Διαφημίσεις


Αυτή είναι μια σελίδα της πραγματικότητας. Εδώ δεν θα γράφετε όνειρα. Δεν θα ερμηνεύουμε όνειρα. Είναι η λύση στα προβλήματά σας. Αν κάτι σας απασχολεί, να κάνω το Α ή το Β, μπορούμε να σας βοηθήσουμε Γράψτε λοιπόν ένα ιστορικό 10 περίπου γραμμών και από κάτω το δίλημμα σας που μπορεί να είναι οτιδήποτε. Εμείς θα αιτιολογήσουμε την απάντηση και ίσως ηρεμήσουμε λίγο την ταραγμένη ψυχή σας να δείτε καλύτερα όνειρα.


11 σχόλια στο Διλήμματα
 • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 11:42
  Σύνδεσμος

  Το Σαββατοκύριακο πέρασα 2 μέρες με τον μεγάλο μου ανιψιό στο σπίτι μου. Δεν μπορούμε να τους έχουμε και τους δύο μαζί, διότι κάνουν μεγάλη φασαρία και δεν έχουμε άλλο κρεβάτι. Κοιμούνται στο κρεβάτι της μαμάς τους, της αδερφής μου, αυτό που είχε όταν ήταν ελεύθερη. Αρχικά, ο σκοπός ήταν να πάρω τον ένα το Σάββατο και τον άλλο την Κυριακή. Όμως, ο μεγάλος πέρασε τόσο καλά μαζί μου, που δεν ήθελε να ξεκολλήσει από μένα και δεν έδωσε το περιθώριο στο μικρό να έρθει. Όταν ήρθε τη Δευτέρα ο μικρός για επίσκεψη ήταν θλιμμένος μου κρατούσε μούτρα, πιστεύει ότι αγαπώ τον μεγάλο. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου; Πρώτη φορά τα βρήκα τόσο σκούρα. Περιμένω λύσεις. (τα παιδιά είναι 6 και 9 ετών αντίστοιχα).

  Το δίλημμα:
  Να πάρω τον μικρό το επόμενο Σαββατοκύριακο ή να πάρω τον ίδιο που κλαίει και ζητά να έρθει ξανά; Πώς θα τον πείσω γι’ αυτό;

  Απάντηση
  • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:20
   Σύνδεσμος

   Και βέβαια τον μικρο πρέπει να πάρεις. Θα μιλήσεις στον μεγάλο ότι ο χρονος που έχεις γι΄αυτούς θα πρέπει να μοιράζεται. Χρειάζεται και ο μικρούλης τη θεία του, μην τον απογοητεύσεις. Μη πτοεισαι απο το κλάμα είναι η πιο γνωστή μέθοδος εκβιασμού των πιτσιρικάδων , με αποτέλεσμα να υποκύπτουμε και να τα κακομαθαίνουμε ! Πιστεύω ότι μέσα σου έχεις ήδη πάρει τη σωστή απόφαση.

   Απάντηση
   • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:24
    Σύνδεσμος

    Ναι, πάντα υποστηρίζω την ισορροπία, απλά δεν ήξερα πως να χειριστώ τη στάση του μεγάλου. Εγώ θα έρθω φωνάζει και χτυπάει επίμονα το ποδάρι. Λες δηλαδή να κλείσω τα μάτια στις φωνές και το κλαψούρισμα του μεγάλου. Να τα αγνοήσω. Να πείσω τον μικρό ότι τον αγαπώ το ίδιο. Στην πραγματικότητα, δεν τα ξεχώρισα ποτέ. Επιπλέον, ο μικρός είναι και βαφτιστικός μου. Ευχαριστώ Φωτεινή.

    Απάντηση
    • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:28
     Σύνδεσμος

     Εμενα η γνωμη μου ειναι να παρεις τον μικρο και να εξηγησεις του μεγαλου, μπορει να μην καταλαβει τωρα αλλα σιγα σιγα θα καταλαβει οτι η αγαπας και τους δυο το ιδιο!

     Απάντηση
     • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:32
      Σύνδεσμος

      Άρα, συμφωνείς με τη Φωτεινή. Πιστεύω ότι έχω πείσει σ’ αυτό τον μεγάλο. Ο μικρός όμως δεν πείθεται. Ναι, τους λέω ότι ο ένας είναι η καρδιά μου, κι ο άλλος η ανάσα μου. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά.

      Απάντηση
    • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:40
     Σύνδεσμος

     Θα κλεισεις τα μάτια και θα πετρωσεις το συναισθημα. Πιστευω και το λέω λόγω της ηλικίας του μεγάλου, ότι εδώ , πέρα απο τη δική σου παρέα, παίζεται και το παιχνίδι επιβολής του μεγάλου προς τον μικρό. Μην αφήσεις να σε χρησιμοποιήσει . Θα πληγωθεί ο μικρός κι απο σένα κι απο τον αδελφό του και θα κακομάθει ο μεγάλος. Το δεύτερο παιδι δεν πρέπει να νιωθει ότι έρχεται δεύτερο, εκτος απο το ότι πληγώνεται , μαθαίνει να είναι στις διαταγές του μεγάλου. Αυτο οδηγει σε υποτέλεια ή επανασταση.
     Μια θεωρητική προσέγγιση απο τη πείρα μου για μια διαρκή συμπεριφορά υπερ του μεγάλου παιδιού.

     Απάντηση
     • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:46
      Σύνδεσμος

      Ο μεγάλος Φωτεινή δεν μπορούσε να αποχωριστεί το κρεβάτι του και τους γονείς του. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί αλλού. Κάθε φορά για πολύ καιρό παίρναμε στο σπίτι τον μικρό, που δεν είχε τέτοια προβλήματα. Από μικρός κοιμόταν μόνος του. Έτσι ήθελε. Φέτος τα κατάφερε και ο μεγάλος να κοιμηθεί χωρίς αυτούς! Τώρα που ο μεγάλος τα κατάφερε, λέει ότι του χρωστάμε πολλά Σαββατοκύριακα και τον μικρό τον παίρναμε για πολύ καιρό. Έτσι το βλέπει . Όμως ο μικρούλης δεν μπορεί να το δει έτσι. Εδώ γεννιέται το δίλημμα και ο προβληματισμός.

      Απάντηση
      • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:57
       Σύνδεσμος

       Εχεις δικαιο! Δεν τα βγάζεις πέρα εύκολα με τα παιδια! Εγω θα έκανα μια συζήτηση και με τα δυο μαζί , θα τους έλεγα ότι το επόμενο Σαββατοκυριακο ούτως ή άλλως το χρωστάω στο μικρό και οταν υπάρχει ευκαιρία για τριήμερο ίσως, θα έπρεπε να αναπληρωθεί και ο χρόνος του μεγάλου. Καλό είναι για τη σχέση των παιδιών να το καταλάβει και ο μικρός αυτό. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

       Απάντηση
       • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 12:58
        Σύνδεσμος

        Να είσαι καλά. Μου κάνει καλό να συζητώ μαζί σου. Ίσως το καταλαβαίνουν, αλλά το κάθε παιδί θέλει να περνάει το δικό του.

        Απάντηση
       • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 στο 19:28
        Σύνδεσμος

        Θα γελάσεις Φωτεινή. Πήρα τηλέφωνο και το σήκωσε ο Μικρούλης. Μίλησε πολύ εγκάρδια. Άρχισε το θειούλα σ’ αγαπώ φιλάκια. Τα ξέχασε όλα. Ξέχασε όσα είχε πει την Δευτέρα. Όσα έκανα. Τον προσκάλεσα όπως μου είπες για το Σαββατοκύριακο και μου λέει με πόζα κατά λέξη: Δεν ξέρω τι θα αποφασίσω έως τότε. Θα το συζητήσω με τον αδερφό μου και θα αποφασίσουμε μαζί. Πως σου φαίνεται αυτό;

        Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Πριν αφήσετε κάποιο σχόλιο διαβάστε τα εξής:

 
 • - Τα σχόλια σας θα πρέπει να εγκριθούν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας πριν δημοσιευτούν.
 • - Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε Ελληνικούς χαρακτήρες, σχόλια γραμμένα σε greeklish δεν θα εγκρίνονται.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται. Αν σ' αυτή την ημερομηνία γράφετε όνειρα άλλων ημερών αυτό υποχρεωτικά πρέπει να επισημαίνεται, για να λαμβάνουν απάντηση και τα όνειρα αυτά. Όταν όμως γράφετε όνειρα με Κυριακάτικη ημερομηνία και είναι άλλων ημερών, πρέπει να γίνεται υποχρεωτική επισήμανση αυτού, ώστε να παίρνουν άμεσα απάντηση, αποφεύγοντας την ερώτηση αν είναι Κυριακάτικο. Όταν δεν υπάρχει επισήμανση, θα θεωρούνται Κυριακάτικα και δεν θα παίρνουν απάντηση.
 • - Όνειρα που βλέπετε Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής δεν θα εξηγούνται.
 • Διαβάστε τους όρους χρήσης μας
 • - Να είστε υπομονετικοί, οι χρήστες που απαντούν στα σχόλια σας είναι εθελοντές και θα σας απαντήσουν μόλις μπορέσουν.
 • -Παρακαλούμε διαβάστε τους παραπάνω όρους πριν καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *