304 σχόλια στο Ονειροδρόμιο
 • Παρασκευή, 5 Φεβρουάριος 2016 στο 15:16
  Σύνδεσμος

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

  Μια αλεπού τριγυρνούσε κάποτε σ’ ένα δάσος, για να βρει τίποτα να φάει. Δυο βραδιές, συνέχεια, είχε προσπαθήσει ν’ αρπάξει κάτι κότες, από τα κοτέτσια του κοντινού χωριού, αλλά δεν τα κατάφερε. Την πρώτη φορά την μυρίστηκαν τα σκυλιά, που άρχισαν να γαβγίζουν και βιάστηκε να το βάλει στα πόδια. Τη δεύτερη φορά, όχι μόνο την γάβγισαν τα σκυλιά, αλλά την κυνήγησαν κιόλας και τρόμαξε να γλιτώσει.
  Κρύφτηκε μέσα στη σπηλιά της, λαχανιάζοντας από το πολύ τρέξιμο κι έμεινε όλη την άλλη μέρα κρυμμένη εκεί μέσα, γιατί νόμιζε πως άκουγε ακόμα τα γαβγίσματα των σκυλιών.
  Πεινούσε όμως τόσο πολύ, ώστε, όταν βράδιασε, αποφάσισε να βγει για κυνήγι. Αλλά αυτή τη φορά θα κυνηγούσε στο δάσος και δεν θα ‘μπαινε στο χωριό, για κανένα κοτέτσι, μια που τα σκυλιά ήταν άγρυπνα κι επικίνδυνα.
  Καθώς τριγυρνούσε λοιπόν μέσα στο δάσος, ψάχνοντας για κανένα πουλί, της ήρθε μυρωδιά από φρέσκο κρέας. Έβαλε τη μουσούδα της στο χώμα και, παρακολουθώντας εκείνη τη δυνατή μυρωδιά, έφτασε σ’ έναν πυκνό θάμνο. Εκεί, μέσα στο θάμνο, ήταν ένα κομμάτι κρέας.
  Η αλεπού, αν δεν πεινούσε τόσο πολύ, θα πονηρευόταν πώς βρέθηκε το κομμάτι το κρέας, κρυμμένο μέσα στο θάμνο του δάσους.
  Αλλά, πεινασμένη καθώς ήταν, χώθηκε μέσα στο θάμνο για ν’ αρπάξει το κρέας.
  Προτού όμως προφτάσει να το δαγκώσει, ακούστηκε ένα δυνατό «κρακ», τόσο δυνατό, ώστε η αλεπού τινάχτηκε τρομαγμένη. Αλλά δεν μπόρεσε να φύγει, γιατί η ουρά της είχε πιαστεί σ’ ένα σιδερένιο δόκανο, που το είχε κρύψει μέσα στο θάμνο κάποιος χωρικός κι είχε βάλει για δόλωμα το κρέας, για να πιάσει, ίσως κανένα λύκο.
  Η αλεπού τιναζόταν σαν τρελή, από το φόβο κι από τον πόνο, αλλά το σιδερένιο δόκανο κρατούσε γερά την ουρά της και την εμπόδιζε να φύγει.
  Καταλάβαινε πως, αν έμενε εκεί, θα ‘ρχόταν ο χωρικός και θα την σκότωνε. Έπρεπε να φύγει. Έπρεπε να φύγει με κάθε θυσία!
  Και, σφίγγοντας τα δόντια της, για να βαστάξει τον ανείπωτο πόνο, τινάχτηκε τόσο απότομα και με τόση δύναμη, ώστε κόπηκε η ουρά της κι απόμεινε στο δόκανο.
  Κι έτσι, καταματωμένη, χωρίς ουρά, σύρθηκε, όσο μπορούσε πιο γρήγορα, μέσα στη σπηλιά της και κρύφτηκε εκεί, νηστική, αλαλιασμένη από τον πόνο, ώσπου έκλεισε η πληγή.
  Όταν βγήκε από τη σπηλιά, ήτανε πια πετσί και κόκαλο από τη νηστεία. Έπρεπε ν’ αρχίσει πάλι το κυνήγι, για να φάει και να χορτάσει, αλλά ντρεπόταν να παρουσιαστεί μπροστά στ’ άλλα αγρίμια του δάσους, κι ιδίως μπροστά στις άλλες αλεπούδες, που εκείνες είχαν ακόμα τη φουντωτή ουρά τους.
  Αλλά, πονηρή καθώς ήταν, σκέφτηκε κάτι άλλο. Πήγε και βρήκε τις αλεπούδες κι άρχισε να τους λέει χαρούμενη:
  –Είδατε τι έκανα; Έκοψα την ουρά μου.
  –Γιατί; την ρώτησαν εκείνες παραξενευμένες.
  –Γιατί μ’ εμπόδιζε στο τρέξιμο, έτσι βαριά που ήτανε. Δεν ξέρετε πόσο ανάλαφρα νιώθω τώρα και πόσο πιο γρήγορα τρέχω! Κάντε και σεις το ίδιο. Κόψτε τις ουρές σας και να δείτε τι καλά που θα νιώθετε.
  Μια από τις αλεπούδες όμως, η πιο γριά και πιο πονηρή, της είπε:
  –Δεν θα μας έδινες αυτή τη συμβουλή, αν δε σε συνέφερνε. Πήγαινε στη δουλειά σου, κι εμείς τις ουρές μας δεν τις κόβουμε!

  Απάντηση
 • Τρίτη, 2 Φεβρουάριος 2016 στο 19:47
  Σύνδεσμος

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

  Σήμερα παιδάκια θα πούμε αυτό το παραμύθι για πρώτη φορά: Απευθύνεται για όλες τις ηλικίες και για όσους αισθάνονται παιδιά.

  Ο Πλούτος, η Ευτυχία και η Αγάπη

  Μια φορά και ένα καιρό μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της, όταν ξαφνικά βλέπει τρεις γέροντες, ένα άντρα και δύο γυναίκες, φορτωμένους με τις εμπειρίες της ζωής, να την πλησιάζουν στην είσοδο του σπιτιού. Παρ’ όλο που δεν τους γνώριζε, τους είπε:
  -Δεν σας γνωρίζω, όμως πρέπει να πεινάτε. Περάστε, αν θέλετε, να φάτε κάτι.
  Αυτοί την ρωτάνε:
  – Ο άντρας σου είναι στο σπίτι;
  – Όχι, δεν είναι εδώ, απάντησε εκείνη.
  – Τότε δεν μπορούμε να έρθουμε, της λένε οι γέροντες.
  Όταν επιστρέφει ο σύζυγος, η γυναίκα του περιγράφει το περιστατικό.
  – Ας έρθουν τώρα που επέστρεψα!
  Η γυναίκα βγαίνει έξω να προσκαλέσει ξανά τους γέροντες στο τραπέζι, μιας και ήταν ακόμη εκεί.
  – Δεν μπορούμε να έρθουμε όλοι μαζί, της λένε και οι τρεις. Η γυναίκα, έκπληκτη, τους ρωτά γιατί !
  Ο πρώτος, λοιπόν, από τους τρεις της εξηγεί ξεκινώντας να της συστήνεται: Είμαι ο Πλούτος, της λέει. Της συστήνει, μετά, την μία γερόντισα που είναι η Ευτυχία. Και, τέλος, την άλλη που είναι η Αγάπη. Τώρα, της λένε, πήγαινε στον άντρα σου και διαλέξτε ποιος από τους τρεις μας θα έρθει να φάει μαζί σας.
  Η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι και διηγείται στον άντρα της αυτά που της είπαν. Ο άντρας ενθουσιάζεται και λέει:
  -Τι τυχεροί που είμαστε! Να έρθει ο Πλούτος! Έτσι θα έχουμε όλα όσα επιθυμούμε!
  Η σύζυγός του όμως δε συμφωνούσε:
  -Και γιατί να μην έχουμε τη χαρά της Ευτυχίας;
  Η κόρη τους που άκουγε από μια γωνιά, τότε, τους λέει:
  -Δε θα’ταν καλύτερα να καλούσαμε την Αγάπη; Το σπίτι μας θα είναι πάντα γεμάτο αγάπη!
  -Ας ακούσουμε αυτό που λέει η κόρη μας, λέει ο σύζυγος στη γυναίκα του.
  -Πήγαινε έξω και πες στην Αγάπη να περάσει στο σπιτικό μας.
  Η γυναίκα βγαίνει έξω και ρωτά:
  -Ποιος από εσάς είναι η Αγάπη; Ας έρθει να δειπνήσει μαζί μας.
  Η Αγάπη τότε ξεκινά να προχωρά προς το σπίτι και οι δύο άλλοι την ακολουθούν! Έκπληκτη η γυναίκα, ρωτά τον Πλούτο και την Ευτυχία:
  -Εγώ κάλεσα μόνο την Αγάπη. Γιατί έρχεστε κι εσείς;
  Και απαντούν κι οι τρεις γέροντες μαζί:
  – Αν είχες καλέσει τον Πλούτο ή την Ευτυχία, οι άλλοι δύο θα έμεναν απέξω. Τώρα όμως που κάλεσες την Αγάπη, όπου πάει η Αγάπη, πάμε κι εμείς μαζί της!

  Σας άρεσε;

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 στο 12:00
  Σύνδεσμος

  Με υπομονη και πιστη ολα ερχονται.Aγαπη αγαπη αγαπη!!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 στο 17:55
  Σύνδεσμος

  Καλά και κακά.

  Όλα τα καλά κυνηγήθηκαν από τα κακά επειδή ήταν αδύναμα και ανέβηκαν στον ουρανό. Εκεί ρώτησαν το Δία πώς έπρεπε να ζουν μαζί με τους ανθρώπους. Εκείνος απάντησε να μην πηγαίνουν όλα μαζί, αλλά από ένα σε κάθε άτομο. Τα κακά μείνανε στη γή. Αυτός είναι ο λόγος που τα κακά πέφτουν πολλά μαζί στους ανθρώπους, αφού είναι κοντά τους, ενώ τα καλά πέφτουν ένα- ένα από τον ουρανό και κατεβαίνουν αργά- αργά.

  Θέλει να πει αλληγορικά ότι οι άνθρωποι ζουν πολλά βάσανα, στεναχώριες, συμφορές, ενώ τα καλά είναι λίγα και δυσεύρετα στη ζωή τους. Γι” αυτό το λόγο, δεν υπάρχουν απόλυτα ευτυχισμένοι άνθρωποι, ούτε απόλυτα δυστυχισμένοι.

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 στο 13:21
  Σύνδεσμος

  Λοιπόν πριν αρχίσω να γράφω το οτιδήποτε…
  Θα θελήσω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον Θεό,την Παναγία τους αγίους μας και στην προκείμενη περίπτωση την Άγια Φωτεινή….η πίστη μου τελικά για εκείνους στο τέλος μου βγήκε σε καλό…τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο!!!
  Επίσης αξίζει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ….η Νεκταρία που πάντα με συμβούλευε και συνεχίζει να το κάνει!!!Στάθηκα στα πόδια παρόλο που έφθασα πάτο….και στάθηκα όρθια από τις συμβουλές που μου έδινε και συνεχίζει βέβαια!!!Είναι η μόνη που ξέρει τι έχω περάσει τους τελευταίους 8,5 μήνες!!!
  Εύχομαι η ερμηνεία της σύντομα να βγει αληθινή….να φθάσω εκεί που ήμουν πριν…να ξαναγελασω…να ξυπνήσω και να μην φοβηθώ ποτέ ξανά!!!!Να ηρεμήσω και να ηρεμήσει και η ψυχή μου που την ταλαιπώρησα τόσους μήνες!!!Την πλήγωσα….Να φύγουν όλα μου τα βάσανα και οι στεναχώριες!!!Δεν ειναι πρωτεύων στόχος ο έρωτας ή οτιδήποτε άλλο αλλα στο να γίνω καλά ψυχικά….η υγεία μου κλονίστηκε και το μόνο που ζητώ είναι να γίνω σύντομα καλά και να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια!!!!!
  Σας ευχαριστώ όλους παρά πολύ…ήσασταν άριστοι δάσκαλοι!!!

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 στο 18:26
  Σύνδεσμος

  Νεκταρία μουυυυυυυυ!!!!
  Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
  Αυτό που εύχομαι εγώ είναι υγεία να έχουμε όλοι και αγάπη στην ζωή μας. ..
  Αααα και να συγχωρούμε … ξαλαφρωνουμε έτσι…
  Φιλιά πολλά κοπέλα μου γλυκιά

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 στο 15:57
  Σύνδεσμος

  Σας ευχαριστω και τις δυο σας για την ερμηνεια σας. να ησαστε καλα και να εχετε αγαπη στην ζωη σας.θελω να ευχηθω να γινει πραγματικοτητα η ευχη που ειχα γραψει στις 24 νοεμβριου στο ονειροδρομιο. ευχομαι σε ολους να βρουν το αλλο τους μισο και να εχουν για παντα αγαπη στην ζωη τους

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 9 Δεκέμβριος 2015 στο 14:36
  Σύνδεσμος

  Η anna-maria
  Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015 ,2:26 μμ

  Μας προτείνει αυτο το άρθρο. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει:

  ΟΙ ΕΞΙ ΘΗΛΥΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  Θηλυκότητα:
  Τι σημαίνει να είσαι… γυναίκα!
  Θηλυκότητα σημαίνει ,να μπορείς να αναπτύξεις και να εναρμονίσεις
  τις 6 θηλυκές αρχετυπικές ενέργειες,
  όπως εκφράζονται, μέσα από τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά των 6 Θεαινών του Ολύμπου.
  Να τις ενεργοποιήσεις να τις επεξεργαστείς και να τις κατανοήσεις σε ίσες ποσότητες και ισοδύναμες αναλογίες μεταξύ τους, ώστε καμία να μην υπερτερεί και καμία να μην υπολείπεται.
  Αυτό σημαίνει, πως καμία θεά, να μην νιώθει υποτιμημένη ή υπερτιμημένη.
  Γυναίκα σημαίνει, να είσαι :

  Δήμητρα, η τροφός!
  Να γεννάς, να ανατρέφεις παιδιά να μπορείς να τα θηλάσεις.
  Να βάζεις την » βάση «για την σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών
  και την φυσική τους αντοχή.
  Με άλλα λόγια, να μπορείς να μεγαλώσεις και να φτιάξεις, «πολεμιστές», τους μελλοντικούς άντρες και γυναίκες.
  Υπερβολική και μονομερής ανάπτυξης της Δήμητρας σημαίνει ,υπερβολική προσκόλληση στα παιδιά. Υπερβολική προστασία ,με τις γνωστές… παρενέργειες.
  Να εμποδίζεις τα παιδιά να… μεγαλώσουν, τάση προς την λαιμαργία, υπερτροφία.
  Είναι η γυναίκα που ζει μόνο για τα παιδιά και «θυσιάζεται» γι αυτά , χωρίς να αναπτύσσει και τις υπόλοιπες ιδιότητες.

  Ήρα, η σύντροφος!
  Να στέκεσαι δίπλα σ’ένα άντρα, στο πλευρό του, στον ίδιο «ζυγό», σοβαρή, πιστή και …βασίλισσα της καρδιάς του και του σπιτιού.
  Να τον στηρίζεις, να τον συντροφεύεις ,να τον θαυμάζεις και να τον αγαπάς.
  Υπερβολική Ήρα σημαίνει υπερβολικούς καυγάδες, σκηνές ζηλοτυπίας εμμονές, υστερίες, εκδικητικότητα, αντιζηλία, με τις …γνωστές συνέπειες.

  Εστία ,η οικονόμος.
  Αφορά την φροντίδα του σπιτιού, των παιδιών, την διαχείριση των πόρων της οικογένειας , την καθαριότητα του σπιτιού και την προστασία του χώρου, από ξένες παρεμβολές και μολύνσεις ,καθώς επίσης και την δυνατότητα θεραπείας .
  Ο χώρος ενός σπιτιού , του κάθε σπιτιού,πρέπει, να προστατεύεται να προφυλάσσεται και να παραμένει » παρθένος», γιατί είναι «ιερός».
  Η υπερβολή της Εστίας, θα οδηγήσει σε «μη μου άπτου» αντιδράσεις, σε υποχοντριασμό και σχολαστικότητα …χρονοβόρα.

  Αφροδίτη ,η ειρηνοποιός!
  Η αισθητική, η αρμονία, το κάλλος, η αγάπη, η γλυκύτητα, η καλοσύνη, είναι χαρακτηριστικά, που πρέπει να βρίσκονται σε μια γυναίκα.
  Υπερβολική δόση Αφροδίτης και το πιο συχνό φαινόμενο είναι η φιλαρέσκεια, αυταρέσκεια,,ναρκισσισμός, απιστίες ,επιπολαιότητα , ρηχότητα, ηδονισμός, αναποφασιστικότητα, μαλθακότητα, τρυφηλότητα, ωραιοπάθεια, νωχέλεια , επίδειξη πολυτέλειας και περιττά έξοδα.

  Αθηνά, η σοφός!
  Η γυναίκα θα πρέπει να καλλιεργήσει το μυαλό της, να το αναπτύξει .
  Να μπορεί να αναλύσει τις έννοιες αλλά, και να τις συνθέσει, κατανοώντας τα θέματα ,στο σωστό, σοφό τους.. .βάθος.
  Να βοηθήσει ένα άντρα , με τις σωστές συμβουλές, να κρατήσει την Γνώση, καθαρή «αμόλυντη», για να είναι αποτελεσματική.
  Να διαπαιδαγωγήσει τους αυριανούς πολεμιστές, τα παιδιά ,με «μέτρο» στην ανοχή, την επιείκεια και στην αυστηρότητα.
  Να εμπνέει σεβασμό, προσεχτική στην χρήση της σεξουαλικής ενέργειας, να «νικά «,χωρίς να καταφεύγει σε «πολεμικές» συρράξεις …;
  Υπερβολική Αθηνά, συναντούμε στον ξερό και στεγνό διανοουμενισμό,στον ψυχρό , υλιστικό επιστημονισμό, στην επίδειξη «πολυμάθειας» και την υπερβολική αυστηρότητα, που υπακούει, στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα.
  Εδώ ,θα συναντήσει κανείς, και τις περιπτώσεις έντονης θρησκοληψίας , θρησκευτικών φανατισμών, απόλυτου πουριτανισμού, «ψυχρότητα», και την… Ιππολύτη…

  Άρτεμις , η ανεξάρτητη!.
  Μια γυναίκα χρειάζεται να παραμένει ελεύθερη !.
  Ανεξάρτητη, αποστασιοποιημένη, να μην πνίγει αυτούς που αγαπά, τον άντρα της τα παιδιά της, τους γύρω της, με υπερβολικές φροντίδες και προσκολλήσεις.
  Να μην νιώθει αδύνατη ανασφαλής και να κρατάει «χώρο», για ένα κομμάτι του εαυτού της,
  πάντα, ανέγγιχτο και «παρθένο».
  Να προστεύει την φύση και το περιβάλλον και να περάσει αυτό το μήνυμα και ,στους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου.
  Υπερβολική Άρτεμη, έχουμε στην περίπτωση των Αμαζόνων , των «πολύ «πολεμικών γυναικών, των μισαντρών, και των ακραίων πολιτικών ιδεολογιών , συνοδεύομενη απο
  υπερβολική ανεξαρτησία, νευρώσεις, ξεροκεφαλιά, αναρχισμό και απομόνωση.

  Προς αποφυγήν… ενός ,ακόμη, Τρωικού πόλεμου , ένα μήλο, καλό είναι, να κόβετε σε 6… ίσα κομμάτια.

  http://ektiesthisi.blogspot.gr/2012/02/6.html

  Απάντηση
 • Τρίτη, 8 Δεκέμβριος 2015 στο 13:44
  Σύνδεσμος

  Όταν κλαίει μια καραμέλα
  είν`τα δάκρυά της δάκρυα χαράς.

  Όταν κλαίει μια καραμέλα
  μην κρατάς ποτέ ομπρέλα, μην κρατάς.
  Είν`τα δάκρυά της γέλια
  στάζουν ζάχαρη, κανέλα στην καρδιά.

  Χρηστος Θηβαίος!!!

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος 2015 στο 10:40
  Σύνδεσμος

  Σχετικά με το όνειρο της Vasaki που βραβεύτηκε, εύχομαι να είναι ευτυχισμένη και να περάσει μια γλυκιά ζωή κοντά στον άνθρωπο που επέλεξε να μοιραστεί τη ζωή της.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο