Δόντια – Δόντι 469

Δόντια – Δόντι
Συνήθως, τα όνειρα όπου βλέπει κανείς δόντια δεν προμηνούν ευχάριστα πράγματα.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κουνιούνται τα δόντια σας, είναι προμήνυμα αποτυχίας. Αν δείτε γιατρό να σας βγάζει δόντι, σημαίνει ασθένεια ίσως και θανατηφόρα. Το να δείτε ότι τα σφραγίζετε είναι ενδεικτικό ότι σύντομα θα βρείτε χαμένα αντικείμενα.
Αν δείτε ότι καθαρίζετε τα δόντια σας, προμηνύονται αγώνες για να μπορέσετε να διατηρήσετε την περιουσία σας. Αν δείτε ότι σας φτιάχνουν μασέλες, σημαίνει ότι πολλά βάρη θα πέσουν επάνω σας και θα τ’ αντιμετωπίσετε με μεγάλη δυσκολία. Αν χάσατε δόντια με οποιοδήποτε τρόπο, σημαίνει ξαφνική κακοτυχία στις επιχειρήσεις και στις ιδιωτικές και οικογενειακές υποθέσεις σας.
Αν δείτε ότι εξετάζετε τα δόντια σας, είναι μια προειδοποίηση ότι σας περιτριγυρίζουν εχθροί. Αν ονειρευτείτε πως φτύνετε δόντια, προμηνύεται αρρώστια δική σας, ή της οικογένειας σας.
Ένα από τα πιο δυσοίωνα όνειρα είναι να δει κανείς δόντια κακό-φτιαγμένα. Γι’ αυτόν που θα δει ένα τέτοιο όνειρο προμηνύονται πολλές κακοτυχίες: απώλεια περιουσίας, αποτυχία σε προσπάθειες, κακή υγεία, εκνευρισμοί και νευρικές διαταραχές ακόμα και γι’ αυτούς που διαθέτουν γερό νευρικό σύστημα.
Αν ονειρευτείτε ότι θαυμάζατε τα δόντια σας για τη συμμετρία και τη λευκότητα τους, προμηνύονται ευχάριστες απασχολήσεις, ευτυχία και ευχαρίστηση μετά την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

VN:F [1.9.22_1171]
Βαθμολογία: 2.9/5 (21 ψήφοι)
Δόντια - Δόντι, 2.9 out of 5 based on 21 ratings

Περισσότερα:

 • ΔραπέτευσηΔραπέτευση Ψυχολογική Ερμηνεία: Είναι η ανάγκη να φύγουμε ή να απελευθερωθούμε από κάτι που μας κρατά δέσμιους. Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Μας έπιασαν, ξεφύγαμε […]
 • ΔωμάτιοΔωμάτιο Ψυχολογική Ερμηνεία: Αν το δωμάτιο είναι κλειστό δεν είναι καλό όνειρο. Όταν βλέπουμε άγνωστα δωμάτια σημαίνει ότι θέλουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και να γνωρίσουμε νέες […]
 • Δικαστήριο Δικαστήριο Ψυχολογική Ερμηνεία: Όνειρο ανασφάλειας, τύψεων και φοβίας.
 • ΔύναμηΔύναμη Ψυχολογική Ερμηνεία: Είναι ένα όνειρο που παντρεύεται με την πραγματικότητα. Αν είσαι δυνατός στο όνειρο, είσαι δυνατός και στη ζωή.  Το αντίθετο σημαίνει αν είσαι […]
 • ΔισκοπότηροΔισκοπότηρο Ψυχολογική Ερμηνεία: Η προστασία του Χριστού να αναζητήσουμε κάτι και η εγγύηση ότι θα το βρούμε και θα δώσει νόημα στη ζωή μας. Το καλύτερο […]
 • ΔιγαμίαΔιγαμία Ψυχολογική Ερμηνεία: Είναι το όνειρο που μπορεί να δει κάποιος όταν έχει δύο παράλληλες σχέσεις, με το φόβο μήπως […]
Καταχωρήθηκε από:

469 thoughts on “Δόντια – Δόντι

 1. Απάντηση
  Donkey
  Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 ,2:23 πμ

  Ξέχασα να αναφερω οτι ήταν λευκό δεν με πόνεσε κε μετα φαίνοταν το ούλο μου το οποίο ακουμπισα με την γλώσσα απο περιέργεια

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 2. Απάντηση
  Donkey
  Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 ,2:07 πμ

  Είδα πως μου έπεσε ένα δόντι λευκό χωρίς αιμα (απο την δεξιά πλευρα περιπου στην μεση της δεξιας πλευράς)
  Τι σημαίνει;

  υγ: ευχαριστώ εκ των προτέρων

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
   Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 ,10:44 πμ

   Είναι μια απώλεια εφόσον πρόκειται για ένα δόντι. Πιθανόν απόλυση ή έχει σχέση με τη θρησκεία μια ηθική κάθοδος. Όχι χωρισμό. Ούτε θάνατο προμηνύει.Μόνο μια απώλεια.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
   • Απάντηση
    Donkey
    Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 ,10:49 μμ

    Παιζει ρολο το γεγονος οτι ειμαι άθρησκος? (μαλλον αγνωστικιστης)
    μιπως εχει να κανει με το γεγονος οτι αρχιζω να αποδεχομαι την υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης? (οχι ομως τον Αβρααμαικων θρησκιων)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
    • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
     Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016 ,12:33 μμ

     Ναι, αλλά η δεξιά πλευρά είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία, ένα δόντι της είναι ο χριστιανισμός. Αρνούμενος αυτή τη θρησκεία είναι σαν να την αποστρέφεσαι εντελώς από τα πιστεύω σου. Άρα, είναι κάτι που το ξέρεις, το επέλεξες και δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Και η δική μας θρησκεία αναφέρεται στον Αβραάμ, στην Παλαιά Διαθήκη. Άρα, αρνούμενος κάτι, δέχεσαι κάτι άλλο. Αυτή η νέα ανώτερη δύναμη μπορεί να είναι κάτι άλλο που θα φυτρώσει σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Π.χ. μια νέα κρεατοελιά ή μια ρυτίδα. Κάτι νέο, που μπορεί να φανερώσει την στροφή σου σε κάτι νέο, που μέχρι χθες δεν πίστευες.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 3. Απάντηση
  Ελλη
  Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 ,5:28 μμ

  Γεια σας ☺ειδα οτι με πονουσαν τα δοντια μου και οταν τα κοιταξα ειδα οτι πανω απο τα μπροστα δοντια μου φυτρωναν αλλα

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 4. Απάντηση
  Μαριένα
  Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 ,5:06 μμ

  Εγώ έχω δύο δόντια στα οποία τους έχω βάλει γέφυρα. (Μία γέφυρα και για τα δύο). Είδα λοιπόν στον ύπνο μου ότι έτρωγα κάτι σκληρό σαν παξιμάδι και μου σπάσανε κάτι δόντια. Τα έφτυσα στο χέρι μου με πολύ δυσκολία (λόγω του παξιμαδιού δυσκολεύτηκα να τα βγάλω) και συνειδητοποίησα ότι είναι η γέφυρα η οποία ήταν λίγο κίτρινη και είχε και λίγο αίμα πάνω. Δεν πόνεσα απλώς αηδίασα στην προσπάθεια μου να τα βγάλω από το στόμα μου. Μετά ξύπνησα.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Φωτογραφία του/της Eagle Απάντηση
   Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 ,4:21 μμ

   Η εχεις επηρεαστεί απο την προσθήκη στην οδοντοστοιχεια σου,αυτής της γεφυρας αρα είναι όνειρο απο εξωτερικά ερεθίσματα κα φοβία μήπως όντως χαλάσει,η πρόκειται για την απελευθέρωση σου απο δυο συναφή προβλήματα.προβλήματα δηλαδή που μοιαζουν σαν ενα!μάλλον το πρωτο ισχυει όμως.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 5. Απάντηση
  Ελλη
  Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 ,7:15 μμ

  Καλησπερα :) ειδα στον υπνο μου οτι ειχα ενα δοντι το οποιο στη μεση ειχε μια μεγαλη τρυπα και μολις το ειδα ξαφνιαστικα πολυ και τοτε επεσε το δοντι μου αλλα ουτε πονουσα ουτε ματωσε..ετσι απλα επεσε…μπορειτε να μου το εξηγησετε?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: +1 1 ψήφος
  • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
   Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 ,7:18 μμ

   Όταν πέσει ένα δόντι μόνο είναι μια απώλεια. Όχι θάνατος.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
   • Απάντηση
    dd
    Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 ,5:47 μμ

    Καλησπέρα, ίμαι 12 ετών και ειδα πως κοιταζόμουν στον καθρέπτη και δεν είχα τα μπροστινά δόντια. Επείσεις, είχα δύο κυνόδοντες σαν βαμπίρ και χοντρούς. Τι μπορεί να είναι?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
    • Φωτογραφία του/της Eagle Απάντηση
     Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 ,8:01 μμ

     Γεια σου μικρη μας φιλη.ειδες οτι απλα σου έλειπαν τα μπροστινά δόντια έτσι?δεν ειδες να πέφτουν?
     Αυτό δείχνει οτι εχεις ηδη αποδεσμευτεί απο τους γονεις σου.εχεις αποκολληθεί απο αυτους και χαραζεις την δική σου πορεια. Επειδή όμως είσαι πολύ μικρούλα ακόμη,μεγάλωσαν οι κυνόδοντες σου.αυτό έγινε,γιατί νιώθεις οτι πρεπει να αντιμετωπισεις διάφορους κινδύνους και γιατί νιώθεις οτι αλλαζεις και σε τρομάζει αυτό.επειδή όμως όλα αυτά τα ειδες σε καθρέφτη,το όνειρο παιρνει αντίθετη ερμηνεία και δείχνει οτι σε ολα αυτά ισχύουν τα αντίθετα.
     Οτιδήποτε θέλεις να συζητήσεις μαζί μας ενημερωσε μας.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
     • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
      Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 ,12:06 μμ

      Αετέ μου, για το παιδί έχει άλλη ερμηνεία, σημαίνει ότι θα αλλάξει τα δοντάκια της, θα πέσουν τα παιδικά και θα βγουν τα μόνιμα. Αυτή η κατάσταση είναι κάτι καινούριο για σένα μικρούλα μου και σε φοβίζει.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 6. Απάντηση
  mary
  Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 ,10:45 πμ

  καλημέρα είδα πολλά αλλά δε τα θυμαμαι όλα θυμαμαι μόνο ότι σε όλο το όνειρο με ενοχλούσε ένα πίσω δόντι και μετα στο τέλος το ένιωθα να σπαει και να φευγει και το εφτυσα αλλα δεν είχε καθόλου αίμα. το είπα στη μητέρα μου και ήθελε να της δείξω που ήταν αλλά ήταν πίσω και δε φαινόταν που γιατί δεν εβρισκα κάποιο κενο ανάμεσα στα δόντια μου.επισης είδα ότι το κράτησα για να πάω στον οδοντίατρο να το βάλει αλλα είχε θρυμματιστεί μετα.ήταν κατάλευκο.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Απάντηση
   Ντόρα
   Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 ,12:04 μμ

   Καλημέρα Μαίρη!!!Το όνειρο σου σημαίνει ότι θα σου προκύψει ένα πρόβλημα….θα σε ταλαιπωρήσει αρκετά αλλά στο τέλος θα το ξεπεράσεις!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: +1 1 ψήφος
 7. Απάντηση
  Ιωαννα
  Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 ,3:22 μμ

  Ειδα πως τα δυο μπροστινα μου δοντια ειχαν κοπει στη μεση αλλα στο ονειρο δεν ημουν καθολου δυσαρεστημενη. Πιστευα,λεει, πως μου πηγαιναν. Τα υπολοιπα δοντια ηταν τελεια. Τι σημαινει;

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Απάντηση
   eagle
   Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016 ,10:53 πμ

   Τα κομματια των δοντιών που είχαν κοπεί ηταν άσπρα μαύρα σάπια,δεν τα προσεξες?αν ηταν μαυρα-σαπια δείχνει απελευθέρωση απο δυο προβλήματα όμως όχι ριζικά αφού κόπηκαν στην μέση και όχι ολόκληρα.αν ηταν άσπρα δείχνει την απομάκρυνση απο σένα ενος ατόμου που αξίζει όμως εσύ για κάποιον λογο δεν μπορείς να το δεχθεις στην ζωή σου.παλι όμως δεν είναι ριζική απομάκρυνση.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
   • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
    Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016 ,3:04 μμ

    Δύο είναι τα δόντια, δύο τα άτομα. Συνήθως τα μπροστινά δόντια είναι οι γονείς. Άρα, αν είναι άσπρα θα αποκολληθεί από τους γονείς, θα γίνει ανεξάρτητη κι αυτό θα της αρέσει. Αν δεν ζουν οι γονείς σημαίνει ότι ξεπέρασε το χαμό τους. Έχει γιατρευτεί.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
    • Απάντηση
     Ιωαννα
     Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 ,4:16 μμ

     Ευχαριστω που μου απαντησατε! Τα δοντια ηταν ασπρα. Και πιστευω πως εχει να κανει με γονεις, διοτι σημερα ονειρευτηκα κατι με αυτους τους δυο. Βασικα υπαρχει πιθανοτητα να εχουν ιδια ερμηνεια αυτα τα 2 ονειρα; Στο σημερινο ειδα πως το σπιτι μας ειχε μεγαλωσει πιο πολυ και ειχαν βαλει μεσα (θα φανει περιεργο) μια νεροτσουληθρα! Και με κοιταζαν που ‘κολυμπουσα’ εκει ενω διασκεδαζα..Ειχα και μια μπαλα μαζι μου αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 8. Απάντηση
  Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 ,11:05 πμ

  Τι είναι αν δεις να βγάζεις ο ίδιος ένα δόντι ου και μα είναι πεντακάθαρο ;

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
   Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 ,11:19 πμ

   Αυτό δηλώνει ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με μια τέλεια φιλία ή σχέση επειδή δεν είσαι έτοιμη να την αντιμετωπίσεις. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που σε τρομάζει και θέλεις να απαλλαγείς απ’ αυτήν χωρίς να σου έχει δώσει αφορμή να το κάνεις, επειδή έτσι αισθάνεσαι εσύ ότι πρέπει να γίνει.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 9. Απάντηση
  Παρασκευή
  Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 ,8:57 μμ

  Το να έχεις πολλά δόντια στο στόμα σου τι είναι ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: -1 1 ψήφος
  • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
   Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 ,11:20 πμ

   Δηλαδή εννοείς ότι φύτρωσαν περισσότερα από τα 32 κανονικά δόντια που έχει ο άνθρωπος. Κατάλαβα καλά; Είναι αντίθετο όνειρο του απελευθερωτικού, τα φυτρωτικά όνειρα. Διάβασε για τα όνειρα αυτά στα είδη ονείρων.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 10. Απάντηση
  maraleta
  Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 ,4:44 μμ

  Δλδ και το πρωτο και το δευτερο ονειρο νεκταρια σχετιζεται με το κουνελι;;

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
 11. Απάντηση
  maraleta
  Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 ,3:06 μμ

  Ειδα χθες στον υπνο μου ενα ονειρο που με ανησυχησε…ειδα οτι στα κατω δοντια μου τα μπροστινα καπως εχασα ενα δοντι(απο την κατω οδοντοστοιχια το πρωτο) λεει το κοιταζα στο καθρεφτη και εκλαιγα παρα πολυ και μετα καθως το κοιταγα καλυτερα ειδα οτι και το διπλανο του κουνιοταν και ενα αλλο ηταν μισοσπασμενο με μικρες σταμπες αιμα…πηγα στους γονεις μου οπου κοιμουνταν και τους ειπα οτι εχασα ενα δοντι και λεγανε οτι θα το φτιαξουμε απλα εγβ βιαζομουν γτ δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι και μετα ξυπνησα…το περιεργο ειναι οτι οταν με ξαναπηρε ο υπνος ειδα οτι ειχα ενα λευκο κουνελακι(στη πραγματικοτητα οντως θελω να παρω ενα στη πραγματικοτητα) και οταν το εβγαλα απο το κλουβι για να ξεμουδιασει αρχισε να τρεχει σαν τρελο και για να το πιασω το επασα πολυ αγρια για να το βαλω στο κλουβι και του επιασα καταλαθος και το δοντι και αρχισε να ουρλιαζει πονουσε και νομιζω εβγαζε και λιγο αιμα και δεν ηξερα τι να κανω…τι σημαινει;

  VA:F [1.9.22_1171]
  Βαθμολογία: 0 0 ψήφοι
  • Φωτογραφία του/της Νεκταρία Απάντηση
   Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 ,3:15 μμ

   Δεν είναι τώρα καιρός για την υλοποίηση αυτής της επιθυμίας. Επειδή έκλαψες από πόνο το όνειρο δείχνει ότι υποφέρεις πολύ. Όμως δεν είναι καιρός να αποκτήσεις το κουνελάκι που τόσο θέλεις, διότι δεν θα έχεις τη διάθεση να το φροντίζεις και θα πονάει. Κάποια άλλη στιγμή μπορείς να το κάνεις αυτό.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Βαθμολογία: +1 1 ψήφος

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:
 • Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • Περιγράψτε ένα όνειρο ανά σχόλιο, σχόλια με παραπάνω από ένα όνειρο δεν θα εξηγούνται.
 • Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.

  Leave a Reply