους άλλους χρήστες, αντί να παραμένει παθητικός θεατής, κάνοντας αρνητικές συγκρίσεις με τη ζωή των άλλων και απέχοντας από τη διαπροσωπική επαφή. Υπογράμμισαν επίσης ότι οι σχετικές μελέτες έχουν ανάμικτα ευρήματα και δείχνουν ότι το Facebook μπορεί επίσης να έχει θετική επίπτωση στην ψυχολογία ενός χρήστη.

  «Συνοπτικά, η δική μας έρευνα και των άλλων επιστημόνων δείχνει ότι για την επίδραση στην ψυχική κατάσταση κάποιου, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς χρησιμοποιεί κανείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που θέλουμε, είναι ο χρόνος που περνάνε οι άνθρωποι στο Facebook, να ενθαρρύνει τις ουσιαστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», αναφέρει ο Γκίνσμπεργκ και οι άλλοι ερευνητές του Facebook.

  Πάντως, έστω και η μερική δημόσια αναγνώριση ότι υπάρχει περίπτωση το Facebook να έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου, αποτελεί μια ένδειξη για την αυξανόμενη κοινωνική πίεση που δέχεται το ίδιο, καθώς αυξάνονται οι εναντίον του επικρίσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τη «Γκάρντιαν».

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός πρώην στελέχους του Facebook, που προ ημερών το κατηγόρησε ότι καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, προωθώντας την απουσία πραγματικού διαλόγου και συνεργασίας και διασπείροντας παραπληροφόρηση και ψεύδη -κατηγορίες που γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα διεθνώς.

  Το 2017 υπήρξε ένα μάλλον άσχημο έτος για το Facebook, που ναι μεν συνέχισε να αυξάνει τους χρήστες του διεθνώς, όμως βρέθηκε κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων ότι αποτελεί όχημα διάδοσης της ρωσικής προπαγάνδας, των ψευδών ειδήσεων (fake news), του ρατσισμού, του εξτρεμισμού, της τρομοκρατίας, της κρατικής καταπίεσης των πολιτών, των ενοχλητικών διαφημίσεων κ.ά.

  Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ απολογήθηκε για τα λάθη του και υποσχέθηκε ότι λαμβάνει μέτρα, ώστε να υλοποιήσει το στόχο του που «είναι να έλθει ο κόσμος πιο κοντά». Ενώ έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι «η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας».

  Από την άλλη όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές, το Facebook (μαζί με τις θυγατρικές του Messenger, Instagram και WhatsApp) κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει πιο εθιστικό και δεν παραλείπει να κάνει ανοίγματα ακόμη και στα παιδιά, όπως δείχνει η δημιουργία του νέου Messenger Kids, που ουσιαστικά θα αποτελέσει «προθάλαμο» για το Facebook.

  Πηγή: news.gr
  _

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 στο 17:07
  Σύνδεσμος

  Θέλετε να ταξιδέψετε; Πριν το κάνετε, δείτε πρώτα αυτή την ιστοσελίδα που ανακάλυψα τυχαία και την κοινοποιώ σε σας.

  https://www.horlogeparlante.com/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B9.html?sort=country

  Άρα, τώρα θα ξέρετε που θα στρέψετε το ρολόι σας και τι ώρα είναι εκεί που θα πάτε.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 9 Δεκέμβριος 2017 στο 09:28
  Σύνδεσμος

  “Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το χώρο σας!”
  Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το χώρο σας!
  Aφροδίτη Φούντα /

  «Πάει ο παλιός ο χρόνος», έλεγε το παιδικό πρωτοχρονιάτικο τραγουδάκι… Eυκαιρία να «φύγουν» μαζί του και όλα όσα δημιουργούν δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας και υποδεχτείτε με μεγαλύτερο σθένος την καινούργια χρονιά που έρχεται.

  O ενεργειακός καθαρισμός ενός χώρου δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, γιατί τις περισσότερες φορές ένας χώρος φορτίζεται με την αρνητική ενέργεια που εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε σε αυτόν. Ένας άνθρωπος που «φέρνει» στο σπίτι του όλη την κούραση, την γκρίνια και την ταλαιπωρία που υφίσταται καθημερινά στο χώρο της δουλειάς του και όχι μόνο, δεν πρέπει να αναρωτιέται γιατί η ατμόσφαιρα στο σπίτι του είναι βαριά, ούτε γιατί βρίσκεται διαρκώς σε ένταση. Kαθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο όπου ζει κανείς, η ροή της ενέργειας γίνεται περισσότερο αρμονική, η αντίσταση απέναντι στις κακές σκέψεις και τα δυσάρεστα συμβάντα ισχυροποιείται και ο άνθρωπος που κατοικεί στο χώρο αυτό γίνεται σταδιακά πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και ο ίδιος στην αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο του.

  Mε το ξεσκονόπανο ανά χείρας

  Tο πρώτο βήμα για να καθαρίσουμε ενεργειακά ένα σπίτι είναι… να το καθαρίσουμε! H σκόνη, η βρομιά και η αταξία δεν είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας. Kαλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς βαριές μυρωδιές και τοξικά χημικά συστατικά, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και ο επαρκής αερισμός του σπιτιού. Aκόμα και τώρα το χειμώνα, τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες πρέπει να ανοίγουν για να αναζωογονείται ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρέπει, επίσης, να αφήνουμε τον ήλιο να διεισδύει στα δωμάτια και να μην τα κρατάμε κλειστά και σκοτεινά. Tα κάναμε όλα αυτά; Tότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο «κυρίως»… μάθημα.

  Ο ενεργειακός καθαρισμός

  Aλάτι. Aυτή η «συνταγή», που έχει τις ρίζες της στο Φενγκ Σούι, βασίζεται σε θαλασσινό αλάτι που δεν έχει υποστεί χημική λεύκανση -χονδρό ή ψιλό δεν έχει σημασία- και σε ένα καμινέτο. Zεσταίνετε το αλάτι σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το καμινέτο και αρωματίζετε το χώρο.
  Kαύση βοτάνων. Τα αποξηραμένα άνθη και τα αρωματισμένα ποτ πουρί όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ενέργειας στο χώρο, αλλά μάλλον την μπλοκάρουν, καθώς το «νεκρό» άνθος συμβολίζει το θάνατο. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τα αποξηραμένα βότανα, καθώς σε αυτή την κατάσταση ελευθερώνουν τις αναγνωρισμένες από τη βοτανοθεραπεία ιδιότητές τους. Προμηθευτείτε φασκόμηλο ή δεντρολίβανο -ή και τα δύο-, κάψτε τα και αφήστε το άρωμά τους να περιπλανηθεί στο χώρο, ακολουθώντας έτσι μια πανάρχαια ιεροτελεστία των Mάγια. Mπορείτε, επίσης, να βυθίσετε φασκόμηλο ή δεντρολίβανο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να το αφήσετε να εξατμιστεί, τοποθετώντας το πάνω στο καλοριφέρ.
  Σακουλάκι με βότανα (δεντρολίβανο ή φασκόμηλο) κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας. Mε αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που εσείς ή κάποιος επισκέπτης μπαίνει στο σπίτι, η αρνητική ενέργεια που τυχόν φέρει επάνω του θα «συλλαμβάνεται» στην είσοδο και δεν θα εισχωρεί στο εσωτερικό του σπιτιού. Xτυπήστε παλαμάκια! Aυτό είναι ό,τι πιο εύκολο και γρήγορο μπορείτε να κάνετε. O ήχος θεωρείται πως αλλάζει τη δόνηση ενός χώρου και τα παλαμάκια δημιουργούν ήχο με υψηλές δονήσεις που απομακρύνει την αρνητική ενέργεια.

  Tα «σύνεργα»

  Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να καθαρίσετε το χώρο με τη βοήθεια των ήχων, καθώς υποστηρίζεται πως συγκεκριμένες συχνότητες έχουν την ιδιότητα να παράγουν δονήσεις που «κουρδίζουν», συντονίζουν δηλαδή το χώρο.
  Aγοράστε ένα μελωδό. Kατασκευασμένα από γυαλί ή μέταλλο, τα «παιχνίδια των ανέμων», όπως συνηθίζεται να τα λένε, πιστεύεται πως δεν επιτρέπουν στην ενέργεια να «λιμνάζει». Kαθώς οι μελωδοί χρειάζονται τη δύναμη του αέρα για να κινηθούν, όταν τους τοποθετούμε σε εσωτερικούς χώρους, φροντίζουμε να τους κινούμε συχνά. Kαλύτερα σημεία τοποθέτησης θεωρούνται οι γωνίες και τα δοκάρια.
  Αποκτήστε ένα singing bowl. Tο «μπολ που τραγουδάει» είναι ένα «εργαλείο» του Φενγκ Σούι. Πρόκειται για ένα φαρδύ και κοντό δοχείο κατασκευασμένο από πέντε μέταλλα, χρυσό, ασήμι, μπρούντζο, χαλκό και σίδηρο, το οποίο συνοδεύεται από ένα ξύλινο «γουδοχέρι». Kινώντας το γουδοχέρι στο χείλος του μπολ, εκπέμπεται ένας ιδιαίτερος ήχος που παράγει πολύ υψηλές δονήσεις, οι οποίες καθαρίζουν το χώρο από την αρνητική ενέργεια.
  Aρωματίστε με αιθέρια έλαια. Eίναι η «ψυχή» των φυτών και διαθέτουν συμπυκνωμένες ιδιότητες. Mπορούμε να τα θερμάνουμε στην ειδική συσκευή, ακολουθώντας μια πρακτική αντίστοιχη με την καύση των βοτάνων, ή να αρωματίσουμε με λίγες σταγόνες, π.χ. τα σεντόνια στο υπνοδωμάτιό μας. Για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου, ιδανικά έλαια θεωρούνται η καμφορά, το άγριο κυπαρίσσι, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και ο κέδρος. Eναλλακτικά, μπορείτε να κάψετε αρωματικά στικς από αιθέρια έλαια, φροντίστε όμως να τα προμηθευτείτε από κάποιο εξειδικευμένο μαγαζί, γιατί αυτά που πωλούνται στις πλανόδιες αγορές περιέχουν χημικές ενώσεις και όχι αιθέρια έλαια.
  Bάλτε φωτιστικά ή κηροπήγια από άλατα IμαλαΪων. Στη σύνθεσή τους περιέχεται αλάτι, σίδηρος και μαγνήσιο. Λειτουργούν ως φυσικοί ιονιστές, καθώς, όταν θερμαίνονται, απελευθερώνουν αρνητικά ιόντα. Πιστεύεται πως απορροφούν μέρος της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, οι οθόνες υπολογιστών και οι τηλεοράσεις. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να τοποθετούνται κοντά σε τέτοιου είδους συσκευές, κατά προτίμηση σε γωνίες, ώστε να διευρύνεται η εμβέλειά τους σαν βεντάλια. Tα άλατα Iμαλαΐων, όταν θερμαίνονται, απορροφούν επίσης την υγρασία. Eπιλέξτε ανάμεσα σε κηροπήγια -που είναι φτηνότερα- ή φωτιστικά.
  Σιντριβάνια από κρυστάλλους. Tα σιντριβάνια από κρυστάλλους διατίθενται στην αγορά σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και μεγέθη. Tα αγοράζουμε, αφού σιγουρευτούμε ότι όλα τα μέρη της σύνθεσης προέρχονται από φυσικά υλικά -όχι πλαστικό, για παράδειγμα- και τα τοποθετούμε στο χώρο του σπιτιού που θέλουμε να καθαρίσουμε, με κατεύθυνση προς το Bορρά. Tο σιντριβάνι ενεργοποιεί το στοιχείο του νερού, που συμβολίζει την αδιάκοπη ροή, την αφθονία και το άπειρο. Eπιπλέον, λειτουργεί ως φυσικός υγραντήρας και, όπως και τα άλατα Iμαλαΐων, ως φυσικός ιονιστής.
  Συνθέσεις κρυστάλλων. Eπιλέξτε τρία είδη κρυστάλλων, κατά προτίμηση λευκό χαλαζία, ροζ χαλαζία και αμέθυστο – θεωρείται πως τα τρία αυτά είδη «συνεργάζονται» άριστα. Oι κρύσταλλοι πρέπει να τοποθετούνται με κατεύθυνση προς το Nότο, όλοι μαζί ή χωριστά. Eκτός από το λευκό χαλαζία, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός κρύσταλλος, η μαύρη τουρμαλίνα και σε μικρότερο βαθμό ο μαύρος αχάτης θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι κρύσταλλοι για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου.
  Σπρέϊ για το χώρο. Δεν αναφερόμαστε σε χημικά σπρέι με προωθητικά αέρια. Στα φαρμακεία μπορείτε να παραγγείλετε μια σειρά που βασίζεται στα ανθοϊάματα Mπαχ.

  Xρήσιμες πληροφορίες
  Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετά ακόμη αντικείμενα για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου σας, όπως αυτά που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των κρυστάλλων και των χρωμάτων. Θα πρέπει, όμως, να έχετε συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα. Xρειάζεται χρόνος και συστηματική φροντίδα. Kαλό είναι να ακολουθήσετε ένα σύστημα καθαρισμού ανάλογο με του συμβατικού καθαρισμού, δηλαδή ένα «γερό» καθάρισμα μία φορά το μήνα και άλλα μικρότερα 2-3 φορές την εβδομάδα.

  http://www.vita.gr/mindandbody/alternative/article/2457/diwkste-thn-arnhtikh-energeia-apo-to-xwro-sas/

  Δείτε κι αυτά!
  http://jenny.gr/sweet-home/home-tips/387480/tips-gia-na-diwksete-thn-arnhtikh-energeia-apo-to-spiti-sas

  Για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο πρέπει να κάψετε θαλασσινό αλάτι ή να ψεκάσετε θαλασσινό νερό. Κάθε φορά έλεγαν οι παλιοί ότι όταν περάσεις θάλασσα θα φύγουν τα κακά σου. Για μένα το σωστό είναι να θυμιατίσει κάποιος τον χώρο με λιβάνι και ματσίδι. Τίποτα άλλο. Το ματσίδι το λέμε στη Δωδεκάνησο. Είναι ένα φυτό που φυτρώνει στην Πάτμο και το όταν ξεραίνεται το καίμε μαζί με το λιβάνι ή και σκέτο. Το Πάσχα θα το δείτε στο μοναστήρι του αγίου Ιωάννου ή στο χώρο του νιπτήρα. Όταν το ματσίδι την ώρα της καύσης κάνει θόρυβο “τσου τσου” φεύγει το κακό ή το άτομο ήταν ματιασμένο. Τότε αφαιρείται η κακή ενέργεια. Το ακούμε και το νιώθουμε.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 στο 17:15
  Σύνδεσμος

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ!!! ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

  Συναγερμός: Στην αγορά το φάρμακο που χτυπά τον καρκίνο-Ποιο είναι. Έγινε δοκιμή και εξαφάνισε…
  2017-11-30 14:45:27

  Στην αγορά το φάρμακο που χτυπά τον καρκίνο-Ποιο είναι. Έγινε δοκιμή και εξαφάνισε…
  Το πρώτο αντικαρκινικό φάρμακο γενικευμένης δράσης που παρεμβαίνει γενετικά στα καρκινικά κύτταρα σε όποιο όργανο κι αν αναπτύσσονται αυτά, εγκρίθηκε για κλινική χρήση από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA.

  Το φάρμακο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Keytruda.

  Και η έγκρισή του θεωρείται ότι επιφέρει επαναστατική ανατροπή στην έως σήμερα καθιερωμένη προσέγγιση της έγκρισης νέων δραστικών ουσιών για τη θεραπεία νεοπλασιών, που ενθάρρυνε αποκλειστικά την ανάπτυξη εξατομικευμένων φαρμάκων αναλόγως του οργάνου στο οποίο εκδηλώνεται ο καρκίνος.

  Πρόκειται για φάρμακο ανοσοθεραπείας που στοχεύει σε συμπαγείς όγκους οι οποίοι δεν μπορούν να χειρουργηθούν, με τους βιοδείκτες MSI-H (microsatellite instability-high) και dMMR (mismatch repair deficient), που απαντώνται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε νεοπλασίες:

  Tου γαστρεντερικού συστήματος, του ενδομητρίου και του παχέος εντέρου, αλλά και στον μαστό, στον θυρεοειδή, στην ουροδόχο κύστη, στον προστάτη και στο πάγκρεας.

  Η δοκιμή

  Το νέο φάρμακο μπλοκάρει τον μηχανισμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα καμουφλάρονται για να διαφύγουν της προσοχής των κυττάρων που τους επιτίθενται.

  Μία δοκιμή του πέρυσι σε μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα έδειξε ότι το φάρμακο μπορεί να παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία του μελανώματος, νεοπλασιών στο κεφάλι και στον λαιμό, και για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin.

  Ο δρ Ντρου Πάρντολ, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Bloomberg-Kimmel του πανεπιστημίου Johns Hopkins, που ανακάλυψε το φάρμακο και διεξήγαγε τις επιτυχείς κλινικές δοκιμές του, χαρακτηρίζει το Keytruda συνδυασμό γενετικής του καρκίνου και ανοσοθεραπείας.

  Και αυτό γιατί ασθενείς των οποίων οι όγκοι χαρακτηρίζονται από μία γενετική παρέκκλιση εμφανίζουν και υπέρμετρη ποσότητα πρωτεϊνών, που αναγνωρίζονται ως εισβολείς από το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας το στην αναζήτηση και την καταστροφή τους.

  Και υπάρχει μία σειρά διαφορετικών εξετάσεων για τον εντοπισμό αυτών των γενετικών χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.
  Tromaktiko

  http://www.newsnowgr.com/article/1068296/synagermos-stin-agora-to-farmako-pou-xtypa-ton-karkino-poio-einai-egine-dokimi-kai-exafanise.html

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 στο 10:42
  Σύνδεσμος

  Πώς να συγχωρέσετε και να ξεπεράσετε κάποιον που σας έχει πληγώσει

  Αν κάποιος σας έχει πληγώσει πρόσφατα, θα γνωρίζετε πόσο επώδυνη και ψυχοφθόρα είναι η διαδικασία ανάρρωσης. Είτε επεξεργάζεστε ένα συγκεκριμένο συναισθηματικό τραύμα, είτε ήσασταν οι παραλήπτες μιας επαναλαμβανόμενης τοξικής συμπεριφοράς, θα έχετε πάνω σας πολλές ουλές, σημάδια του παρελθόντος. Και σίγουρα θα γνωρίζετε ότι πρέπει να ξεπεράσετε το θυμό και την πικρία που νιώθετε, αλλά αποδεικνύεται πολύ δύσκολο στη πράξη.

  Η διαδικασία της συγχώρεσης είναι σύνθετη και σίγουρα δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο, μπορείτε να συγχωρέσετε και θα νιώθετε πολύ καλύτερα, μόλις τα καταφέρετε. Αυτός ο οδηγός μπορεί να αποδειχτεί βοηθητικός, ώστε να κατανοήσετε την ίδια τη φύση της συγχώρεσης αρχικά και έπειτα να σας δείξει πώς μπορείτε να προχωρήσετε πραγματικά.

  Τα 5 στάδια της συγχώρεσης
  Η συγχώρεση είναι μια βαθύτατα προσωπική διεργασία, οπότε δεν τη βιώνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Εντούτοις, μπορούμε να διακρίνουμε πέντε κατά κάποιο τρόπο βασικά στάδια που είναι πιθανό να περάσετε για να φτάσετε στη συγχώρεση:

  1ο στάδιο – Επίγνωση: Παρατηρείτε ότι είστε ακόμα θυμωμένοι, πληγωμένοι ή πικραμένοι για κάτι και αυτό σας γνωστοποιεί ότι χρειάζεται να συγχωρήσετε. Αυτή η επίγνωση είναι κρίσιμης σημασίας- χωρίς αυτή, τα αρνητικά συναισθήματα θα συνεχίσουν να σας επηρεάζουν, ακόμα και σε υποσυνείδητο επίπεδο.

  Στάδιο 2ο – Εμπειρία: Συγχώρεση δε σημαίνει καταπίεση ή αγνόηση των επώδυνων συναισθημάτων. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να περάσετε μια περίοδο κατά την οποία θα νιώθετε πλήρως όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα. Το κλειδί εδώ είναι η έκφρασή τους, ο πόνος και η οργή που νιώθετε, είτε καταγράφοντας, είτε μιλώντας γι’ αυτά σε κάποιον.

  Στάδιο 3ο – Αποδοχή: Δε χρειάζεται να μηχανεύεστε δικαιολογίες για το άτομο που σας πλήγωσε ή που σας έσπρωξε σε μια επιλογή. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην το θέλετε καν πια στη ζωή σας. Ωστόσο, πρέπει να αποδεχτείτε ότι βιώσατε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία και ότι δεν μπορεί να αλλάξει.

  Στάδιο 4ο – Προθυμία για συγχώρεση: Συχνά, μόνο αφού βιώσουμε όλο το εύρος των συναισθημάτων μας και τα αφήσουμε στο παρελθόν, βρίσκουμε την προθυμία να συγχωρήσουμε. Σε αυτό το στάδιο, θα δείτε ότι δεν αποκομίζετε κανένα όφελος μένοντας σε μια κατάσταση συνεχούς πόνου και θα σταματήσετε να μένετε προσκολλημένοι σε αυτό.

  Στάδιο 5ο – Απελευθέρωση: Το τελευταίο στάδιο της συγχώρεσης είναι η απελευθέρωση από το βάρος των συναισθημάτων. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε ενεργά στη ζωή σας. θα νιώσετε μια εμφανή και μόνιμη αίσθηση γαλήνης και κλεισίματος.
  12 βήματα για να αφήσετε τον πόνο πίσω και να προχωρήσετε

  Όπως ακριβώς και με τη συγχώρεση, έτσι και η μετέπειτα διαδικασία της απελευθέρωσης και της συνέχισης της πορείας μας, παίρνει διαφορετική μορφή για κάθε έναν από εμάς. Αλλά αν παλεύετε και θέλετε να ακολουθήσετε ένα πιο ξεκάθαρο μονοπάτι, δουλέψτε πάνω στα παρακάτω 12 βήματα:

  Βήμα 1ο: Επανασυνδεθείτε με την καρδιά σας

  Κάντε ό,τι χρειάζεται, για να νιώσετε και πάλι ο καλός, αυθεντικός εαυτός σας. Διαλογιστείτε, γίνετε δημιουργικοί, περάστε χρόνο με άτομα που δεν σας έχουν πληγώσει και εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της καρδιάς σας. Πρόκειται για την θετική, ανθεκτική πλευρά σας που θα σας παρέχει όλους τους πόρους που χρειάζεστε για να αναρρώσετε από τον πόνο.

  Βήμα 2ο: Εστιάστε στην αυτογνωσία

  Προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε πλήρως την πικρία που κρατάτε. Γιατί σας πονά τόσο πολύ; Ποιες παρελθοντικές πληγές ανοίγει; Τι σημαίνει για εσάς το γεγονός ότι πληγωθήκατε τόσο από αυτό που συνέβη; Όταν στραφείτε προς εσάς, αντί να αναλύετε τις κινήσεις εκείνου που σας πλήγωσε, τότε θα βρείτε τη δύναμη που ψάχνετε μέσα από την αυτογνωσία.

  Βήμα 3ο: Πάρτε την ευθύνη για εσάς

  Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η ευθύνη για όποιο ρόλο παίξατε τελικά σε αυτό το επώδυνο για εσάς γεγονός. Ο ρόλος σας μπορεί να ήταν μικρότερος ή μεγαλύτερος, αλλά αν δεν τον αναγνωρίσετε, τότε θα προβάλλετε υποσυνείδητα αρνητικές σκέψεις για εσάς σε άλλους. Και καθώς αναλαμβάνετε την ευθύνη για ο,τι σας αναλογεί, επιτρέψτε στον εαυτό σας να λάβει και συγχώρεση επίσης.

  Βήμα 4ο: Αντλήστε μαθήματα από αυτή τη σκοτεινή εμπειρία

  Ασχέτως του πόσο άσχημα εξελίχθηκε κάτι, υπάρχει πάντα εκεί ένα χρήσιμο μάθημα για να πάρετε. Για την ακρίβεια, το Σύμπαν μας στέλνει συχνά προκλήσεις, ακριβώς για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Αναρωτηθείτε λοιπόν ποιο είναι το δίδαγμα που αποκομίσατε από τη σχέση σας με το άλλο άτομο. Τι θα κάνετε διαφορετικά σε άλλη σχέση; Για παράδειγμα, μήπως χρειάζονται αυστηρότερα όρια;

  Βήμα 5ο: Εστιάστε στο καλό και όχι στο σωστό

  Είναι δελεαστικό να δηλώνουμε πόσο λάθος είναι το άλλο άτομο. Όμως, αν θέλετε να συγχωρέσετε κάποιον που σας πλήγωσε συναισθηματικά, χρειάζεται να εστιάσετε στο παλιό Κινέζικο ρητό: «Είναι καλύτερο να είσαι καλός, από το να είσαι σωστός». Πώς μπορείτε να προσφέρετε καλοσύνη στο άτομο που σας αδίκησε; Και πώς θα μπορούσε αυτή η καλοσύνη να κάνει τις άλλες σας σχέσεις να κυλήσουν πιο θετικά;

  Βήμα 6ο: Αποφύγετε την κριτική

  Η ενσυναίσθηση αποδεικνύεται ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην πικρία. Δώστε λίγο χρόνο για να δείτε την τρέχουσα κατάσταση από την αντίθετη οπτική γωνία, από τη θέση του άλλου. Πώς φαίνονται από εκεί τα πράγματα; Γιατί μπορεί να έπραξαν έτσι; Πώς μπορεί να νιώθουν; Αυτή η άσκηση δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δικαιολογείτε την άσχημη συμπεριφορά, αλλά ότι κατανοείτε απλά την πολυπλοκότητα και την εσωτερική πάλη που όλοι αντιμετωπίζουμε.

  Βήμα 7ο: Δεχτείτε τη συγγνώμη

  Ορισμένες φορές, το άλλο άτομο δεν έχει καμία πρόθεση να απολογηθεί. Εντούτοις, αν κάποιος δείξει προθυμία γι’ αυτό, δεχτείτε το. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει αναγκαστικά να δικαιολογήσετε τις πράξεις του ή να δεχτείτε εκείνο το άτομο πίσω στη ζωή σας. Σημαίνει μόνο ότι αφήνετε πίσω σας τις αρνητικές σκέψεις.

  Βήμα 8ο: Μη ψάχνετε και για περαιτέρω προσβολές

  Όταν έχετε προσφάτως πληγωθεί, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ψάχνετε και για άλλες προσβολές. Αυτές μπορεί να βρεθούν στην ίδια σχέση ή γενικά στη ζωή σας. Ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι αν ψάξετε για σημάδια ασέβειας ή λόγους για να μένετε θυμωμένοι, θα βρείτε! Όμως, αυτό δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για εσάς. Ξεκινήστε τη μέρα σας με την σκέψη ότι ο κόσμος θα σας φερθεί σωστά και συνεχίστε από εκεί και πέρα.

  Βήμα 9ο: Να αναμένετε καλοσύνη

  Σχετικό με το παραπάνω είναι και αυτό το βήμα. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το νου σας να αναμένει και να διακρίνει τις πράξεις καλοσύνης. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε δεκτικοί και θετικοί άνθρωποι και έτσι θα έλκετε τους καλύτερους ανθρώπους στη ζωή σας. Μπορεί να βρείτε βοηθητική την πρακτική των καθημερινών διαβεβαιώσεων όπως «Έλκω ευγενικούς και τρυφερούς ανθρώπους στη ζωή μου» ή «Θα ψάχνω για την καλοσύνη και σίγουρα θα τη βρω».

  Βήμα 10ο: Φανταστείτε/οραματιστείτε ότι το αφήνετε πίσω σας

  Συγκεντρωθείτε για 10 λεπτά κάθε μέρα στο να φανταστείτε πώς είναι να αφήνετε αυτό που σας πληγώνει πίσω σας. Κάποιοι άνθρωποι το φαντάζονται σαν νερό που κυλά και παίρνει μακριά τις άσχημες στιγμές, αλλάζοντας και τις σχέσεις τους. Άλλοι άνθρωποι φαντάζονται ότι είναι σαν ένα βάρος που πετάνε μακριά, στη θάλασσα ή από ένα λόφο. Εναλλακτικά, μπορείτε να φανταστείτε ότι η αρνητική αυτή αύρα αφήνει το σώμα σας.

  Βήμα 11ο: Μείνετε στο παρόν

  Όπως σημειώθηκε παραπάνω, για να συγχωρήσετε και να αφήσετε πίσω ο,τι σας πονά, χρειάζεται να ξεκολλήσετε από το παρελθόν. Πείτε στον εαυτό σας ότι τώρα θα διοχετεύσετε όλη σας την ενέργεια στη στιγμή και στην κάθε μέρα, αντί να την σπαταλάτε σε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Ο διαλογισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ βοηθητικός εδώ, όπως και οποιαδήποτε δραστηριότητα σαν τη γυμναστική ή την τέχνη.

  Βήμα 12ο: Προσφέρετε αγάπη

  Βάλτε τα δυνατά σας για να είστε τρυφεροί και δοτικοί. Προσπαθήστε, καταγράφοντας 3-5 πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε αγάπη στην αρχή της μέρας σας, και φυλάξτε τα στην καρδιά σας. κάθε φορά που νιώθετε ότι σας ρουφά και πάλι η αρνητικότητα, χρησιμοποιήστε τα ως εργαλεία. Γιατί όσο δίνουμε αγάπη, λαμβάνουμε και αγάπη.

  Αναγνωρίστε τα μαθήματα μέσα από τη διαδικασία
  Όταν νιώσετε πώς να είναι αφήνουμε κάτι πίσω μας και να προχωράμε, θα μάθετε πολλά για τη ζωή και για τον εαυτό σας. Οι τοξικές σχέσεις με τοξικούς ανθρώπους είναι εξαιρετικά επώδυνες, αλλά είναι επίσης και πολύ διδακτικές. Αναγνωρίστε ότι έχετε πια ανακαλύψει περισσότερα για το τι χρειάζεστε από μια σχέση, τα βαθύτερα ευάλωτα σας σημεία και την αξιοθαύμαστη ικανότητα να επουλώνετε τις πληγές σας.

  Επιπροσθέτως, η διεργασία της συγχώρεσης μας διδάσκει πώς να ζήσουμε στο παρόν, αντί να αναλωνόμαστε στο παρελθόν ή να στρεσαριζόμαστε για το μέλλον. Όταν μπορέσουμε να απολαύσουμε και να βιώσουμε πλήρως κάθε στιγμή που περνά, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει ευτυχισμένος.

  Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της συγχώρεσης κάποιου που συνεχίζει να σας πληγώνει, βεβαιωθείτε ότι το διαχωρίζετε πλήρως από την ανοχή σε μελλοντικά συναισθηματικά τραύματα. Η συγχώρεση και το τέλος μιας σχέσης δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα. Μπορείτε να προσφέρετε συγχώρεση, αλλά και πάλι να αρνηθείτε να κρατήσετε στη ζωή σας ένα τοξικό άτομο. Και σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό είναι ακριβώς που χρειάζεστε για να ανακτήσετε τη χαμένη αγάπη και αυτοεκτίμηση.

  Πηγή: http://enallaktikidrasi.com/2017/10/pws-sygxoresete-xeperasete-kapoion-exei-pligosei/

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 στο 10:16
  Σύνδεσμος

  Τα 7 στάδια του γάμου: Από τον ενθουσιασμό… στην επανάσταση και την ολοκλήρωση!

  Εναλλακτική Δράση Ανθρώπινες Σχέσεις
  Τα 7 στάδια του γάμου: Από τον ενθουσιασμό, στην επανάσταση και την ολοκλήρωση!

  Κάθε γάμος περνά από διαφορετικά στάδια όσο τα χρόνια περνούν. Από τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών και ύστερα, ο γάμος σας συνεχώς θα αλλάζει και θα εξελίσσεται. Αν κατανοήσετε τα διαφορετικά στάδια του γάμου, θα μπορέσετε να αναλύσετε και το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε αυτό τον καιρό. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά και διαβάστε τις μικρές συμβουλές για το πώς να κινηθείτε μέσα σε κάθε στάδιο.

  Στάδιο 1ο: Ενθουσιασμός
  Βρίσκεστε στην αρχή του γάμου. Ίσως να επιστρέψατε μόλις από το μήνα του μέλιτος. Ξεκινάτε την κοινή σας ζωή και το πάθος μεταξύ σας βρίσκεται στα ύψη. Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό στάδιο, αφού εδώ δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συγκρούσεις και κυριαρχεί ο ενθουσιασμός. Αυτό το στάδιο μάλιστα αποτελεί την τέλεια στιγμή για να θέσετε γερά θεμέλια που θα κρατήσουν γερή και υγιή τη σχέση σας και στα επόμενα στάδια.

  Κίνδυνοι: Αν απορροφηθείτε υπερβολικά από το πάθος και τη διασκέδαση, το επόμενο στάδιο μπορεί να σας έρθει λίγο απότομα.

  Συμβουλές: Θέστε γερά θεμέλια για την κοινή σας ζωή. Συζητήστε διεξοδικά τα οικονομικά, το πρακτικό κομμάτι του σπιτιού, όπως τις δουλειές και κάντε μακροπρόθεσμα σχέδια, για να επιτύχετε κοινούς στόχους.

  Στάδιο 2ο: Πραγματικότητα
  Εδώ προσγειωνόσαστε στην πραγματικότητα. Καθώς φτιάχνετε τη δική σας ρουτίνα, αρχίζετε να μαθαίνετε περισσότερα για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες ο ένας του άλλου. Για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για το στάδιο που μαθαίνετε όλους τους τρόπους με τους οποίους ο ένας μπορεί να εκνευρίσει τον άλλο. Ποτέ δεν αδειάζει το πλυντήριο των πιάτων ή είναι ακραία αναβλητικός. Σε αυτό το στάδιο, θα αποκαλυφθούν κρυμμένα κομμάτια της πραγματικότητας.

  Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να είναι απογοητευτική μετά τον ενθουσιασμό του πρώτου σταδίου, αλλά αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία, για να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλο και για να χτίσετε μια υγιή επικοινωνία.

  Κίνδυνοι: Το να εστιάσετε μόνο σε ο,τι σας ενοχλεί, αντί να δείτε τα θετικά χαρακτηριστικά του/της συντρόφου σας.

  Συμβουλές: Τελειοποιήστε την τέχνη της καλής επικοινωνίας. Εξασκήστε την ενσυναίσθηση και την καλή πρόθεση και εκφράστε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας χωρίς κατηγορηματικό και επικριτικό τρόπο.

  Στάδιο 3ο: Επανάσταση
  Η επανάσταση είναι ένα ζόρικο στάδιο. Εδώ είναι που τα ενδιαφέροντά σας αρχίζουν να συγκρούονται με εκείνα του/της συντρόφου σας και ο γάμος σας βιώνεται σαν εμπόδιο στους στόχους σας. Ίσως ο ένας να θέλει να ταξιδέψει, αλλά ο άλλος να θέλει να κάνει παιδιά. Ίσως να θέλετε και οι δύο να χτίσετε την καριέρα σας, αλλά να ενοχλείστε που το άλλο άτομο έχει εστιάσει στη δική του και δεν σας στηρίζει. Το στάδιο της επανάστασης μπορεί γρήγορα να επιφέρει μια μεγάλη, κρίσιμη σύγκρουση.

  Κίνδυνοι: Προσπαθήστε να μη ξεφεύγετε και αρχίσετε αδίκως να κατηγορείτε το/τη σύντροφό σας για το ότι σας εμποδίζει να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

  Συμβουλές: Εξασκήστε την ανοικτή, τρυφερή επικοινωνία. Μιλήστε ο ένας στον άλλο για τις ελπίδες και τα όνειρά σας και βρείτε έναν τρόπο να στηρίξετε ο ένας τον άλλο, χωρίς να στέκεστε εμπόδιο. Εδώ εμπλέκεται και ο συμβιβασμός και κυρίως η πλήρη επίγνωση του τι θέλετε ακριβώς να πετύχετε.

  Στάδιο 4ο: Εξωτερικές δεσμεύσεις
  Αυτό το στάδιο εμφανίζεται περίπου τον καιρό που όλες οι αλλαγές συμβαίνουν. Προαγωγές, παιδιά, αλλαγή σπιτιού κλπ. Οι υποχρεώσεις αλλάζουν και μάλλον αυξάνονται. Είστε και οι δύο πολύ απασχολημένοι και ξαφνικά ο γάμος σας αρχίζει να φαίνεται σαν μια εμπορική συμφωνία. Το περισσότερο μέρος της επικοινωνίας σας καταλαμβάνει η πρακτική ζωή, όπως το τι συμβαίνει με τα παιδιά, πότε είναι το επόμενο ραντεβού στο γιατρό και τι θα φάτε αύριο.

  Κίνδυνοι: Αν δεν προσέξετε, ο γάμος σας μπορεί να μπει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα και να ξεχάσετε τις ωραίες στιγμές σας μαζί.

  Συμβουλές: Βρείτε χρόνο για τους δυο σας, ό,τι κι αν συμβαίνει μέσα στη μέρα. Δώστε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού κάπου έξω για ένα ρομαντικό δείπνο ή απλά για μια ταινία στον κινηματογράφο. Θυμηθείτε τους λόγους που παντρευτήκατε εξαρχής.

  Στάδιο 5ο: Επανένωση
  Τα παιδιά έχουν πια μεγαλώσει, οι καριέρες σας είναι πια σταθεροποιημένες και τα οικονομικά σας φαίνονται να βρίσκονται σε σταθερά επίπεδα. Πρόκειται για την ήρεμη περίοδο ενός γάμου, όπου η ζωή περνά άνετα με λιγότερο στρες και δεσμεύσεις απ’ ότι πριν. Μπορεί όμως και να αποτελέσει έναν τόπο απογοήτευσης. Αν κάποιος από τους δύο νιώθει ότι έχει βαρεθεί με πολλά κομμάτια της ζωής του, έρχεται στο προσκήνιο η διάψευση των προσδοκιών.

  Κίνδυνοι: Η καθημερινότητά σας μπορεί να αρχίζει να γίνεται βαρετή και αυτό να σας απομακρύνει από το/τη σύντροφό σας μακροπρόθεσμα.

  Συμβουλές: Βάλτε λίγο χρώμα στον γάμο σας, κάνοντας μαζί κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Παρακολουθήστε ένα μάθημα χορού ή κάντε μια εκδρομή. Μιλήστε ανοιχτά για τις ανάγκες του γάμου σας στο δεδομένο σημείο που βρίσκεστε.

  Στάδιο 6ο: Έκρηξη
  Οι εκρήξεις μπορούν να συμβούν σε κάθε στάδιο του γάμου σας, αλλά είναι πιο πιθανές, όταν εισέρχεστε στη μέση ηλικία. Η απώλεια μιας δουλειάς, ο φόβος για την υγεία σας, ο θάνατος ενός γονέα ή τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να τραντάξουν τα θεμέλια του γάμου σας. Ένα τέτοιο ξέσπασμα μπορεί να σας αφήσει μουδιασμένους και/ή στρεσαρισμένους. Ο γάμος σας μπορεί να γίνει πηγή παρηγοριάς ή περαιτέρω δυσανασχέτησης.

  Κίνδυνοι: Είναι εύκολη υπόθεση το να ξεσπάσετε στο/στη σύντροφό σας, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στους άλλους τομείς της ζωής σας. Η συνειδητοποίηση ότι μεγαλώνουμε δεν είναι και πολύ ομαλή πολλές φορές.

  Συμβουλές: Να είστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Βρείτε χρόνο να συμπαρασταθείτε, να δείξετε τη στήριξη σας αμοιβαία. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες μαζί, γίνετε ομάδα.

  Στάδιο 7ο: Ολοκλήρωση
  Μόλις καταφέρετε να προσπεράσετε επιτυχώς τα πάνω και τα κάτω μιας μακράς έγγαμης ζωής, έχετε φτάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Αυτό είναι συχνά ένα από τα πιο ευτυχισμένα στάδια σε έναν γάμο. Ξέρετε ο ένας τον άλλο πολύ καλά και έχετε εγκαθιδρύσει μια ζωή που και οι δύο βρίσκετε ικανοποιητική. Παλέψατε μαζί σε πολλές μάχες και είστε ακόμα σύμμαχοι.

  Κίνδυνοι: Είναι εύκολο να εφησυχάσετε σε αυτό το στάδιο και να ξεχάσετε ότι χρειάζεται να εκτιμάτε το/τη σύντροφό σας κάθε μέρα που περνά.

  Συμβουλές: Ξαναβρείτε τη χαρά του πρώτου σταδίου, περνώντας μαζί περισσότερο ποιοτικό χρόνο και ξεκινώντας για νέες περιπέτειες. Επαναλάβετε κάθε μέρα στο άλλο σας μισό πόσο πολύ το εκτιμάτε και πόσα πολλά σημαίνει για εσάς.

  Το κάθε στάδιο συνοδεύεται από τις προκλήσεις του. Αν μείνετε όμως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο και εκμεταλλευτείτε το κάθε στάδιο, για να ενδυναμώσετε τα θεμέλιά σας, θα ζήσετε μαζί ένα τρυφερό και ευτυχισμένο μέλλον.

  Sylvia Smith, σύμβουλος σχέσεων-γάμου

  http://enallaktikidrasi.com/2017/10/stadia-gamou-enthousiasmo-epanastasi-oloklirosi/

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο