304 σχόλια στο Ονειροδρόμιο
 • Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 στο 10:05
  Σύνδεσμος

  Διάβασα στο ίντερνετ αυτή την ιστορία και απορώ πως υπάρχουν τέτοιες γυναίκες. Τι θα κάνατε εσείς; Πάντως για μένα σωστά φέρθηκε. Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι καθυστερημένο ένα άτομο δεν το λες. Το κρατάς για τον εαυτό σου.

  Ρατσισμός!!!

  Μια φοιτήτρια πηγαίνει να αγοράσει κάποια πράγματα από… το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της. Εκεί εργάζεται ένας άνθρωπος με σύνδρομο Down, ο οποίος είναι αρμόδιος στο να πακετάρει σε σακούλες τα πράγματα.

  Μια μέρα που η φοιτήτρια πήγε εκεί για να ψωνίσει, έγινε η εξής σκηνή:

  Ο υπάλληλος με σύνδρομο Down απευθύνεται στη φοιτήτρια: «Θέλετε αυτή τη σακούλα;»

  Η φοιτήτρια παρατηρεί ότι η σακούλα έχει μια τρύπα και του λέει: «Όχι καλύτερα χρησιμοποίησε μια άλλη.»

  Τότε μια γυναίκα που περιμένει τη σειρά της ακριβώς από πίσω λέει: «Για το Θεό κάνε γρήγορα!»

  Η φοιτήτρια τότε της απαντά: «Μα μόλις πλήρωσα. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του!»

  Τότε η γυναίκα της απαντά: «Ω ώστε είστε και εσείς τόσο καθυστερημένη όσο και εκείνος; Κάποια στιγμή τα άτομα με ιδιαιτερότητες πρέπει να σταματήσουν να εμπλέκονται με τους κανονικούς ανθρώπους.»

  Τότε ο υπάλληλος προσβεβλημένος της απαντά: «Εγώ μπορεί να είμαι, εκείνη όμως είναι πολύ έξυπνη, πηγαίνει στο πανεπιστήμιο.»

  Η φοιτήτρια τότε λέει: «Και αυτός είναι ο καλύτερος και πιο προσεκτικός υπάλληλος εδώ μέσα!»

  Η αγενής γυναίκα τότε λέει στη φοιτήτρια: «Μα καλά δεν θα σε βοηθήσει να τα πας μέχρι το αυτοκίνητό σου; Πρέπει να μου φωνάξετε κάποιον υπεύθυνο σχετικά με αυτό.»

  Η φοιτήτρια απαντά: «Μπορώ να τα πάω και μόνη μου! Εγώ του το ζήτησα να τα πάω μόνη μου.»

  Ύστερα ο υπάλληλος απευθύνεται στη φοιτήτρια: «Καλή σου μέρα!»

  Πετάγεται η γυναίκα και λέει: «Καθυστερημένε!»

  Αφού η φοιτήτρια έφυγε, ήρθε η σειρά της γυναίκας.

  Η ταμίας που κοιτούσε ήρεμα τόση ώρα το συμβάν χωρίς να πάρει θέση, λέει εκείνη τη στιγμή στη γυναίκα: «Δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε διότι προσβάλλετε τον καλύτερό μας υπάλληλο και την πιο τακτική μας πελάτισσα.»

  Έτσι την οδήγησαν προς την έξοδο του μαγαζιού Είναι να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που χλευάζουν κάποιον επειδή, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, είναι λίγο πιο αργός. Εσείς πιστεύετε ότι η ταμίας έκανε καλά που δεν εξυπηρέτησε την αγενή γυναίκα και της ζήτησε να φύγει από το κατάστημα; Κοινοποιήστε το!
  Tromaktiko

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 9 Ιούνιος 2017 στο 10:38
  Σύνδεσμος

  ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

  Όλοι έχουμε ακούσει την έννοια Ανάδρομος Ερμής. Τι είναι; Τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε; Πως πρέπει να οργανώσουμε σωστά αυτές τις μέρες; Όλα αυτά όλα θα τα βρείτε στο εξής κείμενο :
  —————————————————————————————
  Πότε έχουμε Ανάδρομο Ερμή το 2017;

  Πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή το 2017; Σημείωσε τις ημερομηνίες και προγραμμάτισε καλύτερα τις δραστηριότητές σου!
  Πότε έχουμε Ανάδρομο Ερμή το 2017;

  Αθηνάς Βαγενά της Αθηνάς Βαγενά >
  Αστρολόγος
  Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2017, ο Ερμής θα κινείται σε κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, δημιουργώντας όπως πάντα τις αναμενόμενες καθυστερήσεις και τα μπερδέματα στις επικοινωνίες και στις συμφωνίες μας. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις ημερομηνίες της ανάδρομης πορείας του Ερμή μπορούμε να προγραμματίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο τις υποθέσεις μας.

  Τι συμβαίνει όταν έχουμε ανάδρομο Ερμή;
  Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τις επικοινωνίες, τις συμφωνίες, τα έγγραφα, τα ταξίδια, το μεταφορικό μέσο, τις μετακινήσεις μας, πάνω από όλα όμως αντιπροσωπεύει το νου του ανθρώπου. Στις περιόδους που ο Ερμής κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, παρατηρούμε στην καθημερινότητά μας τα εξής:
  Αναβλητικότητα στις σκέψεις και στις αποφάσεις
  Μπερδέματα στις επικοινωνίες, ασυνεννοησία αλλά και καβγαδάκια!
  Ασυνέπεια σε όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί
  Ματαιώσεις / ακυρώσεις
  Προβλήματα με το μεταφορικό μέσο, το κινητό τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή γενικότερα τις συσκευές τεχνολογίας που χρησιμοποιούμαι!
  Νευρικότητα στο λόγο και στις κινήσεις
  Επικοινωνίες και συναντήσεις με άτομα από τα παρελθόν (ερωτικοί σύντροφοι, φίλοι, άτομα οικογένειας κλπ)

  Τι πρέπει να κάνουμε τις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος;
  Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθεί με παύση των δραστηριοτήτων μας… κάθε άλλο… η αστρολογία μας συμβουλεύει και μας βοηθά να διαχειριστούμε σωστά τις τάσεις που δημιουργούνται γύρω μας από τις κινήσεις των πλανητών. Ας τονίσουμε εδώ ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται ευνοημένοι κατά την περίοδο που ο Ερμής κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, ανάλογα με το προσωπικό τους ωροσκόπιο. Παρακάτω όμως δίνεται ένα σύντομος οδηγός, που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι πρέπει να προσέξουμε τις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος:
  Καθυστερούμε τις σημαντικές υπογραφές σε επαγγελματικά και οικονομικά συμφωνητικά, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι οι όροι του συμφωνητικού θα τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια! Συμφωνητικό είναι ακόμα και η υπογραφή μίσθωσης κατοικιών.
  Αποφεύγουμε σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα μεταφορικού μέσου, κινητού, ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γενικότερα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις αγορές μας, γιατί στην πορεία μπορεί κάποια επιλογή μας να κριθεί ελαττωματική!
  Δεν κάνουμε σημαντικά νέα ανοίγματα, για παράδειγμα να ανοίξουμε μία νέα δουλειά, να παντρευτούμε, να πάρουμε μία σημαντική απόφαση για κάποια σπουδαία αλλαγή! Ο λόγος; Θα υπάρχει κούραση και εξάντληση στην προετοιμασία, αλλά και στην πορεία εξέλιξης!
  Δεν δανείζουμε και δεν δανειζόμαστε χρήματα
  Οργανώνουμε καλύτερα τους χρόνους μας, αφήνοντας κάποια κενά στο πρόγραμμά μας, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια σε όλα!
  Προσέχουμε ιδιαίτερα τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα και τις παρανοήσεις που μπορούν να γίνουν μέσω των επικοινωνιών μας.
  Δεν καταλήγουμε σε συμπεράσματα και αποφάσεις
  Δίνουμε προσοχή σε εξετάσεις ιατρικές, σπουδαστικές και γενικότερα σε όλα τα έγγραφα που αναμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας.
  Αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση του πνεύματος!

  Πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή στο 2017;
  1-8 Ιανουαρίου 2017
  10 Απριλίου ως 3 Μαΐου
  13 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου
  3-23 Αυγούστου 2016

  Πώς θα μας επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής το 2017;

  01-08 Ιανουαρίου 2017
  Η νέα χρονιά ξεκινά με τον Ερμή να κινείται την πρώτη μέρα του 2017 , φαινομενικά ανάδρομος στην 3ο του Αιγόκερω και στις και στις 4 Ιανουαρίου περνά στον Τοξότη όπου μέχρι τις 8 του μήνα θα έχει φθάσει στην 28ο μοίρα. Από την ημέρα της πρωτοχρονιάς, ως και τις 4 του μήνα είναι ένα καλό διάστημα να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, να επανεξετάσουμε κάποιες υποθέσεις του παρελθόντος, να ζητήσουμε συγνώμη εκεί που πρέπει, αλλά προπάντων να αναδιοργανώσουμε τις σκέψεις και τους στόχους μας. Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου τους – ιδιαίτερα στο πρώτο πενθήμερο-, επηρεάζονται πιο έντονα από την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, να συγκρατήσουν τις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού / επαγγελματικού περιβάλλοντος. Η εποχή βοηθά να υπάρξει ένα τέλος εποχής προκειμένου τα παραπάνω ζώδια να γυρίσουν μία νέα σελίδα, με νέες αποφάσεις και μία νέα αρχή! Επανασυνδέσεις σε αισθηματικές τους σχέσεις θα έχουν οι Παρθένοι που γεννήθηκαν 23-28 Αυγούστου και οι Καρκίνοι που γεννήθηκαν από 21-26 Ιουνίου, καθώς και οι Σκορπιοί 23-25/10 και οι Ιχθύες που γεννήθηκαν 20-22 Φεβρουαρίου! Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο προσωπικούς πλανήτες στην 0-5 μοίρα των παραπάνω ζωδίων!

  Από τις 4 ως τις 8 Ιανουαρίου , ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη και πιο συγκεκριμένα από την 29η ως την 28η μοίρα. Ο Ερμής από τον Τοξότη είναι σε μία θέση αδύναμη, που δεν ευνοεί την σωστή και εποικοδομητική έκφραση των σκέψεων, ενώ μπλοκάρει για τα καλά τα ζητήματα επικοινωνίας! Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο έντονα αυτές τις μέρες είναι οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα στις τελευταίες 3 ημέρες του ζωδίου τους! Σε αυτές τις πρώτες μέρες του έτους, θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί, στις αποφάσεις, στις συζητήσεις, στις μετακινήσεις, στα ταξίδια, στην οδήγηση αλλά και σε κάθε μορφή επικοινωνίας. Σε αυτές τις μέρες θα διακρίνουμε επιπολαιότητα, αυθάδεια, βιασύνη, μικροατυχήματα και λάθη στις επικοινωνίες μας… Χρήσιμο είναι να αποφύγουμε τους καβγάδες αλλά να βάλουμε νερό στο κρασί μας σκεπτόμενοι ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα, δεν είμαστε τέλειοι στα πάντα! Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας θα τιμωρηθεί! Επιστροφές από άτομα του ερωτικού τους παρελθόντος θα έχουν οι Δίδυμοι και οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου και πιο συγκεκριμένα όσοι γεννήθηκαν στις τελευταίες 3 ημέρες του ζωδίου τους! Επαφές, συζητήσεις και συναντήσεις με φιλικά άτομα του χτες, θα έχουν οι Τοξότες , οι Ζυγοί, οι Κριοί και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου. Ωστόσο να τονίσουμε εδώ, ότι οποιαδήποτε μορφή επανασύνδεσης φιλικής ή ερωτικής σχέσης, θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, περιορίζοντας τον ενθουσιασμό και την παρόρμηση, γιατί η σταθερότητα είναι αβέβαιη!

  10 Απριλίου ως 3 Μαΐου
  Ο Ερμής θα κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία από τις 10-20 Απριλίου από την τέταρτη ως μηδενική μοίρα του Ταύρου. Από την θέση αυτή δημιουργεί ένα πιο αργό κλίμα στις επικοινωνίες μας, ενώ δεν λείπει το έντονο πείσμα και η καχυποψία αλλά και οι «δεύτερες σκέψεις»! Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δούμε αρκετές αναθεωρήσεις και επανατοποθετήσεις στις σχέσεις, αλλά και στα οικονομικά μας.
  Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια που επηρεάζονται πιο έντονα αυτή την περίοδο είναι οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 1ο δεκαήμερο, κυρίως όμως όσοι έχουν γεννηθεί στις πρώτες 5 ημέρες των παραπάνω ζωδίων ή έχουν προσωπικούς πλανήτες στον αστρολογικό τους χάρτη στην 0-5 μοίρα.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και ας διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας. Μία ερωτική επανασύνδεση είναι πολύ πιθανό να ζήσουν οι Σκορπιοί και οι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου. Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Επαφές με άτομα του παρελθόντος τους θα έχουν οι Ταύροι, οι Ιχθύες και οι Καρκίνοι του 1ου δεκαημέρου!

  Από τις 20 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου, ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο πύρινο και παρορμητικό ζώδιο του Κριού και πιο συγκεκριμένα στο 3ο δεκαήμερο του, από την 29-24η μοίρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα υπάρξουν πολλά επικοινωνιακά λάθη που θα προκύψουν από βιασύνη, δεν θα λείψουν οι εγωισμοί καθώς και η τάση να θέλουμε να επιβάλουμε με δυναμικό τρόπο τις σκέψεις και τα θέλω μας. Είναι χρήσιμο να είμαστε πιο προσεχτικοί στην χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αλλά να αποφύγουμε και ατυχήματα που πιθανότατα να προκύψουν εξαιτίας της βιασύνης μας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τα ζώδια που επηρεάζονται πιο έντονα (δες παρακάτω) κοντά στις 28/4 που ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον ουρανό!Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού του 3ου δεκαημέρου, δηλαδή οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι.Ποιοι θα καταφέρουν να σταθεροποιήσουν ένα στόχο ή ένα σχέδιο από το παρελθόν; Δεδομένου ότι ο ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε τρίγωνο με τον Κρόνο που θα κινείται και αυτός φαινομενικά ανάδρομος, κοντά στις 24 Απριλίου θα δούμε ότι πολλοί θα έχουν επικοινωνίες, συμφωνίες, συναντήσεις και χαρούμενα νέα από κάποια «μπλοκαρισμένη υπόθεση του παρελθόντος. Ποιοι θα είναι αυτοί; Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 25η με 27η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι Τοξότες και οι Ζυγοί που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου τους!Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Κριοί, οι Υδροχόοι, οι Λέοντες και οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου.

  13 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2017
  Στην καρδιά του καλοκαιριού ο Ερμής θα ξεκινήσει στις 13/8 την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του από την 11η μοίρα της Παρθένου καταλήγοντας ως 5/9 στην 28η μοίρα του Λέοντα.
  Την περίοδο από τις 13 ως τις 26 Αυγούστου η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή από το ζώδιο της Παρθένου, δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στις καλοκαιρινές μας διακοπές, αρκεί βεβαίως να έχουμε τον κατάλληλο προγραμματισμό! Δεδομένου ότι ο Ερμής βρίσκεται σε κυριαρχία στο ζώδιο της Παρθένου, η σωστή επικοινωνία δεν θα λείψει, απλά κάποιες στιγμές θα υπάρχει μία προσωρινή καθυστέρηση ή ακόμα και μία πιο αργή ροή των εξελίξεων που σχετίζονται με μετακινήσεις, συμφωνίες, επαφές, ταξίδια, γνωριμίες, συζητήσεις!Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού του 2ου και 1ου δεκαημέρου δηλαδή οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες. Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη προσωπικούς πλανήτες στην 0-11 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι Ταύροι και οι Ιχθύες που γεννήθηκαν από 1ο και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Παρθένοι, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου του ζωδίου τους.
  Από τις 26 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής περνά στο ζώδιο του Λέοντα και τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε αυτή την χρονική περίοδο του έτους, ο ενθουσιασμός μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Το πάθος, η επιμονή, το πείσμα αλλά και η ανάγκη να υπερισχύσουμε προβάλλοντας με δυναμικό αλλά και εγωιστικό ή και απόλυτο τρόπο τις σκέψεις μας, θα είναι η αιτία να δημιουργηθούν δυναμικές εντάσεις σε κάθε μορφή επικοινωνίας μας. Σε αυτή την περίοδο του έτους θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, γεγονός που πρέπει κάποιες στιγμές να μας κάνει περισσότερο εγκρατείς και λιγότερο ενθουσιώδεις. Ιδιαίτερα στα θέματα «καρδιάς» δηλαδή στις ερωτικές μας υποθέσεις, καλό είναι να μην πάρουμε οριστικές αποφάσεις αλλά να ρίξουμε και νερό στο κρασί μας, κατανοώντας ότι κάποιες καταστάσεις όσο και να τις ζορίσεις, δεν αλλάζουν….Ποιοι επηρεάζονται; Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα στις 3 τελευταίες μέρες των ζωδίων τους. Επιρροή δέχονται και όσοι έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη προσωπικούς πλανήτες στην 27-29 μοίρα των παραπάνω ζωδίων.Ποιοι θα ζήσουν μία ερωτική επανασύνδεση; Οι Υδροχόοι και οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου!Ποιοι θα έχουν επαφές με άτομα του παρελθόντος; Οι Λέοντες, οι Ζυγοί και οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου!

  3-23 Δεκεμβρίου 2017
  Στον τελευταίο μήνα της χρονιάς αναμένουμε μία ακόμα χρονική περίοδο που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος. Αυτή τη φορά στο 3ο και 2ο δεκαήμερο του Τοξότη, σε θέση αδυναμίας, γεγονός που προσδίδει ότι από τις 3-23 Δεκεμβρίου 2017 οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί σε επαφές, συμφωνίες, ταξίδια, αποφάσεις, μετακινήσεις καθώς και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την σκέψη μας καθώς και την έκφραση μας. Δεν θα λείψουν οι σκληρές συνειδητοποιήσεις σχετικά με υποθέσεις του παρελθόντος ιδιαίτερα κοντά τις 6 Δεκεμβρίου που ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Κρόνο. Πολλοί όμως θα είναι αυτοί που θα πάρουν και την απόφαση να δραστηριοποιηθούν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αλλαγές που θέλοντας και μη πρέπει να γίνουν (αυτό θα προκύψει κυρίως στα ζώδια της φωτιάς – κριοί, λέοντες, τοξότες- και στα ζώδια του αέρα – δίδυμοι , ζυγοί, υδροχόοι- του 3ου δεκαημέρου. Παράλληλα θα υπάρξουν κοντά στις 10 Δεκεμβρίου και αιφνιδιασμοί, εκπλήξεις, μηνύματα από το παρελθόν τα οποία θα προκαλέσουν αίσθηση, αφού ο Ερμής και ο Ουρανός σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και οι δύο θα βρεθούν σε τρίγωνο. Τέλος, κοντά στις 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές ερωτικές επικοινωνίες με άτομα από το παρελθόν και σαφώς μπορεί να υπάρξει μία επανασύνδεση για τους Τοξότες, τους Διδύμους και τους Λέοντες που γεννήθηκαν στο 3ο δεκαήμερο!
  Τονίζουμε εδώ ότι η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή από μία θέση αδυναμίας, δηλώνει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί το ρίσκο, η επιπολαιότητα, η έπαρση, η αυθάδεια καθώς και η βιασύνη. Ιδιαίτερα πιο προσεχτικοί πρέπει να σταθούν όσοι ανήκουν σε ζώδιο του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) του 2ου και 3ου δεκαημέρου!

  Πηγή : Oroskopos.gr

  http://www.oroskopos.gr/nea/pote-exoyme-anadromo-ermi-to-2017-17411?gclid=CITm8tifsNQCFQ4R0wodI5YLQA

  Απάντηση
 • Τρίτη, 9 Μάιος 2017 στο 09:17
  Σύνδεσμος

  Αληθινή ιστορία: Νευροχειρούργος ξύπνησε από κώμα 7 ημερών – Δηλώνει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο!
  2017-05-07 23:18:07

  Φωτογραφία για Αληθινή ιστορία: Νευροχειρούργος ξύπνησε από κώμα 7 ημερών – Δηλώνει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο!
  Νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για τη ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα 7 ημερών και μίλησε για την εμπειρία του Σε μια πολύκροτη εκπομπή του ABC channel που έσπασε σε θεαματικότητα κάθε ρεκόρ, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε το «ταξίδι» του.

  Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στα «κεντρικά» της Βοστόνης, με τους πιο έγκυρους του κόσμου νευροχειρούργους και νευροψυχίατρους για ομάδα θεραπόντων, οι νοσοκόμες εξέταζαν το σώμα του νευροχειρούργου Αlexander που είχε υποστεί βαριά βακτηριακή μηνιγγίτιδα, επανειλημμένως, ανοίγοντας τα βλέφαρα και φωτίζοντας τα μάτια του Alexander με τoν πιο εκτυφλωτικό φακό. “Βut nobody was there’, ανέφεραν διαρκώς κάθε μέρα επί μία εβδομάδα στο επίσημο ιστορικό.

  Και ο ίδιος όμως ο κορυφαίος καθηγητής, από την ώρα που ξύπνησε, όπως και στην συνέντευξή του στο ABC, δηλώνει ότι «Δεν ήταν εκεί». Το Ταξίδι που πήγε στον Παράδεισο, επιμένει ότι ήταν Αληθινό.

  Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Χάρβαρντ, που ήδη εξέδωσε το βιβλίο του «Απόδειξη Παραδείσου», («Proof of Heaven»), απέδειξε, όταν επανήλθε στις αισθήσεις του- και τον πραγματικό χρόνο αυτής της ζωής-, ότι ο εγκέφαλος του δεν είχε καμία δυνατότητα ούτε να σκεφτεί, ούτε να ονειρευτεί, ούτε να θυμηθεί ή να σχηματίσει πλάνα και εικόνες, όπως αυτά που έφερε μαζί του ο Alexander γυρνώντας απ το κώμα!

  Υποστηρίζει τώρα, ότι υπάρχουμε πέρα από το σώμα μας και γνωρίζουμε πέρα απ τον εγκέφαλο μας. Προτρέπει την σύγχρονη Επιστήμη να αλλάξει αντίληψη για την Αντίληψή μας, και περιγράφει τον παράδεισο.

  «Δεν είχα γλώσσα, ούτε καμιά από τις γήινες αναμνήσεις μου. Δεν είχα αίσθηση του σώματος μου καθόλου, αλλά βρέθηκα σε μια κατάφυτη κοιλάδα από μια άλλη διάσταση, αλλά υπερ-πραγματική. Από έναν κόσμο, rich ultra-real world, όπως λέει, μιας Ασύλληπτα Σοφής Σύλληψης».

  Ο καθηγητής νευροχειρουργικής του πιο έγκυρου στο κόσμο Κέντρου Γνώσης της Ιατρικής, του Χάρβαρντ, που λόγω ειδικότητας είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος να γνωρίζει τις λειτουργίες, τα όρια και τους μηχανισμούς κάθε νευρώνα του ανθρώπινου εγκεφάλου, έχει ήδη αποδείξει με το παράδειγμα του, σε επιστημονικούς όρους ότι, η Εμπειρία κ η Ανάμνηση, με τις Εικόνες Ζωντανές αφότου ξύπνησε απ το κώμα, είναι απολύτως αδύνατον να συνέβησαν σε ανθρώπινο εγκέφαλο με τόσο μολυσματική βακτηριακή μηνιγγίτιδα η οποία είχε εξαφανίσει, από τον δικό του εγκέφαλο, κάθε επίπεδο γλυκόζης!

  Ο Δρ. Αλεξάντερ εξήγησε στην εκπομπή του ABC το «περιστατικό του εαυτού του», λέγοντας ότι τα εγκεφαλογραφήματα έδειχναν απολύτως νεκρές τις περιοχές του εγκεφάλου που προσδίδουν συνείδηση, σκέψη, μνήμη και κατανόηση: «Γνωρίζω ότι πολλοί θα το αποδώσουν σε παραίσθηση, αλλά εγώ επιστημονικά αποδεικνύω ότι δεν ήταν ούτε όνειρο ούτε παραίσθηση, ούτε μυθοπλασίες, και προσωπικά γνωρίζω ότι Έχει συμβεί, αλλά Έξω από το Μυαλό μου».

  «…Οι παραισθήσεις, στις οποίες αποδίδαμε ως σκεπτικιστές την εξήγηση από τις περιγραφές ασθενών με Επιθανάτιες Εμπειρίες, απαιτούν τη λειτουργία κάποιου ελάχιστου, βασικού να μη τι άλλο, συγχρονισμού στο φλοιό του εγκεφάλου. Στη δική μου περίπτωση, τα επίπεδα της γλυκόζης που με μια βακτηριακή μηνιγγίτιδα πέφτουν από 100 στο 80 – 60, και με μια επιθετική μηνιγγίτιδα φτάνουν στο 20, σε μένα είχαν φτάσει στο 1. Κανένας ασθενής δε θα θυμόταν τίποτα σ αυτά τα επίπεδα, ούτε ο εγκέφαλος θα ήταν ικανός να τα παράξει».

  Στο πιο επιστημονικό Ταξίδι στο Παράδεισο που άκουσαν οι άνθρωποι ποτέ, ο δρ Αλεξάντερ περιγράφει: «Ήμουν μια κουκκίδα Επίγνωσης χωρίς να κουβαλάω καμία από τις γήινες εμπειρίες μου, ούτε το σώμα μου. Στην αρχή, (πριν φτάσω στον Παράδεισο) βρέθηκα ένα κατασκότεινο περιβάλλον με κάποιου τύπου “καλωδίωση’. Σαν να θυμάμαι ρίζες, και διακλαδώσεις, και εκεί νομίζω ότι έμεινα για πολύ καιρό, θα έλεγα, για χρόνια».

  «Ελευθερώθηκα από εκείνο το πανέμορφο σπειροειδές λευκό φως που εξέπεμπε μια απίστευτα συγκλονιστική μελωδία που με εισήγαγε στη Φωτεινή Κοιλάδα…»

  Σαν σκηνή από παιδικό παραμύθι ο Dr.Alexander θυμάται μια νεαρή γυναίκα να εμφανίζεται διάσπαρτα στον Χωροχρόνο («να τσουλάει μπροστά του στο χώρο και το χρόνο…») και χωρίς λόγια να του μιλά: «Με κοίταζε, και χωρίς καμία λέξη καταλάβαινα αμέσως ό,τι μου έλεγε, έπαιρνα το μήνυμα μόνο από το κοίταγμα της: «Είσαι αγάπη, είσαι εκλεκτός, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι…».

  Κι όμως ναι, ο τόσο αυστηρός ακαδημαϊκά καθηγητής του Χάρβαρντ, θυμάται, και περιγράφει επιστημονικά στην μαρτυρία της δικής του Επιθανάτιας Εμπειρίας, Near-Death Experience, τη νεαρή γυναίκα να ίπταται πάνω σ’ ένα φτερό πεταλούδας!

  Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή του Αλεξάντερ για τον Θεό. Τον αντιλήφθηκε μέσα από μια σφαίρα κρυστάλλινου φωτός.

  «Ο Θεός…», λέει χαρακτηριστικά, «ήταν μια απέραντη παρουσία αγάπης, ήταν το όλον της αιωνιότητας και της υπαρκτής συνείδησης. Αλλά ήταν αυτή η σφαίρα κρυστάλλινου φωτός ο απαραίτητος μετασχηματιστής, σαν ένας μεταφραστής που ήταν απαραίτητος για να υπάρξει το Άπλετο Φως του Θείου και Απίστευτου…»

  Το ενδιαφέρον είναι ότι στα εξονυχιστικά τεστ αντιληπτότητας, μνήμης και κάθε άλλης εγκεφαλικής λειτουργίας που περίμεναν τον Δόκτορα όταν γύρισε από… το κώμα,- για τα γήινα-, του έδειξαν, αμέσως μόλις ξύπνησε στην ΜΕΘ (και αυτό χαρακτηρίζεται επιστημονικά απρόβλεπτο, ή και θαύμα, γιατί δεν υπήρχαν πιθανότητες ο εγκέφαλός του να επανέλθει) , και μια σειρά από φωτογραφίες γνωστών και άγνωστων στην ζωή του μέχρι πριν από το ατύχημα. Αναγνώρισε την βιολογική του αδελφή,- που ποτέ όσο ζούσε πριν το νοσοκομείο δεν είχε συναντήσει γιατί ήταν υιοθετημένος-, στο πρόσωπο της νεράιδας του απ τον Χωροχρόνο.

  Τώρα, με πλήρως αποκατεστημένη την λειτουργία του εγκέφαλου του,- τόσο θεαματικά που σκίζουν πτυχία στο Χάρβαρντ!-, o Alexander προκαλεί, από το THINK-TANK της Γνώσης για τον Άνθρωπο όπου βρίσκεται, την επιστήμη, να αλλάξει κι αυτή με τη σειρά της, μυαλά!

  «Είναι πια ξεκάθαρο για την Σύγχρονη Γνώση ότι πρέπει να αναποδογυρίσουμε το πλάνο και να το δούμε από την άλλη πλευρά» λέει. «Η συνειδητότητα υπάρχει σε μια πολύ πιο πλούσια μορφή, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τον εγκέφαλο, γιατί πηγάζει από την συνείδηση των ψυχών μας οι οποίες είναι αιώνιες, και το γεγονός ότι η Επίγνωση, η Συνείδηση, η Ψυχή, το Πνεύμα μας, δεν εξαρτώνται από την ύπαρξη του εγκεφάλου στο φυσικό σύμπαν.

  Στην πραγματικότητα η συνειδητότητα απελευθερώνεται σε πολύ πιο πλούσια επίγνωση όταν είμαστε εκτός…»
  Dr Eben Alexander Tromaktiko

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 6 Απρίλιος 2017 στο 17:29
  Σύνδεσμος

  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Γράμμα στον Θεό
  19:38 – 10 Φεβ 2014 – ΑΝΕΚΔΟΤΑ

  Ένας τύπος δουλεύει στο ταχυδρομείο, στο τμήμα που επεξεργάζεται γράμματα που έχουν σταλεί σε λανθασμένες διευθύνσεις και άγνωστους παραλήπτες.
  Μια μέρα, βλέπει ένα γράμμα με διεύθυνση «Προς τον Θεό».
  Αυτό πρέπει να το διαβάσω, σκέφτηκε… Για να δούμε τι λέει!
  Ανοίγει το γράμμα και διαβάζει.

  «Αγαπητέ Θεούλη, σου ζητώ απεγνωσμένα τη βοήθεια σου. Είμαι μια γριούλα 87 ετών που παίρνω μια πενιχρή σύνταξη που τσίμα τσίμα με φτάνει να τα φέρω βόλτα.
  Χτες στο τρόλεϊ μου κλέψανε την τσάντα μου με 100 ευρώ μέσα. Ήταν τα τελευταία λεφτά που είχα για να περάσω μέχρι να έρθει η σύνταξη του άλλου μήνα, την άλλη βδομάδα είναι Πάσχα και μάζευα αυτά τα λεφτά πόσους μήνες για να αγοράσω λαμπάδες και δώρα στα εγγονάκια μου.
  Δεν έχω άλλα λεφτά στην τράπεζα και δεν έχω κανέναν να μου δανείσει, και άμα δεν τους πάρω δώρα θα στενοχωρηθούν πάρα πολύ γιατί περιμένουν πως και πως όλο το χρόνο.
  Σε παρακαλώ αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις κι εγώ θα σου ανάβω ένα κεράκι κάθε βδομάδα για να σε ευχαριστήσω…»

  Ο υπάλληλος κατασυγκινήθηκε και άρχισε να διαβάζει το γράμμα σε όλους τους συναδέλφους του στο ταχυδρομείο. Όλοι στενοχωρήθηκαν και αποφάσισαν να ξηλωθούν και να βάλουν ό,τι μπορεί ο καθένας και τελικά όλοι μαζί κατάφεραν και συγκέντρωσαν 96 ευρώ.

  Τα έβαλαν στο φάκελο και τα ταχυδρόμησαν στη γιαγιά, και μετά επέστρεψαν στη δουλειά τους έχοντας αυτή την θερμή και όμορφη αίσθηση πως έκαναν μια όμορφη, χριστιανική πράξη για το Πάσχα.

  Την επόμενη βδομάδα έφτασε νέο γράμμα από τη γριούλα, πάλι με παραλήπτη το< Θεό.

  Όλοι οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου μαζεύτηκαν μέσα στην αγωνία για να διαβάσουν την απάντηση.

  «Αγαπητέ Θεέ,

  πώς να σε ευχαριστήσω για το καλό που μου έκανες…;

  Με τα λεφτά που μου έστειλες πήρα δώρα και λαμπάδες και πασχαλινά αυγά στα εγγονάκια μου και χάρηκαν πάρα πολύ. Περάσαμε πολύ όμορφα χάρις στο δώρο που μου έκανες από αγάπη. Θα σου ανάβω ένα κεράκι κάθε βδομάδα για να σε ευχαριστήσω.

  Αιώνια η βασιλεία Σου.

  Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, λείπανε 4 ευρώ από το φάκελο. Νομίζω πως τα βουτήξανε αυτά τα καθάρματα που δουλεύουν στο ταχυδρομείο…τους ξέρω εγώ τι αληταράδες είναι!!»

  – See more at: http://www.tsantiri.gr/anekdota/to-mistiko-tis-angelina-apokalifthike-mathame-giati-echi-gini-skia-tou-eaftou-tis/#sthash.NoU13zQU.dpuf

  Απάντηση
 • Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 στο 13:09
  Σύνδεσμος

  .⌂Αρχική / Σχέσεις / Πώς να γίνεις ευτυχισμένη – Τρόποι

  Πώς να γίνεις ευτυχισμένη – Τρόποι
  Συγγραφέας Άννα Ρείση σε Σχέσεις

  Η ευτυχία είναι κάτι εντελώς σχετικό. Κάθε άνθρωπος προσδιορίζει την ευτυχία αλλιώς και την έχει διαφορετικά στο μυαλό του. Άλλος αισθάνεται ευτυχισμένος έχοντας πολλά λεφτά. Άλλος πάλι αισθάνεται ευτυχισμένος με το να είναι δίπλα σε ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπούν. Κάθε μια από εμάς έχει διαφορετικά ιδανικά, όνειρα και στόχους που δεν μπορεί να τα συγκρίνει με κάποιας άλλης τα θέλω. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι όμως να νιώσουμε ευτυχισμένες και πλήρης. Τρόποι κλασικοί για μερικές, σπάνιοι για κάποιες άλλες.
  Πώς να γίνεις ευτυχισμένη – Τρόποι

  Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που σου αρέσουν

  Υπάρχει αυτό το κάτι σε μερικά άτομα γύρω σου που σε κάνει να θες να είσαι δίπλα τους και να τους αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις πολλά λεφτά ούτε να έχεις προβλήματα για να συζητήσεις μαζί τους. Κανόνισε να βρεθείτε. Να περάσετε χρόνο μαζί και κλείσε το κινητό σου. Τέτοιες στιγμές με τέτοιους φίλους δεν αξίζει να τις χαλάμε έχοντας ανοιχτό το κινητό και όλα τα ΜΜΕ. Μείνε δίπλα σε φίλους, συγγενείς ή απλά γνωστούς που γεμίζουν τον χρόνο σου ευχάριστα και θετικά. Τέτοια μικρά πράγματα έχουν ανεκτίμητη αξία στην ζωή όλων μας.

  Ακολούθησε τα όνειρα σου

  Είναι πηγή ζωντάνιας και απελευθέρωσης να εκπληρώνεις όνειρα χρόνων στην ζωή σου. Τι και αν λένε όλοι πως είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρεις; Απόδειξε τους πως κάνουν λάθος! Δεν είναι ψέμα πως η ευτυχία γεννιέται με το να κάνουμε ο,τι αγαπάμε. Όσο δύσκολος και να είναι αυτός ο στόχος που θες να πετύχεις, πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να τον βάλεις πάνω από όλα. Και αν στερηθείς μερικά πράγματα χαλάλι! Τα αποτελέσματα θα είναι τόσο συναρπαστικά όταν τελικά πετύχεις ο,τι θες που δεν θα σε νοιάζει. Και να θυμάσαι: κανένα όνειρο δεν είναι ντροπή. Ακολούθησε το μονοπάτι των ονείρων σου μέχρι τέλος. Μόνο έτσι θα γίνει πραγματικά ευτυχισμένη. Άλλος μπορεί να έχει σκοπό της ζωής του να γίνει σκουπιδιάρης, άλλος μπορεί να θέλει να γίνει γιατρός. Τίποτα δεν πρέπει να σε εμποδίζει από τα ιδανικά που έχεις θέσει στην ζωή σου.

  Βρες τα με τον εαυτό σου

  Επειδή όλα πηγάζουν από την ψυχή ο καλύτερος τρόπος να είσαι ευτυχισμένη είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Κάτσε για λίγο μόνη σου, κάνε μια αυτοκριτική και επισήμανε τα λάθη σου και τα ελαττώματα σου. Κανείς δεν είναι τέλειος να το θυμάσαι αυτό. Και σε αυτή τη ζωή, στο τώρα, πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να τα αναγνωρίζουμε. Κανένας εγωιστής δεν είναι ευτυχισμένος γιατί πολύ απλά δεν ζήτησε την συγνώμη που έπρεπε στον άνθρωπο που έπρεπε. Αγκάλιασε τα ελαττώματα σου και προσπάθησε μέσα από αυτά να αλλάξεις. Να γίνεις κάποια άλλη που τόσο καιρό δεν ήσουν. Συγχώρεσε τους εχθρούς σου γιατί όπως λένε η συγχώρεση είναι η καλύτερη εκδίκηση. Ζήτα συγνώμη από τον αγαπημένο σου για όλες τις φορές που του μίλησες απότομα και εξήγησε στους γονείς σου γιατί έχεις τόσα νεύρα και ξεσπάς πάνω τους. Μόλις τα κάνεις όλα αυτά θα νιώσεις πιο ευτυχισμένη και πλήρης από ποτέ. Θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου και θα δεις όλα θα πάρουν άλλη τροπή.

  Βοήθησε κόσμο που σε χρειάζεται

  Για μερικούς ανθρώπους η ευτυχία είναι να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για άλλους ανθρώπους. Άκου τα προβλήματα τους και δώσε λύσεις σε θέματα που μπορεί εσένα να μην σε αφορούν αλλά κάποιον άλλον να τον “καίνε”. Πήγαινε το Σαββατοκύριακο στο πατρικό σου και βοήθησε την μητέρα σου με τις δουλείες. Κάνε μια επίσκεψη στις αγαπημένες σου θείες ένα ήσυχο απόγευμα για ένα φλιτζάνι τσάι. Ναι, μπορεί να μην θεωρείται καλή πράξη κάτι τέτοιο αλλά θα νιώσει παντελώς πλήρης όταν τους δεις μετά από καιρό. Και σίγουρα θα τους έχεις λείψει. Βοήθησε ακόμα μια γιαγιά να περάσει το πεζοδρόμιο. Οι απλές πράξεις είναι που παίζουν ρόλο στην καθημερινότητα. Οι απλές και οι καλές πράξεις. Μόνο τότε θα βρεις το πραγματικό νόημα της ζωής: όταν θα δεις άλλους ανθρώπους να χαίρονται για κάτι καλό που έκανες εσύ η ίδια. Και μόλις ξαπλώσεις το βράδυ για να κοιμηθείς και κάνεις τον απολογισμό της ημέρας που πέρασε θα νιώσεις ευτυχισμένη.

  Να ανοίγεις τις πόρτες σου σε καινούριους ανθρώπους και πράγματα

  Μην είσαι κλειστή στον εαυτό σου και μην είσαι μονόχνοτη. Η ευτυχία της ζωής είναι να γνωρίζεις συνέχεια καινούριους ανθρώπους. Ανθρώπους που θα προσφέρουν και από λίγο στον ψυχικό σου κόσμο. Που μια μέρα θα έχεις να λες για εκείνον που γνώρισες τυχαία στο μετρό ή στον δρόμο. Να έχεις πάντα την πόρτα σου ανοιχτή για όλους όσους έχουν την καλή διάθεση να σε γνωρίσουν. Μην ξεχνάς πως εκεί έξω δεν υπάρχει μόνο η φιλία αλλά υπάρχει και ο έρωτας. Αν είσαι λοιπόν ανοιχτός άνθρωπος ο έρωτας θα μπει μια και καλή στην ζωή σου. Μην έχεις στερεότυπα και προκαταλήψεις. Δέξου τον κάθε ένα όπως είναι, όπως ακριβώς δεν θα ήθελες ούτε και εσύ σίγουρα να μην σε δεχτεί κάποιος για μερικές επιλογές σου. Επίσης, ταξίδεψε. Να ταξιδεύεις με κάθε ευκαιρία. Να γνωρίζεις καινούριους κόσμους, νέα μέρη και κουλτούρες που δεν φανταζόσουν καν πως υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να πας πουθενά μακριά για να πεις ότι ταξίδεψες. Μια βόλτα στις πόλεις τριγύρω σου είναι αρκετή για να καταλάβεις μερικά πράγματα. Θα έχεις να λες με χαμόγελο στα παιδιά και στα εγγόνια σου μια μέρα πως έχεις πάει σε πολλά μέρη και θα τους διηθείσαι γεγονότα που θα ακούν για πρώτη φορά. Με το να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις συνεχώς νέα άτομα ανοίγουν τα μάτια σου. Βλέπεις άλλες πτυχές της ζωής, άλλους τρόπους σκέψης και αλλάζεις πολύ σαν άνθρωπος προς το καλύτερο. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να γίνεις ευτυχισμένη. Ένας παράδρομος δηλαδή για την ευτυχία.

  Πηγή: Από το περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ .

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 1 Μάρτιος 2017 στο 03:24
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα! ήθελα πολύ να αφήσω ένα σχόλιο σε αυτή την κατηγορία…
  τυχαία έπεσα στη σελιδα σας γιατί έψαχνα μια απάντηση σε ένα όνειρο και μου είχε απαντήσει ο eagle και γι αυτό έστειλα ξανά χθες ένα ακόμη όνειρο… ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για μένα, μέσα απο την καρδιά μου <3

  μου έκανε εντύπωση πόση ζεστασιά υπάρχει πίσω απο κάθε ανάλυση..
  αντιλαμβάνομαι οτι είστε πολύ ζεστοί άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον για το κάθε σχόλιο…

  ήθελα μόνο να πω ένα μπράβο και εύχομαι να είστε πάντα καλά!
  θα σας ακολουθώ πιστά…
  τέλος σας εύχομαι αγάπη σε αμέτρητες δόσεις… αυτή είναι που κάνει τη διαφορά και μας δίνει ώθηση να μην τα παρατάμε… σας φιλώ πολύ!

  Απάντηση
 • Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 στο 18:34
  Σύνδεσμος

  Η πιο πρωτότυπη πρόταση γάμου. Θα σας αφήσει άναυδους!!!

  Λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, αυτό το μωρό έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη μαμά του
  Κυριακή, 26 Φεβ 2017 13:00 Ο κόσμος του παιδιού
  Λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, αυτό το μωρό έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη μαμά του

  Λίγο μετά τον ερχομό του νεογέννητου στον κόσμο, η μαμά του δεν είχε ιδέα ότι θα είχε και άλλο λόγο να γιορτάσει!

  Η Susan Medina και ο Darick Mead υποδέχθηκαν το πρώτο τους παιδάκι και ενώ αυτό ήταν μόνο λίγες ώρες στη ζωή, έγινε ο συνένοχος του μπαμπά για μία ακόμη έκπληξη στην ευτυχισμένη μαμά του.

  Ο Darick είχε την ιδέα για την πιο πρωτότυπη πρόταση γάμου που αφησε τη μαμά άναυδη! Το ζευγάρι ήταν μαζί δύο χρόνο και ο Darick πάντα έλεγε στη Susan ότι δεν θέλει να παντρευτεί. Δεν το εννοούσε όμως. Συνεννοήθηκε με το προσωπικό του νοσοκομείου και οργάνωσαν την έκπληξη για τη μαμά.

  Λίγες ώρες αφότου γεννήθηκε το μωρο, οι νοσηλεύτριες μπήκαν στο δωμάτιο δήθεν για να το ελέγξουν, και του άλλαξαν το κορμάκι σε ένα που έγραφε «Μαμά θα παντρευτείς τον μπαμπά μου;»

  Kαι όταν την έδωσαν το μωρό, ο Darick περίμενε δίπλα της με ένα δαχτυλίδι.

  Η εκπληκτη μαμά, όπως αποκάλυψε αργότερα, δεν είχε ιδέα ότι κάτι συνέβαινε, και το συνειδητοποίησε τελικά όταν μετά το πρώτο σοκ, σήκωσε το βλέμμα της και τους είδε όλους με τα κινητά τους να παίρνουν φωτογραφίες!

  Πήγή: http://www.mothersblog.gr/o-kosmos-toy-paidioy/item/43564-liges-ores-meta-ti-gennisi-tou–afto-to-moro-ekane-ti-megalyteri-ekpliksi-sti-mama-tou
  Εδώ μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία του μωρού.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 στο 13:33
  Σύνδεσμος

  Αρχική / Σχέσεις / Πώς να μείνεις έγκυος – 14 Πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζεις
  πώς να μείνεις έγκυος
  Πώς να μείνεις έγκυος – 14 Πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζεις

  Συγγραφέας Ιωάννα Φωτοπούλου σε Σχέσεις

  Εάν το μητρικό σου ένστικτο έχει αρχίσει να εντείνεται, εάν το καμπανάκι της μητρότητας έχει χτυπήσει για εσένα, εάν πιστεύεις ότι η ώρα να γίνεις κι εσύ μανούλα και να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί – καρπό αληθινού έρωτα – είναι προ των πυλών, τότε το γυναικείο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει φροντίσει για εσένα και για το πώς να μείνεις έγκυος ευκολότερα.

  Συγκεκριμένα, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες συμβουλές, κόλπα και μυστικά, τα οποία φαίνεται να… «πιάνουν», να συντείνουν θετικά στην προσπάθειά σου να μείνεις έγκυος και μάλιστα άμεσα.

  Να τονίσουμε ότι γενικώς ακούγονται κι άλλα tricks και tips σχετικά με το πώς να μείνεις έγκυος, ωστόσο αυτά που θεωρούνται ανακριβή, επισφαλή ή απλά «μύθοι» επιλέξαμε να μην τα συμπεριλάβουμε καν στο επί της οθόνης σου ανοιχτό άρθρο.

  Πώς να μείνεις έγκυος, λοιπόν; Ακολούθησε τις συμβουλές ειδικών που ευθύς αμέσως θα σου παρουσιάσουμε!

  Πώς να μείνεις έγκυος – 14 Πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζεις

  Κύκλος και Ωορρηξία.
  Από τα ουσιαστικότερα πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζει όποια γυναίκα θέλει να μείνει άμεσα έγκυος είναι ο κύκλος της έμμηνου ρήσεώς της και, ειδικότερα, η ημέρα ωορρηξίας της, αυτό που λέμε γόνιμες μέρες. Αν και οι περισσότερες από εσάς θα είστε ενήμερες, εμείς κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως η ημέρα ωορρηξίας είναι περίπου δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της ρήσης, δηλαδή κάπου στα μισά μεταξύ δύο περιόδων. Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, τα κολπικά υγρά εμφανίζονται πιο κολλώδη και διαφανή, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία του σώματος μοιάζει να είναι λίγο πιο ανεβασμένη από τη θερμοκρασία του κατά τις υπόλοιπες ημέρες. Βάσει αυτών των γνωρισμάτων, καθίσταται ευκολότερη η διεξαγωγή του συμπεράσματος από πλευράς του σχετικά με το αν βρίσκεσαι σε ωορρηξία ή όχι.
  Άγχος και Χαλάρωση.
  Το έντονο άγχος θεωρείται αναντίρρητα ως ένας μεγάλος πολέμιος, ως ένας φραγμός που υψώνεται μπροστά από τις προσπάθειες μιας γυναίκας να συλλάβει. Επηρεάζοντας τις ορμόνες που δίνουν την εντολή στον εγκέφαλο να επιτρέψει στις ωοθήκες να απελευθερώσουν ωάρια, η ωορρηξία ενδέχεται είτε να καθυστερήσει είτε ακόμη και να μη συμβεί. Σύμφωνα με αξιόπιστη κι έγκυρη έρευνα, οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη (μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο) έχουν σχεδόν υποδιπλάσιες πιθανότητες να μείνουν έγκυες, ενώ συγχρόνως έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα γονιμότητας. Συνεπώς, όπως είναι πρόδηλο, είναι τεράστιας σημασίας να μην είσαι στρεσαρισμένη κατά το χρονικό διάστημα που κάνεις προσπάθειες με το σύντροφό σου να αποκτήσετε παιδί. Επιδίωξε τη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού σου με όποιον τρόπο σε ευχαριστεί. Όποτε βρίσκεις χρόνο, μπορείς να κάνεις κάποια δραστηριότητα που σε γεμίζει ικανοποίηση και σου φτιάχνει τη διάθεση, για παράδειγμα ένα άθλημα ή χορό. Μπορείς, επίσης, να πηγαίνεις πού και πού σε ένα κέντρο για χαλαρωτικό μασάζ ή, ακόμη καλύτερα, να ξεκινήσεις γιόγκα, δραστηριότητα η οποία φημολογείται μάλιστα κι ως βοηθητική για το πώς να μείνεις έγκυος.
  Χρόνος σύλληψης.
  Η ψυχική κατάσταση, η υγεία και η ηλικία στην οποία βρίσκεσαι κατά το διάστημα που προσπαθείς να μείνεις έγκυος συνιστούν τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν και σχεδόν καθορίζουν το εάν και το πότε οι προσπάθειές σου αυτές θα είναι επιτυχείς. Υπάρχουν ζευγάρια που καταφέρνουν να πιάσουν παιδί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, υπάρχουν ζευγάρια που το επιτυγχάνουν έπειτα από 4 – 5 μήνες, άλλα που το κατορθώνουν μετά από χρόνια κι άλλα που, παρόλη την επιμονή τους για αρκετά χρόνια, δεν το έχουν ακόμα επιτύχει. Έτσι, ένα από τα 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις σχετικά με το πώς να μείνεις έγκυος είναι ότι χρειάζεται χρόνος. Με το να αγχώνεσαι, βέβαια, όπως αντιλαμβάνεσαι, ο χρόνος αυτός παρατείνεται. Έχε, μάλιστα, στο νου το εξής: κάθε μήνα έχεις 20 – 25% πιθανότητες να μείνεις έγκυος, κάτι που σημαίνει ότι είναι απολύτως λογικό να μην τα καταφέρεις με το σύντροφό σου από τον πρώτο, δεύτερο (κ.λπ.) μήνα.
  Διάλειμμα προ ωορρηξίας.
  Εάν έχεις καταφέρει από μόνη σου ή με τη βοήθεια του γυναικολόγου που εμπιστεύεσαι να μετρήσεις ορθά τις γόνιμες ημέρες σου, τότε καλό θα ήταν να κάνεις ένα διάλειμμα 48 ωρών κατά το οποίο να απέχεις πλήρως από το σεξ.
  «Στρατηγική».
  Όση ευχαρίστηση κι αν απολαμβάνετε εσύ κι ο αγαπημένος σου από τις επαφές, θα ήταν εξίσου καλό να οργανώσετε τις συνευρέσεις σας για τον καιρό που προσπαθείς να συλλάβεις. Πώς να μείνεις έγκυος, λοιπόν, ευκολότερα και πιο σίγουρα; Επιλέγοντας τις καταλληλότερες στιγμές και ημέρες! Όπως προαναφέραμε, οι γόνιμες ημέρες είναι πολύ βασικές· οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος αυξάνονται πολύ όταν οι επαφές πραγματοποιούνται 1 έως 3 ημέρες πριν από την ωορρηξία. Επομένως, έπειτα από αυτήν, μπορείτε να σταματήσετε για λίγο τις προσπάθειες με τον καλό σου και να κάνετε το προαναφερόμενο διάλειμμα. Να ξέρεις ότι η αύξηση της συχνότητας και του αριθμού των επαφών με στόχο τη σύλληψη δεν είναι σε καμία περίπτωση μία σωστή στρατηγική.
  Θερμότητα.
  Η θερμότητα στην περιοχή του γενετικού συστήματος θεωρείται ως ένα από τα πρακτικά κόλπα που βοηθούν αισθητά στο πώς να μείνεις έγκυος πιο εύκολα. Έτσι, πριν από τις σεξουαλικές επαφές, συνιστάται να κάνεις ιαματικά λουτρά, σάουνα, καθώς ακόμη και να κάθεσαι στον ήλιο με ελαφρώς κατεβασμένο το μαγιουδάκι σου! Κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορείς να χρησιμοποιείς μία κλασική ή ηλεκτρική θερμοφόρα, την οποία και αρμόζει να τοποθετείς είτε στην κοιλιά είτε στη μέση σου. Η θερμότητα σε κάθε της μορφή θα προετοιμάσει τις σάλπιγγες και τη μήτρα, γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμόζεται ως μέθοδος διευκόλυνσης της σύλληψης ΠΡΙΝ ξεκινήσουν οι δίχως προφυλάξεις επαφές. Ωστόσο, είναι απαγορευτικό να κάνεις σάουνες, ζεστά μπάνια, να χρησιμοποιείς θερμοφόρα και λοιπά όταν έχεις ήδη αρχίσει τις ελεύθερες συνευρέσεις με το σύντροφό σου κι άρα υπάρχει η πιθανότητα κύησης. Κάτι επιπλέον που χρήζει προσοχής είναι η θερμότητα στους άνδρες, η οποία θα πρέπει να αποφεύγεται διότι φαίνεται πως είναι σχετικά βλαβερή όσον αφορά στα σπερματοζωάρια, στην ποσότητα και την ποιότητα των τελευταίων.
  Libido.
  Η λατινογενής αυτή λέξη που χρησιμοποίησε ο Sigmund Freud για να ονοματίσει τη λιβιδινική ενέργεια που όλες και όλοι έχουμε μέσα μας, θα μπορούσε να σχετίζεται άμεσα με αυτό που αποκαλείται ευρέως οργασμός. Επιδιώκοντάς τον, πυροδοτούνται ορισμένες διαδικασίες που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κινητικότητα του σπέρματος, ειδικά όταν αυτός πραγματοποιηθεί πριν ή παράλληλα με του αγαπημένου σου. Επίσης, μία μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα ειδικών υποστηρίζει ότι όταν η γυναίκα νιώθει σέξι και προκαλέσει η ίδια το σύντροφό της για ζευγάρωμα, τότε οι πιθανότητες να συλλάβει αυξάνονται ακόμα περισσότερο.
  Πρωινή επαφή.
  Κατά τις πρωινές ώρες, έχει διαπιστωθεί ότι το σπέρμα ενέχει τον πιο μεγάλο αριθμό σπερματοζωαρίων, γεγονός που διασφαλίζει φυσικά την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνεις έγκυος. Μπορεί τα πρωινά να είναι κάπως δύσκολα μέχρι και να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, αλλά σίγουρα αξίζουν μερικές προσπάθειες για να επιτύχεις το στόχο σου!
  Ποτό.
  Ένα ποτηράκι κρασί ή μία μπύρα στη χάση και στη φέξη δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, ούτε βέβαια κι εσάς, εσένα και τον καλό σου, που προσπαθείς να μάθεις πώς να μείνεις έγκυος. Εντούτοις, η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών είτε από πλευράς σου είτε από πλευράς του συντρόφου σου είτε από μεριάς και των δυο σας ενοχοποιείται για τη γονιμότητά σας και για την υγεία του απογόνου σας. Εύλογα, οπότε, η άφθονη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των ελεύθερων σεξουαλικών επαφών καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρήζει επιτακτικής αποφυγής.
  Νερό.
  Βασικό συστατικό για τη σύλληψη συνιστά η βλέννα του τραχήλου, η οποία είναι εφικτό να αυξηθεί εάν και εφόσον καταναλώνεις επαρκή ποσότητα νερού και υγρών γενικότερα κι επομένως αποφεύγοντας την αφυδάτωση.
  Κάπνισμα.
  Εκτός από λογικό συμπέρασμα της κοινής λογικής, είναι κι επιστημονικά πολλάκις αποδεδειγμένο ότι το κάπνισμα προκαλεί προβλήματα γονιμότητας, μειώνοντας κατά πολύ την τελευταία. Αν καπνίζεις, σκέψου το κι αλλιώς: αφού για 9 μήνες θα αναγκαστείς να κόψεις ή έστω να σταματήσεις το κάπνισμα, γιατί να μην το κάνεις και λίγο νωρίτερα; Όσο για τον καπνιστή σύντροφό σου, καλό θα ήταν κι ο ίδιος να κόψει οριστικά ή τουλάχιστον να περιορίσει το κάπνισμα αν θέλει να γίνει ένας μπαμπάς που τα σπερματοζωάριά του και εν συνεχεία το παιδί του θα χαίρουν άκρας υγείας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσα και αφορά στον ίδιο.
  Καφές και Αναψυκτικά.
  Ο καφές, τα τσάγια και τα αναψυκτικά του εμπορίου τύπου cola που εμπεριέχουν καφεΐνη μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά το σίδηρο, για το λόγο αυτό και είναι ορθό να περιορίζεται η κατανάλωσή τους. Ασφαλώς, ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα ή ένα αναψυκτικό πού και πού είναι επιτρεπτά.
  Τροφές που αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης.
  Στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου περιόρισε τα τηγανητά και τα έτοιμα φαγητά, ενώ ταυτόχρονα ένταξε τα εξής:
  – όστρακα
  – φιστίκια
  – σοκολάτα
  – γαλακτοκομικά προϊόντα
  – κρέας
  – ψάρι
  – πουλερικά
  – αβγά
  – φρούτα
  – λαχανικά.
  Κατά τη διάρκειας ενός 24ώρου, φρόντισε να υπάρχουν στη διατροφή σου 2 με 3 μερίδες:
  – τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (γάλα, τυρί, γιαούρτι)
  – φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (πορτοκάλι, πεπόνι, παπάγια, ακτινίδιο)
  – τρόφιμα ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης, πλιγούρι βρώμης).
  Σωματικό βάρος.
  Σύμφωνα πάλι με έρευνες, έχει φανεί ότι οι γυναίκες που έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 20 και 30 έχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες να μείνουν έγκυες. Αντιθέτως, εκείνες που έχουν κάτω από 20 ή πάνω από 30 εμφανίζουν δυσκολίες όσον αφορά στην επιτυχή έκβαση των προσπαθειών τους για σύλληψη. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, τις προσπάθειες, βεβαιώσου ότι βρίσκεται στο εύρος αυτό (20 με 30), και, εάν βέβαια είσαι κοντά, κάνε μία προσπάθεια να βρεθείς ακριβώς μέσα. Το ΔΜΣ μπορείς να τον υπολογίσεις κατά προσέγγιση μόνη σου στο διαδίκτυο σε διάφορα sites, αρκεί να γνωρίζεις το βάρος και το ύψος σου. Επίσης, μπορείς να το υπολογίσεις επακριβώς κάνοντας λιπομέτρηση σε ένα ειδικό κέντρο ή ίσως σε έναν διατροφολόγο.

  Πώς να μείνεις έγκυος, λοιπόν, πιο εύκολα και πιο άμεσα και, σαφώς, πώς να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης; Πολύ απλά με το να επικεντρωθείς και να δώσεις βάση σε αυτά τα 14 πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζεις εσύ αλλά και κάθε κοπέλα και γυναίκα που θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι, τον καρπό του πραγματικού έρωτά της με τον αγαπημένο της! Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!!!

  Απο το περιοδικό δυναμική γυναίκα.

  Για περισσότερα άρθρα μπείτε εδώ:

  http://www.dynamikhgynaika.gr/

  Απάντηση
 • Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 στο 13:27
  Σύνδεσμος

  .⌂Αρχική / Σχέσεις / Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Πώς να το αντιμετωπίσεις

  Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Πώς να το αντιμετωπίσεις
  Συγγραφέας Χριστίνα Παναγοπούλου σε Σχέσεις

  Θα έπρεπε να ανεχτούμε την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου μας; Αρκετές γυναίκες καθημερινά αναρωτιούνται αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουν την άσχημη συμπεριφορά συζύγου κι αν τελικά είναι μία κατάσταση αναστρέψιμη. Η αλήθεια είναι πως κάθε μία από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που λέμε «άσχημη συμπεριφορά», αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια πράγματα που μας ενοχλούν αναμφισβήτητα όλες! Ο τρόπος που φερόμαστε όμως δεν καθρεφτίζει πάντα τον χαρακτήρα μας αφού αποδεδειγμένα πολλές φορές λειτουργούμε περίεργα και παράλογα όταν βρεθούμε υπό πίεση και σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που πραγματικά πρέπει να συνειδητοποιήσει μια γυναίκα, η οποία προβληματίζεται με την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου της, είναι αν όντως υπάρχει θέμα στον χαρακτήρα του ή συμβαίνει κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αν ένας άντρας είναι επιθετικός και βίαιος δύσκολα αλλάζει ενώ ένας που φαίνεται απλά νευρικός δεν είναι δύσκολο να μπορέσει να το διαχειριστεί.
  Η άσχημη συμπεριφορά συζύγου είναι για πολλές γυναίκες καθημερινό πρόβλημα αλλά σε αυτό που πρέπει να δώσουμε σημασία είναι το από πού προκύπτει. Παρουσιάζει άσχημη συμπεριφορά γιατί είναι ένας προβληματικός χαρακτήρας ή έχετε διαπιστώσει πως οι καταστάσεις του την έχουν δημιουργήσει; Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης αλλά πρέπει να σκεφτούμε με καθαρό μυαλό. Συνήθως τέτοιες καταστάσεις μειώνουν τις αντοχές μας και ταράζουν τον τρόπο σκέψης μας με συνέπεια στην πορεία να χάνουμε κι εμείς τον εαυτό μας. Παρακάτω θα δείτε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα ενός άντρα τα οποία δημιουργούν άσχημη συμπεριφορά και κάποιες καταστάσεις που μπορούν εύκολα να «αλλοιώσουν», κατά κάποιο τρόπο, τον χαρακτήρα. Επίσης, θα δείτε κάποιες συμβουλές ώστε να το αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο.

  Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Στοιχεία χαρακτήρα

  1)Βίαιος και επιθετικός

  Η κατηγορία αντρών που μπορούν να γίνουν βίαιοι και επιθετικοί, θα λέγαμε, πως είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις. Εκτός από την σωματική βία υπάρχει και η λεκτική η οποία φαίνεται να είναι πιο συνηθισμένη και ενώ πιστεύουμε πως είναι «ανώδυνη» σε σχέση με την σωματική ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα ψυχολογικά προβλήματα. Άντρες με την συγκεκριμένη άσχημη συμπεριφορά είναι δύσκολο να αλλάξουν αφού είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους που σπάνια δημιουργείται κατά την διάρκεια της σχέσης. Συνήθως είναι μία συμπεριφορά που έχουν κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους ή κάποιος τους εκνευρίσει.

  2)Αδιάφορος

  Για πολλές γυναίκες άσχημη συμπεριφορά συζύγου θεωρείται και η αδιαφορία. Ένας άντρας που δείχνει την αδιαφορία του σε όλους τους τομείς μίας σχέσης μας κάνει και αισθανόμαστε άβολα με συνέπεια η σχέση να φθείρεται και να δημιουργεί πολλά συναισθηματικά κενά. Είναι αποδεδειγμένα μία άσχημη συμπεριφορά αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του ή αν η συγκεκριμένη σχέδια δεν του προκαλεί ενδιαφέρον.

  3)Εγωιστής

  Ο εγωισμός σε μία σχέση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνεννόησης με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνεται δύσκολη. Ένας εγωιστής άντρα διεκδικεί και απαιτεί οπότε εύκολα γίνεται κουραστικός και η άσχημη συμπεριφορά του μας ενοχλεί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο έντονα το συγκεκριμένο στοιχείο στον χαρακτήρα τους και η εγωιστική συμπεριφορά τους ακολουθεί στη ζωή τους γενικότερα. Αν, λοιπόν, η άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας έχει να κάνει με τον εγωισμό του τότε θέλει αρκετή προσπάθεια για να καταλαγιάσει.

  4)Εσωστρεφής

  Η εσωστρέφεια για πολλούς δεν θεωρείται ελάττωμα αλλά σε κάποιες γυναίκες έχει δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί ένας εσωστρεφής άντρας να μην έχει απαραίτητα άσχημη συμπεριφορά, όμως, το «ξέσπασμα» που ίσως εμφανιστεί σε βάθος χρόνου να φέρει δυσκολίες. Αυτά που κρύβουμε μέσα μας δεν είναι καθόλου περίεργο να δημιουργήσουν έντονα και απρόβλεπτα ξεσπάσματα.

  5)Υπερβολικά αγχωτικός

  Ένας υπερβολικά αγχωτικός άντρας συνήθως φέρεται περίεργα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά και όταν πρόκειται γενικά να αναλάβει υποχρεώσεις οι οποίες στα μάτια σας μπορεί να φαίνονται ασήμαντες. Έτσι ίσως η άσχημη συμπεριφορά του να προκύπτει από το υπερβολικό του άγχος.

  6)Ζηλιάρης

  Τις περισσότερες φορές η άσχημη συμπεριφορά συζύγου προκύπτει από την ζήλια. Θα λέγαμε πως είναι μία από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις σε ένα ζευγάρι. Μάλιστα μπορεί να δημιουργήσει τόσο κακή συμπεριφορά που να μην μπορούμε να την αντέξουμε. Ο ζηλιάρης είναι ένας δύσκολος τύπος άντρα και αν θεωρήσει πως τον προκαλείται, η άσχημη συμπεριφορά του είναι δεδομένη.

  7)Ανασφαλής

  Η ανασφάλεια επίσης μπορεί να δημιουργήσει άσχημη συμπεριφορά αλλά ίσως και να μην είναι απαραίτητα στοιχείο του χαρακτήρα του. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί χάρη στον δικό σας ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, στην έντονη προσωπικότητά σας και πολλά άλλα που κάποιοι άντρες τα θεωρούν απειλή.

  Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Καταστάσεις

  1)Οικονομικά προβλήματα

  Έχει αποδειχθεί πως τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν διάφορες καταστάσεις σε ένα ζευγάρι. Δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλοι με την ίδια ψυχραιμία! Δημιουργούν άγχος και περίεργες αντιδράσεις με συνέπεια, κάποιες φορές η άσχημη συμπεριφορά να είναι κάτι αναπόφευκτο. Η πίεση είναι κάτι που δεν αντέχουν ιδιαίτερα οι άντρες και στα οικονομικά προβλήματα είναι έντονη. Μήπως η άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας προκύπτει από τέτοιου είδους προβλήματα;

  2)Δυσκολία συνεννόησης

  Το ότι επιλέξαμε να ζήσουμε με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει συνεννόηση. Ειδικά όταν όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα! Επίσης όλοι μας αλλάζουμε με τον χρόνο καθώς και οι προτεραιότητές μας. Η δυσκολία στη συνεννόηση μπορεί να δημιουργήσει άσχημες συμπεριφορές αφού ίσως πιστεύει πως δεν τον καταλαβαίνετε πια.

  3)Ψυχολογικά προβλήματα

  Κάποια ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αμέσως σε έναν άνθρωπο, όπως είναι μνήμες χαραγμένες στο υποσυνείδητο, δεν είναι δύσκολο να προκαλούν την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας κι εσείς να αναρωτιέστε γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

  Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Πώς να το αντιμετωπίσετε

  Οι γυναίκες πολλές φορές κάνουμε λάθος στον τρόπο χειριζόμαστε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Άλλοτε εθελοτυφλούμε από έρωτα και στην πορεία αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε και άλλοτε ανεχόμαστε καταστάσεις περιμένοντας να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά και πάλι κουραζόμαστε. Τι θα ήταν καλό να αναθεωρήσουμε και τι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην συμπεριφορά του ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες και επίπονες καταστάσεις;

  Αρχικά, πρέπει να θέσουμε όρια στον εαυτό μας δίνοντας βάση στις αντοχές μας! Να σταματήσουμε να μειώνουμε τον εαυτό μας θεωρώντας πως η άσχημη συμπεριφορά του είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να υποστούμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Φυσικά, σε μία άκρη του μυαλού μας ας έχουμε και την περίπτωση πως ίσως έχουμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης στην άσχημη συμπεριφορά του και να μην κοιτάμε τα πράγματα μονόπλευρα. Οι παρωπίδες σε θέματα που μας απασχολούν δεν βοηθούν ώστε να βρούμε την σωστή λύση! Μελετήστε την κατάσταση από διάφορες οπτικές γωνίες και ίσως δείτε πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ. Μην ξεχνάμε, όμως, πως υπάρχουν και ακραίες άσχημες συμπεριφορές οι οποίες δεν σηκώνουν καμία συζήτηση και καμία σφαιρική σκέψη!

  Από το περιοδικό Δυναμική γυναίκα.

  Απάντηση
 • Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 στο 11:22
  Σύνδεσμος

  .⌂Αρχική / Σχέσεις / Έχει άλλη αλλά με θέλει – Τι να κάνω;

  Έχει άλλη αλλά με θέλει – Τι να κάνω;
  Συγγραφέας Χριστίνα Παναγοπούλου σε Σχέσεις

  Έχει άλλη αλλά με θέλει! Ισχύει ή αυτό θα ήθελες να πιστεύεις; Είναι μία δύσκολη κατάσταση που όταν συμβεί σε μία γυναίκα δεν μπορεί να την διαχειριστεί με τον σωστό τρόπο. Γυναίκες που έχουν ερωτευτεί έναν άντρα που έχει άλλη ισχυρίζονται πως δεν το επιδίωξαν και πως τα συναισθήματα είναι ισχυρότερα της λογικής. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που χωρίς να το μελετήσουν πολύ βρέθηκαν στην θέση να διεκδικήσουν έναν άντρα ο οποίος έχει άλλη. Μια άλλη περίπτωση πάλι είναι να μην γνωρίζουμε εξ’ αρχής πως έχει άλλη και όταν το μάθουμε στην πορεία να έχουμε δεθεί τόσο μαζί του που να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τις περιπτώσεις γυναικών που βλέπουν τον άντρα ως τρόπαιο και αρέσκονται να τον κατακτήσουν και ουσιαστικά να τον «κερδίσουν» από μία άλλη γυναίκα ικανοποιώντας τον εγωισμό τους και ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή τους.
  Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε μιλώντας στον εαυτό μας με απόλυτη ειλικρίνεια ποια περίπτωση είναι η δική μας. αν θέλουμε πραγματικά να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να βγάλουμε μία άκρη δεν πρέπει να κρυβόμαστε από τον εαυτό μας. Έχει άλλη αλλά με θέλει ή έτσι θέλω να πιστεύω; Μία ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσουμε κοιτώντας τα δεδομένα που έχουμε αν θέλουμε να είμαστε ξεκάθαρες. Για να βρούμε μία λύση σε οτιδήποτε μας απασχολεί θα πρέπει να παρατηρούμε τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή μας και όχι τι θα μας βόλευε! Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μία σειρά και τι μπορούμε να κάνουμε αν όντως μας θέλει ή αν δεν είναι αλήθεια αυτό που πιστεύουμε.

  Έχει άλλη αλλά με θέλει – Μύθος ή πραγματικότητα;

  Μπορεί ένας άντρας να θέλει μία γυναίκα αλλά να είναι με άλλη; Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές συναντάμε τέτοιες καταστάσεις. Ένας άντρας μπορεί να είναι με μία γυναίκα για διάφορους λόγους χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαραίτητα την θέλει. Η σιγουριά στην προσωπική τους ζωή είναι κάτι που επιθυμούν να έχουν και πολύ πιθανό είναι να μένουν σε μία σχέση μόνο από συνήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως δημιουργήσουν μία άλλη σχέση ώστε να καλύψουν το συναισθηματικό τους κενό. Συχνά ακούμε από άντρες πως λυπούνται να αφήσουν μία γυναίκα και ιδιαίτερα αν έχουν περάσει πολλές καταστάσεις μαζί. αυτό το φαινόμενο το παρατηρούμε ακόμα πιο έντονα σε άντρες που είναι με μία συγκεκριμένη γυναίκα από πολύ μικρή ηλικία.

  Υπάρχει όμως και η κατηγορία αντρών που βρίσκονται ξαφνικά ανάμεσα σε δυο γυναίκες και δεν βρίσκουν τον λόγο που θα έπρεπε να επιλέξουν μία από τις δυο. Θα ήθελαν να ξεμπερδέψουν την κατάσταση αλλά για αυτούς η κάθε μία έχει και κάτι ξεχωριστό που δεν θα ήθελαν να χάσουν. Αυτό έχει ως συνέπεια να προσπαθούν να πείσουν και τις δυο πως τις θέλουν. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να διαιωνίζεται και έχει παρατηρηθεί πως πολλές γυναίκες βιώνουν για χρόνια το «έχει άλλη αλλά με θέλει» με αποτέλεσμα να συνηθίσουν την κατάσταση και να την αποδέχονται αρκεί να μην τον χάσουν.

  Έχει άλλη αλλά με θέλει – Τι να κάνω;

  1)Δες την πραγματικότητα

  Το πιο σημαντικό και ίσως το πιο επίπονο συναισθηματικά κομμάτι είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας για να συνειδητοποιήσουμε αν όντως μας θέλει ή παίζει μαζί μας. Το θέμα είναι πως τα χρόνια περνάνε και οι στιγμές χάνονται και δεν χρειάζεται να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους ονειροπολώντας. Για το μόνο που είμαστε σίγουρες είναι πως έχει άλλη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν μας θέλει ή απλά αν βολεύεται σε μία κατάσταση. Έτσι αρχικά καλό είναι να βγάλουμε για λίγο από το μυαλό μας τι θα θέλαμε εμείς να συμβαίνει ώστε να δούμε καθαρά την πραγματικότητα. Μερικές φορές εγκλωβιζόμαστε στα συναισθήματά μας και δεν είμαστε σε θέση να δούμε κατάματα την αλήθεια και να πάρουμε αποφάσεις.

  2)Αποφάσισε αν σου αρκεί

  Οι άντρες που βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση δύσκολα μπαίνουν στην διαδικασία να επιλέξουν αν δεν δεχτούν πίεση. Έτσι αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις εσύ αν σου αρκεί να τον μοιράζεσαι και αν μπορείς να μείνεις ή θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσεις όσο είναι νωρίς. Το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας πρέπει να είναι δική μας απόφαση και όχι να αφήνουμε τους άλλους να αλωνίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά μας. Αποφάσισε αν σου αρκεί να έρχεσαι δεύτερη και αν σου αξίζει όλο αυτό!

  3)Δεν θα είσαι εκεί για πάντα

  Αν θεωρείς πως αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου καλό είναι να σιγουρευτείς πως είσαι κι εσύ η γυναίκα της δικής του ζωής. Έχει αποδειχθεί πως γυναίκες που παρέμειναν σε μία τέτοια κατάσταση για χρόνια έχασαν την αυτοπεποίθησή τους καθώς επίσης και την αυτοεκτίμησή τους. Ενημέρωσέ τον σοβαρά πως δεν θα είσαι εκεί για πάντα ώστε να καταλάβει πως δεν είσαι διατεθειμένη να τον περιμένεις εφ’ όρου ζωής.

  4)Μην χάνεις την αξιοπρέπειά σου

  Αυτό που θεωρούμε πως χάνουμε οι γυναίκες σε τέτοιες καταστάσεις είναι η αξιοπρέπειά μας. Διάφορες καταστάσεις και ψυχολογικά αδιέξοδα δημιουργούνται που ποτέ δεν θα πιστεύαμε πως θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε. Το να παίζουμε τον ρόλο της δεύτερης γυναίκας στη ζωή του μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά θέματα σε βάθος χρόνου και ίσως έχουμε περίεργες αντιδράσεις. Γυναίκες που ξεπέρασαν τέτοιες καταστάσεις εξομολογούνται πως εκείνη την περίοδο δεν αναγνώριζαν τον ίδιο τους τον εαυτό.

  5)Μην αναλώνεσαι

  Δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι σε σχέσεις χωρίς νόημα! Φυσικά κανείς δεν ξέρεις όταν ξεκινάει μία σχέση πόσο θα κρατήσει και αν θα προχωρήσει όπως επιθυμούμε αλλά καλό είναι να ξεκινούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί κι εσείς να βρισκόσασταν σε μία άλλη σχέση και να αποφασίσατε πως δεν σας ικανοποιεί με αποτέλεσμα να οδηγηθήκατε σε μία άλλη σχέση αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεμπερδεύουμε τις καταστάσεις πριν πάμε από την μία στην άλλη. Αυτό ακριβώς ζητήστε και από τον συγκεκριμένο άντρα! Αν πραγματικά σας θέλει ας ξεμπερδέψει την κατάσταση και στην συνέχεια ίσως καταφέρετε να συνεννοηθείτε χωρίς τέτοιου είδους μπερδέματα.

  6)Ασχολήσου με τον χαρακτήρα του

  Έχει άλλη αλλά με θέλει! Έχετε σκεφτεί τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό για τον πραγματικό του χαρακτήρα; Όπως φαίνεται είναι αναποφάσιστος, θέλει αυτό που λέμε «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» και προτιμάει να πηγαίνουν οι υπόλοιποι με τα νερά του. Για να μην είμαστε και πολύ αυστηρές καλό είναι να παραδεχτούμε πως υπάρχουν και εξαιρέσεις που βρέθηκαν άθελά τους σε μία τέτοια κατάσταση. Γενικότερα, όμως, οι πράξεις μας και οι επιλογές μας δηλώνουν τον χαρακτήρα μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν τελικά διάλεγε να παραμείνει μαζί σας και ξεκαθάριζε την κατάσταση, θα μπορούσατε να προχωρήσετε σε μία φυσιολογική σχέση ή πάντα θα είχατε τις αμφιβολίες σας;

  Από το περιοδικό Δυναμική γυναίκα.
  http://www.dynamikhgynaika.gr/

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο