304 σχόλια στο Ονειροδρόμιο
 • Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 στο 10:16
  Σύνδεσμος

  Τα 7 στάδια του γάμου: Από τον ενθουσιασμό… στην επανάσταση και την ολοκλήρωση!

  Εναλλακτική Δράση Ανθρώπινες Σχέσεις
  Τα 7 στάδια του γάμου: Από τον ενθουσιασμό, στην επανάσταση και την ολοκλήρωση!

  Κάθε γάμος περνά από διαφορετικά στάδια όσο τα χρόνια περνούν. Από τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών και ύστερα, ο γάμος σας συνεχώς θα αλλάζει και θα εξελίσσεται. Αν κατανοήσετε τα διαφορετικά στάδια του γάμου, θα μπορέσετε να αναλύσετε και το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε αυτό τον καιρό. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά και διαβάστε τις μικρές συμβουλές για το πώς να κινηθείτε μέσα σε κάθε στάδιο.

  Στάδιο 1ο: Ενθουσιασμός
  Βρίσκεστε στην αρχή του γάμου. Ίσως να επιστρέψατε μόλις από το μήνα του μέλιτος. Ξεκινάτε την κοινή σας ζωή και το πάθος μεταξύ σας βρίσκεται στα ύψη. Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό στάδιο, αφού εδώ δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συγκρούσεις και κυριαρχεί ο ενθουσιασμός. Αυτό το στάδιο μάλιστα αποτελεί την τέλεια στιγμή για να θέσετε γερά θεμέλια που θα κρατήσουν γερή και υγιή τη σχέση σας και στα επόμενα στάδια.

  Κίνδυνοι: Αν απορροφηθείτε υπερβολικά από το πάθος και τη διασκέδαση, το επόμενο στάδιο μπορεί να σας έρθει λίγο απότομα.

  Συμβουλές: Θέστε γερά θεμέλια για την κοινή σας ζωή. Συζητήστε διεξοδικά τα οικονομικά, το πρακτικό κομμάτι του σπιτιού, όπως τις δουλειές και κάντε μακροπρόθεσμα σχέδια, για να επιτύχετε κοινούς στόχους.

  Στάδιο 2ο: Πραγματικότητα
  Εδώ προσγειωνόσαστε στην πραγματικότητα. Καθώς φτιάχνετε τη δική σας ρουτίνα, αρχίζετε να μαθαίνετε περισσότερα για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες ο ένας του άλλου. Για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για το στάδιο που μαθαίνετε όλους τους τρόπους με τους οποίους ο ένας μπορεί να εκνευρίσει τον άλλο. Ποτέ δεν αδειάζει το πλυντήριο των πιάτων ή είναι ακραία αναβλητικός. Σε αυτό το στάδιο, θα αποκαλυφθούν κρυμμένα κομμάτια της πραγματικότητας.

  Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να είναι απογοητευτική μετά τον ενθουσιασμό του πρώτου σταδίου, αλλά αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία, για να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλο και για να χτίσετε μια υγιή επικοινωνία.

  Κίνδυνοι: Το να εστιάσετε μόνο σε ο,τι σας ενοχλεί, αντί να δείτε τα θετικά χαρακτηριστικά του/της συντρόφου σας.

  Συμβουλές: Τελειοποιήστε την τέχνη της καλής επικοινωνίας. Εξασκήστε την ενσυναίσθηση και την καλή πρόθεση και εκφράστε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας χωρίς κατηγορηματικό και επικριτικό τρόπο.

  Στάδιο 3ο: Επανάσταση
  Η επανάσταση είναι ένα ζόρικο στάδιο. Εδώ είναι που τα ενδιαφέροντά σας αρχίζουν να συγκρούονται με εκείνα του/της συντρόφου σας και ο γάμος σας βιώνεται σαν εμπόδιο στους στόχους σας. Ίσως ο ένας να θέλει να ταξιδέψει, αλλά ο άλλος να θέλει να κάνει παιδιά. Ίσως να θέλετε και οι δύο να χτίσετε την καριέρα σας, αλλά να ενοχλείστε που το άλλο άτομο έχει εστιάσει στη δική του και δεν σας στηρίζει. Το στάδιο της επανάστασης μπορεί γρήγορα να επιφέρει μια μεγάλη, κρίσιμη σύγκρουση.

  Κίνδυνοι: Προσπαθήστε να μη ξεφεύγετε και αρχίσετε αδίκως να κατηγορείτε το/τη σύντροφό σας για το ότι σας εμποδίζει να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

  Συμβουλές: Εξασκήστε την ανοικτή, τρυφερή επικοινωνία. Μιλήστε ο ένας στον άλλο για τις ελπίδες και τα όνειρά σας και βρείτε έναν τρόπο να στηρίξετε ο ένας τον άλλο, χωρίς να στέκεστε εμπόδιο. Εδώ εμπλέκεται και ο συμβιβασμός και κυρίως η πλήρη επίγνωση του τι θέλετε ακριβώς να πετύχετε.

  Στάδιο 4ο: Εξωτερικές δεσμεύσεις
  Αυτό το στάδιο εμφανίζεται περίπου τον καιρό που όλες οι αλλαγές συμβαίνουν. Προαγωγές, παιδιά, αλλαγή σπιτιού κλπ. Οι υποχρεώσεις αλλάζουν και μάλλον αυξάνονται. Είστε και οι δύο πολύ απασχολημένοι και ξαφνικά ο γάμος σας αρχίζει να φαίνεται σαν μια εμπορική συμφωνία. Το περισσότερο μέρος της επικοινωνίας σας καταλαμβάνει η πρακτική ζωή, όπως το τι συμβαίνει με τα παιδιά, πότε είναι το επόμενο ραντεβού στο γιατρό και τι θα φάτε αύριο.

  Κίνδυνοι: Αν δεν προσέξετε, ο γάμος σας μπορεί να μπει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα και να ξεχάσετε τις ωραίες στιγμές σας μαζί.

  Συμβουλές: Βρείτε χρόνο για τους δυο σας, ό,τι κι αν συμβαίνει μέσα στη μέρα. Δώστε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού κάπου έξω για ένα ρομαντικό δείπνο ή απλά για μια ταινία στον κινηματογράφο. Θυμηθείτε τους λόγους που παντρευτήκατε εξαρχής.

  Στάδιο 5ο: Επανένωση
  Τα παιδιά έχουν πια μεγαλώσει, οι καριέρες σας είναι πια σταθεροποιημένες και τα οικονομικά σας φαίνονται να βρίσκονται σε σταθερά επίπεδα. Πρόκειται για την ήρεμη περίοδο ενός γάμου, όπου η ζωή περνά άνετα με λιγότερο στρες και δεσμεύσεις απ’ ότι πριν. Μπορεί όμως και να αποτελέσει έναν τόπο απογοήτευσης. Αν κάποιος από τους δύο νιώθει ότι έχει βαρεθεί με πολλά κομμάτια της ζωής του, έρχεται στο προσκήνιο η διάψευση των προσδοκιών.

  Κίνδυνοι: Η καθημερινότητά σας μπορεί να αρχίζει να γίνεται βαρετή και αυτό να σας απομακρύνει από το/τη σύντροφό σας μακροπρόθεσμα.

  Συμβουλές: Βάλτε λίγο χρώμα στον γάμο σας, κάνοντας μαζί κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Παρακολουθήστε ένα μάθημα χορού ή κάντε μια εκδρομή. Μιλήστε ανοιχτά για τις ανάγκες του γάμου σας στο δεδομένο σημείο που βρίσκεστε.

  Στάδιο 6ο: Έκρηξη
  Οι εκρήξεις μπορούν να συμβούν σε κάθε στάδιο του γάμου σας, αλλά είναι πιο πιθανές, όταν εισέρχεστε στη μέση ηλικία. Η απώλεια μιας δουλειάς, ο φόβος για την υγεία σας, ο θάνατος ενός γονέα ή τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να τραντάξουν τα θεμέλια του γάμου σας. Ένα τέτοιο ξέσπασμα μπορεί να σας αφήσει μουδιασμένους και/ή στρεσαρισμένους. Ο γάμος σας μπορεί να γίνει πηγή παρηγοριάς ή περαιτέρω δυσανασχέτησης.

  Κίνδυνοι: Είναι εύκολη υπόθεση το να ξεσπάσετε στο/στη σύντροφό σας, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στους άλλους τομείς της ζωής σας. Η συνειδητοποίηση ότι μεγαλώνουμε δεν είναι και πολύ ομαλή πολλές φορές.

  Συμβουλές: Να είστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Βρείτε χρόνο να συμπαρασταθείτε, να δείξετε τη στήριξη σας αμοιβαία. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες μαζί, γίνετε ομάδα.

  Στάδιο 7ο: Ολοκλήρωση
  Μόλις καταφέρετε να προσπεράσετε επιτυχώς τα πάνω και τα κάτω μιας μακράς έγγαμης ζωής, έχετε φτάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Αυτό είναι συχνά ένα από τα πιο ευτυχισμένα στάδια σε έναν γάμο. Ξέρετε ο ένας τον άλλο πολύ καλά και έχετε εγκαθιδρύσει μια ζωή που και οι δύο βρίσκετε ικανοποιητική. Παλέψατε μαζί σε πολλές μάχες και είστε ακόμα σύμμαχοι.

  Κίνδυνοι: Είναι εύκολο να εφησυχάσετε σε αυτό το στάδιο και να ξεχάσετε ότι χρειάζεται να εκτιμάτε το/τη σύντροφό σας κάθε μέρα που περνά.

  Συμβουλές: Ξαναβρείτε τη χαρά του πρώτου σταδίου, περνώντας μαζί περισσότερο ποιοτικό χρόνο και ξεκινώντας για νέες περιπέτειες. Επαναλάβετε κάθε μέρα στο άλλο σας μισό πόσο πολύ το εκτιμάτε και πόσα πολλά σημαίνει για εσάς.

  Το κάθε στάδιο συνοδεύεται από τις προκλήσεις του. Αν μείνετε όμως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο και εκμεταλλευτείτε το κάθε στάδιο, για να ενδυναμώσετε τα θεμέλιά σας, θα ζήσετε μαζί ένα τρυφερό και ευτυχισμένο μέλλον.

  Sylvia Smith, σύμβουλος σχέσεων-γάμου

  http://enallaktikidrasi.com/2017/10/stadia-gamou-enthousiasmo-epanastasi-oloklirosi/

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 στο 10:11
  Σύνδεσμος

  Ο ζωδιακός κύκλος των Ινδιάνων. Βρες το ινδιάνικo ζώδιό σου και το νόημά του

  Οι Ινδιάνοι της Αμερικής μεταφράζουν τα άστρα του ζωδιακού σύμφωνα με δικά τους ζώα-ζώδια. Παρόλο που η κάθε φυλή έχει τις δικές της ερμηνείες, έτσι που κάθε ζώδιο μεταφράζεται σε διαφορετικό «ζώο-τοτέμ» μπορούμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά και να συνδυάσουμε τις ερμηνείες τους με τα δικά μας ζώδια.

  Βίδρα 20-1 ως 18-2. Η Βίδρα αντιπροσωπεύει τον δικό μας Υδροχόο του ζωδιακού
  Χρώμα: ασημί

  Ιδιοσυγκρασία: ανεξάρτητη και φιλική

  Μέρα: Σάββατο

  Καλύτερη ώρα της ημέρας: 11:00 – 13:00

  Ταιριάζει με: κοράκι, γεράκι και ελάφι

  Η βίδρα έχει έναν δικό της τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Είναι εξοπλισμένη με πολύ δυνατή φαντασία αλλά και υψηλή νοημοσύνη, φτάνοντας έτσι σε πεδία του νου που δύσκολα φτάνουν οι άλλοι. Συχνά δεκτική και διαισθητική, η Βίδρα γίνεται πολύ καλή φίλη και φροντίζει τους ανθρώπους της. Με τους ανθρώπους που αγαπά και εμπιστεύεται η Βίδρα είναι συμπονετική, ευαίσθητη, πιστή, ειλικρινής και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν ψάχνετε για φίλους θα δείτε ότι τα «βιδράκια» είναι οι άνθρωποί σας!

  Λύκος 19-2 ως 20-3. Ο Λύκος συμπίπτει με τους Ιχθύες
  Χρώμα: Πράσινο Μπλε

  Ιδιοσυγκρασία: Ευγενικοί και γενναιόδωροι

  Ταιριάζουν με τους Τρυποκάρυδους, τις καφέ Αρκούδες και τα Φίδια

  Η καλύτερη μέρα τους: Πέμπτη

  Η καλύτερη ώρα τους: 13:00 ως 15:00

  Οι Λύκοι χαρακτηρίζονται από πάθος και συναίσθημα. Βαθειά συναισθηματικοί και ολοκληρωτικά παθιασμένοι, οι λύκοι είναι οι εραστές του ζωδιακού και σε πρακτικό αλλά και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Καθώς είναι το Αμερικάνικο ζώδιο που είναι ταυτισμένο με την καρδιά, την αγάπη αλλά και τη φιλοσοφία ο Λύκος καταλαβαίνει τις ανάγκες των πάντων τριγύρω και είναι πάντα πρόθυμος και διαθέσιμος να προσφέρει αγάπη. Καταλαβαίνει ξεκάθαρα πως αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι αγάπη! Αυτό είναι όλο! Και από αγάπη είναι γεμάτος και πάντα προθυμος να τη μοιραστεί. Στις συντροφική του σχέση ο λύκος είναι παθιασμένος, δοτικός, αγαπάει βαθειά και πάνω απ’ όλα, ευγενάστατος!

  Το Γεράκι 21-3 μέχρι 19-4. Το Γεράκι των Ινδιάνων συμπίπτει με τους Κριούς
  Χρώμα: Κίτρινο και Πράσινο

  Ιδιοσυγκρασία: Δυναμική και Αυθόρμητη

  Μέρα: Τρίτη

  Καλύτερη ώρα της ημέρας: 15:00 ως 17:00

  Το Γεράκι είναι φυσικός ηγέτης και αυτό του δίνει την ικανότητα να παίρνει τις σωστές αποφάσεις ακόμα κι όταν υπάρχει ένταση. Πάντοτε ρεαλιστής, αυτό το Ζώδιο δε χάνει το χρόνο του και βλέπει πάντα το στόχο ό,τι κι αν συμβαίνει. Το γεράκι θα παραμείνει εγγυημένα στο καθήκον. Του αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα. Πάντα θα είναι ενήμερος για τις ευκαιρίες και πάντα ικανός να τις εκμεταλευτεί.

  Κάστορας 20-4 μέχρι 20-5. Ο Κάστορας αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου.
  Χρώμα: Κίτρινο και Κόκκινο

  Ιδιοσυγκρασία: Αποφασιστικός και μεθοδικός

  Καλύτερη μέρα: Παρασκευή

  Καλύτερη ώρα της ημέρας: 17:00 μέχρι 19:00

  Στον Κάστορα επίσης αρέσουν οι ηγετικές θέσεις μα του είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θέση για το καλό του συνόλου. Πολύ καλός επαγγελματίας, ο Κάστορας, κάνει τη δουλειά του με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Στρατηγικός, ο Κάστορας είναι άτομο το οποίο λαμβάνεται πολύ σοβάρα υπόψιν στις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό. Αν προκαλέσετε έναν Κάστορα, να είστε προετοιμασμένοι για αναμέτρηση με το πιο κοφτερό μυαλό σε ώρα μάχης. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες όμως οι Κάστορες μπορούν να είναι εξαιρετικά πιστοί, συμπονετικοί, βοηθητικοί και γεναιόδωροι.

  Το Ελάφι, 21-5 μέχρι 20-6. Συσχετίζεται με το ζώδιο των διδύμων.
  Χρώμα: Κίτρινο και Μπλε

  Ιδιοσυγκρασία! Ευφυΐα και Επικοινωνία

  Καλύτερη Μέρα: Τετάρτη

  Καλύτερη ώρα: 19:00 ως 21:00

  Το Ελάφι στην μυθολογία των φυλών της Αμερικής αντιπροσωπεύει την δημιουργική επιρροή. Το μεγάλο του δώρο είναι μία εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ όπου κάνει τους πάντες να γελούν γύρω του. Πάντα πρόθυμος ν’ ανταλλάξει απόψεις, το Ελάφι χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές ομιλητικές ικανότητες κι ανάβει τη συζήτηση στο πι και φι. Με αυτές τις ικανότητες εξοπλισμένο, ένα Ελάφι είναι πάντοτε καλεσμένο στις παρέες μιας και πρόκειται για την ψυχή του πάρτι. Αν μάλιστα τύχει σε περιβάλλον που το αγαπά και το στηρίζει το Ελαφάκι θα λάμψει ακόμα περισσότερο χαρίζοντας γέλιο κα χαρά σε πολύ περισσότερο κόσμο.

  Ο Τρυποκάρυδος, 21 -6 ως 21-7. Συμπίπτει με το ζώδιο του Καρκίνου
  Χρώμα: Ροζ

  Ιδιοσυγκρασία: Ευχάριστη και προστατευτική

  Καλύτερη Μέρα: Δευτέρα

  Καλύτερη Ώρα: 21:00 μέχρι 23:00

  Ο Τρυποκάρυδος είναι εκείνος που σε φροντίζει και ακούει ό,τι έχεις να του πεις. Δε χρειάζεται να του πεις και πολλά, είναι ιδαίτερα ενσυναισθητικός και η κατανόησή του ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο Τρυποκάρυδος είναι αυτός που χρειάζεσαι δίπλα σου όταν νιώθεις ευάλωτος και θες υποστήριξη. Μιλάμε για τους ιδανικούς γονείς, καθώς και για τους καλύτερους φίλους και συντρόφους. Σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ο Τρυποκάρυδος απολκαλύπτει πλήρως την αφοσίωσή του, τη στοργή του και τον εκλεπτισμένο ρομαντισμό του.

  Ο Σολομός, 22-7 ως 21-8. Είναι ο δικός μας Λέων
  Χρώμα: Κόκκινο

  Ιδιοσυγκρασία: Υπερήφανος και γεμάτος Αυτοπεποίθηση

  Καλύτερη Μέρα: Σάββατο

  Καλύτερη ώρα: 23:00 μέχρι 01:00

  Η δημιουργικότητα είναι το στοιχείο όσων έχουν γεννηθεί κάτω από το ζώδιο του Σολομού. Εξαιρετικά διαυγείς, με διαισθητικές ικανότητες και απίστευτη ενεργητικότητα, οι σολομοί είναι γεμάτοι χάρη και τους αρέσει να βρίσκονται συνέχεια σε δράση. Αυτό είναι και το καλό τους στην παρέα μιας και κανείς δεν παραμένει απαθής μπρος στις παροτρύνσεις τους για εκδρομές, πάρτι αλλά και δουλειά. Η ανταμοιβή τους γι’ αυτή τους την ζεστή προσωπικότητα είναι η παντοτινή και αφοσιωμένη φιλία όλων όσων βρίσκονται γύρω τους.

  Η Αρκούδα, 22-8 ως 21-9. Συμπίπτει με το Ζώδιο της Παρθένου.
  Χρώμα: Καφέ και πορφυρό

  Ιδιοσυγκρασία: Πρακτική και μετριόφρων

  Καλύτερη μέρα: Δευτέρα

  Καλύτερη ώρα: 01:00 με 03:00

  Πρακτική και μεθοδική, η Αρκούδα είναι το ζώδιο που θα καλέσουμε όταν χρειαζόμαστε σταθερότητα. Είναι επίσης χαρισματικά καλόκαρδη κι έχει αυτή την υπέροχη τάση προς γενναιοδωρία. Αυτό δεν είναι εύκολο να το προσέξει κάποιος γιατί η Αρκούδα είναι πραγματικά μετριόφρων και αρκετά ντροπαλή. Αν νιώσει άνετα και ασφαλής, τότε μπορεί να πλημμυρίσει τον χώρο και τους αγαπημένους της με αγάπη και χαρά! Εκτός αυτού, η υπομονή και η ανεκτικότητα είναι φυσικά χαρίσματα της Αρκούδας τα οποία την κάνουν εξαιρετικό γονιό και δάσκαλο.

  Το Κοράκι, 22-9 ως 22-10. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού
  Χρώμα: Μπλε και καφέ

  Ιδιοσυγκρασία: Γοητεία και φιλικότητα

  Ταιριάζει με: Βίδρες και Ελάφια

  Καλύτερη μέρα: Παρασκευή

  Καλύτερη ώρα: 03:00 ως 05:00

  Γεμάτο ενθουσιασμό και προικισμένο με το επιχειρηματικό δαιμόνιο, το Κοράκι απλά, γοητεύει! Διακατέχεται δε από μια αίσθηση της οικειότητας που κάνει τους πάντες να νιώθουν άνετα δίπλα του. Το Κοράκι μπορεί να είναι ένας απίστευτος ιδεαλιστής ο οποίος όμως έχει υπολογίσει επακριβώς τη λογιστική του κίνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια! Υπό τις κατάλληλες συνθήκες τα κοράκια είναι βολικά, ρομαντικά και κατα κανόνα γλυκομίλητα! Στις σχέσεις τους αποδεικνύονται διαισθητικά και υπομονετικά.

  Το Φίδι, 23-10 ως 22-11. Σχετίζεται με το ζώδιο του Σκορπιού
  Χρώμα: Βιολετί και πορτοκαλί

  Ιδιοσυγκρασία: Φιλοδοξο και παραρμητικό

  Ταιριάζει με: Τρυποκάρυδους και λύκους

  Καλύτερη μέρα: Τρίτη

  Καλύτερη ώρα: 05:00 ως 07:00

  Σε στενή σύνδεση με τον κόσμο των πνευμάτων, το Φίδι είναι το κατεξοχήν ζώδιο του σαμάνου. Καθώς συντονίζεται εύκολα με τα αιθερικά πεδία, το Φίδι γίνεται ένας έξοχος πνευματικός οδηγός. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες προκαλούν εξίσου τον σεβασμό, κάνοντας το Φίδι αριστούχο γιατρό και θεραπευτή. Κάτω από καλές συνθήκες τα φίδια είναι βοηθητικότατα, γεμάτα χιούμορ και έμπνευση. Όμως ποτέ δεν εγκαταλείπουν τη σκοτεινή τους πλευρά και την τάση τους για μυστικισμό.

  Η Κουκουβάγια, 23-11 ως 21-12. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη
  Χρώμα: Χρυσό και μαύρο

  Ιδιοσυγκρασία: Περιπετειώδης και ανεξάρτητη

  Ταιριάζει με: Γεράκια καιΣολομούς

  Καλύτερη μέρα: Πέμπτη

  Καλύτερη ώρα: 07:00 ως 09:00

  Κατά κανόνα, μιλάμε για το πλέον προσαρμοστικό ζώδιο του Ινδιάνικου κύκλου. Βολική, τρυφερή κι ευγενκή, η Κουκουβάγια είναι φιλική με όλους! Είναι διαβόητη για την ικανότητά της να βάζει μπρος σε οποιδήποτε ξεκίνημα στη ζωή αν της αρέσει κάτι είναι η περιπέτεια! Γίνονται εκπληκτικοί καλλιτέχνες, δάσκαλοι και συντηρητές έργων τέχνης. Λογω όμως της προσαρμοστικότητάς της αλλά και της ευστροφίας της, η Κουκουβάγια, τα καταφέρνει παντού. Σε φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον εκδηλώνει την ευαίσθητη πλευρά της, τον ενθουσιασμό της και τη συμπονετική της πλευρά.

  Η Χήνα, 22-12 ως 19-1 Σχετίζεται με το ζώδιο του Αιγόκερω
  Χρώμα: Λευκό και ασημένιο

  Ιδιοσυγκρασία: Σοβαρή και αξιόπιστη

  Ταιριάζει με: Κάστορες, Καφέ Αρκούδες και Κοράκια

  Καλύτερη μέρα: Σάββατο

  Καλύτερη ώρα: 09:00 με 11:00

  Αν θες κάτι να γίνει, δώσε το στη Χήνα. Επίμονη και φιλόδοξη μέχρις εσχάτων, η Χήνα θέτει στόχους μόνο για να τους πετύχει και φυσικά, τους πετυχαίνει. Η αρχηγία ταιριάζει στην κυριάρχη φύση της Χήνας η οποία είναι ιδανική για επιχειρήσεις και ανταγωνιστικά σπορ. Όταν έχουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των φίλων τους γίνονται ακαταμάχητες και ασταμάτητες. Σε ρομαντική σχέση εκδηλώνουν όλον τους το ρομαντισμό, το πάθος και τον αισθησιασμό τους και, πραγματικά, διαθέτουν πολύ απ’ αυτά.

  Συμφωνείτε με τ’ αποτελέσματα;

  http://enallaktikidrasi.com/2017/10/zodiakos-kyklos-indianon-vres-indianiko-zodio-kai-noima/

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 στο 13:04
  Σύνδεσμος

  Μήπως τον θες πιο πολύ απ’ ό,τι εκείνος;
  Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι η ζυγαριά της σχέσης σας γέρνει προς τη μία πλευρά, τη δική σου.

  Όταν τα συναισθήματα δεν είναι τα περίφημα «αμοιβαία», όταν νιώθεις ότι κάτι σου λείπει από εκείνον, αλλά συνεχίζεις να το παλεύεις, να εθελοτυφλείς και να ελπίζεις πως απλά «είναι κλειστός» ή πως «δεν ερωτεύονται όλοι με τον ίδιο τρόπο», όταν ψάχνεις για δικαιολογίες αλλά κατά βάθος ξέρεις πως αυτά που δίνεις δεν είναι αυτά που παίρνεις. Δύσκολη διαπίστωση, το στομάχι σου σφίγγει, θα πρέπει να κάνεις κάτι μετά γι’ αυτό, και μπορεί να μην είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν αισθάνεστε το ίδιο, αλλά εκείνος κάτι πιο λίγο, είναι κάπως γνωστά.
  «Δεν μπορεί» συχνά για σένα
  Βασικά εσύ είσαι πιο πολύ διαθέσιμη για εκείνον, όχι γιατί μπορείς, αλλά κυρίως γιατί θες. Εκείνος πάλι, κάνει το πρόγραμμά του χωρίς να σε λάβει ιδιαίτερα υπόψιν του. Α, ναι. Συμβαίνουν και διάφορα πράγματα τις μέρες που είναι να συναντηθείτε, «δεν ξέρει ακόμα, θα σου πει πιο μετά». Κάτσε και περίμενε εσύ, ναι.

  Δεν επικοινωνεί πρώτος
  Κάθε μέρα η ίδια ιστορία. «Κορίτσια, δεν μου ‘στειλε, να του στείλω»; και δώσ΄του τα debate στο messenger και στο whatsapp. Όταν δε, σπάει ο διάολος το ποδάρι του και παίρνει κανά τηλεφώνο, ανοίγονται σαμπάνιες. Άπαξ και έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι σταθερά η πρώτη που επιδιώκει την επικοινωνία, απλά σταματάς να το κάνεις. Δεν θα πάρει τίποτα χαμπάρι με το παράπονο και την μπηχτή σου. Γιατί ξέρει ήδη τι κάνει.

  Αισθάνεσαι ότι του είσαι βάρος
  Κλασικό συναίσθημα που βιώνεται όταν ένας από τους δύο θέλει λιγότερο- και δεν είσαι εσύ αυτός- είναι η αίσθηση ότι του είσαι βάρος. Δεν φταίει το μυαλό σου, δεν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση «έμφυτα» (βέβαια αυτό παίζεται), απλά τα vibes της απόρριψής του σε βραχυκυκλώνουν.

  Ζορίζεται να παραδεχτεί ότι έχετε σχέση
  Γιατί «δεν του αρέσουν οι ταμπέλες». Μην πέφτεις στην παγίδα, απλά δεν θέλει να δεσμευτεί σ’ εσένα. Γενικά ή ειδικά δεν έχει καμία σημασία. Αν σε ήθελε πραγματικά δεν θα έβαζε εμπόδια, δεν θα κόλλαγε πουθενά. Αν δεν είσαι στην ίδια «κρύα» (κι όχι κουλ, μην τον ακούς) φάση μ’ εκείνον, χαιρέτα όσο είναι καιρός.

  Οι φίλες σου δεν τον συμπαθούν
  Οι αντιδράσεις των φίλων μας είναι συχνά ο καθρέφτης της κατάστασης στην οποία έχουμε μπει, μας έχει ρουφήξει και δεν σκεφτόμαστε καθαρά. Αν τα κορίτσια αγριεύουν στο άκουσμα του ονόματός του, είναι πολύ αυστηρές μαζί του και σου σκαρώνουν συνοικέσια ενώ ξέρουν ότι είσαι αλλού (ντ’ αλλού), αποκωδικοποίησε το άχτι που του έχουν. Για το καλό σου.

  Σου πράγματα με το σταγονόμετρο
  Στιγμές, συναισθήματα, κομπλιμέντα, εμπειρίες. Γενικώς παλεύεις μαζί του για όσα αυτονόητα οι άλλοι δίνουν και παίρνουν από αυτόν που θεωρούν σύντροφό τους. Δεν του χαλάς χατίρι, γιατί του έχεις αδυναμία. Μπα, για να κρατήσεις τις ισορροπίες κάνεις συνέχεια πίσω, δεν θέλεις να τον χάσεις, αυτό συμβαίνει. Ίσως να μην τον είχες πραγματικά φίλη μου, οπότε πράξε με θάρρος. Φτάνει το δράμα. Κούνα μαντήλι.

  http://www.ladylike.gr/articles/love/Scheseis/couples/mhpws-ton-thes-pio-polu-ap-o-ti-ekeinos.4874309.html?utm_source=Ladylike&utm_medium=DiavaseAutapoumasAresoun_article_footer&utm_campaign=24MediaWidget

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 6 Οκτώβριος 2017 στο 13:35
  Σύνδεσμος

  Θέλετε επανασύνδεση με τον πρώην σας; Πιστεύετε ότι χωρίσατε κατά λάθος; Διαβάστε αυτό πριν τα ξαναφτιάξετε μαζί του και ζυγίστε καλά μέσα σας, σας λείπει αυτός ή η συντροφικότητα γενικά;

  5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τα ξαναβρείς με τον πρώην σου
  Είναι πρώην για κάποιο λόγο.

  6
  SHARES
  FacebookFacebook MessengerTwitterE-mail
  Αν τα διλήμματα είχαν ένα δικό τους, αυτόνομο κρατίδιο, ο βασιλιάς τους θα ήταν το «Μήπως να τα ξαναβρώ με τον πρώην;». Δε χρειάζεται και πολλή προσπάθεια, αρκεί μόνο να κοιτάξεις λίγο τι παίζει γύρω σου κι αμέσως τα γνώριμα ελαττώματα γίνονται χαριτωμένα, παρόλο που κάποτε έγιναν αιτία χωρισμού.
  Έχει συμβεί σε όλες μας: εκείνος επιστρέφει μετανιωμένος ή όχι, αλλά πάντα με διάθεση να ζήσετε τη ζωή που δεν ζήσατε, να είναι αυτός που ονειρεύτηκες, να μην ξαναφήσει το καπάκι όρθιο, να μην ξανακάνει σεξ με την κολλητή σου, σου παίρνει λουλούδια, σου λέει όσα δε σου είπε ποτέ και το βασικό: «ο χωρισμός σας τον ωρίμασε».

  Μην το κάνεις. Ακόμα κι αν (νιώθεις ότι) το θες πολύ, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που αυτός ο άνθρωπος αποτελεί παρελθόν από τη ζωή σου.

  Πάρε λίγα λεπτά και απάντησε με ειλικρίνεια στις ακόλουθες ερωτήσεις. Αν μετά από αυτές, επιλέξεις να επιστρέψεις στην αγκαλιά του, τι να σου πω. Τα ‘θελες και τα ‘παθες, φίλη αναγνώστρια.

  1. Μήπως νιώθεις απλά μόνη;
  Αν απλά δεν έχεις τι να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο, ο Θανάσης και η ραγισμένη του καρδούλα δε θα έπρεπε να αποτελούν καν επιλογή στο να καλύψουν τα όποια συντροφικά κενά έχεις. Θυμήσου: δεν σου κάνει.

  2. Γιατί χωρίσατε;
  Αν οι αιτίες χωρισμού ήταν σημαντικές και δεν έχουν αλλάξει, τότε ξεκάθαρα δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναβρείτε, αφού δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αν ας πούμε απλά δεν είσαι ερωτευμένη, τι το σκέφτεσαι;

  3. Πριν πόσο καιρό;
  Όταν έχουν περάσει απλά δυο μέρες, δεν μετράει για κανονικός χωρισμός – θα μπορούσατε να είστε απλά τσακωμένοι. Δώσε στον εαυτό σου ένα φυσιολογικό βάθος χρόνου (ανάλογα και με τη διάρκεια που είχε η σχέση σας), ώστε να συνειδητοποιήσεις αν όντως έχεις ανάγκη αυτόν τον άνθρωπο.

  4. Υπόσχεται να αλλάξει;
  Η μόνη περίπτωση που μπορεί να λειτουργήσει η επιστροφή σε μια σχέση που έχει τελειώσει, είναι όταν έχεις κατασταλάξει ότι τον θες και θα τον δεχτείς πίσω επειδή τον έχεις αποδεχτεί ακριβώς έτσι όπως είναι. Μην σου δημιουργούνται φρούδες ελπίδες ότι θα κάνεις σχέση με κάποιον άλλο άνθρωπο επειδή έτσι σου λέει. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

  5. Τον βλέπεις συχνά;
  Αν δουλεύει/μένει κοντά στο σπίτι ή το γραφείο σου, τότε είναι πολύ πιθανό η δύναμη της συνήθειας να σε κάνει να νιώθεις ότι θες να επιστρέψεις σε μια σχέση μαζί του, ενώ στην πραγματικότητα απλά τον βλέπεις και σου θυμίζει κάποιες καλές στιγμές που είχες μαζί του. Υπήρχαν όμως και οι κακές, έτσι;

  Δεν είναι πάντα καλύτερο ένα φρέσκο, αφράτο και μοσχομυρωδάτο κρουασάν, από μια ξαναζεσταμένη ζαμπονοτυρόπιτα; ΕΙΝΑΙ.

  http://www.ladylike.gr/articles/love/Scheseis/couples/5-erwthseis-poy-prepei-na-kaneis-ston-eayto-soy-prin-ta-ksanavreis-me-ton-prwhn-soy.4865287.html

  Για περισσότερα άρθρα για αγάπες και σχέσεις μπείτε εδώ. Αυστηρά για γυναίκες. Είναι το δικό μας σιτε κορίτσια.

  http://www.ladylike.gr/articles/love/

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 στο 13:07
  Σύνδεσμος

  Φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια
  2017-09-21

  Τα φυτά συμπεριλαμβάνονται στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων από πολύ παλιά. Πέρα από την φρέσκια και φυσική πινελιά που δίνουν σε αυτούς τους χώρους, θεωρούνται επίσης εξαιρετικοί παράγοντες βελτίωσης της ροής θετικής ενέργειας και αποφυγής της αρνητικής.

  Μερικοί ειδικοί αναφέρουν ότι ορισμένα φυτά μπορούν να προωθήσουν την θετική ενέργεια και να μας δώσουν μια αίσθηση ευεξίας σε καθημερινή βάση περισσότερο από άλλα. Δείτε τα 5 καλύτερα φυτά για να προσελκύσετε θετική ενέργεια…

  Αλόη βέρα

  Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ενάντια στην κακή τύχη και τη ζήλια, και λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά για τη μάχη εναντίον της κακής αύρας. Είναι γνωστό για την προσέλκυση ευημερίας και θετικής ενέργειας σε όποιον χώρο βρίσκεται στο σπίτι. Πολλοί πιστεύουν πως αν το φυτό μεγαλώσει προσελκύει καλή τύχη, ενώ αν μαραθεί έχει απορροφήσει την αρνητική ενέργεια προστατεύοντάς μας.

  Κάκτοι

  Οι κάκτοι είναι μια ιδιαίτερη διακοσμητική πινελιά στο σπίτι ή το γραφείο μας. Λέγεται ότι έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τη ζήλια, εισβολείς, κακόβουλα άτομα, υποκριτές και να απορροφούν την κακή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τις οικιακές μας συσκευές.

  Ευκάλυπτος

  Αυτό το φυτό έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει την κακή αύρα που συνοδεύει συνήθως ζηλόφθονα ή κακόβουλα άτομα. Προτείνεται για επιχειρήσεις ή γραφεία μιας και θεωρείται ότι προσελκύει ευημερία. Είναι επίσης ιδανικό για καλύτερο ύπνο και για απελευθέρωση του χώρου από καταπιεστικές ενέργειες.

  Δυόσμος

  Πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία, ο δυόσμος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για προστασία έναντι της ζήλιας. Είναι ένα φυτό ευεξίας και μερικοί πιστεύουν ότι όσοι διατηρούν φρέσκο δυόσμο προσελκύουν οικονομική ευημερία.

  Γιασεμί

  Το γιασεμί είναι γνωστό ως το φυτό του ζευγαριού επειδή φέρνει οφέλη στις σχέσεις σε πνευματικό επίπεδο. Συνίσταται να έχετε αυτό το φυτό στην κρεβατοκάμαρα και στους χώρους που το ζευγάρι περνά χρόνο μαζί, γιατί προσελκύει θετική ενέργεια που θα ενδυναμώσει τη σχέση και θα χτίσει ρομαντισμό.
  Πηγή Tromaktiko

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 4 Σεπτέμβριος 2017 στο 10:50
  Σύνδεσμος

  Πολλές φορές, διαβάζοντας τα όνειρά σας, βλέπω ότι υπάρχουν κάποια θέματα που δείχνουν ότι η ψυχική υγεία είναι κλονισμένη ή δυνατή. Εγώ έχω κάνει τις διαπιστώσεις μου. Αν θέλετε όμως να τις δείτε και να τις αναλύσετε κι εσείς με τα δικά σας μάτια μπορείτε να κάνετε αυτό το τεστ. Θα μάθετε περισσότερα για τα όνειρα και θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την ψυχική σας υγεία, διότι το όνειρο είναι ο καθρέπτης που αντανακλά όσα αισθανόμαστε.

  http://enallaktikidrasi.com/2017/07/oneira-test-corriere-hart/

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 στο 15:50
   Σύνδεσμος

   Είμαι υγιέστατη σύμφωνα με το τεστ! (το θέμα είναι κόβονται τα όνειρα? δεν παύουν να είναι καταπόνηση ψυχολογική-για μας που ψαχνόμαστε..)

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 στο 11:59
  Σύνδεσμος

  .⌂Αρχική / Σχέσεις / Σχέση από απόσταση: ποια ζώδια τα καταφέρνουν;

  Σχέση από απόσταση: ποια ζώδια τα καταφέρνουν;
  Συγγραφέας Ε.Λ. σε Σχέσεις

  Σκέφτεσαι να μπεις σε μια σχέση από απόσταση;

  Πες μου τα ζώδια σας να σου πω αν θα πετύχει.

  Δεν αντιδρούν όλα τα ζώδια με τον ίδιο τρόπο στην απόσταση. Φυσικό άλλωστε. Δεν έχουν όλα τα την ίδια ιδιοσυγκρασία. Κάποια λοιπόν ούτε να ακούσουν για απόσταση. Κάποια άλλα πάλι πετάνε τη σκούφια του για κάτι τέτοιο.
  Αν ξέρεις τα βασικά μπορείς εύκολα να φανταστείς ότι τα τρία ζώδια της γης δεν βλέπουν με καλό μάτι το να είναι το ταίρι τους σε απόσταση μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να φτάσει το χέρι τους.

  Για τον Ταύρο η σχέση από απόσταση είναι ένα απίστευτο ξεβόλεμα. Άσε που είναι και ζηλιάρης.

  Ο Παρθένος από την άλλη μπορεί και να το σκεφτεί. Αν φυσικά η απόσταση δεν πρόκειται να είναι κάτι μόνιμο.

  Τέλος ο Αιγόκερος θέλει το ταίρι του δίπλα του. Τέλος. Κι όπως κι Ταύρος σκέφτεται που να τρέχει.

  Τα ζώδια της φωτιάς από την άλλη τα πάνε καλά σε γενικές γραμμές με τις σχέσεις από απόσταση. Για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

  Για τον Κριό λοιπόν δεν τίποτα άλλο από μία ακόμα πρόκληση. Αν δεν τα παρατήσει στη πορεία έχει αρκετές πιθανότητες να πάει καλά.

  Ο Λέοντας από την άλλη είναι ικανός να κάνει οτιδήποτε για το άτομο με το οποίο είναι ερωτευμένος. Ακόμα και να τρέχει κάθε σαββατοκύριακο σε άλλο τόπο.

  Όσο για τον Τοξότη υπάρχει άραγε καλύτερη ευκαιρία για ταξίδια;

  Τα ζώδια του νερού φαίνεται ότι είναι μοιρασμένα.

  Ο Καρκίνος λοιπόν ακόμα κι αν μπει σε μια τέτοια σχέση δεν πρόκειται ποτέ να είναι ευτυχισμένος.

  Ο Σκορπιός θα το προσπαθήσει γιατί του αρέσουν τα δύσκολα. Η ζήλεια του ωστόσο δεν τον βοηθάει πολύ να πετύχει.

  Τέλος ο Ιχθύς πιστός στην αληθινή αγάπη μπορεί να κρατήσει μια σχέση από απόσταση ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Φτάνουμε τέλος στα ζώδια του αέρα. Φαίνεται λοιπόν ότι η ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας ταιριάζει στη φύση αυτών των ζωδίων.

  Για το Δίδυμο ίσως και να είναι το καλύτερό του.

  Ο Ζυγός όπως και ο Λέοντας κάνει τα πάντα όταν ερωτεύεται. Τι να του πουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω.

  Τέλος ο Υδροχόος όχι μόνο δε λέει όχι, αντίθετα μπορεί να θεωρήσει τη συγκεκριμένη σχέση μια εξαιρετική ιδέα. Πότε άλλωστε είπε όχι σε κάτι καινούργιο;

  Πηγή: Από το περιοδικό δυναμική γυναίκα.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 στο 12:32
  Σύνδεσμος

  Για το νόμο της έλξης μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα εδώ:

  http://www.awakengr.com/esoterismos/nomos-tis-elxis/

  Για την αύρα και την ενέργεια σας μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα εδώ:

  http://www.awakengr.com/esoterismos/avra-energies/

  Τροφή για σκέψη

  http://www.awakengr.com/trofi-gia-skepsi/

  Εναλλακτικά άρθρα

  http://www.awakengr.com/enallaktika-arthra/

  Δεν είναι ανάγκη να πιστεύουμε όσα διαβάζουμε και να τα τηρούμε. Καλό είναι να ενημερωνόμαστε για όλα όσα βλέπουμε και όσα νιώθουμε ότι υπάρχουν, αλλά τα υλικά μάτια δεν μπορούν να τα δουν. Πολλά απ’ αυτά διαβάζουμε, λίγα γίνονται κτήμα μας. Όπως, πολλούς ανθρώπους γνωρίζουμε λίγοι γίνονται φίλοι μας.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 στο 12:29
  Σύνδεσμος

  ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ Τα 3 Κλειδιά που ξεκλειδώνουν την υλοποίηση των ευχών μας.
  Posted on 04/08/2016

  Της Ιουλίας Πιτσούλη

  Υπάρχουν 3 Κλειδιά που ξεκλειδώνουν την υλοποίηση των ευχών μας.

  Ο Αλαντίν ήταν τυχερός. Είχε βρει κάτι με περιεχόμενο: το λυχνάρι με το ενσωματωμένο τζίνι. Ό,τι επιθυμούσε, ό,τι ευχόταν το παράγγελνε στο τζίνι:κι αυτό υλοποιούσε τις ευχές στο άψε τρίψε! Κάτι γενναία βασιλόπουλα στα παραμύθια είναι εξίσου τυχερά. Βοηθούν κάποια παράξενη γριά που αποδεικνύεται μάγισσα και που για ανταμοιβή τους προσφέρει το μαγικό δαχτυλίδι που πραγματοποιεί τις ευχές. Ο Γκαστόνε Ντακ πάλι είναι άλλη περίπτωση – άκρως εκνευριστική για κάτι άτυχους σαν τον Ντόναλντ – επειδή είναι γεννημένος τυχερός κι ό,τι εύχεται υλοποιείται από μόνο του μέσα από ευνοϊκές συγκυρίες. Με όλους εμάς τους υπόλοιπους όμως τι γίνεται; Πόσες πιθανότητες έχουμε να πιάσουν οι ευχές μας ; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

  Η αλήθεια είναι πως μερικοί άνθρωποι φαίνονται να «γκαστονο-φέρνουν» καθώς η τύχη δείχνει να μεροληπτεί κάνοντάς τους χάρες. Η ζωή τους κυλά αρκετά αβίαστα, οι δυσκολίες τους είναι σπανιότερες και ηπιότερες και οι ευτυχείς συγκυρίες συνωστίζονται στην πόρτα τους μαζί με τις ευκαιρίες . Είναι απλώς τυχεροί ή έχουν καλό κάρμα; Ε λοιπόν είτε το ξέρουν είτε όχι οι άνθρωποι που καταφέρνουν ώστε τα όνειρά τους, δηλαδή οι ευχές τους, να υλοποιούνται έχουν πετύχει να συμβαδίσουν με μεγάλους συμπαντικούς νόμους κάνοντάς τους συμμάχους. Κάποτε τέτοιες καταστάσεις αποδίδονταν σε μαγικές επενέργειες. Σήμερα όμως η μεταφυσική συναντά τη φυσική και τις επιστήμες της συμπεριφοράς και της ψυχολογίας και μας καλούν να πάμε στα παρασκήνια, εκεί όπου γυρίζουν τα γρανάζια αυτού που ονομάζουμε πεπρωμένο, τύχη ή ατυχία. Μας αποκαλύπτονται έτσι μερικά καίρια μυστικά που κάνουν τις ευχές να πραγματοποιούνται ή να παρεμποδίζονται. Ένα από αυτά τα μυστικά το αποκάλυψε ένα πείραμα με νεογέννητα ποντικάκια. Οι επιστήμονες πήραν δυο ομάδες από ποντίκια και ακινητοποίησαν το κεφάλι τους έτσι ώστε η μία ομάδα να βλέπει μόνο οριζόντιες γραμμές και η άλλη μόνο κάθετες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο εγκέφαλός τους να εκπαιδευτεί ανάλογα και να προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε όταν αργότερα τα ελευθέρωσαν επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι δυσκολεύονταν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και να δουν τον κόσμο πλήρη και με οριζόντιες και με κάθετες επιφάνειες. Τα ποντίκια που είχαν μάθει να μην «αναγνωρίζουν» τις οριζόντιες γραμμές σκουντουφλούσαν επάνω στις γωνίες των τοίχων, στα πόδια των τραπεζιών και σε οτιδήποτε κάθετο ενώ εκείνα που ήταν «τυφλά» στις οριζόντιες κουτουλούσαν πάνω στα σκαλοπάτια ή δεν μπορούσαν να διαβούν ένα οριζόντιο εμπόδιο γιατί δεν το «έβλεπαν». Οι επιστήμονες του πρώην σοβιετικού στρατού που πραγματοποίησαν τα πειράματα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Έχοντας μάθει να σκεφτόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους αυτοπεριοριζόμαστε και γινόμαστε «τυφλοί» σε ευκαιρίες ή εμπόδια που υπάρχουν μπροστά μας αντίθετα από άλλους που έχουν επιτρέψει στο νου τους να ανοίξει προς νέες δυνατότητες. Οι ατυχίες μας, οι ευχές μας που δεν καταφέρνουν να υλοποιηθούν, οφείλονται στο ότι μη μπορώντας να τα δούμε σκουντουφλάμε κι εμείς σε «συμπαντικά σκαλοπάτια» ενώ αντίθετα εκείνοι που τα βλέπουν απλά τα ανεβαίνουν. Το μόνο στο οποίο διαφέρουν είναι ότι έχουν επιτρέψει στο νου τους να κινείται σε περισσότερο εύρος. Οι εφευρέτες για παράδειγμα κι όλοι όσοι κάνουν νέες ανακαλύψεις έχουν βγει έξω από τον τρόπο σκέψης των πολλών, τον συμβατικό.

  Φαίνεται λοιπόν πως το σχέδιο του πεπρωμένου μας και η υλοποίηση των ευχών μας είναι συνδυασμός δυο παραμέτρων: του συμπαντικού σχεδίου και των συμπαντικών νόμων. Για το πρώτο δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά. Για τους συμπαντικούς νόμους ευτυχώς γνωρίζουμε περισσότερα. Έτσι εκείνοι που έχουν εμβαθύνει στα μυστικά τους μας ενθαρρύνουν λέγοντας πως ακόμα κι αν τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι ρόδινα στο παρόν μας μπορούμε να χαράξουμε ένα νέο δρόμο ζωής αξιοποιώντας 3 από τους σημαντικότερους συμπαντικούς νόμους. Για να έλξουμε λοιπόν αυτό που επιθυμούμε θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το νόμο της Απελευθέρωσης, το νόμο της Εκτίμησης και το νόμο της Έλξης.

  Ο Νόμος της Απελευθέρωσης: Ξεριζώστε τα αγριόχορτα

  Το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Γι αυτό και ο πρώτος σύμμαχός μας είναι ο Νόμος της Απελευθέρωσης. Αν δεν ξεκόψουμε από τις παλιές «κακές παρέες» του νου που δεν είχαν χώρο για το θαύμα, για την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία δεν μπορούμε να προσελκύσουμε αυτές τις ποιότητες στη ζωή μας. Με λίγα λόγια χρειάζεται να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά πρότυπα σκέψης και να αποκοπούμε από την ενεργειακή δέσμευση σε καταστάσεις που δεν επιθυμούμε πια. Είτε πρόκειται για μια συνήθεια που θέλουμε να κόψουμε, είτε για μια σχέση που θέλουμε να διακόψουμε, είτε για μια δουλειά που δεν μας κάνει πια είναι αναγκαίο πριν αναζητήσουμε κάτι καινούργιο να απαλλαγούμε από ό,τι δεν θέλουμε πια. Πρώτα πρέπει να βγούμε από την προηγούμενη δομή για να μας ελκύσει μια νέα, συμβουλεύει η φυσική. « Από τι θέλω να απαλλαγώ;» Όσο πιο συγκεκριμένη και ξεκάθαρη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα τόσο πιο ξεκάθαρος θα είναι και ο στόχος μας. Στην ουσία αυτό από το οποίο θέλουμε να απαλλαγούμε είναι το εμπόδιο. Στέκεται ανάμεσα σε εμάς και σε αυτό που θέλουμε πραγματικά. Μας δένει με αόρατα αλλά υπαρκτά ενεργειακά νήματα. Αυτά ακριβώς που μας ενθαρρύνουν κάποιες εσωτερικές παραδόσεις να κόψουμε. Αν λ.χ. η ευχή μας είναι να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση θα πρέπει να κόψουμε πρώτα τους δεσμούς μας με την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Φανταστείτε την σαν μια οντότητα από την οποία εκφύονται ενεργειακά νήματα που σας έχουν τυλίξει. Με τη δύναμη της απόφασής σας και με μια πράξη θέλησης πείτε μέσα σας «κόβω αυτά τα ενεργειακά δεσμά από τον εαυτό μου με πρόθεση να απελευθερωθώ από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση» οραματιζόμενες ταυτόχρονα ότι κόβετε ή καίτε αυτά τα ενεργειακά νήματα που σας δέσμευαν και σας κρατούσαν αιχμάλωτη σε μια συγκεκριμένη περιοριστική κατάσταση.

  Οι ευχές που πραγματοποιούνται είναι σπόροι που βλάστησαν και κάρπισαν. Αυτοί οι σπόροι δεν θα είχαν πιάσει ποτέ αν είχαν πέσει σε ένα χέρσο χωράφι γεμάτο αγριόχορτα. Γι αυτό ο Νόμος της Απελευθέρωσης είναι ο πρώτος που χρειάζεται να κινητοποιήσουμε επειδή με τη βοήθειά του θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, εκείνες που μετατρέπουν τους σπόρους των ευχών σε δέντρα επίτευξης. Θα χρειαστεί λοιπόν να καθαρίσουμε το χωράφι του νου μας από τα αγριόχορτα των χρόνιων περιοριστικών πεποιθήσεων που σαμποτάρουν κάθε απόπειρα χαράς. Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσουμε είναι οι αποθαρρυντικοί μηχανισμοί μέσα μας. Όλοι μας έχουμε υποστεί ένα είδος νοητικού προγραμματισμού από τότε που είμαστε παιδιά. Έχουμε πεποιθήσεις που προέρχονται από πράγματα που μας είπαν οι άλλοι κι εμείς τα πιστέψαμε. Όμως, οι πεποιθήσεις μας παράγουν τις σκέψεις μας και τον τρόπο που αντιδράμε καθώς και τα συναισθήματα που νιώθουμε.

  Χρησιμοποιώντας το Νόμο της Απελευθέρωσης μπορούμε να αναπρογραμματίσουμε τον εαυτό μας μεταβάλλοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τα συναισθήματά μας και έτσι να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Για παράδειγμα καθώς μεγαλώναμε ακούγαμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο « είσαι κακή» ή «δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα» «παραείσαι ευαίσθητη και συναισθηματική» «είσαι πολύ κλαψιάρα» κλπ. Έτσι δημιουργήσαμε μια εικόνα για τον εαυτό μας που παρεμβαίνει ανάμεσα σε μας και το δικαίωμά μας στη χαρά και την πληρότητα.

  Για να ξεριζώσουμε αυτά τα αγριόχορτα από το νου μας θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε 3 βήματα:

  1. Καταγράψτε όλους τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς που ακούσατε να σας λένε όταν είσαστε μικρή. Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε και πολλά τότε καταγράψτε τις φράσεις που σας κάνουν να αισθάνεστε δυσάρεστα όταν τις ακούτε σήμερα.

  2. Τώρα γράψτε πώς πιστεύετε ότι σας επηρέασε κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Πώς επέδρασε στη στάση σας προς τη ζωή. Κοιτάξτε αυτά που σημειώσατε και συνειδητοποιήστε ότι αντιπροσωπεύουν μόνο ό,τι σας είπαν κι όχι ό,τι είστε πραγματικά. Αυτές οι φράσεις είναι μόνο στο νου σας. Ωστόσο, συνεχίζουν να σας επηρεάζουν επειδή όπου πάει η σκέψη πηγαίνει και η ενέργειά σας.

  3. Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε «ό,τι άκουσα να μου λένε ότι είμαι δεν είναι απαραίτητα αληθινό. Σήμερα, τώρα επιλέγω ένα νέο τρόπο που ενισχύει τη χαρά και την επιτυχία μου». Ολοκληρώστε αυτό το μικρό τελετουργικό ξαναγράφοντας τους χαρακτηρισμούς που ακούσατε ως παιδί αντικαθιστώντας τις αρνητικές λέξεις με άλλες που αισθάνεστε ότι μπορεί να είναι πιο βοηθητικές για σας, για παράδειγμα « Είμαι επαρκής» « Υπάρχει κάτι επιτυχημένο ή εύστοχο σε ό,τι κάνω» , « Τα συναισθήματά μου είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μου» « Το κλάμα μου με βοηθά να συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πάει καλά». Με λίγη υπομονή και μεθοδικότητα θα καταφέρετε οπωσδήποτε να δημιουργήσετε την κατάλληλη υποδομή στο νου σας για να φυτέψετε τις ευχές σας σε γόνιμο έδαφος.

  Ο Νόμος της ευγνωμοσύνης: το πλουσιότερο λίπασμα

  Ο δεύτερος μεγάλος νόμος που οδηγεί στην εκπλήρωση σχετίζεται με την ικανότητά μας να διακρίνουμε και να αναγνωρίζουμε την σημασία όσων ήδη λειτουργούν καλά στη ζωή μας. Μπορεί να γκρινιάζουμε για ό,τι πάει στραβά, ό,τι δεν έχουμε, ό,τι δεν μπορούμε όμως αν ρίξετε μια έντιμη ματιά στην καθημερινότητα θα διαπιστώσετε πως έχουμε πολύ περισσότερους λόγους να αισθανόμαστε τυχερές και ευνοημένες αν συνειδητοποιήσουμε την αξία όλων αυτών που θεωρούμε δεδομένα. Σκεφτείτε λ.χ. πώς θα ήταν η ζωή μας αν ξαφνικά ανοίγαμε τη βρύση και δεν είχαμε τρεχούμενο νερό. Αν αντί για τους θορύβους από την κίνηση στην πόλη ακούγαμε βόμβες να σφυρίζουν πέφτοντας. Αν θα έπρεπε να υφαίνουμε μόνες μας τα ρούχα μας ή να τα πλένουμε στο ποτάμι. Αν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι έλειπαν ξαφνικά από τη ζωή μας. Σπάνια σκεφτόμαστε αυτά τα ενδεχόμενα με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιούμε πόσες ευλογίες έχουμε στη ζωή μας. Ακόμα όμως κι αυτά που αποτελούν πηγή προβλημάτων εμπεριέχουν πάντα σημαντικά πλεονεκτήματα. Το μυστικό είναι να εστιάσουμε το νου μας σ’ αυτά αντί να τον εστιάζουμε στο πρόβλημα. Τότε τα πάντα μεταμορφώνονται. Ό,τι μοιάζει ατυχία και στέρηση μετατρέπεται κυριολεκτικά σε εύνοια της τύχης αν το κοιτάξουμε από άλλη οπτική γωνία. Κάθε κατάσταση έχει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της. Το ζήτημα είναι σε ποια πλευρά συγκεντρώνουμε το νου μας.

  Πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσε στο διαδύκτιο ένα σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα εξαιρετικά διαφωτιστικό. « Ίσως γκρινιάζεις επειδή δεν βρίσκεις χώρο στάθμευσης αλλά αυτό σημαίνει ότι έχεις αυτοκίνητο. Ίσως θύμωσες με όσα πρέπει να πληρώσεις στην εφορία σκέψου όμως ότι έχεις εισοδήματα άξια προς φορολόγηση. Ίσως δεν σου αρέσουν τα πόδια σου, σκέψου όμως ότι έχεις πόδια. Ίσως καυγάδισες με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο αυτό όμως σημαίνει ότι δεν είσαι μόνη, υπάρχει κάποιος στη ζωή σου με τον οποίο μπορείς αν θέλεις και να διαφωνείς.» Το e mail συνέχιζε με μια λίστα τύπου Πολυάννας (τη θυμάστε εκείνη τη σειρά βιβλίων όπου η Πολυάννα ήταν το πρότυπο της αισιοδοξίας ακόμα κι όταν τα πράγματα ήταν χάλια;) ωστόσο έφερνε στο φως μια μεγάλη αλήθεια: τα ίδια πράγματα που αποτελούν πηγή στενοχώριας είναι και πηγή χαράς κοιτώντας τα με άλλο μάτι. Ο Νόμος της Εκτίμησης μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε την αξία που δικαιούνται και ο εαυτός μας και οι καταστάσεις της ζωής μας. Μια μεγάλη μεταφυσική αρχή μας υπενθυμίζει εξάλλου πως όταν εκτιμάμε κάτι ή κάποιον συντονιζόμαστε με αυτό το αντικείμενο ή το πρόσωπο και το προσελκύουμε καθώς το όμοιο έλκει το όμοιο. Επειδή είναι απολύτως επιβεβαιωμένο το ουδέν κακόν αμιγές καλού μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το νου μας ώστε να ανιχνεύει τα θετικά στοιχεία σε οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζουμε να αποκτάμε επιλεκτική όραση εστιασμένη στο καλό. Τότε τα πράγματα αλλάζουν εντυπωσιακά προς το καλύτερο. Τι μπορείτε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση; Αρχίστε πρώτα από τον εαυτό σας. Εστιάστε την προσοχή σας σε κάτι που έχει αξία στη ζωή σας, κάτι που εκτιμάτε. Δεν έχει σημασία τι είναι, μπορεί η ικανότητά σας να ενθαρρύνετε τους άλλους, ένα χαμόγελο από μια φίλη, ή η απλή παρουσία ενός κατοικιδίου.

  Ακόμα κι αν περνάτε μια πολύ δύσκολη περίοδο θυμηθείτε ότι κι άλλοτε περάσατε δύσκολα και ότι τελικά καταφέρατε να επιβιώσετε. Κάθε μέρα πηγαίνοντας στη δουλειά σας σκεφτείτε ένα πράγμα που σας αρέσει σ’ αυτήν, όταν επιστρέφετε στο σπίτι αναγνωρίστε κάτι που σας δίνει χαρά σ’ αυτήν την επιστροφή, αν έχετε να κάνετε με δύσκολους ανθρώπους συγκεντρώστε τη σκέψη σας στις θετικές πλευρές τους. Το βράδυ καθώς πηγαίνετε για ύπνο φέρτε στο νου σας όλα όσα θεωρείτε δεδομένα και «ανακαλύψτε» τα. Ο άλλος τρόπος να τα ανακαλύψουμε είναι μέσα από την απώλεια ή την ενόχληση αλλά δεν συμφέρει. Την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε τις μυρωδιές λ.χ. δεν την εκτιμάμε, επειδή τη θεωρούμε δεδομένη. Αναγνωρίζουμε όμως την αξία της όταν συναχωθούμε.

  Αντίστοιχα η ζωή μας είναι κατάμεστη από ευλογίες την ύπαρξη των οποίων απολαμβάνουμε ασυνείδητα. Το ζητούμενο τώρα είναι να το κάνουμε συνειδητά. Αυτό δημιουργεί μέσα μας μια ψυχική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης που είναι το καλύτερο λίπασμα για τους σπόρους των ευχών μας.

  Ο Νόμος της Έλξης: το δέσιμο του καρπού

  Είπαμε ήδη πως το όμοιο έλκει το όμοιο. Αυτός είναι ο Νόμος της Έλξης. Στηρίζεται σε μια απολύτως επιβεβαιωμένη «μαγική κατάσταση» που ενισχύει και αυξάνει αυτό στο οποίο έχουμε εστιάσει τη σκέψη και την προσοχή μας. Το μυστικό εδώ είναι να αισθανθούμε σαν να έχουν ήδη υλοποιηθεί οι ευχές μας. Χρειάζεται να οραματιστούμε πώς θα νιώθουμε και θα φερόμαστε τότε και να συμπεριφερθούμε έτσι στο τώρα ακτινοβολώντας εκείνη την ποιότητα συμπεριφοράς που θα άρμοζε στην κατάσταση. Πρόκειται για ένα είδος αυτοπεποίθησης που δεν στηρίζεται σε κάτι χειροπιαστό (ακόμα) αλλά εκφράζεται σαν να είναι ήδη κατακτημένος ο στόχος. Η πρόθεση είναι το μυστικό συστατικό. Ακόμα και το σώμα πρέπει να αποπνέει την πρόθεσή μας. Μια σωματική στάση με τη σπονδυλική στήλη ευθυτενή κι όχι καμπουριασμένη, το κεφάλι που δεν είναι χωμένο μέσα στους ώμους αλλά στέκεται με σιγουριά πάνω στο λαιμό , ένα βλέμμα που κοιτάζει ίσια και μακριά δηλώνουν πρώτα σε εσάς την κατεύθυνση, ότι έχετε στόχο, δημιουργώντας μέσα και γύρω σας ένα ενεργειακό περιβάλλον που προσελκύει το καλό στη ζωή σας. Ακόμα και η αναπνοή θα συντονιστεί.

  Οι μεγάλες αναπνοές λ.χ. συνδέονται συμβολικά με την αφθονία αλλά και με την ήρεμη σιγουριά. Κάνε «σαν να» είναι η φράση κλειδί εδώ. Οραματιστείτε λοιπόν ότι έχετε την ιδιότητα που θαυμάζετε ή ζηλεύετε σε κάποιον άλλο. Αυτό μπορεί να πάρει την μορφή μιας απλής δήλωσης π.χ. «γίνομαι όλο και πιο θαρραλέα» ταυτόχρονα δράστε σαν να διαθέτετε ήδη αυτή την ιδιότητα κάνοντας επιλογές που θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξή της. Δηλώστε νοερά αλλά ξεκάθαρα την πρόθεσή σας λ.χ. «είμαι έτοιμη να δεχθώ έναν σύντροφο στη ζωή μου.» .Επαναλάβετε καθημερινά μια λέξη που περιγράφει την συγκεκριμένη θετική ιδιότητα που θέλετε να αναπτύξετε. Πείτε την όχι μόνο μέσα σας αλλά και δυνατά στη διάρκεια της ημέρας π.χ. «αυτοπεποίθηση». Και μη νομίζετε: αυτό το «σαν να» ή fake it to make it δεν είναι και τόσο στον αέρα. Ήδη το έχετε νιώσει: υπάρχει κάτι μέσα σας που σας σπρώχνει να γίνετε αυτό που πραγματικά μπορείτε να γίνετε. Κάτι ισχυρότερο από τον φόβο. Είναι το ομορφότερο, βαθύτερο και πιο αληθινό κομμάτι σας επειδή είναι φτιαγμένο από την ποιότητα του σύμπαντος και θέλει να ανοιχτεί στην πληρότητα και τη χαρά. Για να κινηθείτε προς τα εκεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι έναν ειδικό οραματισμό επίτευξης.

  Ο Οραματισμός της Επίτευξης

  Εισπνεύστε βαθιά αισθανόμενες την εισπνοή και την εκπνοή να φτάνει ως τα πόδια μέχρι που να τα νιώσετε να ζωντανεύουν, να ενεργοποιούνται. Πείτε νοερά «ας συντονίσει το σύμπαν τα πόδια μου ώστε να μπορώ να βαδίζω στο μονοπάτι της ζωής μου με αυτοπεποίθηση». Πάρτε βαθιά εισπνοή και νιώστε την ενέργεια να μαζεύεται στους γοφούς σας. Νιώστε τη ζέστη να απλώνεται στην περιοχή της λεκάνης και πείτε νοερά «ας με οδηγεί αυτή η ενέργεια για να είμαι γειωμένη στη ζωή μου». Κατόπιν οραματιστείτε ότι εισπνέετε τη χρυσή φλόγα ενός κεριού, νιώστε τη ζεστασιά στο στομάχι και στην κοιλιά και πείτε νοερά «ας πλουτίσει αυτή η ενέργεια την καθημερινότητά μου ώστε να έχω την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να υλοποιήσω όσα επιθυμώ». Οραματιστείτε τώρα ότι εισπνέετε και εκπνέετε από την καρδιά. Κάθε νέα εισπνοή είναι συμβολική της νέας ζωής που επιθυμείτε, ή της νέας αγάπης που θέλετε να προσκαλέσετε στη ζωή σας. Πείτε μέσα σας «ας ανοίξει η καρδιά μου ώστε να δίνω και να παίρνω αγάπη χωρίς όρους».

  Εισπνεύστε τώρα με την προσοχή στραμμένη στο λαιμό νιώστε τη ζεστασιά σ’ αυτή την περιοχή και πείτε «ας οδηγηθώ ώστε να εκφράζω την δική μου αλήθεια. Ας είναι τα λόγια μου αποτελεσματικά κι ας εκλαμβάνονται σύμφωνα με την πρόθεση που λέγονται, δίχως να παρερμηνεύονται». Τώρα είσπνευσε στην περιοχή των ματιών νιώθοντας την ενέργεια να ζωντανεύει την εσωτερική όραση και πείτε «ας είναι ανοιχτά τα μάτια μου ώστε να βλέπω καθαρά όλες τις δυνατότητες που είναι ανοιχτές και διαθέσιμες για μένα» Τέλος, εισπνεύστε νιώθοντας την ενέργεια να φτάνει ως την κορυφή του κεφαλιού και πείτε μέσα σας «ας αναπτυχθεί η ικανότητά μου να νιώθω την σύνδεσή μου με την Πηγή των πάντων και ας καθοδηγηθώ για να είμαι ένα με όλα στη ζωή μου.» Ολοκληρώστε αυτή την άσκηση επίτευξης δίνοντας ευχαριστίες. Οι ευχές που πραγματοποιούνται είναι τελικά σαν βέλη. Όσο πιο δυνατό το χέρι που τεντώνει τη χορδή του τόξου τόσο πιο μακριά θα φτάσουν. Το τόξο είναι οι συμπαντικοί νόμοι. Το χέρι ο νους σας. Στείλτε τον στα πέρατα του σύμπαντος μαζί με τις ευχές σας.

  Πηγή noosfera.gr

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 στο 12:24
  Σύνδεσμος

  http://www.awakengr.com/pos-na-zitisete-apo-to-syban-afto-pou-thelete/

  ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ Πώς να ζητήσετε από το Σύμπαν αυτό που θέλετε
  Posted on 09/06/2017

  Ο νόμος της έλξης είναι ένας από τους πιο ισχυρούς νόμους του σύμπαντος. Λειτουργεί με βάση την αρχή αυτού που προσελκύει. Αυτό σημαίνει ότι έλκετε στην καθημερινότητα/πραγματικότητα σας εμπειρίες, γεγονότα και ανθρώπους που είναι ευθυγραμμισμένοι με την ενέργεια και δόνηση σας.

  Οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε εμπειρία έρχεται στην ζωή σας είναι κατά κάποιο τρόπο δάσκαλος που σας στρέφει προς την παρούσα κατάσταση της συνείδησης σας.

  Αν πιστεύουμε πως αυτό είναι αλήθεια, τότε μπορούμε επίσης να αλλάξουμε ενεργά την ενέργεια και την δόνηση μας ώστε να προσελκύσουμε διαφορετικών ειδών εμπειρίες ή ευκαιρίες στην ζωή μας.

  Όταν ανυψώσουμε την ενέργεια μας και το επίπεδο της συνείδησης, οι εξωτερικοί καθρέφτες του περιβάλλοντος μας το ίδιο και η ενέργεια μας ξεκινούν να έλκουν διαφορετικών ειδών εμπειρίες.

  Επειδή είμαστε συν-δημιουργοί του πεπρωμένου μας, επίσης έχουμε την δύναμη να δημιουργήσουμε και να εκδηλώσουμε γεγονότα στη ζωή μας. Μπορούμε να στείλουμε τα αιτήματα μας στο Σύμπαν, σαν να τα ευχόμαστε και να τα βλέπουμε να γυρίζουν πίσω.

  Αν θέλετε να δημιουργήσετε ή να εκδηλώσετε ένα γεγονός στη ζωή σας είτε αυτό είναι να προσελκύσετε έναν σύντροφο, χρήματα, καινούργια δουλειά ή απλώς μια ήρεμη ανάλυση σε μια κατάσταση τότε ορίστε πώς να το κάνετε :

  Αναπτύξτε μια σχέση με το Σύμπαν
  Αν είστε καινούργιοι στον νόμο της έλξης και στις εσωτερικές εργασίες του Σύμπαντος, μπορεί να είναι ευεργετικό να ξεκινήσετε την ανάπτυξη μιας σχέσης ώστε να μπορέσετε πρώτα να δείτε πως λειτουργεί το Σύμπαν.

  Είναι πολύ καλό αν κάποιος σας πει “ η θέληση ελκύει θέληση” αλλά μέχρι να το δείτε αυτό στην πράξη μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε.

  Για να αρχίστε να αναπτύσσετε μια σχέση με το Σύμπαν πρέπει πρώτα να πιστέψετε στη δύναμη του και να δείτε τα θαύματα που μπορεί να κάνει. Ίσως να ξεκινήσετε από ένα μικρό επίπεδο με το να ζητήσετε από το Σύμπαν ένα σημάδι.

  Ορίστε την πρόθεση σας
  Επειδή ζητάτε κάτι, αυτό δε σημαίνει πως πρόκειται να το λάβετε ακριβώς όπως σκοπεύατε. Αυτό είναι ειδικότερα αλήθεια όταν αυτό που ζητάτε προέρχεται από εγωισμό ή επειδή υπάρχει αντίσταση και μπλοκάρεται από τον περίγυρο σας αυτό που ζητάτε.

  Πριν ζητήσετε από το Σύμπαν αυτό που θέλετε, πρέπει πρώτα να το ξεκαθαρίσετε στην καρδιά σας και να συντονιστείτε πραγματικά με αυτό που επιθυμείτε.

  Μόλις ορίσετε την πρόθεση σας και έχετε γίνει ξεκάθαροι με αυτό που θέλετε γίνεται πιο εύκολο να το ελκύσετε στην ζωή σας.

  Οραματιστείτε
  Με την πρόθεση στην καρδιά σας, κλείστε τα μάτια και ξεκινήστε να οραματίζεστε την παραλαβή του αιτήματος σας. Οραματιστείτε πως φαίνεται, πως το αισθάνεστε και οποιεσδήποτε άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες.

  Επιτρέψτε στον εαυτό σας να παρασυρθεί από τα αισθήματα αυτού που βιώνετε. Νιώστε αληθινά όλα τα συναισθήματα που έρχονται μαζί με το αίτημα σας το οποίο απαντήθηκε. Όσα περισσότερα αισθήματα μπορείτε να πλάσετε, τόσο πιο δυνατό το αίτημα σας θα είναι.

  Ευχαριστήστε και ζητήστε
  Μόλις καθίσετε και φτάσετε στο σημείο που να νιώθετε ότι τα συναισθήματα σας ξεχειλίζουν, είναι ώρα να ζητήσετε από το Σύμπαν. Ξεκινήστε με το «ευχαριστώ» το οποίο σας επιτρέπει να ρωτήσετε με διάθεση ότι το αίτημα σας έχει ήδη παραληφθεί από το Σύμπαν.

  Παράδειγμα: «Σε ευχαριστώ Σύμπαν που μου έδωσες/έφερες/άνοιξες το…»

  Απελευθερωθείτε και ανοιχτείτε
  Μόλις ζητήσετε αυτό που θέλετε, πρέπει να απελευθερωθείτε και να παραδώσετε όλον τον έλεγχο στο Σύμπαν. Δεν μπορείτε να ελέγξετε κάθε μέρος της παράδοσης ή τα μέσα και τα έξω της ευχής. Το ΄πως΄ οφείλεται στο Σύμπαν, οπότε παραδώστε όλη την αφοσίωση σας στην ευχή και παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι σχετικά με το πώς η ευχή σας θα παραδοθεί.

  Στην πραγματικότητα, όσο πιο ανοιχτόμυαλοι μπορείτε να είστε, τόσο πιο εύκολο θα σας είναι να αναγνωρίσετε την μαγική δουλειά του Σύμπαντος.

  Εμπιστευθείτε την Θεία χρονική στιγμή
  Ακόμα ένας νόμος του Σύμπαντος που είναι σημαντικό να καταλάβουμε εδώ είναι η Θεία χρονική στιγμή. Οτιδήποτε και αν ζητήσατε θα έρθει στον δρόμο σας όταν η τέλεια στιγμή παρουσιαστεί μόνη της. Πρέπει να πιστέψετε πως μόλις στείλετε την ευχή σας στο Σύμπαν θα την παραλάβετε πίσω την σωστή στιγμή. Αφού κάνετε την ευχή, συνεχίστε να εμπιστεύεστε την διαδικασία και κρατήστε το συναισθηματικό σας αίσθημα δυνατό. Ούτως ή άλλως, αυτό που θέλετε σχετίζεται λιγότερο με το αντικείμενο ή το άτομο και περισσότερο με το αίσθημα που δημιουργεί.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 στο 10:09
  Σύνδεσμος

  Αιτία το Red Bull

  Η Lanna Hamann ταξίδεψε στο Μεξικό για διακοπές με φίλους και τους γονείς τους. Κανείς δεν πίστευε όμως ότι οι διακοπές τους θα εξελισσόταν έτσι…Μια μέρα, ενώ ήταν ξαπλωμένη στην παραλία, η Lanna έπαθε ξαφνικά καρδιακό επεισόδιο. Όλες οι προσπάθειες με τεχνητή αναπνοή και η ιατρική βοήθεια ήταν μάταιες. Πέθανε το ίδιο βράδυ.

  Αρχικά, ο θάνατος της ήταν ένα μυστήριο. Η Lanna ήταν ένα υγιές, χαρούμενο κορίτσι: μια αθλήτρια που της άρεσε να είναι δραστήρια. Ήταν πολύ καλή στο σοφτμπολ και δεν είχε προβλήματα υγείας. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα πέθαινε με τέτοιο τρόπο.

  Αφότου επεξεργάστηκε τα νέα στο κεφάλι της, η μητέρα της Lanna, η Kris, μίλησε για κάτι σοκαριστικό: την ημέρα του θανάτου της, η Lanna δεν είχε πιει καθόλου νερό.

  Αντί γι’αυτό, λίγο πριν το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο είχε πιει το ενεργειακό ποτό Red Bull. Ο ειδικός καρδιολόγος Jack Wolfson επιβεβαίωσε το προαίσθημα της Kris. Η Lanna έπινε συχνά ενεργειακά ποτά. Ήταν στην κυριολεξία εθισμένη σε αυτά.

  Η πολλή καφεΐνη και ζάχαρη, τα δύο κύρια συστατικά των δημοφιλών αυτών ροφημάτων, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα σε μεγάλες ποσότητες, ακόμα και για υγιείς ανθρώπους όπως η Lanna. “Υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις ότι αυτά τα πράγματα προκαλούν ζημιά. Προκαλούν αλλαγές στον καρδιακό παλμό και έχουν αντίκτυπο στην πίεση”, είπε ο Wolfson.

  Η Kris λέει ότι ο τραγικός θάνατος της κόρης της θα μπορούσε να είχε συμβεί παντού και στον οποιονδήποτε. Ελπίζει ότι η ιστορία της θα βοηθήσει να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

  Ο πρόωρος θάνατος της Lanna θα μπορούσε να πετύχει κάτι θετικό αν εμπνεύσει τους άλλους να προσέξουν περισσότερο τις διατροφικές τους συνήθειες
  Tromaktiko

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο